22
  • m minnifield
    #22
    na jó, de akkor árulhatnának aranyórát vagy 3 fogásos vacsorát is, azzal mégjobban behozná az árát :D vicceltem, mielőtt valami agyoniskolázott megmagyarázná...
    én természetesen magamból indulok ki, ki másból. nem szeretek moziban hemzsegni és nem is szeretem amikor körülöttem ez a tivornya megy. otthon meg más a helyzet, ott pont fordítva működik, a kaja mellé bónusz a film, ha nem lenne film attól még ebédelni vagy vacsorázni kell, (urambocsá' nassolni) a moziban meg ez valami járulékos tevékenységként teszi aki teszi, alternatíva, nem kötelező, ezért nem kellene beleszámolni a moziköltségbe. mert akkor ilyen alapon beleszámolhatnám a ruhám árát is, hisz meztelenül mégse mehetek, + cipőkrém, kopott cipőben nem mutatkozunk népségek előtt. moziban mozijegyet venni kötelező, nem élni. :)
  • FefeeX
    #21
    Na ne túlozzunk már... Ez max a Pólusra igaz, ahol a filmek 10% alatti teremkihasználtság alatt mennek. A Westend, ahol meg még nem voltam 60% alatt, bőven már reklámok nélkül kitermeli az árát, ehhez jön még extra profitként a sok reklám (amiket én általában kihagyok) meg a zombik kajája meg piája. (mert a marketing szerencsétlen zombija az, akinek minden alkalommal kóla meg popcorn, meg gumicukor meg kutyaf@sza KELL, anélkül nem is mozi a mozi...)
  • Wittgen
    #20
    Kajáláshoz: engem zavar, ha a közelemben zabálnak és piálnak, a zörgéssel meg zajoskodnak. Hál'Isten ezt azért tudom ignorálni. Ha otthon vagyok, akkor én is a vacsimat filmnézés közben szoktam elfogyasztani, de nem azért, mert így jobb a hangulata, hanem mert időt spórolok, cca 20 percet.

    Árakhoz: én szeretek moziba járni, évente 12-14 filmet biztosan megnézek ott. Viszont ilyenkor nyáron, ha azt nézem, hogy nekem a bebumlizás (1600,-ft benzin) és a mozijegy (1200,- ft) 2800,- ft-ba kerül, ha csapódik az oldalborda, akkor már 4000,- ft. Ezzel szemben itt a jó idő, a Balatonra 2500,- Ft a benzinköltség és ingyen mozizok a parton egész nap .
  • Etinger
    #19
    Nem csak harmad annyian*
  • Etinger
    #18
    Egy bizonyos idő után a drasztikus árcsökkentéssel lehet csak bevonzani az embereket a moziba. Ha háromszor ennyibe kerülne a jegy, nem csak harmadannyival mennének kevesebben moziba...
  • winnie
    #17
    "valaki magyarázza már meg, ki az istenharagja szoktatta rá az embereket, hogy moziban zabálni meg vedelni kell? "

    nem kell, de ha valaki enni akar, akkor eszik. örülj neki, hogy eszik, mert különben háromszor ennyibe kerülne a jegy. én még azt is el tudom képzelni, hogy létezik ember a világon, aki a tévé előtt ülve nassol. vagy iszik. vagy amikor a monitoron néz valamit, akkor zabál. nem olyan ördöngösség a párhuzam.
  • bandee1
    #16
    Nagyon régóta mozibajárós vagyok, sok filmet láttam már, és sosem vittem / vettem magammal/ magamnak ropogtatós fisz-faszokat, bisz-baszokat. Egy mozijegy 1200-tól már kapható, 3-dben picit több, hol jönne már ki egy családnak tizenezer? Mi a szart kell ropogtatni? Filmet kell nézni és nem zabálni. Vagy ki van írva valahol, hogy kötelező a popcorn meg a sok zsíros szar, a mérgező káliumos kólával (fél liter kóla 500 mg kálium!!)? Igya és egye ezeket a szarokat, akinek hat anyja van!
  • narumon
    #15
    Igen ezt én sem értem, hogy a mozi jegyhez mindig hozzászámolják a popcornt, üdítőt, gumicukrot, tacost meg mindent.
    Símán ültem már úgy moziban, hogy megvettük a jegyet és csókolom.
  • narumon
    #14
    "Ha legolcsóbb megoldást nézném, akkor balaton 2k alatt megúszható, wellness meg 7k lenne (félnapos még olcsóbb). A lényeg, hogy _szerintem_ annak akinek nincs pénze nyaralni a mozi még drágább szórakozás ... "

    Azért ez ebben a helyzetben max rád igaz.
    Én a moziba kb elsétálok asszonnyal, veszek két kólát és megúsztam 3.500Ft-ból. A balatonra csak a benzin mondjuk egy 10-es, az ottani kajáról, kóláról még nem is beszéltem, szállásról szintén nem.
  • narumon
    #13
    Azért ezzel nem értek egyet. A környezetem és én is sokkal többet megyünk télen, ősszel moziba, amikor szakad az eső vagy a hó nincs annyi jó program, akkor egy mozi az teljesen okés. Nyáron ötször hamarabb ülünk ki a teraszra haverokkal egy sörrel beszélgetni mint a sötét moziban üldögélni. Nem mondom, így is elmegyünk egyszer - egyszer, de szerintem igenis van köze az időjárásnak a mozihoz.
  • m minnifield
    #12
    valaki magyarázza már meg, ki az istenharagja szoktatta rá az embereket, hogy moziban zabálni meg vedelni kell? 2 kibebaszott órát nem lehet kibírni csámcsogás meg szürcsölés nélkül? legközelebb bográcsot viszek basszus, birkapörkölt lesz meg kóser szilva, nem kóla-kukorica
  • morden
    #11
    Ez is egy magyarázat, hogy miért buknak a filmek :D
  • FefeeX
    #10
    Azért nagyolják el ennyire, hogy a warezolást jobban el tudják fogadtatni a szegényemberek... A sorozatos önsajnáltatás egyszerűen szánalmas. Akinek nincs pénze, az bizony ne vásároljon a 300%-os haszonkulccsal dolgozó üdítősnél; de a kocsmában, bárokban és hasonló helyeken sem... A sok szerencsétlen állandóan vinnyog mennyire nincs lóvéja, de elbagózik egy hónapban 40ezret, meg eliszik még mellé még 30at, többnyire a kocsmában, mert ott jó a társaság...
  • grobs
    #9
    1. 3D jegyárak magasabbak. 2D-re már a gyerekek sem akarnak beülni. Ha felteszem a kérdést, hogy fürdő (vízpart, kirándulás, stb.), vagy mozi, akkor 3D-re se akarnak elmenni. "Majd egyszer megnézzük tvben".
    2. El is kell jutni a moziba (mint ahogy a többi helyre is).
    3. Nem bevásárló kocsival szoktam moziba menni. Ha a moziban jut eszébe, hogy békás gumicukrot szeretne, akkor nem megyek el a tescoba mert ott olcsóbb ... az összes rágcsiját meg nem hordom magammal.

    Amióta család van azóta szerintem 10k alatt nem jöttem ki mozival. Az utóbbi időben 12k alatt.

    Ha legolcsóbb megoldást nézném, akkor balaton 2k alatt megúszható, wellness meg 7k lenne (félnapos még olcsóbb). A lényeg, hogy _szerintem_ annak akinek nincs pénze nyaralni a mozi még drágább szórakozás ... és ha a magyar helyzetet nézem a film elérhető "ingyen", más szórakozásoknak viszont mindenképpen van anyagi vonzzata. Ezért logikusan akinek kevés a pénzze az itt spórol. Több kollégám évek óta nem volt moziban, pedig ameddig nem volt családja egyikünknek sem, hetente mentünk közösen.
  • Etinger
    #8
    Beülni 1db filmre családdal 12-14k HUF. --> Wtf?
    2 szülő 3 gyerek esetén se jön ki amit mondasz

    Jegyek 5 ezer. 5 db 1l-es kóla 5 db 4 literes popcorn... 6 ezer Ft max... de még így is csak 11...

    Mit számoltál te??? Nem is értelek... Benzint a kocsiba?

    Még egy ekkora családnak se drágább ez az egész mint 6 ezer ft kb, csak nem kell jó amerikai család módjára a moziban zabáltatni a gyereket... 1 db 4l-es popcorn.. üdítőt meg hozz magaddal. Ennyi...
  • grobs
    #7
    Akinek nincs pénze nyaralni, annak mozira sem lesz: Beülni 1db filmre családdal 12-14k HUF.

    Egy teljes nap családdal kalandparkban 15-20k HUF.
    Lemegyünk Balatonra úgy, hogy helyben ebédelünk 10k HUF.
    Wellness fürdő (4 csillagos szállodában) családi belépő szaunákkal, csendes résszel + benti étteremben ebéd 14k HUF.
    ... és Velencei-tónál lakom (3km a parttól), ezért ezt a részt nem is írom.
    Gyakorlatilag nem tudok olyan szórakozási formát írni ami időarányosan drágább lenne mint a mozi, és halandónak elérhető. De egyébként is nehezen tudom elképzelni, hogy moziba menjek nyáron ... és a környezetemben magasan én járok legtöbbet moziba (évente 10-12 film).
  • kalapos01
    #6
    Nincsenek semmilyen helyi szokások. Filmek vannak. Mindegy, hogy mikor mennek, ha érdekli az embereket, akkor megnézik. Másképp nem lenne egy csomó nyári film a tavalyi vagy tavalyelőtti legsikeresebbek között. (Attól, hogy egy új filmet nem néznek, a Másnaposok 2-re még elmentek annyian most is, ami egy új filmet sikerré tenne.)

    "Itt viszont nyáron nyaralni szokás."

    Nyaralni, LOL. Tessék olvasni felméréseket, hogy mit jelent az emebrek zöme számára a nyaralás és, hogy mennyi időt fed le.
  • grobs
    #5
    A világpremier hátránya, hogy nem veszi figyelembe a "helyi szokásokat". Amerikában a nyár elejétől nyomják az "A" kategóriás filmeket, és mennek moziba az emberek. Itt viszont nyáron nyaralni szokás.
    Ha hétvégén van egy kis ideje az embernek akkor nyáron ezer jobb program van mint a mozi.
  • morden
    #4
    Nekem fura az ízlésem, inkább európai filmek mint usa filmek, és a film "értéke" álltalában nem tükrözi a film pénzbeli értéket. ( amúgy pl a Red, Blue and White iszonyat jó film, de nincs benne egy árva cgi effekt se, csak hihetetlen jó törtéenet és érdekes kvázi elsőfilmes színészek) tuti bukta lenne nálunk , de én elmennék megnézni :D
  • kalapos01
    #3
    Na, mi az, amit megérné levetíteni moziban, mert a közönség tódulna be? Mondjuk a Papot eleve hülye, aki megnézi (erre vannak az előzetesek, hogy előre tudjuk, hogy csak szurkos bottal), ellenben Az igazság ára rettentő jó film, szóval el tudom képzelni, hogy milyen az egyeske kommentelő ízlése. A Koszorúslányokat meg mindenki imádja, de nem hiszem, hogy nekem készült. Voltak benne jó poénok, de ennyi.
  • morden
    #2
    Szóli kellene a forgalmazóknak, pl a Pappal kapcsolatban, hogy 4 színész 0 történettel 78. percnél kettévágva, nem menő manapság! Elemben van sok-sok más film amit megérné levetíteni a mozikban.
    ( jah gondolom a forgalmazók arra fogják majd az anyavállalatnál a buktákat, hogy nem ment el 100 ezer ember a moziba akik amúgy kamerázták volna a filmet és tették volna fel torrentre :D )
  • zord
    #1
    Ezeknek a sz@r amcsi filmeknek a bemutatását (is) igazán letilthatná a werner, meg a többi studió.
    Nem veszítenénk semmit.