War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A B.fighterrõl:

A fegyverzete abszolúlt rohadt erõs, de ennyi a repcsi elõnye, javítani 5K, szóval drága, pl Il2 höz képest, kanyarodni nem tud, a célkeresztje irányíthatatlan, a lövésze semmit nem ér hátul...

Ja és 2-3 ágyútalálattól lepottyan...

A kiírásokat PEDIG NE NÉZZÉTEK MÁR, közük nincs a gépekhez egyenlõre...
Jahogy többféle módban megy egymás után, vágom.

FRB-ben megy csak mikor te nézted 1v1-et gyakorolt.
Magyarázza már el nekem valaki, milyen balance az, hogy az 5-ös szintû B.fighter majdnem ugyanolyan fegyverzettel rendelkezik, mint a 8-as ME410 és nem kevesebb, mint 7 mp-el jobban is fordul. Kicsit unom már, hogy annyi van belõlük, mint csillag az égen, igazán megemelhetnék ezt is 8-asig, az lenne kb reális.

Mégiscsak ideges lesz az ember, ha 3 szinttel magasabb, ugyanazokat a célokat szolgáló géppel nem tudja leszedni a másikat, mert egyszerûen lefordul rólam.

A 6-os szintû Bfighternek pedig már vicc számba megy a one-sec burst mass adata, enyhén szólva sem lóg ki a hasonló szintûek körébõl...

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Pedig abban megy 😊
Tekintve hogy vannak benne jelölések, ez nem FRB csata.

Nagy így király lehet az FRB 😊
Az ilyenek tényleg irritálóak, a World War módban majd évszám szerinti korlátozás lesz, szal vagy mindenki 2fedelû kerregõkkel megy van senki 😊
Fighternél a pilótára tegyél csak. G tolarence..stb. Ill. a ground service.
Minden gépnél Vitality 30-ig, utána
Arcade-ban
vadásznál G-tolerance addig míg eltûnik a besötétedés fordulásnál, Stamina ~20-ig, közben Reload-ra is idõnként 1 pont.
bombázónál Reload az elsõdleges, személyzetre csak azután költs, miután elég képzett embered van, hogy az összes turret-et kezeljék.

Historical-nál
Reload felesleges, helyette pilot Vitality-jét kell kimaxolni, mivel irritáló ha az alig sérült gépet elveszted mert meghalt egy találattól...
Kitiltanám a reserve gépeket HB-ból. Pofátlanság, hogy néhány játékos berakja a magas tier gépek mellé a garázsba, hátha jön igyen frag, a többi meg fizeti a leecher cehjét a 4-5 reserve miatt. Amiket természetesen kilõnek és tuti team wipe.
Sziasztok! Crew skillekbe mire érdemes tenni? Bombázón majd akarom húzni pl a gunnert de fightereknél nem tom mire kellene rakni!
QuentinT
Szerintem azokkal a fejlesztésekkel jobb az emelkedési képessége a gépeknek. Én legalábbis be tudtam magamnak beszélni 😊

Az engine és az air resistance fejlesztések csak nekem nem érezhetõek? Vagy miben kéne keresni a változást? (Gyorsulásban nem nagyon látok különbséget.)
Nem mert a németeknek elõször el kell foglalni a repteret tele AAA-val, és nem kockáztattam mit csinál majd az ai. Ha kifogyok annyi.
Az mekkora szerencse, legalább éltél a lehetõséggel? 😊

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Személyzet 2 képzett gunner/5 turret, hozzá kapcsolódó skill 4/10, mivel a 3 képzetlen miatt levon 6-ot?

De még egyszerûbben:
skill * képzett gunner / turret-ek száma, végül ezt kerekíti.
Heh, berakott olyen HB-ba, hogy én egyedül a többi full ai 😊
Teljesen egyetértek #3912 😊
Érdemes kipróbálnod, mert akik mindkettõt kipróbálták már, azoknak eszükben sincs visszamenni a Wargaming féle WoWP-hez, és ez szerintem nagyon sokat elmond a monõségi különbségekrõl. Sokunknak még a WoT-hoz sincs kedve visszatérni a WT után, itt nincsenek artyk, nincs állandó idegeskedés meg cinkelt játékmenet. Nem hiányzik egy kicsit sem.

Itt már wipe nem lesz szóval ha letöltöd ezt és elkezded semmit nem vesztesz vele.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Végre német újra HB-n.
Bár örülnék ha a MatchMaking-et elõbbre hoznák a prioritásban mert elég irritáló mikor jet-ek vadásznak az IL-2-mre 😊

Volt minimum 7-8-as géped, szerintem azért jött jet.
Yea, Próbáld ki mindkettõt. És válassz.
Szerintem semmit nem vesztesz vele ha kipróbálod mindkettõt. A WoWP-t ugyan hónapokkal ezelõtt láttam de nagyon WoT-kaptafa, gondolom majd IRL-pénzeket kérnek a festésért meg aranylõszerért. Nekem ez nem hiányzik. A WTh viszont tetszik, látom hogy milyen gyorsan reagálnak, változtatnak, fejlõdik a játék, és jófelé fejlõdik. Bár örülnék ha a MatchMaking-et elõbbre hoznák a prioritásban mert elég irritáló mikor jet-ek vadásznak az IL-2-mre 😊 Úgy vélem hogy a WTh sokkal jobb struktúrájú és sokkal szélesebb körû játékélményt nyújt mint ami a WoWP WoT-rendszerében kivitelezhetõ.
Márpedig igenis próbáld ki mindkettõt, amíg az ki nem jön, játszogass ezzel, aztán próbáld ki azt is, és majd látod te magad, hogy melyik tetszik jobban, mi nem dönthetünk helyetted😊 ráadásul ez a játék is folyamatosan fejõdik, legalábbis változik XD
Na, ha nem valami bonyolult, akkor biztosan fel tudod írni az egyenletet is, amivel a játék számolja.

Paraméterek a number of gunners, a number of experienced gunners és a skill (accuracy vagy precision).

Hogy jön ki pontosan a 10bõl a -6?

Mert ahhoz nem kell sok ész, hogy rájöjjön az ember, hogy ha az egyik nem annyi, mint a másik, akkor a harmadikból levon. De ez még nem jelenti azt, hogy teljesen értjük...

Coral Springs
Azon gondolkozok hogy töltsem-e le ezt, vagy várjam-e meg a vetélytársát a World of Warplanes -t. Sokan várják ez utóbbit is viszont a WT -rõl csak jókat olvasok, inspirálóak a játék jövõjével kapcsolatos elképzelések, már lehet vele játszani, és a youtube gameplayek is meggyõzõek.

Nektek mi a véleményetek ? Miben jobb ez, mint amiben késõbb a jelenleg closed beta stádiumban lévõ konkurencia lehet ? Várjak-e még, vagy töltsem le ezt ? Ez a kérdés számomra azért fontos, mert ha itt elkezdek játszani, majd a másikat már nem valószínû hogy elkezdem.

Amúgy a War Thunder -re csak véletlenül leltem rá, én alapvetõen a konkurenciát vártam a World of Warships -el együtt.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Persze elbasztam a számokat, az elõzõ hozzászólásomban van jól.

Nem úgy. Egy kör 0 kv vs 100 vis, meg egy másik kör 100 kv vs 100 vis.

Az tökmindegy, hogy a 100 visibility mellett ott van még 100 keen vision is, mert amit meg akarok nézni, azt nem befolyásolja.

Viszont ismerõseimnek nincsen 100ra kihúzott keen visionje egyik géppel sem. (Az ugye maxra húzott skill + aranysasért ace qualification) Mondjuk lehet, hogy elég a 80 is a tesztelésre...

Nem lesz olyan ember, aki felhúzza az egyiket a másik nélkül 100-ra.
Mondjuk még ki kéne próbálni a 100KV vs 0 és 100 Visibilityt is.

Hogy teljes legyen a bombakésleltetésbeállitós téma 😛
Beállitasz valamennyi késleltetést, igy a kisebb bombákkal is nagyobb kárt tudsz tenni a hajókban, mert a bomba jó esetben a testen belül robban fel. Mennyi lehet az ideális idõ? Gondolom számit az is, hogy milyen magasról pottyan a cucc. Mire, mekkora bombával érdemes igy menni?

A másik kérdés: Mi van, ha tegyük fel 1 sec-et állitok be, a bombát pedig földi célra dobom? Konkrétan: Befúródik a földbe/megáll a pillbox tetejét.. 😛 vagy elpattan a terep dõlésszögének függvényében?

Köszi
Mégis volt idõm kipróbálni.

Igazatok volt, tévedtem.
0 Keen vision vs 0 Visibility - 3.9kmrõl látott meg
0 Keen vision vs 100 Visibility - 3.9kmrõl látott meg. Én õt ~7.5rõl a 100as keen visionömmel.

Elnézést az idegek borzolásáért.

Repair-t már leírták, gunner meg nem valami bonyolult.
Pl.:
Én most Ki-49-es bombázókkal repülök amiken 5 lövész van, de ebbõl jelenleg csak 2 db képzett, ezért a 10 pontos Fire Accuracy és Fire Precision a képzett legénységgel arányosan -6 pontot kap (magyarul 4 pontosnak számít).

Kezdõknek jó tanács:
Elsõdleges skill-nek mindig a Pilot Vitality-jét kell húzni, legalább 30-asra, mivel ha a pilóta meghal akkor automatikusan bukod a repülõt, legyen az egy Chaika, vagy egy B-17-es. 30-nál már túléli ha eltalálja egy géppuska lövedék/repesz. A hivatalos fórumon is kevesebben vinnyognának az 'OP gunner-ek' miatt, ha odafigyelnének ilyen apróságokra...
Jelentem beléptem a PBY pedo csapatba. És élvezem! NEmrég egy domination pályán úgy szedtem össze 40K lion-t, hogy a végén hoztam be a Catát, befoglaltam a repteret (5000 lion), megjavult a gép és valamiért airstart-ba tett a reptér mellett leszállóirányon. Míg odaértem visszafoglalták, szal megint befoglaltam. Ördögi kör volt, anyáztak az oroszok, aztán nyertünk sajnos, pedig lehetett farmolni rendesen 😄

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Szasz!

A Repair rank a következõképp mûködik, csak h eloszlassuk a mítoszt:

Ha raksz rá akkor mission-ben ha leszállsz hamarabb szerelik a gépedet. Kezdetben 28 mp (de lehet 30), ha kimaxolod 100-ra akkor 6 mp.

A hangárban ez úgy mûködik, hogy a repair time-t csak akkor kezdi el csökkenteni, ha a Repair rank eléri a géped szintjét. Ha eléri, akkor hamarabb javítják meg ingyen a gépedet.

Van egy csomó XP-m a német-orosz legénységen és nem tudom megéri-e repair-t is húzni. Vagy inkább a fõ skillek.

4 nap kínlódás után úgy döntöttem hagyom a brit HB-t és húzom tovább a németeket.
Azt szerintem a gunnerek esetében sem tudjuk pontosan, hogy hogyan mûködik. Ha majd legközelebb legénységet tápolok aranysasból, megnézem. Az márciusban lesz leghamarabb.

"Gondolom, ha a repair rank nem éri el a géped szintjét, kapsz mínuszokat a repair skillre, úgy, mint a gunnernél."

A lényeg érdekelt volna a "kapsz mínuszokat" kifejtve, feltéve ha van róla info 😊
Frissítettem a dev klienst (1.3 G😎, már 1.28.4 fut a tesztszerveren, de nem engedett be... 😞
Ötöd annyi xp-t kapsz utána. Azaz ami eddig 5xp volt, azért csak 1-et kapsz.

A pénzt nem érinti.

Látom egy kérdéssel sikerült vihart kavarni. Kérdezzek még? :-) Legalább körül van járva ez is.
Ha egy repcsi xp-je fullos lesz akkor mi történik? Látom a leírást, csak nem értem <#nemtudom>
Empirikus bizonyítékokat többre tartom... 😛

Nem pont rád céloztam ezzel, sajnálom, ha félreérthetõ volt.

Írj egy ticket-et a fejlesztõknek, hátha válaszolnak rá <#nyes>

Ha te azt mondod hogy egyszerûbb, akkor én elhiszem neked. <#wink>

Azok ajándék javítások, elfogy akkor annyi 😊
Az ingyenes javítás akkor számít ha kikapcsolod az autómatát és hagyod sérülten a gépeden akkor annyi idõ alatt összekalapálják és nem kerül neked semmibe (csak az idõdbe)
Ezért mondtam, hogy ki kéne próbálni, akkor egyértelmûen kiderülne.

De az persze fárasztó, személyeskedni sokkal egyszerûbb.