Higgs és a tehetetlenség
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én sajnos már ott elakadtam a szkeptikuson témaindító hsz-ában, h miért ad egy hivatkozást egy múlt-kor cikkre, aminek gyakorlatilag semmi köze ahhoz, amirõl utána ír. Én nem emlékeztem rá, h Lebegyev ilyen levezetést írt volna, ezért megkerestem az eredeti cikkét angol fordításban. Egyébként emiatt kamu az is, h "Einstein gondolkodás nélkül átemelte az 1905-ös cikkébe ezt az összefüggést".
Továbbá Einstein cikkében sem találtam az általad említett levezetést.
Most mennem kell, de nekem ennyibõl is úgy tûnik, h mindez elég jól mutatja, h mennyire mozogsz otthonosan a témában.
Nem tudom vissza olvastál-e hogy a kérdezõsködésem mire vonatkozik.
Nem kell fekete "színû" legyen, a hõje miatt nyugodtan sugározhat, mint a Nap. Viszont, ami beérkezik rá fény máshonnan, azt minden hullámhosszon elnyeli.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
"6000K hõmérsékletû abszolút fekete test."
Hogy lehet egy 6000K (napszerû 5726,85 fokos)test abszolút fekete?<#nemtudom>#nemtudom>
Érdekes, hogy a többségnek elsõre a legkisebb hatás jut eszébe ha sugárzásról van szó..
Ne haragudj, nem szándékozom bele avatkozni a magas röptû eszmefuttatásokba,de kíváncsi lennék rá, hogy ezt hogy hoztad össze?
"Például 6000K hõmérsékletû abszolút fekete test esetén is 0 Hz és 1500 THz frekvenciák közötti minden frekvenciájú fotonok jelen vannak a termikus sugárzásban."
http://en.wikipedia.org/wiki/Color_temperature
Az erõ így is F=I/t alakú lehet azaz F=m*ß*v/t vagy F=m*ß*a
Keressetek másik topic-ot a hajlamaitok kiélésére!
Köszönöm!
Ha kicsit is értenél a fizikához, biztos hogy te is rájönnél, hogy csak a száj a jár.
Egyébként az elején rákérdeztem pár dologra, válasz helyett támadás jött.
Nem kell sok ész hozzá hogy kikövetkeztessem mi célból van itt.
De engem nem zavar, amint látod elvagyok.
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
Ez persze nem úgy zajlik hogy minden egyes infó után rohanok kísérletezni.
A tanulás egy életen át tartó folyamat, és egymásra épülnek a részletei.
Mondjuk nehéz ezt elmagyarázni aki semmit se tud, csak hisz.
Én megértem, hogy egy ilyen ember mint te, nem hisz abban hogy vannak olyan emberek akik tudnak is:)
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
Gondolom egy idézet egy híres embertõl, vagy ilyesmi.
Tehát nem az, hogy átveszel valamit valakinek a könyvébõl. Meg nem abból lesz a tudás, amiben "eddig még senki nem talált kivetnivalót".
Ez olyan, mintha arra alapoznád a tudásodat, amit a TV-ben mondanak, és utána arra hivatkoznál, hogy "ha hazugság lenne, valaki már csinált volna valamit". Valaki és valamit. És te mit csinálsz?
Jó ez a topik. De ezt már írtam.
És 1000 bocs az OFF-ért!
A tudás forrása elsõsorban a tanulás.
Amit másoktól veszek át, azt csak hihetem, de sohasem tudhatom. Az sem számít, jó okom van-e arra, hogy valamiben higgyek vagy sem. Hinni annyi, mint nem tudni. Ezen a valószínûség-számítások sem változtathatnak. Ebbõl a szempontból a természettudomány* olyan hitközösségnek tûnik, amely a felismerhetetlenségig újrarágja néhány valóban tudó ember tudásának morzsáit.
______
* Ide helyettesítse be magát az, akinek inge, és magára vette.
Ez egyébként nem azt jelenti hogy tökéletes, hanem azt hogy a kiindulási adatokhoz képest egzakt. Ha lesz is jobb modellünk ezen a területen, a levezetés akkor se fog elromlani.
Ezzel csak azt akartam bemutatni mennyire nincs fogalmad a dolgokról, és mennyire szánalmas ahogy itt pattogsz.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Jöhet a levezetés!
ha pedig nem tudsz linkelni kísérleti eredményeket az azért van, mert ilyenek nincsenek. tehát megintcsak hazudtál, amikor azt mondtad " Kimérték, igazolták, hogy téves".
Mivel te még cáfolni is tudod, neked biztos menne.
Levezetés közben rámutathatnál a hibás részekre.
Lehet kezdeni!
várom azokat a linkeket, ahol olyan kísérletek vannak, amik cáfolják az áltrelt....
Ezek sem igazolják.. De nem példát kértem, hanem matematikai levezetést.
igazoljam? például: merkúr perihélium elfordulása, gps
Téves.
De ha nem téves, oké, igazold!
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévõ vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Ezért F=m*a éppen úgy érvényes mint F=m*g"
Ez egy nagyon jó megállapítás! Ami azt mutatja, hogy Einstein tömegnövekedést jósoló függvénye téves.
A te függvényedben pedig nincs tömeg növekedés.
Esetleg ha a kettõt összehoznád valahogy az nem lenne jobb?
Azt ugyan nem tudom, hogy hogyan tudsz egy géprõl több példányban trollkodni, de se így se másként se offold a topic témáját!
Einstein áltreljében az óra járási sebességének megváltozása mutatja a grav térerõsség változását.
A grav. mentes környezetben magára hagyott óra járása állandó ütemû.