War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ennyire érvénytelen legyen egy egész nemzet... 😞

RiCSi1234
Nem.. Olyannyira, hogy Ki 84 /4-es tieressel, most jöttem egy Jet csatából, és úgy tele is lett a faszom vele. Mára ennyi volt a WT!

GTA V (*.*)

Coral Springs
Olvasgatva a hivatalos fórumot, hogy mekkora balhé megy most a team és a fórumozók között szerintem a következő pár hónap sorsdöntő lesz a játék jövője szempontjából. Eddig én nagyon jól elvoltam, de most már elkezdtek érdekelni a közösség problémái is, és azt kell hogy mondjam nem áll jól a játék.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Coral Springs

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

bmwcrash
Üdv!

Elég amatõr kérdéssel fordulnék hozzátok.
Honnan tudom megállapítani, hogy melyik, "custom battle" ad "convertible RP"-t?
Coral Springs
Scarper nagyon jókat mond, én teljesen egyet értek vele. Nem lehet a BR -t teljesen személyre szabni hogy mindenkinek jó legyen, mindig lesznek olyanok akiknek sír a szájuk. Valakinek azért mert nem történelem hű a beállítás, valakinek azért mert szerinte az egyik gép op a másik nem, és mindemellett ott van hogy a játékosok tudása is eltérő, van aki a legszarabb gépekkel alázza meg a másikat, valaki meg a legjobb gépekkel sem tud érvényesülni.

Csak nem járnak fel SG fórumra.
Hát pedig a tankos résszel ellentétben a repülõsnek fix játékosai vannak.

Coral Springs
Tehát nem érted hogy mi a probléma.

bár a peccs nem írja, de szerintem a német gépek még szarabbak lettek mint voltak. 4 kör rb-n ebbõl 3 a g-6-al 1 az f8-as fókával és nemhogy nem lõttem le senkit de ellenség mögé sem igazán kerültem ráadásul a levegõben alig tudtam fönntartani, 400 fölött volt a sebességem emelkedés, fordulás "átlõtt krumpli" ráadásul fordulás közben spontán bedõlnek valamelyik irányba, alig lehet õket visszadönteni... pedig nem az elsõ köröm volt velük.

f24sg
Még szerencse, hogy a BR változásokat - egyelõre - visszavonták...

Bár nekem úgy tûnik, hogy sg-s szempontból az AF rész (a topikot nézve) teljesen kihalt.
de a ta 152 -höz még mindig nincs ,,nitró,, ?!

I Airman...

Gondolom a németek továbbra is szopó ágon vannak... 😄 (Bár ne legyen igazam!)
Sok gépnek a javítása és BR-je változott, vannak érdekességek, jó kis olvasmány.
http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/161847-update-220714-1412926/#entry3022156
meg miegymás
http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/161856-aircraft-br-and-economy-changes-in-14129/#entry3022222
br változás
RiCSi1234
Majd valaki írja már ki magyarul is, hogy mi jött ebben az új 900 MB-os patchbabn. Köszi. 😊

GTA V (*.*)

f24sg
"Its the boost/manifold pressure (same thing) gauge, expressed in atmospheres. 1 ata (= 1 kg / sq.centimeter) is equivalant to 0 lbs/sq.inch, ie. normal ambient air pressure (German boost gauges measure absolute pressure, British ones relative under/overpressure compared to normal pressure.

IIRC 1.7 ata boost (max. boost of later war DB engines) was equivalant to +7 lbs sq. inch, but our DB 601A engine has max. limit of 1.35ata (1.45ata for 1-min WEP), and a corresponding RPM of 2400 (3000/min allowed for 30 secs)."

szóval hogy hengerfej nyomást jelzi vagy mi

a hardcore CloD-osoktól
én is gondolkodtam a kifejlesztésén, de eddig senki nem írt róla se jót, se rosszat, kíváncsian várom a tapasztalataidat. Más, német gépeken az ATA jelzésû óra az pontosan mit mutat?

Én már várom, kicsit olyan beütése van, mint IL-2-nek, aminek én örülök!
Na ide is. 😊
Fordítottam kicsit, remélem jól jön valakinek. 😊
Ebben a topicban írta a válaszok zömét lastGrayAngel.
Nem szó szerint fordítom, csak a lényeget, sõt van ahol egy hosszú példákkal felsorolt kérdésnek csak a lényegét írtam le. A kérdések nem egy személytõl jöttek.
Kérdés: A reptér felderítése miatt a bázis minden csatában máshol lesz? Ha nem akkor emlékezetbõl könnyedén felderítem.
Válasz: Nem vagyok biztos ebben. Megpróbálom, de nem biztos, hogy lehetséges. Ha az ellenfél megtalálja a repteredet akkor a kifutó megsemmisítésére vonatkozó küldetés nem jelenik meg azonnal. Esély lesz rá, hogy aktiválódik.
Kérdés: Jól hangzik. A szárazföldi csaták is részt vesznek ebben?
Válasz: Mi elõször a légi ütközetekre fejlesztjük ezt, de késõbb, ha a tesztek lefutottak és a felhasználói véleményeket is láttuk akkor mi be akarjuk oda is vezetni.
Kérdés: A cél jelölés. Itt is lesznek úgy, mint az egyszemélyes küldetésekben azok a sárga karikák? Bölcsen kell hozzá adni. Különben mindenki ezek körül fog legyeskedni.
Válasz: Mi tervezünk hozzáadni valamiféle indikátort a küldetések végrehajtásához a te térképeden. Például ha ellenséges harckocsi jelenik meg és megkapod az elpusztítására vonatkozó küldetést akkor egy piros karika dog a térképeden megjelenni. A mérete egy cella lesz.
Kérdés: Lesz szárazföldi célok támadása vagy védése a feladat, ami összességében elég nagy lesz ahhoz, hogy egy magányos támadó ne tudja teljesíteni? Ugyan ez lesz-e bombázók és csatarepülõk védésére?
Válasz: Igen, fogunk ilyen küldetéseket csinálni.
Kérdés: Nagyszerû lenne ha az küldetések céljai nem mesterségesen hozzáadott kis bázisok lennének hanem igazi zónák vagy épületek lennének a térképen, mint: Sztálingrádi gyár, Berlinben a Reichtag. Kikötõk, vasútállomások, hidak. Sokkal jelentõségteljesebbé tenné a harcokat.
Válasz: Megpróbáljuk felhasználni ezeket az objektumokat ahol ez lehetséges lesz.
Kérdés: Lényegében arra irányul a kérdés, hogy lesznek-e hajókkal telepakolt küldetések.
Válasz: Nem vagyok biztos a tengerészeti küldetésekkel kapcsolatban. Lehetséges megalkotni õket, de egy csomó glitch van a hajókkal. Ezért nem tudnánk ilyen küldetéseket csinálni bugok nélkül.
Kérdés: Pontosan mit jelent az, hogy a csaták több óráig fognak tartani? Csatlakozhatok egy csatába és újra beléphetek késõbb ha akarok?
Válasz: Be tudsz csatlakozni a küldetésbe, ha van szabad hely benne és képes leszel egyfajta feltámadásra ezen belül. Ki is léphetsz és újra csatlakozhatsz ha van üres hely ahova beférsz.
Kérdés: Mi történik ha nem megfelelõ a gépet az adott feladatra?
Válasz: Képes leszel cserélni a repülõidet a küldetés alatt. Ugyanakkor néhány küldetés egyszerre fog megjelenni ezért te kiválaszthatod, hogy milyen feladatot akarsz ellátni. Vadászol vagy bombázol.
Kérdés: Ez meg fogja változtatni az emelkedés fontosságát?
Válasz: Minden feladatnak saját ideje lesz és mi tervezzük, hogy eltávolítjuk a ticket rendszert a játékmódból. Emelkedhetsz ha akarsz, de ha elveszíted a feladatot ne sírj. Az a csapat amelyik feladatot teljesít valamilyen elõnyhöz fog jutni. (Ezt még nem árulhatjuk el.)
Kérdés: Valamilyen információ a térképek méretérõl és a játékosok számáról?
Válasz.: Az elsõ térkép Sztálingrád lesz 64*64. Bocsi srácok. A következõ 128*128-as lesz. Nem tervezzük növelni a játékosok számát, de még meg fogjuk tárgyalni a dolgot, ha a tesztek elkezdõdtek.
Kérdés: Mikor jön?
Válasz: Következõ nagy patch vagy szeptember, ha a nagy tapaszt elõbb adnák ki.
Kérdés: Milyen módban lesz ez? AB/RB/SB vagy mind? Hogyan fogunk respawnolni és hogyan lesz az újracsatlakozás? HA nem lehet akkor aki elment az helyett jön új játékos?
RB/SB-n ha nem olyan gépet hozol amit a feladat igényel akkor nem tudsz mit csinálni?
Válasz: Minden módban indítható lesz. Szerintem az AB ezzel a móddal lenyûgözõ, de a prioritás az RB/SB módokon van. Újraszülethetsz a csatába valamilyen fizetségér, de ez még nem áll készen a megvitatáshoz. A játékos akár mikor otthagyhatja a csatát és vissza is jöhet ha van üres hely. Néhány küldetés egyszerre fog indulni szóval kiválaszthatod, hogy mit akarsz hozni.
Kérdés: Fogunk kapni Moszkvához hasonló térképet?
Válasz: Éppen azon dolgozunk. (megj. nem mondja ki, hogy Moszkván dolgoznak. Csak, hogy az új térképen)
Kérdés: Halál után újjászülethetünk valamelyik betett géppel?
Válasz: Az elején engedni fogjuk az újjászületést, de késõbb meg fogjuk vitatni, hogy mi legyen. Amikor a tesztek véget értek és lesznek játékos visszajelzések is. Jelenleg nagyon sokan akarják ezért engedjük.
Kérdés: Szóval nincs Csendes-óceáni térkép?
Válasz: Az elsõ két térkép nem az lesz. Tudjuk, hogy nagyon népszerûek ezek a pályák ezért késõbb ide is próbálunk csinálni valamit.
Kérdés: Nem értem mi van ha meghalok? Mások is csatlakozhatnak?
Válasz: Halott ember újjáéledhet, ha elhagyja a csatát akkor más bejöhet helyette. (Direkt írtam ezt is. Tele van olyan kérdéssel amit már megválaszolt.)
Nincs kérdés csak válasz, mert valaki találgatott, hogy melyik a legnagyobb pálya: A legnagyobb Spanyolország 128*128 a következõ nagy pálya Norvégia 128*128 és mi dolgozunk már a következõ nagy pályán.
Kérdés: Bocsi ha már volt. Meghalsz, kilépsz, javítasz és visszamehetsz ugyan azzal a géppel?
Válasz: Igen.
Kérdés: Egy kis térképeket készítõ közösségtõl jött, mert éppen egy kis 80*80 vagy 100*100 észak német térképet csinálnak és félnek, hogy csak nagy pályán lesz ez a mód.
Válasz: A méret nem számít. Az Afrikai Kanyon pályán is megcsinálhatnánk ha akarnánk.

Ennyi most. Valahol volt egy olyan kérdés is, hogy hol lesznek elérhetõek ezek a küldetések. Nem találtam így ide írom. Elõször az event módba rakják be és ha beválik akkor lesz a normál csata is ilyen.
Ha valamit nagyon elértettem nyugodtan javítsatok ki.
f24sg
jav.:
*Gondolom, mire meglesz már vmi PATCH átmegy rajt
<#rolleyes>
f24sg
sÁrkítottam kicsit, hogy több emfázis légyen a mondandóban, na. (mer tudtam ám, hogy erre beírsz😊

más:
Fw D-12 kellemes csalódás fejlesztett motor, szárny, compresszor megléte után. Már majdnem alkalmas B17 rutinszerû levadászásra.
GER-el RB-zve (ó, beszép) most annyira beharagudtam a bomberekre, hogy minden mást elejtve elkezdtem kutatni az 50mm puskájú Me 262-t. Gondolom, mire meglesz már vmi átmegy rajt, ill. nem tudom, jelenleg mennyire jó, de kell.

azért van egy nagy hátránya: lassú mint a tetû.....

Jó pilóták nem mennek szembe head ont, ott kezdõdik. Ja amúgy ez arcade vagy rb volt?

*más

I Airman...

erre csak azt tudom írni, hogy józan paraszti ésszel RB -ben és SB -ban is eltalálod, egy idõ után beidegzõdik hogy hova lõjj, mert már tudod hol jelenne meg a fehér kör.. egyszerû célzás, nemkell ide több.. nyilván a vlóságban ez más tészta..

I Airman...

RiCSi1234
Hát nagyon elrontottad a kedvem. 😊 1 hete kb, hogy kiriszörcsöltem ( 😄 ), és mentem vele egyet, igen jóra sikerült. Persze hogy OP, AB-ban melyik gép nem az?! 😊 Na peace! <#buck>

GTA V (*.*)

Coral Springs
Nem akarom elrontani a kedved, de az I-16 komoly szinten op, valószínûleg az összes játékmódban. Valamelyik nap a Cobra -val kb 5km -en spot -oltam egyet nem sokkal a kezdés után, elkerültük egymást, de hogy az a fostalicska kis híján otthagyja a Cobra -t emelkedésben vicc kategória. De régebbrõl is van egy moment, amikor Koreában (R😎 1 vs 1 -ben maradtam egy I-16 -al és 8km(!) magasról kellett lekergetnem. Mindemellett jól fordul, ha beáll a picsádba alig lehet lerázni, és ha eltalál szinte biztosan kigyújt. Nevetséges.

Coral Springs
Ez amúgy egy jó nagy hülyeség, mert a gépek karakterisztikája, a szabályok ahogy egy géppel repülni kell az ugyan úgy érvényes AB -ban is. Ha ezeket nem tartod be hátrányban leszel, elkenik a szádat és hozhatod a következõ gépet. Amit leírtál példát azt a Zero megcsinálja 100km/h -nál is hogy akkor már én is írjak egy hasonlót, és egybõl ott vagy a slamasztikában azzal a lófasz sebességgel egy bnz gépben ülve. A könnyített fizika nem azt jelenti hogy az egyik gép felnõtt a másikhoz és fordítva, ha rád kevésbé hat a gravitáció akkor kevésbé hat a másikra is. Mellesleg a Bearcat -el nem egy jet -et lelõttem RB -ben, ha valaki balfasz akkor tökmindegy mivel és hol repül. Ilyenre irl példa is van, Chuck Yeager 1944 -ben lelõtt egy Me 262 -öt egy Mustang -al.

RiCSi1234
Mint ahogy én a minap az I-16 20mm-es nem prém változatával 19 kill-t. 😛

GTA V (*.*)

Coral Springs
Megint elõszedtem az A-20G -t a rakétákkal együtt, hogy én milyen gyilkolást rendezek azzal a géppel még mindig. <#hehe> Egy-két ember már szóvá is tette hogy szerintük nem lehet az A-20G -vel 10+ kill -t csinálni, biztos cheatelek.

f24sg
Hidd el, hogy árkádban 2 gép között a legnagyobb különbség a rárakott skin! Még a fegyverzet is csak ezután jön.
Nincs valós fizika, pl. egy nehéz fw-190 d12-vel röhögve megyek 90°-ban fölfelé 200 km/h-nál is. Rb-ben 250 alatt már el se nagyon kezdi emelni az orrát. Csak egy példa, lehetne ezer más.
Realisztik és sim módban egy jetet (talán a Vampire kivételével) utol sem érsz, annyit látsz/hallasz belõle, hogy "ssshhhhhhíííJJÚÚvvvvv....."
Azt a fekete kis kört a gép elõtt, mindenki eltudja találni.. 😄
Amúgy meg ha jó pilóta és ismeri a gépét, és véletlen van 1 csöpp esze, tudni fogja, hogy fóka ellen nem megyünk head on-ba.
én azt tpsztaltam hogy a jeteket nagyon könnyû kilõni.. hiába gyorsak, meg minden, akkor is.. és ha jó pilótája lenne, egyszer úgy is szembe jönne velem, csak nemlenne esélye, ennyi...

I Airman...

RiCSi1234
Zárkádban még a Sabre-t is kilövöm neked Csajkával.. 😊

GTA V (*.*)

Minden géppel lehet bénán repülni.
Nem a P-80 vagy a Meteor F3 ér ennyit, hanem a pilótájuk. Egy jó P-80 vagy Meteor pilóta gépét te propelleres géppel sosem fogod tudni úgy megközelíteni hogy tüzelési helyzetbe juss.

a meteor is megvolt.. hiába, az fw 190 még a jeteket is kilövi, méghozzá nagyon simán.. 😊

I Airman...

ennyit ér a p80..

I Airman...

Coral Springs
Már rég nem repültem P-63 -al, de emlékeim szerint AB -ben is jobb, de RB -ben mindenképp. A videómon is jól látszik hogy milyen jól manõverezik, persze egyik Cobra -t sem fordulóharcra érdemes használni mert elég szûken vannak a korlátai.

na ezt csináljátok utánam a d9 -el.. 😊

I Airman...

Cobra.
Mondjuk én 90%-ban AB-t játszom, ott a P-39 simán veri a P-63-at. ami azért vicc, mert jóval alacsonyabb a BR-je.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Coral Springs
A P-63 jobban fordul valamivel mint a P-39, persze lehet hogy ha még nincs kifejlesztve más a helyzet. A Spitfire IX gyenge lenne ? Nekem folyton meggyûlik vele a bajom ha összekerülök vele, fõleg RB -ben.

Cobra.
T4-et még csak most kezdtem, de FW190-A5 meg a Yak 3P eddig mindig sokkal könnyebben megölt, mint más gép. Spitfire Mk IX szerintem elég gyenge a BR-jéhez képest. P-63 meg kb úgy kanyarodik, mint egy heavy fighter, hiába erõs a fegyverzete.

Hogy mi? 😊 Spitfire-rõl nem hallottál már?P51 mustang?Cobrák?Banális kijelentés volt részedrõl.Miért gondolod hogy az fw-k a legerõsebbek?De pl ott van La-7,9 is.Eszméletlen jó gép.Mivel játszottál eddig? 😊

Cobra.
FW190-ek meg a Yakok a legerõsebbek szerintem minden szinten. Angolok elég erõtlenek 1-3-ban, T4-re még csak alap szintû gépeim vannak. Próbálgatásnál azt ne felejtsd el, hogy némelyik gépnél óriási különbség van az alap és a maxra kifejlesztett gép között.

sWbFII
Üdv, arcade dogfightra 4. 5. szintre (nem user szintre gondolok 😄) melyik nemzetet javasolnátok? Illetve örülnék ha valaki írna mindegyikrõl kicsit (vagy mondjuk egy ilyen "erõsségi" sorrendet a kritérium szerint).
Nézegettem õket, de azért biztos jobban értetek itt hozzá. Amiket neten találtam azok meg több éves leírások, gondolom azóta változtak a dolgok. Engem pedig a jelenlegi helyzet érdekel, hogy ne legyen az hogy pl 5ös szinten jövök rá hogy nem túl jó a választott nemzet.

Egyébként briteket kezdtem eddig.

"Not Weaken.... Weeeaken"

mabbak
Fuckin' love this plane. 😊

f24sg
sturmovik-os topikból:

drone-gépek pilótái
Eagle16
B-17E 😄 Van mikor 3 lövéstõl leesik, van mikor egyedül megnyerem vele a csatát...I-185, La-7, Yak-3-asok voltak az áldozatok, egymagam voltam a végén 4 gépre.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius