SG.hu bővítmény
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Változások: teljesen új design, magyarítás, szavazórendszer. Utóbbival (szavazórendszer) lehet fel-, illetve lepontozni hibajegyeket. Tehát ha van egy kért funkció, és másnak is tetszik, akkor fel tudja pontozni, így én látni fogom hogy mennyire népszerû a kérés, mennyire érdemes belevágni.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
[merlinw.org]
Tudod, errõl órákig tudnék beszélni hogy mi mindent tud, miben jobb mint a többi. Hogy fanatikus vagyok-e? Lehet. De minden vélemény alapszik valamilyen tapasztalaton. Amit én tapasztaltam az bõven megérte a ráfordított összeget. 😊
Szóval gyûjtögessél és nem bánod meg. 😉
Tudom, ez már a "túl kényelmes" kategória, de hasznos. És tud még egy pár ilyen dolgot. De hogy mondjak egy "nagyobb" érvet: sokkal gyorsabb mint a többi böngészõ. Ikonra kattintok és bamm, ott van, nem tölt semmit, nem kerregteti a vinyót. Chrome meg úgy indul hogy rögtön lefagy a GUI, kell neki fél perc mire észhez tér, a vinyó addig meg kínkeservesen szenved a háttérben. Rossz hallani már a hangját is. 😄
Safarira annyiból kíváncsi lennék, hogy milyen OSX-en, biztos jó, de látni kéne. 😄
Szóval röviden: hagyni kell õket a saját kis álomvilágukban. Neked semmi hasznod nem lesz abból ha meg akarod téríteni õket. Cserébe viszont õk nem adják könnyen magukat. Jegyezd meg, általános igazság (rám is igaz): mindenki okosabbnak hiszi magát a másiknál. 😊
Opera: régen állat volt, most egy kalap szar. Mindenféle egzotikus "csak Opera alatt" hibába lehet botlani. Van vele szívás rendesen olykor. Szabványok terén jelenleg a Firefox jobban áll nála, kb az IE9 szintjén van. Developer tool pedig egy rémálom, a Dragonfly használhatatlan.
Safari: atomgyorsan fejlesztik a Webkitet, ami már akkor tud dolgokat mielõtt én felfedezném. Szóval szabványtámogatás terén nem lehet panaszom. Sebességre is az egyik leggyorsabb böngészõ. A Webkites Inspector egy valóra vált álom, nagyon szeretem.
Chrome: ugyan az mint Safari. Nem véletlen. Kis sarkítással a Chome egy átdesignolt Safari igazából. Mindkettõ a Webkitet használja. Chrome-nál plusz pont a JS engine, elég gyors, talán gyorsabb is mint a Safari-é, de érezhetõ különbség nem igen van.
IE: hát ez az IE9 alaposan ki lett okosítva, de gyakran mondják mások is hogy "a modern kor IE6-ja". Sok dolgot tud, meglepõen sokat fejlõdött, de még mindig vannak benne érthetetlen faszságok. Fejlesztõi eszközök kb olyan mint az Operában: szinte semmire sem jó.
- Firefox: bloated, elhízott, elkorcsosodott, belassult, gusztustalan ... tipikus mintapéldája annak, amilyennek nem kellene lennie egy böngészõnek.
- Opera: sok jó szolgáltatás, cserébe pár szívás, nem rossz, egyéni preferencia kérdése.
- Safari: Apple szoftverek Windows-on botrányosan, minõsíthetetlenül rosszak. OSX alatt más lenne a véleményem.
- Chrome: kezd elkurvulni, de szakmai szemmel még mindig az egyik legjobb böngészõ.
- IE: a 9-es meglepõen jóra sikerült, de van még hova fejlõdni bõven.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
kép
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Google Chrome!
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
(amire semmi szükség, viszont tableten piszok jól mutathat)
Btw, szinkronizáció hibájával jutottál valamire?
Ki akartam próbálni, hogy meg lehet-e csinálni CSS3-mal és egy kis Javascripttel egy Compiz alternatívát ami Linux alatt van. Gyakorlatilag az a felállás, hogy van egy kocka (vagy bármilyen több oldallappal rendelkezõ térbeli test) aminek az oldallapjára rá van feszítve a weboldal. Ezzel egyfajta virtuális munkaasztalokat lehetne létrehozni, egyszerre több SG lap lenne betöltve és lehetne váltogatni közöttük. Persze ez csak egy primitív kísérlet volt, az oldal is szétesik benne. De azért jól demonstrálja hogy haladunk a korral és milyen innovatív, újszerû dolgokat lehet majd megvalósítani, ha végre minden böngészõ támogatja és megfelelõ sebességgel futtatja. Ami már annyira nem is távoli jövõ, egyedül Opera nem támogatja, Firefoxnál pont most a 10-es verzióval érkeztek ezek az értékes fícsõrök. 😊
Ability: én az elején mondtam, hogy hash/ini alapú export-import kellene 😊 emailcíme mindenkinek van, elküldi magának, a csoportok beállítása meg nem egy olyasmi, ami mondjuk 1-2 hét után is napi szinten módosul, hogy állandó szinkronizáció kelljen hozzá - szép dolog, hogy megcsináltad, de igazából szerintem felesleges technikai feszítgetés. Te biztos tanultál belõle, de ágyúval verébre.