War Thunder: Air Forces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Illetve van x idõ ami azt jelenti hogy mennyi idõ az ingyenes javítás.
Ezt ugye nem úgy kell érteni hogy ha x ideig nem játszok akkor a repair time leteltével +1 ingyenes javítást kapok?
Custom battle, 1v1, tökéletesen megegyezõ gépekkel.
1. 0 Keen Vision vs 0 visibility.
2. 100 KV vs 0 visibility
3. 0 KV vs 100 visibility
4. 100 KV vs 100 visibility.
Ezen esetekben fel kell írni a látótávolságokat, elõröl, hátulról, aztán egyértelmûen kiderül.
Van egy alap látótávolság, amirõl észreveszed a gépeket.
Van erre egy skill, hogy messzebbrõl vedd észre.
Halálnyugodtan lehetséges, sõt, játéktechnikai szempontból _logikus_ egy ellenskill, amivel csökkented az ellenfeled elõnyét.
Mert ez még mindig egy játék, nem maga a valóság, ha esetleg elfelejtetted volna.
Továbbá annak mi értelme van, hogy van egy skill, ami elõre néz, meg van egy, ami körbe?
Egyébként meg festéssel szokás álcázni a gépeket, nem véletlenül fehér/kék a hasuk, meg tereptarka a hátuk. Bár ez utóbbi nyilván a földön leparkolt esetben hasznos leginkább, de a fehér hasi festést ezzel nehezen magyarázod.
Visibility SZERINTE, meg SZERINTED úgy van, ahogy leírta, de úgy is lehet, ahogy én írtam, mert pont kurvára nem derül ki.
Egyébként azért vetem fel ezeket a dolgokat, mert napestig okoskodhatunk itt, meg verselemezhetjük az oroszról fordított szövegeket, de leginkább KI KÉNE PRÓBÁLNI, mielõtt vallást is építünk a hitünk köré. Mert egyelõre bizonyosság nincs, te is hiszel valamit, meg én is.
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
A visibility úgy van ahogy leírta.
A felhõben a láthatóság amúgy is bugos, mert kicsit rázoomolva már látszik a pötty a felhõn át is.
"This skill influences the visibility range around the aircraft."
Igen, ez tényleg arra utal, hogy téged milyen messzirõl látnak...
Nem, ez a mondat egészen pontosan azt jelenti, hogy a "Ez a képesség befolyásolja a láthatósági távolságot a repülõgép körül". Nyilván baromi gyengén van megfogalmazva, úgyhogy nehéz kitalálni mit érthetnek alatta. De szerintem azt jelenti hogy mekkora távolságról veszed észre az ellenségeket a gép körül. Persze hogy ez Arcadeban is mûködik e, kérdés. mint ahogy az is, hogy miben tér el a Keen Visiontõl. De az egészen tuti hogy nem leszel nehezebben észlelhetõ tõle.
Összességében ennek az egész képességesdinek nem sok értelme van jelen pillanatban, a repair és a reload kivételével szerintem nemigen mûködnek, és annyira szar a leírásuk, hogy ember ki nem találja mit takarnak. Dehát a fejlesztõk oroszok, a játék meg még béta. Mire elkészül majd, jobb lesz. Ebben a fázisban a Wargamingesek se remekeltek.
Faszom az oroszokba egyébként, ennél egyértelmûbben is leírhatták volna, ez így bármelyik verzió is lehet.
Egyébként meg nem is rakok pontot rá, minden szerzett XP-met reload speedre rakok, mert 4-5 másodperccel gyorsabb tárazás egy picit többet ér nekem, mint hogy öt kilométerrõl látok-e meg valakit, vagy hatról.
Emellett vannak aranysasból maxra húzott legénységeim is, ahol minden maxon van, a healing speedet és a vitalityt leszámítva. És nem csak expert, hanem ace gépeim is vannak, 50+50 skillekkel.
+1: Mondjuk az az értelme, hogy te azt hiszed, hogy maxos skillel -mittudomén- 7 kilométerrõl meglátsz mindenkit, aztán közben egy ellenség csak 5kmnél jelenik meg, mert jó az ellenskillje. Továbbá a magasság is beleszámít a láthatóságba, képesek eltûnni a gépek elég közel is, ha nagyon alacsonyan repülnek. Az, hogy milyen távnál tûnik el elõled, simán befolyásolhatja a "rejtõzködés" skill. Felhõkben is érdekesen mûködik az észlelés.
Kis fekete pöttyök meg !MINDIG! elõfordulnak, ha kívül vannak a látókörödön. Minden tiszta egû meccs úgy kezdõdik, hogy látod szemben a légypiszkokat az égen, aztán ha közelebb érsz, feliratozza is a játék.
Mondjuk az is igaz, hogy láttam már 10+km távra is ellenségeket, ameddig szerintem nem látok el...
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Igen, ez tényleg arra utal, hogy téged milyen messzirõl látnak... Véletlenül se rakj rá pontot. És angolokkal gyere este.
Kis fekete pöttyök elõfordulnak, ha b**** pontot rakni a Keen Vision-re/nem rájuk néz a kamera/kifárad a pilóta mivel alacsony a Stamina, stb... De majd ha veteránná teszel egy gépet (+30 Keen Vision és Visibility) akkor meglátod...
+Szerinted mi a jelentõsége a rejtõzködésnek egy olyan játékban ami nem arról szól, hogy egy bokor mögött hupákol, majd feltölti a replay-t, mert milyen ügyes volt már.
Rádiós észrevételt sem így tapasztaltam, láttam már havert feliratozatlan kis fekete pöttyökkel közelharcolni.
Szal oké, hogy ezt így leírod, de mibõl gondolod, hogy így van?
Max-os Keen Vision-nél ~5km-rõl tudod azonosítani a célpontot, ~2km-rõl pontos típust meghatározni, de csak abban az irányban amerre kamerát forgatod.
Visibility max 2km, részletes infót csak akkor ad ha ránézel, de legalább észreveszed a minimap-on ha valaki hátulról jön.
Természetesen rádió itt is mûködik, ráadásul nem csak néhány 100 méter a hatótávja, szal ha valaki beazonosít elõtted 10km-re egy gépet akkor te is látni fogod.
A leírt rádiós piros pötty visszahozás meg valószínûleg bug, majd javítják azt is.
A tooltipekbõl nekem erõs a gyanúm, hogy pont ugyanaz a helyzet, mint a tudjukmelyik játékban, hogy van rejtõzés meg felfedezés skill, amik egymás ellen dolgoznak, akkor látlak meg, ha a keen vision skillem túlsúlyba kerül a visibilityddel szemben.
- olasz "vadászok" rácsapás után emelkedésképtelenek (45 fokról földetcsókol), nyúlós a reakcióidejük, és kb. akkora esélyük van fordulni mint Roburnak a sikátorban. Tragikusan szar a He 112 is, bár lehet hogy csak el vagyok kényeztetve mert japán ágat is tolom.
- Stuka R-2 visítása ugyan vicces de a zuhanóbombázás nagyon nagy sebességvesztéssel jár, ehhez képest baromi lassan fordul. Az R-2 bombái harmatgyengék (4db 50kg + 1db 250kg), D-3 még csak nem is visít és csak egy darab 250kg-os szeretetcsomag van ráaggatva. Le lehet vele lõni ellenséges vadászokat, feltéve ha elég idióták ahhoz hogy célkeresztbe másszanak. Nagyon szeparált célpontok ellen megfelelõ, nyüzsin kívül.
- He 111 H-3 remek szórakozást nyújt ha egy konvoj elõtt sûrûn csíkban leszórod a 32db bombáját az útra, mondjuk tankokat még nem sikerült vele kiforgatnom. Megunható, hamar. Pláne mikor rádöbbensz hogy ha a 32 bomba felét rászórod egy pillboxra max tûzijátékot nyersz.
Szóval vettem egy nagy levegõt és kitoltam a free xp-bõl cirka ezer forintért a japán az orosz és a német ágat is tier7-re, most már csak pénz kell. Vettem német Emilt, Friedrich-et, beruháztam egy D-3 Stukára (1x500kg + 2x250kg), meg egy Ju 88-ra. Egybõl más a leányzó fekvése, nem érzem hogy epikus szopóágon vagyok velük. Megérte az ezer forintot, átugrottam a fospocsolyát.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Tegnap toltam 9 HB-t, összesen 2szer szedték ki alólam az A6M5-öst, egyszer a légvédelem, egyszer egy hátsó géppuskás.
@ Borz:Jó helyen jókor talált el.
Az, hogy felhõn nem látsz át/nap megvakít meg természetes...
Angolok és a szovjetek meglehetõsen sok fát használtak fel a repülõiknél, egyszerûen nem bírta az ipar elegendõ aluminiummal ellátni a gyárakat (villamosenergia felhasználásban messze elmaradtak a németektõl/amerikaiaktól).
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
Asrock x58 Extreme; Intel Core i7 920 2,66 GHz; Geil Value 6 GB DDR3 RAM; Sapphire HD4890 2 GB GDDR5 Vapor-X; Corsair 450HX
pedig amúgy jó lenen mert a raksikkal szépen le lehet szedni bombázókat.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
www.oxxi.atw.hu/16k.jpg
Emancipate yourself from mental slavement!
A trükk a következõ. Igaz, hogy ha eltûnik a felhõben leesik róla a piros célkõr de ha nem váltasz targetet akkor megnyomod a team radiot (nálam "t" és utána az "ü"-t azaz a kijelölt célpontod támadását. Ezzel rögtön visszarakja rá a piros célkõrt független attól milyen felhõben van és milyen távol vagy mennyire van sötét. Jet-el repülve fontos ez mert felhõben aszem 500m-rõl látod csak meg és akkor már nem tudsz korrigálni a célzáson. Fõleg ha egy másik jet ellen harcolsz nagyon hasznos mert ott csak 1-2 sec van célzásra és tüzelésre, ami felhõben igen érdekes légi harcokat produkál.
A repair skill rövidíti a meccs közbeni leszállás, és a meccsek közti ingyen javítás idõtartamát, a repair rank meg azt szabja meg, hogy melyik szintig mûködik a skill. Gondolom, ha a repair rank nem éri el a géped szintjét, kapsz mínuszokat a repair skillre, úgy, mint a gunnernél.
Én arra lennék kíváncsi tudja-e valaki a repair skillek hogyan mûködnek pontosan?
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
Én amúgy nem láttam különbséget.
Ez a játék nem a World of Tanks, hogy az arty homár mellett öt méterrel elmész úgy hogy az nem lesz látható. Ez a játék elég jól meg van csinálva, és elég realisztikus próbál lenni.
Full real és écaka lehet az érdekes 😊
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.