The Elder Scrolls V: Skyrim - az Év játéka?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zola2000
nem tiltotta be (csak estére kellett rakni), asszem õsszel indul a Dragon Ball GT az animaxon ^^

ja és az egyetlen bunyós játék amit érdemes kiadni pcre az a mangás grafikájú street fighter, meg a visual novellek fõplatformja is a PC, tehát nem kell ócsárolni a pct azzal hogy csak ilyen mangaellenes idióták játszanak rajta mint pl te, vannak normális pc játékosok is ^^

A

"Igazából az MMO piac az ami erõs marad a pc-n"
Meg az FPS, meg a TPS, meg a stratégia, meg kb. minden, kivéve a manga szarokat, amitõl jobb is hogy megkímélnek (hál istennek a dragonfaszt is betiltotta az ORTT). A konzol nem játékra való, csak bohóckodásra.
Mivel nem idén fog megjelenni a Mass Effect 3, azért valószínû lesz, hgoy a Skyrim lesz az év választottja.
hdo
A konzolok azért alkalmatlanok MMO-ra, mert a konzolos hálózatokat a gyártók szolgáltatják, nem tudsz csak úgy simán saját szerverparkot üzemeltetni amire a játékkonzolok függetlenül csatlakoznak, így rémálom MMO-t fejleszteni rá.

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Igazából az MMO piac az ami erõs marad a pc-n mert jelenleg a konzolok alkalmatlanok vagy nem tudom. De valószínû az mmo-k piaca fog megerõsödni a havi díj miatt vagy az f2p be épített pénzügyi szolgáltatások biztos bevétele okán és warez nem veszélyezteti. Szóval legalábbis nekem ez a meglátásom.

Úgy, hogy az alap a konzol lesz, és a régi pc-s játékok is inkább csak mint konzolos játék pc verziója fog megjelenni. Elég sokan érzik úgy fenn áll a veszély és részben ez fog történni a Skyrim-al is. A warez pedig úgy kerül ide hogy van összefüggés. Pár a piacon dolgozó ismerõsöm is mondta például elsõsorban a konzolra fognak menni a gyártók mert ott a warez nem annyira erõs mint a pc-n. És így nem lesz érdemes pc -s játékot venni mert nem nagyon lesz. Persze páran vannak még a lengyel banda akik a Witcher 2-t csinálták, Paradox, és talán még a Bethesda is és még van pár. Most majd kiderül, a Skyrim buta konzolos lesz vagy marad valami a pc-s elõdökbõl is. De egy eladó gyerek már említette, a lengyel gyerekek is nagyon berágtak, de lehetett olvasni a bejegyzésekben és a hírekben és lehet a Witcher 3 elsõsorban konzolra jön majd. Az EA egyértelmûen állást foglalt a DA2-vel. Szóval itt tartunk. Mindegy személy szerint nem fogok konzolt vagy konzolos pc játékokat venni. Majd nézem a kisebb megmaradó pc-s gyártókat hátha marad normális is. A Paradox 100% marad a pc-s fronton mert a játékai konzolos piacon eladhatatlanok mivel több kell a két gomb nyomogatásán kívül, csak ezekhez nagyon sok szabad idõ kell. Meg talán akik az X3 sorozatot csinálták, valószínû õk is maradnak a pc-n. De majd meglátjuk. Végül is érthetõ elsõsorban pénzbõl él mindenki. És ha a sok lökött warez gyerek nem látja mi lesz a következmény, akkor jogos lesz ez a váltás a gyártók részérõl.

armageddon666
A köcsög kalózok miatt jön ki kevés játék pcre, és a buta konzolok miatt lesz az is szar amit esetleg át is portolnak.

Minden szar, /thread.

(nem is értem ennél a hírnél hogy került elõ a warez/konzol téma)

@

yesname
Csúnyán fejezte ki magát wraithlord, de igaza volt. Gondolkodj már kicsit. Pl. régen is volt konzol, meg warez is? Jah, mégis többet adtak el a felhasználók számához viszonyítva PC-re és egyéb személyi számítógépekre, mint ma, mert egyszerûen körülményes volt warezkedni. Nem volt szélessáv és hasonlók, amik gyorsították az illegális terjedést.
Mellékesen gondolom Te is jó szívvel, vigyorogva és ingyen dolgozol, mint a szoftverfejlesztõk, nem igaz?
Vagy inkább oda adod el a munkádat, ahol jobban megbecsülnek és megfizetnek? Vajon melyik vagy?
A játékok elbutulása pedig igen is a konzolok miatt van. Történetileg visszanézed a konzolokra mindig is az egyszerû játékok voltak jellemztõek és ahogy teret nyertek a játékkonzolok, a rizikósabb warez/nagyobb vásárlóerõ miatt fokozatosan az lett az elsõdleges fejlesztési platform. Mindez magával hozza/hozta azt, hogy összetettebb, bonyolultabban irányítható játékokat egyre kevesebbet készítenek. Ez van sajnos.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

witcher 2?😊
hdo
Most írtam volna oda hogy kivétel MMO, VPN? Tudod mekkora lett volna a hozzászólás ha _mindenre_ kitérek? 3 oldalas cikket rövidítettem le a blogomról ekkorára!

@wraithLord:
Szerintem is arra gondolt, de egyszerûbb volt az idiótának leidiótáznia.

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

wraithLord
Lassan már nem lesz LANos multi. Mindenféle multi a kiadó/fejlesztõ szerverein keresztül megy.
"Ki nem szarja le a multit, egyetlen crackelt játékkal sem tudsz multizni, platformtól teljesen függetlenül, aki multizni akar, az nem crackel."

Wait, what? Netto marhasag😄 Hivatalos serveren valoszinuleg nem, de azert nem all meg ott a vilag..PC-n legalabbis tuti nem 😛 (pl Hamachi mond valamit?😊)
wraithLord
Szerintem arra gondolt, hogy az X-Dobozt és társait hardveresen kell megbuherálni, hogy letorrentelt játékokkal lehessen rajta játszani, és azt a szolgáltató nem kifejezetten szereti...
Szóval nem olyan egyszerû, mint a számítógép esetében, hogy beírsz egy generált kulcsot, és bemásolsz 1 vagy több crack fájlt, azt' heló, hanem ha egyszer kiütteted a gépet, nincs visszaút... és elõfordulhat, hogy egyik nap arra ébredsz, hogy letiltották a konzolodat, mehetsz a boltba másikért.

De persze abban igazad van, hogy ha a konzol sosem lát internetet és (ezzel együtt) eredeti játékokat, akkor minden oké... 😄

*Megj.: Ha valami esetleg pontatlan vagy nem igaz, az azért van, mert még a büdös életben nem volt semmilyen konzolom sem. (Vagy csak nem volt kedvem kisregényben kifejteni, hogy pontosan mire gondoltam...)
Nem az a fontos ev jateka vagy sem ez ugyis szubjektiv.
Nekem inkabb a hozzaallas tetszik. Az elozo resz unalmassa valt egy ido utan az egyhangu, uncsi katakombak miatt? Csinalunk egyedieket. Nem nagyon voltak rendes bossok? Tegyunk bele.
Raadasul egyre inkabb torekszenek olyan elmenyt adni mintha egy elo vilagban jarnal-kelnel. Ez adja a legjobb hangulatot egy RPG-nek szerintem.

(Amugy meg a sarkany azert szall le pofozkodni a fohossel, mert bizonyos varazslatokkal a foldre lehet majd kenyszeriteni.)
hdo
"Istenem mekkora idióták vannak."

Ugye? Az olyan idióták a kedvenceim akik minden érvelést mellõzve leidiótázzák az embert.

"Ki nem szarja le a multit, egyetlen crackelt játékkal sem tudsz multizni, platformtól teljesen függetlenül, aki multizni akar, az nem crackel."

Egy ilyen profi véleményét mindenképpen meg kell hallgatni 😄

Istenem mekkora idióták vannak.
te nagyon tudsz XD
hdo
Ki nem szarja le a multit, egyetlen crackelt játékkal sem tudsz multizni, platformtól teljesen függetlenül, aki multizni akar, az nem crackel.

A játékok egy teljesen más okból kezdenek egyszerûsödni.

A technológia fejlõdik. Míg a Warcraft 2 teljes fejlesztési költsége nem haladta meg a 750 ezer dollárt, a Diablo 2 már majdnem 9, a Starcraft II pedig legalább 100 millió dollárba került. A DOOM 1993-ban 20 ezer dollárba került, és 3 ember csinálta lényegében.

Ma már ha fejlesztõcsapatról beszélünk, az legalább 50 ember, és õk csak azok akik összerakják a játékot, és akkor még nem beszéltünk zeneszerzõrõl, szinkronról, stb.

Egyre több pénzbe kerül játékot fejleszteni. Ha figyelembe vesszük, hogy 30 éve kb. ugyanannyiba kerülnek az új játékok (40-60 dollárba),a növekedõ költségekbõl csak úgy tudnak nyereséget csinálni, ha a játékokat szélesebb felvásárlórétegnek tudják eladni. Mára már teljesen lehetetlen nyereséges játékot gyártani egyetlen játékosrétegnek. Ezért egyszerûsödnek a játékok, hogy többen vegyék.

Másrészt: Ha egy játék már millió dollárokba került nem fejlesztik több platformra függetlenül, fejlesztik a legnagyobb piacra - valamelyik konzol - és a többire meg portolják! És nem, nem azért a konzolosok a nagyobb felvevõpiac mert PC-n sok a warez, azért van ez így, mert a japán és amcsi kultúrában általánosan elterjedt dolog, hogy a konzol játékgép, a PC játékosok egy sokkal szûkebb keresztmetszet!

Remélem ezzel a "buzi konzol miatt túl egyszerûek a játékok PC-n" téma le van zárva!

zola2000
aztán bannolják a konzolod a multiból, elvész a garancia pcn mi a bonyolult? bemásolni egy cracket? (vagy azóta már bonyolultabb lett mióta nem vagyok benn? 😊

A

zola2000
az a baj hogy a witcher 2t, meg annó a crysis1et is sokat szidták hogy mennyire buta lett (most meg kicsit vicces a crysis2 után a crysis1 az etalon, mondjuk a crysis2 konzolon meg is bukott ha úgy tetszik : ), meg a shogun2 total warra is mondják sokan hogy elszúrták a rendszerét, pedig azok biztos nem a konzol miatt. szerintem a butulás platformfüggetlen, úgy is mondhatnám hogy ami a nintendonak a wiifit, az xboxnak a kinect adventures az a pcnek a farmville (tízmilliók játszanak vele naponta pcn), konzolon sem volt semmi gond a morrowind játékmenetével, pcn is egyre egyszerûbbek lettek a játékosok amióta már minden egyszerûbb embernek is van számítógépe, nem úgy mint régen...

A

Boxra elviszed egy hozzáértõhöz, adsz neki 2-5ezret majd hazamész és a szomszéd pécés Pistikével letölteted a játékokat, a PS3 egy fokkal bonyolultabb de ott meg nem kell kiírni semmit csak feldobni egy vinyóra. Wii megint csak a hozzáértõ+kiírod a lemezt... PC-n van a legmacerásabb másolt lemez használat.

Nekem olyan rpg-t csináljanak ahol nem kell kötelezõen megölni az "ellenfelet", ha olyan a karakterem akkor kipofázhatom magam a helyzetbõl, vagy lefizethetem õket, elsunnyoghatok. Nem az a szerepjáték nálam hogy tolvajként mérgezett tõrrel hátbaszúrom, vagy íjjászként fejbelövöm, vagy levarázsolom, vagy lekardozom. Simán el tudnám képzelni azt hogy csinál valaki egy "realisztikus" fantasy rpg-t Ahol a mágiákat egy szint után már te is kitalálhatod egy editorban (a'la Daggerfall) A mágikus cuccok ritkák, de erõsek. A mágiahasználóktól meg félnek mint a tûztõl.
wraithLord
Jajj, hagyjuk már ezt. <#wilting> Legalább azóta léteznek konzolok, amióta van PC (és itt most bármire gondolok, nem csak az IBM-féle PC-re, amit manapság hívnak PC-nek). És azóta létezik warez is, max kezdetben nem torrentezés formájában...
Hát de ha amig pcn ennyi lesz a warez, addig nem fog változni.

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Az oblivion jó kis játék volt de a morrowind még jobb. Kár hogy mindenki csak butít a konzol miatt.
Sziasztok!

Egy nagy segítséget szeretnék kérni, bár elég offtopic kérdés.
Vettem egy új ATI (R6850-es) videókártyát, de az új catalyst agyon van variálva.

Régen tudott egy olyan funkciót, hogy csak a tényleges felbontást jelenítette meg a képernyõn. Nem húzta szét a képet.
NEM TUDJA VALAKI, HOGY HOL VAN EZ A BEÁLLÍTÁS???????????????

A poroblámám abból adódik hogy egy nagyon régi játékkal játszok, aminek a max felbontása 1024*768.
De a szemét kis szoftver kiteszi az egész játékot 1920*1080-ba. Torzít és pixeles.
Sokkal jobba lenne, ha nem tenni át 1920*1080-ban, hanem csak a tényleges felbontást jelenítené meg a monitoron.
Légyszi aki tudja hogy lehet ezt bállítani (2 órája keresem és nem találom ezt a beállítást) az írja már meg a [email protected]
Elõre is köszi!!!!!!!
És szerintetek milyen lesz benne a mágia?
Vegyes, (Pl elöször lefagyasztom az orkot, majd rá lövök egy tüz labdát) vagy különbözõ "stilusok" lesznek. Pl. Jég, viz, tüz, viz stb.?

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

hdo
wii 3-hoz meg már rendelhetõ lesz egy robot is, amibe elõprogramozva van az ugrabugrálás, meg a kontrollerek használata egy-egy játékhoz, így ha elfáradtál, akkor játszik helyetted, te meg nézheted! 😄

Szép jövõkép! 😄

Kb. az 5-6. konzolgenerációnál meg már ott fogunk tartani hogy a kontrolleren egyetlen nagy piros gomb lesz, amit ha nyomva tartasz megy a játék ( a játékostól teljesen függetlenül), ha elengeded megáll. 😄
hdo
... amiben már elosztható pontok, és karakterszintek sem lesznek ... mert ugye minek stat, mikor úgyis alap, hogy ha staffot hordasz, akkor mágiahasználó vagy, tehát intellect kell meg magicka, ha pajzsot hordasz 1 kezes fegyverrel, akkor meg sok armor

... szimplán csinálsz egy karit, ami hímnõs lesz, változtatható fajjal, mindez annak érdekében, hogy ne korlátozzon be a játék semmiben!

Aztán mész elõre a nagyvilágban, és a lootolt fegyvereid erõsségétõl függ majd, hogy milyen erõs lesz a karaktered, meg hogy milyen képességeket tud!

A crafting meg olyan lesz, hogy kijelölöd, hogy mit akarsz megcsinálni, bemész a kereskedõhöz a boltba, lealkudod a 300-as alapanyagárat 3,5 aranyra, amely összeget természetesen felír a számládra ha nincs nálad, mivel megbízható fazon vagy, elvégre kiben bízhasson az ember ha egy hõsben ne!

<#idiota><#help><#banplz>

igen, de addigra lesz TES:VI is 😄
hdo
A megjelenés után 4 évvel meg lesz végre "Unofficial Skyrim Patch" is, ami több mint 2 ezer bugot javít, amit a Bethesda az utolsó patch után még bennehagyott! <#nezze><#wilting><#banplz>

hdo
GOTY: The Witcher 2 .... pont!

Oblivionból kiindulva megjelenés után 2 évvel már lesznek olyan modok, amikkel már majd azt lehet rá mondani, hogy normálisan optimalizált.
wraithLord
Inkább az a kérdés, hogy mit nem butítanak. Kíváncsi vagyok, mikor fogják a butítást is butítani... mert a mai buta emberek csak bután tudnak butulni...
Miva'? :'D
wraithLord
Ha nem is az év játéka, de az év rpg-je biztos. Eddig mindegyik leszerepelt nálam, annál rosszabb már nem lehet. Igaz, van, amelyik csak azért, mert nagyon nem arra számítottam...
zola2000
tehát az aktuális codok a csak pc listán az év játékai, biztos megérdemelten (nem vitatkozok, a cod2 óta csak a cod5be néztem bele, de nem jött be)...

A

zola2000
Mi az hogy év játéka? ha beírom a googlebe hogy game of the year 2006, nagyon sok helyen a zelda tp jön ki, ami itt sokak szerint hülyeség a platformja miatt, ha azt írom be a googlebe hogy game of the year 2007 akkor (itt sokak szerint) méghülyébb eredmények jönnek be (super mario galaxy : ), na 2008ban "normálisabb" (vagy õrültebb 😊 az eredmény (gta4), 2009ben uncharted 2, 2010ben meg RDR között oszlik meg a legtöbb év játéka cím, hát ha lesz olyan jó a Skyrim mint az oblivion volt, akkor felõlem lehet, talán az egyetlen nyugati mûfaj ami valamennyire még bejön a fantasy rpg, mondjuk keleti mûfajok közül is az a kedvencem mondjuk akkor a xenoblade is érdekes lehet, meg a dragon dogma is (utóbbinál lehet remélni hogy lesz pcre is mivel capcom).

A

Nem feltétlen lesz az év játéka, ennyi erõvel a Mass Effect 3(tom, 2012re írják) vagy a Battlefield 3 is lehetne GOTY, szal ne olyan hevesen, ráadásul ha jól emlékszem valahol olyasmit írtak hogy lebutítják a szintlépést meg a kasztokat talán?? Am meg számomra teljesen mindegy, Skyrim is, ME3 is, BF 3 is év játéka lesz 😄

We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !

Trailer ? In-game video ? Valami ?
http://www.gametrailers.com/game/elder-scrolls-v-skyrim/14247

A cikket nem olvasom el, mert annyira nem érdekel a cucc.

https://twitter.com/foodlfg

Ez mikorfele jelenik meg?
nem az aktuális szar kod lesz az év játéka? Vagy most lezsírozták hogy legyen más is végre?

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Ahem..eredetileg a 10-es posztra ment volna valasznak Molnibalagenak...
Milyen szomoru..es sajnos milyen igaz...Nezegettem a videoit ennek a Skyrimnek is...szep-szep, de amikor a sarkany leszallt melle a foldre, hogy kozelharcban toljak..jajj,de utalom az ilyet...

Masik:"A játékban három frakció lesz jelen: Companions, a College of Winterhold a varázslók számára és a Thieves Guild a tolvajoknak."
Ez igen szep visszalepesnek tunik a Morrowindhez kepest...(6 Great House, 11 Imperial Guilds, 5 Guilds, 3 Vampire clans...)
A demon souls nevû játékban haver nem bírt egy kemény ellenféllel mert teljes vértben is max két ütést élt túl. Mondom dobd le a páncélod és félmeztelen menj neki... mert hát abban a játékban fokozatosan módosul a karaktered sebessége, s bár egy ütés is kivégezte volnaa JK-t de el sem találta mert minden elõl kitért.

A jó rpg-hez pedig a döntéseken túl a változatos játékmenet is nagyon fontos. Ahogy a hangulat sem ér semmit egy jó történet nélkül.
Molnibalage
Sajnos az RPG-k modellezése minden szinten áltagban olyan csapnivaló, hogy az már fáj. 5 perc alatt jobb rendszert talélnék ki...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nem lesz a játékban Dark Brotherhood?!<#wilting>
Már azzal is beérném ami a stalkernél van nagy vonalakban: x kilóig jól bírod, x+10 kilóig gyorsan fáradsz, fölötte meg már nem mozdulsz.

(persze nem ez a teljes kép; az se mindegy hogy 60 kilós limitnél rohangálsz 55 kilóval vagy 90 kilós limitnél 85 kilóval, mert ez utóbbinál rövidebb ideig bírod, de még távol van a '10 méteren kifulladok'-tól, 20 kilóval 50-es limitnél meg szinte nem is fáradsz, lefutod a maratont mint a gép).

koschwarz
nem értek egyet. az rpg játékok lényege a választások és a döntések rád nehezedõ súlya 😄

de a hangulat és a játékmenet, meg persze a jó sztori is kell 😄

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

koschwarz
meglepõ, de a súlyhatárok már csak így mûködnek 😄

de jobb lenne, ha inkább egyre lassabban lehetne futni, ahogy megpakolod magad, aztán egyszer csak megállni, ha overload van.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Nem értek egyet. Az RPG játékok lényege a hangulat és a játékmenet.