SG.hu bővítmény

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ability
De azért látszik ebbõl mennyire primitív az Opera bõvítményes megoldása. Az volt az utóbbira az indoklás hogy el lehet lopni az adatot. És miért? Mert ezek nem bõvítmények, hanem egyszerû userJS-ek. Nincs sandboxing, nincsenek elkülönítve az oldaltól. Ha valaki betenne egy szép scriptet valamelyik topikba, akkor hozzá tudna férni és manipulálni tudná a bõvítményt. Normális helyenek ezt megoldják, nem tudom miért így csinálták, de ez így alapból rossz. És oké, én is ügyelhettem volna erre, de azért alapjaiban mégiscsak nekik kellett volna megoldani hogy egy külön szálon fussanak ezek.
Ability
Fasza, Operások nyomtak egy rejectet az új verzióra, azzal a címszóval hogy nem adhatok hozzáférést minden oldalhoz a bõvítménynek. A dolog szépsége pedig pont az, hogy nem lehet máshogy megcsinálni. Vagy megadsz egy oldalt, vagy megadsz egy csillagot amivel mindenhez hozzáfér. Próbáltam duplázni az XML attribútumot, próbáltam vesszõvel és egyéb karakterekkel elválasztani. Egyik sem tetszett neki. A doksiban persze mélyen hallgatnak róla, szóval még ha van is megoldás, azt nem közlik, de rejectet azért bõszen nyomják rá. 😄

A másik indoklás meg az volt, hogy a confidential adatot ugyan ne tároljak már a bõvítményben. Ezzel még egyet is értek, érdekes módon nem gondoltam erre, de majd át lesz írva hogy a szerver visszaküld egy hitelesítõkulcsot és azt fogja használni majd.
Narxis
😄DD

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Dzsini
Így vanm, a magyar káromkodás is országszerte világhírû.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

MerlinW
Káromkodásé pedig a magyar😊

[merlinw.org]

Dzsini
Nem is kritikaként írtam, a programozásnak ez a szaknyelve, és kész - a vízvezetékszerelésé a német, a vívásé pedig a francia.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ability
Ott is kívánatosabb volt nekem az angol. Elõször magyar volt, de aztán átírtam. Most hogy különbözteted meg magyar nyelvben a "bug", "glitch" és "defect" fogalmakat? Nem kell ilyen angolszász b*zinak nézni, egyszerûen vannak olyan területek ahol az angol nyelv pontosabb, specifikusabb, szabadabb. Még akkor is, ha amúgy általában nem az. 😄
Dzsini
Már a hibanaplónál is láttam, de azzal úgy voltam, hogy biztos csak átemelted máshonnan, ahova angolul készült.

Ability
Biztonyos helyeken jobban preferálom az angol nyelvet. Valahogy rövidebb, tömörebb, egyértelmûbb.
Dzsini
Megangolult? 😊

Ability
Narxis
<#eljen>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Ability
Hát nálam ment. De majd csinálok egy Debugger részt bele ami írja hogy a Sync éppen mikor mit csinál, aztán hátha abból kiderül valami.
Rage47
Én is kipróbáltam, nem szinkronizált semmit a másik gépemen.
wollnerd
Na, a laptopom (Elég régi(Mobile AMD Sempron 2.00 GHz, 896 RAM)) mostanság nehezen is bírta FF-ot (kissé el is volt szarva) Ezért gondoltam, hogy telepítettem a Chrome-t. na, azt szereti a laptopom.<#eljen> (A bõvítményt is befogadja. 😊

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Pedig a profilbeállítások amik itthon megvannak, ott nem jelentek meg. Maradt alapon az egész konfig.
Ability
Belépéskor lefele szinkronizáció történik. Felfelé csak regeléskor és beállítások módosításakor nyomja. Nekem gond nélkül megy, nem tudom mi lehet nálad.
Dzsini
A 2.2 már befutott Operára hivatalosan is 😊

Hát valahogy nem gut a dolog...

Otthon be volt lõve minden a pluginban, szépen ki is irta, hogy szinkronizálta a dolgokat a szerverrel.

Most beléptem egy másik gépen, és ahelyett hogy a szerveren lévõ beállítások érvényesülnének itt is, fogta, és felszinkronizálta a szerverre ezt a beállítatlan "profilt".
Ability
Nálam alapból van egyfajta gyermeki rajongás az új dolgok iránt. Ha kijön egy új böngészõ, én lennék az elsõ aki ízekre teszteli. És talán ebbõl következik az, hogy míg anno a kedvencem volt, addig manapság nem tart semmibõl áttérni valami újra. És igen, az Operának van ezeregy nagyon hasznos funkciója, azt bátran ki lehet jelenteni hogy az Opera a legjobban feature-rich böngészõ.

Csak ez nekem kevés. Neked -- eltérõ felhasználás miatt -- bõven sok is, nekem viszont nem. Én nem akarok ilyen funkciókat, nem veszem semmi hasznát. Nekem ami kellene például egy jó fejlesztõeszköz Opera alá. Mert a Dragonfly minden, csak nem használható. Nekem kellenek az új szabványok, akkor is, ha még nem véglegesítik azokat. Nekem kell a sebesség, annyi hasznos dolgot lehetne csinálni ha a böngészõk nem lennének ilyen lassúak. És igen, a Webkit is lehetne gyorsabb, egyik sem elég jó, csak a Webkit áll a legközelebb hozzá. És ugye lehet görcsölni azon hogy "most már" az Opera is tudja az új szabványokat, de nekem akkor sem volt szimpatikus hogy alapból lemaradásban voltak, aztán nagy szájjal szajkózták hogy "végre van és mi vagyunk a legjobbak benne", de közben még felét sem támogatták. Ilyen volt a CSS3.

Továbbá ha használni akarnám az Operát mint "felhasználó" és nem mint "fejlesztõ", akkor elvárnám hogy teljesen mértékben támogassák a platformot. Mert ez az OSX verzió is csak "van", mert "legyen", de nem igazán idomodik a rendszerhez. Például a Chrome csapat pár hét alatt összehozott egy új verziót ami orvosolja a Lion összes változását. Opera nem. Annyira nem, hogy a legalább 2-3 éves Magic Mouse gesture-öket még mindig nem támogatja. Pedig a Magic Mouse õrült kényelmes tud ám lenni az ilyenek miatt.

Szóval ez most nem arról szól, hogy másokat akarok meggyõzni, mert tudom hogy vannak olyan Opera funkciók, amiket más böngészõ nem támogat és nagyon hasznosak lehetnek. Úgy általában nem rossz az Opera, de fejlesztõi szemmel egy rémálom viszont.
Dzsini
Bárcsak minden böngészõkkel kapcsolatos vélemény ilyen értelmesen megfogalmazott, megalapozott lenne...

Nekem Win alatt még mindig elsõ böngészõm, egyrészt mert csak olyan problémái vannak, ami számomra nem gond (nem látogatok olyan oldalt), másrészt mert csak ez nyújt olyan lehetõségeket, ami más böngészõben elérhetetlen (az oldalsó tab elrendezés hiányát a szélesvásznú képernyõk világában máig nem tudom felfogni a többieknél... a Chromeban egy ideig volt parancssorból engedélyezhetõ, de már nincs, a Firefoxos bõvítményes megoldás pedig olyan bugos volt).

[HUN]FaTaL
A 10-es verzió nagyon bugos volt, 10.5 is. Azért azóta már nagyrészét javították. 😊 Most egy finalban van sajnos annyi bug, mint a régi bétákban. 😞

http://goo.gl/gd6Zi5

Ability
Megjegyzem, nekem ezzel a nagy megújulással van a bajom. Régen az Opera volt a kedvenc böngészõm, akkor még pénzért árulták és sokkal minõségibb volt bárminél. Szabványok terén is úttörõ volt az Opera, mindent elsõként támogattak, minden úgy ment ahogy a nagy könyvben meg van írva. Ha Opera alatt szar volt valami, akkor tényszerûen tudtam, hogy én rontottam el valamit. Ma meg mi a helyzet? Ha Opera alatt nem megy valami, akkor automatikusan feltételezem, hogy megint egy egzotikus "csak Opera alatt" hibába futottam. Ezernyi ilyen van. Szabványban lemaradtak, sebességben lamaradtak, az egész 10-11-es ág az instabilitásról volt híres. Persze szintetikus tesztekben veri a Chrome-ot, de a gyakorlatban sosem. Vannak mondjuk azért erõsségei, egyik ilyen az SVG. Meg úgy alapból tetszik nekem az all-in-one koncepció, csak pont a lényegi részét, a böngészõt kúrták el. Oké, jelen pillanatban nem igazán szimpatizálok vele, de esküszöm neked, ha helyretennék az egészet, akkor nem írnék ilyet. Nem vagyok böngészõ fanatikus, én csak azt nézem hogy nekem -- munkám szempontjából -- mi a jó. És jelenleg a Webkit vette át a régi, dicsõ Opera helyét. Ha az Opera kikupálódna, visszavonnám a véleményem, ez nem arról szól hogy irracionális rajgonásból írok véleményt.
Ability
Linux alatt folyamatosan olyan probléma volt az Operával, hogy akkor még nem volt belecsomagolva a teljes Qt és folyamatosan problémázott hogy nem találja a csomagot. Gnome alatt rinyált, KDE alatt meg valami conflict baja volt. Aztán a 10. verzió körül ez elmúlt, de a nagy megújulás közben sikeresen beépítettek vagy 100 apró, idegesítõ hibát. Pl a betûket folyamatosan elkúrta. Egyik rendszer alatt ronda, pixelesek voltak, másik rendszer alatt meg valami más baja volt. A GUI félig natív, félig Qt alapú volt. A gombot átvették a GTK témát, de mondjuk a scrollbar nem. Meg ilyen apróságok. De ez most Mac alatt is szar. Kijött a Lion, ugye overlay scrollbar az egyik újdonság, Opera azóta nem tudta orvosolni a problémát, mert nem natív scrollbart használnak hanem állítom az is egy ráerõszakolt Qt cucc. Vagy fene sem tudja, már nem is akarom érteni. Én csak annyit akarok hogy szép és stabil és gyors legyen. És ezt Mac alatt nem így van.
[HUN]FaTaL
Linux alatt sem volt vele sebességbeli problémám, bár tény, hogy nagyon ritkán és rövid ideig használtam/használok linuxot, beconfigolva sincs a böngészõ.

Az FF viszont borzasztó lassú GUI sebességben. Igazából ez teszi szarrá az egészet, kinyitsz 10 fület és 1 percig meghal az egész böngészõ.

Ability
Hát lehet hogy a Windows-os verzió jó, de Mac alatt borzasztó. Mielõtt vetttem volna egy iMac-et elõtte több évig linuxoztam. Na hát az Opera ott is beleakított rendesen, talán még ennél is rosszabb volt. Eleinte azt hittem hogy csak azért, mert Qt toolkitet használ Gnome környezetben, de KDE alatt is ugyan olyan laggos gusztustalanság volt.

ui.: Windowsos verziót már régen láttam, ha ott jó, akkor vedd tárgytalannak amit írtam. De ettõl még illene a többi portnak is megfelelõ minõségûnek lennie.
[HUN]FaTaL
Operában lassú a GUI? Gondolom ezt viccnek szántad 😄 Az összes többi böngészõt leveri GUI sebességben, a Chromeot is.

Nyiss csak ki mondjuk 5 fület és nézd meg melyik mennyi idõ alatt nyitja.

Bár a MACes verzió lehet, hogy szar.

Mondjuk, hogy miért használ még valaki FFet azt nem tudom, még az IE9 is jobb.

Ability
Kitakarítottam a bugtrackert, betalált minket valami spambot. Annyit csináltam, hogy csak ajax-szal mûködik a bug beküldés, így a robot barátunk hozzá sem tud majd szagolni. Továbbá átnézegettem a hibajegyeket, sokra írtam kommentet, sokat lezártam, elutasítottam, visszaigazoltam.
Ability
Hát én pont azért hagytam fel a fejlesztsével, mert nem voltam megelégedve vele. De az Operás verzió is közel áll hozzá. Mondjuk nekem Opera alapból laggol, lassú a GUI, lassan reagál, minden oldalnál -- bõvítmény nélkül is -- megakad egy rövid ideig. De azt nem fogom elkasználni, annak tulajdonítom hogy alapból nem a legjobb a böngészõ, de az Ext gond nélkül megy rajta.

Amúgy mi olyat tud a Firefox amit a Chrome nem? Most nem megtéríteni akarlak, de fejlesztõi szemmel van egy sajátos véleményem minden böngészõrõl, és a Firefox nem szerepel nálam éppen jól.
wollnerd
Ja, nem vettem észre. Nem baj, tökéletesen megvok elégedve a jelenlegi verzióval, az új funkciót nem is fogom használni elõreláthatólag.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

tommygear
térj át chrome-ra
[HUN]FaTaL
Esetleg, ha a fejlécet elolvasnád:

"Firefox támogatás

A Firefox JetPack extension fejlesztõi környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fel lett függesztve. A jövõben - ha változás történik - a port újra elérhetõ lesz. A régi verzió továbbra is elérhetõ akinek szüksége lenne rá."

kifli
soha
wollnerd
A Firefoxra mikor érkezik? 😊

tommygear
adatlapra elég az
akyyy
lehetne a logo vagy név mellet, (vagy monjduk a pontozás helyén /mellet) egy gomb amibel fel lehet venni az illetõt a profilokhoz, vagy az adatlapon.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

tommygear
tudok róla
#1535: ebben az esetben támogatom 😊
kifli
mivel állíható lenne az eredmény, és csak a saját számodat látod, szerintem nemnagyon lehet vele "menõzni" 😊
Rage47
De Kifli ötlete szuper lenne, és a trollok úgysem használják a kiegészítést, mert nincs hozzá agyuk
[HUN]FaTaL
Modik most is látják, csak elõlünk vették ki, mert trollkodtak miatta a topicokban.

Jim Morrison
kicsit megijedtem, hogy nem megy a bõviitmény, de megnéztem az ext oldalt és újra kellett aktiválni, mert több oldalhoz kér hozzáférést.

Egyébként nagyon faja lett<#eljen>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

tommygear
régen volt ilyen funkció, csak a sok nerd versenyzett kinek van több hsz-e és letiltották végül
Rage47
hm tényleg <#eljen>
kifli
Olyan fícsört lehetne mondjuk kérni, hogy a hsz-eimet számolja?

És mondjuk adatlapomon megtudom nézni. Beállításoknál meg beállítható honnan kezdje. (Megkérdezem top10 forumozó topikban a hsz számomat, és akkor be tudom állítani 😊)
tommygear
<#eljen><#eljen>
Rage47
durva, köszi 😊
[HUN]FaTaL
Van aki szeret? Meg lennék lepõdve. 😄

Ability
Yup, belépsz, azonnali lefele szinkronizációt indít a bõvítmény. A GUI le is követi rögtön a változásokat, de hogy az oldalon is életbe lépjen ahhoz még kell egy refresh rá.
Dzsini
Te se szeretsz dokumentációt írni, ugye? 😊

tommygear
ha meg újratelepítem a gépet gondolom úgy van, hogy feltelepítem a bõvítményt, bejelentkezek és egyúttal le is tölti a beállításaimat, igaz?