War Thunder: Air Forces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Bombázóval bejön aki teheti és egymással versenyeznek h kiér oda elõbb a célpontokhoz."
Lehet késõbb megbánom, de és kukáztam a bombázókat. 4 fighter és 1 attacker-bõl áll a rajom. És persze az egyik bombázó vadász. Ha látom kezdõ, választó képernyõn az ellenséges nehéz bombázókat bejönni rögtön azzal kezdek. Ritkán védik és egy nagy tûzerejû pl. attackerrel hullik mint a légy.
Lehet késõbb megbánom, de és kukáztam a bombázókat. 4 fighter és 1 attacker-bõl áll a rajom. És persze az egyik bombázó vadász. Ha látom kezdõ, választó képernyõn az ellenséges nehéz bombázókat bejönni rögtön azzal kezdek. Ritkán védik és egy nagy tûzerejû pl. attackerrel hullik mint a légy.
Errõl a randomságról csak annyit hogy a repülõknél ez teljesen indokolt hiszen 500 méterrõl egy gyorsan mozgó jármûvel kell eltalálni egy másik gyorsan mozgó jármûvet persze hogy csak a szerencsén múlik hogy hol találod el. (ennek ellenére azért az szépen látszik hogy a 7.7 mm-es angol géppuskákkal nem nagyon van olyan hogy 1 lövésbõl leszed valakit míg a 37 mm gépágyúkkal szinte majdnem minden felrobban 1-2 találattól)
Ezzel szemben a WoT a randomság sokkal indokolatlanabb. Úgy értem hogy azok az ágyúk amivel lövöldözünk elvileg kilométerekig pontosan lõttek ennek ellenére 500 méterrõl már annak is lehet örülni hogyha eltalálsz egy álló célpontot.
Ráadásul ha el is találsz valamit akkor se lehetsz biztos benne hogy mi történik. Itt jön be az RPG-kbõl jól ismert kockadobás azaz ha 1-est dobsz akkor eltûnik a levegõben a lövedéked és még életet sem veszít az ellenfél (jobb esetben leesik a lánca) ha mondjuk dobsz egy 2-est lepattan a lövésed hiába 90°-ban találja el a 30 mm-es páncélt akkor is.
3-as esetén eltalálod de csak kritikus sebzést okoz életet nem veszít.
Ha 4-est dob a gép akkor történik az amit mindenki elvárna egy páncéltörõ lövedéktõl: sebzõdik az ellenséges tank.
5-ös esetén sebzõdik is meg kritikus találat is történik hogy mennyi és pontosan mi sebzõdik az teljesen véletlenszerû.
Aztán ott van az amikor a dobókockán a 6-os kerül legfölülre: az ammo rack felrobbanása. Hiába hogy közelébe nem talált az ammo rack-nak a lövedék ha 6-ost dob a gép akkor az bizony felrobban.
Persze minél közelebb megyünk annál kisebb a randomság és azért szerencsére legtöbbször 4-est dob a gép azaz az elvárt dolog történik de vannak azért bõven anomáliák a játékban. Na kicsit hosszú lett de ennyit a randomságról...
Ezzel szemben a WoT a randomság sokkal indokolatlanabb. Úgy értem hogy azok az ágyúk amivel lövöldözünk elvileg kilométerekig pontosan lõttek ennek ellenére 500 méterrõl már annak is lehet örülni hogyha eltalálsz egy álló célpontot.
Ráadásul ha el is találsz valamit akkor se lehetsz biztos benne hogy mi történik. Itt jön be az RPG-kbõl jól ismert kockadobás azaz ha 1-est dobsz akkor eltûnik a levegõben a lövedéked és még életet sem veszít az ellenfél (jobb esetben leesik a lánca) ha mondjuk dobsz egy 2-est lepattan a lövésed hiába 90°-ban találja el a 30 mm-es páncélt akkor is.
3-as esetén eltalálod de csak kritikus sebzést okoz életet nem veszít.
Ha 4-est dob a gép akkor történik az amit mindenki elvárna egy páncéltörõ lövedéktõl: sebzõdik az ellenséges tank.
5-ös esetén sebzõdik is meg kritikus találat is történik hogy mennyi és pontosan mi sebzõdik az teljesen véletlenszerû.
Aztán ott van az amikor a dobókockán a 6-os kerül legfölülre: az ammo rack felrobbanása. Hiába hogy közelébe nem talált az ammo rack-nak a lövedék ha 6-ost dob a gép akkor az bizony felrobban.
Persze minél közelebb megyünk annál kisebb a randomság és azért szerencsére legtöbbször 4-est dob a gép azaz az elvárt dolog történik de vannak azért bõven anomáliák a játékban. Na kicsit hosszú lett de ennyit a randomságról...
Eggyetertek. Mai HB csatam 4db Mig15 az orosz oldalan a nemet oldalon egy darab sugarhajtasu se. Es ugy elveszitettuk mint a csuhaj. 😄D
Hogy a picsába kaphatunk ki úgy a Two towns mapon úgy, hogy 7vs12 volt a ground target arány az enemynek és még sokan voltunk a levegõben?
Jah és majdnem elfeljtettem. Itt is volt már rá nem egyszer példa h 2 mappon mentem 3órán keresztül és nekem nagyon úgy tûnt h megvan elõre már a jól bevált fogatókönyv itt is. Bombázóval bejön aki teheti és egymással versenyeznek h kiér oda elõbb a célpontokhoz. Szóval ez a wotos példa szerintem nem igazán állja meg a helyét. De majd szépen lassan mindenki rájön erre nélkülem is.😊
Tisztelt yossarianHUN! Sztm te még nem játszottál magasabb szintû több javítatási kölcségû gépekkel ezért vagy ennyire elfogult. Majd ha eljutsz egy bizonyos szintre ott már elõjön ugyanaz a képlet mint a WOT-ban csak hát még legalább 100-szor kevesebben játszanak ezzel a játékkal. Késõbb a "SIEMKA NOOBOK" betörnek erre a gamere is és jól tönkrebasszák mint ahogyan a wotot is sikerült nekik. Bár itt megvannak helyettük az idióta oroszok. Azok sem piskoták ám néha.........
Errõl van szó, sokkal jobban el tudja kefélni az ember játékát WoT-ban a degenerált csapattársak bénázása, mint itt. Ott ha a csapat többi tagja leöleti magát valahol a pálya felénél, az embert pillanatokon belül ledarálja a túlerõ, ha fene fenét eszik is. Felülkerekedni ilyen szitukban lehetetlen, megszökni belõlük pedig a legtöbb tank sebességénél fogva szintén esélytelen. WT-ben az ember minimális körültekintéssel bármilyen helyzethez tíz másodperc alatt alkalmazkodhat, még ha látványosan zöldség a csapat (amivel eddig nem sokszor találkoztam) akkor is egy mozdulattal kivonhatja magát a nem sok jót ígérõ tömegjelenetekbõl, és elmehet a map szélére elcsatangolt bombázókat/csatagépeket vadászni, mazsolázhat kicsit a földi célpontokból (puhábbak közül még vadászgéppel is), esetleg rácsapásokkal/gerillaharccal zaklathatja az ellenséges darázsrajt. Egyszerûen sokkal nagyobb a személyes szabadság, (szinte) nincsenek elõre megírt forgatókönyvek, mint a WoT-ban, ahol a legtöbb pályán általában 2-3 féle szkript szerint megy a hajtépés.
Az, hogy hiányoznak a WoT-os lehúzások, sunyi machinálások (egyelõre), már csak hab a tortán.
Az, hogy hiányoznak a WoT-os lehúzások, sunyi machinálások (egyelõre), már csak hab a tortán.
Khm, pár napja te a WoT fórumon úgy emlékszem a WT lehúzásával védted a "tankos játékot"😊
Ha már valóság, irl még több véletlen faktor van 😊 Mindenesetre értelmetlen összehasonlítani ilyen téren a két játékot.
Talán mégis egyetlen más valamit. Valahogy a WoT-ban iszonyat frusztráló a random csapatjáték. Nem ritka a 10 vagy több loss zsinórban. Ebben valahogy soha nem jött még elõ ilyen.
Talán mégis egyetlen más valamit. Valahogy a WoT-ban iszonyat frusztráló a random csapatjáték. Nem ritka a 10 vagy több loss zsinórban. Ebben valahogy soha nem jött még elõ ilyen.
Nemtom minek kell megint a tankos játékot elõhozni (gondolom azt hiszed egy másik játék lehúzása erõsíti az érveidet) 😊
Elég erõsen elfogult vagy:
"El kell fogadni, hogy ebben a játékban a gépek máshogyan viselkednek mint az a valóságban volt. Ez egy játék."
VS
"Egyébként a megadott adatok még mindig sokkal reálisabbak, mint a World of Tanks tankjainak a játékban leírt paraméterei. (ugye ugye, IS-7es 150mm vastag frontpáncélját 300mm átütésû ágyúval se lehet átlõni)"
Az tán nem játék....?
" a +/- 30% random baromság és egyebek."
Na ha randomságról beszélünk, itt aztán nem +- 30% van, hanem +-100%.... van amikor 1 lövésre leesik a cél mert kap egy motorkritikust, máskor meg kitárazhatsz rá, és kapsz szépen a teljes szalvóért 40xpt (találatonként 5-t) 😊
Mindkettõt játékban utálom ezt amúgy 😊
Elég erõsen elfogult vagy:
"El kell fogadni, hogy ebben a játékban a gépek máshogyan viselkednek mint az a valóságban volt. Ez egy játék."
VS
"Egyébként a megadott adatok még mindig sokkal reálisabbak, mint a World of Tanks tankjainak a játékban leírt paraméterei. (ugye ugye, IS-7es 150mm vastag frontpáncélját 300mm átütésû ágyúval se lehet átlõni)"
Az tán nem játék....?
" a +/- 30% random baromság és egyebek."
Na ha randomságról beszélünk, itt aztán nem +- 30% van, hanem +-100%.... van amikor 1 lövésre leesik a cél mert kap egy motorkritikust, máskor meg kitárazhatsz rá, és kapsz szépen a teljes szalvóért 40xpt (találatonként 5-t) 😊
Mindkettõt játékban utálom ezt amúgy 😊
Ne írj már iyleneket, mert megrohannak a régi emlékek, a 250 penes lõszert lepattintó artik és társaik, aztán este sírva ébredek fel.
Emancipate yourself from mental slavement!
HB-n szerintem a mostani felállás nagyon kiegyensúlyozott. Nem érzem gyengének a német gépeket ellenfélként.
Egyébként nem értem mit sír mindenki a német gépek miatt szerintem igenis jobban emelkednek meg gyorsabbak mint sok másik gép. Sokat ugyan még nem játszottam velük (4-5 szint) de ellenfélként már láttam õket jó párszor és mindig úgy éreztem hogy jóval mozgékonyabbak mint én az orosz/angol gépeimben. Persze fordulóharcban alulmaradtak de ez más kérdés. Ráadásul ha bombázóval megyek mire felérek 5000 méterre már legalább 1 német gép ott cikázik.
"Azért az igen durván inkább ALFA szint, ha a repülõknek a paramétereibõl soknak/semminek nincs hatása a fegyverzeten kívül.. 😊"
Ezt csak egyesek állítják, mert õk így érzik, de attól ez még nincsen így.
Szerintem a számok jól érzékeltetik a gépek közötti különbségeket. Sokan itt még mindig ott tartanak, hogy "miazmáhogy csak így emelkednek a messszercsmittttek a játékban, amikor közismerthogy a németgépek emelkedtek a legjobban". El kell fogadni, hogy ebben a játékban a gépek máshogyan viselkednek mint az a valóságban volt. Ez egy játék.
Amúgy meg az adatok elég jól mutatják egy gép hibáit, le lehet olvasni róluk ha az adott gép gyengébben fordul vagy emelkedik mint az átlag.
Egyébként a megadott adatok még mindig sokkal reálisabbak, mint a World of Tanks tankjainak a játékban leírt paraméterei. (ugye ugye, IS-7es 150mm vastag frontpáncélját 300mm átütésû ágyúval se lehet átlõni)
Pedig a WoT már egy ideje túl van az ALFA stádiumon, nemigaz?
Egyébként meg ennek a játéknak legalább nincsenek beépített hibái, mint a World of Tanksnak az arty, az egymagos futás, a +/- 30% random baromság és egyebek. Plusz grafikában, optimalizációban és hasonlókban már most, így béta állapotban köröket ver a két éve teljes vezióban üzemelõ World of Tanksre.
Szóval ennyit az alfa, béta és más görög betûkkel való dobálózásról. <#idiota>#idiota>
Ezt csak egyesek állítják, mert õk így érzik, de attól ez még nincsen így.
Szerintem a számok jól érzékeltetik a gépek közötti különbségeket. Sokan itt még mindig ott tartanak, hogy "miazmáhogy csak így emelkednek a messszercsmittttek a játékban, amikor közismerthogy a németgépek emelkedtek a legjobban". El kell fogadni, hogy ebben a játékban a gépek máshogyan viselkednek mint az a valóságban volt. Ez egy játék.
Amúgy meg az adatok elég jól mutatják egy gép hibáit, le lehet olvasni róluk ha az adott gép gyengébben fordul vagy emelkedik mint az átlag.
Egyébként a megadott adatok még mindig sokkal reálisabbak, mint a World of Tanks tankjainak a játékban leírt paraméterei. (ugye ugye, IS-7es 150mm vastag frontpáncélját 300mm átütésû ágyúval se lehet átlõni)
Pedig a WoT már egy ideje túl van az ALFA stádiumon, nemigaz?
Egyébként meg ennek a játéknak legalább nincsenek beépített hibái, mint a World of Tanksnak az arty, az egymagos futás, a +/- 30% random baromság és egyebek. Plusz grafikában, optimalizációban és hasonlókban már most, így béta állapotban köröket ver a két éve teljes vezióban üzemelõ World of Tanksre.
Szóval ennyit az alfa, béta és más görög betûkkel való dobálózásról. <#idiota>#idiota>
Azért az igen durván inkább ALFA szint, ha a repülõknek a paramétereibõl soknak/semminek nincs hatása a fegyverzeten kívül.. 😊
Igen.
A sok kamikázét is számoljátok bele akik az éppen behozott top-gépbe repülnek bele -.-
Csatánként 3-4 gép az teljesen átlagos szerintem ha valaki bevisz legalább 4 vadászt...
Nekem annyi van megcélozva mikor szintezek. Azért húztam a szám korábban a kill lopók miatt.
"Szerintem egy géppel mindenkinek minimum van 1-2 fragja arcade-ban csatánként, ha nem bomber."
Minden repült géppel lelõni 1-2 gépet egy szép álom. Ébredj fel
Minden repült géppel lelõni 1-2 gépet egy szép álom. Ébredj fel
Miért? Kevesebb, mint egyel többet lõ le átlag, ha 3 fighter-t veszek mondjuk alapnak, amit bevisz meccsre. Szerintem egy géppel mindenkinek minimum van 1-2 fragja arcade-ban csatánként, ha nem bomber.
Viszont annyi csatából arra következtetek, hogy régen kezdte magas szintû és párszor berakta az MM gyengébbek közé így nem lopták elõle a kill-t.
Viszont annyi csatából arra következtetek, hogy régen kezdte magas szintû és párszor berakta az MM gyengébbek közé így nem lopták elõle a kill-t.
Annak függvényében, hogy nyerünk vagy veszítünk ad még extra xp-t és lóvét?
Hogy mennyivel nõtt a bankom azt nem néztem.
Hogy mennyivel nõtt a bankom azt nem néztem.
Add össze a kettõt és voila. 😄
Ha kilépek a csatából a vége elõtt akkor megkapom ugye a pénzem xp-m mintha végig lettem volna? Ezt is írja de most megfyigeltem az üzenetekben:
Az egyik üzenetben ami írja, hogy kiléptem a csata vége elõtt 6000pénz meg 4000xp van még az 1 percel késõbbiben ami tudat, hogy vége a csatának meg 3000 pénz és 1400 xp. Most ez hogy van vagy...?
Az egyik üzenetben ami írja, hogy kiléptem a csata vége elõtt 6000pénz meg 4000xp van még az 1 percel késõbbiben ami tudat, hogy vége a csatának meg 3000 pénz és 1400 xp. Most ez hogy van vagy...?
Amit te nezel az repulesenkent 3,7. Az nem kiemelkedo? A kozelebe sem jarok , de sztem itt senki se.
Igazabol nem is ertem mit irsz. Finished missions: 2100. Number of Flyouts: 5700. Air targets destroyed: 20000. Szoval barhogy is nezem az 2100 csatabol 20000ezer lelove. Szamomra ha lenyomsz egy arcadot es buksz 5repulot, nekem az 1 csatanak szamit es 5 repulesnek. A csata szamit nem a number of flyouts hiszen te is mondtad, hogy az valtozo ki is lephet hiaba van me'g gepe.
flight modell (FM) és damage modell (DM)
Lenne egy übernoob kérésem: mi az hogy FM? Sok helyütt látom WaT fórumon is de sajnos sehol sem magyarázzák meg mi is az.
Ugye tudod mit jelent az ha egy játék "béta" állapotban van?
Hát ha annyira kiábrándít, ne játsz vele, bármikor vissza lehet térni a World of Tankshoz az nyomorék artysták lövedékeit kerülgetni. 😄
Egyébként, ha még nem tudnád, ez egy BÉTA állapotban lévõ játék, ami bizony sokszor érzõdik rajta. A véglegesben már nem így lesz.
Egyébként, ha még nem tudnád, ez egy BÉTA állapotban lévõ játék, ami bizony sokszor érzõdik rajta. A véglegesben már nem így lesz.
Ezzel a 37milis cuccal a yak9-en lehet ám pukkantgatni rendesen. Csak nagyon csínján kell a lõszerrel 😄
Majd ha minden gépnek bent lesz a flight modellje akkor vonjunk le ilyen konzekvenciát.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Kérdés: Ki lehet kapcsolni az attacker gépeken a külsõ célkeresztet?
Átlag 3,7 db /meccs az nem kiemelkedõ szerintem, de legalább stabilan hozza nagy merítésbõl.
Ne haragudj,de most mentem pár kört Hb direkt és ott is szart se érnek a statok.Lementem föld közelbe és még kb 10km át jött utánam egy Lagg 3-as és az istenért nem tudtam lehagyni,sõt,õ közeledett.Egyre kiábrándítóbb ez a játék....
5766 random csatában indult el ebbõl 2147-et fejezett a többiben gondolom egyszerûen kilépett mikor lelõtték a kedvenc repülõjét és indította a következõt. Nem kötelezõ megvárni a csata végét úgyis megkapsz mindent ha kilépsz közben. Az 5766-ból nyert 1670-et. De akkor is 5766 csatában lõtt le 20.300 gépet
Ha masnak nezed profilt nem mutatja a pelcsniket.
2147 csata. 5000 az a repules szoval egy csata aka'r 5is lehet.
Egyetértek veled szerintem is túl van értékelve az ölés mikor a sebzés a fontos! Azt meg h kihúzza ki mögüled lõve ( persze úgy h neked is adogolja mint az õrült😊 az már oly mindegy szerintem. Jó lenne ha már kialakítanának valami damage mutató szerûséget, mert egyre több ember fogja észrevenni h valami nem stimmel.
Nem azért mondom de az h mennyi a végsebességed nem mond semmit !!!!!!! Azt meg h mientávon belül vagy képes felgyorsulni azt még a játékfejlesztõk sem tudják sztm.😛
Nem azért de csak nekem tûnt fel h 0 plecsnije van?!😊
5700 csatában 20.300 gépet lelõni. Ez Tom Cruise a top gun-ból
Wtf?!<#wow3>#wow3> Abba is hagyhatna ha mar mindent kimaxolt.<#action>#action>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Nemsokára jön az új patch amivel bekerül a játékba az összes gép FM-je (kiv ruszki) azután már jobban elõjönnek majd a különbségek remélhetõleg.
Arcade-ban nem érvényesek azok az emelkedési és fordulási adatok amik oda vannak írva. Ezért van az, hogy nem igazán mûködik az energia harc ami pl a német gépekre jellemzõ. Lecsapsz valakire zuhanásból van 200+ km/h elõnyöd és ha nem hal meg hiába próbálsz felfelé menekülni simán utánnad fordul és veled emelkedve seggbe lõ.
Azok az adatok HB és FR-ben reálisak. Arcadban ne várja senki, hogy a fizika törvényei majd mûködni fognak. Bevett trükk, hogy le fékezeheted simán a téged követõ gépet ami elõl nem tudsz kifordulni mert nem esik át a gép még alacsony sebességgel sem. Gyakorlatilag lebegni tudsz majdnem és miután elment melletted padlógáz és lõheted.
HB-ban és FR-ben simán átesnél de arcade-ban nem. Azért jók arcadeban inkább a fordulékonyabb vadászok amik a német vadász gépekre nem jellemzõk.
Azok az adatok HB és FR-ben reálisak. Arcadban ne várja senki, hogy a fizika törvényei majd mûködni fognak. Bevett trükk, hogy le fékezeheted simán a téged követõ gépet ami elõl nem tudsz kifordulni mert nem esik át a gép még alacsony sebességgel sem. Gyakorlatilag lebegni tudsz majdnem és miután elment melletted padlógáz és lõheted.
HB-ban és FR-ben simán átesnél de arcade-ban nem. Azért jók arcadeban inkább a fordulékonyabb vadászok amik a német vadász gépekre nem jellemzõk.
Örülök hogy segíthettem 😊. (valószínûleg sokan vannak aki olvassák a fórumot, és nem szólnak hozzá vagy csak más a nevük játékban, de most már tudom hogy köztük vagy Te is...akkor már nem ajánlom ezt az oldalt 😊
Az a valaki HUN végzõdéssel bizony én voltam, és utólag is köszi a tippeket amit akkor kaptam. Nem sok HB-n voltam még, akkor abból a meggondolásból mentem be Catalinával, hogy mivel csak kis gépeim vannak, legalább annyival segítem a csapatot, hogy lebombázok földi egységet.
1. hiba: több üzemanyag kellett volna
2. hiba: gyakorlatilag nem érek oda idõben, annyira nagyon lassú a Catalina
3. hiba: olyan gépek között mint amik voltak, csak egy lomha, lassú, bónuszcélpont vagyok az ellennek..😄
Azóta elértem a 8. szintet, majd most a YAk 9t vagy mivel megpróbálom ismét a HB-t.
A fórumot pedig ismerem, olvastam az összes hozzászólást eddig 😉
1. hiba: több üzemanyag kellett volna
2. hiba: gyakorlatilag nem érek oda idõben, annyira nagyon lassú a Catalina
3. hiba: olyan gépek között mint amik voltak, csak egy lomha, lassú, bónuszcélpont vagyok az ellennek..😄
Azóta elértem a 8. szintet, majd most a YAk 9t vagy mivel megpróbálom ismét a HB-t.
A fórumot pedig ismerem, olvastam az összes hozzászólást eddig 😉
Hmm..eléggé szörnyû a balance.Mintha nem is lenne érvényes ami az adatlapokban benne van.Egy spitfire mk II olyan lazán emelkedett velem (mögöttem),hogy az Istenért nem tudtam otthagyni a bf109f4-el.Pedig nem kis különbség van sebességben és emelkedésben is a 2 gép között.És mielött bárki belekötne,yo-yo-ból jöttem felfelé tehát volt energiám.Szar.
Akartam írni,hogy valahol olvastam,hogy átdolgoznák az assist credit rendszert (menövelnék). Csak nem találom a fórumon.Így aztán inkább nem írom 😊