9391
Wii - Wii U - Switch - és a többi
  • TDC Geronimo
    Csak szólok, hogy egyszerre megvenni marioval meg zeldaval nem lesz valami egészséges
  • SlickAdam
    sokat baszogattok durciba vagom magam es megbüntetlek titeket azzal hogy nem veszek sosenem!
  • TDC Geronimo
    Akkor kezdjük azzal, hogy mikor veszel már switchet?
  • SlickAdam
    isten hozott! itt mindenröl lehet dumalni, ami nintendo.
  • n000rbi
    A facebookon a Magyar Nintendo Közösség és a Mario Kart Hungary csoportokat ajánlom még figyelmedbe
  • lucifer9393
    Sziasztok! El sem tudjátok képzelni mennyire örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot! Kezdtem azt hinni, hogy Magyarországon én vagyok az egyedüli felnőtt Switch tulaj, sőt magyar is pl. a Mario kart regional szerverét elnézve. A Facebookos Switches csoport kezdeményezései elég szegényesek, aztán eszembe jutott a jó öreg SG ahol anno szarrá oltottak 16 évesen mikor XBOX 360 vásárlása előtt álltam :D - és nem csalódtam! . Hát azóta eltelt pár év, egy viszonylag új switch tulaj vagyok, akinek egyelőre van egy Mario kartja és egy Zeldája, amihez még nem fogott hozzá (tudom, tudom...), de örömmel látom, hogy van itt egy kis Switch közösség, akiknek nem 13 az átlag életkora és képesek értelmes eszmefuttatásokra. Szóval csak üdvözölni akartalak titeket.
  • Negritis
    f@52om, csorog a nyálam az irodában :D
  • SlickAdam
  • SlickAdam
    miert, eddig nem tudtad, hogy akkor jön? dehogynem... :D
  • Pio
    Lehet mégse olyan jó ötlet októberben 3DS-t venni....? :D

Utoljára szerkesztette: Pio, 2017.09.17. 22:21:11
  • Negritis
    igen épp javasolni akartam :D
  • Pio
    Igen, ezzel a digitális rendszerrel képben vagyok, kellemetlen, ósdi rendszer, de nem érzem, hogy sokat nyernék a fizikain, mert több 3DS-t azért nem tervezek venni vagy ha mégis, akkor úgy tudom van rá system transfer, amire amúgy is szükség lenne a mentések miatt, így max tovább tart.

Kábé abban a valószerűtlen helyzetben szívás ez, ha elveszik/ellopják a gépet és veszek egy újat, amin szeretném a régi játékaimat nulláról újra kezdeni, de ahogy olvastam ilyenkor is le lehet dumálni a Nintendo Supporttal, hogy linkeljék át a játékokat az új géphez, szóval a kellemetlenség elsősorban a supporttal való szerencsétlenkedés. Ezt a kockázatot vállalni fogom.

Egyébként a Switchen se lett tökéletes a rendszer, noha egy picit jobb. A játékok már az accounthoz kötődnek, az account viszont a géphez. Unlinkelni kell az accountodat settingsből, hogy másik gépen használhasd.

Szóval ezen a téren noha egy picit faragtak, de még mindig sok-sok éves az elmaradás.

Köszi a tippeket, felírtam!
  • SlickAdam
    ja es a Xenoblade Chronicles 3D, ha potolni akarod a Wii-s klasszikot.
  • SlickAdam
    vigyazz azert, 3DS-en es WiiU-n a vasarlasok meg GEPHEZ kötöttek, nincs olyan, hogy viszed a motyodat (account) es jol vagy barhol... en rendes kartyan vennem a jatekokat helyedben.

OoT es Majora termeszetesen fel lettek pimpelve.

ha szereted a regi dungeon crawler-eket, akkor az Etrian Odyssey jatekokat ajanlom erösen (demokat talalsz shop-ban).
    ha klasszik Final Fantasy elmenyre varsz, akkor a ket Bravely Default-ot is erdemes csekkolni.
    Dragon Quest VII & VIII remake-ek...
    Luigi's Mansion: Dark Moon MUST HAVE.
    Poochy & Yoshi's Woolly World kurva jo (bövitett) portja a WiiU-s resznek.
    Yo-kai Watch 1 & 2, ha szereted a Pokemon-t, de valami ujra vagysz (ez a nagy örület japanban)

...
    mondom... mint a tenger, annyi van
  • Pio
    Igen, itt most én is érzem, hogy érdemes lesz újra elgondolkodni a használt játék adás-vételen, de ismerem magam, úgyis itt is digital only leszek.

Viszont van egy csomó Nintendo coinom, ahogy néztem abból azért lehet néhány jóféle játékra is kedvezményt nyomni.

Samus Returns lesz az első vásárlás, hisz az vett rá a gép megvásárlására is. Abszolút elfogott a nosztalgia, én még Game Boyon játszottam vele.

Az után a Link Between Worlds elsők közt lesz szerintem, illetve a nem sokkal később megjelenő Pokemon Ultra Sun is esélyes jelölt.

Szerintem nosztalgiából mindenképp megveszem rá az Ocarina of Time-ot és a Majora's Maskot is. Amúgy ezek jól működnek a 3DS XL-en? Kaptak némi ráncfelvarrást? Aki esetleg játszott velük írhatna pár szót. N64-en játszottam velük.

Super Smash Bros.-n, Super Mario 3D Landen, Donkey Kongon és a Fire Emblem Awakeningen és néhány régebbi Pokemonon (ha elkap a Sun, ahogy írtam sose voltam nagy Pokemonos) agyalok még, de az én tempómban ez már bőven jövő nyár lesz. :)

Egyéb javaslatokat is szívesen fogadok. :)
    Utoljára szerkesztette: Pio, 2017.09.17. 16:38:02
  • SlickAdam
    es miket veszel ra a tengernyi kinalatbol? :D
    csödbe mesz meglasd. nintendo ilyen :)
  • Pio
    Elsősorban szentimentális okai vannak, volt régen SNES idehaza, annyira nagy pokemonos pedig soha életemben nem voltam.
    Metroidoson agyaltam még, de amint megláttam a SNES verziót egyből tudtam, hogy én ezt veszem SNES mini helyett. :)
  • Negritis
    nekem a pokemon festésű jobban tetszik, de a NES is epic :D
  • Pio
    10+ év kihagyás után veszek újra egy Nintendo konzolt azzal a jelmondattal, hogy "csak a BOTW érdekel".
    Erre már van tizensok játékom rá és várok legalább féltucatot.
    PCn WoWon meg HSen kívül semmivel se játszom, már a vásárlással is leálltam, mert a Switch óta csak backlogra vásároltam.
    És ma elcsattant ERRE is egy preorder.
    Well played, Nintendo, well played...

Már csak a "nem veszek Amiibo-t" bástyám maradt, de az azért úgy érzem maradni is fog.
  • SlickAdam
    hat ez borzalom. inkabb neznek egesz nap ilyeneket:
  • n000rbi
  • Pio
    Óóóó, én wow-on nőttem fel, tudom milyen az, amikor az interface túl sokat takar ki a játékból. :)

Főleg amikor még kisebb monitorok voltak elég sok wow interface nagyjából így nézett ki:
  • Negritis
    ennek a HUD-ja se volt sokkal szebb sztem, és ugye elvileg ezen a vonalon megyünk tovább nem az X-n
  • Totti5
    Azért zavar, mert nem játszod, nem tudod mi a funkciója. Ha majd nyomod akkor érzed a szükségét. Amúgy az X teljesen testreszabható volt a legutolsó HUD elemig és kamera pozíció beállításig. Bár sok értrelme annak nem volt, hogy mindent kikapcsol az ember, mert akkor nem tudja játszani, hisz semmi infót nem lát arról ami történik.

Óriási nagy előnye volt a WiiU verziónak hogy a tableten volt egy rakat infó és a real time térkép így szinte HUD nélkül lehetett tolni... de ugye ez megbukott mert... na mindegy, csak felbasz ha belegondolok, hogy egy ilyen zseniálisan kényelmes és jó dolog is az enyészeté lett.

Harcon kívül meg be lehet lőni egy optimálisat és minimálisat.

Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.09.17. 10:49:48
  • Pio
    Project Octopath Traveler demót mindenki próbálja ki, akinek van Switche és nem zárkózik el a jrpgktől. Érdekes koncepció és nagyon igényes "modern retro" megvalósítás. Eléggé rálelkesültek a népek és nem is csodálom.

• Negritis
    lehet velem van a baj, de én szeretem ezt a fajta retro jrpg hud-t
  • Pio
    Csatán kívül úgyse lásztik az egész. Jó lesz ez én úgy érzem. :) De amúgy ja, decemberig egy kicsit csinosíthatnák a hudot.
    Amúgy szerintem azért ilyen batár, mert handheld módban is jól kell látszódnia az pedig azért igen kicsi képernyő.
    Akár azt megcsinálhatnák, hogy docked mode-ban átskálázzák a méretét.
  • TDC Geronimo
    az a ronda hud ne lenne :(

• Negritis
  • SlickAdam
    áháá!
  • n000rbi
    "Super Mario Sunshine is the first game to feature the Chain Chomp with a realistic linking chain rather than magnetically connected orbs or rings as seen in the older games."

Hol ilyen, hol olyan volt a Chain Chomp lánca az egyes Mario részekben. Itt most a klasszikus kinézetet turbózták fel.
  • Negritis
    nekem is elkezdte baszni a csőröm :D
    de inkább disgaea-ztam
  • Totti5
    Ezt tolnám, nem kicsit.
  • Totti5
    Nyöszörgő
  • SlickAdam

• Negritis
  • TDC Geronimo
  • Pio
  • n000rbi
    Same here (csak amiibok nélkül)
  • SlickAdam
    hat az a ket nipöl, amik tenyleg erdekelnenek a videobol, sajnos pont el vannak takarva