War Thunder: Air Forces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Különálló erõs célpontok ellen nyilván a legnagyobb bombát vidd, ami rád fér. A sok kisebbnek akkor van értelme, ha a célpontok gyengék, sok van belõlük, és nincsenek túlságosan egy kupacban.
Errõl jut eszembe, csak engem idegesít rettentõen, hogy a Bf109-esek árkád módban egyesével dobálják az ötven kilós bombákat, HBben meg párosával? Nagyon nehéz megszokni, néha árkádban nyomok csak kettõt, és azt hiszem, elszórtam mindet, máskor meg HBben halok bele abba, hogy ráfordulok még egyszer az AAA-kra, hogy eldobjam a maradék két bombát, közben meg már nincs is rajtam egy se...
Errõl jut eszembe, csak engem idegesít rettentõen, hogy a Bf109-esek árkád módban egyesével dobálják az ötven kilós bombákat, HBben meg párosával? Nagyon nehéz megszokni, néha árkádban nyomok csak kettõt, és azt hiszem, elszórtam mindet, máskor meg HBben halok bele abba, hogy ráfordulok még egyszer az AAA-kra, hogy eldobjam a maradék két bombát, közben meg már nincs is rajtam egy se...
Csatahajó meg anyahajó ellen miylen bombát ajánlotok? 5x250es vagy a 2x500as kombót?
Nem látszik mind. Meszánál pl a géppuska lõszernél úgy van megoldva, hogy asszem 20 elmegy simán, utána jön 5 nyomjelzõs, aztán megint 20 sima..
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a játékban minden kilõtt lõszert látunk? A valóságban ugye csak minden x-edik lövedék nyomjelzõs, a többit meg nem látni...
Egy fanatikus wot-os 😊
Fanatikus wot-os
Fanatikus wot-os
Nem csak fordulóharcban gáz ez, hanem normál repülésnél is, amikor nem lõ rád senki. Ha szembõl megtámadsz egy bombázót, akkor mire utána fordulsz, elhúz vagy két kilométerre. Plusz extrém módon billen lefelé a gép orra kanyarban, úgyhogy még magasságot is vesztesz. És ez az orrbillenõsdi bombázó kergetésénél is nagyon zavaró. Megyek rá oldalról bezúmolva, nagyon lusta ívben fordulok csak utána, lõnék rá, aztán akkor veszem észre, hogy a gép orra valami ritka hülye irányba néz...
Jó az a 410-es arra amire kell, bombázókat abajgatni. Azok nem virgoncak. Persze aki nekiáll fordulózgatni vele az hamar átáll a bré rosszabbik oldalára 😊
Eheh, az Me410 már most is úgy repül, mint egy kehes sánta tehén, és még rontanak rajta? De jó lesz! 😛
Hopp ez elég hasznos link , akár mehetne is bannerbe .
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Valaki korábban írta ide sg-re, hogy minek van a játékban az adatlapokon feltüntetve az 1mp-es alatt kilõtt lövedék súlya. Azért fontos mivel még a játékban nincsenek benne a különbözõ lõszertípusok ezért a géped tûzerejét ez határozza meg a legjobban minél nagyobb az a szám annál nagyobb a gép tûzereje annál könnyebb lelõni az ellent persze vannak kivételek de nagy általánosságban igaz.
Kis olvasnivaló akit érdekel milyen a gépének a fegyverzete és annak ereje. Ezt az egyik FM készítõ linkelte szóval valószínûleg õk is használják ezt.
Gun Firepower
Gun Firepower
A lényeg ugyanaz, az FM-je az instructor miatt totál nem olyan, mint kéne lennie 😊
Én úgy tudom, hogy a repülési modell mindegyik módban ugyanolyan csak az Arcade módban a virtual instructor olyan szinten belenyúl, hogy ezért aztán nem jönnek ki a különbségek de azt olvastam, hogy ez nem fog így maradni és ezen változtatni akarnak.
FM= Repülési modell
DM= Sérülési modell
Ha egy gépnek nincs saját modellje akkor egy "alap" repülési modell van ráhúzva, sok gép ezért teljesít jobban-rosszabban mint kellene (többnyire jobban). Nade attól mert egy gép FM-je bent van nem jelenti azt, hogy azon már soha többet nem változtatnak mert ahogy kerülnek be az újabb a repülést befolyásoló "értékek" úgy változik és válik egyre komplexebbé a repülési modell mert pl az Fw-190 kis magasságon nem képes olyan sebességet elérni mint nagyobb magasságon vagy pl: a P-47 le tudja fordulni mert a szárnyterhelése kisebb mint a Dorának ami a játékban le is van modellezve.
Jut eszembe az Me-109 F jobb mint a Trop mert asszem ~60LE többet tud mivel a Trop súlya nagyobb a trópusi éghajlat miatt feltett szûrõk miatt.
Me-410 új repülési modellje hamarosan bekerül ami miatt sokan fognak sírni legalábbis a srác aki készíti ezt írta.
Egyébként a még be nem került gépeken már dolgoznak az FM készítõi ami nekem azt jelenti, hogy a 3d modell megvan csak nem akarják kiadni rendes FM nélkül.
DM= Sérülési modell
Ha egy gépnek nincs saját modellje akkor egy "alap" repülési modell van ráhúzva, sok gép ezért teljesít jobban-rosszabban mint kellene (többnyire jobban). Nade attól mert egy gép FM-je bent van nem jelenti azt, hogy azon már soha többet nem változtatnak mert ahogy kerülnek be az újabb a repülést befolyásoló "értékek" úgy változik és válik egyre komplexebbé a repülési modell mert pl az Fw-190 kis magasságon nem képes olyan sebességet elérni mint nagyobb magasságon vagy pl: a P-47 le tudja fordulni mert a szárnyterhelése kisebb mint a Dorának ami a játékban le is van modellezve.
Jut eszembe az Me-109 F jobb mint a Trop mert asszem ~60LE többet tud mivel a Trop súlya nagyobb a trópusi éghajlat miatt feltett szûrõk miatt.
Me-410 új repülési modellje hamarosan bekerül ami miatt sokan fognak sírni legalábbis a srác aki készíti ezt írta.
Egyébként a még be nem került gépeken már dolgoznak az FM készítõi ami nekem azt jelenti, hogy a 3d modell megvan csak nem akarják kiadni rendes FM nélkül.
Jah, a kill assist-ért elég vékony a jutalom..
Az elõzõ körben kb 8 gépet lõttem le füstölésig a maxról, amit aztán a kollegák újratöltés közben kivégeztek. 1 kill 5000xp lett a vége -.-
Valaki csinálhatna már valamit igazán
Valaki csinálhatna már valamit igazán
Emancipate yourself from mental slavement!
Ja, és annyit még, hogy az egyik fejlesztõ (név szerint Trojan ) sokat idézett szállóigéje szerint az "Árkád" és a "korrekt FM" kifejezések nem szerepelhetnek egy mondatban.. soha 😊
Nem úgy viselkedik a levegõben ahogy az adatok alapján elvárnánk. Pl egy bombázó úgy fordul meg emelkedik mint egy vadász, vagy egy vadász úgy mozog mint egy bombázó...
Na igen, mit jelent az, ha egy gépnek nincs repülési modellje?
Mit is takar pontosan az FM státusz?
Talán ez a lista megmagyaráz egy-két dolgot:
FM lista
Ebben ugyanis megtalálható (nem tudom pontosan mennyire napra kész de elvileg igen) a gépek FM-jének az "állapota" magyarán bent van-e a játékban.
DM-röl még semmi infót nem találtam szóval arra sajnos még várni kell.
Saját tapasztalat alapján illetve fórumvadászatból nyert infók szerint. Nem nehéz kitalálni de jelenleg az orosz ágat éri meg a legjobban húzni. La-5 nem veszít annyi energiát mint amennyit kellene ezért van tele minden csata orosz gépekkel illetve az orosz 20mm-es fegyverek kicsit túlteljesítenek. Ha valaki olyan élményre vágyik mint anno nerf elõtt a spitek hispanoja volt akkor javaslom az orosz vadászok húzását az orosz 37mm-es pedig szerintem az egyik legerõsebb agyú a játékban.
Viszont aki bombázni szeret annak is érdemes oroszokkal játszani mert pl: SB-2 esekkel lehet a legjobban keresni 3x 500kg bombateher és olyan manõverezõképesség, hogy a vadászok is alig tudnak megfogni mellé +70% reward bonus és alacsony javítási költség magasabb szinten Yer-2 asszem 3x 1000kg os bombát tud elvinni.
Az adatlapokat jelenleg nem érdemes olvasgatni mivel nem tükrözi az FM jelenlegi állapotát.
FM lista
Ebben ugyanis megtalálható (nem tudom pontosan mennyire napra kész de elvileg igen) a gépek FM-jének az "állapota" magyarán bent van-e a játékban.
DM-röl még semmi infót nem találtam szóval arra sajnos még várni kell.
Saját tapasztalat alapján illetve fórumvadászatból nyert infók szerint. Nem nehéz kitalálni de jelenleg az orosz ágat éri meg a legjobban húzni. La-5 nem veszít annyi energiát mint amennyit kellene ezért van tele minden csata orosz gépekkel illetve az orosz 20mm-es fegyverek kicsit túlteljesítenek. Ha valaki olyan élményre vágyik mint anno nerf elõtt a spitek hispanoja volt akkor javaslom az orosz vadászok húzását az orosz 37mm-es pedig szerintem az egyik legerõsebb agyú a játékban.
Viszont aki bombázni szeret annak is érdemes oroszokkal játszani mert pl: SB-2 esekkel lehet a legjobban keresni 3x 500kg bombateher és olyan manõverezõképesség, hogy a vadászok is alig tudnak megfogni mellé +70% reward bonus és alacsony javítási költség magasabb szinten Yer-2 asszem 3x 1000kg os bombát tud elvinni.
Az adatlapokat jelenleg nem érdemes olvasgatni mivel nem tükrözi az FM jelenlegi állapotát.
Megvan a BF109, tudtam én hogy nagyon jó kis gép lesz ez. Elsõ köröm vele 😄
De ezt is szeretem:

De ezt is szeretem:

WoT: Nishizumi77
De számít ott is. Ott sem mindegy, hogy mivel lövöd az ellenfelet. Az nem számít igazán, hogy mennyi lõszer van a fegyverekhez egy feltöltésnél, mivel arcade-ban ha kifogytál, némi idõ alatt újratöltõdsz. Pont ezért hatásosabbak arcade-ban a nagy tûzgyorsaságú angol Spitfire-ök, mivel nem számít, hogy a gépágyúnkénti 60 lõszerüket ellövöd mondjuk egyetlen bombázóra. HB-ban viszont egy ilyen akció után vagy visszarepülsz a saját reptérre tölteni, vagy harcolhatsz tovább csak a géppuskáiddal.
Küldjél már át plz nekem olyan replayt amiben fordulóharcban leversz messerrel vadászokat. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy csinálod és szívesen megtanulnám. Az f-4 az f4/trop és a g-2 fordul a legjobban de azokat is leveri minden. A Yak, Spitfire, Japcsi A6 séria mind lefordulja simán.
én arcaderól beszéltem 😊 szóval ott nem is számít annyira a gépfegyver? :S
Pedig viszonylag egyszerû. Elõször is 20mm-ig géppuska, onnantól kezdve gépágyú. Minél nagyobb a kaliber, annál nagyobb pusztítást csinálsz egyetlen bevitt találattal, de annál kevesebb a lõszer hozzá, mert nagyobbak a lõszerek. Azt is el lehet mondani, hogy minél nagyobb a kaliber, annál kissebb a tûzgyorsaság. (pl: a Me-410 bombázógyilkos verziójának 50mm-es gépágyúja kb két másodpercenként lõ egyet, de a legtöbb bombázó már egyetlen találatától fekszik.)
A kis kaliberû lõszer kis pusztítást csinál, de sok van belõle. Az a szép, hogy mivel többféle játékmód van, jelentõsen eltérõ körülményekkel, ezért nem lehet azt mondani hogy a nagyobb vagy a kissebb kaliber a jó. Arcadeban örül az ember a Spitfire 20mm-es Hispano gépágyúinak, mert jó erõsek, és ott top gépek a Spitfireok, mert újratölt a lõszer. Historical Battleban ugyanezzel a géppel nem sokra mész, mert a gépágyúk 60 darabos lõszerkészletét kb tíz másodperc tüzelés alatt ellövöd, és ott nincs újratöltés, csak ha visszamész a repülõtérre.
Historical Battleban a legjobb helyzetben talán az amerikaiak vannak, mert az általuk használt 12.7mm-es nehézgéppuskák megfelelõen erõsek, és rengeteg lõszer van hozzájuk.
A kis kaliberû lõszer kis pusztítást csinál, de sok van belõle. Az a szép, hogy mivel többféle játékmód van, jelentõsen eltérõ körülményekkel, ezért nem lehet azt mondani hogy a nagyobb vagy a kissebb kaliber a jó. Arcadeban örül az ember a Spitfire 20mm-es Hispano gépágyúinak, mert jó erõsek, és ott top gépek a Spitfireok, mert újratölt a lõszer. Historical Battleban ugyanezzel a géppel nem sokra mész, mert a gépágyúk 60 darabos lõszerkészletét kb tíz másodperc tüzelés alatt ellövöd, és ott nincs újratöltés, csak ha visszamész a repülõtérre.
Historical Battleban a legjobb helyzetben talán az amerikaiak vannak, mert az általuk használt 12.7mm-es nehézgéppuskák megfelelõen erõsek, és rengeteg lõszer van hozzájuk.
Akkor a MiG pilóták mit szóljanak? <#idiota>#idiota>
Érdekes, én a két darab MG FF-et sokkal hatásosabbnak találom, mint a F/G széria egy darab MG151 motorkanone-ját. Lehet hogy az MG151-es fejlettebb és jobb karakterisztikájú fegyver, mint az MG FF, de az FF-bõl kettõ van, így hatásosabb, többre mész vele. Már arcadeban természetesen, ahol nem téma a lõszer. Nyilván HB-be még a gyengébb fegyverzet ellenére is a F/G változatot viszem a 109-esbõl, mert oda kell a lõszer.
Ez a vicces amúgy, hogy azok a gépek, amik kivállóak arcadeban, sokszor használhatatlanok Historical Battleban. Lásd Me-109E vagy bármelyik gépágyús Spitfire modell, a csövenként kemény 60 db lõszerrel. De ugyanezzel küzdenek HB-ban az orosz Yakok is, a Shvak 120 lõszere nem sok célpontra elég.
Ez a vicces amúgy, hogy azok a gépek, amik kivállóak arcadeban, sokszor használhatatlanok Historical Battleban. Lásd Me-109E vagy bármelyik gépágyús Spitfire modell, a csövenként kemény 60 db lõszerrel. De ugyanezzel küzdenek HB-ban az orosz Yakok is, a Shvak 120 lõszere nem sok célpontra elég.
"Nem akarok gold ammo-t a repülõs részbe. 😊" Ezzel egyet is értek, de azért nyilvánvaló, hogy nem mindegy, mivel is találnak el... míg egy "darab vas" jó eséllyel csak üt egy öklömnyi lyukat a szárnyba, addig a "tuningolt" verziója letépi az egészet 😊
Nem akarok gold ammo-t a repülõs részbe. 😊 Ne feszegessék a lõszer típusát 😊
Elég sok adat hiányzik (még) szerintem :\
ja és az sincs írva hogy melyik gép milyen fajta lõszert használ :S
igen 😊
de a gépágyút nem is emberek ellen tervezték 😄
én azokhoz nem értek, és az van a repülõkön is itt....
sima gépfegyverekhez értek csak meg nagy kaliberhez 😄 76mm-tõl felfele 😊
de a gépágyút nem is emberek ellen tervezték 😄
én azokhoz nem értek, és az van a repülõkön is itt....
sima gépfegyverekhez értek csak meg nagy kaliberhez 😄 76mm-tõl felfele 😊
"...a földi gépfegyverekhez én is értek de az más tészta... az emberi test "átütésére" lett tervezve...."
Khmmm... talán ha a fejlõdésüket tekintem, akkor igaz amit írtál, de nem véletlenül van annyiféle lõszertípus hozzájuk. De mint azt már írtam, a 20 mm-es (és persze felette is) nem pusztán a lövedék keresztmetszeti mérete miatt rombol jobban. A géppuskákhoz is kísérleteztek anno robbanólõszerekkel - fõként az Osztrák-Magyar Monarchia idejében az elsõ világháborús légvédelmi fegyverekhez, de nem lettek igazán jók. Túl kicsi a lövedék mérete ahhoz, hogy hatékony legyen. Ezért inkább maradtak az acél-, illetve ólommagvas, fényjelzõ, gyújtó, páncéltörõ, páncéltörõ-gyújtó fajtáknál. A gépágyúknál viszont már ott a repesz-romboló is, ami kellõen érzékeny gyújtóval szerelve elmûködik a repülõgép faépítésû szárnyán is.
Khmmm... talán ha a fejlõdésüket tekintem, akkor igaz amit írtál, de nem véletlenül van annyiféle lõszertípus hozzájuk. De mint azt már írtam, a 20 mm-es (és persze felette is) nem pusztán a lövedék keresztmetszeti mérete miatt rombol jobban. A géppuskákhoz is kísérleteztek anno robbanólõszerekkel - fõként az Osztrák-Magyar Monarchia idejében az elsõ világháborús légvédelmi fegyverekhez, de nem lettek igazán jók. Túl kicsi a lövedék mérete ahhoz, hogy hatékony legyen. Ezért inkább maradtak az acél-, illetve ólommagvas, fényjelzõ, gyújtó, páncéltörõ, páncéltörõ-gyújtó fajtáknál. A gépágyúknál viszont már ott a repesz-romboló is, ami kellõen érzékeny gyújtóval szerelve elmûködik a repülõgép faépítésû szárnyán is.
Azok se egyformák😊 MG ff ME109E-n szar. MG151 viszont már jó. Kitapasztalod majd 😊. Kis fegyverrel is le lehet lõni csak lehet hogy elõbb szed le😊. 4 motorosnak a 30 mm a biztos,hogy ne legyen ideje visszalõni.
az a baj h itt nincs páncélzat írva..... találjam ki melyik mit bír? 😄 vagy mi? 😊
azt már tudom hogy 20mm-tõl kezdõdik az igazi gépfegyver 😄
azt már tudom hogy 20mm-tõl kezdõdik az igazi gépfegyver 😄
Nem véletlen nem érdemes kis kaliberrel nekimenni a bombereknek.És nem csak azért mert jól fel vannak fegyverezve.Elég jól le van modellezve. Nem mindegy Spittel gépfegyverrel vagy ME410 -el mész neki l egy A20-asnak
a földi gépfegyverekhez én is értek de az más tészta... az emberi test "átütésére" lett tervezve.... ott annyira nem számít a kaliber 😊 ez más...
pl. itt a játékban 7.7mm.es alig akarja kicsinálni az ellenséget... 20mm-es már szaggat rendesen, gondolom így volt a valóságban is és csak van egy kis valósághû alapja a gamenek
pl. itt a játékban 7.7mm.es alig akarja kicsinálni az ellenséget... 20mm-es már szaggat rendesen, gondolom így volt a valóságban is és csak van egy kis valósághû alapja a gamenek
"ahogy itt észrevettem inkább a kaliber, páncélzat annyira nincs a gépeken"
Van nagy páncélzat itt is. Pl. a hidroplán vs fighter harcban eléggé nehéz kiszedni az elsõt.
Szerintem itt elég nagyságrendileg hova sorolni a gépeket nincs értelme számolni óramû pontosan, mint a tankoknál.
Van nagy páncélzat itt is. Pl. a hidroplán vs fighter harcban eléggé nehéz kiszedni az elsõt.
Szerintem itt elég nagyságrendileg hova sorolni a gépeket nincs értelme számolni óramû pontosan, mint a tankoknál.
A repülõs dolgokhoz én sem értek igazán, bár a fegyverekhez van némi közöm. Pusztán a számokból annyi következik, hogy ha teszem azt két gépnél, mindkettõ mondjuk 2 db 20 mm -es gépágyúval és kettõ 7,7 mm -es (7,62 mm -es) géppuskával van szerelve, akkor ahol nagyobb az egy másodperces sorozatra esõ lövedéktömeg, az a gyorsabban tüzelõ fegyver összeállítás, és ezért hatásosabb is. A gépágyú és géppuska lövedékek rombolóerejének összehasonlítása azért bukik, mert hiába lehet mondjuk a tömeg elõny a sok géppuska lövedéknél, ha a gépágyú robbanó lõszert használ. Itt is maximum a tûzgyorsaságra lehetne következtetni, mert az jobban meghatározza a fegyver hatásosságát. A nagyobb tûzgyorsaságúval könnyebb megszórni és így eltalálni a célt.
értesz ehhez? én nem igazán értek a második vh-s vadászgépekhez meg bombázókhoz de érdekelne ez a kilõtt lövedékek együttes tömege!
Tankokhoz értek csak, ott tudom, hogy az átütés számít meg a páncélzat a legjobban....
ahogy itt észrevettem inkább a kaliber, páncélzat annyira nincs a gépeken... persze azért van egy kicsi 😊
szóval ha van egy gépen 8db 7.7mm-es meg van 1 db 20mm-es akkor a 7.7-esnek lesz nagyobb a kilõtt lövedékek együttes tömege... de annyira nem halálos mint 1 db 20mm-es hispano mondjuk? 😊
Tankokhoz értek csak, ott tudom, hogy az átütés számít meg a páncélzat a legjobban....
ahogy itt észrevettem inkább a kaliber, páncélzat annyira nincs a gépeken... persze azért van egy kicsi 😊
szóval ha van egy gépen 8db 7.7mm-es meg van 1 db 20mm-es akkor a 7.7-esnek lesz nagyobb a kilõtt lövedékek együttes tömege... de annyira nem halálos mint 1 db 20mm-es hispano mondjuk? 😊
Ez mondjuk igaz de akkor már egyszerûbb lenne odaírni hogy ennyit lõ másodpercenként és kész. Nem kéne utána számolgatni...
Most éppen nincs elõttem, de nyilván ez az adat segít eligazodni, mikor ugyanaz a kaliberû és számú fegyver van két különbözõ nemzet gépén. Mert a tûzgyorsaság miatt ez is el fog térni egymástól.
Azért a tûzgyorsaság sem mindegy. Kezdem megszeretni ezt a Beaufortot. Kegyetlen jó a toronyfegyvere.Igaz csk 2db 250-es bomba van rajt, de pár kill összejön pluszba mindig a toronyból.
De azt egyszerûbb megállapítani az ágyúk számából meg kaliberébõl szvsz...
Annyit lehet következtetni, hogy mekkora a tûzereje az adott gépnek.
Nincsmit bár hogy ezt miért kellett odaírni azt nem tudom... inkább azt kéne odaírni hogy hány kg-os a gép meg milyen erõs motor van benne.
Értem, köszönöm.
Nem, úgy látszik még mindig nem érted. A magasabb szinteknek sosem volt feladata eltartani magát (a WoT-ban sem). A gondom az, hogy míg a WT-ben alacsonyabb szinteken futott körökkel hamar szép összegeket lehet összefarmolni, addig ezt a lehetõséget a WoT-ban készakarva kihúzták az egyenletbõl, hogy kénytelen legyél prémiumot vásárolni. Természetesen késõbb a WT is elmehet ebbe az irányba, de egyelõre sokkal korrektebb a kreditosztás rendszer, mint a tankoknál.