Path of Exile

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az alap dolgok egyszerûen vannak megfogalmazva. Én sem tudok angolul, de azért az informatika angol alapnyelve és a különbözõ játékok nyelvezete miatt szedtem fel magamra annyi tudást, hogy ezeket értsem. Nem volt nagy erõfeszítés, gondoltam ez megy mindenkinek. Nem azzal volt a bajom, hogy kérdeztél, hanem amiket, de lépjünk túl ezen.
A kérdésedre a válasz angol verzióban:
- increased physical damage / with one handed melee weapons, with two handed melee weapons, with swords (karddal esetedben), while dual wielding /
- increased attack speed / mint fent / ez állhat magában is, akkor mindenre vonatkozik
- increased accuracy rating / mint fent / ez is mint attack speed
- increased critical strike chance / mint fent /
- increased critical strike multiplier / mint fent /
- egyéb különleges bónuszok / mint fent / ezek nagyon változóak, de általában csoportosan vannak a a jellemzõ tulajdonságokkal

Ha valami tkihagytam, akkor meg majd a többiek kiegészítik
Köszönöm szépen a választ.
De ha nagyon zavar, amit kérdezek, nyugodtan hagyd figyelmen kívül.
Ha magyarul lenne a játék nekem is egyértelmû lenne így viszont egy kicsit nehéz.
Amiket leírtál azzal alapvetõen én is tisztában vagyok, csak arra lettem volna kíváncsi milyen néven futnak ezek a skillfában miután angolul nem tudom.
De azért köszi a segítséget és a kioktatást is.
Tudod amúgy a google-t és a wikit használom, de miután ez egy fórum arra van, hogy az ember kérdezzen. Ez nem bûn, ha nem szeretnél, ne válaszolj.
Kedves krisztajo!
Alapvetõen türelmes embernek vallom magam, de a hozzászólásaidtól az arcomat kaparom. Téged otthon etetnek, vagy azért az megy egyedül?
És hogy ne legyen off: a fegyvert és az ahhoz kapcsolódó bónuszok közül az alábbiakra tudsz pakolni, de hogy melyikre mennyit az a buildtõl függ:
- bónusz fizikai sebzés / egykezes fegyverrel, kétkezes fegyverrel, külön fegyvertípusokkal, két egykezes fegyverrel egyszerre /
- bónusz támadási sebesség / mint fent /
- bónusz ügyességi faktor (találati pontosság) / mint fent /
- bónusz kritikus támadás esély / mint fent /
- bónusz kritikus sebzés / mint fent /
- egyéb különleges bónuszok / mint fent /

Használd a google-t és a http://pathofexile.gamepedia.com/Path_of_Exile_Wiki-t. Hasznos mindkettõ!
Help! Ha kardra szeretném fejleszteni a karakteremet mikre pakoljak pontokat?
Az számít, hogy egy vagy kétkezes vagy arra külön nincs?
Megvan, pedig próbáltam egy restartot is hátha csak bebuggolt de reggelre jó lett. Köszi.
gvarga12
#2435 > Have you tried turning it off and on again?
#2436 > a passziv ponokat osztja ujra

It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.

mit jelent a refund passives?

Végignyomtam normalt, ki is szabadítottam a sciont és beszéltem vele (ráklikkeltem az unlockra). Lenyomtam dominust átmentem cruel-re. Mondom csinálok egy sciont, de nem találom a karakterek között.

Mit csináltam rosszul?
Szaruman
Az alap lifeot számolja, nem az 1et (tehát a kezdõ 50-60+lvl*8-10, vagy mennyi) a status effectekhez. De persze 6-800as kalkulált hpval is mindig lefagy 😊

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

egyszerûen keress egy lifeos vagy esetleg hybrid(life+Es) freeze pulse, storm call, vagy akár discharge buildet

én ezeket tudom ajánlani
Remek 😄 Akkor töröljem és csinálhatom újra? Tudsz ajánlani akkor egy kezdõknek való witch buildet, amivel nem is halok meg és dpsem se utolsó?

MSI Z370 Tomahawk, i7 8700k @ 4.70GHz, Corsair Vengeance 16GB 3200MHz CL16, Asus TUF RTX 3080 OC, Samsung 970 EVO 500GB, FSP Hyper S 700W, Noctua NH-D15, Acer Predator XB271HUA

kinézted az egyik legbonyultabb és leg gear igényesebb buildet elsõre😊
kezdõ buildnek semmiképp sem ajánlom, a conduit meg annyit jelent hogy akikkel partiba vagy azok is megkapják a charge-aidat, tehát az nekik jó

a játék jelenlegi állása szerint pedig CI karit csak az csináljon sztem akinek van kellõ tapasztalata és érti hogy az mikkel jár és ami legfontosabb vesz hozzá cuccot vagy esik neki (600ES+chest, 300ES+shield)

mellesleg a CI csak level 50 felett jön szóba, tehát life-osan kezdik, aztán késõbb respecelnek
ezenkivül erõsen ajánlott vmilyen úton rakni a karira cannot be frozent és cannot be stunned-ot, mivel ezek elõfordulási esélye a life nagyságából számolódik, tehát 1 life-al állandóal lefagysz és stunnolódsz = meghalsz
Hali. Pár napja kezdtem a játékot, jelenleg egy 15ös witch vagyok. Kinéztem magamnak egy buildet, és ez alapján rakom a pontokat: http://pathofpoe.com/builds/view/crit-discharger-ci-conduit/

Elsõ karinak ez a build megfelel, vagy késõbb a gear miatt szopni fogok ezzel?

MSI Z370 Tomahawk, i7 8700k @ 4.70GHz, Corsair Vengeance 16GB 3200MHz CL16, Asus TUF RTX 3080 OC, Samsung 970 EVO 500GB, FSP Hyper S 700W, Noctua NH-D15, Acer Predator XB271HUA

Szaruman
1kezes fegyverben max 3 socket lehet.

Terawatt
Készíthet! Lehet hogy 10 darabot kell elnyomnod rá, hogy sikerüljön, lehet hogy elsõre. Minél több socketet akarsz annál nehezebb lesz összehozni. Plusz az itemlevel 24 az csak 3 socketig megy. Ott a van az sg által összehányt irományom.

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Koszi az infot, igy vilagos!!! Van egy kardom, ami ketto piros socketot tartalmaz, item level 24, szoval az orb segitdegevel 4 socketet keszit belole!?

Terawatt
Újra osztja a benne lévõ socketek számát. Itemleveltõl függ az ,hogy hány socket lehet benne. Kurzorra veszed a tárgyat (megmarkolod) és a chatbe beírod, hogy /itemlevel és kiírja.

Number of Sockets Minimum Item Level
1 1
2 1
3 15
4 28
5 35
6 50

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Hello, mire jo a Jeweller's Orb, nem igen ertem a lenyeget? (Szintol fuggoen add plussz socket-et a targyakhoz?) Koszi

Jó tudni, köszönöm szépen.
Ha átértél Cruelre, a Waypontoknál át tudod majd állitani, legfelül irja majd a nehézségeket, alatta az actokat, kiválasztod ahova menni szeretnél és kész.
Hé srácok azért össze ne vesszetek! :-)
Köszönöm szépen mindenkinek az infót.
Csak egy kicsit tudok angolul, ami ehhez sajnos nem elég, de azért így is éveszem a játékot.
Azért azt még elírná nekem valaki, hogy hogyan lehet nehézségi szintet váltani.
Mert valóban nem tudtam, hogy ez lehetséges, azt hittem csak elõre lehet ebben haladni.
Azt kérdezte milyen szinten érdemes átmenni következõ nehézségi fokozatra, és hogy automatikusan átkerül e. Rohadtul nincs tisztában azzal, hogy ha át is megy másik nehézségre vissza is tud menni, és ezt nem irjátok le neki, hanem mág rátesztek egy lapáttal, hogy fusson el meg ilyenek, mintha ez egy végérvényes dolog lenne és ha dominust véletlen megöli vége mindennek.
Mire eljut dominushoz a szint is meglesz, ahoz hogy megölje illetve hogy elkezdje cruelt, ha a gear nem elég, vagy szar a build, dominust ugyse tudja majd megölni, ha dominust megtudja cruel act1-el is elbír.
Nem ismeri a játékot, nem tud angolul, minek bonyolítjátok még ti is neki, és pörgetitek ezen a témán.
Játszon nyugodtan, ha eljut cruelre, meglátja bírja e, ha valamiért túl durva lenne, bár nem lesz, mert cruel act1, kb könnyebb mint normal act3, akkor majd visszamegy normálra játszogatni meg farmolni, vagy amit akar.
Ez is igaz. De ha õ nem akar átmenni hát nem akar...õ dolga,nem? :-)
Nem értem miért nyomjátok ez a ne menj oda domunishoz, fuss el baromságot. Miért mi történik ha megöli? Mi történik ha átkerül esetleg cruel fokozatra? Bármikor vissza tud menni normálra, ott játszik és oda megy a játékban ahova akar. Úgy adjátok elõ neki mintha egy visszafordíthatatlan dolog lenne ez, ne vezessétek már meg.
Sceptre of God a hely neve. a legtetején van egy gépezet.... ha oda fel is mész, még el tudsz futni, szoval ha meglátod akkor futás és kész, vagy bele egy térkapuba és kezded ujra a farmolást a Imperialé Gardens-tõl... 😊
Köszönöm szépen, akkor itt jól körülnézek.
Én viszont nagyon szeretnék hozzá kötõdni, miután ezzel szeretnék sokáig játszani.
Ezért már eleve build szerint fejlesztem, remélem sikerül is úgy ahogy szeretném.
És Dominus-hoz hová kell menni?
Csak azért kérdem, hogy tudjam hová ne menjek.
ToCsEk
nézd át a potijaidat hpbõl vesz le egyik tuti

¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?

Krisza:
http://pathofexile.gamepedia.com/Quest_Rewards
Amugy ha ezen az oldalon körbenézel akkor itt szinte mindent megtalálsz...
Amugy elsõ körben szerintem ne tervezgess semmit...és ne is kötõdj az elsõ karidhoz, csak játsz és hozz ki belõle a legtöbbet... gyüjts be minnél több tapasztalatot, és tartalékolj mindenfélét arra a karira amivel majd úgy érzed hogy sokáig akarsz játszani(és ehhez nem árt ha buildet is nézel hogy életképes legyen a 3 nehézségi fokon is... :-) ).
A 3 Act ban a Dominust kell majd a legvégén megölni, ne menj oda, vatgy ha igen akkor ne egyedül és kész... :-)
Amikor a waypointot használod, amikor a célpont fölé huzod az egeret akkor kiirja hogy milyen szintü szörnyek vannak ott...
Mégvalami? 😊
Igen, nem szabad, hogy sebezzen. Szerintem lagoltam mikor próbáltam és ezért nem értettem a történéseket. Néha nagyon érdekes dolgokat produkál a game. Itt-ott megjelennek az ellenfelek. Csapkodok és 5m-re fekszik ki, és hasonlók. Nem folyamatosan, néha beadja a lag.
Meló után ismét kipróbálom ezt a passzívot.

Szaruman
CIvel NEM fog sebezni a chaos dmg, és mivel más nem megy át az nrg shielden, így vmit benéztél. Ez kb gamebreaking bug lenne, sztem már javították volna (ha létezne).

Kösz az infókat.
Hogy érted, hogy nem ölöm meg végsõ bosst?
Van választási lehetõségem, nem támad meg azonnal, ha odaérek vagy hogy gondoltad?
Nem menjek addig oda?
Ha ez a helyzet leírnád hová ne menjek és mi a küldi neve?
A map szintét hol tudom megnézni?
És az megvan valahol hogy különbözõ karik milyen gemekbõl választhatnak a küldetések végén?
A tervezhetõség miatt jó lenne.
gvarga12
A szint limit az 100 on van most es kb. egy tucat ember erte eddig el.
Meg olod a fogonoszt nyilik egy portal atmesz rajta es maris a Cruel ACT-1 ben talalod magad a tengerparton
szoval ha gyengenek talalod a karid akkor nem olod meg a fogonoszt es farmolgatsz kicsit elotte amig par szintet nem lepsz ennyi
nem fog a jatek nehezebb mapra kenyszeriteni a szinted miatt
Itt pedig meg tudod nezni milyen modositokat kapsz a szinted meg az adott map szintje miatt amit farmolsz

It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.

Meg szeretném kérdezni van-e a játékban szint limit?
Illetve hányas szinten érdemes normál nehézségrõl a következõre lépni?
Ha eljutok az Act. III. végére automatikusan megváltozik a nehézség, vagy én döntök, mikor induljon elõröl, nehezebben a játék?
Csak azért kérdezem, mert lev. 29 vagyok, és most vagyok az Act. II-ben az õsi piramisban.
De amikor rám rontanak a csonti tömegek érzem, hogy még gyenge vagyok.
Akkor végkép nem értem. Ugyan így tudom ahogy mondtad. Tegnap mielõtt feltettem a kérdésemet, kiraktam passzívból az immunitást káosz sebzésre cserébe az életerõm 1-re redukálódott. Na akkor csapassuk! És többször úgy hasaltam, hogy az energia pajzsból egy dekát nem csaptak le. Na, akkor hogy is van ez?

<#worship>

How much can you take,before you snap?

gvarga12
nezd meg ezt
jo csapat TS-en megy az okorkodes es fognak tudni segiteni is 😊

ToCsEk
chaos dmg miatt, passzív kell rá vagy uniq item

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

Na, egy kérdés: Miért az életerõmbõl megy le a bekapott sebzés mikor fullon van az energia pajzsom? Elsõnek az energiának kellene fogynia, majd utána az életerõ.

nincs valami sg-s group,vagy klán,ahova tudnak csatlakozni új játékosok?

How much can you take,before you snap?

gvarga12
Nezd meg ikk
ketkezes de mi Mace vagy Axe vagy Staff ?
haat lehet itt sem nagyon fogsz talalni fegyvert mert inkabb end game cuccok vannak nem kezdo
azt tobbnyire megoljak az emberek selfmade vagy guild mate

Biztosan nem fogok nehezebb szinten játszani, béna vagyok és idõm sem lesz rá, mondom ez az elsõ amibe belefogtam. Amúgy sem tetszik, hogy egy begyakorolt sémát kövessek, még ha sokkal jobb mint az elképzelésem mert úgy nem érzem "magaménak" a karakterem 😊

Felszerelésben tudnál segíteni? igazából 2 kezes kellene de nagyon gagyikat dobnak a mobok (bossok meg 100ból 1x az se jobb mint az enyém) a kereskedõnél is pocsék a választék. Hogy lehet jobb cuccokra szert tenni? ha becserélem a sárga cuccaimat akkor is csak tekercsfoszlányokat kapok, ilyen "azonosító tekercseket" ami nem túl hasznos fegyver..

gvarga12
hehe teherhordo szamar nincs 😊 de nem lenne rossz 😊

elso karinak nem art ha az ember valami alap olcso buildet vesz mintaul a forumrol.
en most Mercy act 3 Dock-ot farmolom es kb. 1-2 Chaos erteku loot(nehezen ertekesitheto)/ 4-5 ora ami esik + 0.5 map ha szerencsed van

kellene ~100 Chaos es akkor neki tudnek alni epiteni az MF summonerem Piety farmolashoz vagy megyek tovabb terkepekre
kene turbozni a mostani karim is mert eleg gyenge a gearje lekellene nyomnom Pietit meg Dominust igy lvl 66 tajekan lassan es kitalalni mit akarok majd a jovoben

Oké, köszi! Ez az infó kell nekem. Szépen rá állok a témára.

ha már átértél mercire akkor sínen vagy
act3 cruel vége sokkal nehezebb
egyszerûen elsétagaloppozol ledge-ig és addig farmolod amig nem esnek jo cuccok, az xp is sokkal jobban jön mint cruelen és csak béna csontik vannak
farmolás alatt azt értem hogy átmész a ledge végén a kapun és ctrl click katt vissza a kapura new instance és ujra

és a játékban ne nagyon használjátok a legendary szót mert senki se szereti különösebben ugyanis itt unique itemek vannak
Az adott dologba nem tudok hozzászólni, sosem csiptem a "harcos" kasztot....így nem is nqagyon játszottam velük.
Remélem a jó build sokat számít és elég ez meg a tapasztalat, és nem kell legendary-kat vásárolgatni hogy az utolsó fokozaton is haladni tudjunk...
Szerintem én a karakterfejlesztésnél saját magamat gáncsoltam ki. Ez lenne az elsõ karim amire komolyan ráfekszem, így a tapasztalat hiánya is okozza a mostani haladási nehézségemet. A Diablo III Hota örök Jeti Barbi sémájára egy késes kritelõ energiashielbõl élõ gyilok karit képzeltem el. Nos, azt nem is gondoltam volna, hogy normális energia páncélt adó cuccokat nem nagyon lehet találni. Most így merci fokozaton már potyogatnának, de jelenleg egy rare boss kicsap 2 ütésbõl.

Ezzel a helyzettel én is szembesültem sajnos...Merci fokozat nehéz,és is haltam folyton, ugyhogy leszereltem a jégmágusomat. A sok jó és hasznos skillgem várja amig a most 42 es summoner fel nem fejlõdik 59-60 ra...:-)
Amugy igen, ha ilyen pet lenne akkor én is tuti támogatnám a játékot! 😊
Tegnap sikerült átmenni a Merciless nehézségre. Nos, hát õõõ fekszek kelek játékstílusban haladok is, vagy nem. 53-as Shadow kari és a gear-je nem ér egy petákot sem azon a nehézségi szinten. A tuti tippet kérdezném, hogyan érdemes farmolni Cruel ACTII és III-ban? Alapanyagok kellenek, mert abból lenne esélyem jó dolgokat készíteni.
Mellesleg nagyon bejött a játék jelen formájában. Szinte késztetést érzek, hogy támogassam is a fejlesztõit. Van valamilyen pet ami összeszedi a cuccot és elviszi eladni? 😊

gvarga12
eddig normalon vagy
lesz meg ket fokozat Cruel es Merciless kb. Merciless-en kezdodik a jatek igazan, egyre kevesebb resisted lesz egyre tobb sebzest fogsz beszedni e miatt. Merciless-en mar epiteni kell a karit ami nagyon fun 😊 csak lassu

Sziasztok
Teljesen új játékos vagyok eddig kimaradtak az ilyen játékok de ez nagyon tetszik act 2-ben vagyok 23. szintû mennyire fog még nehezedni a játék? semmilyen sémát nem követtem, csak raktam amit gondoltam a tank karakteremre, "receptekkel" sem foglalkozom

Igazából nem is akarok ráfüggni a játékra csak egyszer kiakarom vinni, eszem ágában sincs hogy minden tárgyam legendaryban pompázzon (ha van ilyen a játékban, nekem csak sárga cuccaim vannak)