48
-
Tomipapa86 #48 Nem vagy te hülye gyerek jó dolgokat mondasz, inkább az erkölcsi szinted van nagyon mélyen ahogy látom. Ha lop a cégvezető/politikus/szomszéd stb. akkor rohadjon meg mindenki én is lopok ugye? Szomorú -
#47 OMG, tiniknek irogatni, de nagyon raerek most...
1. Magyarorszagon meg a nyomtato araban is van jogdij, ami megy a kiadoknak.
2. Magyarorszagon filmet es zenet letolteni sajatcelra, legalis. Feltolteni nem.
3. A jelen tarsadalmunk, ami egyre inkabb angolszaszosodik, alapbol igazsagtalan, a velejeig korrupt es a gazdasagi rendszerben bele van kodolva a bukas. Ezt most nem fejtem ki neked, ha nem haragszol. A szegenyek wareza egyfajta kompenzacio arra, hogy te szerinted es hasonlo gondolkodasu zs-k szerint: a szegeny ne szorakozzon.
4. A kiadok altalaban nyereszkednek, tulzott haszonra tesznek szert, ez manapsag csokkenoben van, ezert vannak a torvenymodositasok, kampanyok stb.
5. Altalaban a nagy kiadok es jogvedo szervezetek NEM kepviselik az eloadok erdekeit, csupan a sajat anyagi erdekeiket kepviselik es azt, hogy ok nelkulozhetetlenek.
6. Egy album, jatek stb. erosen tularazott, a bevetel nagyresze pedig a fentebb emlitett kiadok zsebebe vandorol, a muveszek a toredeket es rosszul szetosztva kapjak.
Tehat ha erkolcsi oldalrol kozelitesz (megha oly betegesen is), akkor erdemes megfontolni a fentieket.
Raadasul:
7. A muvek tobbsege silany, izlestelen sz@r. A legtobb "muert" kar volt pazarolni a nyersanyagot es az idot is. Azokert inkabb a kiadok es a "muveszek" kellene hogy fizessenek a koznepnek.
8. Miert olyan hihetetlen szamodra v masnak, hogy a sok sz@r kozott bizony valogatni kell. Sokan pl. veszik a faradsagot es a rengeteg gagyi albumbot letoltve, szemezgetve, kivalasztja a nehany neki tetszot, a tobbi pedig kuka es kb. ellensegenek sem kivanna, akkor miert akarod megfizettetni vele? De ne aggodj, mert egyre tobben vannak azok, akik mar nem bajlodnak ilyesmivel, egyszeruen nem vesznek es toltenek le semmit.
9. Egy diak aki letolti a felmillios szerkesztoprogramot? O kart okoz?
Nem tudna megvenni, igy pedig eselye van kiprobalni talan megszeretni, kesobb pedig mar megveve azzal dolgozni. Ez a szoftvergyartonak is jo vagy szerinted inkabb kuldjek ra a kommandot?
10. Sok ember, ha van is keves penze, sem koltene sokezer forintot egy nyamvadt jatekra amit 2 delutan vegigtol.
11. Ha egy autot ellopsz, azt az eredeti gazdaja mar nem tudja hasznalni.
Ha egy szoftvert vagy albumot lemasolsz, abbol meg nem lesz kara senkinek sem.
A kar akkor keletkezik, ha a letoltesek miatt kevesbe vasarolsz, mint a letoltesek nelkul tenned.
12. Ez a pont csak azert van, hogy tetszen zs exkomcsi, kapitalista apadnak.
Tehat nem lopas a warez, mert mar kifizetted tobbfele modon amugy is, nem karositasz, sok esetben neked kene, hogy fizessenek... es ha lopas, akkor mi van?! Jo reggelt! Ilyen a vilag, mindenki lop, foleg a kiadok. A zsirosfeju rohadekok, akik soha eletukben nem tettek hasznosat. A "masik oldalnak" semmi erkolcsi alapu kovetelese nem lehet. Vagyis, visszaloppas legrosszabb esetben. ;)
-
morden #46 Szokásos védekezés, de amiket én hallgatok zenéket, nálunk nem kaphatóka, vagy ingyenesek (igen, vannak magyar (nem pop) zenekarok akik a számokat ingyen adják cserébe koncertért kérnek zsét.
Lehet saját koráltom, de így nem jut eszembe hogy hol tudnék legálisan 200 forintért számot venni. ( nem akarom az ipm proxizni meg amcsi bankártyára előfizetni hogy 0,99 dolcsiért számot vegyek ( i tunesom meg nincs :D )
Viszont támogatnék egy olyan dolgot, mint a fizetős ftp letöltés, csak legálisan ( nyilván drágábban is )
-
Tomipapa86 #45 Jól van kis fiam látom csak ennyi megy, nehogy megerőltesd magad a pár szavasok írásában... Szép név amúgy valami sz*r japcsi mangából van? Ha már személyeskedünk.
Morden: Amit mondasz igaz, csak a kérdésemet kerülted ki :) 200 forint sok egy számért ami tetszik?Nem. Mégsem veszed meg. Még egyszer mondom nem a warezzal van bajom, hanem a nevetséges kifogásokkal amivel az emberek a saját lelkiismeretüket nyugtatják. Lentebb Willenbrock csodálatosan összefoglalta a mentalistás lényegét(legalább ő beismeri) minek fizessek akár 200 forintot is ha ingyen is megszerezhetem. -
morden #44 Lehúzok zenét, tetszik, kipengetem a 30 ezer forintos belépőt a fesztiválra ( ha külföldi) ha magyar akkor elmegyek 1-2 havonta koncetre 1,5k beugróval. Szóval rajtam keresett 1-1 zenekar jócskán ( már ami jó zenét játszik szerintem) persze megkárosítottam őket ( ha letöltöttwem volna :P ) mert nem vettem meg 3990 ft ért a cd-t ( amiből maximum 200-400 forintot látnak a zenészek)
Ellenben ha nem töltöm le nem megyek koncetre, legálisan jártam el. Van bevétel ? ( persze logikusan gondolod azt hogy no cd no bevétel, csak sajnos ha a valósággal ütközik a véleményed, akkor a valóság marad, a véleményed meg elpárolog).
-
#43 Itt Te vagy a szanalmas. -
Tomipapa86 #42 Oké, nézzük a zenét. Legálisan különböző helyekről meglehet akár csak egy számot vásárolni(nem kell az egész albumot) hmm 1 dollárért. Szerintetek hány ember veszi meg onnan és hány húzza le torrentről vagy youtube converterrel? 200 forintja sincs az embereknek? Ugyan már... Ezt a megélhetési bűnözést meg felejtsük már el mert hatalmas baromság.
Ez a "csak kipróbálom és ha jó megveszem" duma meg még a pénzesnél is szánalmasabb. Ne mond már, hogy a legtöbb ember leszedi xy filmet tetszik neki és első dolga utána rohanni a moziba vagy később a lemez boltba. 10 "csak próbás" warezosból kb. ha 3 ezt meg is teszi. Többi úgy van vele hogy minek láttam/játszottam vele stb. -
morden #41 Már milliószor le lett írva itt is, hogy hogy ha a ferrárit költség nélkül ingyen(gyártónak ingyen) bármikor le tudod másolni akkor igaz lenne a példád, amíg nincs így egyszerűen hibásan érvelsz mert keversz két teljesen más dolgot , így szükségképpen hibás következtetésre fogsz jutni. -
aaaaa #40 Hagyjuk már ezt a luxuscikk dumát, meg a lopást. A valódi tolvajokat sincs pénz lesittelni, majd lecsuknak több százezer szerencsétlent ? Ha le lehetne tölteni a kenyeret ingyen, nem lenne éhezés és milyen jó lenne mindenkinek. Persze akkor is akadnának okos "jószándékú" jogvédők, aki szerint inkább forduljanak fel a mocskos tolvaj illegális kenyér letöltők, ha nincs pénzük eredetit venni. Megint összemosod a másolást a lopással. Itt nem tűnik el az eredeti, míg a lopásnál igen. Sokan olyan szinten állnak hogy kajára alig futja. Ha a valódi tolvajokat ki tudják mosdatni a "megélhetési bűnözés" dumával, akkor vegyük azt ,hogy a warezolók is megélhetési warezolók. A könyvtárak ellen senki nem tiltakozott. Pedig ott sem történik más , mint hogy ahelyett, hogy vennél egy eredeti könyvet, kiolvasod a könyvtárit, és ugrott a kiadó bevétele. Miben más ez egy film esetében ? Megnézed a letöltöttet, kiderül hogy egy dögunalom, nem veszed meg a DVD-t, nem mész el a moziba. -
Tomipapa86 #39 Azért a mellébeszélés és a kifogások látom mennek ezerrel. Azért azt mindenki elfelejti, hogy film, zene, és a játék nem létszükségleti tényező mint a kenyér, hanem biza luxuscikk. Nincs pénzed ferrarira akkor ellopod?Nem mert fosol a börtöntől. Nincs pénz új játékra? Letöltöd mert megteheted mindenféle büntetés nélkül. Nagyon hülye példa. Ha egy kiló kenyeret le lehetne tölteni a netről(szépen frissen ropogósan ott teremne csak úgy) szerintetek ki menne el a pékségbe vásárolni? Pedig az csak 250 forint nem 10k...
Szóval azért warezolunk mert megtehetjük büntetlenül és az ingyen vonzóbb mint akár az olcsó.
Mo drága? Igen, és ki a bánat kényszerít arra, hogy itt vásárolj? Az eredeti játékaim nagy része Angliából származik és van ,hogy 5k-t!! spóroltam a megjelenés napján.És gyönyörűen elküldték nekem postán 3-5 munkanap között.
A pénz meg amúgy is sz*r kifogás, mert ismeretség nélkül megmondom, hogy a kommentelők legalább fele dohányzik/sörözik/bulizni jár és érdekes arra jut pénz.Én se mondanék le a sörözésről és szórakozásról holmi játék miatt szóval warezolok is, de legalább beismerem, szégyellem és nem bújok szánalmas kamu kifogások közé mint a nagy többség... -
morden #38 Mondjuk ha lenne nálunk is netfix ( 8 dolcsiért ami 1440 forint) nézetnéd orrba szájba a filmeket, talán nem lenne ekkora warez, de míg nálunk a dvd filmeket is úgy adják, hogy 20 dollár USA-ban akkor Magyaroszágnak jólesz 20 euro (!!) nem kell csodálkozni a warezon.
(Számítógépes játékot is vettem , nálunk 7990 forint , külföldről 13 dollárért házhoz kihozták, ami harmada a magyar árnak és még csak el se kellett mennem a boltba ) Full legálsi, origi ,steames... -
Dluinet #37 Az elmúlt öt év Hollywoodi filmjeit teljesen felesleges még letölteni is. Annyira gagyik, hogy még a warezt sem érik meg. A torrentoldalakra is sokszor 2005 előtti filmeket raknak fel, nem ritka már a 30-40 éves filmek sem. Jobb filmeket kéne csinálni, amiért az emberek hajlandóak elmenni a mozikba. -
#36 Ezzel en is igy voltam, aztan rajottem, hogy ingyert sem eri meg letolteni, inkabb olvasok helyette vagy vmi hasznosat csinalok. Sokkal jobb erzes. ;)
-
#35 "Nem szeretném ha beépítenék ..."
Olvass pontosabban, szerinte már "bele van építve". -
gosub #34 Én nem nagyon töltök le. Nem szeretném ha beépítenék az amúgy is 5 rugós net díjba a szarfilm gyártók és presszer, bródi... zsebpénzét. Így is már szétkeresik magukat. -
#33 pontosan azt mondtam hogy egyszer elég, és ezért az egyszeri alkalomért igazán megérné azt a pár száz forintot kiadni rá! -
#32 egyszer miért nem elég megnézni? nem emlékszel rá?:) -
#31 Teljesen egyetértek! -
#30 Milyen kockázat? Ki nem tölt filmeket a netről? 1000-ből ha 1 ember az is csak azért mert még nem tudja honnan hogyan kell.Ez ilyen ki nem mondott dolog:mindenki tudja hogy mindenki csinálja de nem jó beszélni róla.
Amúgy 200 Ft-ot én is fizetnék egy olyan filmért ami tetszeik is.De mondom szerintem vonják le az internetdíjból,építsék bele és kész. -
#29 Én meg azt mondom rá hogy ezért nem érte meg a kockázat, illegálisan tölteni. De ha mondjuk 200 forintot fizettem volna érte legálisan, az nem lett volna nagy veszteség. -
#28 Ja azt el is felejtettem említeni hogy a manapság sablonok szerint készült filmek 80-90%-a akkora *zar,gagyi hogy egyszeri megnézés után mennek a levesbe.Minden ilyen film után azt mondom magamban hogy hála a jó égnek hogy nem adtam ki pénzt a semmiért. -
#27 Én ha lehet semmit nem fizetek filmekért.Éppen most tültöttem le kb 5-öt is teljesen ingyen.Már több száz filmem van amit teljesen ingyen töltöttem le,a programokról nem is beszélve.Mindenki így csinálja csak vannak akik merik/akarják bevallani.Miért adjak ki érte akár csak 200 Ft-ot is ha ingyen is letölthetem?
Másik dolog:Az internetszolgáltatók igen nagy profitot szednek be havonta a semmire:A kábelrendszer kiépítése után nem sok költségük van,legalábbis a beszedett pénz sokszorosa a befektetett pénznek,akarbantartás közel sem kerül annyiba mint ami befolyik a havidíjakból.Ebből a profitból részesedjenek a kidók is azt jónapot.Mi az internetdíjjal fizetünk annyit hogy jusson belőle az alkotóknak is.Sajnos pár magyar letöltőoldalt is bezáratnak időnként,azért mindíg van néhány ami éppen működik. -
egynyári üröm #26 csak most hallottam a kino.to-ról, expert reklámot csináltak neki. remélem hamarosan lesz vmi új helyette. -
#25 Én meg úgy vagyok vele hogy már letölteni se akarom. Minek töltsek illegálisan úgy filmet, hogy azt se tudom milyen, aztán lehet csak egyszer nézem meg? Arra meg 300 forint nem sok, hogy egyszer kifizessem, megnézem szépen a gépem előtt, aztán annyi.
Youtube-ról meg ami jó zenét találok már töltöm is, nem azért mert attól félek hogy leszedik, hanem mert hordozható médialejátszóval hallgatni onnan nem tudom. -
aaaaa #24 A HBO megcsinálta a havidíjas rendszert. Persze nem a legújabb filmek mennek rajta, de csomóan fizetnek érte rendszeresen, évente akár 25-30 ezret is. Akinek ez is drága, bámulja az ingyenes csatornákat. Végül is tök mindegy, hogy valaki azért nem fizet mert "warezol", vagy mert megfelelnek neki a régi filmek reklámokkal tarkítva ingyen, ha nem szán rá pénzt, sehogy nem fogják tudni megerőszakolni azokat, akik nem akarnak erre költeni. Az MP3-akkal is küzdöttek évtizedeken keresztül. Most meg már le se töltik, szinte minden ott van a Youtube-on, mondjuk úgy félig "legálisan", videóval. Kutya sem akar már CD-t venni. Körülményes, drága, nagy helyet foglal, a pár % hifist, vagy rajongót kivéve szinte senkit sem érdekel. Egy mobilra ráfér többszáz CD, vagy net kapcsolattal nézhető rajta az egész Youtube. Ki akar már két hátizsák CD-vel és discman-el rohangálni ? -
#23 Én PPV (pay per view) szolgáltatásért szívesen fizetnék filmenként pár száz forintot, ha lenne 720p stream. De ilyen szolgáltatóról még nem tudok. Állítólag pont ilyen volt ez a kino.to! -
gombabácsi #22 én szívesen fizetnék párszáz forintot legálisan a filmekért...
havonta biztos költenék 2-3 ezer ft-t, főleg ha nem csak az aktuális és sikerfilmek lennének letölthetők -
#21 Azert akadnak ilyen akciok, leginkabb az angolszasz orszagokban. -
SNP #20 én mindent letöltök amit csak tudok! engem sosem kapnak el !!! -
#19 Én csak azt akartam kihangsúlyozni, hogy teljesen fölösleges majomkodni ilyen meg olyan titkosítással, ha valakire rá akarnak szállni, akkor rá fognak szállni, és ez ellen nem segít semmiféle ilyen-olyan adatfolyam titkosítás, proxy, meg anyámkínja. -
aaaaa #18 A másik... Mutass 1 azaz egy db jogerős ítéletet, ahol végfelhasználót letöltendő börtönre ítéltek Magyarországon kizárólag csak azért mert torrentet használt. Kíváncsi lennék rá pontos adatokkal, időponttal, hellyel stb.
-
aaaaa #17 Nem tudom, de ha itt ezreket perelnének, vagy akár eljárás alá vonnának torrent használat miatt valószínűleg elég hamar híre menne. De érdekes módon nem sok esetről halottunk eddig. Szóval nem kellene itt terrorban tartani a népet, a kiadók vélt bevételeiért remegve. Több százezren torrenteznek, és elég kevés eljárás indult végfelhasználók ellen. Jó lenne ha megneveznéd melyik hazai ISP küldött figyelmeztető levelet és pontosan mi volt a szövege. Ahogy a hozzászólásaidat nézem valakiknek az érdekeit védve nyilatkozol itt a fórumon.
Ez kb olyan mint a 15 évet is kaphat a hírekben, miközben nem egy esetben gyilkosok is megúszzák felfüggesztettel.
Másrészt ha majd elérnék hogy ne lehessen torrentezni, rengeteg remek tárhely szolgáltató működik. Sokan már most is onnan töltenek, bármennyire is fájdalmas, a jogvédőknek, pillanatnyilag teljesen legálisan. Szóval lehet spórolni a kenőpénzre, hogy sikerüljön megvesztegetni a politikusokat, a törvény megváltoztatása érdekében. -
#16 A feljelentés még mindig jöhet, ha magát a torrentet használják fel az IP címed azonosítására, mert figyelik a trackereit a torrentnek! :D
Sokat kell még erről tanulnod! :D -
#15 Az lehet, de nem fog jönni a feljelentés, hanem csak korlátoznak. Nagy különbség. -
sanyicks #14 ja csak arról azt sem lehet megmondani hogy mi... max sejteni, de bizonyíték 0. -
#13 Adatfolyamatot titkosíthatsz, de a program ami küldi/kapja a nagy adatcsomagokat még mindig µTorrent néven azonosítja magát, innentől meg korlátozni lehet hogy mekkora sávszélt vigyen! -
RecoPhile #12 Nem kell nekik tudni, elég csak adatforgalmat figyelniük. Azt meg nem tudod elrejteni titkosítással. :) -
Inquisitor #11 Voltak atrocitások, egy bizonyos anime FTP azóta igen fű alatt működik csak, és éppenséggel a puszta feliratok okán (!) bezárathatnának ilyen oldalakat ha akarnának, mert hiába saját fordítás, maga a szöveg is jogvédett tartalom, ezért már azokat se közölhetnél. Se eredetit, se lefordított verziót. -
#10 "azért a nem elérhető az országomban" dolgot úgy veszem észre, hogy a hatóságok megértik, mert rengeteg fansub oldal van, ami olyan japán műveket vesz át fordít le, és lehet letölteni/nézni saját magyar szerverről ami magyarországon nem elérhetőek, és nem hallottam még semmilyen hatósági fellépésről ellenük (persze a nagyobb ilyen oldalak amint kiadót talál valamelyik magyarországon már törlik is), deha most elképzelem hogy valaki magyarországon csinál egy nagy szervert, ahol amerikai filmeket lehet tölteni/nézni, akkor szerintem hamar bezárnák őket amit felfigyelne rájuk a hatóság. az emberek nagy része nem olyan filmeket tölt szerintem ami nem elérhető magyarországon... -
#9 Aha. És ha titkosított kapcsolatot használok, akkor hogyan tudják, hogy mi van a TCP segmensben?