2416
World of Warplanes
-
Szakesz #656 Amikor megkapod, akkor a benne található linkről letöltöd a játékot, telepíted, indítod, majd játszol és remélhetőleg élvezed. -
GurgulaG #655 Én arra gondoltam hogy hirtelen csak megjön, vagy ki is kell tölteni valamit? -
GurgulaG #654 azta! -
TDantes #653 Hozza a postás...e-mail-ben mégis hogy? -
GurgulaG #652 és pontosan hogyan érkezik egy ilyen meghívó? -
Desmodromic #651 Ahogy látom ez már a harmadik alkalom, hogy küldenek meghívót, csak megjön egyszer. -
GurgulaG #650 én mindenütt azt pipáltam be, de mégsem kaptam -
Attiska #649 Én sem kaptam... Biztos nem tetszett a WG-seknek, hogy nem ax orosz technikát dicsőitettem. -
GurgulaG #648 nekem sem
csak azt nem tudom miért -
Simipapa #647 Nekem is megjött :)
A tankok most pihennek egy kicsit. -
TDantes #646 Bassza meg...én továbbra sem. De szar hogy kimaradok. -
Belkar #645 Én is kaptam levelet!!!!
-
GurgulaG #644 élethű alatt azt értettem hogy nem platformjáték, hanem legalább a HAWX szintjét megüti -
#643 mmoRPG ? ez szerintem inkább mmo action shooter , rpg-ez vajmi kevés köze van a fejlődéstől eltekintve .
egyébként ha belső - cockpit - nézet nincs is de hasonló van , mintha a gép orrában lenne a kamera. -
Rue East #642 élethű?
úgy látom néhányan nagy tévedésben vannak, ez egy mmorpg játék aminek a témája a harcirepülők, nem pedig egy harcirepülőgép szimulátor rpg elemekkel, ezt azért érdemes észben tartani
ez kb annyit jelent, hogy egy játszható rpg-t akarnak készíteni (és ennek is lesz elsődleges minden alárendelve), nem pedig "élethűt" -
GurgulaG #641 akkor ez Kb. olyan lesz mint mikor a WoT-ban kölsőnézeten játszok....jobban néz ki, de pontatlanabb -
#640 Egy kis kedvcsináló:
-
GurgulaG #639 De elég élethű akkor is ha nincs belső nézet?
tudom, még alpha, de nem hiszem hogy ezen sokat változtatnának... -
GurgulaG #638 akkor már értem -
#637 Mivel nincs belső nézet ezért igen :) -
GurgulaG #636 És minden repülőgépből kilátni hátrafelé? -
#635 Én a joystick egyik gombjára állítottam be. -
Glo #634 Hogyan néztek a gép mögé? Mert ugye a légiharc egyik alapszabálya, hogy a teret 360 fokban kell látni, azaz nem elég csak előre lesni mert az enemy várhatóan hátulról fog ütni... -
SZU #633 Ja igen, itt az "összepásztázás" talán olyan 150m-re lehet beállítva. Csak 400-ig még lehet sebezni.
Ezért bírom a P39-et. A gépágyújával 1-2 találat és szétdurran az ellenfél. Igaz 40 lőszer van hozzá és baromi lassan is lő, de nekem bevált. -
#632 Csak elég nehéz megszokni, főleg hogy Il-2ben 500m-re vannak állítva alapból az ágyúk, és 7-800-ig simán elmegy -
Glo #631 A való életben se lőttek messzebbre, mert 400m után már jelentősen szórt a lövedék a röppálya leszálló ága miatt. -
SZU #630 Én is úgy vettem észre, hogy a max. effektív lőtáv olyan 400m lehet. -
#629 Kicsit visszatérve a témához: csak beképzelem, hogy az egyes gépek viselkedése kicsit különbözik? A La-5öst és Messzert néztem, illetve P-39-cel toltam. A La lefordulja a Messzert, az viszont egyenesben otthagyja, a P-39 kicsit esetlenebb náluk.
A láthatóság egyelőre jónak tűnik, a géppuskák lőtávja viszont gáz... ha nem vagyok elég közel, eltűnnek a semmiben a lövedékek.
Remélem nem lesz random faktor:D itt egyébként is nehezebb kivitelezni, sok minden múlik a skillen. -
Desmodromic #628 Meg seggel, meg néha minden mással is! Egyszer volt alkalmam Nyíregyházán műrepülni egy ZLIN 526-ossal. Tök buli volt, ha 4G körül nem kezdtél el comb-has prést csinálni, akkor elkezdett kialakulni a csőlátás, a látómező széle kezdett besötétedni.
Az volt akkoriban az utolsó műrepülhető 526-os, a főiskola kötelékében. Nem ez, de ilyen volt:
Na jó nem offolok többet. -
Renegade #627 jut eszembe, a legjobb mondat, amit pont addig nem ért meg az ember, amíg át nem éli, és onnantól már nem is tartja szimulátornak a szimulátorprogikat: Gyomorból kell repülni. :-) -
Renegade #626 na igen, voltak kalandok nálunk is :-)
Pl, nálam az első kötélszakadadás, még a szakadás gyakorlás előtt volt féltávon, fordulni esélytelen, toltam le az orrát veszettül, aztán jó hangulatban bevontattuk egy kiszuperált pandával, mert a pálya végére sikerült levarázsolni, persze aznap már nem kellett kv. :-)
Nagy szélben meg nézni is jó, ahogy szélnek tartva oldalazva szállnak le a gépek. :-) -
Szpecnyaz #625 No, én ezt most már be szeretném fejezni, én továbbra is ahhoz tartom magam, hogy a nyilazott szárnyakkal, meg egyéb találmányaikkal igen is sokat tettek hozzá a repüléshez. Elvégre ebből a kérdésből indult az egész :) -
Desmodromic #624 Volt olyan hármashatárhegyen, hogy mi voltunk a nyűgöző, lejtőztünk Góbéval max. megengedett szélsebességnél asszem 14m/s szélben, ami 50km/h. Amikor jött valaki leszállni, akkor gyakorlatilag lebegtetéskor a földhöz képest nullára húzta a sebességet és zéró gurulással leszállt mint egy helikopter. :-) Már odaszaladtunk amikor látszott, hogy hol fog földet érni és szó szerint levettük a levegőből! Lefogtuk a röpcsit négyen-öten pilótacserekor aztán gyerünk tovább. 1200 méteres kötéllel 600 méterekre csőröltünk akkor.
Bah, régi szép idők... -
Desmodromic #623 Király, én is repkedtem pár évig! :-)
Blanikkal sajna nem repültem,Góbéval kezdtem. A képen a kettő közül valamelyik ASW-15B-vel nyomtam a 300km-es céltávomat /már nem emlékszem mindkettővel repkedtem/.
Egyébként a belépőélről egyszeri felhasználóként az maradt meg, hogy ha olyan repcsivel ismerkedtem, aminek viszonylag éles a belépőéle, azt nem basztatjuk alacsony magasságon és ha megnézzük az átesési tulajdonságát, akkor előtte jól meghúzzuk a vállhevedereket, mert hirtelen esik át és beverem a fejemet a plexibe. Úgy általánosságban elárulja szerintem egy vitorlázóröpcsiről, hogy mire számíthat az ember.
-
SZU #622 Nem teljesen.
Az alap bill kiosztással w boost, s meg engine off. A - = a sebesség növelése csökkentése. Vagy így valahogy.
Szóval boostolni úgy vettem észre minden repzi tud, csak korlátozott ideig. A célkör körül az a sárga csík elfogy, majd piros lesz. Ha sokat használtam kiírta hogy ég a motor. Viszont hp nem fogyott, a motor is jól ment. Kívülről sem volt füst. Szóval vicces.
Az s-el meg nem lelassulsz, hanem konkrétan megállsz a levegőben vitorlázni. =) -
Renegade #621 viszont minden repülős megtanulja a szerintem, létező legviccesebb szakkifejezést, mégpedig a nyűgözést: a szabadban pihenő repülőket le kell nyűgözni, (rögzíteni), hogy el ne vigye őket a szél, illetve ne sérüljön a szárny. Mondani sem kell, első nap mindenki ezzel poénkodik :-) -
Renegade #620 csak vitorlázót tanultam, de nem lett meg a szerelem, vizsga megvolt, tanuló jogsi megvan, röpködtem is kicsit (a leszállás cool dolog, főleg először,) de 1 év után abbahagytam. :-)
Viszont az alapvető dolgokat meg kellett tanulni már "elsősként" is, így az összes szárny felépítését, előnyeit/hátrányait is.
Blanikkal repültem, jó kis tanuló gép, nagyon megbocsátó cserébe dög nehéz :-)
-
Desmodromic #619 Repülni fogsz vagy mifene? :-) -
Renegade #618 basszus, mindig kihagyjátok a vitátokból a belépőél fontosságát pedig repüléselmélet vizsgán a szárnyról kellett karatyolnom
:-) -
#617 Ezeknél nincs szükség a nyilazásra, mivel nagyon vékony szárnyak. Másrészt ezek sem egyenes szárnyak, hanem ún. trapéz szárnyak, gyakorlatilag minden US vadászon ilyen alkalmaznak.
Én azért említettem őket, mert vékony szárny ellenére van rajtuk fegyverzet.
Rosszul mondtam, úgy emlékeztem mindegyiken. De most hogy megint utána néztem, láttam hogy nem mindegyiknek, bár jelenleg is jó pár trapézszárnyas gép repked ( pl F-22, F-35)
Ennyire egyszerűen nem lehet kimondani, hiszen az F-102 és F-106 például deltaszárnyú volt, az F-111 és F-14 variaszárnyas, az F-105 és az F-8 nyilazott szárnyú.
Az F-15, 16, 18, 22, 35 mind hivatalosan trapéz szárnyú, ám ez a fajta megnevezés későn jött, ha szigorúan vesszük, sok II.Vh-s vadász szárnya is trapézszárny (P-39, FW-190, F-6F, stb.).