War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jó, egyszerûsítsük le a kérdést, sokkal kevesebb munka:

Mutass _egyetlen_ Wunderwaffét, ami USA/SZU teszteken bevált, késõbbi háborúban bevetették, és esetleg máig látjuk a fejlõdését?

V-2 nem ér, mert azt említettem, mint kivételt.

Nos?

Hogy eltérjünk a tárgytól ami nemsokára flémháborúhoz vezet, a hivatalos fórumról egy infó a MM-t illetõen:

"What has been determined is this: 0-1, 2-6, and 7+ is roughly how it goes."

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

ne haragudj de te mi alapján 90%-ozol?
mutass már akkor egy kimutatást, hogy mely ötletek/megoldások/konstrukciók voltak amelyek nem váltak be és melyek igen

én meg azt mondom hogy 48,7%-a a technológiájuknak bevált!

Jó, persze, nem történelmi tanulmánynak szántam a hozzászólást. Csak felmerült itt egy részlete a szokásos 2.VH-s némettechnológia mítosznak, hogy "ha kaptak volna elég idõt a német tudósok".
Erre akartam csak felhívni a figyelmet, hogy bizony kaptak idõt, csak nem a III. Birodalom alkalmazásában, hanem az USA és a SZUéban.
És a "csodálatos" ötleteik és szuperfejlett technológiájuk 90%-a mehetett is rögtön a szemétdombra, nem lett belõle használható eszköz, bármennyire is azt hitték elõtte.
Nem lett modern rakétapropelleres kávédaráló, nem lett modern UFOrepülõ, nem lett modern szupernehéz tank. Az ötletek nagy része életképtelen volt.

napestig lehetne sorolni a német mérnökök kiváló megoldásait és konstrukcióit egyes területeken a szövetséges hatalmak elõtt jártok, mint ahogy szövetséges oldalon is voltak ötletes megoldások bõven és õk is voltak elõnyben bizonyos területeken, ugyanúgy, ahogy fejlesztési zsákutcák is voltak minden oldalon
szerintem pont annyira szélsõséges túlzás a lereagált hozzászólás, mint a német technikát istenítõ tábor megnyílvánulásai

ui.:
a késõi Messzák meg az F és G Fóka mitõl lenne elcseszett?

Be szokták ide linkelni a fejlesztõk online táblázatát, ami a Flight Modellek állapotát mutatja az egyes gépek esetében. Az azt mutatja, hogy a szovjet gépeknél már szinte minden gép Flight modellje készen van.

Nem hogy nincs nekik, hanem nekik van a legelõrehaladottabb állapotban a flight modeljük.

Nohab
Azért akad más is:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Igaz, hogy a nagy része egyszerûen fasság, de azért pár dolog megtetszett a szöviknek is. Német gépek:

Háború utáni orosz vadászgépek:
1946: MiG I-300
1948: MiG I-320

Valamint érdemes a további német(tovább) fejlesztéseket is megemlíteni: orrsegédszárny, katapultülés (már 1942-ben már szériagépekbe volt beépítve), hátranyilazott szárny használata (megszûnt volna azzal a Musztáng egyik hibája is, ami jó pár jenki pilótát kinyírt) és akkor még az automatikára ki se tértem.

Mielõtt valaki azt hinné, hogy teljesen elvakult német fan lennék, annak elmondanám, hogy tisztában vagyok a német gépek gyengeségeivel is. Itt fel lehetne sorolni a gyenge feltöltõket, elcseszett fejlesztési irányokat: Mesza 1942-tõl, Fw 190 F és G széria stb., illetve a minél nagyobb kaliber utáni vágy... stb.
Na de már nem azért, de ha a Csajkának a repmodelljében van egy olyan realisztikus elem (irányítószárnyak beragadása), ami _egyetlen másik gépnek sincs meg_, akkor az éppen hogy jobban ki van dolgozva, mint a többi. Viszont ez szembemegy a fejlesztõk állításával.
Szóval valamelyik nem igaz a kettõ közül.

Továbbá a gép ezen "képessége" elég nehezen nevezhetõ tápnak. Legalábbis mindenféle, irányítás visszaszerzésére irányuló remény nélkül földbe csapódás nem egy olyan tulajdonság, amit én kimagaslóan elõnyösnek tartok...

Ennél a Csajkás dolognál nincs fekete/vöröslátás, egyszerûen tökéletesen irányíthatatlanul, ide-oda rezegve, nyílegyenesen beleáll a gép a földbe. Abban nem vagyok biztos, de este kipróbálom, hogy a maxra húzott Catalina legénységgel is csinálja-e, de le merném fogadni, hogy igen.
Szerintem nincs köze a legénységhez.

Van repmodellje, csak nincs kidolgozva (ezért über táp). Ha nem lenne, akkor ugyanolyan lenne mint a Reserve I15, vagy valamelyik másik gép amirõl klónozva van. A kormányszervek bekeményedése simán benne lehet.

Mert nem a repülési modellel hanem a pilótá(i)d fizikájával van összefüggésben. Az pedig már implementált.
Igen, most írom le harmadszor, hogy ez egy jó magyarázat lenne, HA lenne az orosz gépeknek repülési modelljük. De nincs. És ha nincs, akkor ez nem lehet szándékos hatás. Ez logikus, nem?

Pluskast
Lehet, hogy ám ezt azért csinálja mert a képességeidnél a pilot résznél kevés pontot raktál a stamina illetve vitality részhez (csak egy tipp).

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Ahogy az event list-et nézem ez egy pofánlövés tipikus esete volt, ahol az il10 nyert, aztán mindenki leesett 😊

Trabant93
Valaki elmondaná nekem hogy ez az il-2 mi a jóistenbõl van összerakva?Mert nemegyszer fordult elõ már,hogy az ishakkal nem bírtam lefordulni a fattyát...

\"Ibolya csavargyár 4 per 4 alosztály dátum két fél kevert.\" Wot nick:Gvozgyika[-HOT-] War Thunder nick:Warlock93

Amúgy a bekeményedésre is van példa, az is fizikai hatás, a valóságban is szerepel. Nagy sebességnél a kormánylapokra ható áramlási erõ nem hagyja kitéríteni azt. Annak idején meg még nem volt szervó 😊

Rendben, akkor hulljon szét darabokra. De ne szarfos fizikai buggal csapjon földhöz, mert azt nem csipázom!

Most nézem, hogy a képen rajta van mikor Rudi MIG-9-ét éppen <#violent> lelövi egy IL-10-es. Itt tartunk <#eplus2>
PErsze, hogy nincs kész az FM-je. 500-nál szét kéne hullania darabokra 😊

Meg gondold el hogy vett annyinál levegõt a pilóta 😊 A seggén, maximum 😄

Gyors süllyedésnél a pilóta fejébe megy a vér - ezt jelzik a kép elvörösítésével, gyors emelkedésnél pedig a lábába, ilyenkor ájulásközeli állapot van, ezt jelzik a kép elfeketítésével.

Csináltam már olyat hogy a pilótám konkrétan beájult (pilot is unconscious) öntudatlanra, és nem lehetett irányítani a gépet egy ideig amíg fel nem riadt a szerencsétlen. A G-tolerancia és az állóképesség skillekkel ezeken lehet javítani. Nem bug hanem feature.
flashpointer
Ennyire volt elõrébb a német technológia 😄

Emancipate yourself from mental slavement!

Igen, én is így magyaráztam magamnak egy darabig. De nincs még FM a gépnek! Nem modellez ilyet a játék perpill!
Meg ha a többi biplán is csinálná ezt, még el is hinném, de csak a Csajka ilyen.
Egyébként nem is néz ki grafikailag se valami korrektül, amit a gép csinál: elkezd reszketni, olyan 5-10 fokot fordulgat jobbra-balra hossztengely mentén, nagy frekvenciával.

Egyébként mi szorul be, az irányítófelületek? Az hogy magyarázná ezt a reszketést?

De regi kis gepeknel ez normalis akkora a sebesseg, hogy beszorul nemlehet iranyitani oket, de a cometnel felfele elkezd gyorsuli 1200ig? Szoval azert gracitacioval ellentetes dolgok erossen. :ASD
A Csajka meg pont ereszkedésnél csinálja ugyanezt, vagy valami nagyon hasonlót. 20-30 fokos szögben lefelé ereszkedve úgy 500km/h környékén elkezd reszketni az egész gép irányíthatatlanul, aztán nyílegyenesen beleáll a földbe.

Elõször azt hittem, csak a Csajka csinál ilyet, és hogy biztos valami turbulencia, vagy valami egyéb aerodinamikai tulajdonsága a gépnek...amíg rá nem döbbentem, hogy az orosz gépeknek nincs még FMjük, úgyhogy a jelenség aligha lehet szándékos viselkedése a gépnek.

Ha van gép, ami fölfelé is csinálja... hát, kéne szólni a fejlesztõknek, ez nem egy olyan hiba, ami mellett könnyen megy el az ember egy legyintéssel.

Azért mekkora pöcség, hogy Árkádban csak 67%-ig romlanak le a gépek, HB-ban meg 0-ra..

Ilyet a lvl 3as catalyna is csinál ha gombbal felhúzza az ember.. simán át is fordul mint egy ufó és nem lehet megállítani 😄

Torzonborz
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

ezekkel 😊 Mentségemre szóljon, hogy voltak más pedomacik is yak-okkal stb de a többség reserve meg 1-2esek.. nem örültek nekem az tuti 😊
Torzonborz
ezt mivel alkottad ? <#guluszem1>

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

ME-163-nál van egy érdekes bug. Néha rácsapás után mikor felhúzom a gépet, hirtelen elkezd gyorsulni, bevörösödik a kép, a gép irányíthatatlanul elkezd száguldani felfelé. Legutóbb 1250km/h-val "emelkedtem" 8k magasságig és ott hagyta abba. Szerencsére nem zuhanáskor csinálja, minden estre érdekes dolog 8000 métert emelkedi 1250-el.
Japcsi 2es megvan de engem nem nagyon vonzanak ezek a kis sárgák.
Wellingtotnon még van vagy 6 free rapír annyi alatt a legénység fel elsz húzva annyira hogy expert képzést megkapja a mk1es spiti souztán majd vmi ócsóbbal lehet HBzek. MK2 hurri ahogy említették is vagy a spiti 1es.
34k lion és 36k exp lett a végösszeg mert volt egy 16ezres javítás számlám xD

lerammoltam az elején egy lvl 2es japó gépet én idióta 😊
Mennyit fizetett? 😊

hát ezt elkúrtam sorry xD
[spoiler[[/spoiler]

pedomaciztam egyet :$ 😄

most meg gyûjthetek pénz, hogy megvehessem a 4 hispanos corsairt 😊
Kb a '44 után tervezett dolgok mehetnek (és mentek is) a tervezõasztalról rögtön a kukába. Egy rakás elképzelésük zsákutca volt, vagy konkrétan tökéletesen megvalósíthatatlan.

Meg találgatni sem kell, hogy mi volt a német tervek közül használható, az oroszok meg az amcsik elvitték mindet, és sorban végigvitték a fejlesztést és a teszteket. Ami használható volt a sok szemét közt, az kb a V-2 meg az STG-44...

Nagy része elsõ ránézésre használhatatlan volt, már ötlet szinten is, pl az ufóalakú szuperrepülõk el sem tudtak emelkedni a földrõl, a szupernehéz tankok meg nem tudnak mozogni, az elsõ sárban a Föld magjáig süllyednek...

pedig ott vannak a release tree-ban és muszáj is lesznek betenni ilyesmiket (pár darabot persze), hogy kiegyensúlyozzák a nemzeteket, még valamelyes mozgásterük is akad majd a gépek paramétereivel kapcsolatban
szerintem ez még bõven belefér, nem olyan abszolút messzemenõ túlzás, mint ami a "másik" játékban folyik

viszont azt nem értem, miért nem ez az egyik: Messerschmidt P.1101

Hja. A kérdés csak az, hogy miket terveztek volna a németek, ha nem õk vesztenek 😊 10 év német mérnöki ipara azért kihozott volna egy-s-mást 😊

De a "mi lett volna ha" gépeket tuti nem fogják betenni a várható flémháború és a tudjukmelyikjáték tervezõasztalon meghalt eszközei után 😊

érdemes vetni egy pillantást a tervezett fegyverzet variációkra, 6 db MG213/30, beépített R4M rakéták vagy a két darab MK112 55 mm gépágyú...

Ez a bv 215 nagyon jó mókának néz ki!

Vidd a hurrit rakétával.legalább pár földi vagy vizi célt kiszedhetsz.meg tán repülö is leesik.
Tegnap kezdtem el a japán ágat.Csak a HB miatt,mert nem akartam brittekkel menni.Másfél óra alatt már a Tier 2-es hayabusával aprítottam a britteket.Szerintem ess neki te is a japóknak.Eléggé fun.

az általad is említett release tree-ben ott a válasz, Ta-183 és BV P.215

Pluskast
Általában kb. 1 hónap. Rotáció van, mindig más nemzetekkel.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Meddig fog tartani ez a japán angol izé? Szar wellingtonnal repülöm csak így leszarom nyerünk vagy sem de az azért lol hogy 12 meccsbõl 1et sem nyertünk.
A hivatalos oldal FAQ-jában is sokszor van utalás rá hogy a Koreai háborúval bezárólag tart a játék világa. Tehát az ötvenes évek elejérõl származó gépek még teljesen rendben vannak.

Késõbb ha majd jönnek más nemzetek, pl:franciák, tutira jön majd az Ouragan, Mystère és a többiek is.

Nincs. A nagy patchekkel is sokszor változtatják egy-egy gép tier-jét. Hogy mi lesz végül azt kitudja.

A honlapon van Roadmap meg Release tree, ott megnézheted, hogy milyen gépeket terveznek még betenni.

Az jó lenne már! Sokat javítana a játékélményen.<#vigyor2> Van valami infó a végleges állapot megjelenésérõl?

Az okés,csak akkor ne ez legyen a hivatalos oldalon: "War Thunder is an MMO combat game dedicated to World War II military aviation, armored vehicles, and fleets. You will take part in all of the major combat battles, fighting with real players all over the world." <#nevetes1>

HA lesz majd rendes MM akkor nem valószínû, hogy találkozunk velük. Reményeim szerint csak T15 felett lesz esélyed Jetek ellen menni.

Az még kérdéses számomra, hogy a német ágat hogy oldják meg? Mert mint tudjuk a Sabre meg a Mig15 azok kb 10 évvel a Me262 után jelentek meg. A németeknek legalább "captured" magas jeteket kéne betenni..

A jet akkor legyõzhetõ ha a pilótája hülye és lemegy fordulózni. Amúgy nagy mázli kell hozzá.

Torzonborz
Nem azok de itt is mint a "tudjukmiben" a koreai háborúig bezárólag kerülnek be hadieszközök.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Már többször kénytelen voltam harcolni mig-9 és mig-15-el szemben.Csak engem zavar,hogy ezek a gépek nem II.vh-s darabok?Érzésem szerint csak azért rakták bele õket,hogy ne nyavajogjanak az emberek,hogy pedig a német ágon van jet.Tudom-tudom,nem lelõhetetlenek,de egy f-4-es messerrel nem sokat tudok tenni ellene(Ez lehet az én tudatlanságom miatt is,ezt aláírom.)