War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez nekem is mûködik, azzal kiegészítve, hogy mind a 410-essel mind a korai Beuafighter-el alacsonyan bemegyek egybõl a földi célokhoz, egy rácsapás (First strike, Duple strike=1000xp), aztán kis eltávolodás után elemelkedek és elkezdem nézni hogy mikor jönnek be az ellenséges bomberek.

Ez eddig jól bevált, akkor van szopacs ha az Ai bombereket kergetõ vadászok végeztek, és 5K-ról nekiállnak a fejedre esni..

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Nohab
Lammer hülyéskedett, erre dobtam rá még egy lapátta, mert mé' ne? 😊

Egyértelmûen valódi a kép, és most állítgatják be. A baloldali pacák épp kitakarja, de a légbeömlõn szerintem nincs rajta a sivatagi verzió se még.
Nohab
Azért hozzá kell tenni, hogy ez a taktika kisebb eredménnyel jár, de sokkal magasabb lesz a túlélési rátád. Magasabb szinteken azért az elég jó. Nekem a HB-nél bevált a taktika.
Szerintem ez egy, a gyárból frissen megérkezett gép észak afrikában, és a szerelõk az elsõ belövést csinálják, a festést késõbb. 😊

Azért szép látni, hogy az Árkád részben micsoda FM és DM modellezési anomáliákat láttok <#wink>

Menjetek HB-t, ott van rendesebb repmodell, lehet energia harcolni, és a sérülésmodell is valósághûbb sokkal 😊

Annyi értelme van, hogy közben is javítja a géped. Szóval ha 10 órára ír mondjuk 5ezres javítást, akkor 2 óra múlva már csak 4000-t kell fizetned érte, mert a szorgos kis szerelõk addig maguktól kalapálják 😊

flashpointer
Hát elméletben jó megközelítés, csak a játékban nem mûködik:
Mire felhúzod visszamész magasra és kinyomod egyenesbe a gépet, már vagy 2km-re van, és sosem éred utol, õ meg nem jön ide meghalni.

Emancipate yourself from mental slavement!

Köszi szépen az infót!
Haaat nemtudom. Sztem a szarnypirszing eleg buzis, de te tudod. 😉 😄D
néha szerencsém is van. 1 Yak robbantott egy akkora lyukat a bal szárnyon, hogy egy disznó átfért volna rajta mégis le tudtam szálni vele. Igaz a csûrõlapok elszálltak de repült az a lényeg.
Jó ez a taktika én is próbáltam de nekem az a gondom, hogy ritkán esik le egy gép 1-2 rácsapásra. Vagy eleve légi harcban van és repked össze vissza, nehéz eltalálni vagy ha el is találod a pályák kicsinysége miatt elkezd hazamenekülni és oda már nem érdemes követni még ha megvan a magasságod akkor sem. Hamar rád akaszkodik 3-4 emeny és over. Ugye hiába a magasság az ujra éledõ enemyk eleve azon a magasságon indulnak ahova te visszakapaszkodsz. 5-6 lvl-en ez van. Én az csinálom, meg még sokan ahogy látom, hogy lekapjuk a kamikazékat akikre ráborul a vörös köd és átjönnek a képzelet beli pályafelezõn. ezekre ráakad 3-4 gép is és hamar vége. Akik óvatosak és le le csapnak az energiát általában arra használják, hogy gyorsan hazaszáguldjanak mielõtt bekapnak valamit.
Na, ezt megpróbálom, így ebben a formában még nem mondta el senki... én ha lemegyek már lenn is szoktam maradni.

Ennek egyébként van gyakorlati értelme?

10 óra.. hát az kb olyan mintha naponta egyszer repülnék azzal a géppel (már ha földi óráról van szó).
Annyira horror a magas tierû repcsik üzemeltetése hogy van értelme ilyenhez nyúlni?

Nohab
Ha kiveszed az automata javítást (fõ menü, bal alsó sarokban csavarkulcs), akkor 10óra 6 perc alatt ingyen megjavítják.
Hali!

Azt megtudja mondani valaki hogy "time to repair for free 10h 6m" mit takar pontosan? 10 óra múlva lesz egy free repair lehetõségem?

köszi.

Nohab
Szerintem festett a háttér. Mi a frászt keresne egy szürke festésû gép a sivatagban? 😄
Nohab
Elírtam. 100 méter helyett 200 méteren ez a szórás. A fegyverzetet itt 400 méterre lövik be.
Nohab
Az energiaharc lényege, hogy a helyzeti energiádat megtartsd. Rácsapás után azonnal felhúzod. Nagy sebességnél nem manõverezünk a másik gép után, hanem felhúzod. Mikor kezdesz közeledni az átesés környékére, akkor kiegyenesíted, és gyorsan körbenézel, hogy nincs a közeledbe rád veszélyes kontakt. Ha nincs uzsgyi vissza a prédához.
Rengeteg gyakorlás és önmérséklet kell hozzá. Ne engedd, hogy leereszkedjen a vörös köd!
Áh, ez német propagandafelvétel, amit a Völkische Beobachterbe szántak 😄

Látszik is a 3. csávó kezében az ár, amivel lyukasztotta a a célvászonon a találatokat 😉

Nohab
Emil 20mm-es esetében 100 méteren:

Ha már a lövéseknél tartunk. A sokak által emlegetett randomfaktor szerintem itt nem dolgozik, legalábbis akkora mértékben nem, mint egyesek hiszik. Nagyon sok mûlik a becsapódás szögétõl. Példának okáért az Il-2 hátulról kúrva nehéz lekaparni, mert a lövések nagy részét egyszerûen lepattintja a páncélzat, de ha a szárnyát merõlegesen kapod telibe, akkor egy rövid sorozattal sokkal nagyobb kárt tudsz benne tenni vagy akár le is tépheted.
Az egymotoros gépeknél érdemes a motort, illetve a szárnytövet célozni. Ezen környéken helyezkednek el a kritikus rendszerek, ami el tudja rontani a pilóta aznapi kedvét. Egy találat az oxigénpalackba és BUMM. Illetve érdemes megvizsgálni az egyéni gyenge pontokat. Sturmovik esetében elég nagy célpont a hasán lévõ olajhûtõ. A lövész holtterébõl ki lehet lõni, amivel legrosszabb esetben is hazatérésre készteted.
Anomáliák még persze elõfordulhatnak, mert a sérülésmodell jó pár gépen még nincsen kész.

Mondjuk nem ártana tudni, hogy a készítõk milyen lõszerekkel modellezték le az adott fegyvereket. Van-e különbség a vászon és a fémborítás között? A sérülésmodell mennyi kritikus elemet tartalmaz? (Oxigénpalack, félig töltött üzemanyagtartály, HAHA kütyük, stb.)
"És akkor még ott van a manõverezés, a magasság kihasználása meg az energiaharc is."

Ház, ez is sztem csak magas tierben mûködik. Kis tierben (olyan 4-5ig, ameddig eljutottam), az energiaharc kimerül annyiban, hogy az ember megõrzi a magasságot amit induláskor kap, és kiválasztja mikor csapjon le. Utána ugyanis nincs az az isten hogy visszamenjen nagy magasságba, nincs emelkedés, se idõ, olyankor már lenn kell harcolni, és várni hogy a túloldalon magasban spawnoló vmelyik héjja mikor csap le.

Gondolom sugárhajtómûveséknél azért van esély visszakapszkodni... 😊

Majd egyszer kölcsönadhatnád az accodat, mert én igy sztem megragadok vhol a nagy randomság miatt.

mert nagyjából pray n spray üzemmódban vagyunk

Csak kis tierben, kezdõ játékosok között, alap fegyverekkel.

Nagyobb tierben bizony már sokat számít a célzás. Orosz gépek kiválló példák, az egy gépágyújukkat a teljes tárat kilõheted pontos célzás nélkül nem lesz eredmény. De ha küzel mész és jól célzol, néhány golyóval leszedheted az ellent.

Aztán még ott vannak a nagyobb kaliberû ágyúk, 37, 50 mm, amik ugye kis tûzgyorsaságúak. Ha nem célzol rendesen, csak spray n prayt csinálsz, alig lehet eltalálni velük a célt. (mert a kis tûzgyorsaság miatt nem jó pillanatban repül ki a lövedék) És akkor még ott van a manõverezés, a magasság kihasználása meg az energiaharc is.

Szóval igenis elég nagy hozzáértés kell a légiharchoz, nem csak arról szól hogy kinek adja be a criticalt éppen. Így hogy mostmár több nemzettel is tier10 körül vagyok, sokkal kevésbé érzek random faktort a játékban mint a WoT-nál.

Torzonborz
persze van a lövegeknek szórása de nem akkora mint ott , vicc néha hova mennek a lövések és fõleg hogy mivel.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

No, akkor tényleg nem OP.

Mert az ágyúknak a tankokon nem volt szórása? Ezt ugye te sem gondolod....

Itt azért fáj kevésbé a szórás, mert nagyjából pray n spray üzemmódban vagyunk, kb mint loltrakiban ahol csak pumpálta ki az ember a skulót, azt ha 10% talál, az már OP 😊 A másik játékban meg ugye minden lövés számít, fõleg a nagy kaliberûekkel.

Csak annyira mint a Type59. 😄
Egyébként nem OP, mert a prémium csajka Tier5-ös gép, szóval bõven megfizet a gépágyúiért.

Kiváncsi leszek lvl 20-on mi lessz a prém weapon? Jön szembe az Amcsi F-86 Sabre de géppuska lövedékek helyett majd jön 2 AIM-9 shidewinder. Nesze 😊
Torzonborz
de a sima csajkán is van 4x7.62es és az elég rendesen köpködi a cuccot szóval azt még el is hiszem hogy lekaszálja a szárnyát.

lammaer :
ebben igazad van DE itt még elfogadható a random mivel a pontos célzás gyakorlatilag lehetetlen és ha jól tudom - de majd egy szaki rámcáfol - vmilyen szintû szórása alapból volt a géppuskáknak/gépágyúknak .
WoTban az a random ami van a célzásnál egyenesen röhej kategória de a WT-t nem is ahhoz kell hasonlítani . 😉

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Egyébként ha prémium még OP is, akkor ez Pay 2 win? 😊

Nem prémium is leszed, kapsz egy critet azt puszi 😊

Csakhogy õt lehet hogy egy prémium csajka szedte le, azon meg duál 20mm-es Shvak gépágyú van.

Na, majd holnap, amikor dupla XP van, most tologatom a tankokat 😄

Utólag adja hozzá. Véget ér a csata, amibõl korán kiléptél, és rá 30 másodpercre jön az üzenet hogy mennyi XPt és pénz kaptál, a pénzed is megugrik. Ott vannak az üzenetek jobb fölül a kis levélikonnál, ott megtekintheted a jelentéseket idõkódosan.

Ha nyer a csapat, azért meg bónuszt, ún.mission rewardot kapsz, ilyen néven keresd a csata utáni összesítõ képernyõn.

Könnyen lehet hogy prémium csajka volt, azon nem éppen kiskaliber van. 😄

Ja, alul nem láttam/látom hogy volt már egy XP és credit üzenet...

úgy ahogy ott nálam is láthatod

alul a javítási üzenet alatt volt az amikor kiléptem
az egy összegzés amit látsz amikor otthagyod a csatát
amikor vége van a csatának akkor küldenek egy újat
ez nálam a -16k és a 2150xp
ezt még hozzáadják(levonják 😄)
Hát nem tudom. WoT-ban ugye megkapsz mindent+ ha nyer a team nélküled akkor többet, csakhogy amíg nincs vége a csatának addig nem mehetsz azzal a tankal. Itt meg rögtön mehetsz újra ha kiléptél.

Hit rendszer tényleg érdekes most volt hogy a lvl 4 bf-110 csatarepülõm szányát egy lvl 1 I-153 csajka lekaszálta egy rövid sorozattal. Annak a szarnak csak 7.62 géppuskája van én meg hallottam pár rövid kopogást és már pörögtem is lefelé. Mondom magamban megen lekaszált 1 spitfire erre bejön a képbe az a fostalicska, nem hittem a szememnek. Én 20mm géppuska alatt már nem is nagyon megyek bombázókra meg csatarepülõkre mert nem éri meg 5 percig lõdözgetni õket kis kaliberrel mire leesnek. Erre tessék.
Azt mondják nem számít.

Én csak egy dolgot nem értek: azt is mondták, hogy a gyõzelemért itt is jár bónusz. Viszont ugye ha hamar kilõnek, akkor is kapunk összegzést a rendszertõl hogy mennyi XP-t kapunk, pedig a csatának még messze nincs vége? Ilyenkor hogy jön elõ a bónusz, utólag?

Én errõl már nem tudok biztosat mondani..😊
Pár napja leteszteltem kétszer egymás után
1. nem csináltam semmit csak kiléptem : 0 kredit 0 exp
2. mentem egy kicsit bombáztam 1-2 földi cuccot : kevés kredit kevés exp

majd játszottam rendesen(jó bénán) kilõtték 5 gépembõl 4et..teljes kudarc 😄 úgyhogy kiléptem úgy hogy ott maradt bent sértetlenül az 5. gépem

ez lett belõle 😄

hozzá tartozik, hogy 10k kreditet megkaptam és erre jött rá utólag a -16k úgyhogy -6ot buktam összeségben 😊 és nem gyilkoltam halálra a sajátjaimat úgyhogy onnan nem kaphattam büntit 😊
Az számít valamit ha megvárom a csata végét? vagy nincs jelentõsége? Olyan mint a WoT?
Csatahajós pályán mentünk, a csata végére maradt 1 enemy meg 1 saját battleship meg egy bf-109 tõlünk. A csík már nem látszott jóformán egyik félnek sem, a csatát az dönti el melyik csatahajó lövi ki elõbb a másikat. kb 5 perc után a bf-109 rájött hogy tud bombát dobni,(5 percig géppuskával lõtte a csatahajót) csak vissza kell menni bázisra feltölteni. Leszállás közben fejre állt, az enemy csatahajó pedig kilõtte a miénket. loose.
Köszönöm!
ugyanaz... múltkor le is lõttél te állat 😄😄
írtam is hogy nem kéne xD
csak 50kg-os megy még csak fel a HE-111-re de nemsoká meglesz a fejlesztés és akkor viszek 250kg-osakat
Azt a legénységet viszed bele amelyik helyre rakod a hangárban.

Ha új repülõgépet veszek azonos ágon akkor a legénységet viszem benne tovább?
50 kilós felejtõs. én most kipróbáltam a 3 as szintû H6K vagy micsoda japán bombert, 2X1 tonnás bombával. durvákra képes, csak kurva lassú. azonkívül iszonyat sokat bír, 3 fightert szedtem le akik próbáltak kiszedni. sajna úgy vesztetetünk h lerombolták a bázist, pedig elég sokkal vezettünk 😞
Szerintem felesleges bombázni, sokat nem érsz vele. Nagyon sok életereje van az épületeknek. Az 50 kg-s bombákat meg felejtsd el, semmit se érnek. Inkább vigyél kevesebbe, de nagyobbat.
Egyébként tagnap láttalak egy csatában, már ha az a neved mint WoT-ban 😄

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

az ellenséges bázist hogy kell elpusztítani?
úgy értem mit kell rajta bombázni 😄
HE-111-el rávágtam 4×32db 50kg-os bombát és lement a bázis "életébõl" 1 mm-es csík :S