3693
Wiki, minden is rajta van: https://pathofexile.fandom.com/wiki/Path_of_Exile_Wiki
Build-ek, Árfolyamok: https://poe.ninja/
Kraftolás: https://www.craftofexile.com/
Kraftolás: https://poedb.tw/us/mod.php
Trade: https://www.pathofexile.com/trade
Napi labyrinth layout-ok, Syndicate, Delve, stb cheat sheet-ek: https://www.poelab.com/
Loot filter: https://www.filterblade.xyz/
Segédprogramok:
Path of Building: https://pathofbuilding.community/
Trade price checker: https://github.com/SnosMe/awakened-poe-trade/
Trade makró: https://github.com/C1rdec/Poe-Lurker/releases
Build-ek, Árfolyamok: https://poe.ninja/
Kraftolás: https://www.craftofexile.com/
Kraftolás: https://poedb.tw/us/mod.php
Trade: https://www.pathofexile.com/trade
Napi labyrinth layout-ok, Syndicate, Delve, stb cheat sheet-ek: https://www.poelab.com/
Loot filter: https://www.filterblade.xyz/
Segédprogramok:
Path of Building: https://pathofbuilding.community/
Trade price checker: https://github.com/SnosMe/awakened-poe-trade/
Trade makró: https://github.com/C1rdec/Poe-Lurker/releases
-
Mofarguru #2969 "Csak". :D Igen, ez a 10 fejezet kicsit hosszú volt szerintem is, de azért nem volt rossz, amolyan tanulópénz.
Ami az új ligát érinti, bizonyosan fogok kezdeni egy új karit, csak jó lenne addig azért összeszedni neki némi gear-t, hogy azért ne "pucéran" rohangáljon már szegény. :) De ez a laza 70 szint alatt nem igazán dobálta a jó cuccokat.
Amúgy ha már trade, akkor ez miképp is működik? Csak mert eddig sem a játékban, sem a játékon kívül nem használtam még. -
SgtPepper #2968 "csak" :DD
Én mapok előtt a játékot nem is tartom játéknak, kb. olyan, mintha csak egy túlnyújtott tutorial lenne. Tulajdonképpen itt kezdődik az egész.
A régi liga beleolvad a standardba. A készítők azt írták, hogy a Bestiary-val kapcsolatos játékmechanizmusokat nem viszik tovább. Annyira nem voltak jók.
A skillfa a shadownál biztos változni fog a trap miatt, de meglepődnék, ha nem adnának resetet. Amúgy én nagyon javaslom, hogy pénteken kezdd újra a játékot az új ligában, mert valószínűleg jóval izgalmasabb lesz, és többen fogják játszani, úgyhogy könnyebben tudsz majd cuccokat venni. -
Mofarguru #2967 Ja amúgy majd elfelejtettem, írod, hogy inkább megvennéd Oni-t mint sem kifarmolnád. Jó gondolat. :) Viszont, ebben nem igazán vagyok még jártas. Elmondanád, hogy miképp is működik ez a trade dolog?
Thx! -
Mofarguru #2966 Igen, úgy látom, hogy ez az Oni dolog nem kicsit szélmalomharc. Nem tudom milyen %-ban eshet, de úgy gondolom igen minimális. Pedig már úgy beleéltem magam, hogy azzal indítok egy új karit. :)
Én is olvastam, hogy valószínű az új liga miatt lehet majd reset, szóval meglátjuk. Amúgy ilyenkor ha ligát váltanak, akkor az előzővel (jelen esetben a Bestiary) mi lesz? Értem ezalatt, hogy akkor innentől kezdve, már nem lesz állat befogás, recept gyűjtés stb..?
Amúgy lehet fura kérdés lesz, de most, hogy végigvittem innentől kezdve már "csak" a map farmolás marad? Nincs más feladat, mint a mapokat pörgetni orrvérzésig? -
Orrin #2965 Szerintem olyan 1-másfél óra elérni lv7-et/karakter ha megölöd azt az 1-2 mobot is aki épp az utadba kerül.Az, hogy az Oni-goroshi mennyi idő meg megint más kérdés. Ahogy most nézelődtem, valakinek kiesett pár óra után, valakinek 15 után se. Úgyhogy sok sikert :D, én inkább maradok annál, hogy megveszem mástól ha játszani akarok vele.
A respec kérdésre meg visszatérve: olyankor szokták felajánlani, hogy respec-elhetsz mindent szabadon egyszer, ha valamit variálnak/átdolgoznak a skill tree-n. Péntek este indul új liga/jön 3.3.0, talán most is lehetlesz.(nem néztem még nagyon utána, hogy mik lesznek az újdonságok) -
Mofarguru #2964 Tehát csak akkor fog esni, ha az a kard van a testében. Mondjuk azért érdekes lehet elszenvedni lvl7-re úgy, hogy csak a Hillock-ot öli le az illető. Az mennyi idő lehet?! -
SgtPepper #2963 Ha jól tudom a kardnak egy kicsit látszódnia kell, különben nem fogja dobni. Régen úgy volt, hogy csak akkor esik, ha level 7 vagy. Most már elméletileg minden szinten esik, de sokkal ritkábban. -
Mofarguru #2962 Értem. Pedig azt hittem, hogy van rá mód, hogy újrahúzzam a skill fát. De akkor ezek szerint nincs. Érdekes...
Ami a kardot illeti azzal tisztában vagyok, hogy kitől esik, csak azt nem értettem, hogy ehhez miért csinálnak 4 karit. De most, hogy felvilágosítottá, már tudom. Amúgy értelem szerint csak akkor érdemes egyáltalán leállni vele harcolni, ha az Oni kard áll ki belőle? Ha nem is az van beleszúrva, akkor inkább felejtős? És ha már itt tartunk, több videóban láttam, hogy lvl7-es karikkal csinálják. Vajon miért?
Thx! -
Orrin #2961 Ingyen resetelni nem tudod a skill tree-t, regret orbok használatával kapsz respec pontokat, és azokkal egyesével vissza tudod bontani a fát. De ha nagyon sok pontról van szó, általában jobb egy új karaktert kezdeni.
Oni-Goroshi csak Hillock-ból esik, aki Twilight strandon található. Viszont twilight strandra nem tudsz visszamenni azután, hogy bemész act1 városba, ezért úgy szokták farmolni, hogy hillock megölése után kilépnek (log out to the character selection screen) és megvárják míg resetel a zóna(másfél perc kb.). Ekkor újra belépnek arra a karakterre, elfutnak újra hillockhoz ,megölik és megint kilépnek. Ezt addig ismételgeted, míg nem találkozol azzal a hillockal akinél az oni-goroshi van(másképp néz ki és erősebb).
A másfél perces zona reset miatt javasolják azt, hogy 4 karakterrel csináld, mert elfutni hillockig és megölni őt kb. fél percig tart. Tehát mire végzel a 4. karakterrel, addigra az elsőnél resetelt a zóna és mehetsz újra azzal. -
Mofarguru #2960 Opss...na ezt nem tudtam. Köszönöm az infót. És ha már itt tartunk akkor miképp kell resetelni a skill fát? -
Mofarguru #2959 Srácok, volna egy kérdésem azokhoz, hogy akinek már megvan az Oni-Goroshi kard. Elárulnátok, hogy mi a trükkje? Csak mert utána olvastam, és nem annyira egyszerűen értelmezhető számomra a farmolása. Miért kell 4 ugyan olyan class hozzá, és miért kell őket lv7-re felhúzni?!
Thx! -
Psychedelic #2958 Ascendancyra rakott pontokat is vissza tudod szedni, de ott 5 leszedő pont kell 1 skillhez, ha leszedted mindet, és újra letolod a lab-ot, akkor átválthatsz másik ascendancy classra is. -
Mofarguru #2957 Viszont volna egy kérdésem a skill pontok illetve a hozzá kapcsolódó Ascendany class-ok újraosztásával kapcsolatosan. Csak abban az esetben lehet újra osztani, ha új season kezdődik? Vagy esetleg van erre más mód és lehetőség? -
Mofarguru #2956 Jól mondja Orrin. Amúgy még egy pro tipp (ezt én az elején még nem tudtam, de idővel nagyon jó lett volna, mostanra meg egyenesen "kötelező) ez meg nem más, mint a filter mod. Youtube videókon láttam a profiknál, hogy a loot másképp néz ki nálunk mint én nálam. Egész pontosan arról van szó, hogy egy egyszerű előre gyártott (amúgy thx a srácoknak érte) lootfilter modnak köszönhetően, a kiesett loot-ot megszűri, és csak a hasznosakat látod a földön de jól kiemelt színnel. Ez azért fontos (mostanra meg végképp) mert annyi szar hullik ki a mobokból, hogy a franc fogja válogatni, hogy mi kell, és mi nem. Arról nem is beszélve, hogy ami nagyon értékes (és most nem kimondottan unique cuccokról beszélek) azt még külön ki is emeli. Szóval ha érdekel, akkor a 2937-es hozzászólásban SgtPepper dobott egy linket ahonnan el lehet érni. -
Orrin #2955 Ctrl+clickel egyből átrakja cuccokat. A jeweleket pedig jewel socketekbe tudod beletenni a passive skill tree-n. -
hawkie22 #2954 Vagy hogy lehet például 1 kattintással eladni cuccokat. Ez a fogd meg és húzd oda majd dobd le módszer idöigényes. :D -
hawkie22 #2953 Igen, a tartalom terén nagyon kitettek magukért a srácok. Egyébként volna még ezernyi kérdésem, a PoE Wiki-t szoktam használni, de kicsit kaotikus nekem az oldal. Dobott tegnap a játék egy legendary gemet, ami azt mondja, hogy a passzív skill-fára vagy hova lehet berakni. Namármost én ennek a helyét nem nagyon találtam. A gem neve: Survival Skills Crimson Jewel -
Mofarguru #2952 Hogy mennyi a max szint, azt nem tudom. Én jelenleg 64-es Berserker vagyok, és egy Sunder build-et (14k DPS) tolok. Sokáig tanakodtam, hogy a Maraduder-t milyen irányba vigyem el, de Sunder meggyőzött. Nagyon komoly build-et lehet rá építeni, és meg kell hagyni nagyon ütős (mind közelre mind távolra). Épp a 8-as fejezetet fogom lassan befejezni vele és Bestiary ligában.
Ja még csak annyit, hogy ha Bestiary ligában toljátok, akkor a térképeken megjelenő bossokat (értelem szerűen valami állati eredetűt) minden esetben próbáljátok befogni, még akkor is ha piros koponyások. Ők adják a receptek "gerincét". És meglepően jó recepteket lehet összeszedni.
Amúgy egyszerűen elképesztő tartalom van ebben a játékban! Eleinte mikor olvastam róla, és olyat is láttam aki több ezer órát rakott bele, nem kicsit szkeptikus voltam. De mostanra látom, hogy minden további nélkül bele lehet ebbe tolni ennyit! És mindezt úgy, hogy akár egy forintot sem teszel bele. Komolyan respect a srácoknak érte. De amúgy én úgy vagyok vele, hogy simán megérdemlik, hogy az ember áldozzon rá.
-
Mofarguru #2951 Őszintén ezt nem néztem meg, de majd ma megnézem. Eleinte volt csak gáz, hogy nem volt elég azonosító tekercs, ezért sem jutott eszembe, hogy erre pazaroljam. De mostanra már annyi van, mint a szemét. Szóval érdemes használni, hogy több cuccot lehessen kapni eladáskor. -
hawkie22 #2950 Sajna Standardban indítottam a karit, elötte elmentem egy Rangerrel 8-as szintig Bestiary ligában, de meguntam ezt a minden mobra dobálj ketrecet játékot :) -
SgtPepper #2949 Ha már elég profi vagy, akkor nem igazán érdemes alchemy-t pazarolni cuccokra, mert azt mapokra érdemes tartogatni az endgame-ben. Ha viszont találsz ilyen szutyok essence-eket, akkor azt nyugodtan rádobálhatod a cuccaidra, mert csak a magasabb szintű essence-ek érnek valamit. Továbbá ha Bestiary ligában játszol, akkor tudsz beastcraftinggal jó szintező cuccokat gyártani magadnak, vagy ha flashback ligában vagy, akkor harbingerekből összejöhet az Orb of Binding, ami alchemy-ként működik, és még 4-linkeli is a cuccaidat. -
hawkie22 #2948 Kérdés: érdemes ezeket az Orb of Alchemy meg miegymást max szintre tartogatni és ott elszórni tárgyakra? Jelenleg két kék fegyverem van, mindben 3 socket, a gemeim elég magasak már, Dual wield-es Marauder vagyok 24-es szinten, 236-os dps-el, nem mint kés a vajon megyek át a mobokon, de azért kényelmesen haladós, eddig össz 1x haltam még a játék elején. Van egy nagyon jó kék gemem az egyik fegyverben, ami lightningol és pár töltet után még robban is, szóval elég jó nagy tömegre. :)
Egyelöre élvezem a Maraudert, bár meg kell mondjam, inkább távolsági vagy healer karakter szoktam lenni hasonló játékokban. -
hawkie22 #2947 Köszi, ezt nem tudtam. Valószínüleg én is beinvesztálok majd egy kis pénzt, de még csak 30 órám van benne, szóval még nagyon az elején vagyok. Egyébként mennyi a max szint? Most vagyok 24-en. :) -
Alexzel #2946 Ha jól emlékszem egy esetben nem kell azonosítani, ha a tárgyon 3 különböző szinű foglalat van összekapcsolva. Ekkor ha azonosítod akkor is csak Chromatic Orb-ot ad, legalábbis mikor legutóbb játszottam akkor azonosítás után is csak azt kaptam. Lehet hogy azóta módosult. -
Mofarguru #2945 Mivel én sem annyira régen (még csak 101 órám van benne) játszom a játékkal, én is csak azt tudnám ajánlani, hogy csak is a rare cuccokra menjél, a többit hagyd a bánatba. Eleinte én is ezzel szenvedtem, hogy percenként mentem vissza a városba eladni a cuccokat. El kell engedni, és csak a rare cuccokra kell koncentrálni. Ha már rare cuccok akkor adnék egy pro tippet (ha tudtad akkor tárgytalan) mielőtt eladod a városban azonosítsd. Jóval több cuccot kapsz érte, mintha azonosítatlanul adnád el. Én erre csak kb 50 óra után jöttem rá. :)
Ha már a ládánál tartunk, sajnos mindenképpen be kell majd ruházni némi cash-t, mert igen csak hamar be fog telni a rendelkezésre álló tárhely. De ha úgy vesszük, mivel a game ingyenes, nem nagy érvágás az a pár euró.
Jó játékot! -
Psychedelic #2944 Nem szabad felvenni a kék itemeket, így sok helyet spórolsz, alap hiba minden kezdő embernél, hogy minden loot-ot fel akar szedni és hazavinni, nincs rá szükség, ha marauderrel játszol, szedd fel a sárga armor/evasion ruhákat, az ékszereket meg fegyvereket amiket használsz, ha 2h fegyverekkel mész fölösleges felvenni pl. a késeket vagy íjakat, caster fegyvereket, csak azt vidd haza amit használnál.
Nem lehet az inventory méretét növelni, csak a ládát a városban. -
hawkie22 #2943 Nagyon hosszú kihagyás után megint elkezdtem a játékot. Marauderrel megyek, jelenleg 14-es. Van még egy 40-es Ranger-em, de azt abbahagytam.
A kérdés, van valami lehetöség rá, hogy a hátizsákom megnöveljem? Mert felveszek pár kék cuccot, amit késöbb eladhatok, és már rohanhatok is vissza a városba eladni, mert tele vagyok, ennyi town portal viszont nem esik. :) Geart se nagyon dobál a játék, azt vettem észre. :D -
Mofarguru #2942 Már működik, de az volt a gond, hogy a kiterjesztést nem engedte filter-re átírni. Kellett egy kicsit mókolni, de meglett. Igen, már rájöttem, hogy a normal tárgyak némelyike nem véletlenül van benne. Simán estek 5-6 slot-os cuccok. Azokból meg csak egy kattintás és rare-t lehet csinálni. Szóval, marad ez a filter.
De azért köszönöm az infót! -
SgtPepper #2941 Ha úgy érzed még több dolgot ki szeretnél szűrni, akkor használd a STRICT vagy a szigorúbb filtereket. Ezek néha sárga itemeket is kiszűrnek. A liga elején én általában a regulart használom, endgame-ben pedig egyre szigorúbbra váltok. Vannak olyan fehérek, amik nem feltétlenül haszontalanok. Pl. a 4-link itemek liga elején jól jöhetnek. Továbbá a chromatic meg jewellers recepteket is benn hagyja.
Ha nem töltődik be a filter fájl, akkor valószínűleg valamit elírtál a szűrőben. Nézd meg, hogy nincs-e benne valamilyen hibás sor. -
Mofarguru #2940 Tudod mi az érdekes ezzel a filterrel kapcsolatosan? Valami oknál fogva most nem fogadja el, pedig az UI alatt ugyan úgy be van rakva. Először jó volt, most meg nem. A kettő között csak egy sima újraindítás volt. Próbáltam azt, hogy kitöröltem, majd újra beraktam az adott könyvtárba a file-t, de úgysem működik. Szerinted mi lehet a gond? -
Mofarguru #2939 Én voltam a béna, a letöltés megoldva. Be raktam és működik, szuper! Viszont a fura az ebben a filterben, hogy néhány normál lootot is meg megjelenít, csak nem tudom azt mivégre? Hisz nem az lenne ennek a filternek a lényege, hogy csak az "értékes" loot-ot jelenítse meg? Te használod ezt a filtert?
Illetve ha már filter, van még esetleg olyan filter amit "szokás" használni?
Thx! -
Mofarguru #2938 Nagyon szépen köszönöm! Eddig nem tudtam, hogy mit ad a labirintus (ha már egyszer olyan nehéz megcsinálni) de most már igen.
Ami a kártyákat illeti, eddig csak is különbözőeket találtam, még véletlenül sincs több egyforma. Akkor ez egyelőre felejtős.
Viszont ami ezt a lootfiltert illetni nagyon köszi a tippet. Gondoltam, hogy valami ilyesmi lehet, viszont nem tudtam, hogy hol keressem. Most már tudom! :) Viszont, lehet fura kérdés, de ezt Regular file-t, hogy kell letölteni? Most vagy én vagyok a vak, vagy ezt máshogy kell?
Köszönöm! -
SgtPepper #2937 A kártyákból össze kell gyűjteni egy komplett szettet és csak akkor tudod őket beváltani (és ilyenkor egy olyan cuccot kapsz, ami rá van írva a kártyára). A jobb kártyák nagyon ritkán.
Ascendancy-t akkor kapsz, ha végigcsinálod a labirintust és a labirintus legutolsó szobájában megérinted az ascendancy oltárt a jobb felső sarokban. 4 különböző nehézségi szintű labirintus van, és mindegyik ad neked 2-2 ascendancy pontot. Az oltár megérintése után általában egyből felugrik a képernyő, ahol ki tudod rakni a pontokat, de a skillfán is ki lehet őket rakni, a kiinduló körödnél lehet felnyitni egy kisebb ablakot (ha már van ascendancy-d).
A loot-ot lootfilterrel lehet állítani, ami egy .filter kiterjesztésű szöveges fájl. Ha magad csinálod, akkor nagyon macera, ezért az emberek általában netről töltenek le. Az egyik legnépszerűbb az a Neversink's lootfilter. Innen szerintem a REGULAR filtert szedd le. A fájlt a Documents/My Games/Path of Exile/ mappába kell tenni, utána a játékon belül az Options-ben a UI fül legalján kell kiválasztani a betöltendő filtert.
Utoljára szerkesztette: SgtPepper, 2018.05.18. 09:10:11 -
Mofarguru #2936 Igen azt a mukit már megtaláltam akinek a kártyákat lehet adni, csak arra nem jöttem még rá, hogy ez mire is jó? Csak mert eddig semmit sem kaptam tőle. Igaz valószínű akkor azért, mert nem volt meg egy azon kártyából az összes?
Ami meg a skilleket illeti igen, nagyon nem lehet félre menni, csak mivel igen lassan gyűlnek a pontok, nagyon nem mindegy, hogy kezdetben mire költöd. De ha már skillek, minden kasztnál van ez az Ascendancy dolog. Ezt egész pontosan, hogy kell elérni? Azaz a skill fán, hogy kell kirakni?
Illetve még egy kérdés, bár ez csak amolyan esztétika, de miképp lehet beállítani (csak mert én sehol nem láttam) hogy a loot-ok jól megkülönböztethetőek legyenek? Mindezt csak azért, mert számos videóban látom, hogy a loot-ok pl. keretezve vannak, az értékesebben jobban kiemelve stb. Ez esetleg valami mod? -
#2935 Komolyabb update-eknél, skillfa átrendezéseknél, vagy amikor új liga indul. De annyira nem lehet elrontani az elosztást szerintem, csak arra figyelj, hogy mindig legyen elég hp-d.
A kártyákat annál a kínai faszinál lehet beváltani (mutatja hogy mennyi kell 1/7-7/7) a barbár városban. -
Mofarguru #2934 Ha már itt tartunk akkor volna ismét egy pár kérdésem:
- Írod, hogy újra lehet majd osztani az összes skill pontot. Ezt miképp lehet majd megtenni? Mi kell majd hozzá?
- Mire jók azok a bizonyos kártyák amiket össze lehet szedni?
-
#2933 Ahogy nxs írta... vannak konkrét követendő skill kiosztások, érdemes azokat követni. A respec nem akkora szívás, ha nem olyan sok pontot tettél "rossz" ágra. Arra figyelj, hogy vannak utak, amik szinte minden kiosztásnál kötelezőek, ezekre egyértelmű, hogy kell tenni pontokat.
Komolyabb update-nél úgyis van teljes skill visszaosztásra lehetőség, tehát annyira nem tudod elrontani, hogy ki kelljen dobni a karaktert.
Nekem az nem tetszett, de nagyon, hogy teljesen új karaktert kell indítani minden egy es új liga kezdetekor (már ha meg akarja az ember tapasztalni az új lehetőségeket). -
Mofarguru #2932 Igen, én is úgy látom, hogy ez nem az az egy karakteres game. Már mindegyik kasztot kipróbáltam, hogy lássam mit tudnak, de egyelőre nem könnyű a döntés. Még az a jó, hogy a ládába gyűjtögetett cuccokhoz minden egyes karakter hozzáfér. :)
Tehát igen igazatok van, ki kell próbálni mindegyik kasztot, és majd elválik, hogy melyik lesz a befutó. El sem tudom képzelni, hogy ebbe a játékba mennyi munkaórát lehet beleölni. :D -
nxs #2931 Ennek a játéknak ez a lényege,bármiből lehet bármi + gear + kövek + amit még beraktak. Ha eldöntöd milyen skillel akarsz menni akkor arra mész,2h,wand,kutyaláb. A lényeg,hogy a lehető legtöbb HP-t és Resistet felszedd a "route" mellé. Ezek régi infók de ja...megálmodod milyen skillel akarod csapatni és ráépítesz. Nekem volt vagy 6 Marauderem mind full más.
Ha nagyon kezdő vagy nézz guideokat,rengeteg van ami leírja mit miért,az első karakterem 77 körül beállt mint a satu (zuhany archer) és onnan nincsen tovább. Csak lazán,nyugodtan a 3. vagy 4. karaktered már tudod csinálni önállóan is,aztán jöhet az endgame.
GL&HF :) -
Mofarguru #2930 Néztem a Marauder-t és és azon belül a skill specializációt. Jól gondolom, hogy a Juggernaut, Berserker, Chieftain amolyan specializáció? Próbáltam már egy ilyen kasztot is, csak nem igazán tudom, hogy a skillek terén merre lenne érdemes elindulni (pl. 1H vagy 2H)? Mivel a skill pontot nem dobálják csak úgy, érdemes meggondolni, hogy mire költi az ember. Ez pl. Ranger kasztnál nem kérdés, de itt jelen esetben túl nagy a szórás. Vmi tipp?