2420

Fejlesztői változatok:

Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.

Telepítés:

A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.

Egyéb megjegyzések:

A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.

Firefox támogatás

A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.

SG Tools
  • Malakai
    A stílusban a válasz textareanak kéne nagyobb specifikáció talán, hogy a topikok egyéni textareaja ne írja felül, amivel álltalában nincs gond, de ha áttetszővé írja felül, akkor kissé zavaró a szöveg felett írni.
    Tudom, fehérlista, de csak emiatt nem biztos érdemes egy témát hozzáadni.
  • Dzsini
    Operára befutott a frissítés.
  • Ability
    Ez egy SG feature. Ha látsz egy kommentet ahol van értékelés és rámész a pontszámra akkor mutatja hogy kik értékeltek. Eddig ez az ablak nem jelent meg a bővítmény mellett. Pontosabban megjelent, csak az oldal tetejére tette ki.
  • Borg
    Ezt hol is kell keresni?
  • Ability
    Írt Robaj, javította a második hibát, szóval most már bővítmény mellett is megy az overlay értékelők ablaka.
  • Narxis
    Köszönjük!
  • Ability
    2.6.1 kiadva!

Hibajavítások:

- Említett kommentek beidézése újra működik. Ez a funkció felülírja az SG megoldását, ha kikapcsoljátok akkor vissza lehet váltani arra. De véleményem szerint az enyém igényesebb.

- Komment értékelések overlay ablaka. Ez a hiba nem lett javítva, mert nincs mit javítani. Kinyomoztam és az SG oldalán van a probléma, csak pont úgy jött ki hogy a bővítmény mellett jelentkezik. Írtam Robajnak, remélhetőleg minél előbb javítva.

Chrome frissít pár nap múlva. Türelmetlenek le tudják szedni a WebStoreból a fenti linkkel. Operára is várni kell, de iitt egy direkt link hozzá. Safari felhasználóknak manuálisan kell a fenti linkkel.
  • MrRP
    Oh értem, köszi a felhomályosítást!
  • aaasdd
    úgytudom azokban a topikokban amiket hozzáadtál a fehérlistához, azokban nem működik a bővítmény. akkor szükséges/ajánlott a használata ha a topikban egyedi dizájn és egyéb scriptek összeakadnak a bővítménnyel.
  • MrRP
    Letöltöttem ezt a valóban hasznos kis bővítményt a chrome-omhoz, de sajnos nem sikerült magamtól rájönnöm hogy a topikban oldalt megjelenő kezelőgombok közül, a hozzáadás a fehérlistához mire való.
  • MerlinW
    Magyar cikk

UK cikk, de írtak már minden kontinensen róla, illetve fel lett lőve pár ellenőrző oldal, amivel megvizsgálhatod hogy a DNS-ed milyen státuszú.

Az ellenörző oldalak listáját megtaláljátok az FBI oldalán
    FBI hivatalos dokumentuma
  • wollnerd #1688
    És az ACTA elleni tüntetés Európa szerte...
    De ezt hogy olvastad?
  • Dzsini
    Az olyan lesz, mint az Operation Blackout volt március végén? :)

Akkor jobb lesz felkészülni...
  • MerlinW
    A nagy DNS támadás majd júli 9.-én lesz a DNS Changer malware által:)
  • bubu13
    Elnèzèst nem ide akartam csak a Firefox topikban rákattintottam az sg.hu bővítmènyre ès nem vettem èszre, hogy új topikba kerültem. (mobilon vagyok)
  • Dzsini
    Forrás, bizonyíték, ilyesmik - enélkül legenda, mások szerint az Anonymous volt, szerintem meg a gyíkemberek. Itt elég részletesen rágják a dolgot, szó sem esett hasonlóról, és nem magyarázza az összes többi szolgáltatónál előforduló, egyelőre véletlenszerű, átmeneti kieséseket, és azt, hogy a kisebb NS-ek hibás, összeszemetelt adatokat vettek át. Telenornál mondjuk az index nincs meg, UPC-nél a prohardver. T-nél az SG, másoknál megint más - 5 percre van, aztán fél órát nincs - ha konkrétan lekapcsoltak egy adatközpontot, akkor nem ez történik, hanem megáll az élet.
  • Borg
    Mondjuk ez konkrétan nem legenda, mivel saját tapasztalat is van benne :)
  • Dzsini
    Így kezdődnek a városi legendák jereváni rádió módra.
  • Borg
    Úgy hallottam, hogy a T-nél vannak gondok, komplett adatközpontokat kapcsoltak le tartozás miatt, csak ezúttal jogellenesen, figyelmeztetés, felszólítás nélkül...
  • [HUN]FaTaL
    Nem FF gond. DNS problémák vannak mindenütt az országban. A bővítményhez meg aztán pláne semmi köze nincs.
  • bubu13
    Hello!
    Ma elkezdett olyat csinálni a firefoxom, hogy egyes oldalakat nem tölt be (pl. az sg.hu). Újraindítom a gèpet akkor utána jó, de egy idő után megint nem tölt be. Frissítettem a firefoxot újabbra, töröltem a sütiket de ugyse lett jó. Valakinek valami ötlet, hogy mit lehetne ezzel csinálni?
    Előre is köszi a válaszokat.
  • Borg
    Azzal a buggal találkozott már valaki, hogy rányomsz a topik utolsó hsz-ére, hogy válasz erre... és amig irod a választ, érkezik egy újabb hozzászólás a topikba. Küldésre nyomsz, és a válasz már nem az eredeti hsz-re megy, hanem az utoljára érkezettre...
  • Dzsini
    Tizenpár éve a kutya nem foglalkozott vele, hogy az a pár tucat bolond, aki le akarja védetni a nevét milyen jelszót ad meg, egy plusz lehetőség volt a fórumozóknak.

Diesel Dog: egyébként egy hosszú, majdnem értelmes szöveg sokkal jobb (nehezebben megfejthető, könnyebben megjegyezhető) jelszó, mint a speciális karakteres hülyeség:

"HovaMeszTeKisNyulacskaIngyomBingyom" >>>>>> "Kp3tv0?Sxwz"
  • kifli
    nekem win phone böngészője szokott bejelentkezve maradni :D
  • tommygear
    persze, de a legnagyobb az aki így tervezte meg a regisztrációt az oldalon
  • DIESEL DOG #1674
    Az meg is érdemli szvsz... :D

Egy jó jelszó tartalmazzon; kis és nagy betűk, számkombinációk, és egy-két speciális karakter... szerintem.
  • Dzsini
  • precision
    az is "barbár" akinek ugyanaz a jelszava mint a userneve :D
  • tommygear
    aha, hát érdekes egy oldal ez :D
  • Ability
    Máshol nem tudsz JS kódot bejuttatni az oldalra globálisan. Szóval emiatt azért az SG-n kicsit meg vannak variálva a dolgok. De persze, meg lehet oldani. Ami a bővítményt illeti, szerveroldali dolgokba nem tud belenyúlni.
  • tommygear
    már vártam azt a sokadjára elsütött választ :D ezért is nem írok a mi kellene topikba, mivel felesleges, úgyse csinálnak semmi értelmes fejlesztést, ezer és egy oldalon van bejelentkezve marad ip váltás esetén is funkció, gondolom akkor ott is lopkodják sorra a regisztrációkat... 10 évvel le van maradva ez az oldal az a baj
    (am meg ki használná a bejelentkező sütit? pofon egyszerű módon lehet regeket törni hála annak, hogy a jelszavad lehet ugyan az mint a felh. neved, ilyen barbárságot se láttam még sehol)
  • Dzsini
    Nem az a kérdés, hogy mi kell (ez nem az a topic), hanem hogy jelenleg hogyan működik, és hogy azt át lehet-e verni kliensoldalról. Ezt pedig úgy tudom nem lehet.
  • MerlinW
    Kliens oldali kuki kell egy egyedi böngésző azonosítóval és annyi. Nem kell tárolni benne semmi mást.
  • Dzsini
    Nem szerveroldalon tárolják a bejelentkezést IP-hez kötve? Pont azért, hogy ne lehessen lenyúlni a bejelentkezős sütit, és azzal rosszalkodni.
  • tommygear
    nem lehetne valami bejelntkezve marad funkcióiót beépíteni ip váltás esetén is?
  • Firerock
    Na most ha kikapcsolom az adblockot akkor úgy is előjön a hiba! Van valami 5lete valakinek?:/
  • Firerock
    2 napig működött ez is:( A Domain-t tiltottam le.
  • Firerock
    Köszi Srácok!
  • MerlinW
    SG-t tedd a kivételek közé. A bővítmény is kiszűri az SG-s reklámokat ha beállítod.
  • [HUN]FaTaL
    De igen, ha értelmesen szűrsz.