War Thunder: Air Forces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt a játékot a pokerhez tudnám hasonlítani 😄
Sokan azt hisszük, hogy hú milyen pengén megy a dolog de az ördög a részletekben rejlik. Mint ahogy mindenki tud pokerezni repülni is de az igazán jó játékosok jóval kevesebben vannak.
Elég egy meggondolatlan taktikai hiba és már bukó is a parti.
Egy tegnapi példa, hogy miként buktunk el egy meccset amibõl rengeteget tanultam.
Krymsk pálya. A piros csapat tankjai a hegy felöl indultak (magaslatból)
a jobb oldalon lévõ csoport. T0án Catalinával a bal oldali csoportot támadtam kezdésnek és mivel mozgó célpontot nem szeretek 2000rõl bombázni zuhanóbombázóztam a catával 😄 túl alacsonyra mehettem 200m körül 7 tankot szedtem ki 3 fighter lerammolt és a fordulónál egy Heavy tank lövege leszedte a szárnyam. Így oda lett a bombázó és a csoportba nem volt más. Ekkor hirtelen kb 2 perc múlva hatalmas zárótûz alá kerültünk mondom hát ez honnan jön? A jobb szárnyon lévõ tanksereg szépen a dombtetõrõl tökéletes rálátást biztosított a Krymsk-i leszállópálya felé és borzasztó erõvel lõttek a kékek irányába. Csak úgy hullottak a gépeink, hiszen ami meggyengült azt már a vadászaik könnyen leszedték pláne úgy hogy mivel este volt beengedett T3as gépeket is pl Lagg3 és ez megpecsételte a sorsunk.
Most már tudom, ha ezen a pályán vagyok elõször a jobb oldali tankoszlopot kell eliminálni mivel ez jelentõsen megkönnyíti mind a reptér foglalást mind a csata megnyerését.
Az teljesen alap hogy szívének kedves célpontokat választ az ember, teszem azt nekem szokásom hogy ha (árkádban) bombázós a pálya (és épp németekkel van kedvem repülni) akkor Me410 U2-be vagy Stuka G-2-be ülök és megpróbálom levadászni a létezõ legdrágább bombert. Ha sikerül akkor már megérte (olcsó ezeknek a gépeknek a javítása), ha nem jön össze már akkor is nyertem annyit hogy fellazul az ellenfél elhelyezkedése és ülhetek bomberbe mert az ellenség fighterei nem velem lesznek elfoglalva: addigra alant dzsúdóznak. Vagy ülhetek másodikként La-5-be, Messer-be, és én választhatom meg a célpontjaimat (felülrõl) nem pedig fordítva. Ez nem kicsi elõnyt jelent.
Domination pályán oroszokkal mindig a lájtosított Airakobrával indítok, le lehet vele verni bombert is fightert is, és mivel sokkal jobban emelkedik a sima P-39N-nél ezért sokan beszopják amikor könnyû célpontnak hiszik, összetévesztve a tier6 amerikaival. Átlagosan két-három kill után azért csak legankolnak benne, de mivel prém repcsi elég jól adja a zsetont, szóval könnyû szívvel választhatom második versenyzõmnek akár a Yak 9T-t akár a Yak 3-at. IL-2M-t a végére szoktam hagyni, a legjobban fordulós sebessége közel van a leszállási sebességhez (fighterekkel nem szeretek foglalni mert nagyon le kell lassulni), pályafoglaláshoz hasznos lehet meccs végén.
Prioritások: ha van Beaufightere az ellenfeleknek akkor azt MINDIG megpróbálom kilõni. IL2-t hasonlóan, veszélyes tûzerejû, jól páncélozott gépek, pusztulniuk kell 😊. Ha energiaharcban erõs vadász (Bf109, Fw, La) lent kóvályog és fordulózik akkor azt is.
Sokszor kiváló taktika ha bentmaradsz hátvédnek, jönnek a csatarepülõk és bomberek egyenként és szeparálva, lehet cseresznyézni közülük annak a veszélye nélkül hogy a középpályás tömegbunyóban legankolnának.
Ha kétfedelûvel veret néhány siemkanoob akkor azokat is célpontnak választom, ennek egyfelõl nevelõ hatása van, másfelõl rühellem ha reserve-el lerammolnak.
Védelem: saját Beaufightereket, ha menekülnek és üldözik õket mindenképp érdemes megvédeni, IL2-t dettó. Bombereket addig védek amíg 3700-4000m-re érnek, legtöbbször csak akkor másznak utánuk vadászokkal ha már utolsó elõttinek maradtak.
Tippek: Combat Flaps-et (F) dobd ki fordulóharcban és húzd vissza ha haladni akarsz. Nagyon sokat számít, én mindig elfelejtettem, mostanában kezdek figyelni rá jobban. Ha üldöznek szabálytalan ritmusban cikkcakkolj, aztán váratlanul "húzd be a kéziféket": gáz le, flaps ki, fel-le a csûrõkkel, és aki üldözött már be is elõzött (vagy lelõtt), - így válik prédából vadász. Rövid sorozatokkal szoktam lõni, 400-on belül, közben "Q" és "E" gombokkal picit beriszálom a gépet (célratartás közben!) így nem a törzs hasát és hátát köpködöm hanem jut a szárnyra és legfõképp a szárnytõre.
Hirtelen ennyi jutott eszembe reggeli kávé közben, érdekel hogy ki milyen taktikával repül, vitassuk meg, kritikákat, ötleteket szeretnék hallani.
Ja igen, még annyit hogy HB-zni keveset szoktam, meg kell tanulnom még normálisan repülni, taktikázni, arra pedig az árkád is jó. Bár lehet hogy tévedek.
De bosszú ram-okat sose csinálok, csak bosszú killt, az legális, nem?
Elõttem repült egy b-17 g2-es egy lövéssel felrobbantotta..😄 Srác anyázott egy sort, hogy ez már a 4-edik ilyen ma 😄
Utána fordultam egyet a mustangom-mal erre egy fos prém La-5 nekem jön én szétrobbanok õ megy tovább vígan 😄
Úgyhogy most pihi 1 hétig úgyis javításon vannak a dögök 😄
Aztán meg nyávog, hogy mentsem meg mert lövi a P63. Az ilyeneket úgy pofánverném egy csavarkulccsal..
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
Te véletlenül nem a "WOT-os Yossarian" vagy? 😊 Mert akkor ismerjük egymást. Pár kérdésem lenne, mindenképpen privátban.
Üdv.
Egyébként tök mind1 mire raksz csak azt kell eldönteni melyik személyzetet akarod vadászokra használni és melyiket bombázókra mert a vadászoknál a Gunner skilleket fölösleges fejleszteni.
Keresek valakit, aki aktív tagja a hivatalos WT fórumnak (hozzá is szokott szólni a posztokhoz)
Üdv.
Igaz én mind az 5 népet húzom egyszerre kikapcsolt auto javítással.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Farmolás miatt érdemes játszani reverse gépekkell?
Vagy nyugodtan lépjek inkább tovább?
Még csak t3-nál tartok.
Úgy van a tapasztalat szerint, hogy T0-1, T2-6, T7-20 😊
A besorolást a hangárban levõ legmagasabb géped szintje adja.
Általában 11 után szokott kialakulni a mindenki mindenki ellen, addig egész tûrhetõen adja ezeket a szinteket.
Arkad-ban, az mm besorolás hogyan mûködik?
Pl T0-T1 mi ellen mehet ha pl 20k játékos van fönt?
Server any-re van állítva.Mi a következõ lépcsõ?
Köszönöm a válaszokat elõre is.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill
De gondolhatod hányan mennének bomberrel, ha ilyen simán le lehetne lõni õket 😊
Az a jó még a CloD-ban, hogy repülés után megnézheted a logot, hogy miket lõttél el az ellenfél gépén, meg neked mik szálltak el.
ˆGlo (#5744) > Tegnap gondoltam megyek egy kicsit co-op -ozni, de nem pont a Guadalcanal -on, ez egy single mission volt. Úgy kezdõdött a mûsor hogy valamilyen oknál fogva az ellenfél Ai -k közé rakott be engem a játék, és azokat kellett lõnöm akikkel elvileg co-op -ban voltam. Végül mission failed, majd a szobának a góréja egy olyan pályát választott ki ami nekem még nem volt elérhetõ, azt a töltés közben benyaltam egy finom fagyit.
ˆrudii (#5770) > A barátlista már ott elvan baszva, hogy lényegében az nem egy barátlista, hanem egy névjegyzet. Egy barátlista úgy mûködik, hogy akit felveszel a listára automatikusan kap egy értesítést errõl, és miután elfogadta, onnantól kezdve látjátok egymás állapotát is. Vagy más esetben addig nem kerül fel a listádra az illetõ, amíg el nem fogadja az értesítést.
Akkor már értem hol volt tegnap is a hiányzó + egy-két ezer xp ami utólag hozzámkerült 😄 Köszi így már ez a rejtély is megoldódott 😄
És állítom még ez a Wolf csávó is ipari tanuló kis kezdõ az igazi pilótákhoz képest. Ricthofennek a Vörös Bárónak még az angolok is elismerték az ügyességét. kevesen csinálnák utána azt amit Õ anno.
A FRB-hez már fõleg Joy való, de biztos vannak akik elboldogulnak benne egérrel is.
Vegyél egy lézeres egeret, az a biztos 😊
Miért kell ez a Dolák Saly Róbert fíling? Vaéami eredeti nincs? Mondjuka rendes hangod? 😊)