446
Működése: barátkeresővel vedd fel azt, akivel chatelni akarsz, ekkor egy privát üzenetet kap az illető, amiben engedélyezi, hogy felvedd. Ha ez megtörtént felkerül a listára és lehet chatelni

-----=====-----

Figyelem! A chatba szándékosan sok bugot rejtettünk el, meg kell találni őket! :)

A chat egyelőre (a bétateszt idejére) csak a fórum oldalakon működik!

UPDATE:

- Chat megjelenítése felül beállítás

- Design módosítás, thx to tomsolo
  • Jim Morrison
    a felvett partnerek itt nem jelennek meg :o
  • gergely1991
    itt lehet tesztelni:)
    Robaj ha zavar letörölhetem csak jelezd légyszíves:)
  • Dzsini
    Nekem megvannak
  • Ability
    Működik a dolog, csak arra lennék kíváncsi hogy az előző kontaktjaimmal mi történt.
  • jhetedikj
    felvettelek barátnak, érzékelted? vagy valaki más?
  • Ability
    Eltűnt az összes felvett partnerem, ez normális?
  • Jim Morrison
    +1
  • Dzsini
    Meglepően kevés, és alig kritikus hibát sikerült találni 0.1-hez képest, amikor felkerült azt hittem egy épphogycsak működő rendszert kapunk játszani.

Valami gond van a verziószámozási rendszerrel :D
  • TheLostOne
    4 alreg + 4 különböző böngésző win
  • Frosty01
    jaja forever alone van :(
  • CattiBrie
    Valamit csináltál rajta, mert most nem lassú a betöltés! :)
  • Robaj
    Még van 2 nagyobb fejleszteni való rajta, talán kedden már elérhető lesz a fórum részen(ha nem találunk nagyobb bugot).
    Aztán a fő teszt után megy ki mindenhova.
  • tommygear
    jah nem lehetne kiterjeszteni még pár topikra? mert sosincs itt senki akivel lehetne tesztelni
  • jhetedikj
    tetszik, csak nincs itt senki :/
  • Büdös Bohóc
    jaja , ne is mondd, előtte káprázott a szemem, mert én is színtévesztő vagyok keményen :D
  • Dzsini
    Sok szép éjszakai frissítés :) Köszönet az offline ikonért, így már egyértelmű.
  • sapkafej
    jó az ötlet, de szerintem akkor is cikker, hogy facebook másolat lett, akármivel magyarázzátok. főleg, hogy ti készítettétek nulláról
    arra emlékeztet, amikor hülye oldalakon a tetején van egy reklám, ami a facebook UI-jának a másolata, és mindig beszívom egy rövidke másodpercre
  • Dzsini
    Valóban :) Akkor most már igazán kiérdemelné a 0.2-t :)
  • Robaj
    Akkor CTRL + F5 kell css frissítéséhez. A hsz mezőtől balra levő ikon alatt keresgélj.:)
  • Dzsini
    mivel eljutottam a 255-ig és írtam is, hogy feltűnt, hogy milyen módon áll meg ott, ezért gondolom feltételezhető, hogy 155-nél is jártam (sőt, 156-254-ig minden értéknél) :)

Nem hülye vagyok, csak Dzsini :)
  • Robaj
    Gépelj be 155 db-ot ;)
  • Dzsini
    a karakterkorlát működik (külön köszönet, hogy nem utólag szól, hogy sok lesz, mint a főoldali chat :) ), de nem látom hol szólna, hogy mennyit lehet még.
  • Robaj
    IE alatt lassú gépelés legalább 50%-al gyorsítva.
  • Dzsini
    Esetleg VIP-eknek bevezetni a korlátlan(abb) chat archívumot, nem VIP-eknek meg a korlátozottabbat :)
  • Dzsini
    Lehetne egy idő+mennyiségkorlát, és akkor senki nem esne túlzásokba (teszem azt 1 mega és/vagy 30 nap), és napi szinten a hajnali mentés előtt végigfuttatni egy pucolást. A local storage pedig jó lett volna :(

(és persze most senki nem szólt hozzám, hogy lássam a fókusz lopás javítását :) - nem érdemelne meg egy verzióléptetést lassan?)
  • Robaj
    Ezt mondjuk meg lehet oldani, gondolkodtunk rajta, de több probléma vetődött fel:
    1. ellopható, lásd fejléc hekkek, azokat be kéne tiltani
    2. megszívnák azok, akik böngészője nem támogatja
    3. hogy ne szívják meg, akkor le kéne kezelni ezt, ami fallback-el megy vissza szerveren levő mentésre
    4. mert js-el megoldható a fallback, de némely böngészőben 128K a max, namost van olyan user, akinek mappája több, mint 200K:) -> js local storage nem jó
  • CattiBrie
    Local storage! :)
  • Robaj
    Ez még nem eldöntött. Jelenleg csak "üzenetek törlése" gombra kattintva törlődik, de ha terhelés úgy kívánja, hogy RAM-ba rakjuk bele a fájlokat, akkor restart esetén törlődni fog.
    Szintén nem eldöntött még az értesítő üzenetek megtartása sem, mely úgy van beállítva, hogy 30 nap távollét után (értsd nem töltődik be a chat), törli az értesítést, azaz nem ugrik fel, hogy üzid érkezett. Persze, ha rákattintasz, akkor behozza előzményüzenetként, csak az értesítés "veszik el".
  • CattiBrie
    A csetelések előzményei megmaradnak örökre?
  • Robaj
    Firefox 6.0a2 + windows
    Firefox 7.0a1 + windows

Nem tapasztaltam ilyet.
    Gyorsítótár ürítése megvolt?
  • CattiBrie
    Ez egy új fícsör ,)
  • Dzsini
    - ha offline személynek írok üzenetet, akkor elküldés után ugrál a szövegablak, ráadásul 1-2 másodperccel később (ha esetleg ez alatt bezártam az üzenetablakot) új üzenetként jelzi a saját elküldött szövegemet.
  • TheLostOne
    Érdekes, sem a htmlspecialchars()-nak, sem pedig a mysql_real_escape_string()-nek nem kéne megennie.

Illetve a htmlspecialchars() megeszi ugyan, viszont utána kiköpi biztonságos formában, pont ez a lényege.

Ezek szerint amúgy van még valami plusz védelem ezen a két függvényen felül, amin fennakad.
  • Lullaby
    Jogos, de azért mégis kicsit jobb érzés tudni, hogy ennyivel is többet tesztek a userekért (; Kukacoskodó vagyok, volt kitől tanulni ^^"
  • St
    akit zavar, annak lesz lehetősége kikapcsolni :)
    sőt!
    én fogom személyesen kikapcsolni neki! :)
  • gergely1991
    Akkor szerintem jobb lesz ha egy másik color-t (és design-t) adnátok meg mert még néhány emberkének még(félreértelmezhetően) szemet szúr.
  • Büdös Bohóc
  • piros mogyi
    Mondasz valamit.
  • St
    nem állt szándékunkban feltalálni újra a meleg vizet.... a facebook chat mindenkinek megszokott kinézetű, kezelőfelülete egyszerű, nem látom értelmét csak azért valami újat kitalálni és hozzászoktatni az usereket, hogy másképp nézzen ki. a kód az 100%-ban saját fejlesztésű, még az üzenetkezelés, elküldés elve is teljesen más mint a facebookon.

a szín pedig nem ugyanaz, ha megnézed, ez az sg menü kékje és nem a facebook kék. és egyébként még vannak más eltérések is.
  • CattiBrie
    nem gond, és soha nem használtam a fagyi jelet :P