War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vulgáris leszek:

Ezt a bajtársi egymás f*szopását ne itt éljétek ki miközben burkoltan becsmérlitek egy iszonyú nagy játékos bázissal rendelkezõ nagyon sok embernek szórakozást nyújtó mmo aktív tagjait. Nosztalgiázzatok a megfelelõ topikban. Vagy privátban, ugye az egy kedves bevett CloD-os "baráti" csevegés forma? <#violent> [/irony off]

1. Nem vagyok pumás még csak beszélni se beszéltem velük max. bgabor;
3. Amibe igazat adok: A pumák 90%-a nem érdemli meg a nevet, ha a ti szemszögetekbõl nézem, játékon belüli viselkedésük néha kritikán aluli. Olyan hungarikum. Szerencsére már nem RB-zem;
4. A puma SB team ígéretes minõségi team munkát tud végezni, bár nem sok névre emlékszem kristoforo vagy prody, akadt néha más is vagy vmi hasonló. Õk egész összehangoltan szépen tudnak squadban menni; <#eljen>
5. Ez egy tucatjáték többnyire kurvára nem érdekel senkit honnan ered a klánjának a neve. 80k embert nem lehet megreformálni, térjetek észhez ez csak egy játék. Nem egy geekzor szimulátor.

Itt soha nem volt divat, hogy az SB-sek becsmérlik a lentebb játszókat csak és kizárlag laca és drebil egymásra találása és elitizmusa óta van ez a hangnem. Lacát még akkor sem zavartuk el mikor néha betette a videóit, én még élveztem is. De plz fejezzétek be itt a wartündérezést és az egyéb negatív jelzõkkel való illetést. Köszönöm...
WinT
Nem tudom miért nem zavarták, lehet az elején bemákolt hat killt utána meg csak kolbászolt valahol a magasban és figyelte a mészárszéket. 😊
Részemrõl az elsõ két gép bombázó volt amit bevittem, utána meg már jelentõs létszámfölényben voltak, hozzátettem amit tudtam - azt elismerem, hogy nem vagyok túl jó játékos, de roppant lelkes. 😊
Korábbi screenshot kellett volna, azon egyértelmûbb, hogy közel azonos állásnál már alig voltak aktív csapattársak, ez is lett volna a lényeg... no mindegy, már így is túlspiláztuk a dolgot. Jóéjt - béke! 😉
Coral Springs
Az elõzõ végéhez még annyit, egyet értenék amennyiben te is hozzátettél volna a csatához.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Coral Springs
Na. És a top player -t meg nem zavarta senki ? Õ miért csak 1x halt ? Bármennyire is szar a team, ha meghalsz (fõleg 5x) az a te hibád, vállald érte a felelõsséget. Esetleg a tier V egy kivétel, ott már nem sok lehetõséged van variálni ha egyedül vagy két-három MiG-15 ellen, illetve vannak bizonyos helyzetek mint amit például a #34006 -ban megosztottam, de kb ennyi. Én például RB -ben sok csatát megnyerek túlerõ ellen, de ha lelõnek az az én hibám, egyrészt mert miért nem szálltam le és léptem ki. Ha bukom a csatát na az már a team hibája, lévén hogy ez egy csapatjáték, ha ezt írtad volna még egyet is értenék.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

WinT
Persze hogy meghalok, ha bármerre is fordulok mindenhol 3-4 ellenséges gép van a hátamban, nálunk meg senki mert 50%-a bandának már a játékban sincs. 😊
Coral Springs
Azért lássuk be hogy te is meghaltál 5x anélkül hogy sokat hozzátettél volna a csatához. A top player még jogosan panaszkodhatna. <#smile>

WinT
Jó... akkor az imgurt nem szereti. 😄

http://i.imgur.com/H5hMiLn.jpg
(Bocsánat a spammelésért)
WinT
Majd gyakorlom még a linkelést: Újra
WinT

Aztán csodálkozik az emberfia, hogy vesztésre áll:Agyrém
Her Laca
Drebilem! Minden tiszteletem mellett most nem értelek.
Miért akarod ráhúzni a wartündérre a volt IL2 es regulát?
Annak is megvan a hagyománya , szépen kialakult ,és folytatása is van.
Most MHKL néven van a maradék😊) pont úgy mint annó Puma lett minden pilcsi a végére.
Ez más ,más a közönsége ,más minden.
Komolyan nem értem ezen igyekezetedet.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Nos V érában a MM nagyon pocsék (fõként a relatív kevés jet és nagy szórás miatt).
a.carkey
Most volt egy csatám. Nálunk 6 P-80, F-80 6.3 amerikai fosjet, meg 1 Me-262, náluk 11 MIG9 (ebbõl 9 Mig-9 Late) és 1 F-84B. Nálam nem votl jet. Szóval grat a MMnek! 😊

A medve nem játék.

Nálam is hasonló minden duplázás: sokkal többet kapok a következõ nyerted csatára... :/
Most hasonló megy a tankos résszel, mint régebben a más játékokkal. Pedig hiába, hogy régen WoT-oztam, most nagyon nincs kedvem tankozni...
A többi meg teljesen igaz, és sajnos tömegklánoknál gyakori jelenség.
a.carkey
700 ponttal kevesebb, de nyertünk ... (2x) Szóval, még jobban fáj az elõzõ ...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A medve nem játék.

a.carkey
Na, ez eddig az én Mohácsom! 0:12re vesztettünk de úgy, hogy már úton voltak a bombáim az utolsó tankra, de az ellen elõbb robbantotta fel a bázisunkat.

A medve nem játék.

Torzonborz
"Hív a vasút vár a PUMÁV"

Hát ezen most beszartam . <#nevetes1>

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

"Hív a vasút vár a PUMÁV!"

<#nyes><#taps>

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Nono egy szazadba tobb, mint szaz ember fer. Egyszeru az oka. Tomegklan. Sokan nem ismerik a felet se a tagoknak. Amikor en is ott voltam akkor csak a sajat rajomon belul ismertem az embereket. Hozzateszem ott nagyon rendes sracok vannak. A tobbi raj tagjaival szinte nem is erintkeztem. Illetve a klan fele inaktiv regota. Sok tag meg egyszeruen massal jatszik. Emlekszem amikor honapokig a ts fele a Dayz szobaban volt, vezetoseggel egyutt. Rendesen keresni kellett tarsat akivel repulni lehetett. Amikor a rajomban levok jelentos reszs is lolozni kezdett. Akkor ereztem, hogy ott mar nem tehetek sok mindent. Jo volt azert sok kozos elmenyem maradt onnan. Az, hogy atnyergeltem SB-re vegleg eldontotte, hogy eljojjek. Vannak ott is remek SB jatekosok. Ok a PUMAS klan. Viszont ok elsosorban nemet gepeket repulnek engem inkabb a szovetseges gepek erdekelnek. Orulok is, hogy talaltam olya okat akiket szinten.
77PXDrebil
De tényleg ennyire igénytelenül kell elnevezni ezeket a csapatokat? Egyébként 100 nál is többen, mert látok 125 tagot számláló klánt is.

Legyen egy Puma VO.101 nevû "Század" és oda kerüljenek be azok akik érdemesek arra. A kiképzõ és tartalék csoportoknak adjatok más neveket mert ez így szerintem ismétlem IGÉNYTELEN és ötlettelen. Nézzétek meg a századoknál!

vagy ha nekem nem hisztek:

Nézzétek meg itt, van választék.

De szívesen adok név ötleteket:- Turul, Bölömbika,Toportyán,Hiúz, stb.

Ne legyünk ilyen egy síkúak! "Hív a vasút vár a PUMÁV!" Szerintem szörnyû.

A Természet a relytett hibák pártlyán áll!! Természet Ősanyánk egy ocska ####### !

Inkább 100-an lehetnek egy században és a létszám közel 500. Úgyhogy szervezésbeli okok miatt van így.

Századcsatás századok:
PUMA - Fõ RB
PUMAZ - Fõ AB
PUMAS - Fõ SB
PUMAV - Vihar raj

A számozott Pumák elsõsorban tartalék, vagy tanulás alatt állók, vagy akik hobbi szinten WT-znek.
Van még egy külföldi légió (értsd. külföldön élõ magyarok nagy idõzóna eltolódással) is, de annak nem emlékszem a jelölésére.
Mondjuk az igaz, hogy tényleg hülyén hangzanak a rövidítések... 😊
Ennek egészen prózai oka van Drebil:

A századokba csak adott számú (asszem 20) tag lehet. Mivel õk vannak vagy 100-an, alap hogy minimum 5 század kell, amit elkezdtek számozgatni. Ez nem degradálás, csupán tachnikai megoldás.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

77PXDrebil
Neked is hasonló a válaszom!

Ha valaki valamit egyszer elkezdett számozni, betûzni, akkor nektek is úgy kell csinálni? Saját ötletek? Kreativitás? Egy kis magyaros találékonyság?
Századneveknek ott van pl: a Hét Vezér. De ne nekem keljen már ezt is kitalálnom. A zselé azért van a fejetekben, hogy használjátok.

Elárulom neked ezek a számozott betûzött Puma nevek elég vacakul néznek ki! Mond már ki légy szíves hangosan azt, hogy "PUMAV"! Remélem érted mirõl beszélek!

A Természet a relytett hibák pártlyán áll!! Természet Ősanyánk egy ocska ####### !

77PXDrebil
Szerintem alul lihegem!

Igenis nézzenek már utána,hogy mit csinálnak, legalább egy könyvet olvassanak el hozzá!Csesszék meg lehet más nevet is adni azoknak a "klánoknak". Valaki kõbe véste, hogy a Puma nevet kell rombolni?

a.carkey
Csináltak egy századot, Puma néven. X emberke jelentkezett bele, volt ki jobb, volt ki rosszabb volt, de voltak. Hogy ne tûnjenek el, képességek szerint osztották el õket 1-Zig. Ennyi. Nem kell túllihegni, MMOkban ált. így van. Van egy magyar/vagy más klán, és ott is számozzák a népet. Ebbõl is láthatod, hogy sok magyar nyomja.

A medve nem játék.

Her Laca
No de Drebil😊)
Mint tudjuk a végén mindenki Puma lett😊Már aki megélte.
Szvsz tulspilázod a dolgot, azt vedd figyelembe, hogy ezt a játékot sokkal nagyobb tömeg míveli mint annó az Il2 õt Pl és nem valószínû, hogy mindenki repülés és történelem megszállott. Örülj, hogy az emberek legalább ezt az egységet, vagyis a nevét ismerik.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

77PXDrebil
Jesszum pepi!😄(de lehet inkább sírnom kéne)

Hát kutatásokat végeztem és kiderült, hogy hemzseg a WT a "PUMA" századoktól! Összesen 10db ot találtam, ezek szerint minden "szamárcsõdör" akinek volt aranya alapított egy pumaszázadot? Vagy hogy is van ez?

Bakker így degradálódnak a dolgok. Én igazán nem szoktam Magyarkodni, de ez már nekem is túlzás! Nem érzitek úgy, hogy viccet csináltok egy igazi, MAGYAR, hagyományokkal rendelkezõ, megbecsülésre méltó,katonai egységbõl? Ráadásul azért a Pumákon kívül volt más magyar század is! Lehet, hogy most rossz ötleteket adok, de a sekély tudásotok csak a Pumáig terjed?

Ez igenis felháborító a számomra!

Pumának lenni az egy szintet képvisel, egy komoly elit szintet! A többi magyar század is igen kiváló pilótákat tud felvonultatni, de Pumának lenni még virtuálisan is kiváltság kéne, hogy legyen!

Erre azt látom , hogy PUMA1, PUMA2.......... PUMAZ, PUMAX!

Na ezen most fölkaptam a vizet!!! Bár nem voltam tagja a VO.101-nek, de mint magyar virtuális pilóta kikérem magamnak a Puma századnévnek ezt az alpári kigúnyolását!!!

MINDENKINEK SZÓL AKI EZEKET AZ IZÉKET MEGALAPÍTOTTA!!

Üdvözlettel: 77.PX_Drebil col. SzPK (Chromicsek András)

Egy véleményen vagyunk, de azt ne felejtsük el, hogy ez alapvetõen egy mixed-nek indult mmo. Várjuk meg a 16.-át, mert néha vannak meglepõen jó lépéseik, de most szkeptikus vagyok valamiért. Mintha kezdene kicsúszni a lábuk alól a talaj, vagy túl nagy falat nekik, amit egyszerre csinálni kellene...igazából képesek lennének megvalósítani bármit, mert rugalmasak és fiatal tehetséges a dev team...csak...na mindegy.
Igazad van egy hotfixet már rég meg kellett volna ejteniük sõt CBT-rõl se szabadott volna így kiengedni, de ne feledd most jött ki ps4-re a játék. Még tuti ünneplik. Az a legfontosabb tudod. Engem ma az MM õrjített meg. Katasztrófa.
Ettõl függetlenül is gratulálok a G2-höz.
f24sg
...de változatlanul, minden 2. berepülés instant AAA kill, szóval mára ennyi, bocs hogy káromkodtam, de ez hotfixet igénylõ dolog lenne.
Nagyon szomorú leszek ha, így marad az SB és csak mixed lesz.
Illetve hát otthagyja mindenki, mert a taktikai öröm-replülõzésnek, dogfightnak ezzel vége. Duel eventet fel se hozzuk, szvsz.
f24sg
Nekem most az is kárpótlás volt, hogy az engem sebzõ bf109 g2-t leszedtem il-2M-mel. Nem nyugis a bombázás, jönnek azért fighterrel-heavy fighterrel is.
Fene. Mentem kettõt. mind a kettõ kurszk volt valami csoda folytán. A másodikban repültem csak. Ott túléltem leszedtem 1 játékos Il2-õt és 4 ai IL-2-õt a He-112 B1-el.
Ilyen árkád borzadályokon nem voltam úgy néz ki akkor szerencsémre.
Coral Springs
Ilyen szempontból az lenne a korrekt mixed hogy az AF RB / SB térképeken a játékosok vonulnának az ai tankokkal várost foglalni. A repülõk fent meg tolnák a szokásos mûsort, ha nyer mindkét oldal az alapján dõlne el a csata, esetleg a két fegyvernem pontjait lehetne átlagolni.

"Nem minden csata nyerhetõ meg csak tankokkal."

Tudom, onnan az 5let egyrészt. De mire bomberrel annyit fordulsz a tankok 10x befejezik a csetepatét.
Te akartál régebbi hozzászólásokat visszanézni, ugye?
Na akkor mentsd el ezt és majd olvasd vissza késõbb.

Nem minden csata nyerhetõ meg csak tankokkal. Ash Riveren sok pontot levisz a három bázis és a reptér kiszedése, utána minden repülõ és tank kilövésével (az is számít ha nincs kill senkinek csak lezuhan) 100 kredit mínusz a csapatnak.
Karélián pedig a két bázis után a reptér kidobása után lassan 0-ig csökken az enemy pontja és win.
Egyébként minden meccs megnyerhetõ úgy, hogy repülõ és tank irtással 100-asával kinullázzátok a pontjukat, még ha nem is fogytak ki a gépekbõl.

&#8222;Ha második vagy, te vagy az els?, aki veszít.&#8221; - Ayrton Senna

f24sg
Hát kurvára nem. Bementem, 1 forduló alacsonyan(!) a csatatér fölött, *dirr!* killed by AAA... Tele*tt ri*anc anyjukat ezeknek!
Az az egy hülye beíró a hiv. fórumon egy fizetett tégla lehet.
A kíírt feladat szerint 1000 objektumot bír el egy térkép, kicsit emelni kellene a játékos számot AF-et függetleníteni a GF-tõl egyazon meccsen belül és a probléma meg lenne oldva. Pár bomber, attacker haszna felértékelõdne. Ok most is van cél amire menjenek, de egész más ha tétre megy. Valamint a mixednek csak akkor lenne szabad befejezõdnie, ha mindkét oldal nyer. Nem csak a földi erõk. Mondjuk a bomberek kihajigálják a GF térképen nem látható célokat, az attackerek irtják a tankokat, a fighterek meg amit találnak 😊
Hivatalos fórumon azt írják, hogy az AAA nerfelve lett. Az egyik játékos hat percig körözött Ash River fölött és utána szedte le az AAA amikor direkt szembe repült vele. Lehet véletlen, de bízok benne, hogy cselekedtek végre. Persze még mindig nem alkalmas SB-re ez a térkép, de már ez is hatalmas dolog tõlük. Már ha igaz.
AZ az volt amikor szóltam, hogy vigyázz jön egy társ segíteni? Segített is csak nem neked. SB-n szerencsére igen ritka ez. RB-n azért rengeteg alkalommal volt olyan, hogy belém akartak jönni. Sokszor alig bírtam kerülgetni. Le is esett a vérnyomásom mióta váltottam.
Egyébként SB-n baromi ritka, de néha lerammolnak. Az összes hajad kitépted volna már más játékmódban 😊
We invite you to take part in a most unusual contest - a contest for the best user created mission in War Thunder! All that you need is the War Thunder CDK, bright ideas and to implement them into a game mission. You can share it with the other players and also have a chance to get a reward in real money from the developers!
Read more here: http://warthunder.com/en/news/649-CDK-User-missions-contest-en

hajrá lehet nekiesni 😊
77PXDrebil
Hogy mennyire együtt tudok érezni veled azt el sem hiszed. Éppen tegnap filézett ki egy csávó, de már ütköztem is vagy 4x stb. Brutális arcok vannak. Ezért sem veszem túl komolyan. Ha beindulna a WW mód az már más kérdés lenne.

Üdv: Drebil

Coral Springs
Ez mennyire szánalmas. Lövöm az enemy -t miközben egy degenerált csapattárs pedig beáll mögém sorozni, leoszt nekem egy critical -t, mondom innen muszáj lesz lépni mert még a végén le is szed a barom. Aha, csak éppen hülyén jött ki az a helyzet hogy én otthagyom az enemy -t, az meg szépen beállt az én picsámba, a csapattársam meg ahhoz túl béna volt hogy leszedje, a sebességkülönbség mentett meg. Ilyenkor van az hogy elkap az ideg és megbaszom az anyját a kék köcsögnek, csak itt már örültem hogy repült még a gép. Ritkán van hogy nekem le kell táboroznom valaki mögött, de akkor biztosan megszívom valami kék buzi miatt.

77PXDrebil
Hinnye úgy látom meg lettem szólítva...😊

Igen lebuktam, egy vén, béna, arrogáns stb. fasz vagyok.(th77_PX_Drebil a nevem a WT ben megnézheted az eredményeimet) Azért elmondanám, hogy a WT nak csak a video driver bug ját sérelmeztem és a géppark kialakítását. A többivel nincs különösebb problémám. Ha komolyan venném ezt a játékot sokkal jobban odafigyelnék a statomra és csak kigyakorolt gépekkel repülnék. De nem veszem komolyan. Az üzleti részét támogatom, azaz már vettem aranysast a Gazsitól meg az újságostól is, 😊 és még fogok is! Minden olyan gamét amivel 10 nél többször játszok megvásárolok. (A Star Citizent is támogatom pedig azzal még nem is játszhattam.) Az én problémám a népnevelés részével van. Az õsidõkben a játék tanított, fogócska és bújócska vadászatra stb. Most a 21. században egy történelmi alapú játéktól, én így 44 éves fejjel elvárom, hogy pontos infókkal lássa el a kockuló fiatalságot.

A "Puma" sághoz csak röviden:
A valós történelmi gyökereken túl. A VO.101 a virtuális repülésben is maradandót alkotott. De ettõl is függetlenül megfordult a fejetekben, hogy ez azért felelõsséggel jár, mármint egy valós repszázad nevét felvenni? Mi még a teljesen fiktív századnevünkre is kényesen ügyeltünk. Bevallom szinte evidensnek vettem, hogy egy régi Puma tag volt az alapítóitok között, de úgy olvasom fogalmatok sincs mibe vágtok. Csak nézzétek meg a honlapjukat.

Üdv: Drebil

AB-n ugyanakkora az esélye a 30 feketének, mint a 40 pirosnak 😊

Tudom ez nem vigasz. Én anno azért mentem át HB(RB-re), mert ott ha kinyírtam 3-4 ellenfelet nagy esély volt egy nyertes körre, akármekkora bandzsa volt a team. Egy alkalommal általam a másik topikban fikázott FuFu klán egyik tagjával 2vs6-ot nyertünk. Az utolsó kill-t neki hagytam, ha már ekkora meccset mentünk neki is legyen meg a harmadik (biztosra veszem, hogy fordított esetben nem lett volna gavallér a tag). Lesebeztem az ellenfelet mögötte mentem egy lövés kellet volna és vége. Beírtam a társamnak, hogy "catch him" vagy valami hasonlót, kifordultam mögüle õ meg kilõtte.
WinT
Aztán meg két órán keresztül az nem dugott seggbe aki nem akart - miért is gondoltam, hogy most biztos nyerõ szériám lesz. <#falbav>
WinT
Imádok úgy AB-t nyerni, hogy "The enemy team lost all of their vehicles"... kilenc gépet lõttem, az nálam személyes rekord. 😊
f24sg
az aim sensitivity csak célzásnál veszi le az érzékenységet (pl. tank szálkereszt) a control pedig a generál beállítás.
egér érzékenységét akarom levenni, melyik beállítás az? van kettõ az egyik control sensitivity a másik meg aim sens. a harmadik logikus mert az gunner view-es