War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jeffjohnson
Mind2 verzió létezett egyedül az opciò nincs benne a játékban, hogy választhassunk. Viszont az A-5 nek sok altípusa volt. Hogy a játékban mi van benne nem tudom de ezek szerint sima A-5 nincs:

Fw 190A-5/U1 - similar (with extended engine mount) to A-4/U1 airplane, temporary powered by a BMW 801 C-2 engine

Fw 190A-5/U2 - long range fighter-bomber plane adapted to the night operation; it was fitted with anti-reflective strips over engine exhaust pipes on both sides. Mounted under the fuselage, an ETC 501 bomb rack for 250 or 500 kg bombs was added, additional fuel was placed in two external tanks of 300 l capacity each mounted under the wings on V.Mtt-Schloss (Verkleidetes Messerschmitt Schloss) shackles. In the wing leading edge an EK 16 camera and a doubled landing light were installed; the MG FF cannons were deleted in this modification. Based on this version, a night fighter with FuG 217 Neptun J-2 radar was built. However, number of planes built is unknown; the only known specimen of this variant had no bomb rack, camera or landing lights.

Fw 190A-5/U3 - fighter-bomber with the ETC 501 bomb rack and without MG FF cannons. After a change of designation this was serially produced as Fw 190F-2. There was also a desert variant with dust filters designated as A-5/U3/tp (F-2tp).

Fw 190A-5/U4 - reconnaissance fighter fitted with two Rb 12.5/7x9 mm cameras and reduced armament (2x1 MG 17 and 2x1 MG 151/20 E); produced also in a desert variant designated A-5/U4/tp.

Fw 190A-5/U8 - long range fighter-bomber with two underwing mounted external fuel tanks (capacity 2x300 litres) and an under-fuselage mounted ETC 501 bomb rack; armament consisted of only two MG 151/20 E cannons. It was developed into Fw 190G-2 plane and later serially produced.

Fw 190A-5/U9 - experimental plane with heavier armament, it was fitted with 2x1 MG 131 13 mm machine guns in place of MG 17 guns in the fuselage; in the wings the MG FF cannons were replaced by MG 151/20 E cannons. Only two were built (W.Nr. 150812, and 150816). The W.Nr 150816, BH+CF plane was later used as test bed for more powerful BMW 801 engine versions.

Fw 190A-5/U10 - experimental plane (only two built W.Nr. 150861 and 150862). It was used as a test bed for a strengthened wing adapted to serial application of heavier armament, generally 20 and 30 mm cannons. Armament consisted of 2x1 MG 17 in the fuselage and 4x1 MG 151/20 E in the wings, later become a standard for A-6 version.

Fw 190A-5/U11 - attack aircraft with two 30 mm Rheinmetall-Borsig MK 103 cannons mounted in underwing pods; only one plane existed (W.Nr. 151303, RG+ZA). This kind of armament became later standard as Rustsatz 3 (R3) kit.

Fw 190A-5/U12 - proposal for heavier armament consisting of six MG 151/20 E cannons. They were mounted under the wing in two additional WB 151/20 pods with two cannons in each pod; complete armament could be 2x1 MG 17, 2x1 MG 151/20 E and 2x2 MG 151/20 E. It was also a model for Rustsatz 1 (R1) kit for Fw 190A; two planes (BH+CC, W.Nr. 150813 and BH+CD, W.Nr. 150814) with such armament were completed.

Fw 190A-5/U13 - three prototypes (V42, W.Nr. 151083, GC+LA; V43, W.Nr 150817, BH+CG and V44, W.Nr. 150855) built, long range fighterbomber with two underwing V.Fw Trg. (Verkleideter Focke-Wulf Trager) bomb racks, adapted for carriage of 300 litre capacity fuel tank or 250 kg bomb. The plane was equipped with an automated pilot device and application of knifes for barrage balloons lines cutting on the wing leading edge was considered; one plane was experimentally equipped with a lacunar exhaust flame damper (GC+LA?). Armament consisted of two MG 151/20 E mounted in the wing roots. Plane was later produced under designation Fw 190G-3.

Fw 190A-5/U14 - torpedo plane adopted for transportation of one aerial torpedo LT F 5b mounted on the under-fuselage ETC 502 rack; plane had an enlarged fin (similar to Ta 152) and heightened tail wheel strut to eliminate the possibility ground contact by the torpedo; armament consisted of only 2x1 MG 151/20 E cannons. Two planes were tested TD+SI, W.Nr. 150871 and TD+SJ, W.Nr. 150872.

Fw 190A-5/U15 - experimental plane adopted for transportation of the unpowered Blohm und Voss 246 Hagelkorn (LT 950) flying bomb for destroying of naval targets, radio controlled by an Askania company produced ALSK 121 device. Extensively tested during second half of the 1943, later in the test program an A-8/F-8 series plane (W.Nr 130975) was also included, but tests were cancelled shortly after it was found that because of poor construction, the BV 246 had frequent defects.

Fw 190A-5/U16 - prototype of a fighter plane with heavier armament (W.Nr. 130975), for destruction of bomber formations. The MG FF cannons were replaced by heavier 30 mm cannons Rheinmetall-Borsig MK 108. This armament was later standardized as the Rustsatz 2 (R2) kit.

Fw 190A-5/U17 - fighter-bomber with under-fuselage mounted ETC 501 bomb rack and four underwing mounted ETC 50 bomb racks (2x2 50kg bombs). With A-5/U3, this variant was a model for the Fw 190F attack aircraft; basic version for the later Fw 190F-3/R1 variant. Armament was standard without MG FF cannons. Also used in a desert modification.

V43 1105
Hát ez a Hurricane Mk. I, Mk. II .. pff.. meg a Spitfire Mk. I. Mondom tegnap vagánykodok egy sort, de ezekkel a gépekkel egy egy prüttyögés oszt lezuhan az enemy.. cöh.. de nem érdekel.. azért is a Messzereket fogom nyúzni .. <#whatever>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Látom jòl elvagytok:-) .Nem tudom elértétek- e már ezt a gépet, de az eggyik legszarabb vadász/ attacker a játékban.Már ami a repülési tulajdonságait illeti.Vagyis repülési tulajdonságai nincsenek.(persze én se próbáltam minden gépet és lehet én vagyok béna).Kiváncsi vagyok más is így érzi- e.Magyar Betyár? Ez egy drága Me 109 e. Csak legalább szar is. Ha megkapná a + fegyvereket talán attackerként használható lehetne.De mint tudjuk a németeket nem kényezterik el( lásd rakéták)
Jeffjohnson
"A-5/A-6 manual (8/43) still calls the MG FF a Rüstsatz. Weight table contains a note that removal of the MG FF saves 135 kg."

Pdf: 13. oldal

wiki Habár nem szeretem,mert mindenki által szerkeszthetõ. Még egy említés.. Itt is említik. Még egy "hivatalos" pdf is: Focke wulf A-5

Jeffjohnson
németül tudók elõnyben de "rüstsatz" az atalkító készlet vagymi. Ahogy olvastam ezt a súlya miatt leszedték.

A táblázatban az MG FF alatt olvasható 'Rüstsatz' pedig 'átalakító készletet' jelent, tehát valóban nem alapfegyverzete volt az A5-ösnek az MG FF, hanem gyári kittel lehetett azzal ellátni, opcionálisan. Könnyen lehet hogy ez egyszerû szárny alá függeszthetõ gépágyúgondolát jelent. Tehát valóban nem építették bele az FW-190esekbe már az elavult MG FF gépágyút, csak opcionálisan tették hozzá, ha olyan volt a feladat, hogy kellett az extra tûzerõ. Pl: Bombázóvadászat

Jeffjohnson

Jeffjohnson
Ne velem vitatkozz! Fogod magad és nyitsz egy topicot és leírod bele mindezt, de a hangvételböl itélve te nem akarsz mast csak trollkodni.

",több forrás is említi,"
"Érzésem szerint" <#eljen>

Ez mind2 olyan kezzel foghato, hogy nem is tudom mit mondjak rá

Tudomásom szerint az Fw-190ben sosem volt MG FF gépágyú, egyik verzió sem.
A 190-esek megjelenésekor már rendelkezésre állt az MG151/20, és minden vadászba azt raktrák, mert sokkal modernebb fegyver volt az FF-nél. Akkriban az FF-et már csak bombázók védõfegyverzetében használták.

A másik.Amit linkeltél gun firepower oldal(elvileg használják a készítõk is).Ott jól látszik a táblázatban(lehet én néztem el),de a 20mm-es gépágyúk közül az mg 151/20-nál csak a hispanok erõsebbek.Érzésem szerint ez egyáltalán nem jön elõ a játékban.Vagyis részben,mert a hispanok tényleg brutálisak.

Sajnos nem találtam még hivatalos adatokat a német gépek fordulásáról,szóval nem fogok reklamálni és topicot nyitni.Viszont csak egy példa,ha már az fw 190-ról volt szó,ami a játékban van A-5 típus,több forrás is említi,hogy hogy a 2db 151/20 mellett 2 db 20FF is a fegyverzet része volt.Ezt érdekes módon nem rakták bele?<#mf1><#levele>

Jeffjohnson
"If it has it's FM and it's weird, then you should open a topic on it so we can focus on it and figure out what's wrong together"

"If you notice anything weird on a plane with a FM (check here LINK) start a thread on the plane in this subforum and one of the FM guys will be more than happy to show you documents he worked off and how it compares to the FM ingame atm "

"Ignore the stats box for now, none of it is accurate. Once FMs are 'done' and things stabilize those numbers will be updated to reflect the actual FM ingame.
For instance Tempest infobox says 640km/h while because it doesn't have FM yet, ingame it only goes just barely above 400km/h"

Remélem angolul tudsz.

Jeffjohnson

"P-47 has massive wings to support it's weight while the Dora has small stubby wings in it's pursuit for speed, as a result, the P-47 has a slightly lower (empty) wingloading, ~160kg/m2 vs ~170kg/m2. If both fully loaded with fuel the P-47 would be substantially heavier than the Dora because it had bigger fuel tanks which gave it ~50% more range than the Dora (I guess that ridiculous looking fat fuselage is good for something)
But in this game where we mostly just pick 20 or 30 minute fuel, it makes sense for the P-47 to turn as well or slightly better than the Dora when carrying similar amounts of fuel"

Tudtam én hogy fejleszteni kell a repair skillt. Látjátok itt az eredmény <#nevetes1>

Kis érdekesség a közelgõ 1.27-bõl.

Mellesleg játék adatlap alapján egyik fw-nél sem fordul jobban.

Hehe...Jobb ha hozzászoksz.Aránytalan a mind fegyverzet és menettulajdonságok terén.De fogjuk rá a bétára.

Jó lett szerintem <#eljen>

Sztem jo lett. Zene is megfelelo. 😉

Próbálkoztam csinálni 1 szép montaget de a szar egerem miatt az egér mozgás nem lett sajnos valami szép. Remélem azért élvezhetõ.
Nohab
" a P-47 le tudja fordulni mert a szárnyterhelése kisebb mint a Dorának ami a játékban le is van modellezve."

Honnan van az infó? Az általam olvasott irodalomban dicsérték a Dóra fordulását. (Mondjuk lehet, hogy az orsózási sebességre gondolt a szerzõ.) Nehezen akarom elhinni, hogy egy ekkora böszme gép jobban fordul, mint egy FW-190 D9.
Na ez se az én napom, ruszkikkal alig bírtam kilõni az ellenfeleket. Deficitbe is mentem.
En is a Beaufighterre acsingozom mar, kicsit mar elegem van a 7,7-es vizipisztolyokbol. <#vigyor2>
Kedvenc low tier-es gépem az angoloknál. Van egy jó trükk vele. Pl. PBY ellen ha nem sikerülne ketté szelni. PBY lassú, könnyû utolérni, utolsó pillanatban a seggében hirtelen felemelkedni, vízi torpedó ki. Bammm.
A videóban 0:52-tõl <#wow1>

Egyébként az valami új game mode lehet mert van ott vagy 100 gép.

Ez a beaufigther mekkora egy gusztustalan OP gép, rohadt masszív és a tetejében még railgunja is van mert akárhányszor rám lõ és eltalál akkor instant meghalok 1-2 lövéstõl.

WoT: Nishizumi77

Épp akartam betenni a videót 😊
Torzonborz

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Trucker39
Jó ez az SB bombázó. 😊

Mondjuk csak 119 meccset mentem eddig, de már van 5.
Leginkább játékkal töltött idõre. Nem kell érte teljesíteni extra dolgokat, csak ilyen "összesen 100 ellenséges gép lelövése" meg "100 repült csata", meg ilyen nullkövetelményû szarok vannak. Pont ezért az értékük is nulla. Semmit nem mondanak egy pléjerrõl a medáljai, csak azt, hogy sokat játszott. Azt meg a szintjén is látod úgyis. Felesleges fícsör, szvsz.

Ha a nevedre klikkelsz a jobb fölsõ sarokban, akkor kidobja a stat ablakot, ott meg van egy medals fül, megnézheted pontosan mindet.

Plecsnit mire kapni pontosan?
Yak pilóták ezt nézzétek. Csak érdekesség, mert nem WT, de érdekes:

Ok 😊
Mindkettõ 😊

Újabban a HUN végût használom.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Mint Glo egy párszor mentünk együtt HB-ban, csak most találkoztam egy V4_Glo_HUN nevû emberrel. Gondolom valamelyik Te vagy 😊
mármint "i" 😊
gondolom ez benne maradt mint motor be/ki gomb 😊 mert azt csinálja mintha leállítanád az egészet aztán elindul újra egy pár mp múlva 😊
Nebassz, tényleg az I gombon van! 😄 Az mit csinál? Ignition? 😛

Köszi, ez hasznos volt!

Gondolom az I gombra raktad át
rakd át másikra 😊
Nem tudom, de érdekes. Küldd el a béta fórumra, ott vannak a Device okosok 😊

Hö? <#wilting>

Glo megváltoztattad a nicked a játékban vagy akiröl azt hittem eddig Te vagy az nem is!? :-)
Ez kezdetektõl foga van, amióta áttettem a default W-S sebességszabályozást más gombokra. Nem rángatja a pilóta a kezét, azt néztem már.

A thrust beállításnál kitöröltem mindent, beállítottam két billentyût, meg bepipáltam, hogy incremental thrust. Szerintem nem rontottam el semmit...

Annyi még hozzátartozik a teljes képhez, hogy ez egy Razer Nostromo, nem szimpla billentyûzet, de nem hinném, hogy ez probléma, mert minden más beállítás jól mûködik, még a lassítás is. Kizárólag gyorsításnál, de ott minden alkalommal.

Mi volt most ez a leállás mente közben vagy csak nálam volt?
Passz. Ez mióta jelentkezik? Nézd meg, hogy belsõ nézetben a pilóta hátra is rántja-e a kezét a gázkaron mikor leveszi 0-ra.
Esetleg megérne egy posztot a hivatalos fórumban.

Még, kérdés:
Mit baszhattam el a beállításoknál, ha minden egyes alkalommal, amikor fölfelé módosítom a motorteljesítményt, a motor elõször leáll a francba, és csak aztán pörög fel a beállított százalékra? Lassítani tudok normálisan, de ha mondjuk 80%-ról tolom föl 100ra, akkor az úgy néz ki, hogy 80%-0%-100%... Persze nem írja ki, csak hallom a motor hangján, meg látom a sebességen.
Így teljesen értelmét veszti a 100% fölötti tolóerõ, mert amennyi sebességet nyernék a plusz erõvel, annyit pont el is bukok azzal, hogy elõtte leáll a motor...

Egy ilyet én is szívesen elfogadnék😊😊😊😉
Sõt, a kedvencem, hogy nem tudhatok a gépemrõl szinte semmit. A bombák számát írja, a többit meg találjam ki. Gondolok itt ilyenekre, hogy géppuskák, gépágyúk lõszere, üzemanyag... Ez utóbbit megkerestem a mûszerfalon, de az az óra nem mûködik.