Higgs és a tehetetlenség

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Most, h már tudjuk honnan ismerhetjük meg Gézoo-Wan Kenobi mester tanításait, már sokkal okosabbak lehetünk. Csak azt nem értem, h a félrevezetésen kívül mi értelme annak, ha 1bõl a közepébe csap itten a témájának, ahelyett, h szépen okítana és magyarázna.

Én sajnos már ott elakadtam a szkeptikuson témaindító hsz-ában, h miért ad egy hivatkozást egy múlt-kor cikkre, aminek gyakorlatilag semmi köze ahhoz, amirõl utána ír. Én nem emlékeztem rá, h Lebegyev ilyen levezetést írt volna, ezért megkerestem az eredeti cikkét angol fordításban. Egyébként emiatt kamu az is, h "Einstein gondolkodás nélkül átemelte az 1905-ös cikkébe ezt az összefüggést".
Továbbá Einstein cikkében sem találtam az általad említett levezetést.

Most mennem kell, de nekem ennyibõl is úgy tûnik, h mindez elég jól mutatja, h mennyire mozogsz otthonosan a témában.

Nem akarlak megbántani, de mond már meg milyen színûnek kell lennie egy abszolút fekete testnek, ami 6000K hõmérsékletû.

Nem tudom vissza olvastál-e hogy a kérdezõsködésem mire vonatkozik.
Elõfordul, ha megnevezések elsõre megtévesztõek.
Nem kell fekete "színû" legyen, a hõje miatt nyugodtan sugározhat, mint a Nap. Viszont, ami beérkezik rá fény máshonnan, azt minden hullámhosszon elnyeli.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Feketetest-sug%C3%A1rz%C3%A1s
Hiszen ez az!Hogy lehet valami abszolút fekete, hogy ha közben olyan nagy a hõmérséklete mint a Napnak.
dronkZero
Az abszolút fekete test egy ideális dolog, a valóságban nem létezik. Elvileg olyan anyag lenne, ami az elektromágneses sugárzás teljes spektrumát elnyeli, gerjesztve pedig az összes frekvencián sugároz.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

A #21-ben nincs táblázat.#23-at ez ügyben nem tudom értelmezni mert nem tudom mi mire utal.De nem az a legfurcsább hanem ez:

"6000K hõmérsékletû abszolút fekete test."

Hogy lehet egy 6000K (napszerû 5726,85 fokos)test abszolút fekete?<#nemtudom>
immovable
:D
megnézted a #21 táblázatot? A termikus fotonok csupán milliárdod résszel szerepelnek az összes foton okozta impulzus különbözetben.

Érdekes, hogy a többségnek elsõre a legkisebb hatás jut eszébe ha sugárzásról van szó..

Ne haragudj, nem szándékozom bele avatkozni a magas röptû eszmefuttatásokba,de kíváncsi lennék rá, hogy ezt hogy hoztad össze?

"Például 6000K hõmérsékletû abszolút fekete test esetén is 0 Hz és 1500 THz frekvenciák közötti minden frekvenciájú fotonok jelen vannak a termikus sugárzásban."

http://en.wikipedia.org/wiki/Color_temperature
Ez az alak számomra is elfogadhatóbb.

dronkZero
Persze, a tudomány olyan, mint a TV, a nagyanyám meg mint a villamos, te meg mint a helikopter. Értem én, azzal gond egy szál se!

dronkZero
Van blogod. Ott sem kíváncsi rád a kutya sem. Itt miért gondolod, hogy más a helyzet?

Legfeljebb az én függvényemet lehetne I=m*ß*v alakban is felírni, mert így az Excellel nincs akkora pontatlanság mint az eredeti rD számításnál.
Az erõ így is F=I/t alakú lehet azaz F=m*ß*v/t vagy F=m*ß*a
dronkZero
Inkább te keress más fórumot a hülyeségeid terjesztésére! Köszi.

Kedves Trollok!

Keressetek másik topic-ot a hajlamaitok kiélésére!

Köszönöm!
Aki idejön nagy pofával halandzsázni, az tõlem másra ne számítson.
Ha kicsit is értenél a fizikához, biztos hogy te is rájönnél, hogy csak a száj a jár.
Egyébként az elején rákérdeztem pár dologra, válasz helyett támadás jött.
Nem kell sok ész hozzá hogy kikövetkeztessem mi célból van itt.
De engem nem zavar, amint látod elvagyok.

\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"

Nem, ez olyan dolog, hogy ha olvasol valamit és utánajársz, igaz-e, és bebizonyosodik hogy igen az a tudás.
Ez persze nem úgy zajlik hogy minden egyes infó után rohanok kísérletezni.
A tanulás egy életen át tartó folyamat, és egymásra épülnek a részletei.
Mondjuk nehéz ezt elmagyarázni aki semmit se tud, csak hisz.
Én megértem, hogy egy ilyen ember mint te, nem hisz abban hogy vannak olyan emberek akik tudnak is:)

\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"

A tudás abból lesz, ha a tartalommal foglalkozol (azaz: tanulsz). Ha lejáratókampányba kezdesz, abból minden lesz, csak tudás nem.

Egyébként ki ez aki ekkaora hülyeségeket ír?
Gondolom egy idézet egy híres embertõl, vagy ilyesmi.

"A tudás forrása elsõsorban a tanulás."

Tehát nem az, hogy átveszel valamit valakinek a könyvébõl. Meg nem abból lesz a tudás, amiben "eddig még senki nem talált kivetnivalót".
Ez olyan, mintha arra alapoznád a tudásodat, amit a TV-ben mondanak, és utána arra hivatkoznál, hogy "ha hazugság lenne, valaki már csinált volna valamit". Valaki és valamit. És te mit csinálsz?

Jó ez a topik. De ezt már írtam.

És 1000 bocs az OFF-ért!

Ez szépen megfogalmazott ökörség. Ugye tudod? Csak játék a szavakkal, jelentése jelentéktelen:)

A tudás forrása elsõsorban a tanulás.

Kizárólag az vegye magára, akire vonatkozik:

Amit másoktól veszek át, azt csak hihetem, de sohasem tudhatom. Az sem számít, jó okom van-e arra, hogy valamiben higgyek vagy sem. Hinni annyi, mint nem tudni. Ezen a valószínûség-számítások sem változtathatnak. Ebbõl a szempontból a természettudomány* olyan hitközösségnek tûnik, amely a felismerhetetlenségig újrarágja néhány valóban tudó ember tudásának morzsáit.

______
* Ide helyettesítse be magát az, akinek inge, és magára vette.

A levezetés egyébként kikezdhetetlen. Legalábbis eddig még senki nem talált benne kivetnivalót.
Ez egyébként nem azt jelenti hogy tökéletes, hanem azt hogy a kiindulási adatokhoz képest egzakt. Ha lesz is jobb modellünk ezen a területen, a levezetés akkor se fog elromlani.
Ezzel csak azt akartam bemutatni mennyire nincs fogalmad a dolgokról, és mennyire szánalmas ahogy itt pattogsz.

qetuol
erre megintcsak ugyanazt tudom írni, mint a #100 -ban

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Vezesd le és kész! Ne húzd az idõt!

Kamu nem kell. Duma nem kell.

Jöhet a levezetés!
qetuol
én vezessem le? megtették nálam okosabb emberek. szánalmas amit csinálsz.. azthiszed, ha én nem tudom levezetni, akkor ezzel meg is van cáfolva? Einstein levezette, van róla sok könyv írva. menj be a könyvtárba aztán olvasd el.

ha pedig nem tudsz linkelni kísérleti eredményeket az azért van, mert ilyenek nincsenek. tehát megintcsak hazudtál, amikor azt mondtad " Kimérték, igazolták, hogy téves".

Én nem tudom levezetni, csak kimásolni tudnám egy könyvbõl (Hraskó Péter: Relativitáselmélet, Typotex Kiadó)
Mivel te még cáfolni is tudod, neked biztos menne.
Levezetés közben rámutathatnál a hibás részekre.
Lehet kezdeni!

Tényleg! Vezesd már le neki ha annyira tudod! Én is szeretném látni!

KA-MU.. Itt és most vezesd le.. Duma nem kell!
qetuol
ja, és továbbra is várom azokat a "kísérleti mérési eredményeket" , amik cáfolják az áltrelt...

qetuol
a levezetés megtalálható az áltrel-rel foglalozó könyvekben. guglit tudod használni, vagy azt sem?

immovable
LE-VE-ZE-TÉST.. duma nem kell..
qetuol
de igen, ezek a példák igazolják. áltrel. levezetése pedig megtalálható az ezzel foglalkozó könyvekben.
várom azokat a linkeket, ahol olyan kísérletek vannak, amik cáfolják az áltrelt....

"például: merkúr perihélium elfordulása, gps"

Ezek sem igazolják.. De nem példát kértem, hanem matematikai levezetést.
qetuol
kik mérték ki? hol? linket írj, ne csak hazudozz.

igazoljam? például: merkúr perihélium elfordulása, gps

Sokak szerint téves. Kimérték, igazolták, hogy téves. Minek rugózol rajta?
Téves.
De ha nem téves, oké, igazold!
qetuol
nem téves. te tévedsz.

Mindegy, hogy hány klónod van. Ne offold a topic-ot!
Csak az ekvivalencia elv téves, de ettõl még a téridõ geometria, persze némi feljavítás-átalakítás után még használható lenne.
Csak nekem mindegyik uwu.

Nekem is vannak ám regjeim.

Nem árt tudni: A feszültség alatt lévõ vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.

Szerintem nem lenne értelme. Az impulzusok eredõje szerint számolva nincs is tömegnövekedés.
"Van egy másik szempont is.. Einstein függvénye szerint a tömeg növekszik a növekvõ sebességgel m=m0*gyök(1-(v/c)^2) mértékben.
Ezért F=m*a éppen úgy érvényes mint F=m*g"

Ez egy nagyon jó megállapítás! Ami azt mutatja, hogy Einstein tömegnövekedést jósoló függvénye téves.

A te függvényedben pedig nincs tömeg növekedés.

Esetleg ha a kettõt összehoznád valahogy az nem lenne jobb?

qetuol
tovább kevered dolgokat. egyáltalán miért hivatkozol az áltrelre, ha az imént azt bizonygattad, hogy nem érvényes? nem is említettem órajárási sebességet, hanem csak azt, hogy a szabadon esõ test nem gyorsul. errõl szól az ekvivalencia. erre persze nem tudsz mit mondani, hitelen témát váltasz, amint azt már megszokhattuk..

immovable
Olvasgatva az alreg-"eszmecserét" pont ez jutott eszembe. :D
Beégtél, minden klónoddal együtt. Ez tény.

Azt ugyan nem tudom, hogy hogyan tudsz egy géprõl több példányban trollkodni, de se így se másként se offold a topic témáját!

Einstein áltreljében az óra járási sebességének megváltozása mutatja a grav térerõsség változását.

A grav. mentes környezetben magára hagyott óra járása állandó ütemû.

qetuol
nehézségi gyorsulás?? megint kevered a fogalmakat. a leejtett testre nem hat grav. erõ, gyorsulás sem. amirõl te beszélsz az a newtoni fizika. ezt is kevered. einsteinnél nem hat grav. erõ a szabadon esõ testre. megint beégtél. esetleg még valami?