War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Van az oroszoknál egy P-39 K1 Aircobra nevezetû gép 1000 goldért.
Annak az adatait és fegyverzetét elnézve nem OP egy picit?
Megér vajon 3eurót? 😄
Hát lehet pazarlás de mivel még csak pár napja tolom a game-t más ötletem nincs de többször úgy sikerült lelõni gépet, hogy a marhája le akart rammolni. - nyilván már látod ha 1000m rõl 400ig lejön nyíl egyenesen akkor mi a célja - olyan 250-300körül hirtelen kilövök 2-4 rakétát vagy amennyit tudok és hirtelen elrántom a gép orrát valamerre. Rendszerint a pofájukba robban a cucc. De csak megér pár kilõtt rakétát nem? 😄
Ilyen szempontból a P-39-eket szeretem, hat géppuska, egy 37 millis gépágyú, lehet vele nagy sugárban pisálni is a lõszert a géppuskákkal, meg pontosan bummantani is az ágyúval. Mondjuk nekem egy gombon van a két dolog, úgyhogy ha pontosan célozgatok, pötyögtetek vele, akkor is kimegy egy rakás géppuskalõszer is azzal az egy ágyúlövedékkel... 😊

Van rajta 37mm-es gépágyú, az a fõ fegyverzete. P-39N-0 (SU) a másik új kedvenc, az is ilyen griefer-cannonnal van felszerelve, de sokkal könnyebb gép a 9T-nél, simán Zero-közeli a fordulékonysága, még ha a statjából nem is ez jön le.
Coral Springs
Én is azt hittem korábban hogy ha lesz rakétám, majd mindenkit halálba lõdözök vele. Aha ! Földi célpontok ellen hatásos de arra ritkán használom, többnyire bombázókat szedek le vele. Vadászgépet meg max akkor ha tényleg ott vagyok a picsájában, máskülönben ez esélytelen. Egyáltalán nem könnyû rakétával találatot elérni mozgó célpontok ellen.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Ha IL2-ben ülve épp kifogyott a lõszer akkor bomberre is jó lehet a rakéta, de csak 200-on belül lövök rá, úgy sem mindig talál. Heavy tank ellen remek.
Nem lehet.

Rakétázni én nem szoktam, mert mire olyan közel kerülök hogy lerakétázzam biztosan addigra tuti lelövöm. Inkább csak tankokra meg hajókra szoktam pazarolni. Egy Destroyer 2 rakéta volt HB-n.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Apropó Yak-9 se rakétát se bombát nem lehet majd rátenni?
Mert így elõzetesen a weapon ba benézve nincs semmi ott.
Apropó és a rakétával hogy álltok mert az nem feltétlen talál 300m rõl sem. Sokszor csak 150-200 ról tudom telibe kapni de nem mindig tudok olyanközel kerülni akihez akarok. Érdemesebb kivárni a tiszta célt?
Bár ha meg tovább várok mint kellene lehet kimozog.
Elég sokat repülök Stuka G-2-t, ott nagyon rá kell érezni mert kicsi a ROF és a tár is. Ehhez képest sikerült négy fightert leszednem vele a múltkor, csodálkoztak is rajta. Amúgy ajánlom az alacsony tûzgyorsaságú gépeket, fegyelemre oktat, amíg nem volt Yak 9T-m addig csak fostam a lõszert bele a levegõbe aztán vagy talált vagy nem, pedig az életben ám nem ám így megy. 😊
Hát kb 1 órája állítottam át hogy a Cannon t ne csak bal egérgombbal lõje hanem a jobbal külön lehessen.
Remélem javul a hatásfok. 😄
A kiskaliberû géppuskát szokás nyomjelzõnek használni, ebben több lõszer van.. ahogy találatot ("nyomot") jelez azonnal rátenyerelhet a pilóta a nagykaliberû gépágyúra, amiben kevesebb lõszer van cserébe nagyobbat roncsol. Szívás akkor van - én legalábbis most eléggé tré vagyok a La-5FN-el, mivel nyomjelzõhöz vagyok szokva - ha nincs géppuska a fedélzeten, csak gépágyú, ilyenkor nagyon figyelni kell hogy csak tiszta célnál lõjjön az ember különben várhat félperceket újratöltésre, vagy szállhat lefele új tárért.
Ami lövedéket látsz repülni, az nyomjelzõs. Ennyi. 😛 Aztán lehet úgy lõni, hogy a célkeresztet viszed a karikára, meg úgy is, hogy tûzgombra tapadva pisálod a sárga csíkot, aztán ráhúzod az ellenségre.

Ezt a nyomjelzõs dolgot kifejtenétek bõvebben? köszi
Hogy mivan?

Coral Springs
Ám te is úgy érzed hogy a #5312 és a #5314 üti egymást ? Fail. Maradjunk annyiban hogy a gépeket nem láttam, a hegyeket viszont igen. <#hehe> <#eljen>

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Én azon röhögtem tegnap, hogy elkezdõdött a meccs, éjszaka, vihar, nem telt el 20 másodperc, két piros pléjer crashed... 😛

Coral Springs
Szerintem ezzel az ég világon semmi probléma nincsen, az szarabb ha egyhangú a játék, és mindig tiszta idõben kell menni. <#kacsint>
Mellesleg nekem jobban bejön az ha nem látni semmit, valahogy engem jó érzékekkel áldott meg Isten, azt az esti pályákon nem egyszer kapott be valami hegycsúcsot az, aki engem megpróbált megtámadni. Az alacsony keringõkön õ már nem látta azt, amit én igen. Továbbá a lesbõl támadós taktikámhoz is jobban odaillik a szar idõ, nekem teljesen bejön.

Szeretem, amikor az idõjárási körülményekkel kísérleteznek:
megfájdul a fejem a csata végére, annyira zavaró, hogy végig így esik az esõ, ráadásul alig lehet látni is...

Egyszer futottam bele Porton, egy alulról reflektorokkal megvilágítós esti csatába, azóta sem találkoztam vele, ott sem lehetett kb semmit látni, fõleg hogy folyamatosan elvakítottak a reflektorok...

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Coral Springs
Akkor menj egybõl HB -ra, vagy toljál sok Dynamic Campaign -t másokkal. Én az utóbbit rengeteget szoktam tolni, és ott sincs karika. Simán lelövök egy gépet karika nélkül, viszont arcade -ban hátrány ha nincsen ott, fõleg hogy tegnap nekem például beadott full viharos, vagy éjszakai pályákat, azt a saját gépemet nem láttam nem hogy az ellenségét.

De végig olvasom a kommenteket. Az más kérdés, hogy amit nem tartok épen relevánsnak elfeljetem.
Vehetsz prémium accot SG-re, akkor tudod szerkeszteni 😄

Gondolom átalakítják a dolgot, azért inaktív most.

Az utolsô javitás òta NEM lehet választani oldalt.Független a létszámtòl.Mikor jòval kevesebben voltak még akkor is lehetett ezelött.A hivatalos fòrumon is panaszkodnak rá eröst.
Nem véletlenül. Csak sajnos az elgépelés is bent marad.

*Tudod mi...

Vicc hogy 2013-ban nem alapfunkció a hozzászólás szerkesztése egy fórumban.

Nem hát. Naponta többször hozzászólsz itt a fórumon hetek óta, de mások hozzászólásait egyáltalán nem olvasod. Nem tudom hogy sírjak egy vagy röhögjek rajtad. Tudom mi a különbség a fórum és a blog között?

Van, hogy lehet választani, van hogy nem. A legutóbbi peccs óta nem, de amúgy is ilyen 30-40 ember van csak a listában egyszerre, szal lehet nem olyan sokan vevõk a német-oroszra, mint mondjuk az angol-japóra vagy egy USA-orosz találkozóra.

GG az udvariasságodhoz. És 5k kommentet talán nem olvasok át.
Ezt értem, és mint mondtam, elõzõ peccsig láttam is választóképernyõt, de peccs óta nem. Tökmindegy, mikor, meg az is, hányan voltak. Te láttál az elmúlt 3-4 napban népválasztós HB-t?

Tehát azt akarom kideríteni, hogy most tényleg jóval kevesebben játszanak HB-t, mint kb egy hete, vagy a peccsel mókolták ilyenre?

Amikor elegen vannak fent, a To Battle ablak historical részében ki tudod választani a megfelelõ zászlót, hogy melyik nemzettel akarsz menni.

Egyértelmûen kiderül, hogy egyelõre nem játszanak elegen HB-t, ezért nem lehet mindig oldalt választani és ezért nincs ott válogatás az eltérõ tierû gépek között, ezért mehet szembe ott a Chaika a Sabreval. Reméljük nem lesz ez mindig így.

És lehet most egyáltalán népet választani? Oké, én ritkán nézek rá HBra, de "csúcsidõben" is néztem, és legutóbbi peccs óta egyszer sem találkoztam választható népes meccsel...

Eddig csak ezerszer mondtuk el, hogy HB-ban nemzetet választani csak akkor lehet, ha elegen vannak fent éppen. Reggel hétkor nem éppen ez a helyzet.

Szóval inkább GG és FACEPALM az ostobaságodhoz, sokadjára. Nem ártana néha olvasni is, nemcsak írni.

Áh, de ha eltalálod, befogja megint. Nem elég biztos megoldás. Pedig nagyon jó lenne, szoktathatnám magam HB-ra...

Mert én meg nagyon rábízom magam a karikára. Nem is nagyon használom a nyomjelzõt, rövid sorozatokkal szórom a karikát (korrigálva kicsit, ha látom, hogy merre akar menni a célpont). HBn meg hiányzik nagyon.

f24sg
Konkrétan kikapcsolni én sem tudom hogyan kell, de ha nem fogom be célpontként az adott gépet, (típust így is kijelzi), akkor nincs karika.
Passzolom, legutolsó peccs óta ilyen. Elõtte peccsel jött be a választható random nép, kis kérdõjel a zászlók mellett. Most meg csak random van.

Most hogy mondod igaz 😊 De akkor meg WTF hogy random?
Én szívesen kikapcsolnám a kis karikát árkádban, ha tudod hol kell, ne tartsd magadban!

f24sg
Ez a célpont befogás a kis karikával bizonyos értelemben zavaró is lehet, egy idõ után kitapsztalható az elétartás mértéke adott távról (adott szögnél és sebességnél), és egyszerûbb lesz a nyomjelzõk alapján finomítani...
"A célzásnál a kis kör a leggyorsabb (ergo legkisebb kaliberû) fegyveredre számolja az elétartást."

És az akkor hol állítható, vagy nálad miért úgy van? Nálam tuti, hogy visszaugrik egy kicsit a karika, amikor kifogy a cannon.

Arra tippelek, hogy nálam egy gombon van a kétféle fegyver, nálad meg külön.

Feltûnhetne, hogy nem enged választani, mindenképp random oldalt kapsz. Tökmindegy, melyik népet hagytad a hangárban, a meccs indításánál nem tudsz a zászlókra klikkelni.
Plusz ha csapatban vagy, ha rányomsz a To Battle! gombra, akkor a squad ablakban is eltûnik a csapattársak neve mellõl a kis zászló.

f24sg
Haha, dettó, én is!
De nem csak ezzel, más játékokkal is van így.
Ez van, hogy szimplán a fáradtság jele.
De amúgy az a bajom, hogy jó ideje csak bétákkal játszottam igazán WoT elején nagyon sokat, WoWP(na azt mondjuk k*gyorsan meguntam, béna), akkor Path of Exile, most meg EZ.
Valahogy kiábrándító, hogy amiben látok fantáziát, az mind béta, és mire megjelenik, már belefáradok a bugtesztbe.
Remélem jó dolgot csinálnak ebbõl, és nem unom meg, mire kijön a béta státuszból.
Azt tudom. De sokszor a kör közelében nem tudom addig tartani hogy 2-3nál több lõszer eltalálja a legkisebbõl.
Ha egyenesen megy vagy lájtosan fordul még ok. Lehet én vagyok analfabéta hozz.
Sok géppityus amcsinál nincs gond. Annyira 😊
Én úgy vettem észre rajta ha mász vagy 2-3kmet egyenesen nagy sebességel akkor stabilizálódik amíg nem akarsz alár merre fordulni .😊
Akkor legyen 0,5 sec, az alatt nem esik át rajta 😊

Ez a kacsázás amúgy megszûnik késõbb? Mert én mikor kipróbáltam a Wellingtont rohadtul zavaró volt, egyszerûen annyira imbolygott hogy nem lehetett vele mit kezdeni.

A célzásnál a kis kör a leggyorsabb (ergo legkisebb kaliberû) fegyveredre számolja az elétartást. A nagyobb kaliberû fegyverek lövedéke lomhább, így érdemesebb inkább a kör elé lõni, mint pont bele. Meg amúgy is ha lemaradsz róla még mindig vihetsz be találatot, én legalábbis úgy szoktam henteskedni a kicsiknél 😊

Kérdés. Ki myilen egér beáálítást hazsnál? Érzékenyésg, mause smooting be vagy kikapcsolva. Vertical targeting ki vagy be? Lõtáv beállítás?
Ezeket a ruszki mesterlövész gépekhez kellene nékem vmi iylesmi trükk mert ha össze vissza megy a gép vagy akár csak élesebben fordul nekem vhogy kurvára nem megy hogy a célkeresztet a körben tartsam vagy a közelében elég ideig, hogy ez a 2 fegyver leszedje.
Egyéb iránt nekem a HB arra jó, hogy ki lehet húzni az elsõ 10 free rapírból a gépre elég sok mindent.
Peska a tier 7est akartam volna húzni ott de... áááhhhh. Úgy kacsázik mint a wellington, lenyomni az orrát "kicsit" nehézkes az a 150 vagy mennyi lõszer a 12.7esben meg... nevetséges.
Próbáltam arcadban a dolgot nem vettem észre sok külömbséget. Eltûnt a testben és bumm. Rombolónál meg átesett rajta és alatta robbant de még Porton sem elég így hogy kifingassa a rombolót. 5 méter víz már árnyékol 500kg bombát 😊
Carriert is kiviszi 3 db 1000 fontos, ha raksz rá 1 másodperc késleltetést.

Amúgy ahhoz képest mennyit kell vele szórakozni tök kevés xp-t ad Árkádban 😊

HB-n még a cargo ship is 1200xp, mondjuk lõnek is mint a vadállat 😊)

Ismerõs amit írsz, tegnap is emiatt hagytam abba. A mostani mapokon a németek vannak elõnyben. Kubanon S79, a másikon Me410 a nyerõ gép, legalábbis azok közül ami megvan 😊)

Hm... GG ez a HB. Ruszkikkal akarok menni erre a németeket tölti be. Negyedik próbálkozásnál már inkább a németekkel indítottam és a ruszkikat kaptam. FACEPALM...