War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nagyon szépen összefoglaltad.
Ezt a játékot a pokerhez tudnám hasonlítani 😄
Sokan azt hisszük, hogy hú milyen pengén megy a dolog de az ördög a részletekben rejlik. Mint ahogy mindenki tud pokerezni repülni is de az igazán jó játékosok jóval kevesebben vannak.
Elég egy meggondolatlan taktikai hiba és már bukó is a parti.
Egy tegnapi példa, hogy miként buktunk el egy meccset amibõl rengeteget tanultam.

Krymsk pálya. A piros csapat tankjai a hegy felöl indultak (magaslatból)
a jobb oldalon lévõ csoport. T0án Catalinával a bal oldali csoportot támadtam kezdésnek és mivel mozgó célpontot nem szeretek 2000rõl bombázni zuhanóbombázóztam a catával 😄 túl alacsonyra mehettem 200m körül 7 tankot szedtem ki 3 fighter lerammolt és a fordulónál egy Heavy tank lövege leszedte a szárnyam. Így oda lett a bombázó és a csoportba nem volt más. Ekkor hirtelen kb 2 perc múlva hatalmas zárótûz alá kerültünk mondom hát ez honnan jön? A jobb szárnyon lévõ tanksereg szépen a dombtetõrõl tökéletes rálátást biztosított a Krymsk-i leszállópálya felé és borzasztó erõvel lõttek a kékek irányába. Csak úgy hullottak a gépeink, hiszen ami meggyengült azt már a vadászaik könnyen leszedték pláne úgy hogy mivel este volt beengedett T3as gépeket is pl Lagg3 és ez megpecsételte a sorsunk.
Most már tudom, ha ezen a pályán vagyok elõször a jobb oldali tankoszlopot kell eliminálni mivel ez jelentõsen megkönnyíti mind a reptér foglalást mind a csata megnyerését.
😊 legálisnak legális, persze. Csak csúnya dolog amikor nem te fürdesz a gaz ellenség könnyeiben hanem fordítva. <#vigyor><#falbav>

Az teljesen alap hogy szívének kedves célpontokat választ az ember, teszem azt nekem szokásom hogy ha (árkádban) bombázós a pálya (és épp németekkel van kedvem repülni) akkor Me410 U2-be vagy Stuka G-2-be ülök és megpróbálom levadászni a létezõ legdrágább bombert. Ha sikerül akkor már megérte (olcsó ezeknek a gépeknek a javítása), ha nem jön össze már akkor is nyertem annyit hogy fellazul az ellenfél elhelyezkedése és ülhetek bomberbe mert az ellenség fighterei nem velem lesznek elfoglalva: addigra alant dzsúdóznak. Vagy ülhetek másodikként La-5-be, Messer-be, és én választhatom meg a célpontjaimat (felülrõl) nem pedig fordítva. Ez nem kicsi elõnyt jelent.

Domination pályán oroszokkal mindig a lájtosított Airakobrával indítok, le lehet vele verni bombert is fightert is, és mivel sokkal jobban emelkedik a sima P-39N-nél ezért sokan beszopják amikor könnyû célpontnak hiszik, összetévesztve a tier6 amerikaival. Átlagosan két-három kill után azért csak legankolnak benne, de mivel prém repcsi elég jól adja a zsetont, szóval könnyû szívvel választhatom második versenyzõmnek akár a Yak 9T-t akár a Yak 3-at. IL-2M-t a végére szoktam hagyni, a legjobban fordulós sebessége közel van a leszállási sebességhez (fighterekkel nem szeretek foglalni mert nagyon le kell lassulni), pályafoglaláshoz hasznos lehet meccs végén.

Prioritások: ha van Beaufightere az ellenfeleknek akkor azt MINDIG megpróbálom kilõni. IL2-t hasonlóan, veszélyes tûzerejû, jól páncélozott gépek, pusztulniuk kell 😊. Ha energiaharcban erõs vadász (Bf109, Fw, La) lent kóvályog és fordulózik akkor azt is.

Sokszor kiváló taktika ha bentmaradsz hátvédnek, jönnek a csatarepülõk és bomberek egyenként és szeparálva, lehet cseresznyézni közülük annak a veszélye nélkül hogy a középpályás tömegbunyóban legankolnának.

Ha kétfedelûvel veret néhány siemkanoob akkor azokat is célpontnak választom, ennek egyfelõl nevelõ hatása van, másfelõl rühellem ha reserve-el lerammolnak.

Védelem: saját Beaufightereket, ha menekülnek és üldözik õket mindenképp érdemes megvédeni, IL2-t dettó. Bombereket addig védek amíg 3700-4000m-re érnek, legtöbbször csak akkor másznak utánuk vadászokkal ha már utolsó elõttinek maradtak.

Tippek: Combat Flaps-et (F) dobd ki fordulóharcban és húzd vissza ha haladni akarsz. Nagyon sokat számít, én mindig elfelejtettem, mostanában kezdek figyelni rá jobban. Ha üldöznek szabálytalan ritmusban cikkcakkolj, aztán váratlanul "húzd be a kéziféket": gáz le, flaps ki, fel-le a csûrõkkel, és aki üldözött már be is elõzött (vagy lelõtt), - így válik prédából vadász. Rövid sorozatokkal szoktam lõni, 400-on belül, közben "Q" és "E" gombokkal picit beriszálom a gépet (célratartás közben!) így nem a törzs hasát és hátát köpködöm hanem jut a szárnyra és legfõképp a szárnytõre.

Hirtelen ennyi jutott eszembe reggeli kávé közben, érdekel hogy ki milyen taktikával repül, vitassuk meg, kritikákat, ötleteket szeretnék hallani.

Ja igen, még annyit hogy HB-zni keveset szoktam, meg kell tanulnom még normálisan repülni, taktikázni, arra pedig az árkád is jó. Bár lehet hogy tévedek.
f24sg
Mondjuk én múlt héten behülyültem, és mindenkit megbosszultam, aki lelõtt békés dogfight közben... Különösen emlékszem egy srácra, aki vezetett az ellennél. Mikor n-edik alkalommal lelõtt IL-2-essel, szelektíve utánamentem egy BÚfighterrel, és rommá lõttem. A kommentje alapján bepöccenhetett õs is.<#hehe>
De bosszú ram-okat sose csinálok, csak bosszú killt, az legális, nem?
Na most én is félrerakom ezt a csodát egy idõre 😊
Elõttem repült egy b-17 g2-es egy lövéssel felrobbantotta..😄 Srác anyázott egy sort, hogy ez már a 4-edik ilyen ma 😄
Utána fordultam egyet a mustangom-mal erre egy fos prém La-5 nekem jön én szétrobbanok õ megy tovább vígan 😄
Úgyhogy most pihi 1 hétig úgyis javításon vannak a dögök 😄
Azért vannak itt irritáló dolgok dögivel, leginkább emberi oldalon: miután ruszkiairával ölök négyet és beleül a mocsok a chaikába, kizárólag azzal a céllal hogy a kergetõzésben lerammoljon, az nagyon oláh dolog. Az ilyennek addig verném a kezét az egerével vérhabot nem köp a fájdalomtól.
Ment egy üzenet, Yossarian. 😊
Teli a tököm ezekkel a farok csapattársakkal. Megyek a 410-esemmel, meglövök egy A20-at, nyomomban közelít egy P63. Erre a csapatbeli másik 410-es nemám lenyomná a P63-at energiafölénybõl, nem bazdmeg elmegy mellette és leszedi az A20-asomat..

Aztán meg nyávog, hogy mentsem meg mert lövi a P63. Az ilyeneket úgy pofánverném egy csavarkulccsal..

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Hogyne, írjad 😊
Értelek! Minden esetre, fel tudom venni veled a kapcsolatot privátban? 😊
Szia, WoT-túlélõ vagyok de ott nem játszottam ilyen néven. TGH-s karakterem van ott.
Hol tudok új repülõt venni?
Arcadeban reload skill nagyon erõs, ha már fejlett a legénység. Kvalifikált yak 9 tegnap 3 csatában 10 kill lõtt, mert minden gép után tudtam egy z-t nyomni és gyorsan után töltött.
Én úgy szoktam, hogy amíg nincs meg a szint hogy megkapja a besic képzést addig osztok minden szarra, hogy emelkedjen a crew level. Mindig arra amit a legkevesebb pontért lehet fejleszteni. Késõbb meg reload speed szinte csak. Legjobbam most 37 sec ehylet 17 alatt tölt. A 20mm-sre értem. 37bõl lesz 17.
Yossarian!

Te véletlenül nem a "WOT-os Yossarian" vagy? 😊 Mert akkor ismerjük egymást. Pár kérdésem lenne, mindenképpen privátban.

Üdv.
Hát Reload speed-re az gyorsítja az újratárazást (levegõben is). Én még szoktam az elején keen vision, G-tolerance, vitality rakni de hogy ezek közül mûködik-e bármelyik is az kérdéses.

Egyébként tök mind1 mire raksz csak azt kell eldönteni melyik személyzetet akarod vadászokra használni és melyiket bombázókra mert a vadászoknál a Gunner skilleket fölösleges fejleszteni.

Mikre érdemes rárakni elösször?
Rákattintasz a kis fehér pilótafejre a lõszerikon mellett és ott el tudod osztani.

Én szoktam, mit segítsek?
Hogy tudom elosztani a legénységnek a képesség pontokat?
Sziasztok!
Keresek valakit, aki aktív tagja a hivatalos WT fórumnak (hozzá is szokott szólni a posztokhoz)

Üdv.
Tõled függ, ebben a játékban nincs annyira rászorulva az ingyen játszó se, hogy 'farmoljon' nekem eddig 1szer volt olyan, hogy nem tudtam megvenni egybõl a frissen kifejlesztett gépet, de az azért volt, mert egy nappal elõtte vettem meg mind a 7 me-410-est 😊
Igaz én mind az 5 népet húzom egyszerre kikapcsolt auto javítással.
Én imádom õket ellenfélként.Az összes yakot meg a noob beaufightereket,akik elkezdenek fordulóharcolni egy fighter ellen... <#mf1><#wave>

Nekem se jöttek be valamiért. Viszont ellenfélként nagyon utálom õket <#gun>

Majdnem 12es szinten vannaka ruszkik de azt kell mondjam sztem nem jók. Nekem legalább is. Fordul fordul meg minden de kevés a fegyver, pontatlannak is tûnik ráadás kevés a lõszer is.
Pluskast
Nem a fenét nem. Attól, hogy még jobb gépe van nem jelenti azt, hogy azzal együtt az esze is megjött.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Ezek a hibák még javíthatóak a közeljövõben. De az h kimegy kinek az már más tészta. Remélem azért már magasabb tierû csatákban nem lesz jellemzõ ez a fajta "nooboskodás".
Kösz
Farmolhatsz velük 5-6 szintig is akár, de ahogy érzed. MAx visszateszed háttérbe, és tolod tovább a 0 szintesekkel. Itt nem felejtik el a kiképzésüket 😊

Köszönöm a választ.
Farmolás miatt érdemes játszani reverse gépekkell?
Vagy nyugodtan lépjek inkább tovább?
Még csak t3-nál tartok.
Hali!

Úgy van a tapasztalat szerint, hogy T0-1, T2-6, T7-20 😊

A besorolást a hangárban levõ legmagasabb géped szintje adja.

Általában 11 után szokott kialakulni a mindenki mindenki ellen, addig egész tûrhetõen adja ezeket a szinteket.

Sziasztok!
Arkad-ban, az mm besorolás hogyan mûködik?
Pl T0-T1 mi ellen mehet ha pl 20k játékos van fönt?
Server any-re van állítva.Mi a következõ lépcsõ?
Köszönöm a válaszokat elõre is.
Coral Springs
Ha már egy oldallal elõttem bemutatták páran a landolási tehetségüket, bemutatnám én is.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Üdv a Volga fenekérõl ! <#wave>

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Coral Springs
Szerintem a hangja alapból ilyen szín, ráadásul az õ egyik videója volt a legelsõ War Thunder -es videó amit megnéztem. Tartalmas kommentárok megfûszerezve egy kis történelemmel is, teljesen jól csinálja amit csinál. <#eljen>

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Annyira azért nem lehetett sima mert ha jól megnézed mikor közel megy hozzá látszik hogy rendesen le van már amortizálva az az utolsó sorozat meg már csak kegyelemdöfés.

WoT-s topik...
Jah, a 20-asnak valahogy így kellene mûködnie 😊

De gondolhatod hányan mennének bomberrel, ha ilyen simán le lehetne lõni õket 😊

Az a jó még a CloD-ban, hogy repülés után megnézheted a logot, hogy miket lõttél el az ellenfél gépén, meg neked mik szálltak el.

Coral Springs
ˆˆConqvistador (#5701) > Pár napja az egyik csatában üldöztem egy attacker -t (elõtte még õ üldözött engem), közbe szembõl nagy hevesen érkezett az egyik társa neki segíteni. Ez a segítség kérem abból állt, hogy szépen telibekúrták egymást. Felfoghatatlan hogy egy csapatjátékban ennyire nem figyelnek egymásra az emberek, és mindenki a saját érdekeit nézi. Van errõl videóm is, viszont a készülõ War Thunder videómhoz használom fel.

ˆGlo (#5744) > Tegnap gondoltam megyek egy kicsit co-op -ozni, de nem pont a Guadalcanal -on, ez egy single mission volt. Úgy kezdõdött a mûsor hogy valamilyen oknál fogva az ellenfél Ai -k közé rakott be engem a játék, és azokat kellett lõnöm akikkel elvileg co-op -ban voltam. Végül mission failed, majd a szobának a góréja egy olyan pályát választott ki ami nekem még nem volt elérhetõ, azt a töltés közben benyaltam egy finom fagyit.

ˆrudii (#5770) > A barátlista már ott elvan baszva, hogy lényegében az nem egy barátlista, hanem egy névjegyzet. Egy barátlista úgy mûködik, hogy akit felveszel a listára automatikusan kap egy értesítést errõl, és miután elfogadta, onnantól kezdve látjátok egymás állapotát is. Vagy más esetben addig nem kerül fel a listádra az illetõ, amíg el nem fogadja az értesítést.

Jó lenne ha itt is ilyen részletes DM lenne

Lol.

Akkor már értem hol volt tegnap is a hiányzó + egy-két ezer xp ami utólag hozzámkerült 😄 Köszi így már ez a rejtély is megoldódott 😄
bardocz
Kilépsz, kapsz valamennyit. Ha véget ér a csata, megjelenik a "leveleknél" egy új üzenet, benne az adott csatával, hogy mi lett a vége, és mennyi xp-t meg pénzt kaptál.
És a gyõztes csatákat hogy számolja el? Illetve az azért járó + misszió pénzeket, ha még megy a csata? Sajnos én se várom emg mindig a végét mert a sûrûjében gyorsabban hullik a gép.
bardocz
Nem.
Ha minden gépem kilövik és kilépek a csatából kevesebb xp-t kapok?
Alapból a foci se ördöngõsség, hogy 20méterre passzold tökéletesne a labdát, vagy a forma 1 csak mennek körbe rohadt egyszerûnek tûnik de nem az 😄
És állítom még ez a Wolf csávó is ipari tanuló kis kezdõ az igazi pilótákhoz képest. Ricthofennek a Vörös Bárónak még az angolok is elismerték az ügyességét. kevesen csinálnák utána azt amit Õ anno.
A gond az egésszel, hogy az egérnek semmi baja, újságpapírt használok, amit tökéletesen teszi dolgát, lehet kicsit félreértettétek a dolgot, ugyanis a kurzor mutatója tehát a kis fehér kör meg sem mozdul, viszont a célkereszt körbe táncolja a fehér kört, ez a gond, maga a célkereszt mozog és a gép, miközben az egér meg sem mozdul. Ha húzom egeret is csinálja, bármilyen irányba megyek, ha beüt neki ez a baromság egybõl összevissza rángatja, bárhol van az egér.
Alapban nem tûnik nagy dolognak amit csinál, megy az ellenfele után és lõ. De aki próbálta tudja, milyen könnyen elveszik FRB-ben a kontroll a gép felett, megcsúszik, orsóba esik stb.
Twichen van pár felvétele. Tekerd ezt 8 percre ott van egy kis akció.
FRB-n enged egérrel tolni, de már csak Realistic módban. Szal se MouseAim, se Simplified. És ott az egerezés már kevés lehet, ha megnézed az FRB-s videókat állandóan pöckölik a magassági Trim-et, és könnyen átesésbe tudod tenni a gépedet ha kicsit hirtelenebb mozdulatot teszel 😊

A FRB-hez már fõleg Joy való, de biztos vannak akik elboldogulnak benne egérrel is.

Az is lehet h az asztal mikro-egyenetlenségein nem úgy törik meg a fény ahogy kéne, és szarul veszi be az érzékelõ. Nekem akkor csinált ilyet mikor a fenyõ asztalon játszottam, és az erezetén behülyült mindig 😊

Vegyél egy lézeres egeret, az a biztos 😊

20 másodpercet bírtam, abból mondjuk 17 az intro volt..

Miért kell ez a Dolák Saly Róbert fíling? Vaéami eredeti nincs? Mondjuka rendes hangod? 😊)