World of Warplanes

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én 2600-ra emlékszek

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

4k körüli de 4 géppuska gyorsan kipirította a tárat.

WoT: Nishizumi77

Nekem is a ME 262HG tetszik nagyon, annyira gyönyörû az a gép. Ráadásul tényleg nagyon jól lehet vele darálni, az a 4 gépágyú elég brutális tûzerõt jelent.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

ahogy a hozzászólásokat elnézem lehet nem baj ha csak a bétába csatlakozom majd😄
Eagle16
Az engem is zavar, sok egyéb mellett, de el kell fogadni hogy ez még egy nagyon korai verzió és idõbe telik, míg feltöltik tartalommal.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

..mondjuk mar csak negy tizes hianyzik a hangarbol, de az attol meg engem baromira zavar, h semmi fegyverzetinfo nincs meg a jatekban a gepekrol..
Arra gondoltam, hogy nagyobb eséllyel választják azt a játékost, aki naponta 2-3 órát WoT-ozik, mert õ valószínûbb, hogy többet fog játszani, ergo jobban segíti a játék tesztelését.
Torzonborz
szerintem felesleges ilyen összeesküvés elméleteket szõni. akik helyesen töltötték ki a kérdõívet azok közül x embert kisorsoltak. kész ennyi.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

ezt h erted?
mennyi az a keves? a cutlassba 3600 loszer fer.
Aki az utóbbi 1-2 napban kapott e-mail-t, mennyit játszott mostanában WoT-al? Lehet, hogy figyelik az aktivitást?
Ez a ME.262HG nekem nagyon tetszik, kinézetre is és amúgy is jól lehet vele darálni 😄
Viszont!! Nagyon hamar kifogyott a lõszer... Remélem emelik a befogadó képességét hogy többet vihessek.

Sippie
weboldalon be kell logolni, és ott download
kabel15
Kaptam levelet hogy tölthetem a játékot. De nem kezdi el letölteni? Ti hogy szedtétek le?

BattleTag: kabel15#2672

Most komolyan, olvass már utána jobban. Azért rázkódtak a gépek, mivel nagy sebességnél az egyenes szárny a lökés hullámokat kvázi tolja maga elõtt, minden sebességnél egyre többet, és egyre erõsebben, ennek köszönhetõen a gép erõsen rázkódni kezd, ami elõbb utóbb géptöréshez vezetne. Ezt a német a nyilazott szárnyakkal küszöbölték ki. Az általad is említett X-1 pedig tényleg nem nyilazott volt, hanem nagyon vékony volt a szárnya. Na, kérdem én hogy hogyan pakolsz meg hajtómûvekkel, fegyverekkel valami nagyon vékony szárnyat? Sehogy, ezért maradt a nyilazott szárny.
Másrészt, nem véletlen hogy az amcsik amint rájöttek a nyilazott szárny elõnyeire, egybõl eszerint tervezték át a Sabre szárnyai, de Mikojan is ragaszkodott a nyilazáshoz, pedig sokat küszködött vele. Szóval nekem úgy tûnik, hogy eléggé világmegváltó dolog volt. Nem véletlen hogy az ezzel foglalkozó szakirodalom is a nyilazott szárnyat emeli ki a 262 erényei közül. Mondhatjuk úgy is, hogy a németek újra feltalálták a spanyol viaszt.

Hortennél én fogalmaztam rosszul, mert nem ezt mondta, hanem azt hogy direkt építették lopakodó jellegûre. Szóval ezért elnézést. Lehet hogy tényleg nem a gép anyaga lett volna ilyen, hanem a bevonata, de a szándék a lényeg szerintem.

[NST]Cifu
A szövetséges tudósok csak a fejüket vakargatva gondolkoztak azon hogy miért rázkódnak a gépeik nagy sebességnél, amíg a német kollégák fel nem világosították õket a nyilazott szárny elõnyeirõl

Két dolgot keversz. Amit te "rázkódásnak" nevezel, az farokvezérsíknál fellépõ káros örvényekre vezethetõ vissza, emiatt volt például a Me-163 farok nélküli kiépzésû. Ezt a teljesen elfordítható vízszintes vezérsíkokkal küszöbölték ki.
A nyilazott szárny a nagyobb elérhetõ sebességnél hasznos, mivel a szuperszonikus áramlásnál a kis sebességre tervezett szárnyprofilnál káros örvénylések keletkeznek. Aligha hiszem, hogy a szövetséges tudósok világmegváltó dolognak tekinthették, hiszen a szárnyak nyilazását az 1910-es évektõl használták a repülésben, igaz akkor még a súlyközéppont miatt (mint a Dunnes-gépeknél). A nagy sebességû repülésnél az XP-55 Ascendernél szintén használták 1943-ban.

(enélkül nem lett volna hangsebesség feletti repülés)

Milyen fokban is volt nyilazott az X-1 szárnya, ami elõször lépte át a hangsebességet? 😊

A lopakodó technológia pedig igen is a Ho.229-bõl ered. Ezt maga Reimar Horten is elismerte.

Ahogy Coanda saját magát próbálta beállítani a sugárhajtómû feltalálójának az 1950-es és 60-as években? 😊

Direkt olyan anyagokból tervezték a gépet ami jobban elnyeli a radarhullámokat.

Nem a gépet tervezték ilyen anyagokból, hanem a felszínére akartak kenni állítólag szénporral kevert fa ragasztót. A radarhullámok elkerülésének eféle módszere nem volt ismeretlen, például a németek a tengeralattjárók légperiszkópjának (snorkel) a víz fölé kilógó részét kaucsukkal borították, hasonló okokból. Az elv a szövetségesek elõtt is ismert volt, de igénybe nem vették, mivel nem volt rá szükségük. A gép alakja és a radarkeresztmetszet közötti kapcsolat ebben az idõben még ismeretlen volt.

A csupaszárny konstrukció is a szûk radarkeresztmetszet miatt volt fontos (legalábbis ez volt az egyik oka ennek a formának).

Az elsõ csupaszárny Horten vitorlázógép 1933-ban repült, bõ másfél évvel az elsõ radar demonstráció elõtt. Szóval az ok-okozati összekötés hibás. A csupaszárny, illetve vízszintes vezérsík nélküli elképzelés egyébként aerodinamikai okokra vezethetõ vissza, és újszerûsége miatt az 1930-as és 40-es években a repülõgép-tervezõk között többen is kísérleteztek ilyen gépekkel (a francia AV3 szintén 1933-as például). Amerikában Northrop kísérletezett vele leginkább, az N-1M 1941-ben repült elõször.

A Horten IV., 1933-ban

A radarkeresztmetszet és a gép alakja közötti összefüggéseket csak az 1950-es években vetették papírra, egy szovjet tudós. Az 1960-as évek végén kezdtek el vele foglalkozni már komolyabban. Ekkor került újra elõ a Northropnál a csupaszárny megoldás, mivel a kialakítás elõnyeit ki tudták használni. Az 1940-es évek második felében készült YB-35-ösnél még nem voltak tudatában a dolognak, és nem is tapasztalták (részben mert légcsavaros gép volt, és a radarkeresztmetszetet az megnövelte).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

én azt hiányoltam, hogy nem volt olyan válasz lehetõség, hogy Amcsi és Német repülõgépgyártás :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Igazából itt abból az egyszerû kérdésbõl indult a vita, hogy az usa a szu, vagy a németek repülõgépipara volt a leginnovatívabb. És szerintem nem túl nagy hype, ha azt mondom hogy német, elvégre nem véletlenül tülekedett mindenki a kutatóintézeteik romjai elõtt. Persze ettõl függetlenül, a amcsi meg az orosz tudósok is nagyszerû dolgokat találtak ki. Más haderõnemek terén pedig sok helyen jobb dolgokat is összehoztak mint a német kollégák.

Naaaaaa,

akkor már miért nem a Kínaiak a rakéta, a Franciák meg a sugárhajtómû atyjai. Ez kb olyan, mint ha a gõzgépre azt mondanánk, hogy görög találmány. :-(

A Hortent meg kis túlzással szokták lopakodónak nevezni, mert a korabeli radarok nehezen szúrták volna ki, de mintha errõl szólna a lopakodótechnika.

A Tankokat, a doktrinák tették nagyá meg a bónusz featurek voltak elõremutatóak, mint automata oltó rendszerek, optika, fémötvözetek, UHU.

Természetesen túlzó hypot teremtett a Német technika imádata (egyszerû túlkompenzáció a rendszerváltás miatt), na de mi ez új divat, hogy csak átlagosak voltak. Már várom mikor jön az elsõ cikk valakitõl, hogy a XXI-es típusú tengeralatjáró, már a megjelenése pillanatában elavultnak számított, mint a Sherman tank.

De hogy a kérdésedre kérdéssel válaszoljak:

mely nemzet nevéhez szokott fûzõdni egy találmány? Ahol kitalálják, vagy ahol felesztik/sorozatgyártják/hadrendbe állítják?

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

..jaj ne mar itt is kezdodik.. "a tigris a vilaghaboru legjobb tankja!" .. ne maaa...
Elég nagy tévedésben vagy:

"Gloster sugárhajtású gépek? Whittle sugárhajtómûvek? Especiel a sugárhajtású gépek terén anglia és németország eléggé fej-fej mellett haladt."

Az angoloknak egyedül a sugárhajómûveik voltak jók, de semmi egyéb, a 262 aerodinamikailag sokkal jobb volt nála. A szövetséges tudósok csak a fejüket vakargatva gondolkoztak azon hogy miért rázkódnak a gépeik nagy sebességnél, amíg a német kollégák fel nem világosították õket a nyilazott szárny elõnyeirõl (enélkül nem lett volna hangsebesség feletti repülés). Nem véletlen hogy az Me 262 és a Fw Ta 183 volt az, ami óriása hatást gyakorolt az amcsi és ruszki repülõgép tervezésre (Pl: Sabre, B-47, Mig-15).

A légiharc rakéták terén igazad van, mert ezt tényleg nem nagyon használták késõbb.

A lopakodó technológia pedig igen is a Ho.229-bõl ered. Ezt maga Reimar Horten is elismerte. Direkt olyan anyagokból tervezték a gépet ami jobban elnyeli a radarhullámokat. A csupaszárny konstrukció is a szûk radarkeresztmetszet miatt volt fontos (legalábbis ez volt az egyik oka ennek a formának).

Eagle16
Köszi!<#eljen>

Én is próbáltam ott kutakodni, de nem találtam semmi jót. Ideiglenesen szerintem megfelel amit most beraktál...

[NST]Cifu
Most néztem az eu.worldofwarplanes oldalt, hogy kimahináljam a hátteret és a bannert. Persze nem találtam meg a css-ekben a képet. Ellenben primán lehet látni, hogy copy-paste a WoT style-jait használták fel, egy csomó benne maradt kép ugyanis a WoT-ot ábrázolja, illetve a szövegek a WoT szövegei. 😛

Akinek még nem jött meg a levél, nézze meg a spam mappáját is. Nekem a freemail simán bevágta oda és 3 nap telt el, mire rájöttem már meghívtak.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Eagle16
Ezt be lehetne rakni fentre?

Esetleg ha valakinek van jobb akkor...

[NST]Cifu
Attól függetlenül hogy egyértelmûen a német repülõgépipar a gyõztes.

Miért is?

Elég ha a sugárhajtású repülõgépekre,

Gloster sugárhajtású gépek? Whittle sugárhajtómûvek? Especiel a sugárhajtású gépek terén anglia és németország eléggé fej-fej mellett haladt.

a légiharc rakétákra

Ami alapjában véve az X-4 esetében ugye sikertelen drótvezérlésû elképzelés volt, és sose vetették be harcban, illetve a háború utáni tesztekben is leszerepelt, mint életképtelen elképzelés...

lopakodó technikákra gondolunk

A Gotha gépek nem voltak lopakodóak. Ez az fantazmagória csak a B-2A Spirit megszületése után terjedt el, hogy há-há, a németek már 50 évvel korábban csináltak csupaszárny gépeket is (mellesleges az amerikaiak is, Northrop által), úgyhogy õvék az elsõ lopakodó gép. Ami mondjuk nem igaz.

Nem akarom lekicsinyíteni a német mérnökök munkásságát, de annyira fals kép alakult ki a német felsõbbrendõ II.Vh-s technológiáról, ami már fáj. A jobb német harckocsiktól kezdve (amelyek nem értek fel a francia Char B1-el, majd a szovjet T-34 és KV-1-esekkel) a rakétatechnika atyjának tekintett Von Braunig (aki konkréten az amerikai Goddard ötletére és kísérleti rakétáira építet).

Nekem volt egy jó kis joystickem régen. Most meg van xbox controller de ahhoz meg nincs kábelem hogy rákössem a gépre...
Úgyhogy marad az egér billentyûzet kombó.

Sippie
Van végülis, csak most elõkeresni a telepítõ cd-t nem lesz egyszerû 😄 Lusta vagyok igazából 😄
Eagle16
Nem kell, de nem árt. Én azzal játszom és egész jó. Egérrel meg billentyûzettel is lehet irányítani.

Sippie
Kell joystick a játékhoz? Nekem is töltõdik már, bár ma még nem próbálom ki valszeg.
kabel15
Rámegyek emailben hogy download game és nem kezdi el tölteni. Ilyenkor mivan?

Torzonborz
no mentem most 3 karikát....nos ...izé. szóval ja ez még nagyon alfa 😄 mondjuk us servren min. 180as latencym van szóval nem egy leányálom.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Ha nagyon nyalni akar valaki akkor az mindig csak az orosz cuccokat jelölgesse 😄

Pontosan.

Elõször németeket jelöltem, de inkább benyomtam azt hogy mind, ne lássák már hogy elfogult vagyok 😄

Én azt válaszoltam oda hogy mindegyik az volt a maga módján. Attól függetlenül hogy egyértelmûen a német repülõgépipar a gyõztes. Elég ha a sugárhajtású repülõgépekre, a légiharc rakétákra, vagy a lopakodó technikákra gondolunk. Az amcsik meg az oroszok is csak ámultak bámultak amikor megkaparintották a tervrajzokat.

Hát, hogy az USA lenne a leginnovatívabb? Ezen lehetne vitatkozni, de nyilván a WG-nek ez jobb válasz.

Master91
Én azt válaszoltam hogy nehéz választani, élvezni fogom a repülést, stb.....tényleg nem tudom milyen repcsim legyen 😄

USA volt a leginnovatíbb ( bemásoltam az egész kérdést Googelba, ezt dobta 😄 )
kabel15
Sziasztok! nektek elkezdi leszedni? Jött email meg link download de nem kezdi el leszedni :S

Sajna én sem kaptam még email-t. Lehet, hogy azért, mert azt válaszoltam a tesztkérdésekkor, hogy a Bf109 a kedvenc típusom és a német gépek a leginkább innovatívak? <#nevetes1>

Így az is érthetõ egyrészrõl, miért lehet összekapcsolni Wot-ot WoWp-al könnyebb kirúgni mindkettõrõl, hiszen lehet Wot-on más a neve ha nincs ez a kapcsolás.

Torzonborz
"Wot-ból is kirúgták õket. "

hopp akkor tényleg nem éri meg NDA-t sérteni , no mondjuk nem is áll szándékomban . 😊

Akkor értem már miért nincs fent gameplay videó YouTube-on. 😊)
4 embert ki is rúgtak mivel videókat képeket és játékkal kapcsolatos infókat osztottak meg interneten. Nemcsak WoWpból Wot-ból is kirúgták õket.

Ha azt feltételezzük, hogy az elsõ zárt alfa volt a 0.0.1, ahol az egyik fórumozó repült október 25.-én, és most lett 0.0.2 a bõvült alfával, akkor hümmm a helyes válasz.
És az a patch mikorra várható?
Én még mindig nem kaptam meg az e-mailt pedig még múlthét pénteken regisztráltam :S:S:@
Azt írták, hogy a következõ "build" (azaz az alfa 0.0.2-rõl 0.0.3-ra peccselésénél) vesznek be még embert.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Az 1. regisztrációmkor én is 5 órát választottam, de gondoltam sokan túloztak 😊 És így nem lesz esélye azoknak akik az igazat választották 😊
Én is azt választottam, olyan lehetõség nem volt annál a kérdésnél hogy megnézem a képet, nem csinálok vele semmit és tovább böngészek 😄

SirAlo
hamar kijon ott az 5+ ora is , ha naponta jatszol vele pl. 2 orat az mar 7x2= 14 ora😊

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |