War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ott ingyen használod fel...

Nyilván a németet, egyébként. HBn majdnem biztosan az az egyik oldal. Akkor nem, ha Csendes-óceáni hadszíntér van...

Pluskast
Lásd wot 😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Na igen. Egy másik népet meg majd felhúzok free XPbõl.

Ez mondjuk egy vicces dolog, az a neve, hogy free XP, és az egyetlen dolog, amit csinálni lehet vele, hogy pénzért beváltom. Kurvára free akkor...

tHUNder-t ismeri valaki?

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Jaj, tényleg, elnézést. Késõ volt már... 😊

Ha akkor épp lesz orosz nemzet HB-n 😊

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Kicsit félrementél, bgabor a 3-as catalinarol beszelt ebben a hszben, az találkozik ilyesmivel, sõt még jobbal is.

De, annyira egyedi. Még annál is egyedibb. Maximum négy géppuskás gépek vannak ellene. Repülõ erõdözni lehet vele, annyira bírja azokat a kis szarokat.
Másik nagy elõnye, hogy tier0ban nem bombázzák ki elõled a célpontokat. Lehet 30+os köröket menni.

Én töltöttem meg nagyon hamar. De ez nem baj, amíg a kis gépek csíkja be nem telik. Ezüstöt meg termel rendesen, mindenképp.

Rekordom egy olyan kör, ahol az elején bombáztam úgy negyven körül, majd' mindegyik találat +500XPs Double Strike volt, aztán átültem a kis vadállat vadászokba, és lelõttem még vagy tíz ellenséget. Kaptam mindenféle medálokat meg bónusz XPket. A vége 35000XP lett, de igazából prémiummal 70000. Itt már be volt telve a gép csíkja rég.
Én nem bántam meg, hogy megvettem.

Azt nem tudom, akkor mi lesz, ha a kis vadászok meg a Csajka csíkja is betelik. Az már úgy lehet, hogy nem éri meg. Bár... nyolcvan forintért lehet azokat megtalizmánosítani... 😛
De egyébként addigra tier9ben leszek, lesz már Yak-3, azzal meg már be merek menni HBra...

Nem érted. Nincs Beaufighter.

Van Catalina, a géppuskás Csajka, I-15, Falco, He-51, P-26, F2A két géppuskával, OS2U, Fury, Nimrod, Swordfish, Wirraway*, Ki-10, A5M4, F1M2. Ennyi. Más gép nincs.

*na ilyet még sosem láttam

Igaz, egyedi. De azért nem annyira mint egy bárkit lefordulni képes kétfedelû olyan fegyverzettel, amit a nem prémium vadászok közül legközelebb a La-5ös tud majd felmutatni 13-as tieren. 😄

Továbbá még mindig gond az, hogy a kis tierû prémiumgépek XP csíkja nagyon rövid, hamar betelik, és mi még mindig nem tudjuk hogy rájuk is vonatkozik e ilyenkor a -80% XP vagy sem. Valaki írta itt a napokban, hogy a prém Catalina csíkját öt csata alatt megtöltötte. 😊

De nem rossz gép, valóban, igazi mammut a kis törpök között.

Az ilyen gépeknek a magasság az egyetlen fegyvere, a védõfegyverzetre nem szabad hagyatkozni(bár a H6K azért tud meglepetéseket okozni). Tehát kezdésnek szépen felmész spirálban legalább 4000 méterre, akármeddig tart is, és onnan dobálsz, elsõsorban statikus célpotokat(AAA, pillbox), és ha már ráérzel, elõretartással mozgókat is. 4000 méter alá nem sülyedsz, vagy ha mégis(mondjuk külsõ nézetes bombadobáshoz), akkor azonnal vissaemelkedsz.
A cél az hogy az egymotoros vadászoknak elmenjen a kedvük attól hogy feljöjjenek hozzád, mert túl sokáig tartana, és inkább elmennek dogfightolni vagy a könnyebben hozzáférhetõ célokat zargatni.
(hidd el, a pörgõs életû egymotoros vadászokkal az emberek zömének semmi kedve többperces emelkedésbe és manõverezésbe fogni csak hogy elfoghasson egy magasan szálló bombázót, és ha felért, még szembe is nézzen a védõfegyverekkel)

Így el lehet lenni legalább addig, amíg kidobsz elég(20+) célt ahhoz, hogy elmondhasd, az adott meccsben megérte a Catalinára fordítani az idõt más gép helyett.

Ha pedig bombázóromboló gépet látsz(pl:beaufighter) az ellenségnél(statistics menü), vagy nem viszed be arra a körre a Catalinát/bombázót, vagy csak második gépként, amikorra a Beufighter már nem él.

A t1 Katában pont az a jó hogy ha csak reserve gépekkel van akkor ott alig lehet megölni. Ilyen terminátor szintû a gép, nincs az hogy amint feltûnik, mennek rá a rombolók.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Tier0ás meccsekben ötszáz kilós bombákat dobálni elég egyedi szerintem. Oda nem jön be gépágyús Csajka.

No, aklkor add az infót.. T5-T6 meccsekben, meg még felette is, ha nem jövök le az égbõl, akkor is lelõnek a vadászok.

Mit csináljak vele, menjek le hogy ott lõjenek le? 😊

Bocsi hogy ezt mondom, de ha lelövik mint a pinty, az nem azt jelenti hogy a gép szar, hanem hogy rosszul repülsz vele, máshogy kéne csinálni.

Ha már prémiumgépet vesz az ember, szerintem érdemes nem olyat venni amit egy másik ágon pár óra alatt ingyen is kihúzhat az ember, hanem olyat, aminek egyediek a képességei, olyanok, amit nem tudsz ingyen megszerezni. A prémium Chaika és I-16 ilyen.

Még a H6K prémiumosításával(talisman) is jobban járnál, mint egy prém Catalinával. Szerintem.

A kezdõ csatákban simán tud foglalni, mert nem tudják idõben lelõni. Meg olyan gép is kevés van ami bombázni tudná eközben.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Van már amcsi katalínám, de az szar, t3, lelövik pint a pinty azokban a csatákban ahova bedob.

Amúgy meg ki az a hülye aki a PBY-al megy foglalni. Azzal fentrõl kell dobálni a bombákat, még foglalós pályán is van egy csomó célpont 😄

Nem olyan nehéz elindulni az úton, mi? 😄

Egyébként bár tényleg durva az orosz PBY, szerintem a gépágyús prémium Chaikát vedd helyette, mert az viszont egy vadállat. Képzeld el a mindenkinél fordulékonyabb kis orosz Chaikát géppuskák helyett két gépágyúval. <#nyes> Ráadásul orosz gépágyúval, ami az angol mellett talán a legjobb a játékban.

Ma délután nyolc killt csináltam vele egyetlen meccs alatt. Catalinát szerezhetsz kreditért az amcsi ágon is, de ezt a módosított Chaikát csak aranysasért veheted meg.

Elég neki 3-4 db 10 kg-os bomba is 😉 ez kb az egyetlen dolog amire jók a 10 kg-os bombák <#idiota>

azért annyira nem isten gép az sem 😊
foglalós pályán ha látom h van belõle akkor egybõl a kingfisherrel megyek és pontosan rádobva a 2 100 fontos bombától azért felfordul az is 😄
A fene enne meg, bogarat ültettél a fülembe... 😄 Holnap 20 dekával kevesebb fornettit veszek, és veszek egy gyerekmolesztáló PBY-t 😊

Egyébként kurvára szart sem érnek. A bomberben ül 460-as lvl crew 50 maximum +30 qualification bonus-al a fire accurasy és fire precision képességen és már nem is emlékszem, hogy mikor lõttek le valamit is. Az is csoda ha eltalálják az enemyt. Még azt sem amelyik beáll vonalba mögém.
Ez azért szar mert a német bomber high tierben olyan mintha egy reserve gép lenne tier 5-6 vadászok között. Gyakorlatilag az elsõ sorozat leborotválja mindig. A vicc hogy a lvl 10 he-111 után csak lvl 20 a következõ. Németeknél egyszerûen nincs bomber amivel farmolhatnál. Az olaszoknál lvl 7 az uccsó de az is fos, zuhanóbombázónál meg a lvl ju-87 az utolsó ami tud bombát vinni.
Messereken vihetsz 1db-ot és kész
Szerintem azért ilyen rohad drága mert nagyon magas szintûek. Jelenleg 460-as szintû a crew lvl abban a boxban ahol a bombázó van. Megnéztem ha msot a lvl 10 g-2 messert akarnám odaültetni az 40k de ott csak 1 pilóta van. Ha most akarnám elõszõr odarakni a he-111 bombert akkot 5 fõ= 5*40k= 200.000
<#eplus2>

vedd meg a lvl 1 prém PBY-t. 400sas az kb 400 forint. Lessz egy lelõhetetlen op bombázód low tierben és megoldódott a problémád is.
Megszívtad mint oly sokan 😊

Akinek nagy hangárja van, nehezebben tud kis tierbe bekerülni 😄

Master91
Ó a fene. Azok amiket a helyére tehetnék sajnos mind 2-es szintû...
Kivenni nem lehet csak ha mást raksz be a helyére.

Master91
Igen, már sok expet behúztam miatta.
Azt hittem valami 1-2 perc múlva felszálhatok. Reptérre nem szokásom vissza térni, Arcade-ba tolom.

Még 1 kérdés mára ( ígérem 😄 )

Van 4 darab 1-es oroszom, és egy darab 2-es kisebb bombázóm.

Haverokkal nyomjuk, de a bombázó miatt 4-5ösökhöz rak be. Nem tudom valahogy kivenni a garázsomból a 2-es bombázót, vagy letiltani?
Új slotba ( 50 -ezerért vettem )van a nagyfiú.
Ha repülõtéren landolsz akkor megjavítják. Egyébként ha tönkrement motorral landolsz kapsz 1000 xp-t szóval ezért megéri de csak akkor ha nincs a közelben ellenség.

Jut eszembe az EU szerver itt van földrajzilag vagy csak logikailag elkülönített? Mintha jobb lenne az elérési idõ.
Master91
Ha ki lövik a motoromat, meg éri landolni? Nem egyszer sikerült letennem a gépemet, de úgy igazából nem javítódott a motor vagy valami.
Azt hogy csináltad? A ME 262 kerül 170000-be.
" Emiatt van, hogy a repülõgép megvásárlása után, a hadrendbe állításakor még egy kisebb összeget ki kell fizetni."

Emlékszem mikor megvettem a lvl 10 HE-111 bombert és be akartam rakni a képzett wellington személyzethez amivel végigbombáztam a játékot elõtte, pontosan 150.000 fizettem érte.
Szerintem azért érdemes az Any-re rakni mert ha mindenki oroszra állítaná akkor az Eu szerón soha nem leszünk elegen...

Egyébként annyira nem nagy tragédia ha 20-ból egyszer berak nagyokhoz legalább látod akcióban a gépeket és akár emiatt bele is kezdhetsz egy másik ágba <#ravasz1>

QuentinT
Az a probléma a javaslatoddal, legalábbis szerintem, hogy ezzel a választással nem fogja elkerülni az EU szerver kevesebb játékoséból, ám nagyobb szintszórással készülõ csatákat. Pusztán annyit segítene rajta, hogy az RU szerverre többször hívná be és ott lennének az õ szintje szerintiek is többen... Egyébként késõ éjszaka, mikor lecsökken az orosz szerveren is a játékosok mennyisége, már érdekes összeállításokat képes csinálni a MM.

Master91
Nagyon remek ,ez hatalmas pozitívum. Köszi!
Inkább az Any available-t javaslom választani, akkor EU+RU vagyis az összes meccsbe betehet. Jobb az MM is.
QuentinT
Mivel itt a repülõgépek férõhelyét nem újabb hangárbeálló építéséhez, hanem kezelõszemélyzet toborzásához köti a rendszer, a meglévõ repülõgép újabbra cserélése automatikusan az ott lévõ személyzet felhasználást és átképzését jelenti arra a gépre. Emiatt van, hogy a repülõgép megvásárlása után, a hadrendbe állításakor még egy kisebb összeget ki kell fizetni. A legénység viszont nem felejti el az addig tanultakat, tehát az aktuális repülõ bármikor visszacserélhetõ egy általuk már használt korábbira, plusz költség nélkül.

QuentinT
Mindenkinek, aki mostanában kezdte a játékot, és zavarja, hogy a kezdõ gépeivel nagyokat kap ellenfélként: A csata indítási képernyõn válasszák ki az RU (orosz) szervert! Az EU (európai) szerveren túl kevés még a játékos, így az MM nem igazán tud mibõl válogatni. Az orosz szerveren jóval többen játszanak, ezért - alacsony szinten legalábbis - elfogadhatóbb a MM mûködése.

Master91
Hopp, repülõt sikerült cserélni, úgyhogy csak a legénység kérdése aktuális!
Master91
Két láma kérdés, hangárba, alul ugye jelenleg 4 darab 1-es német repcsi van.

Kifejlesztettem egy 2-es szintût, de nem akarok venni 50 ezeré + repülõ helyet, az egyik 1-est leszeretném venni onnan, de nem jövök rá hogy kell.

Vagy nem is lehet? oO

És a legénységet át tudom vinni másik repülõbe?
HunAnFionn
Köszi a válaszokat srácok! Müködik egyáltalán az MM? Csak mert engem általában mindig 7-8asokkal rak össze, pedig max. csak 1-es szinten vagyok a gépeken.

Igazából nem nagyon bánom, õk gyorsabbak nálam, de én fordulékonyabb vagyok. 😊

Master91
Na, ez remek, köszi szépen!
Négyen még tuti befértek, mi voltunk már úgy meccsben. Valahol viszont azt olvastam, hogy ez a max.

Master91
Mennyien lehetünk egy squadba?
Grazie! 😉

Szerintem már kb egy hónapja nem kell kulcs. Simán beregelsz letöltöd és játszol 😊
Sziasztok! Bétához esetleg lehet még kulcsot kérni, vagy egy linket kérni, ahol tud az ember szerezni kulcsot?