A Warner beintett a magyaroknak: nincs több mozis világpremier!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
/Off.
Ketlem, hogy a Warner a mostani statisztikakbol allitotta fel velemenyet, szerintem hosszutavu jelenteseiket osszegeztek (pl. anno batman letolteset figyeltek vilagszerte) es az alapjan dontottek ~a dontes marad, de a hatter szerintem mas.
Az történt itt kérem szépen, hogy russzki kgb kémek amerikában elmesélték az ottaniaknak, hogy ez kérem szépen magyar nyelv. Mivel az amerkiaiak többsége sose hallott még magyarországról, köztük a warner elnöke sem, gyanakvás nélkül elhitte, hogy ez bizony csak magyar lehet, és ezt meg kell torolni!
A vicc, hogy ezzel a mozisokkal szúrnak ki, akik tejelnek is.
Dehát ha vhol már kijött, netrõl lazán leszedjük a DVD változatát, már akár premier másnapján.
「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.
Nem értem, számodra mi ebben a hihetetlen? A jó megoldás az, ha a jobbaknak tûnõ filmekre beül az ember a moziba és végignézi (pl.: 300), vagy kijön a filmrõl, ha annyira rossz (pl.: Álomháború). De mint irtam, nekünk túl drága a mozijegy és szerintem sokan vannak így. Akkor pedig egy rossz választás rányomja a bélyegét a mozizás emlékére és hosszú ideig bosszantja az embert.
A "kamos" filmeket nem nézem végig. Nem azért, mert annyira becsületes lennék, hanem mert a rossz minségû kép és rossz minõségõ hang együttese számomra nem vonzó. (Nyilván akadnak VHS minõségû filmek, amelyeket nosztalgiából néz meg az ember és ott nem számít a minõség, de ez nem ide tartozik.)
Szóval szerintem sokaknak kizárólag csak a döntésben segít, hogy saját véleményt alakíthassak ki, még mielõtt valóban megnézném.
Természetesen megnéztem az általad ajánlott linket. Próbaként átnéztem jópár véleményt olyan filmrõl, amit én is láttam és -hogy is mondjam-, nehéz lenne ezek alapján választanom.
A kritikákat hiába olvassa el az ember, mert a vélemények ugyanúgy manipuláva lehetnek, így ha ha nem ismeri az ember a kritikust, akkor csalódhat az értékelésben. Hiába nézem a pontozást, mert sokszor elõfordult már,
hogy a 10-es skálán 9 pont felé értékelt filmet nem tudtam végigülni, ugyanakkor elõfordult 4-5 pontra lehúzott film, ami számomra élvezetes volt.
Nem egyforma az emberek ízlése.
Mondjuk erre is lenne egy ötletem. Olyan oldalt kellene létrehozni, ahol a felhasználó közvetve megadhatja azokat a fórumozókat, akiknek a véleményét átlagolhatja a rendszer. Így mindenki a saját ízléséhez közel álló
tagok által megadott pontszámok átlagát láthatná. Ez esetben értelmet nyerne a számszerû értékelés megfelelõ taglétszám esetén. Na és persze a megszokott 10-es skála túlzás, az emberek nem képesek ennyire finoman, ennyire pontosan besorolni a filmeket. Elegendõ lenne 4 kategória, pl.: "inkább aludj egy órát", "csak ha unatkozol", "jó film", "kihagyhatatlan".
Egyébként technikailag úgy képzelem, hogy a rendszer az új belépõvel értékeltetné az általa látott filmeket. Ez alapján meghatározná, hogy kiknek hasonló a véleményük. Ez után az új felhasználó egy általa még nem látott
filmre kattintva csak a más filmekre az övéhez közel állá értékelést adó személyek értékeléseinek átlagát láthatná. Ezzel a módszerrel megbecsülhetné a felhasználó, hogy õ maga várhatóan hogyan értékelné azt a filmet.
Remélem sikerült érthetõen megfogalmaznom. Na ha lenne egy ilyen mûködõ rendszer, szerintem onnantól kezdve teljesen feleslegessé válnának a kamerás felvételek.
Az SZDSZ egy náci párt.
Egyébként ez az egész csak ürügy
aha...hát,persze...hihetõ volt
A gond az, hogy kb. 1500 forint egy mozijegy. Ha a családdal beûlünk másfél órára, kb. 5 ezer forintot otthagyunk. Ennyit pedig egy napi munkával keresek. Ezért szinte nem is járok moziba. Legfeljebb évente 1-2 alkalommal engedhetjük meg magunknak ezt a luxust. Mert a mozi manapság sajnos már luxus, mivel pl. a színésznek muszáj több százezer dollárt fizetni néhány órányi munkájáért,
különben kamera elé sem hajlandó állni néhány mondat erejéig. Ugyanakkor az egész filmipar minden résztvevõje természetesnek veszi, hogy neki kõgazdagnak kell lennie. Ezt pedig meg kell fizetnie a nézõknek.
Nos, ha már ilyen drága a mozi, akkor jó volna nem bedõlni a marketingeseknek, és azt az évi 1-2 alkalmat nem rosszul megválasztva egy-egy rossz filmre elpazarolni. Ebben a döntésben segít a kamerás változat. Mert hiába próbál becsapni a legügyesebb marketinges is, ha a kamerás változat azt mutatja, hogy nem éri meg megnézni azt a filmet a moziban. Na ezért lépnek fel a kamerás filmek ellen.
Szóval a véleményem szerint a kamerás változatok elleni fellépés nem fogja növelni a mozik bevételét. Egyetlen hatása, hogy megnehezíti a számunkra megfelelõ, megnézhetõ film kiválasztását. Erre persze nem volna szükség, ha a fizetésekhez képest nem volnának ilyen magasak a mozijegy árak. Mert akkor az emberek inkább a moziba mennének tesztelni a filmeket.
Amikor mégis ellátogatok egy moziba, általában azt látom, hogy egy-egy kb. 100-150 fõs teremben alig lézeng 10-20 ember. 20*1500 Ft = 30.000, de 150*200 Ft is 30.000 Ft. A különbség csak annyi lenne, hogy némi életet, vídámságot vinne az emberek életébe, hogy bátran beülhetne az ember megnézni valamit munka után, mert nem okozna anyagi problémát. Ez persze nem menne egybõl, mivel az emberek le lettek szokatva a mozizásról. De talán 1-2 év alatt ez a folyamat még visszafordítható lenne... Onnantól kezdve a bevétel nem lenne kevesebb, mint a drága jegyárak mellett, és nem sok olyan bolond akadna, aki ennek ellenére még szar minõségû kamerás filmekre vadászna a warez oldalakról... Hosszú távon mindenki jól járna vele.
Szerintem nem a warez oldalak ellen kellene fellépni, hanem az irdatlanul és indokolatlanul magas filmgyártási költségek ellen. De akár a mozik is tehetnének egy lépést az emberiségért a fent leirtakat szem elõtt tartva...
Jogszerû-e a fájlcserélõ (p2p) hálózatokban való részvétel?
Csak akkor, ha a szerzõi jog által nem védett mûvek, vagy saját alkotást osztanak meg egymással. A védett mûvek, filmek, hangfelvételek stb. ugyanis csak a jogosultak engedélyével közvetíthetõek az interneten. A fájlcserélõ hálózatokban a fájlok megosztása történik minden olyan résztvevõvel, aki a hálózathoz kapcsolódik. Ez – bár a technikája más – a szerzõi jog szempontjából ugyanolyan nyilvánossághoz közvetítésnek minõsül, mintha valaki egy szerverrõl, weboldalon keresztül tesz engedély nélkül letölthetõvé védett mûveket.
Letölthetek-e magáncélra filmeket, zenéket, játékprogramokat?
A másolás a szerzõi jogban fõszabályként engedélyköteles, a letöltés pedig másolatkészítést jelent . A törvény azonban egyes esetekben lehetõvé teszi, hogy a magánszemély magáncélra szerzõi jog által védett mûvekrõl másolatot készíthessen. A kivétel vonatkozik például a zenemûvekre, filmekre – ha azokat nem védi másolásvédelem – , de nem vonatkozik a szoftverekre. Így az elõbbiek magáncélú lemásolása (letöltése) az Artisjus álláspontja szerint nem minõsíthetõ jogellenesnek, míg a szoftverek másolása, letöltése a jogosult kifejezett engedélye nélkül egyértelmûen jogsértõ.
Úgy hallottam, 24 óráig szabadon használhatom a letöltött fájlokat, ha utána törlöm. Igaz ez?
Nem. Ha a letöltéshez engedélyt kell kérni, e nélkül nem jogszerû még 1-2 óráig vagy 1-2 percig sem. Nem igaz az sem, hogy bizonyos ideig az internetes közvetítés (feltöltés) sem engedélyköteles. Így hiába olvasható ez jogsértõ tartalmakat közvetítõ oldalakon – a felelõsség alól senkit sem mentesít.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
2. Akkor elmehetnek a studiók a fenébe. Nem kell az amcsi film. Adják el máshol a vackukat. Inkább nézem a halaimat ha ennyire pöcsök....
Eleve 1 veszettul apro piacrol beszelunk (ha vki felveszi oroszul, azt kurva sokan ertik es nezhetik illegalisan..de magyarul?)
Masreszt -ahogy mar joparan kihangsulyoztak- a videoanyag java reszt orosz nyelvteruletrol jon, a magyarok max a hangsavot keverik ra...
Koszos kis pitiáner pénzéhes majmok, akik nem látnak az orrukon túl.
Szóval én úgy gondolom, hogy neked nem kéne ezt összekeverni.
Mint írtam én is azt nézem moziba ami érdekel. Ez nálam általában több mint évi 1 film, egy rossz évben is megvan 2-3, de lehet, hogy van olyan év, hogy 6-7-szer is elmegyek. Többször biztosan nem annyi jó film még soha nem volt egy évben...
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
A filmeknél meg sokszor a 900 forint is irreális a tartalomért. Nekem elég nagy Dvd BD gyûjteményem van, (eredeti) de moziba sosem járok. Tömegiszonyom van. Ha 10 embernél több van egy cpõboltban, már nem tudok bemenni. Ezen lehet nevetni, én is azt teszem, de sajnos ez van. Bevásárolni is GPS-el járok, elõre, méterre megtervezve, hogy minnél elõbb kiérjek. <#nevetes1>#nevetes1>
El is küldtem rá az összes ismerõsömet.
A következõ célpontom a Hobbit.
Szerencsére nem a Warner forgalmazza, mert nekik többet egy vasat se fizetek.<#schmoll2>#schmoll2>
1, Amelyik film nagyon érdekel azt elmegyek megnézem a moziban a premier utáni 1-2 hétben.
2, Amelyik annyira nem érdekel azt max letöltöm de minimum dvdripben vagy hdban és megnézés után törlöm is.
Ez a két opció van!
Akik meg azt mondják, hogy otthon nézik a filmet jobb minõségben mint moziban meg blablabla, azoknál kiváncsi lennék, hogy milyen mozi lehet a városukban.
Nekem van itthon HD projektor meg minden frincfranc ami kell filmnézéshez (de minek mikor alig használom...), de a moziban azért egészen más filmet nézni. Ráadásul nem is sejtettem, hogy ennyi otthonülõ mániás van, nekünk feleségemmel az egy kellemes program, hogy elmegyünk moziba hétvégén megnézünk egy filmet.
Otthon is tudnánk filmet nézni ha nagyon akarunk, de ennyi erõvel akkor ne járjunk el étterembe, kajálni, cukrászdába vagy barátokhoz sem mert lehet skypeon is beszélni.
Ezek a beszólások szerintem szánalmasak.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Tegnap megnéztem az új X-ment. Szikron borzalmas, történet bugyuta. Porig rombolta az én szememben azt, amit az X1 és X2 elért. (Mondjuk már a X3 is, de ez most feltette az i-re a pontot.)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Talán azokat megértem, akiknek azt mondja az orvos, hogy "Pajtás, 2 heted van hátra, addig meg nem lesz meg HD-ban, úgyhogy ha nem akarsz lemaradni róla mindenképpen szedd la a kamerást." <#eplus2>#eplus2>
A szavazásból jól látszik, hogy az emberek 6%-a néz elõszeretettel kamerás filmeket. Ráadásul õk azok akik neteznek is. Vajon mennyi lehet a teljes lakosságra vetítve ez a szám?
Elenyészõ.
https://twitter.com/foodlfg
https://twitter.com/foodlfg
Amúgy kik lopják ki a filmeket???
Csak utaltam rá, hogy a 900 Ft-os kedvezményes jegy annyira azért nem is kedvezményes.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Azóta valóban feleannyit ér a Ft, vagy a jegy lett drágább?
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Plusz kedvezményes napon kell menni, akkor 900 Ft körül van a jegy(Bp-en), az annyira nem vészes.