2420

Fejlesztői változatok:

Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.

Telepítés:

A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.

Egyéb megjegyzések:

A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.

Firefox támogatás

A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.

SG Tools
  • Ability
    Tools -> Developer -> Error Console -> Clear -> Refresh az oldal -> szűrés Javascriptre -> screenshot Jim Morrisonnak ha előjött a hiba.
  • modellmaker
    Nekem is 32 bites. Komolyan nem értem... És a legjobb, hogy clean install után sem működött rendesen.
  • modellmaker
    Gondolom az angol verzióban ez Platform néven fut. :D
  • [HUN]FaTaL
    opera:about, környezet
  • modellmaker
    Azt hol tudom megnézni, hogy az enyimé milyen? Az about Opera részben ez hol van?
  • [HUN]FaTaL
    Sokat, itt ülnék reggelig :D De alapbeállításokon is mennie kéne.

Win7 x64, de az Opera 32 bites.
  • modellmaker
    De miiiiért?? :D

Milyen beállításokat változtattál meg a gyáriakhoz képest? Win7? 32/64 bit?
  • modellmaker
    Az egészre. Az a baja, de ha visszaolvasol akkor meglátod, hogy kb. csak nálam, és nem bírtunk rájönni hogy miért, hogy ha úgy gondolja, akkor működik. Ha meg nincs hozzá kedve, akkor nem.

Pl. betölt egy topikot, és működik a script. Visszamegyek a fórum kezdőlapra, bemegyek egy másik topikba, ott már nem jó.

Win 7 - x64, opera 12.12, default beállítások. De meg nem mondom már melyik verziótól kezdett el hülyén viselkedni, a topicban benne van.
  • tommygear
    a keresés és ez #1759 javítva lesz majd? :)
  • Jim Morrison
    megvan a hiba, holnap reggel javítom :)
  • kifli
    borg adatlapját én tudom obszerválni :)
  • [HUN]FaTaL
    Nálam működik az Operás verzió gond nélkül még mindig.
  • Jim Morrison
    Egy ilyen kis ablaknak:

Érdekes, mert legörgettem és minden embernél jó volt, más topikban is, viszont ha a te adatlapodat akarom megnézni nem hoz fel semmit. Majd megnézem mi a hiba, holnap szerintem már ki is javítom.

Kifli: igen, nála marad (tudtommal :))
  • kifli
    fel is tettem, eddig tökéletes :)

Ability-nek pedig továbbra is köszi a sync szerverért :) (az gondolom nála maradt...)
  • Borg
    Az info gombra minek kéne megjelennie? Mert nálam csak egy üres overlay ablak mindenkinél.
  • Jim Morrison
    Amennyiben időm engedi foglalkozni fogok az Operás verzióval is, addig is leírnád, hogy mi nem működik rendesen? Vagy úgy az egészre érted? : )
  • modellmaker
    Rendesen működő Operás verzió lesz?
  • Jim Morrison
    Amint azt lejjebb is olvashattátok, dzsani felhagyott a bővítmény fejlesztésével, és én kaptam azt a megtiszteltetést, hogy folytathatom sokunk által kedvelt bővítmény fejlesztését. Ezúton is szeretném megköszönni dzsaninak remek munkáját, időt és energiát nem kímélve hozta létre eme bővítmény. Megpróbálok a nyomdokaiba lépni és hasonló színvonalú supporttal és újdonságokkal előrukkolni. Első körben "Info gomb a hozzászólás fejlécében" és a "Youtube Őrület" található meg benne, mint új feature.
    INNEN tölthetitek le az új verziót.

Remélhetőleg már hétvégén neki tudok állni a portolásának, elsősorban firefoxhoz.
  • Ability
    Sziasztok!

Mint azt észrevehettétek, nekem már nincs időm folytatni a bővítmény fejlesztését. Jim Morrison kedvet kapott hozzá, ő veszi át a helyem. Pár újdonságot máris hozott magával, remélhetőleg vele új erőre kap a bővítmény, netalántán lesz új Firefox kiadás is. Hogy szabad kezet kaphasson mindenben, az ő általa készített verzió külön ágon fut, külön item lesz minden áruházban, a részleteket majd ő leírja. Jó móka volt ez amíg tartott, de jobb lesz mindenkinek ez az új felállás, remélem ő is részese lesz legalább annyi dicséretnek és hálának amit Ti mutattatok felém. : >
  • Jim Morrison
    szerintem már csak jövőre, utóbbi időben sokat dolgozott nem volt rá ideje. Én az elmúlt két hónapban csináltam egy kis bugfixet (nekem érkező üzenetek kiemelése) , meg tettem bele két új ficsőrt, bár ezt lehet olvastad. dzsani meg biztos nem így teszi majd be a végleges verzióba, kicsit jobban ért hozzá, gondolom "megszépíti" majd azt a pár sort ( #1738 , #1754) bár gondolom ezt olvastad :)
  • tommygear
    "- Említett kommentek beidézése"

erre gondolok, tudom hogy az sg-n is van már alapból ilyen funkció, de én a bővítményben lévőt jobban szerettem
  • kifli
    már melyik hsz kiemelés? Mert az írt hsz számban nincs kiemelésről szó.
    Hsz kiemelés alatt én arra gondolok, mikor színes csíkot tesz az adott ember hsz-e mellé illetve beszínezi a hátteret. mert ez nekem működik :)
  • tommygear
    hmm tényleg, jöhetne már egy bugfix
  • ProGabe #1756
    Plusz a keresés sem!

Amúgy a mod nagyon jó! Gondoltam leírom, mert még nem tettem meg, vagy nem emlékszem rá :)
  • tommygear
    chrome alatt nem igen működik ez a hsz kiemelés
  • Jim Morrison
    Bugtrackerben olvastam ezt az info gombos javaslatot, megtetszett, nem is tűnt nagy dolognak, ezért megcsináltam. dzsani majd átnézi (szebbé varázsolja meg rövidebbé talán) és akkor majd ez is belekerül a pluginba :)
  • Ability
    nCore bővítmény kapcsán rápillantottam az új JetPack-re, egész sokat fejlődött. Majd talán egyszer újra portolom az SG-s kieget.
  • Narxis
    Megnézed a Firefox-ét is?
  • Ability
    Az új Operában végre van pár értelmes fejlesztés is, nem is értem hogy Resources API nélkül eddig hogyan gondolták a bővítményesdit. Egyébként ez adhat egy kis sebességlöketet az SG-s bővítményhez is.
  • Bal0924
    Köszi.
    És véletlen volt hogy ide írtam. (De itt legalább volt válasz)
    Rákattintottam a firefox bővítményekre, és nem vettem észre, hogy átment egy másik topikba..
  • precision
    egyrészt miért nem a firefox topikban kérdezed?
    másrészt benne van a kérdésedben a válasz... az a különbség hogy nem 32 hanem 64 bites... azaz kihasználja a 64 bites processzor és oprendszer nyújtotta előnyöket
  • Bal0924
    Milyen a 64bit-es firefox?
    Mi van benne valami különbség?
  • Jim Morrison
    ó, az nagyon jó régen kipróbáltam az Operát, de annyira nem jött be, lehet megint adok majd neki egy esélyt.
  • Dzsini
    Operát használok, ott alap funkció már jó ideje, nem bővítményfüggő, és domain/oldal szinten állítható.
  • Jim Morrison
    Kipróbálnád, hogy most jól működik-e? : ) link
  • Borg
    Nálam nem megy a számra ugrás.. linkesíti, de az nem működik ha rányomok.

Amúgy meg ha lenne Jim Morrison1 már tudnád mi a bug a név kezelésben :)
  • Jim Morrison
    Hogy belehet állítani Chromeban a Click to Playt, nem hiszem, hogy minden user tudja (vagy aki tudja nem akarja használni, mert amúgy sok flash es tartalmat néz a neten). Másik extension telepítése? oké, bár én szeretek minél kevesebbet telepíteni, ha valamit meg rég használtam akkor kikapcsolom. Igen, szerintem az SG scriptek topikba is berakom majd, Githubra felteszem, aztán szólok dzsaninak, hogy nézze meg és ha felőle mehet akkor majd kiad web storeba új verziót a pluginból, másik topikba meg majd kirakja (bár mintha csuwi már visszajött volna)
  • Jim Morrison
    Jó ötlet, bele is tettem ! :)
    (Összeset, 5,10,20,30,40,50,60,70) <- Most ezeket az értékeket tettem be :)
    Egyébként magát a scriptet Neme.-nek köszönjétek én csak beépítem a pluginba :)

Nálam a hsz-re ugrás meg a kiemelő mindig működik.
  • Borg

Olyat nem lehet, hogy csak egy bizonyos számú flash fölött linkesíti őket?Ha már így belejöttél, egyszerűbb dolgokat is meg lehetne oldani a pluginben... :)
    Pl nem működik a hsz számra ugrás, és a neveket is még mindig összekeveri a kiemelő...
  • passatgt
    safarihoz van clicktoplugin, ami átalakítja 95%-át a flash lejátszóknak html5-re:)