2420

Fejlesztői változatok:

Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.

Telepítés:

A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.

Egyéb megjegyzések:

A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.

Firefox támogatás

A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.

SG Tools
  • Dzsini
    Click to flash / On demand plugin és hasonló bármelyik böngészőben található, a flash-heavy topicok kezesek lesznek tőle :)
  • Jim Morrison
    Valaki kipróbálná Chrome-on ezt a buildet? link
    Beletettem (/hánytam :D) Neme. szkriptjét, ami a beágyazott YouTube videókat kicseréli feliratra, és arra rákattintva jönnek be a videók. Aki kicsit szkeptikus a szkripttel kapcsolatban annak mondanék egy rövid történetet: tegnap szirmoszisza haszontalannak vélte a cuccot, belinkeltem neki a dubstep topikot (előtte kivettem a scriptet), és utána nem tudott egy percig válaszolni mert befagyott a gépe :D ha sok yt embed van az oldalon (pl 70) akkor aztán igencsak jól jön :)
  • [HUN]FaTaL
    Gondoltam kipróbálom, de az FF még mindig lassú, úgyhogy visszatértem Operára :D
  • Ability
    Hát nem tudom. Mostanában a szabadidő XBOX-ból meg Cocoaból áll, nincs kedvem hozzá hogy őszinte legyek. :D De egyszer majd csak eljutok odáig. :D Amúgy szerintem ne használjátok mert már elavult, azóta volt pár változtatás az SG-n, nem akarom hogy hülyeséget csináljon nektek.
  • [HUN]FaTaL
    Várható hozzá update? :)

Nem tud frissíteni a főoldalon, legalábbis zöld a frissítés ikon, de nem csinál semmit, kézzel kell az oldalt frissíteni.
  • Terence007
    Jó cucc, terjesztem is az ismerősök között. :)
  • Narxis
    +1
  • precision
    én örülnék az FF -es verzió feltámasztásának
  • Jim Morrison
    nem ncore ozok de jónak tűnik
  • Rage47
  • Ability
    Egy kis side-project: https://github.com/dzsani/nCore-Extension

Épp most csinálom a Firefox verziót. Ami érdekes ebben, hogy a JetPack környzetet eléggé kikupálták, sőt, mostanra már egész tetszik is. Kérdés hogy benne van-e még az a hiba ami miatt abbahagytam az SG bővítmény Firefox verzióját. Ha minden jól alakul és lesz időm/kedvem akkor várható a Firefox verzió feltámasztása.
  • passatgt
    ha ráérsz csináld meg chrome-hoz vagy amihez kell, lényegében csak javascript az egész kódja
  • passatgt
    Safarinál clicktoplugin nevű kiegészítővel ilyen lesz kb az összes flash videó:

Rákattinva elindul html5-ös videólejátszó, lehet váltogatni felbontást is(720p, 1080p, 480p stb)
  • Borg
    Nem lehetne kijavítani ezt a bugot, hogy akinek hasonló nickje van, annak ne tulajdonítsa nekem a hozzászólásait? Pár topikban már elég idegesítő a káosz...
  • Malakai
    Ez megint olyan, hogy nem minden flashblocker támogat ilyesmit. :) Pl amit Chrome alatt használok, az sem. :P

Ami a thumnailt illeti az YT fícsör, de Vimeo API is támogat előnézeti képet, máshol nem tudom. :)
  • Dzsini
    A reklámszűréshez: weboldalak alapján ki-bekapcsolható, nálam pl. a humorosaranyosnál aktív, más, általam látogatott témáknál nem, mert ott nincs olyan mennyiségű beépülős anyag.
  • Dzsini
    Akkor tessék megfelelő flashblockert használni ;)

Értem amúgy a dolgot, és lehetne is egy hasonlót csinálni - be is van építve amúgy az SG-be, a mobil felület például thumbnailt tölt be képként, az nagyon korrekt (bár nem tudom működik-e mindenféle tartalomra, vagy csak a youtube-ra).
  • Malakai
    Nem minden flashblockerben van placeholder, vagy pl reklámszűrés miatt sokan nem is szeretik őket.
  • Dzsini
    Persze a megfelelő topicban működhet úgy, hogy előtte-utána mondjuk hozzáfűznek 1-2 mondatot, hogy miről is szólna a videó, és akkor tényleg csak azokat indítja el az olvasó, amelyik érdekli.
  • Dzsini
    Eltüntetni nem, megjeleníteni igen - Opera alatt így néz ki:

(és el se kezdi betölteni amíg rá nem nyomok, tehát gyorsan működik)
  • Malakai
    De akkor nem tudod kattinsára gyorsan megjeleníteni/eltűntetni, mert itt a lényeg a sok flashtől való belassulás, nem az, hogy nem is akarná látni őket.
  • Dzsini
    Valamilyen formájú flashblock van minden böngészőben, nem? Igaz az nem írja ki a címet, viszont működik minden beépülőre youtubetól kezdve vimeon át mindenhova.
  • kifli
    Esetleg valami hasonló dolog beépítése?
  • kifli
    hát, ha valóban csak annyi a detektálás, mint hogyha megemlítenek egy hsz-ben egy másik hsz számot, akkor szrintem nem bonyolult. Illetve egy pont ennek a hsz szám kiemelésének is ennyi a létjogosultsága. (bajó, lehet kicsit több :))
  • MerlinW
    Már értem mit szeretnél, de a létjogosultságát megkérdőjelezem:) SG-n nem szokás neveket írni, mindenki válasz gombra nyom és ír. Megszólítani max. kivételes esetben (felhasználóra való utalások) vagy, ha egy hsz-ben több kérdésre válaszol a fórumozó. Szóval nem tudom megéri-e a belefeccölt munkát.
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem ő arra gondol hogy a nickneveket a csatin alapból kiemeli valahogy az üzenet előtt, te meg az üzenetekben lévő tartalomra gondolsz (mint itt a kommentek) :)
  • [HUN]FaTaL
    Én használtam és ezért gondoltam, hogy erre gondoltál. Ezekszerint mégiscsak én gondoltam jól :)
  • kifli
    mirc, xchat, qwebirc, mibbitwebchat, chatzilla, irssi

nagyjából ezeket használtam, ezek mind csak a sajátot emelik ki.
    Biztos van olyan, illetve be lehet állítani, hogy másét is kiemelje, de irc-nél a legtöbb esetben ez nem alapértelmezett beállítás, vagy nincs is ilyen :)
  • Malakai
    Kliens függő, van ahol minden név ki van emelve vmilyen színnel, a saját meg megint másikkal. IRC csak a protokol. ;)
  • kifli
    nemnem, úgy mint irc-nél, ottis csak akkor emeli ki az üzenetet, hogyha az én nevem említik meg :)
    Aszittem, többen használnakt/tak itt irc-t. Ezért nem részleteztem :)

Nem kell adatbázis, nálam csak akkor történik kiemelés, ha engem említenek meg.
  • [HUN]FaTaL
    Tényleg félreértettem. :)

De ehhez sem kell az egész adatbázis, lehet egy felület, ahol beállítod a felhasználót. Vagy minden komment fejlécnél egy hozzáadás gomb és kiemeli a felhasználónevet az avatar tagjéből és berakja egy listába, majd, amikor betölt a topic akkor végigszalad a beállított listán és kiemeli a hozzászólásokat.
  • Guren
    szerintem kifli arra gondolt, hogy bármelyik regisztrált fórumozó is van megemlítve egy kommentben, az legyen kiemelve. ahhoz pedig kell az adatbázis.

vagy én is félreértek mindent.
  • [HUN]FaTaL
    Ott van a bejelentkezve: utáni résznél a szövegdoboz felett, nem kell semmiféle adatbázis.

Meg a főoldalról is ki lehet olvasni.
  • Malakai
    Ok, akkor nem csak én értelmeztem félre első alkalommal.
    Vagy mi értelmeztük jól? :)
  • Dzsini
    Saját nevét mindenkinek ki tudná emelni, és akkor látszana, hogy melyik hozzászólásban szólították meg - nem csak válasszal, de ott is feltűnő lehetne.

(hasonló funkció már van a bővítményben, az a bejelentkezett felhasználó hozzászólásaira válaszoltakat jelöli meg, esetleg ki lehetne bővíteni, hogy a teljes hozzászólásokat végigolvassa)
  • MerlinW
    A hsz számokat a # alapján emeli ki, felhasználónevet viszont mi alapján? Ahhoz kelllene a felhasználóadatbázis. Az pedig félmegoldás szerintem, hogy csak az adott topikban hozzászólókra vonatkozzon a dolog (tehát, hogy csak azokat emelje ki a script, akik előtte már írtak az adott topikba).
  • Malakai
    Ja félreértettem, pontosabban figyelmetlenül olvastam a kérést.
  • [HUN]FaTaL
    Ahogy a hsz számokat kiemeli ugyanúgy ki lehetne emelni a nicket is, az információt meg ki lehet nyerni a Bejelentkezve utáni szövegből.
  • Malakai
    Ott viszont egy folyamatos lista van, hogy ki dumál ott épen, egy fórumban ez picit problémás, hacsaknem az adott oldalon belül keres pl.
  • kifli
    van egy ötletem :)

Az megoldható lenne, hogyha egy adott hsz-ben szerepel valakinek a neve, akkor azt valahogy kiemelje a plugin?
    Vagy az kicsit megterhelő munka lenne? :D

irc-ből jött az ötlet, hogy ott, ha megemlítik valakinek a nevét, akkor ugye a szöveg más színű lesz pl. Itt ezzel a hsz háttér színének változása jelezhetné :)