War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pluskast
Ruszki prémium I-16-al ezerszer jobban jársz. Egy "kis szemétláda" gép 😊 Nagyon jól lehet aprítani vele és az a két darab 20 mm-es gépágyú nagyot tud ütni. Ideális gép a vadászok ellen.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Egyébként nagy poén hogy normál P-47nek épp a durva bombái miatt extrém magas a javítási költsége (9700 pénz). A prémium verziónak ugyan bombái egyáltalán nincsenek, de azért a javítási költség alig kissebb(7200).

Rossz vétel.

Ja, gondolom az az elgondolás hogy az elfogott gépekhez csak kevés vagy semmi bombát, alkatrészt fogtak el. Így õk nem kapnak bombákat. Viszont ez eléggé aláássa egy attacker prémium gép értékét.

Azt meg a kevés lefoglalt lõszer miatt csak 1x20mm-el kéne adni <#eplus2>

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Nagyon rossz ötlet, mert a P-47 nem vadászgép, hanem attacker gép, az értéke javát a nagy bombái és rakétái adják, amellett hogy vadászgépként is kompetens valamennyire.

Viszont a prémium gépek nem szokták megkapni a nem-prémium testvérük felfüggesztési variációt, ha megnézed, a prémium P-47re semmit se lehet felrakni. Se bombák, se rakéták, se semmi. A harcértéke felét adó dolgok hiányoznak. (pl: japán prémium FW-190es se kap bombaterhet)
Vadászgépként pedig a P-47 átlag alatti.

A jó döntés a németeknél az elfogott La-5FN. Remek vadászgép, jó fegyverzet, jó emelkedés, és amúgy sincs semmi köze a bombákhoz, így nem szenved ettõl a dologtól.

Én is meg fogom venni. Szerintem brutál az a 8db 12.5mm géppuska és messze a leggyorsabb rank 8 prém gép minden nemzet közül. Lehet vele vadászokat hentelni rendesen.
Gondolkodtam rajta hogy veszek valami prém gépet. A németeknél néztem ki a P-47et. Kinek mi a benyomása róla?

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

A HB az arany középút 😊

Majd ha mindennek meglesz a rendes FM és DM-je akkor majd beülök FRB-be, addig nem idegesítem magam vele.

Bazzeg mentem egy full realistik csatát és felszállásnál a csapatom 90% összetörte magát, 3-an maradtunk összesen.
Pluskast
Oroszoknál is érdemes a föld közeli taktikát alkalmazni (ez lemaradt).

Én csak nagynéha szoktam árkád nyomni ha asszonypajtira rájön a "Játsszunk együtt" láz. Akkor is az alap orosz gépekkel meg a csajkát teszem be negyediknek.

Van, hogy egérrel elkeni a számat a pontcsatában 😊

lamaer már látta mit tud 😄

Pluskast
Árkádban szinte majdnem mindegy, hogy milyen taktikát alkalmazol. Mondjuk német gépek esetében a messereknek szinte semmi esélye. A fokák jók alacsony magasságon is, így én a totál föld közelt szeretem max gázon jobbra balra kitérõvel. Ha van egy kis szerencséd a többiek észreveszik, hogy több gép üldöz és segítenek leszedni a mögötted lévõket. Kb ennyi. A Hb más tészta ott simán kijönnek a fordulási értékek. La7-el olyan szépen le tudtam fordulni és ki tudtam szedni több gépet is, hogy öröm volt nézni.

Igen.De mindezt arcadban toltam,szóval HB lehe tnem is menne! <#nevetes1>

Jeffjohnson
Sok függ a géped és az ellen gépének típusától és a távolságtól mert ha 0.4 felett van sohasem fordulok éleset mert fordulóban nagy felületemre tud célozni és egybõl halál ha közelebb van akkor hirtelen flaps combatra sebesség 0 ra és valamelyik oldalra megemelem erõsen ha nincs észnél simán elszáguld alattam akkor gáz flaps vissza és jobb esetben seggbelövöm. Ha nagyon fékezni akarok akkor én a kereket is kiengedem és a flaps meg landingra megy de ez csak vészhelyzetben de ha jó az ellenfél akkor esélyed sincs mert egy gyors sorozattal leszed mielõtt még eszmélnél.

Ha meg többen kergetnek mindenképpen egyenes vonalban repülj kis kitérésekkel mert jó esély van rá, hogy a hátrébb lévõ üldözõk lelövik az elõttük repülõket 😊
Scissors-ra gondolsz? Az az olló manõver 😊

A szikors vagy mi,na az még nem megy..<#vigyor2> split s és immelmann ment már,habár immel nem igazán segített... <#pardon1>

Több féle lehetõséged van. Nem mindegy az sem, hogy neked milyen vadászod van. Elõször is nézd hátra milyen gép kerget. Ha te gyorsabb vagy nála akkor nem szabad elkezdeni kõrözni. Én azt szoktam csinálni, hogy földközelbe orsókkal pörgetem a gépet és nem csinálok nagy oldal kitéréseket csak annyit , hogy ne egyenes vonalon haladjak. Rá kell tapadni a földre és jobbra balra döntve menekülni max gázon. Így nem nyújtasz könnyû célpontot és mivel gyorsabb vagy elõbb utóbb lehagyod. Én ezt csinálom akkor is ha sokan kergetnek. Ha elkezdesz egy helyben körözni hamar vége a dalnak. Ha egy vadász kerget akkor sem érdemes nagyon bedöntve kanyarodni mert lényegében felkínálod a szárnyaidat célpontnak és ledarálják.
Egyre erõsebb bennem a hit hogy áttérek HB-re...

Ezért tartom fontosnak elkülöníteni az Árkád repmodellt a HB vagy FRB modelltõl.

Árkádban csinálhatsz bármit, ha nincs szerencséd vagy nem maradsz 4000 felett onnan lecsapkodva akkor csókolom.

@gstup: Árkádban akkor már csak az ima van 😊 Vagy az olló manõver, de mivel általában nem 1, hanem 2-3 tapad rád hirtelen, akkor marad az 1. variáns.

Ti milyen taktikát,manõvert használtok ha egy ellenséges vadász rátok tapad(Ti is vadásszal vagytok)?

Pluskast
Azzal sem érsz sokat. A kedvenc "jelenetem" az volt amikor a TA-152-vel képtelen voltam lefordulni a TU-2-t. Elég "vicces" volt ahogy 2 percen keresztül körözgettünk.

Árkádban csak egyet tudsz:

"Turn turn turn, in the ring of fire, in the ring of fire" Johny Cash után szabadon <#eplus2>

Tudom, azért mondtam h egérrel nehéz kivitelezni <#nyes>

Párszor én is letéptem a szárnyamat, de pl Jet-ek ellen hatásos, ha az utolsó elõtti másodpercben felrántod, mert vagy utánad emel és leszakad neki, vagy elmegy alattad..

Én úgy tudom az a palástorsó, amikor pl: a joyt és a ruddert is bedöntöd jobbra egyszerre, és ott is tartod. Az ebbõl keletkezõ furcsa orsózó mozgás sok sebességet elkoptat. Rudder nélkül ez nem megy.

Mikor belépsz csatába tudsz választani, hogy melyik gépet viszed be. A sorrendjük nem számít.

Ha viszont nagyon cserélni akarsz, akkor tegyél be a meglévõ 2-es gép helyére egy Reserved-et, aztán a 2-est tedd a Research-bõl bárhová ahova akarod. És így tovább és így tovább 😊

Nohab
Mikor elkezd remegni a gép, akkor visszaveszed a gázt, azt csókolom. 😊
Sorrendet hogy tudok váltani a gépeim között? Most van 5 gépem, az elsõ 3 lvl2-es, a 4. Reserve, az 5. lvl1-es. Szeretném, ha a 3 lvl 2-es lenne hátul.

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

A lezuhanós taktikánál vigyázni kell mert HB-n és FHB -n simán lesxakad a szárnyad ha túl gyors vagy. Árkádban csak kér hogy lassíts a többinél büntet is ;-) . ( de ott legalább kijön a motorerö különbség)
Légi harcászati taktikai oktató anyag a Pumák oldaláról 😊

Az energia harc minden csínját-bínját meg lehet tudni belõle.

Torzonborz
jaaahogyeeezaaaaz okkkéééé így már leesett 😄

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Csak megasabben és szûkebben. Mondjuk egérrel nehéz 😄

http://www.youtube.com/watch?v=qwSYDB4PkfA

Palást 😊

nem értem 😄 nemtom mirõl beszélsz. sorry :$
megpörgeted a gépet a tengelyén

vagy csak hülyeségbõl kérdezted ?😄
Jah..

Alapból csak combat-ra teszi ha megnyomod, de lehet configolni a Flaps-up-down-t, akkor ki lehet nyitni Langind-ig.

Torzonborz
palástorsó ? <#wilting>

<#idiota>

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

landing flaps? :$
Gáz le, landing flaps ki, palástorsó, eléd csúszik, gáz vissza 😊

csali taktikának is jó, de a folytonos lentmaradás nem biztos hogy helytálló. szerintem, akkor kell lentmaradni, ha folyamatosan van célpontod, ha nincs, akkor gyorsan fel kell menni, ne hogy valaki kinézzen magának.

amúgy ha már itt tartunk. valami jó manõverezési taktot tud valaki mondani? én egyszer sem tudtam kijönni belõle :S (tudom hogy a forduláson sok múlik, de hát valami gyors handbreak-el nem tudom elém engedni ? 😄)
Ti hogy állították be egér+bill kombóra a játékot? Nekem egérrel valahogy nem az igazi. Vagy én vagyok béna vagy nem tudom, de valahogy nem bírom megszokni. Viszont joy-al meg a célzás megy nehezen.

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

Torzonborz
squadban játszva ez mondjuk jó csali taktika lehet , akinek van lövésze az lemegy földközelbe a többiek meg felette kõröznek aztán ha valaki ráharap a csalira akkor rácsapnak 😄

mondjuk ez az elmélet a játékon belül nem tudom mennyire müxik .

gondolj bele, ha lent maradsz, akkor jönnek azok a playerek akik úgy gondolkodnak mint NOhab, vagy én, és rádrepülnek 😉
pontosan, ezt írtam én is,csak máshogy 😊
na ezt én nem írom alá, mert én mindig úgy játszok,hogy felmegyek 3 ezer méterre kb, és lecsapok, majd ha nem találok gyorsan új enemyt, akkor shift and up módszerrel megint fel legalább 2000 méterre, plussz a saját bázis felé veszem az irányt és mehet minden az elejétõl. lehet hogy kevés gépet szedek le a gyávaságom illetve az óvatosságom miatt, de nagyobb tiérnél több pénz megmarad, hisz nem lõnek le. ezzel a taktikával nem egyszer volt,hogy lekaptam 5-6 gépet és még nyertem is az elsõ gépemmel (ami azérts zép xp bónusz).

régen, sõt néha ma is beleesek abba a hibába,hogy "huh mennyi ellenfél, rárepülök és haddszóljon"... na igen, 2 msp és le is szednek 😛 szóval ezt kerülni kell. szépen falatozgatni kell a csokorból 😉
odafele menet eléggé ki lett tisztítva egy oldal, már bocs 😊 nem repülök el felette úgy hogy engem is szét lõnének. az meg h képtelenek megnézni a mapot merre kéne menni az nonszensz, sok gyökér inkább kergeti egymást. de igazából nem izgat, nekem jön az xp, nekik nem
Lehet nem a bázist kellett volna bombázni,hanem a célpontokat? <#ejnye1><#vigyor2>

Azt amúgy csak én érzem, hogy az angol AAA messze sokkal durvábban lõ, mint a német?

ez hihetetlen h folyamatosan veszítünk. mióta a japán bomberral megyek, folyamatosan 1000-1500 scoret csinálok, kb mindig top 3 ba vagyok. az elõbb kb tök egyedül lebombáztam a bázisukat legalább 40% ra, a mienk fullon, senki nem segít.. a másik a domination amit 5 bõl 5 ször bead, ott is képtelen nyerni a fogyaték team. wot effekt 😄