2420

Fejlesztői változatok:

Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.

Telepítés:

A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.

Egyéb megjegyzések:

A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.

Firefox támogatás

A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.

SG Tools
  • Master91
    Szerintem nekem működik

• Guren
    fejléc végén nyíl
  • Master91
    Biztos én vagyok a pancser, de hogy tudok felvenni valakit a tiltó listára?
  • Sippie
    Firefoxhoz nincs valami működő tag letiltó add-on?
  • Jim Morrison
    ez a figyelmeztető tábla az elején és végén? nem is rossz. köszi!
  • Malakai
    Figyelmeztető tábla az megszokott.
  • Jim Morrison
    Chrome és Opera next verziókat sikerült egy szintre hoznom, beletettem a spoiler gombot is, de amíg nem találom ki milyen képpel lehetne jelölni, wysiwyg editorban is csak a bbcodeját látni.
  • Maximus4
    Köszi az infót,és bízom benned :P
  • Dodo55
    Akkor lehet azt csinálom, hogy a bugfixeket átemelem bele, a böngészőspecifikus implementációt igénylő, FF verzióból még hiányzó funkciókat meg hagyom (pl. ha jól láttam sync nincs még, az húzósabb lenne valószínűleg).

Maximus: Próbálkoztam még azóta a Maxthonnal is, fél fokkal előrébb jutottam, de egyre idegesítőbb akadályokba ütközöm, hiába a majdnem egyező engine a Chrome-al, egy csomó minden le van tiltva ahhoz képest és kurva nagy kerülőutak kellenek emiatt (pl. az extension képeit a background oldalra kell betölteni, majd eventekkel átlövöldözni a képadatokat a content scriptekbe...)
  • Borg
    Igazából nagy vonalakban jól működik az FF verzió, csak ebben is ilyen hibák jöttek létre mint a chromeosban, hogy nem működik az üzenetközpont stb.
  • Maximus4
    Azért nagyon köszönöm,hogy egyáltalán próbálkoztál vele,ment a +
  • Dodo55
    Megnéztem. Jól indult a dolog, mert WebKit-es, de sajnos nagyon kevés az információ róla extension fejlesztés terén. A Chrome verzió portolásával próbálkoztam, belőttem az alap dolgokat, felismerte az addont, írtam API wrapper funkciókat a content és background scriptek közti kommunikációhoz, de ezeken megakadtam:
    - A localStorage objectet nem engedi átküldeni a két script között, mondván DOM object, és azt nem lehet
    - Nem engedi hozzáférni lokális erőforrásokhoz (extension package fájljai, konkrétan képek) a content scriptet, holott ez más WebKit böngészőkben nem gond, engedélyt is hiába adok a manifestben, semmit nem ér (valószínűleg csak http requestekre vonatkoznak azok a beállítások, local requestekre is érvényes beállítást meg nem tudom hogy adjak meg, a dokumentáció nem ismertet ilyet)
    - A background scriptet background oldalba ágyazva tudtam berakni (ha direktbe berakom bedob egy oldalt a JS forrással, más módszerről meg szintén nem ír a doksi...), emiatt nyílik egy üres ablak és ottmarad (mivel ez volt a legkisebb gond eddig, lehet könnyen kiküszöbölhető, nem jártam még annyira utána)

Egyelőre tehát itt feladtam, ha valaki próbálkozna még, akkor szóljon és elérhetővé teszem az eddigi munkám.

------------

Borg: A FF verzióval addig jutottam közben, hogy működik ez az SDK hozzá, tudok tesztelni vele. Diffelgettem már pár fájlt, van lemaradás bőven, vannak dolgok amiket elvileg elég szimplán átemelni, meg olyanok is, amik valószínűleg komolyabb portolást igényelnek. Most el kell mennem kicsit, de ha visszaértem szerintem még ránézek.
  • Maximus4
    Maxthon.
  • Dodo55
    Borg: nézem épp hogy kell Firefoxhoz fejleszteni, de még nem vagyok túlságosan a helyzet magaslatán. Viszont mondta nekem Jim Morrison, hogy ha lesz majd ideje rá fog foglalkozni a Firefox verzióval is. Előbb-utóbb tehát biztos megoldjuk valahogy :)

Maximus4: Melyik böngészőre gondolsz?
  • Borg
    Engem azért az FF verzió frissítése is érdekelne :)
  • Maximus4
    Te nem tudnád az sg bővítményt kompatibilissá tenni egy újabb,itt nem szereplő böngészővel? :)
  • Dodo55
    Az a baj az RSS-ben nincs feltüntetve hogy kinek a hozzászólására válaszolt valaki :(
  • Malakai
    Alternatíva lehet még, hogy az üzenetközpont nem írja ki a teljes hozzászólást, hanem kattintással lehetne a topicba ugrani, így lehetne használni az rss-t, ami azthiszem ilyen ~490 karaktert ír ki az eredeti bbcode-os hozzászólást nézve.
  • Dodo55
    Ja, bocs, még annyi, hogy ellentétben az eredeti utolso80.php-s módszerrel, async mennek a lekérések a proxy-mra, úgy gyorsabb kicsit az oldal betöltése (legalábbis az én gépemen, ami optimális esetben instant tölt be minden oldalt, így akár 0.1s megakadás nekem már lassúságot jelent :D), de előtte async: false-al sem rakta a válaszokat rögtön a DOM-ba, szóval nem az a gond szerintem.
  • Dodo55
    Úgy néz ki sikerült kijavítanom az üzenetközpontot, legalábbis a válaszok beolvasását.
    (Kizárólag a Chrome verzióval foglalkozom jelenleg, a FF úgy tudom hűtve van, a többire meg ha van nagyobb igény szóljatok plz, mert különben azokba sem folyok bele)

A probléma forrása, ez egyértelmű: az utolso80.php halott.

1. próbálkozás (fail): a listazas.php3 használata helyette. Azért fail, mert olvasottnak jelöli a kedvenceket a kiolvasáskor.

2. próbálkozás (részleges siker): saját külső proxy használata, ami ugyanúgy a listazas.php3-al dolgozik, viszont bejelentkezés nélkül, így a kedvencek olvasottsági státuszát nyugton hagyja. A siker azért részleges, mert így ugye a gumi és a saját nem látható. Ez sem megoldhatatlan egyébként, de kicsit húzós, ezért most ebbe már nem mentem bele (kéne egy dedikált reg neki és a scriptnek azzal bejelentkeznie).

Jim Morrison, innentől ez nagyrészt neked szól:
    - Ez eddig is olyan volt, hogy csak a kiolvasás utáni következő menetben (6 perc vagy reload) rakta ki a DOM-ba a feldolgozott válaszokat, nem pedig rögtön? Mert nekem most így működik, de az adatforrás megváltoztatásán és a parsing emiatt szükséges első lépésének kiegészítésén (json-t ad a proxy-m) kívül máshoz nem nyúltam. Természetesen teszteléskor a local storage-ben a checked timestampeket nullázgattam amikor kellett...

- A proxy-m cURL-al lekéri a listazas.php3-at, az eredményt topiconként elkülönítve 1 percig APC-vel gyorsítótárazza, illetve 5 másodpercenként engedélyez egy IP-ről ugyanazon topicid-re lekérést. És mint mondtam JSON-t ad, egy OK vagy ERROR resultot, illetve a data változóban a komplett listazas.php3 html kimenetet vagy a hibaüzenetet (a bővítmény egyelőre csak azt nézi, hogy OK -e a result, error esetén nem csinál semmit). A szerverem ahol a proxy script van egy ingyen VPS, de legutóbb 80 napos uptime-om volt, a végén én restartoltam egyet szándékosan, szóval elég megbízható mióta a szolgáltató bevezette az új virtualizációs platformját, illetve gyors is és elvileg örökre szól. A domainjeim közül pedig egy .tk-sat vetettem be, mert az szintén jó túlélési esélyekkel bír az ingyenessége miatt, csak egy megerősítés kell neki évente. Azért mondom ezeket, mert felőlem működhetne tartósan is innen, ha az utolso80.php nem lesz kijavítva.

- A manifestbe engedélyeznem kellett a domainem (services.dvps.tk).

Ha ez így rendben van, akkor nézz rá a fork-om workaround_mc_utolso80 branch-ére, esetleg ha kiváncsi vagy a proxy-mra akkor szólj és meg tudom azt is mutatni
  • Dodo55
    Az utolso80.php azért kell, hogy az olvasatlan üzenetek ne jelölődjenek olvasottnak a háttérben zajló AJAX lekérések miatt ugye?

Mert akkor mégsem tudom megjavítani az üzenetközpontot olyan egyszerűen ahogy azt képzeltem :)
  • Dodo55
  • Jim Morrison
    chrome verzióba beletettem mint Temp script :)
  • Malakai
    Még vannak egyebek is, amiket javítani lehetne, de a változó SG-vel való lépéstartás, küszködés csak aktív fejlesztés mellett lenne lehetséges, és még akkor is macerás. Jim meg már lassan fél éve nem nyúlt hozzá. Viszont ha küldesz egy pull requestet githubon valószínüleg kap róla emailt. :)

ui.: Javascript támogatja ám a non-capturing groupot regexben. :)
  • Dodo55
    Ezt: http://userscripts.org/scripts/show/183443
    esetleg integráljátok a bővítménybe amíg nem lesz szerveroldalon kijavítva.

(A speciális karakterek hsz idézéssé bugolódását fordítja vissza, ha berakjátok több emberhez eljuthatna)
  • Borg
    Ha sikertelenül küldök el egy hozzászólást, akkor az üzenetközpont onnantól kezdve nekem tulajdonítja az előző hozzászólást, amit nem is én írtam :)
  • goregrind #2033
    ...és ezt csak most kezded felfedezni?
  • ProGabe #2032
    LOL, a Real Madrid topikban van valami olyan script, ami ezt csinálja :D
  • ProGabe #2031
    Nyomtam egy minden megjelőlése olvasottnak gombot, most így néznek ki a kedvenceim:

Kézi/auto frissítés után pedig így:
  • modellmaker
    Akkor csak simán fos az sg. :)
  • Szabi #2029
    tüzesrókába is ugyanezt csinálta nálam, pedig ott nincs fent a bővítmény :)
  • modellmaker
    Azért ide írtam, mert megy az extension, de ha kikapcsoltam, akkor jó volt. De most meg teljesen jó minden. oO

Ha vki akarja törölheti ezeket a kommenteket. :D
  • Szabi #2027
    link
  • modellmaker
    Nem tudom megnézni azokat a topicokat, ahol van olvasatlan üzenet. "A lapozás átmenetileg nem érhető el." Másnál is előfordul?
  • ProGabe #2025
    Egyszer, kb. 2 oldallal korábban :) panaszkodtam arra, hogy főoldalon, autófrissítés után összevonja a topikokat, mármint egy főkat. alatt listáz több topikot is:

Egy darabig nem csinálta, most megint elkezdte. Adblock nincs, inkognitó módban is megnéztem, csak ez a kieg. futott :( Legújabb stabil chrome.
  • Borg
    Üzenetközpont javítása tervben van?
    Mióta az SG is variálva lett, a válaszok nem működnek, de még a saját üzenetekhez is olyat kever, ami nem az enyém, de még csak a topik neve sem jó...
  • Borg
    Nekem valahogy megmurdelt az üzenetközpont, mióta volt az a kis leállás sg-n, hogy nem töltötte be a topikokat... azóta semmilyen hozzászólást nem követ.
  • Dodo55
    Kurva élet ma nagyon hadilábon állok a BB Code-al :DDDD
  • Dodo55
    [piros]Workaround a meghibásodott lapozásra[/piros]

Ha van rá időtök/energiátok berakhatnátok a bővítményre a hiba óriási súlyára való tekintettel, azt akkor legalább akik használják azoknak működne újra amíg ki nem javítják.

Plusz fontos, hogy a bővítmény jelenleg nem aktív a workaround használatakor generált html kimeneten (POST-os listazas.php3 a GET-es helyett), bár gondolom ezt nem nagy dolog belőni hozzá.
  • pointer4
    Óóó, én kérek elnézést, ez így egész más. Nekem még valami 2.1 volt felrakva.