War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csatlakozva tanult kollégám kérdéséhez, hogy látjátok, magasabb szinteken ugyanazért a teljesítményért több xp meg credit jön vagy ez nem jellemzõ?
(fenntartási költség nyilván nagyobb).

Oroszoknál pl még mindíg az 3xI15 + 1xI153 kombóval nyomom - az annyira OP 😊, és már összelõttem a 4. szintet (vagy tán már az ötödiket is), angoloknál viszont viszem a Hurrikat meg a Spitet, mert ott a low tier szar. De úgy tûnik ugyanolyan sebességgel haladok az XP szerzésben mindkét ágon....

Szóval számomra úgy tûnik, magasabb szinten se csordogál jobban az XP, szóval adabszurdum az ember effektíven kigrindelhetné azon a szinten a legnagyobb repcsit is, amelyiket a legjobban élvezi (persze a repülõgépek XP csikja az akadály).

Alien69
THX.
Köv kérdés, érdemes-e megállni 4-s szinten (már ami a repcsiket illeti), és ezeket fejleszteni, vagy inkább menni tovább egybõl? Esetleg annyit várni, hogy ne kelljen pl az 5-s szintû repcsiket beszerezni, hanem akár a 6-7-s szintet MAJD beszerezni?<#nemtudom><#worship>

Nem. Bármit bárhová tehetsz. Egy "garázshely" egy legénység, mindig annyian vannak ahány az adott gépre kell. Lagg3-on egy fõ, H6K-n hét. 😄
Annyi, hogy a legénység fejlesztésénél nem feltétlenül éri meg pontot rakni a bombázó lövészekre, ha abban a garázshelyben vadászokat szoktál használni.

Bár én mindenre szoktam tenni az elején, amíg még csak 1-2 pontba kerül, hadd menjen a szint föl.

Alien69
Az se kavar be, ha pl egy fightert cserélek bombázóra?<#nemtudom><#vigyor5>

Lehet a gunner mouse sensitit külön állítani? Én szeretek magasabb értéken repülni de a gunner célkeresztet finomabban kéne kezeljem mert így túl érzékeny.
Egy legénységgel vihetsz több gépet. A legénység fix (alap 3) a gépet cseréled csak.
Alien69
Sorry a láma kérdésért, de mi a helyzet a legénységgel? Ha repcsit váltok, azaz lecserélem egy másikra a gépet, akkor annak új legénysége lesz? Ha vissza rakom a másik gépet, ebben az esetben a legénysége ugyan azon a szinten lesz?<#help><#worship>

Ha tudtok menjetek HB-ra. Elég sok az AI-s meccs...lehet farmolni
Sikerült köszönöm!!
Pont ezért jók a tier3-as hidroplánok, az õ tierjükben még nincs se Beaufighter, se Me-410. A kis egymotorosok pedig nem jelentenek veszélyt egy 4000 méteren repülõ hidroplánra. Oda felmászniuk is öt perc, ha pedig közeljönnek, hát... a H6K farkában egy 20mm-es gépágyú van. Nem ritka hogy 6-7 bombázógyilkos-jelöltet nyírok ki vele egy meccs alatt.

Vicces dolog ám a H6K-val a Bomber ÉS a Fighter medált egyszerre elhozni a meccs végén. <#smile>

Nem reagál.
A matricák közül a nothingot(vagy none?) választod ki a sor elején.

A te bajod. 😄
Úgy lehet szeretni, hogy négy darab 500 kilós bombát senki se tud vinni hármas tieren(a H6K-t leszámítva, de az is hidroplán).
És mivel hármas tierû, ezért jó esélye van rá, hogy kis gépek ellen megy. Tier tierû gépek között pedig nincsenek kétmotoros bombázógyilkos típusok, tehát nagy magasságban büntetlenül tudsz bombázni.

Összehasonlításképpen, vehetsz te az amerikaiaknál B-17es bombázót is, de egyrészt az nem hármas, hanem tizenhármas szinten lesz csak elérhetõ, és olyan ellenfelekre számíthaszt, mint a Beaufighter, Me-410, sõt, Me-163 Komet, akik seperc alatt fent vannak a magasságodon, és pillanatok alatt leradíroznak. (30 meg 50mm-es gépágyúkkal)

Szóval azért szeretjük a tier3-as hidroplánokat:
- mert gyengék az ellenfeleik, általában nem látnak bombázóromboló gépeket
- óriási bombateher megy fel rájuk, akkora, amekkorát más gépek nem tudnak vinni kis tierben

Hidd el, ha a Catalinával nem boldogulsz, nagyon ki leszel akadva a magas tierû bombázóknál.

Matricát hogyan lehet leszedni? Véletlenül felraktam egyet.
+1 😊
1 lövés az 50 mm el és olyan szépen ég😊
Csak azért nem zaklatnak mert rosszul csinálják 😄. Én minden kört azzal kezdek hogy a nehéz vadásszal felmászok 3500+ méterre, aztán várom hogy jöjjenek a bombázók. Öröm nézni amit össze szenvednek amikor meglátják hogy még "oda fent" is egy Beaufighter van a nyomukban 😄. Nem ritkán lövök így össze 5 fraget, meg megfosztom az ellent a fõ bombázó kapacitásától is, ami eléggé sokat dob a nyerési esélyünkhöz.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Érdekes. Én lazán bombázok 4-4,5 ezer méterrõl és senki nem zaklat. Lassan emelkedek, így mire odaérek a célhoz, már fent vagyok a megfelelõ magasságon.

Viszont érdekelne, hogy a bombázóknál a bomba célzó képen a középsõ célkereszt alatt van egy másik célkör. Ez mi szeretne lenni? Elõször azt hittem, hogy a bomba oda fog becsapódni, de inkább a kép közepén lévõ kereszt tájékán értek célba.
Hát nem tudom hogy ezt a Catalina-t hogy lehet szeretni. Oké hogy két 1 tonnás bombát tud vinni, de valami leírhatatlanul lassú és lomha. Bármelyik romboló lazán szétszed. Az a 2 géppuskás meg semmit se ér.
4000 méterre meg felmenni egy fél nap, emelkedni nem tud, ha már kicsit megemelem az orrát villog a felirat hogy túl alacsony a sebesség. Hiába képes nagy pusztításra, de nekem nem éri mag az a szenvedés amíg eljutok odáig hogy ledobjam a bombákat.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Köszöntem a válaszokat.
Ha jól értelmeztem olyan minõségibb (Logitech, Saitek) joy kell amin van gázkar, lehet "tekerni" is a joy karját és van még rajta egy kis kar is (a nézet miatt). 😄
bombázó A20 as bocsi..
De még hogy😊 A map nem ugyanaz mint a régi..de a cél ugyanaz. Ölj meg mindenkit 😊. Több a heavy tank és nem baktatnak olyan közel egymáshoz.(mikor még 2db 500 as bomba elég volt 20 car-hoz)6 felderitõ gép "könnyü" légi célnak
Én azt hittem barát gépek nem tudnak összeütközni. Lelõni le lehet egymást de összemenni eddig csak enemy géppel tudtam.
Fasza, akkor este 410 😊

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

USA - Német van már tegnap este óta 😊
biztos nem néztél jó szívvel, hogy kedvenc nemzetüket halomrabombázza 5 perc alatt a sok b-17 és cseréltek gyorsan 😄
<#eljen>
Jah, de múltkor lestem hogy max egyszerre 4 csõ tüzel, mert a 12,7mm-esekbõl nem mind a 8, hanem csak 1 pár csõbõl jön az áldás egy idõben, és mindig a csöveket váltogatja. A 20mm-es mondjuk így is szakít, akinek elé tudok tartani annak reszeltek <#eplus2>

HB-n és FRB-n még mindig az USA-USSR csata van? Az egy akkora szívás.. mindig az USA nyer 😊

flashpointer
Szemberepülésnél nálam az a taktik hogy lefelé kell tolni ha ki kell térni, mert 90% felfelé húzza 😄

Emancipate yourself from mental slavement!

A szembelõdözést én úgy oldom meg, hogy már jóó messzirõl elkezdem gyepálni az ellent, persze jól fölétartva, aztán kb 700m távolságnál kiválok, mert még ha le is lövöm tuti nekemrepül (kedvencem mikor bedönti oldalra, és kés szerûen elviszi a szárnyam).

Aztán emelkedésbõl hátra teszem a gépet és visszazuhanok rá, hadd érezze a törõdést 😊

Az normális, hogy bombázónál 2000 méteren kezdek és folyamatosan felfelé megy a repülö? 😊 Ha meg egyenesbe akarom állítani, akkor meg alig engedi.

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

Hát a szemberepülünk, és addig lõjük egymást, amig egyikõnk leesik, amúgy is nagyon rossz taktika itt. Kivéve, ha beaufighterrel van az ember, és egyszerre tíz csõbõl tüzel a kedves szembejövõre. 😄

Mardok joynál.Bombázónál mindegy a tõbbinél is inkább egy megküzdött kill mint három egeres.(pròbáltam nem jött be)Az egeret wot-ra tartom. Persze néha beleállìtanám a monitorba -😊
Jaja, nagyon gyakori a falkás üldözésnél az összeütközés, én már akkor se szállok be ha csak 1 saját üldöz egy ellenséget, annyiszor megszívtam már. Csak felülrõl zuhanok ilyenkor rá az ellenre 😊

A másik gyakori a szembeharcnál egymás lekamikázésa.

Úgy látszik az emberekben nagyon benne van az "én vagyok az erõsebb, térjél ki te" életérzés.

Kb igy:

Az alábbi beszélgetést jegyezték fel az amerikai haditengerészet egyik rádiózási naplójában:
- Azonnal térjen ki észak felé 15 fokkal!
- Javaslom, hogy ön térjen ki dél felé 15 fokkal...
- Megismétlem, térjen ki észak felé 15 fokkal, máskülönben összeütközünk!
- Én nem tudok kitérni, térjen ki ön 15 fokkal....
- Én az amerikai haditengerészet tisztje, az amerikai flotta egyik hajójának kapitánya vagyok. Utoljára mondom térjen ki!
- Én pedig, szolgálatos a világítótoronyban...

erre szokás írni noob team 😊
Az itt is kihívás, hogy ne jöjjenek beléd.

Már itt is vannak ilyen lemming train-ek, ahol egy vöröset üldöz 6-8 kék.. aztán 2-3 lezuhan, jobb esetben a vörös is 😄

Torzonborz
Azért ez még mindig béta szóval azért változhatnak még a dolgok. 😉

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Hát én egy kicsit csalódtam ami a játék Joy-os irányíthatóságát illeti.
A finom célzás kicsit nehézkes. De az egeres, nos sikerült egy olyan könnyû (lebutított) egér vezérlést találniuk ami szerintem egész élvezhetõvé teszi a játékot a Joy nélküli játékosoknak is.
A másik konkurens cég játékával ellentétben itt még egérrel is szórakoztató és látványos a hentelés. Ott viszont az jelenti a legnagyobb sikert ha egy ellenfél üldözésénél nem sikerül összeütközni egy csapattársal.
Csak egy tipp volt. Aztán mindenki eldönti mit szeretne. Bár ilyen alapon használt kocsit se vehetnél mert lehet hogy dugtak benne...az enyémbe biztos :-)
akkor majd az orosz ágat kezdem el, és cél a MIG-15. Röpke pár hónap.<#whatever>

Nyilván én így is teszek mindig. Csak gondoltam hozzáteszem én is a meglátásaimat a témához...

Én se vennék használtan joystickot, mert idõvel valamelyik tengely meg szokott hülyülni, és nem érzékeli a nullázást(étsd: nem fogod a joyt, és mégis ugrál valamelyik tengely). Szerintem megéri újonnan venni.

Nem kell amúgy túlzásokba esni, a force feedback tényleg teljesen felesleges funkció, megdrágítja a joyt és külön adapter van hozzá. Ehhez képest a normál rugós joyokat csak bedugod az USB-be és kész, és jóval olcsóbbak is.

Ahogy Zero leírta, legyen négy tengelyes (X, Y, Z, azaz forgatás, plsuz a gázkar), legyen rajta Hat Switch (a nézelõdésre szolgáló kis minijoystick a tetején) és minél több gomb, lehetõleg a joystick fején, amiket a hüvelykujjaddal nyomogatsz. Érdemes valami márkésabbat, Logitechet vagy Saiteket venni, mert többéves befektetés. Az imént leírt képességû joystickokat még ezek a neves gyártók is olcsón adják, 10k alatt.

Én egy Saitek Cyborg Evot használok sok éve már, és teljesen jó.
Az X52-höz hasonló kategóriájú joyokat már túlzásnak találom, annak az extra képességeit tíz repülõsbõl egy-kettõ használja ki, az áruk pedig egy vagyon. Felesleges.

Elhiszem, hogy jó, csak szerintem nem ér annyit, mint amennyibe kerül. Aztán így van is egy lépcsõ a joyok árában. Kéttengelyes, gázkaros joyt kapsz 3-8eHUF közt, három tengely+gázkar meg bõven tízezer fölött van, mert ami már ennyit tud, abba belerakjál a FF-t is.

Akkor vegyél újat, mást nem tudok mondani 😊

A billentyûzet meg az egér mondjuk nem akkora tétel..

És nem gáz használt joyt venni? Egyrészt a joy, mint olyan kopik, mint a picsa, nem csak a mûanyag, hanem a csúszóérintkezõk érintkezõ felülete is. Nekem az összes eddigi analóg joyom úgy döglött meg, hogy elmúlt a csúszóérintkezõrõl a fém.
A másik fele, hogy nem biztos, hogy szívesen fogdoznék egy olyan beviteli eszközt, amit valaki évekig markolászott, felváltva a farkával. Részemrõl soha a büdös életben nem vennék használtan sem billentyûzetet, sem egeret, sem joyt. De lehet, hogy velem van a baj, és fóbiás vagyok...

Nekem logitech extreme 3d van. Hasznàltan 5 körül van.Bár én kifogtam kettö félért az alkupiacon
Sippie
Kormánynál is hasznos a force feedback, szerintem joynál sem olyan fölösleges. Nekem csak sima force-os joyom van, de jobban érzem mikor a határon repül a gép (persze ehhez az is kell hogy jól meg legyen írva a játékban ez a rész)
Asszem akkor én meg sem szólalok az ilyenekkel, hogy X-Wing, Freespace... 😛

Három tengely, tolókar, hat-switch, sok gomb. Ami ezt mind tudja, az már általában nem olyan szar joy. Viszont ilyen fícsörök mellett általában már befigyel a force feedback is, ami szerintem egy tökfelesleges parasztvakítás, viszont jó 30-50%kal megdobja a joy árát...

Használt X52-t már 8-10 körül lehet kapni, bár az lehet még túl jó is hozzá 😊 Nekem mindenesetre az van, és elégedett vagyok vele.

Mondjuk nem meglepõ hogy árkádban jobb az egér. Elvégre joy nem mindenkinek van, ez meg ugye egy populáris játék akar majd lenni. Meg szerintem csak a fanatikusok akarnak full realisztikus módban nyomulni. Jómagam is az árkádos instant akciót részesítem elõnyben.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Mi az a szint amitõl érdemes egy joyt (ár esetleg típusok) a játékban használni (értsd: nem lesz kínszenvedés vele a játék; tartósabb kivitelû és viszonyleg precíz)?