SG.hu bővítmény

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jim Morrison
Köszi ! Akkor kicsit világosítok rajta, redditéhez képest jóval sötétebb (azért megvárok még pár véleményt).

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Dzsini
Nincs Chrome-om, úgyhogy nem tudom kipróbálni, de mivel én írtam az ötletek közé a night mode-ot, ezért csináltam egy képernyõmentést példának a Reddithez használt hasonló beállításról:

Ezek nagyon kényelmesek számomra, ha valami hasonló árnyalatot állítasz össze, az szerintem a többségnek meg tud felelni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Jim Morrison
Chrome Web Storeba feltettem egy új verziót, ebben van egy béta jellegû éjszakai/szemkímélõ mód. Topik-> Navigációs gombok megjelenítése menüpont alatt tudjátok engedélyezni (Kikerült egy kapcsoló a navigációs gombokhoz). Egyelõre csak topikokban mûködik, de még itt is kell javítani, igazából most csak az érdekelne, hogy jók lesznek e ezek a színek, vagy túl sötét? Én már meg is szoktam és olvasható, de ha valakinek van ötlete, hogy hogy lehetne jobb, szemkímélõbb, az ne habozzon, írja le és akkor úgy csinálom meg.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Nekem a válaszok link nem mûködik. Az elküldött üzeneteken ragad és se jobbra, se ballra

Malakai
Az amiatt van, amit privátban írtam, amikor vissza lett vonva korábbi commit, azt látom még nem javítottad.
Mármint amikor üresen jelenik meg az infobox.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Pl itt, most akárkiére nyomok, csak üres fehér overlayt hoz be.
Jim Morrison
Hol nem mûködik? 1-1 topikban, vagy ne adj isten egy teljes funkció?

Nekem egy csomó helyen még chrome alatt se mûködik 😊
Jim Morrison
Firefox port: Youtube Õrület mûködik, pár bugfix is megvolt, egyelõre az "Info gomb a hozzászólás fejlécében" nem akar mûködni.

kifli
igen, azt tudom, multkor elkezdtem a beszúrásost csak valamiért félbemaradt, és nem volt kedvem újrakezdeni 😄

Akkor oda kellene egy approved lista vagy valami jelölés azoknak, amiket a fejlesztõ elfogadott.
Dzsini
A hibabejelentõbe tudsz ötleteket is írni, vannak is benne 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

kifli
Egyébként egy mi kellene az sg-nek topikhoz hasonló todo lista bannerbe elférne 😊
Jim Morrison
már néztem, tetszik az ötlet 😊

kifli
majd vetsz egy pillantást a kép/videó beszúró ötletre is? 😊
Királyság! 😊 <#eljen>

Jim Morrison
már csak két nap van a szakdogás mizériából, szombatom üres (itthon akarok pihenni), de mivel már péntek délután, meg talán csütörtök délután is ráérek, "gyorsan" megcsinálom, elvégre már egyik hétvégére mondhatni megígértem, csak aztán pont lebetegedtem... 😊

kifli
szerintem #1849
A firefoxos kiterjesztéssel mi a helyzet? Lesz egyáltalán újra valaha?

Jim Morrison
<#eljen>

Malakai
Hogyha a Nekem érkezõ üzenetek kiemelése be van kapcsolva az infogombra kattintva az infobox elcsúszik lefele.
Az oka, hogy a nyíl miatt a kommentet befoglaló <center> pozícionálásra kerül ezért az infobox ahoz pozícionálja magát.
Küldtem egy pullt githubon.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

kifli
szövegy
egy enter

két enter, editorba itt csak 1 sornak látom a kihagyást
kifli
Illetve az még hasznos, hogyha url tag-ek közt van már, akkor ez ne fusson le. (ugye ha nagy képet tesz be valaki, van hogy linkeli csak)

Vagy egy bizonyos kép magasság fölött eleve csak linkelné. (1500px vagy magasabb képnél pl)

Ja a másik pedig, hogyha a mostani editorba entert nyomok, akkor lejebb ugrik egy sort. Ilyenkor én úgy látom, hogy a következõ sor alá írok. Viszont van, hogy szeretnék egy sort kihagyni. Ilyenkor még egy entert nyomok, viszont ilyenkor már 2 sort hagy ki.
MerlinW
Jah, az mûködhet, igen. Még egyszerûbb is mint az elõzõ megoldás.

[merlinw.org]

kifli
De még azelõtt megcsinálná, hogy elküldöm, és onnantól már simán bb code-al beszúrt képként/videóként küldené el. Tehát nem elküldés után lenne átalakítva. Mert az azért sem lenne jó, mert akinek nincs bõvítménye felrakva, az csak egy beszúrt linket látna.

Úgy képzeltem el, hogy bemásolom a linket, megvizsgálja a szöveget, és ha .jpg, vagy valami képformátum, akkor img code-ok közé rakja. Ha meg youtube vagy valami videómegosztó linkjét találja meg, akkor flash code közé teszi (elõtte ugye átalakítja a megfelelõ linkformátumra)
Jim Morrison
Egyébként bocsánat, lassan tényleg nekifogok a fejlesztésnek, csak még van 1-1,5 hetem szakdolgozat leadására (még sok mindent kell csinálnom hozzá), aztán jön pár vizsga. Nem felejtettem ám el 😊

MerlinW
Megoldható minden további nélkül (js-el img vagy video object generálása a linket átadva neki, majd beszúrni azt), csak lassú lenne szerintem. Fõleg olyan topikokban, ahol sok link van.

[merlinw.org]

kifli
Azt nem lehet esetleg megcsinálni, hogyha minden nélkül csak beillesztek egy linket, ami mondjuk egy kép linkje, vagy egy youtube videóé, akkor azt magától beszúrja képként, vagy videóként. Mint pl facebookon, mikor megosztok egy képet vagy videót.
[HUN]FaTaL
A fejlesztõi részével nem vitatkoztam, az valószínû jobb lesz (a jelenlegi kiegekbõl kiindulva), de felhasználói szempontból még simán lehet egy raklap fos az egész a jelenlegi Operához viszonyítva.

http://goo.gl/gd6Zi5

MerlinW
Én tudom, hogy te értesz hozzá, ezért írtam, amit😊 Cinizmus volt.

[merlinw.org]

Ability
Én totál ezen a véleményen vagyok: jó böngészõ, nem olyan jó engine. A jövõt én sem tudom garantálni neked, én csak annyit mondtam hogy ebbõl lehetne jó dolog. Az hogy mi lesz, majd kiderül.
Ability
Figy, ez itt nem hitvita, senki sem véleményezett semmit, ez itt nem szubjektív kérdés. Én csak annyit mondtam hogy kaptok plusz bõvítményeket, ezzel nem is értem mi lenne a baj. De mivel én pontosan ismerem mindkét böngészõ Extension API-ját, így tényként közlöm veled hogy az Operáé még elég kiforratlan és nem rossz dolog ha átveszik a Chrome rendszerét.
[HUN]FaTaL
Annyiban egyetértek, hogy sok helyen a presto borzalmas (régi, beégett bugok, 1-2 inkompatibilis oldal), de, aki Operát használ az nem véletlen használja azt a hibák ellenére is. Ha minden funkciót átemelnének (ami nem valószínû, fõleg az olyan, motorhoz kapcsolódó cuccoknál, mint a Fit-To-Width pl.), akkor remek lépés lenne.

Mivel én is találgatok csak, ezért szerintem felesleges tovább boncolgatni a témát, majd, ha kijön a webkites Opera, akkor kiderül, bár ez még úgysem mostanában lesz. Abban sem vagyok biztos egyébként, hogy az összes Chrome-ext módosítás nélkül mûködni fog.

[HUN]FaTaL
"Igen, az Opera okos böngészõ, ez totál jó dolog, de ettõl még van egy halom bõvítmény ami nincs Operára."
Nem értem mit akarsz evvel mondani. Van, meg van egy halom, ami nincs Chromera, és van egy halom beépített Opera funkció, ami kieggel nem megoldható kompromisszummentesen. És még van egy rakás alapfunkció, ami a Chromeban borzalom, bár az már valószínûleg nem a motor hibája.

" Akik a döntést hozták meg csak nem totál idióták tán, biztos tudják hogy mi kell a felhasználóknak és milyen áron tudják a váltással ugyan azt nyújtani."
Biztos tudják, de a cél nem ez, hanem költségspórolás (a motor fejlesztés kidobásával csomó erõforrás szabadul fel), az Opera nem mammutvállalat. Mérlegelik majd gondolom, hogy mennyi funkciót éri meg átemelni (szerintem nem sokat). Elnézve az Androidos verziót (bár még csak béta), kapunk egy piros O betûs Chromeot 1-2 plusz funkcióval.

Ability
Objektív véleményt mondok, valós tapasztalattal. Cáfolj meg nyugodtan. Ha követsz minket CC-n, akkor pontosan tudod miért az a véleményem ami.
Ability
Jelenleg a Chromium fejlesztése nagyon erõs hatással van a HTML5 szabvány alakulására. Ez nem is feltétlen jó dolog, de jelenleg a WebKit követi ezeket a leggyorsabban és legproblémamentesebben. Aztán késõbb ki tudja mi lesz. De nekem nem hangzik olyan rosszul hogy a nagyok összefognak és lesz egy közös platform amit közösen fejlesztenek. Minden adott, a WebKit fejlett, nyílt forrású, multiplatform, stb.

Mozilla nem fog váltani, a böngészõ alapvetõ részei is a Gecko-n alapulnak (XUL, stb) a saját módosításaikkal amik WebKit alatt nem elérhetõek. Továbbá a bõvítmények is ezeket használják, errõl senki nem akar lemondani. Voltak egyébként ilyen pletykák régebben.
Ability
Igen, az Opera okos böngészõ, ez totál jó dolog, de ettõl még van egy halom bõvítmény ami nincs Operára. Akik a döntést hozták meg csak nem totál idióták tán, biztos tudják hogy mi kell a felhasználóknak és milyen áron tudják a váltással ugyan azt nyújtani.
MerlinW
Te is a legjobb emberrel vitatkozol😊

[merlinw.org]

Narxis
A WebKité a jövõ? Lehet Mozilla is átáll majd rá?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

[HUN]FaTaL
"Hosszabb távon viszont kaptok egy jobb böngészõt, amibe idõvel visszakerül minden és a problémákat is megoldják."
Ez maximum mese habbal, annyira kicsi a részesedése, hogy ez biztosan nem fogja megérni.

"jönnek vele a Chrome-os bõvítmények"
Ez egyrészt nem biztos, másrészt a bõvítmények nagyrésze jelenleg alapfunkció (most nem a speckó cuccokra gondolok).

Ability
Az átállás biztos hosszabb idõt igényel majd és valószínûleg nem lesz problémamentes. Hosszabb távon viszont kaptok egy jobb böngészõt, amibe idõvel visszakerül minden és a problémákat is megoldják. Az átmeneti verziókra meg nem kell frissíteni.

Én áldom öket a döntés miatt, magunk között szólva a Prestoval csak a baj volt. Nektek is örülni kéne, az Opera nem csak a WebKitet veszi át, jönnek vele a Chrome-os bõvítmények, WebKit Inspector, stb. Ha faszán megcsinálják, még talán én is váltok rá.
[HUN]FaTaL
Mert nem fogják. Droidra már kijött a béta, totál szétbarmolták az egészet. Nem tördel rendesen, a gyorshívó sem szerkeszthetõ rendesen, nincs opera:config, nincs reklámszûrés, nincs opera link.

Attól félek, hogy hasonló nyírbálás várható az asztali verzióban is.

Ability
Miért lenne szar ha a legfejlettebb engine-t és a legfunkciógazdagabb böngészõt összeeresztik? Meg lehet csinálni faszán, minden adott hozzá, csak akarni kell.
[HUN]FaTaL
És a droidos alapján egy raklap fos is lesz 😊

Ability
Majd ha kijön a WebKit-es verzió, akkor jönnek a Chrome featureök is, plusz gyorsabb lesz az egész. 😊
modellmaker
<#eljen>

Ja amúgy, elkezdett normálisan mûködni nálam is. 😄 Frissült az Opera, vagy nem tudom, de már rendesen megy.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

MerlinW
Spoiler tag gombot is kérünk a bõvítménybe😊

[merlinw.org]

[HUN]FaTaL
Most nézem, hogy nekem sincs ott. Eddig azért nem vettem észre, mert ennek már tudom a bb codeját 😄

kifli
ez a smile csak szerintem hiányzik a bõvítménybõl?

<#wilting>

Malakai
Na ezt viszont nem sikerült reprodukáljam, hogy az adatlap ne jelenjen meg. Chat-online kijelzõvel, vagy anélkül, vip csillagokkal, vagy anélkül itt mindig megjelenik. Talán bizonyos topicokban lehet nem, ami nagyobbat módosít a DOM-on, de ott már a topic gazdának kéne odafigyelni erre.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Ability
Új verzióról nem tudok semmit, én már nem foglalkozom vele. A topikkal az a baj hogy kiszedi a "Bejelentkezve: XY" szöveget az üziküldõs boxból, szóval a bõvítmény nem tudja lecsekkolni hogy be vagy-e jelenetkezve. Ezen mondjuk lehetne módosítani.