3693
Wiki, minden is rajta van: https://pathofexile.fandom.com/wiki/Path_of_Exile_Wiki
Build-ek, Árfolyamok: https://poe.ninja/
Kraftolás: https://www.craftofexile.com/
Kraftolás: https://poedb.tw/us/mod.php
Trade: https://www.pathofexile.com/trade
Napi labyrinth layout-ok, Syndicate, Delve, stb cheat sheet-ek: https://www.poelab.com/
Loot filter: https://www.filterblade.xyz/

Segédprogramok:
Path of Building: https://pathofbuilding.community/
Trade price checker: https://github.com/SnosMe/awakened-poe-trade/
Trade makró: https://github.com/C1rdec/Poe-Lurker/releases
  • Sir Cryalot
    Tényleg nem kell a prototype buildbe talizmán AAAAAAAAAAAAAAAA.

Én állat :) . Mert alchemist granite flask of iron skin lenyomja a plusz armort ...... És a proto vért maga adja a bónuszt ha van elég armor . Így csak egy timeless kell :).

• Sir Cryalot
    https://www.reddit.com/r/pathofexile/comments/fgb6v3/can_i_just_say_hallelujah_for_cremator_cluster/
    "
    I've been waiting for ignite not to destroy you without gimping you on gear or to on death corpse effects. Thank goodness. I'm honestly so happy I could cry."
    <- nagyon örül hogy megmarad a power creep is ami itemekből van , és cluster jewelből kap hullaeltüntetést :D

https://www.reddit.com/r/pathofexile/comments/gdcncg/god_bless_the_cremator_notable_from_cluster_jewels/
    "porcupines are a nightmare to my build.. and all the corpse explosions were the number 2 cause of deaths behind invisible warlord banners dropping in on my head.

My build doesn't really have the option to run an explody chest piece, or explody redeemer weapon."
    robbantós vért vagy wep. <-- fasza "mainstay" powercreep

https://www.reddit.com/r/pathofexile/comments/guji3m/the_cremator_notable_and_explody_chest_which_has/
    <-- végére úgyis csak pár féle build marad
  • Sir Cryalot
    "Semmi hátránya a halálnak, lvl95 felett meg a szinteknek."
    lvl 95 HASZNA a szinteknek?

Épp csak kiderül hogy lvl 100on van vagy 2-3 féle build ami megállja a helyét, és lement a klotyón 300 .
    Bullshit mechanika instakill miatt, amit azért kell beleerőltetni a játékba mert vagy egy rakás power-creep amihez ragaszkodnak a playerek, nerfelni nem opció, ehelyett cast on death tarajos sül meg egyéb instakill "KELL".

Kezdő playereknek meg ez nem opció , meg az se hogy nem folytathatja onnan ahonnan szeretné mert a játék naplózza a progress-t HELYETTED. Logout-al legalább elkerülöd hogy bullshit mechanikát naplózzon.

Ezért nincs emelkedő player# .
  • Sunrider924
    Hat, Alkaizer ebben a logaban logoutolva olte Mavent, nemkicsit csokkent a megbecsulesem iranyaba, nem vallalta be hogy hozzaert a lezerhez....
  • Psychedelic #3566
    Pont ez a játék lényege, hogy egy karakter se halhatatlan, viszont ha akarod van lehetöség arra hogy az esetek 99,9%-ban elkerüld a halált logout nélkül is, a felsorolt streamerek azért nem minden nap halnak meg, ha meg 0-ra lehetne csökkenteni a halál esélyét, nem is tolnák a gamet, mert nem lenne bent kihívás. És szerintem egyikük se egy logout macro nyomkodó ember.

Viszont tegyünk különbséget a között, hogy valaki meghal, mert top player, és pusholja laddert, contentet, bossokat, és becsúszik egy hiba. Meg aközött, hogy valaki szerint logout nélkül nem lehet játszan közben SC ligában logoutol, mert nem ért a játékhoz, nem tud geart szerezni, nem tud rendes buildet csinálni, és fingja nincs mi történik. Erre irtam a 2k hp-t, ha egy darkee sirna, hogy szar a game, mert logout nélkül nem lehet, tőle elfogadnám, de ök nem sirnak.
    Aki SC ligát tol ne logoutolgasson, mert lófaszt nem veszít azzal ha idönként meghal, a probléma ott van, amikor vki lvl 85-ig nem tud eljutni mert minden mapon 3x meghal, mert olyan szar a buildje, és annyira nem érti mi történik körülötte, és aztmondja szar a game. Mert ott nem a game szar. Igen van olyan halál ami ellen nem tudsz mit tenni, de SC-ban nem történik nagy baj, és ilyen halál nincs minden mapon 3x. Aki meg HC-t tol, az meg ennek tudatában vállalta a dolgokat.
  • Sir Cryalot
    Nekem az jött le a PoE2 bemutatójából hogy mintha nyitni akarnának a nagyközönség felé akiknek legalább a fele savescummer , meg nem hogy 2000hp-ig de szerintem act3legvégéig sem jutna el , plusz gamepeden játszik...
  • Sunrider924
    Ez nagyon szepen hangzik csakhogy a valosag nem ez, akarmelyik nagy nevet mondod mind megdoglott hcban legalabb egyszer ebben a ligaban(is), csak a teljesseg igenye nelkul akiket lattam is: Alkaizer, Darkee, Steelmage, Datmodz, Carn, Kripp(igen az a Kripp, sot igazabol o mar nem is jatszik hc-ban)es nem szar 2k hp-s kari volt es nem 20c gear... ez a jatek egy folyamatos huzakodas hogy mikor baszod el/nem figyelsz egy pillanatra/ szar az rng, valaszthatsz, itt nincs 100% hulyebiztos/hc biztos/desync biztos kari, max annyit probalhatsz hogy a huzosabb modositokat megprobalod kikerulni csak akkor ugrott a loot quantity es tobbnyire akkor is "tortenik valami". Micsoda veletlen hogy Badger privat ligai nem hc hanem sc, ugyebar...kar vedeni ezt a takolt fosrakas "jatekot", alternativa volt a diablo 3 megjelenesekor es azota szepen divatjamult izzadtsagszagu erolkodes lett, amit tok foloslegesne bonyolitanak, tobben nezik mint jatszak, a reward faktor meg konvergal a beka segge ala. En alapbol utalom, amikor szivatnak de pl amikor Carn karija megfekudt Maven farmkor akkor en tuti osszetortem volna a monitort, elkepzelhetetlen eros karija voltes akkor persze hogy Maven behuzta neki dupla Vaal temple boost aminek 40k dmg/0.5 sec a sebzese... hagyjuk mar
  • Psychedelic #3563
    HC-ban különösen nagy ötlet lenne a save reload.... még mondj ilyen jó ötleteket. :)
    Lehet logout nélkül játszani, elég sokaknak sikerül, persze nem árt hozzá ha az ember ismeri a játékot, mobokat, bossokat stb, és össze tud rakni egy olyan buildet ami alkalmas is arra. 2500 hp-val, 10 chaos gearben, 0 dmg-el, valóban nehéz.
  • Sir Cryalot
    Nincs abban az állapotban a game hogy logout nélkül lehetne játszani. Szerintem abban az állapotban sincs a játék hogy igazolt lenne hogy nem lehet save/reloadolni korábbi állást.
    Pl. SSF-ben miértnincs save / reload hogyha egyszer nincs economy amúgyse és úgysem bolygatna semmit? Na ez itt az érdekes kérdés szvsz nem a player# .
  • Sir Cryalot
    Chris Wilson logout topicos szereplése redditen 4éve:
    https://www.reddit.com/r/pathofexile/comments/5rkk8z/psa_another_way_to_log_out/

• Ainz
    Csak baromságot írtál nem szégyen elismerni, de amúgy itt egy frissebb összehasonlítás
    Eszerint kb a legszarabb liga ever
    LINK
  • MerlinW
    Jah 2%-al többen végeztek a ligával, mint tavaly. Hatalmas különbség :) Én is csináltam 3 lvl95-ös karaktert, megcsináltam mindent, megöltem minden boss-t és ott a stash-emben 20+ exalt, nincs mire költsem, a ligának vége. Attól hogy a liga 3 hónapig tart, nem jelenti azt hogy mással sem játszik az ember (Köztudott, hogy a PoE játékosok nagy része WoW-ozik, és annak ugye most jött egy új nagy kiegészítője). Továbbá, itt a nyár, az embereknek jobb programja van, stb. Az hogy az aktív játékosbázis több, mint 50%-a még játszik a liga közepe után is, az számomra annyit mond, hogy az ég világon semmi gond.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.06.05. 14:28:06
  • Sir Cryalot
    Haha, egyik sem talált.

Cluster az nagyon gazdaságos cucc, mert large clustert kivenni az 2-3 pont összesen, nem annyi amennyi bennevan hanem fix és sokkal kevesebb. Small cluster meg 0 pont .
    Ezért a small clustert akár cserélgetheted is boss fighthoz pl.

• Jabar
    Még egy (vagy 2) kérdés :)
    Cluster jewlt ha berakok és elhasználok rá pontokat akkor ha jól értem 2 féle képen lehet kivenni?
    1. mint a többi sima pontot refund pontból
    2. pontostul ki lehet venni a jewelt amit ha másnak adok akkor ő megkapja pontokkal 1ütt?
  • Ainz
    Akkor nem néztél rendesen utána, ne 6 napos statisztikával gyere.
    Egyik leggyorsabban lehaló liga az ultimátum.

Utoljára szerkesztette: Ainz, 2021.06.05. 09:13:53
  • Sir Cryalot
    Látok (lehet én láttam meg legelőbb) egy ilyen kombót AG-hez, hogy van rajta infernal legion support (amivel "writhing jar" flask kukacait megöli , ezért az ő killjének számít és idéz AW-t), ha ezt a kesztyűt rakod rá, és a Paradoxica fegyveren 40% chance to bleed:

https://www.pathofexile.com/trade/search/Ultimatum/nGvlt0
    Szóval ha vérző ellenfélnél hat az infernal legion akkor az corpse explosion .

Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.06.05. 09:11:47
  • Jabar
    Szuper, köszönöm.
  • Sir Cryalot
    Mert azt azért érdekes észben tartani hogy sok build amit látsz oldalakon az SIMÁN >10ex. Annak meg nincs értelme hogy valami gyengébb kivitelű verziójával játszol , alig működik , sóvárogsz hogy egyszer jó lesz. Nem , egy jól működő buildből átszerelsz .. SZVSZ... Én ezt tanultam meg...

Ja és érdemes külön accounton játszani , mert kétszer annyi atlas megbízást fogsz kapni úgy. :D
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.06.05. 07:17:30
  • Sir Cryalot
    Igen, hat, és NEM KELL. Ez a durva... Hogy te ott 1C-ért 6 , vagyis kvázi 8 linket kapsz...

https://www.pathofexile.com/trade/search/Ultimatum/YvavJX7IY

itt meg az hogy "#% chance to deal Double Damage"

az meg úgy hat mint a "gravepact" vagy a "renewal" .

Ezzel elég hamar megvan 5m DPS. Amit ésszerű csinálni, nem nagyon költeni sokat chains of commandre. Hanem úgy költesz rá, hogy találsz olyan itemeket , ami a chainsben is elfér, meg a következő általad kinézett build is tudja használni. És akkor nem kell kétfele figyelni mikor szeded össze.
    Pl. én lehet hogy gömbvillámot kihozok megint a scion AW-ből, és a CoC buildemet úgy szerelem fel, hogy kompatibilis, mert úgy hozom ki a max resistanceket hogy majd át lehessen pakolni 1:1-be.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.06.05. 07:00:35
  • Jabar
    Még 1 gyors kérdés,
    Chains of command vértben lévő gemeknek nem kell linkelve lenniük? Ami benne van az hat az általa megidézett AG fegyverekre?
  • Jabar
    Köszi a tippeket! :)
  • Sir Cryalot
    Trade oldalon van egy érdekesség ami nem tudom hogy elsőre hogy tűnt fel, de azóta nem tudom abbahagyni. Ha van valami item amire keresgélsz valami extrább, jobb,akkor ha private-re nyomsz akkor megtudod nézni az eladó acc-ját. És általában megnézhető a karaktere mert PoB miatt nyitva szokták hagyni.
    Ott láttam ezt:
    https://www.pathofexile.com/account/view-profile/EksikNUbyara/characters
    na ez egy ritka valami , MoM, chaos resistes, timeless jeweles phys Carrion Golem. Végre egy nem aura-s minion. Meg vagy 4 renewal megvan jewelből :D

Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.06.05. 05:25:33
  • MerlinW
    Veled ellentétben én utánanézek mielőtt írok valamit. Illetve a játékot a ~20% nem Steam-en játssza, hanem PoE klienssel.

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.06.05. 03:16:24
  • Sir Cryalot
    "Kövi league legelejére kitanulod azt,"

lesz mit, elárulom az lesz a puzzle, hogy hogy csinálsz DPS-t úgy, ha azt akarod hogy a mana is megmaradjon. Mert egy alap CoC build az fel fogja áldozni az összes manáját aurakért ami DPS-t ad summonoknak. És akkor már nincs Mind over Matter... Nincs fasza Dynamo regen guard miatt... Eldől hogy nem érdemes Templar ascendancy-be menni, mert nem érdekes a Hierophant többé ha nincs MoM.

Pedig az 8%-ad MoM-hoz.. Pedig egy olyan jewel ami azt tudja hogy 8%-10%-ad MoM-hoz , az 4ex minimum

Ott fog eldőlni sok minden hogy ezt meg tudod oldani vagy nem , itt vérzik el a sok CoC build szvsz, ezért nincs hozzá guide mert mind ugyanolyan.
    Na most nem tudom hogy lelőjem -e ezt a puzzlet vagy nem de amíg nem jön rá kérdés addig nem lövöm le.

Persze az is lehet hogy nincs MoM de van helyette life 5000+ és az már elég is. Simán.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.06.05. 03:03:49
  • Sir Cryalot
    Nem kéne neki. Ha x-et nyomsz akkor fegyvert váltasz akkor eltűnhet.

Az amplifier rodal para mert nehéz ujraidezni a spell echo miatt. A hideoutban idezd ujra addig jatsz desecratel meg flesh offeringgel amíg nem marad ott csontváz.

"
    Ott lesz egy szinergia, mert ha scion közeli skill durationt folszeded, akkor az az AWkre is hat, meg immortal callre is."

Ezért is veri a witch ascendancyt a scion, de a pathfinder miatt meg hűha.

Kövi league legelejére kitanulod azt, megint inditod a legelején a CoCt az meg kitermeli a következőt , 10ex pluszosakat, és nem kell idozni crafttal mert megveszed.
  • Sir Cryalot
    Egyértelmű hogy Chains of Command vért már sokszor leírtam.

Ott lesz egy szinergia, mert ha scion közeli skill durationt folszeded, akkor az az AWkre is hat, meg immortal callre is.

Csak ott már mivel szintezed az IC-t 3 fölé, lesz neki strength req-je.

De az jó! Mert strből + flat lifeot kapsz.
  • Ainz
    False, hamar lehalt a liga, csak sokan akarták elkezdeni de az első napos balhé meg az hogy rituál copy és a reward rework is kamu lett elég gyorsan unalmassá vált az emberek számára, ráadásul kb csak nerfeltek mindent és semmit nem buffoltak, de megnézheted steamcharton is hogy mennyire gyorsan tűnt el a playerbase.
  • MerlinW
    Ez a második legnépszerűbb liga a játék történelmében :)
    Maga az Ultimatum mechanika gyakorlatilag egy semi hardcore ritual, csak hogy legyen valami. Ennek oka, hogy az összes eddigi league mechanikát újrabalanszolták, több száz quality of life cucc került a játékba, stb. Abban van most a meló.
  • MerlinW
    Tessék build-ek.
    Helyetted nem fog senki játszani :)
  • Ainz
    Látom kezd életet mutatni a topic.
    Első találkozás a trial masterrel és valószínűleg az utolsó is. Vicces volt, mert kb 0-át sebzett rám.
    Remélem amúgy GGG összekapja magát kövi ligára, mert a mostani valami harmat gyenge lett.

Utoljára szerkesztette: Ainz, 2021.06.04. 16:18:14
  • Jabar
    Ha jobban rámennék a guardra ha elérem 85-86-ot akkor melyik buildet ajánlod hozzá?
    Ha tudsz olyat linkelni mint amit a szintezőhöz hogy voltak benne itemek is meg infók az fasza lenne.
  • Sir Cryalot
    De az úgy jó. Csak az leveling build, kb max. 85-86ig reális hogy "életképes" . Meg el kell dönteni mennyire akarsz rámenni guardre. Az is lehet hogy a cwdt -t kiszedheted ha triggereled kézzel és nyersz egy slotot, pl "efficacy" tovább tudja hosszabbítani.
    Egyébként 3-1 -en akartam hagyni csak elbaxtam :D.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.06.04. 13:08:45
  • Jabar
    Amit először linkeltél build azt követem, ott IC-ID-CWDT 4-17-2 és nincs 2.wind, akkor az úgy nem is jó? úgy vettem pajzsot is.
  • Jabar
    A Spectrek azok eltűnnek minden kilépésnél vagy csak én nyomok meg valamit véletlen?
  • MerlinW
    Az a Delirium. Időre megy, halad a köd előre, ölni kell minél több ellenfelet. Bal alul mutatja a jutalmat (amit többször is megkaphatsz), jobb lent meg egy gomb amivel elküldheted a ködöt, ha nem akarod csinálni. ~40 ilyen mechanika/játékmód van a játékban, úgyhogy találkozni fogsz még sok újdonsággal, ahogy haladsz előre :)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.06.04. 11:23:23
  • Sir Cryalot
    Ja és immortal call + cwdt.
    Ezeket 3-1 skill levelen szokták meghagyni.

Mert akkor gyakran sül ki, mert kis sebződésnél kisül. Ez jó.

Dynamo passzív mana regent ad emiatt.

Immortal call meg phys dmg reductiont.

Ezért gyakran akarsz IC-t. Ezértkap second wind supportot. Meg inc durationt. Meg scion kozeli dolgokat.
  • Sir Cryalot
    "
    Én spectre-ből az ostoros csókát használom, elég brutkó :)"

Még. Később specelned kell exkluzív AWkre vagy Spectrekre. De akár spell casterre is lehet.
    A spectrek cserben fognak hagyni (nem tudod ujraidezni, azért hozták be a predator support gemet mert spectre belerohan boss AoE-kbe - >döglik) és nehezebb több spectret idezni (4 kell), mint magas DPS AWt.
    CoC aw buildben a dragasag csak az AG gearje. Őt is lehet menteni kell időnként.
    Sima Aw vagy spectre meg orrvérzésig drágul
    6link, stb. Ezzel szemben CoC 6socket T15 red map clear.
  • Jabar
    Vissza logoltam és ott voltak! :D

1 polearm meg az első cluster jewel-em! :D
  • Jabar
    Valamitől az egyik pályán hirtelen nagy köd lett, jött egy csomó ellenfél, lejárt egy számláló és kiesett 2 leg, valami piros cucc, nagy izgalmamban le akartam screenshotolni, valamiért F5-öt nyomtam, utána screen shotot és kirakott karakterválasztóra... ott maradt az összes cucc... :/
  • Jabar
    Azt megöltem ma, nem is tudtam hogy valami speckó vérzéses maki :D
    Mondjuk alapból úgy játszom hogy ami a földön van effekt és nem az enyém abból spuri, nincs próbálgatás :D
    Én spectre-ből az ostoros csókát használom, elég brutkó :)

Meg volt az első lab is de nem tudok rakni még pontot jobb alulra, gondolom az majd 2. lab után lesz elérhető.

Használok carrion golemet meg Guardiant is, nagyon tetszenek, főleg hogy öltöztetgetni lehet.
    Mondjuk még csak sárga cuccok vannak rajta meg egy barna 2h mace ami esett, de így is tetszik.

ki lehet valahogy egyszerűen másolni path of building-be a karakteremet az aktuális cuccaival/gemjeivel vagy csak manuálisan lehet?
    Utoljára szerkesztette: Jabar, 2021.06.03. 16:52:47