War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A britek a legszarabb nép T0-ban, jól belecsaptál a lecsóba... Az egyetlen T0 széria, ahol fejleszteni kell a motort és a légellenállást, és még úgy is szarok a repülési tulajdonságaik, szar a fegyverzetük.

Én minden, a játékkal ismerkedõ embernek az orosz T0-t javaslom kezdésnek, azzal lesz sikerélmény bõven. Aztán majd ha kezdesz belejönni, választasz majd másik népet.

Hali!

Én Némettel kezdtem és az angolokkal is már 6-os vagyok. ha kiválasztod a célpontot és jobb gombot nyomva tartod követi a kamera, ez segít a fordulóknál. Nekem a németekhez képest az a tapasztalatom, hogy a brit gépek jobban fordulnak több a skuló és erõsebb is. ha már T5 vagy javaslom, hogy vedd meg a Beaufightert, ez nem egy fordulóbajnok, viszont iszonyat erõs és az általad vágyott rálövök 2-öt és nincs szárnya dolog mûködik, ledöbbentem a németek után, hogy milyen erõs fegyverzete van (engem is rendszeresen szétszed ez a gép). Érdemes elkerülni azt a helyzetet, amikor olyat támadsz aki körül sokan vannak, mert jó esetben ilyenkor még ha sikerül is a kiszemelt áldozatot kiszedni, valószínûleg Te se repülsz már sokáig. Érdemes a feladatra menni, sokan nem teszik ezért ott találsz ideális célpontokat, ha úgy érzed erõsek az ellenfelek a hajók támogatását igénybe venni (már ha vannak) és fölöttük repkedni. Szerintem jól döntöttél az angolokkal. Nagyon szeretem a Bf109-et de ahogy látom a Spitfire egy sokkal jobban eltalált gép (ez a virtuális világon kívûl is így van). A flaspot dogfightnál érdemes Combat-ra állítani, menekülésnél vagy ha üldözöl, akkor raise, leszállásnál landing-re.

http://www.youtube.com/watch?v=hjz8pAGRvsg

A spitfire Bf109-re reagálva a videó. 😊
Hali!
Wot után kicsit átjöttem repkedni...
Elég faszányos😄
Britekkel kezdtem, de még nem érzem õket..😄 Velük mi taktika?
Gyakran van olyan, hogy véletlen sikerül bemenni valaki mögé, elkezd kanyarodni, én is... elvesztem szem elõl, aztán már csak annyi maradt meg, hogy valami lekapott oldalról hátulról.. ez fõleg amcsi, japán gépeknél jellemzõ!

Én baszok el valamit, vagy tényleg nem fordulós harcra vannak kitalálva?
Amúgy jelenleg T5-ös repcsinél járok, legjobb fighterem a Spitfire T4-es.

Brit gépek mennyire jók? Többi nemzetet még nem próbáltam, így nincs viszonyítási alapom.. De egyenlõre még nagyon helyzetfüggõ, hogy le tudok-e szedni valakit.

Meg azt nem értem, pl lövök valakire, folyamatosan felvillan, hogy hit, hit, hit... megy tovább, megjön társa mögém, egyet lõ, és volt szárnyam, nincs szárnyam..😄 Én is akarok ilyet.

Gun Distance-re mi az ideális? Én 400-500 között váltogatom, de lehet briteknél másra kéne.
Meeeg van egy beállítás, (alapból F-gomb) talán csûrõ lapnak hívják.. van raise, combat, meg landing, ez mit változtat? Egyáltalán van értelme használni?

Bocs a sok kérdésért, de ez az elsõ ilyen jellegû játékom.
Ha valakinek lenne kedve csapatban tolni, itt a nickem: Madi92
Lehet jobban menne, ha valakivel össze tudnék dolgozni!
HB-ra igaz. Arcadra viszont mind a 2 könnyebben jön. JÓ! A bombázókon van 50 és 70% közti reward de akkor is.
Ja, és HB-n egy tank 1200xp + 1000 Lion, egy repülõ meg 5000 lion és 900xp. Ergo 5 tank ér egy repülõt, ha a liont nézzük. És 5 tankot már nem könnyen dobsz ki 😊

AKi szintet akar lépni az bombázzon, aki meg liont farmolni az vadásszon 😉

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Ezzel motiválják az embereket a bombázásra. Ha nem lenne ennyivel jobb a reward akkor mindenki vadásszal menne csak.

Hát én azt vettem észre, hogy pénzt azért jól ad a tank de xp t elég keveset ha nincs mellette pár lelõtt repülõ.
Mondjuk a pénz sokszor fontosab az xp nél ha nem akar az ember mindenáron szintet lépni.
A SB-kkel tolom meg az AR-2. Azt javítják - crewnak megvana rapír rank - 45 perc.

Bombázásról jut eszembe hogy azért ezzel is - és most magam ellen bezsélek - kéne javítani. Mert elég WTF hogy bemegyek egy AR-2vel kidobok 6x 250es bombát ezzel mondjuk 6 HVY tankot kiütök és kapok érte 6k xp-t és pénzt. Valljuk be nem byonolult kivitelezni.
Ellenben ennyi pénzért 6 repülõtz kell lelõni. Ennyi XP-ért meg min 12õt. Bopmbázókért ad vagy 200-250 XP-t jobb vadászért 500at. 10+ért hajlandó 700 felé adni. ÉS valljuk be azért 56szor nehezebb lelõni egy gépet mint rádobni egy tankra egy bombát.
Hát a typehoon javítása alapból vagy 900 lion átlag így... 😊
Érdekes verziók. Fõleg, hoyg lejárt a prémem és fõleg bombázásból élek.
A géplelövés másodlagos dolog hiszen a bombázás jobban is megy 😄
465 lelõtt géppel szemben 2424 kilõtt földi célpont díszeleg.
Lehet, hogy ezért is a bombázás a kedvencem 😄
Épp néztem a T0ás szinten a Cata 7perc a Csajka 12perc alatt javítja magát de csak 1500pénz az nem vészes.
T6on meg 2,5órát is kellene várni az meg sok.
f24sg
Egyébként úgy vettem észre, hogy a repair költség (és idõ), attól is függ, milyen képzett a legénység!

A Spit MkII-t(tier5 asszem), fasza, gyorsfejlesztett legénységgel, még a szintje fölötti repair rankkal is 7 óra vagy kb. 5000 lion kikalapálni.

A tier7 Typhoon 1a-t meg fos legénységgel, de a ranknak megfelelõ repair skillel pedig 800-1000 lion.

Azért ez durva. Tehát sokat és gyorsan spórolni fos legénységgel lehet, akik csak a javításban képzettek, legalábbis eddig ez látszik.
Hát... én pl mikor a ruszki bombázókkal farmolok - büdüs zsidó vagyok 😛 - így megvárom míg a gép megjavítja 20-25 perc alatt és így nem fizetem ki a 6-8k javítást az 5 bombázóért. ez 10 farm kör alatt már 60-80k plusz 😊
Addig megyek a német bombázókkal és fordítva 😛
LOL
Mi próbáltuk. Az eltérõ stílus miatt nem mûködött. Én szeretek fenn körözni és a kiválókat, a bázisunkat sunyiban befoglalót a bombázót lõni. Meg rámenni azokra mikor: Jön egy piros a mi térfelünkre. Ezt kiszúrja 4-5 kék akik rámennek. De nem érdekli õket a piros mögött jövé ugyan csak 3-5 társa. Ilyenkor beállok a vonat végére.
De egyik cimborám õ úgy van vele bele a nagy dogfight közepébe aztán mindig szitkoódik, hogy hol a csapat miért nem segít neki. A 2. meg hogy németeket húz és fordulóharcolni akar velük hiába mondom az nem arra való. Pedig ebben az esetben is káromkodik, hogy szar BF mert nem tud fordulni.

Másikuk meg... én nem tudom mit csinál de 2 napõja eltelt a meccsbõl vagy 3 perc már 12 kill és 0 halál. Õ nem hagy semmit az embernek. mögötte kóvájogni és a roncsokat lesni meg nem fun.
Szóval ez így nálam megbukott.
+1 <#nyes>

Akkor se mondhatod a szervízben, hogy "Legyorsultam a kocka ladát banyeg, javítsa olcsóbban!!" <#nyes>

Nézzük ezt inkább az 5-ös szintû gépek szemszögébõl: Bemész egy Jet-tel elkúrod a játékélményüket mert sebezhetetlen vagy ha jól tolod. Aztán ha lelõ egy 5-ös szintû gép (mert valljuk be egy Jet-et csak akkor lehet lelõni ha a Jet-es béna, nem akkor ha az 5-ös marha jó) akkor nyávogsz? Na nemár..

Én ha Jet-et lövök még utána is szoktam írni, hogy örülök a rettenetes költségeinek, és további jó játékot kívánok neki 😊

<#violent><#kocsog>

A Free repairt meg úgy tudod beállítani, hogy kiveszed a csavarkulcs ikont a hangárban a gépeid mellõl, akkor nem javulnak meg a kör végén automatikusan. Nekem pl a 410-es Messzeremet pont 22 óra alatt javítják meg ingyen, így az utolsó körben ha kinyiffanok 16ezret spórolok csak azzal, hogy márnap estére meg is javítják. Vagy marad belõle kb 1000 lion költség (ugyanis az idõarányosan csökken közben).

Egy nemzetnél mennyi gépem lehet?
baloldalt van alul a repülõgép slotok mellett közvetlen.
Hmm És ezt hol lehet beállítani?
Mivel sosem érdekelt a dolog így nm is néztem hol lehet beállítani az ingyen szerelést.
Arra jó, hogy ha tudod, hogy utolsó csatád van aznap és lelöveted az összes gépedet az utolsó csatában akkor másnap mikor belépsz a játékba jóval kevesebbet kell fizetni a javításért fõleg ha ki van maxolva a repair speed. Magas szinten sok tízezer oroszlánt tudsz így spórolni.
Mondja az akinek se jete nincs, se Ferrarija.P
ha kijössz a Ferrariddal gyorsulni a lakótelepi srácokhoz és nekibaszod a Ferraridat egy lámpának,mert béna vagy akkor vállald is a következményeit😛
amúgy meg ha nem tetszik mehetsz a Nürburgring-re gyorsulgatni a többi nagypályással😛

De egy órát farmoljak csak azért h játszhassak azzal a géppel amit hetek-hónapok alatt sikerült kifarmolnom??? Hát nem tudom h kinek mi a véleménye de szerintem h jet lelõ egy jetet az adjon már több kreditet mintha egy 5szintû gép lõ lee egy jetet! Az 5szintõ gépnek nincs veszíteni valója. A jetes playereket meg jobban is ösztönöznék ezzel hogy fejlõdjön a játéktudásuk+rajba menjenek csak be.
Be kell hozzá jelentkezni, ha valaki segítene 😊
Elõre is köszönöm!
Egyébként nem értem ezt az ingyen javítósdis dolgot mire jó?
Van egy géped amit nyilván szeretnél használni azért várj egy hetet, mert 10-20-rosszabb esetben 40k a javítása? Akár egy óra alatt visszakereshetõ.
Még behúzhattál volna mellé egy Mission maker-t is, az is 5K xp 😊

Mekkora kár, hogy a játékot nem a szamaritánusok fejlesztik, mi? 😊

AMúgy nem feltétlen minuszos a Jet-es kör se. Ki lehet várni azt az 1 hetet, míg ingyen megjavítják. Ilyen a WoT-ban nincs is <#nyes>

Szavaznátok a képekre?

http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/20687-fly-catalina-fly-artwork-contest/?p=222044

Köszönöm elõre is 😊
Az ugyanezt az üzleti modellt használó World of Tanksban prémium account ÉS tier8-as prémium tankkal való farmolás kell hozzá, hogy folyamatosan használni tudjad a tier10-es gépeidet. Itt miért lenne másképp?

Egyelõre amúgy jóval kevésbé pénzéhesek mint a Wargaming.

Coral Springs
Kedvenc award -jaim egyike, kár hogy nem jön össze mindig a nulla veszteséggel letolt csata.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Coral Springs
Mármint kinek cél a Jet ? Mi lesz akkor ha Jet -em lesz ? Tövig leszopom majd magam tõle ? Ez a játék másról szól. Az egy dolog hogy fejlõdni nem árt, és valószínûleg mindenki szeretné egyszer kimaxolni a játékát, de ez még nem jelenti azt hogy itt nagyratörõ célok lennének. Akár 20 -as szinten is mehet bárki alacsony szintû gépekkel, csak mert ahhoz van kedve, vagy mert szereti a történelmet.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Nem értem ezt a nagy össznépi rinyálást... Mióta játszotok? Nem tûnt még fel, hogy _minden_ hétvége ilyen? Megtelnek a szerverek hülyékkel, és ha nem haverokkal játszol, csak magadra számíthatsz.

Cserébe az ellenség is hülye, mint a segg.

Oké.
Neked meg csak annyit h azok a 10k javítások semmik ahhoz képest h jet+4hispano! Nézz meg más tech treeket hogy arra felé mi is a helyzet.
Akkor meg viseld el ha egy jet leszedi mind az 5 gépedet és tiszteld meg azzal h legalább behozod minden gépedet és megpróbálod a "lehetetlent" és lelövöd!
Jet mint cél? Nekem ugyan nem. Nem vagyok powerplayer, és remélem sok új repülõvel lehet majd játszani tier10 alatt ami kellemes szórakozást nyújt. Számomra az elérhetetlenül sok befeccölt órányi grind egy pixelrepcsiért, hááát, hogy is mondjam finoman, nem kifizetõdõ.
Aki nem vesz prémet az ne akarjon nagyon jetet! Aki vesz prémet annak ne legyen 40-50k minuszos egy meccs csak azért mert 10v10 jet van.
Jó lenne egy komolyabb csapatot összehozni.
Akár alacsony tierû játékoknál is.
f24sg
Uhh, mentetek már sqadban? Gecijó, lehet egymás seggét védeni, összpontosítva támadni.

tier0-1 szintre bementünk mészárolni, "priceless." És még TS3 se volt, azzal még jobb lenne.
Kedves Susarc!

1) Van meteorod?
2) Mostanában mentél vele arcadot/HB-t?
3) Tudtál szignifikáns pluszban lenni, mondjuk akárcsak felennyira, mint alacsonyabb szinten?

Ha mindre igen a válaszod, akkor minden elismerésem, ha valamelyikre is nem, akkor tisztelj meg azzal, h nem szólsz bele olyanba, amirõl fogalmad sincs, mert csak lejáratod magad...
apa kezdõdik 😊
nem önmagadtól kéne elvárnod,hogy megtanulj játszani normálisan?

Nem, az ingyenesek a 10-12 feletti gépekért csinálják már a farmolást 😊
De ne legyem igazam azt kívánom neked 😊
Prémium accal igenis elvárom! Fizetek havidíjat, cserébe plusszos akarok lenni magas tieren is, h ne kelljen 1 jet meccsért 2-3 tier 0-ásat menni farmolni, azt csinálják az ingyenesek....
Meg kolbászból a kerítés tudjuk 😄
Azt várhatod az örökkévalóságig, hogy magas tier-es gépek nyereségesek legyenek 😊
Hidd el, h nagyon frusztráló hiánnyal játszani, mindegy mekkora:S

Szint alapú javítási ráta kéne, vagyis ha egy jet lõ ki egy jetet, akkor 2-3000-res javítási költség lenne, és minél alacsonyabb szintû lõ ki a jetben ülve annál magasabb, pl ha kilõ egy 12-es szintû akkor lehet 10-20K... Akkor lehetne menni jet vs jet jó kis meccseket.
Mit akarsz?
Tökéletes még így is körönként átlag csak 8000et buktál. Az teljesen baráti. Ha nekem ilyen átlagom lenne majd késõbb szavam nem lenne.
De félõ, hogy körönként 30-50k lenne a hiány 😄
A mai nap tapasztalata:

17-es meteorokkal lehetetlen még prémiummal is plusszos lenni.
25 meccs alatt 200K liont buktam, próbáltam arcadot, hb-t, egyremegy...

Visszaültem a level 6-osig tartó gépekbe, és arcadban elsõre mentem egy: 2 halál 16 killes meccset, 50K lion(-2k javításXD) és 40K XP....

Szóval megfogadtam, hogy nem ülök vissza jetbe, amíg nem jön egy patch, ami javít az MM-en, vagy az ekonomin, vagy amíg össze nem szedek 1,5 milla liont, és a 18-as szintet a jobb Meteorra😊
Szerelemben és háborúban mindent szabad 😊
f24sg
Ma volt egy nyerítve röhögésem:
valaki merészen head-on attackban letámadta a kis Hurrikán mk II-met, csak éppen rakéták voltak nálam. Viszonylag nem sok maradt a gépébõl.

Utána meg kinyírtam egy épp a leszállás után a kifutó elejére spawnolt gépet, gondolom most vulcher g*ci vagyok<#miaz>

Ti szokataok vulcherkedni?