191
-
#191 Off: Bakker, ha a mostani X-men nem tetszett, egyszeruen nem voltal gyerek. Szerintem meg az eddigi legjobban osszerakott volt (emlekezve a kiskoromban latott kepregenyre...).
/Off.
Ketlem, hogy a Warner a mostani statisztikakbol allitotta fel velemenyet, szerintem hosszutavu jelenteseiket osszegeztek (pl. anno batman letolteset figyeltek vilagszerte) es az alapjan dontottek ~a dontes marad, de a hatter szerintem mas. -
Big Boss Hu #190 Hát én magyar camos filmet még nem láttam. Mindig orosz szokott lenni az első még az itteni "világpremier" előtt fennlenni.
Az történt itt kérem szépen, hogy russzki kgb kémek amerikában elmesélték az ottaniaknak, hogy ez kérem szépen magyar nyelv. Mivel az amerkiaiak többsége sose hallott még magyarországról, köztük a warner elnöke sem, gyanakvás nélkül elhitte, hogy ez bizony csak magyar lehet, és ezt meg kell torolni! -
vato loco #189 Amúgy jó a cikkben az 1. kép, tipikus "magyar" warez... Ennyit a kiadómaffia eszéről. -
vato loco #188 Jaja. De akkor már inkább a BDripet. Remélem az is aki eddig moziban nézte, hogy 1 fillér bevételük ne származzon belőle. Ha a moziban később játszák mint a piratebayen, akkor ki fogja ott nézni? Dehát így van ez jól, hiszen a kiadó is így akarja. -
#187 nekem ennél az "előbb megnézem kamosba osztán moziba" magyarázatnál mindig eszembe jut a hatodik érzék, ( vagy esetleg az árvaház, de még lehetne sorolni)kurva nagy élmény lehet úgy moziban megnézni, hogy előtte már otthon kamos minőségben megnéztem... -
#186 Nagyon magyar kalózkodás ukrán/orosz feliratos filmeket camolni...
A vicc, hogy ezzel a mozisokkal szúrnak ki, akik tejelnek is.
Dehát ha vhol már kijött, netről lazán leszedjük a DVD változatát, már akár premier másnapján. -
senki687 #185 CaptainRumi,
Nem értem, számodra mi ebben a hihetetlen? A jó megoldás az, ha a jobbaknak tűnő filmekre beül az ember a moziba és végignézi (pl.: 300), vagy kijön a filmről, ha annyira rossz (pl.: Álomháború). De mint irtam, nekünk túl drága a mozijegy és szerintem sokan vannak így. Akkor pedig egy rossz választás rányomja a bélyegét a mozizás emlékére és hosszú ideig bosszantja az embert.
A "kamos" filmeket nem nézem végig. Nem azért, mert annyira becsületes lennék, hanem mert a rossz minségű kép és rossz minőségő hang együttese számomra nem vonzó. (Nyilván akadnak VHS minőségű filmek, amelyeket nosztalgiából néz meg az ember és ott nem számít a minőség, de ez nem ide tartozik.)
Szóval szerintem sokaknak kizárólag csak a döntésben segít, hogy saját véleményt alakíthassak ki, még mielőtt valóban megnézném.
Természetesen megnéztem az általad ajánlott linket. Próbaként átnéztem jópár véleményt olyan filmről, amit én is láttam és -hogy is mondjam-, nehéz lenne ezek alapján választanom.
A kritikákat hiába olvassa el az ember, mert a vélemények ugyanúgy manipuláva lehetnek, így ha ha nem ismeri az ember a kritikust, akkor csalódhat az értékelésben. Hiába nézem a pontozást, mert sokszor előfordult már,
hogy a 10-es skálán 9 pont felé értékelt filmet nem tudtam végigülni, ugyanakkor előfordult 4-5 pontra lehúzott film, ami számomra élvezetes volt.
Nem egyforma az emberek ízlése.
Mondjuk erre is lenne egy ötletem. Olyan oldalt kellene létrehozni, ahol a felhasználó közvetve megadhatja azokat a fórumozókat, akiknek a véleményét átlagolhatja a rendszer. Így mindenki a saját ízléséhez közel álló
tagok által megadott pontszámok átlagát láthatná. Ez esetben értelmet nyerne a számszerű értékelés megfelelő taglétszám esetén. Na és persze a megszokott 10-es skála túlzás, az emberek nem képesek ennyire finoman, ennyire pontosan besorolni a filmeket. Elegendő lenne 4 kategória, pl.: "inkább aludj egy órát", "csak ha unatkozol", "jó film", "kihagyhatatlan".
Egyébként technikailag úgy képzelem, hogy a rendszer az új belépővel értékeltetné az általa látott filmeket. Ez alapján meghatározná, hogy kiknek hasonló a véleményük. Ez után az új felhasználó egy általa még nem látott
filmre kattintva csak a más filmekre az övéhez közel állá értékelést adó személyek értékeléseinek átlagát láthatná. Ezzel a módszerrel megbecsülhetné a felhasználó, hogy ő maga várhatóan hogyan értékelné azt a filmet.
Remélem sikerült érthetően megfogalmaznom. Na ha lenne egy ilyen működő rendszer, szerintem onnantól kezdve teljesen feleslegessé válnának a kamerás felvételek. -
bandee1 #184 köcsög zsidó banda! -
#183 Ebből a sok filmből kb 2 érdekel; Batman és A Hobbit...ezek meg szintén olyan nagy filmek h nem valószínű, hogy sokat csúsznának.
Egyébként ez az egész csak ürügy -
CaptainRumi #182 Ne haragudj, de ezt a "megnézem a kamos verziót és ha bejön, akkor utána elmegyek moziba" dolgot nem tudom elhinni, legalábbis rendszeres igénybevételét nem. Ha tetszett és már láttad akkor miért fizetnél érte? Főleg ha szerinted már a mozis élmény sem az igazi. Lehet túl szubjektív dolog a kritikusok véleménye, de ahol több kritika is össze van fogva (pl. rottentomatoes.com) az talán célravezetőbb és a vannak filmek, amiket legjobb a mozivásznon első alkalommal megtapasztalni. Itt ráadásul össze a közönség véleményével is összevetheted. Csak egy tipp. -
senki687 #181 Szerintem a kamerával felvett filmek és a moziban megnézett filmek nem egy kategóra. Egyrészt a mozinak hangulata van, másrészt a kamerával felvett filmek a minőségtelenség miatt szinte teljesen élvezhetetlenek, igénytelenek, ráadásul nem egy becsületes választás.
A gond az, hogy kb. 1500 forint egy mozijegy. Ha a családdal beűlünk másfél órára, kb. 5 ezer forintot otthagyunk. Ennyit pedig egy napi munkával keresek. Ezért szinte nem is járok moziba. Legfeljebb évente 1-2 alkalommal engedhetjük meg magunknak ezt a luxust. Mert a mozi manapság sajnos már luxus, mivel pl. a színésznek muszáj több százezer dollárt fizetni néhány órányi munkájáért,
különben kamera elé sem hajlandó állni néhány mondat erejéig. Ugyanakkor az egész filmipar minden résztvevője természetesnek veszi, hogy neki kőgazdagnak kell lennie. Ezt pedig meg kell fizetnie a nézőknek.
Nos, ha már ilyen drága a mozi, akkor jó volna nem bedőlni a marketingeseknek, és azt az évi 1-2 alkalmat nem rosszul megválasztva egy-egy rossz filmre elpazarolni. Ebben a döntésben segít a kamerás változat. Mert hiába próbál becsapni a legügyesebb marketinges is, ha a kamerás változat azt mutatja, hogy nem éri meg megnézni azt a filmet a moziban. Na ezért lépnek fel a kamerás filmek ellen.
Szóval a véleményem szerint a kamerás változatok elleni fellépés nem fogja növelni a mozik bevételét. Egyetlen hatása, hogy megnehezíti a számunkra megfelelő, megnézhető film kiválasztását. Erre persze nem volna szükség, ha a fizetésekhez képest nem volnának ilyen magasak a mozijegy árak. Mert akkor az emberek inkább a moziba mennének tesztelni a filmeket.
Amikor mégis ellátogatok egy moziba, általában azt látom, hogy egy-egy kb. 100-150 fős teremben alig lézeng 10-20 ember. 20*1500 Ft = 30.000, de 150*200 Ft is 30.000 Ft. A különbség csak annyi lenne, hogy némi életet, vídámságot vinne az emberek életébe, hogy bátran beülhetne az ember megnézni valamit munka után, mert nem okozna anyagi problémát. Ez persze nem menne egyből, mivel az emberek le lettek szokatva a mozizásról. De talán 1-2 év alatt ez a folyamat még visszafordítható lenne... Onnantól kezdve a bevétel nem lenne kevesebb, mint a drága jegyárak mellett, és nem sok olyan bolond akadna, aki ennek ellenére még szar minőségű kamerás filmekre vadászna a warez oldalakról... Hosszú távon mindenki jól járna vele.
Szerintem nem a warez oldalak ellen kellene fellépni, hanem az irdatlanul és indokolatlanul magas filmgyártási költségek ellen. De akár a mozik is tehetnének egy lépést az emberiségért a fent leirtakat szem előtt tartva... -
CaptainRumi #180 Hú ti már kemények vagytok, beintetek a Warnernek...csak az a baj, hogy ők le se szarnak titeket, lehet ez kölcsönös részetekről, csak most megint azok szívnak, akik félévente egyszer elmennének moziba egy-egy világpremierre. Ha meg a popcorn filmekről van szó, akkor igenis a Warner viszi a pálmát, de több, mint valószínű, hogy a többi stúdió is követi majd a példáját... -
zoltannemeth #179 Akkor egy kis tudásfelfrissítés(részlet egy cikkból):
Jogszerű-e a fájlcserélő (p2p) hálózatokban való részvétel?
Csak akkor, ha a szerzői jog által nem védett művek, vagy saját alkotást osztanak meg egymással. A védett művek, filmek, hangfelvételek stb. ugyanis csak a jogosultak engedélyével közvetíthetőek az interneten. A fájlcserélő hálózatokban a fájlok megosztása történik minden olyan résztvevővel, aki a hálózathoz kapcsolódik. Ez – bár a technikája más – a szerzői jog szempontjából ugyanolyan nyilvánossághoz közvetítésnek minősül, mintha valaki egy szerverről, weboldalon keresztül tesz engedély nélkül letölthetővé védett műveket.
Letölthetek-e magáncélra filmeket, zenéket, játékprogramokat?
A másolás a szerzői jogban főszabályként engedélyköteles, a letöltés pedig másolatkészítést jelent . A törvény azonban egyes esetekben lehetővé teszi, hogy a magánszemély magáncélra szerzői jog által védett művekről másolatot készíthessen. A kivétel vonatkozik például a zeneművekre, filmekre – ha azokat nem védi másolásvédelem – , de nem vonatkozik a szoftverekre. Így az előbbiek magáncélú lemásolása (letöltése) az Artisjus álláspontja szerint nem minősíthető jogellenesnek, míg a szoftverek másolása, letöltése a jogosult kifejezett engedélye nélkül egyértelműen jogsértő.
Úgy hallottam, 24 óráig szabadon használhatom a letöltött fájlokat, ha utána törlöm. Igaz ez?
Nem. Ha a letöltéshez engedélyt kell kérni, e nélkül nem jogszerű még 1-2 óráig vagy 1-2 percig sem. Nem igaz az sem, hogy bizonyos ideig az internetes közvetítés (feltöltés) sem engedélyköteles. Így hiába olvasható ez jogsértő tartalmakat közvetítő oldalakon – a felelősség alól senkit sem mentesít. -
nenad #178 A mozikban magyarországon gyakran ellenőrzik ezt, szerintem gyakrabban mint máshol... -
alien47 #177 1. Ki az a marha aki kamerás felvételt néz? Élvezhetettlen szánalmas szar.
2. Akkor elmehetnek a studiók a fenébe. Nem kell az amcsi film. Adják el máshol a vackukat. Inkább nézem a halaimat ha ennyire pöcsök.... -
Rotyoka #176 A filmek és a zenék letöltése LEGÁLIS ha magadnak csinálod. -
zoltannemeth #175 Honnan vetted hogy nálunk legális a filmek letöltése? :D valamit nagyon félreértelmeztél :D -
cateran #174 Hagyjuk a pudert..Elitelem ugyan a warezelest (akkor is, ha en is csinalom:D) de a hivatkozasi alap ebben az esetben kimeriti a szanalmas baromsag fogalmat...
Eleve 1 veszettul apro piacrol beszelunk (ha vki felveszi oroszul, azt kurva sokan ertik es nezhetik illegalisan..de magyarul?)
Masreszt -ahogy mar joparan kihangsulyoztak- a videoanyag java reszt orosz nyelvteruletrol jon, a magyarok max a hangsavot keverik ra... -
syn7h37ic #173 Elmagyarázom csak neked, hogy leessen. A jelenlegi üldözés csak ront a piacon. A kirekesztés szintén. Tehát hiába akarnak többet markolni, csak a saját tökeiket szorongatják. Ráadásul böki a kis csőrüket, hogy nálunk LEGÁLIS a filmek letöltése. -
kalapos01 #172 Ja. Ők a pitiánerek, mert öbb pénzt akarnak. Akkor aki dolgozik, az is pitiáner, mi? És nem a kisköcsög kalózok a pitiánerek. -
syn7h37ic #171 Ha a warner (direkt kisbetű!) beint nekünk akkor én is beintek nekik.
Koszos kis pitiáner pénzéhes majmok, akik nem látnak az orrukon túl. -
zoltannemeth #170 egyértelműen valakiket büntetni kell. A kalózkópiák egyértelműen orosz területről jönnek ki legelőször(orosz feliratos filmcím), de mivel ott van felvevőpiac, így őket nem fogják bojkottálni. A környező országokba egyértelműen mi vagyunk a legkisebbek, így akármilyen balfék kifogás elég. A Warner indoklása meg elég balga, hisz mozis rilízcsapat nálunk csak 1 van(CineDub), még a környező országokba meg ennél sokkal több. De hát a piac dönt. Büntetni meg kell. Ezután jön majd a nuku dvd, bluray megjelenés. -
#169 Szerintem nem mosom össze (főleg nem szánalmasan), csak azért mert nem értek egyet veled. Én a kínait is meg tudom otthon csinálni normálisan (sőt!), viszont attól még eljárok kínaiba is néha. Mint ahogy egy normális palacsintát is meg tud otthon csinálni bárki, de ettől még el szoktam szaladni palacsintázni.
Szóval én úgy gondolom, hogy neked nem kéne ezt összekeverni.
Mint írtam én is azt nézem moziba ami érdekel. Ez nálam általában több mint évi 1 film, egy rossz évben is megvan 2-3, de lehet, hogy van olyan év, hogy 6-7-szer is elmegyek. Többször biztosan nem annyi jó film még soha nem volt egy évben... -
#168 Szánalmasan összemosol mindent. Én pl. egy kínai, mexikói étterembe elmegyek mert csak ott tudják azokat a kajákat normálisan megcsinálni, én nem tudom otthon. Állatkertbe és múzeumba is járok évente egyszer és moziba is évente egyszer csak, hogy ne felejtsem el milyen érzés, aztán mindig megbánom, de mivel évente egyszer megyek ezért megtehetem, hogy az év általam legjobban várt filmjére ülök be, az többnyire kárpótol bár volt már ott is csalódás. -
Chakotay #167 Persze Magyarország kis ország,itt ha mindenki is el megy moziba akkor sem túl nagy a haszon,pl ,mért nem csinálják ezt meg Kínával vagy az oroszokkal akik élen járnak a kalózkodásban,meg amúgy is menjenek már az ócska agyoncsépelt filmjeikkel.Pl a francia filmek sokkal tartalmasabbak és a művészi értékük is magasabb,kár hogy csak ritkán jutnak el Magyarországra. -
Hugo Chavez #166 Akkor marad a letőtés. -
#165 28 éve 1,50 volt..... -
kerge30 #164 Hobbit nemzetközi forgalmazása szerintem a Warner-é lesz:-( -
speed2006 #163 Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. 80%-a nem a programok miatt töri fel, hanem, mert alapból egy egyenkődarab, mindenféle megszorításokkal.
A filmeknél meg sokszor a 900 forint is irreális a tartalomért. Nekem elég nagy Dvd BD gyűjteményem van, (eredeti) de moziba sosem járok. Tömegiszonyom van. Ha 10 embernél több van egy cpőboltban, már nem tudok bemenni. Ezen lehet nevetni, én is azt teszem, de sajnos ez van. Bevásárolni is GPS-el járok, előre, méterre megtervezve, hogy minnél előbb kiérjek. -
Hugo Chavez #162 Utoljára az Avatart néztem meg moziban.
El is küldtem rá az összes ismerősömet.
A következő célpontom a Hobbit.
Szerencsére nem a Warner forgalmazza, mert nekik többet egy vasat se fizetek. -
#161 Pofonegyszerű a képlet:
1, Amelyik film nagyon érdekel azt elmegyek megnézem a moziban a premier utáni 1-2 hétben.
2, Amelyik annyira nem érdekel azt max letöltöm de minimum dvdripben vagy hdban és megnézés után törlöm is.
Ez a két opció van!
Akik meg azt mondják, hogy otthon nézik a filmet jobb minőségben mint moziban meg blablabla, azoknál kiváncsi lennék, hogy milyen mozi lehet a városukban.
Nekem van itthon HD projektor meg minden frincfranc ami kell filmnézéshez (de minek mikor alig használom...), de a moziban azért egészen más filmet nézni. Ráadásul nem is sejtettem, hogy ennyi otthonülő mániás van, nekünk feleségemmel az egy kellemes program, hogy elmegyünk moziba hétvégén megnézünk egy filmet.
Otthon is tudnánk filmet nézni ha nagyon akarunk, de ennyi erővel akkor ne járjunk el étterembe, kajálni, cukrászdába vagy barátokhoz sem mert lehet skypeon is beszélni.
Ezek a beszólások szerintem szánalmasak. -
#160 Évi 3-4 filmet szoktam moziban megnézni. (Volt olyna 4 éves időszak, hogy 1 alatt volt az átlag.) Mégis a választott filmek 50%-a a max. egyszer nézhető vagy hulladék.
Tegnap megnéztem az új X-ment. Szikron borzalmas, történet bugyuta. Porig rombolta az én szememben azt, amit az X1 és X2 elért. (Mondjuk már a X3 is, de ez most feltette az i-re a pontot.) -
#159 ostoba az te vagy, ha nem érted a célzást, hülyegyerek -
Hugo Chavez #158 Boycott Warner!!!!!!!!!! -
Hugo Chavez #157 Soha nem szedek le kamerás filmet, mert igénytelenség.
Talán azokat megértem, akiknek azt mondja az orvos, hogy "Pajtás, 2 heted van hátra, addig meg nem lesz meg HD-ban, úgyhogy ha nem akarsz lemaradni róla mindenképpen szedd la a kamerást."
A szavazásból jól látszik, hogy az emberek 6%-a néz előszeretettel kamerás filmeket. Ráadásul ők azok akik neteznek is. Vajon mennyi lehet a teljes lakosságra vetítve ez a szám?
Elenyésző. -
FoodLFG #156 Az oroszok. :D -
FoodLFG #155 Haha, azaz! -
gemihu #154 Pistike bogarat tett a tanárnő asztalára,ezért most bünti van az egász osztálynak. Dedóóóó!!!!!
Amúgy kik lopják ki a filmeket???
-
nlght #153 DE hát minden magyar fizette a mozijegyek árát! Bele van építve minden vinyó, cd, dvd, ssd, memóriakártya, stb. árába. Akkor meg miről beszélnek? -
h143570 #152 A sok eszleny most aztan jo betett a kalozoknak. Igy pont arra buzditjak az embert, hogy szedje le az angolt + a feliratot. Van jopar filmorult ismerosom, aki mar a megjelenes elott par honappal latni szeretnek a filmekt. Szoval csak gratulalni tudok nekik a kalozkodasra valo buzditasert.