War Thunder: Air Forces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ez mi ez a dedikált gomb?
Favorit.Német + japán.A többi nem érdekel.
ti több nemzetet húztok egyszerre vagy van favoritotok és a többit csak úgy ímmel-ámmal?
na ja, akkor durván összegezve:
árkádban, ha jobban lassulni akarsz, ezek szerint csaphatod rögtön landing-be is a fékszárnyat.
"A felhajtóerõ növekedést manõvereknél kihasználom valahogy? Abból nekem még nem következik automatikusan az, hogy ettõl jobban fordul a gép..."
Az éles, vizszintes fordulót úgy kell elképzelni, mint egy 90°-ba elforgatott emelkedést, ugye. (bedöntöd a gépet, és "hasra húzod" a botkormányt - alapesetben, a valóságban) Tehát ilynekor igenis pont a felhajtóerõ-növekedésbõl nyersz jobb, szûkebb fordulókört. Más kérdés, hogy a kör sugara, még függ a sebességtõl is, kisebb sebességgel még szûkebb lesz a kör, egészen addig, amíg el nem éred az átesés határát.
@dragunov: a lehetõség nekem azért nem tûnt fel, mert én mindig csak az "f"-et nyomkodva állítgattam, akkor behúzott futóval csak a combat és raised állásokat írta ki)
NA majd kipróbálom a dedikált gombbal is.
árkádban, ha jobban lassulni akarsz, ezek szerint csaphatod rögtön landing-be is a fékszárnyat.
"A felhajtóerõ növekedést manõvereknél kihasználom valahogy? Abból nekem még nem következik automatikusan az, hogy ettõl jobban fordul a gép..."
Az éles, vizszintes fordulót úgy kell elképzelni, mint egy 90°-ba elforgatott emelkedést, ugye. (bedöntöd a gépet, és "hasra húzod" a botkormányt - alapesetben, a valóságban) Tehát ilynekor igenis pont a felhajtóerõ-növekedésbõl nyersz jobb, szûkebb fordulókört. Más kérdés, hogy a kör sugara, még függ a sebességtõl is, kisebb sebességgel még szûkebb lesz a kör, egészen addig, amíg el nem éred az átesés határát.
@dragunov: a lehetõség nekem azért nem tûnt fel, mert én mindig csak az "f"-et nyomkodva állítgattam, akkor behúzott futóval csak a combat és raised állásokat írta ki)
NA majd kipróbálom a dedikált gombbal is.
Tehát a rárepülõs technikával kell akkor operálni a Bf-fel. Kipróbálom majd! Jól hangzik, azt eddig is észrevettem, hogy nagyon jól kapaszkodik fölfele és gyors de tragikusan fordul.
Energia: súly + sebesség. Boom'n'Zoom-ra van kitalálva. Felmászol 2500-3000+ m-re, válogatsz mint egy egerészölyv, aztán lecsapsz. Nem maradsz lent diszkózni, csavarsz ki a képbõl és újra próbálkozol a magasból.
Na jó asszem akkor szabad a gazda.
Szerintem sokan a tank és a repülõgépgyárakat tartanák a non plus ultrának kilövés szeppontjából ami érthetõ is és 5* os célpontok.
De meglepõ módon az 5*+ kategóriát olyan specifikus gyár biztosította amire 1000bõl talán ha 1-2 ember gondolna.
A németországi CSAPÁGYGOLYÓ GYÁRAK lerombolása például prémium kategóriás besorolásúak hiszen egy rendkívül fontos láncszeme a hadigépezetek gyártásának legyen az fegyver földi vagy légijármû...
Szerintem sokan a tank és a repülõgépgyárakat tartanák a non plus ultrának kilövés szeppontjából ami érthetõ is és 5* os célpontok.
De meglepõ módon az 5*+ kategóriát olyan specifikus gyár biztosította amire 1000bõl talán ha 1-2 ember gondolna.
A németországi CSAPÁGYGOLYÓ GYÁRAK lerombolása például prémium kategóriás besorolásúak hiszen egy rendkívül fontos láncszeme a hadigépezetek gyártásának legyen az fegyver földi vagy légijármû...
Hogy érted, hogy energiaharcász?
Arcade-ban leginkább, szeretem a HB-t, csak néha nehéz bejutni.
Zero-k harci sebessége ahol a fordulékonyságuk legjobban elõnyt mutat 220-250km/h. Igen, be kell kapcsolni a fékszárnyat ha fordulózol, gyorsabban fordul, pontosabban manõverezel, könnyebben célra tartasz úgy. Tiplinél, emelkedésnél behúzod. Ha befékezni akarsz akkor (árkádban!) bármikor kieresztheted a futómûvet, azzal együtt automatikusan leszállószárnyat rak ki (tövig, fullosan kitolja a fékszárnyat).
Német BnZ-gépekkel (La-kkal is!) essél bele a buliba fentrõl, válaszd ki azt a célpontot amelyiket zuhanás közben követhetsz, 1000-en fékszárny ki, lelövöd, fékszárny be, tipli. Ha mindent jól csinálsz akkor cirka 500-al emelkedsz. "U"-betû. Ha fordulózol megdöglesz, a Messerek motorja nem alacsony magasságra lett tervezve. Zuhanás közben remekül és halálpontosan irányíthatóak.
Yak-ok a kettõ között vannak, lehet velük síkban is fordulózni, de 300 fölött jók, 250 körül (ahol a japók és a Spit-ek remekelnek) már kehesek kissé. Magam afféle "soft-BnZ"-t tolok velük, felmegyek magasra de nem kell eltolnom velük a biciklit mint a német vasakkal, hanem maradhatok pár körre vadászgatni ha lehetõség adódik rá.
Német BnZ-gépekkel (La-kkal is!) essél bele a buliba fentrõl, válaszd ki azt a célpontot amelyiket zuhanás közben követhetsz, 1000-en fékszárny ki, lelövöd, fékszárny be, tipli. Ha mindent jól csinálsz akkor cirka 500-al emelkedsz. "U"-betû. Ha fordulózol megdöglesz, a Messerek motorja nem alacsony magasságra lett tervezve. Zuhanás közben remekül és halálpontosan irányíthatóak.
Yak-ok a kettõ között vannak, lehet velük síkban is fordulózni, de 300 fölött jók, 250 körül (ahol a japók és a Spit-ek remekelnek) már kehesek kissé. Magam afféle "soft-BnZ"-t tolok velük, felmegyek magasra de nem kell eltolnom velük a biciklit mint a német vasakkal, hanem maradhatok pár körre vadászgatni ha lehetõség adódik rá.
Árkádban vagy HB-ben?
Gondolom árkádban, mert HB-ben úgy repül a nagy golyójától, mint egy prosztataproblémás pegazus...
A Bf109 energiaharcász, az egyik legrosszabbul forduló vadászgép a játékban. Ha fordulóharcba keveredsz, nem jössz ki belõle élve.
Gondolom árkádban, mert HB-ben úgy repül a nagy golyójától, mint egy prosztataproblémás pegazus...
A Bf109 energiaharcász, az egyik legrosszabbul forduló vadászgép a játékban. Ha fordulóharcba keveredsz, nem jössz ki belõle élve.
Egyszerûen nagyon nehezen tudom elfogadni, hogy ennyivel jobb a Spitfire, bocsi ezért elõre is, várom az ellenvéleményeket, hátha csak én vagyok Béna a németekkel. 😊
Kíváncsi vagyok, hogy vajon a Bf-109-en mennyit javít, ha nem teszek rá bombát, bár gondolom majd így se veheti fel a harcot a Spitfire-rel semmilyen tekintetben.
Tegyük ilyenkor hozzá, hogy milyen játékmódban, kérlek!
HB-ban számít, az tuti.
Árkádban szerintem nem. Azt nem tudom, hogy a különbözõ bombaterhek közt van-e különbség, de az tuti, hogy a bombák elszórása után semmit sem változik a helyzet.
HB-ban számít, az tuti.
Árkádban szerintem nem. Azt nem tudom, hogy a különbözõ bombaterhek közt van-e különbség, de az tuti, hogy a bombák elszórása után semmit sem változik a helyzet.
Azért az orosz ászoknak nem csak az ellenséggel, hanem a saját repgép gyáraikkal és karbantartóikkal is meg kellett küzdeniük 😄
Egy i16-oson pl a rep elõtti ellenõrzés kiemelkedõen fontos eszközei voltak a kalapács meg a szeg <#nyes>#nyes>
Egy i16-oson pl a rep elõtti ellenõrzés kiemelkedõen fontos eszközei voltak a kalapács meg a szeg <#nyes>#nyes>
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
Számít. Sõt, még a pylon is számít ha eldobtad a bombát (Fw190-esen pl az 1 tonnás bombához valami röhejesen nagy pylon van).
Csak ezt a listát nézegettem, igaz, hogy vagy száz német és japán pilóta után a legjobb szövetséges ász egy orosz, de azért vannak ott elég komoly nagyságrendi eltérések, teljesítményben is, meg ászok számában is.
Az mondjuk igaz, hogy egy rammerbõl nem lesz ász, ha egyáltalán túléli, nem valószínû, hogy tud repülni késõbb...
Harmadrészt meg egy rammolásról szóló orosz kézikönyvet leginkább a hajamra kenhetek... 😛 😄
Az mondjuk igaz, hogy egy rammerbõl nem lesz ász, ha egyáltalán túléli, nem valószínû, hogy tud repülni késõbb...
Harmadrészt meg egy rammolásról szóló orosz kézikönyvet leginkább a hajamra kenhetek... 😛 😄
Feladata meg bombázója válogatta.
Nagy bombázókkal amikre sok bomba fért és 8ezer körül szaladgáltak stratégiai célokat támadtak (gyárak, vasúti pályaudvarok, hidak, kikötõk, repterek), a kisebbekkel meg lehetett hajókat, lõszer raktárakat támadni, meg légitámogatást nyújtani a harcoló csapatoknak.
Nagy bombázókkal amikre sok bomba fért és 8ezer körül szaladgáltak stratégiai célokat támadtak (gyárak, vasúti pályaudvarok, hidak, kikötõk, repterek), a kisebbekkel meg lehetett hajókat, lõszer raktárakat támadni, meg légitámogatást nyújtani a harcoló csapatoknak.
Azt tudja valaki, hogy a játékban számít-e sebesség, emelkedés szempontjából, ha teszel rá bombát is a fighterre? Valóban nagyobb lesz így a gép súlya?
Gondolom gyárak, meg olyan területek ahol a harkocsikat, repülõket tároltak.
Ja, ez nem a pilótákon múlt. Azt bombázták, amiért odaküldték õket. Volt elsõdleges, másodlagos, harmadlagos, esetleg még további célpontjuk minden küldetésen, ha az egyiket nem lehetett bombázni, mentek tovább a következõre.
Azt nem tudom, hogy mi volt, ha egyik kijelölt célpont sem volt bombázható, gondolom haza azért nem vitték a bombákat, már csak a nagyobb üzemanyag-fogyasztás miatt sem. De én elképzelhetõnek tartom, hogy a tengerbe szórták ahelyett, hogy lebombáztak volna vele valami azonosítatlan, potenciálisan civil célpontot...
Azt nem tudom, hogy mi volt, ha egyik kijelölt célpont sem volt bombázható, gondolom haza azért nem vitték a bombákat, már csak a nagyobb üzemanyag-fogyasztás miatt sem. De én elképzelhetõnek tartom, hogy a tengerbe szórták ahelyett, hogy lebombáztak volna vele valami azonosítatlan, potenciálisan civil célpontot...
Több mint 500 német repülõt rammoltak le a ruszkik, volt ott skill.
Történelmi érdekesség: szokásos volt a 2.VH-s vadászrepülõk minden ötödik lõszerét nyomjelzõ lövedékre cserélni. Namost ez elég nagy botorság volt, mert a nyomjelzõnek más a ballisztikai jellemzõje (közepes táv fölött már hamarabb "leesett"), így ha a nyomjelzõ karcolta a gépet akkor az éleslõszerek 80%-a NEM találta el. Ennél is kellemetlenebb volt hogy remekül mutatta az ellenfélnek merrõl lõnek rá. Az i-re a pontot az tette fel hogy a tár végére egy sor nyomjelzõt tettek ami napnál világosabban jelezte az ellenséges repülõnek hogy a támadója kifogyott a lõszerbõl.
Azok a pilóták akik nem használtak nyomjelzõt kétszer hatékonyabbnak bizonyultak légiharcban a nyomjelzõ lövedékek használatához ragaszkodóknál.
War Thunder: minél közelebb vannak a géppuskák a törzshöz a szárnyban, annál kisebb a szórásuk. Legjobb ha a fegyverzet az orrban van, ekkor keveset számít a lõtávolság-beállítás. Szerintem 1db orrgépágyú > 12db géppuska a szárnyban. Bár ha az a cél hogy a borításba belõtt féltonnányi fémtõl elnehezedjen az ellen akkor megoldás lehet 😊
Azok a pilóták akik nem használtak nyomjelzõt kétszer hatékonyabbnak bizonyultak légiharcban a nyomjelzõ lövedékek használatához ragaszkodóknál.
War Thunder: minél közelebb vannak a géppuskák a törzshöz a szárnyban, annál kisebb a szórásuk. Legjobb ha a fegyverzet az orrban van, ekkor keveset számít a lõtávolság-beállítás. Szerintem 1db orrgépágyú > 12db géppuska a szárnyban. Bár ha az a cél hogy a borításba belõtt féltonnányi fémtõl elnehezedjen az ellen akkor megoldás lehet 😊
OK, rendben, béke van, lezártuk. 😊
Mindig az adott küldetés...
"1945-ben kiadott orosz nyelvû légiharc oktatókönyv a Vörös Légierõ pilótáinak. Orosz nyelvû dokumentum (sajnos még nem találtunk senkit, aki vállalkozna a lefordítására)."
Eheh, ez jó. 😄 Lehet, hogy nem is baj, ha figyelembe vesszük az orosz pilóták németek elleni csodálatos teljesítményét... 😛
(Na jó, gondolom a gyakorlás hiánya kicsit többet nyom a latba, mint az elméleti felkészültség, szal persze nem zárom ki, hogy hasznos a dolog)
Másik meg, hogy azért az oroszoknál is ott volt egy Kozhedub, 62 légigyõzelemmel...
Eheh, ez jó. 😄 Lehet, hogy nem is baj, ha figyelembe vesszük az orosz pilóták németek elleni csodálatos teljesítményét... 😛
(Na jó, gondolom a gyakorlás hiánya kicsit többet nyom a latba, mint az elméleti felkészültség, szal persze nem zárom ki, hogy hasznos a dolog)
Másik meg, hogy azért az oroszoknál is ott volt egy Kozhedub, 62 légigyõzelemmel...
Hú a lényeg lemaradt.
Szövetséges bombázónak az euprópai hadszíntéren.
Szövetséges bombázónak az euprópai hadszíntéren.
Egy kis off.
Mit gondoltok egy Bombázónak a 2. világháborúban mi volt a legfontosabb célpont vagy fogalmazunk úgy a legértékesebb célpont amit kilõtt/kilõhetett? Természetesen ne tankra vagy valami hülye fõtiszt autójára gondoljatok hanem valami tényleg fontos célpontra.
Kíváncsi vagyok ki mit tippel 😄
Mit gondoltok egy Bombázónak a 2. világháborúban mi volt a legfontosabb célpont vagy fogalmazunk úgy a legértékesebb célpont amit kilõtt/kilõhetett? Természetesen ne tankra vagy valami hülye fõtiszt autójára gondoljatok hanem valami tényleg fontos célpontra.
Kíváncsi vagyok ki mit tippel 😄
Itt egész jó szakkönyvek vannak a légiharcról, pl. Galland intelmeire felhívnám a figyelmet. Sok olvasnivaló, de kárára nem válik senkinek szerintem.
Már magam sem tudom de úgy látom én is megbántottalak. 😊
Tényleg hagyjuk, visszaolvasva én sem látok benne semmi sértõt, talán a rendben, "hogy az a neve az ami de...."-bõl éreztem úgy, hogy kicsit hülyének nézel de még1x mondom visszaolvasva én se értem mi bajom volt vele, úgyhogy nem cinikusan, hanem komolyan mondom, hogy lehet kicsit túlreagáltam na, tényleg beszéljünk a játékról! 😊
Remélem akkor nincs harag, ne köpködjük egymást fölösleges faszság miatt! 😊
Tényleg hagyjuk, visszaolvasva én sem látok benne semmi sértõt, talán a rendben, "hogy az a neve az ami de...."-bõl éreztem úgy, hogy kicsit hülyének nézel de még1x mondom visszaolvasva én se értem mi bajom volt vele, úgyhogy nem cinikusan, hanem komolyan mondom, hogy lehet kicsit túlreagáltam na, tényleg beszéljünk a játékról! 😊
Remélem akkor nincs harag, ne köpködjük egymást fölösleges faszság miatt! 😊
http://www.pumaszallas.hu/elmeleti-anyagok/harcaszat/265-tankonyvek-legi-harc.html
A "raised" a "ki" állása a flapsnak, akkor olyan, mintha nem lenne, belecsukódik a szárny síkjába.
De könyörgöm, mi bajod volt azzal a hozzászólással? Mármint stílusügyileg? Komolyan, tényleg, mi? Elolvastam elküldés elõtt kétszer, most még háromszor, és továbbra sem vágom, mivel gázoltam bele a lelkedbe. Az, hogy "kollega"-ként hivatkoztam rád? Nem vagy te is fotelpilóta, mint én? Vagy az, hogy "benyomom a flapset a francba"?
Még csak nem is neked szólt a kérdés, hanem általánosságban mindenkinek! (Én _használom_ a válasz erre gombot, ha nincs, akkor nincs konkrét címzett)
Na jól van, mindegy, majd hozzászokok, hogy mindenki minden szavamat támadásnak érzékeli... Mondjuk ha valakibe belekötök, az ennél azért egyértelmûbb szokott lenni...
Még csak nem is neked szólt a kérdés, hanem általánosságban mindenkinek! (Én _használom_ a válasz erre gombot, ha nincs, akkor nincs konkrét címzett)
Na jól van, mindegy, majd hozzászokok, hogy mindenki minden szavamat támadásnak érzékeli... Mondjuk ha valakibe belekötök, az ennél azért egyértelmûbb szokott lenni...
flaps témáról annyit hogy olvastam lejjebb hogy zero 7th nem talált manõverezési különbséget a flaps-ok között hát az az igazság hogy sokat én sem, annyit tudok mondani hogy combattal jól lehet zuhanni raiseddel viszont emelkedni és sebességet lehet növelni. Bár ha az ellenfél akire vadászok közel van hozzám akkor mindig combatot kapcsolok ha 700-800 méterre egy magasságban vagyunk akkor raised a sebesség miatt
Nem a kérdés, hanem a stílus. De inkább beszéljünk a játékról tényleg!
Ja, köszi a wikit egyébként. Gondoltam már rá, hogy utánanézek, de végeredményben teljesen korrekt volt az elõzõ tippem is. 😊
" A fékszárny kitérítésekor kezdetben a felhajtóerõ-tényezõ nagymértékben, az ellenállás-tényezõ kismértékben növekszik. A kitérítés növekedésével az ellenállás-tényezõ egyre jobban növekszik a felhajtóerõ-tényezõ pedig alig. "
De ebbõl nekem az jön le, hogy árkád módban nincs értelme a combat flapsnak. Tehát a combatnak a felhajtóereje nagy, a fékezése kicsi. Ehhez képest a landingnak a felhajtóereje még egy kicsit nagyobb, a fékezése meg sokkal.
Mivel az egyetlen elõnye a combat flapsnak, hogy a jobban kinyitott landing leszakadhat nagy sebességnél, viszont ez árkádban nem következik be, nem látom hátrányát a landing flaps használatának.
Nagy kérdés, hogy a játékban is így mûködik-e?
A felhajtóerõ növekedést manõvereknél kihasználom valahogy? Abból nekem még nem következik automatikusan az, hogy ettõl jobban fordul a gép...
" A fékszárny kitérítésekor kezdetben a felhajtóerõ-tényezõ nagymértékben, az ellenállás-tényezõ kismértékben növekszik. A kitérítés növekedésével az ellenállás-tényezõ egyre jobban növekszik a felhajtóerõ-tényezõ pedig alig. "
De ebbõl nekem az jön le, hogy árkád módban nincs értelme a combat flapsnak. Tehát a combatnak a felhajtóereje nagy, a fékezése kicsi. Ehhez képest a landingnak a felhajtóereje még egy kicsit nagyobb, a fékezése meg sokkal.
Mivel az egyetlen elõnye a combat flapsnak, hogy a jobban kinyitott landing leszakadhat nagy sebességnél, viszont ez árkádban nem következik be, nem látom hátrányát a landing flaps használatának.
Nagy kérdés, hogy a játékban is így mûködik-e?
A felhajtóerõ növekedést manõvereknél kihasználom valahogy? Abból nekem még nem következik automatikusan az, hogy ettõl jobban fordul a gép...
Arcade modban lehet landong flapet használni becsukott futó melett is. A kettõ használata nem függ össze. Van olyan gép (pl a komet) ahol nincs más flap csak a landig flap amit használni is kell csatában rendszeresen ha nem akarod BnZ-nél a földbe állítani a gépet.
Hogy egyem az érzékeny lelked. Egy töknormális kérdés mitõl lett a te olvasatodban felhívás szájkaratéra?
Én nem akarok és nem is fogok senkivel szájkaratézni, a srác most kezdte, kérdezett egy-két dolgot én meg leírtam a tapasztalataimat, ennyi. A flapsos és minden egyéb dologról nekem az a benyomásom, ha valóban néha olyan érzése van az embernek, mintha nem mindig számítana, kivételt képez a gyorsulás, ott nem árt vissza tenni teljesen. Én csak azért, emrt a jó érzés azt kívánja, combatnál combatra teszem és úgy van, azért, mert ez a neve 😊 Nem fogom kiszámolni és excel táblákat csinálni arról, hogy landing-gel hamarabb lassulok-e. Nekem az beszokott jönni, hogy thrust 0% combat flaps és nem elõzõm be az ellenfelet, sõt sokszor sikerült is így megúszni és üldözöttbõl lettem üldözõ, kipróbáltam a landing-es verziót is de nem csak lassítja a gépet, hanem a sebesség gyorsabb "esése" miatt a manõverezhetõség is csökken, ezért én azt (ahogy a neve is mutatja) landolásnál szoktam használni. Ezeket a dolgokat én mind csak arcade-ra írom. Egészen más a helyzet Historical-ba már. Ez egy nagyon jó arcade (minden módjától függetlenül) lövölde, az eddigiekhez képest stílusán belül egészen jó repülése modellel. Ha repülésre vágyom de nem tehetem a valóságban?
Akkor:
Flight Simulator X, Vatsim bekapcsol, Elõkapom a B737-est, megtervezem az utat és ott valóban nincs raised landing combat flaps, hanem checklist van, élõ légiforgalom irányítás, türelem, chart, RTO, PFD és lehet repülni és még csak lõni se kell. 😊
15 Flaps be report when established the localizer, aztán levisz szépen az ILS. 😊
Akkor:
Flight Simulator X, Vatsim bekapcsol, Elõkapom a B737-est, megtervezem az utat és ott valóban nincs raised landing combat flaps, hanem checklist van, élõ légiforgalom irányítás, türelem, chart, RTO, PFD és lehet repülni és még csak lõni se kell. 😊
15 Flaps be report when established the localizer, aztán levisz szépen az ILS. 😊
Bakker, tényleg, elnézést kérek! A roketták potenciálja miatt tartottam meg az Mk X-est, de béna vagyok vele.
A torpedóról meg írtátok, hogy nehezebb véghez vinni a támadást, könnyebben kiszednek, mint zuhanó-bombázva.
A torpedóról meg írtátok, hogy nehezebb véghez vinni a támadást, könnyebben kiszednek, mint zuhanó-bombázva.
A Beaufighterekhez nincs bomba 😊 Csak rakéta a Mk X-eshez, meg torpedó.
A Beau-t amúgy pont úgy kell használni mint a németeknél a 410-est.
A Beau-t amúgy pont úgy kell használni mint a németeknél a 410-est.
Van külön gomb a legegyszerûbb irányítási sémában is a flaps fel és le állítgatására. Nem tudom, miért nem találja meg senki(haverjaim sem), ott van két sorral a "flaps" alatt, hogy "flaps up" meg "flaps down"...
Elvileg arcade módban nem is tudod landing-re tenni a flapsot, csak ha a kerék is kinn van.
Amúgy, reálisan a "nyitottabb" flaps olyan 400 km/h fölött kb. leszakadna. Még a combat flaps-ot sem lehetne nyitni akármilyen tempónál.
HA meg benyomva felejted, akkor meg nem tudsz rendesen gyorsulni (legfeljebb zuhanásban).
A flaps alacsony sebességeknél generál nagyobb felhajtóerõt.
De amúgy nézd ezt (Wiki)
Amúgy, reálisan a "nyitottabb" flaps olyan 400 km/h fölött kb. leszakadna. Még a combat flaps-ot sem lehetne nyitni akármilyen tempónál.
HA meg benyomva felejted, akkor meg nem tudsz rendesen gyorsulni (legfeljebb zuhanásban).
A flaps alacsony sebességeknél generál nagyobb felhajtóerõt.
De amúgy nézd ezt (Wiki)
Ami viszont T6os magasságban az elején az angolok ellen szól még, hogy baromi drága a javításuk. 😄
Még az orosz Yak9T javítása is olcsóbb, mint az 5-6os Beaufightereknek. pff
Még az orosz Yak9T javítása is olcsóbb, mint az 5-6os Beaufightereknek. pff
*kurvára
Gondoltam h legalább egy ember lesz aki beleköt a mondandómba. Nah akkor ugorjunk neki mégegyszer.....(gyengébbek kedvéért)
Nem az a lényeg h a t5-ös gép lelövi-e a jetet vagy sem. 10percet kell várni egy jetes meccsre és ha valami ez aztán elbassza a játékélményt! A lényeg csak annyi lett volna az iménti felháborodásomban hogy kurva fizessen több lóvét sokkal több lóvét ha jettel nem t5 meg t15ös gépeket ölsz hanem jetet! Most így már mindenkinek világos?????
Nem az a lényeg h a t5-ös gép lelövi-e a jetet vagy sem. 10percet kell várni egy jetes meccsre és ha valami ez aztán elbassza a játékélményt! A lényeg csak annyi lett volna az iménti felháborodásomban hogy kurva fizessen több lóvét sokkal több lóvét ha jettel nem t5 meg t15ös gépeket ölsz hanem jetet! Most így már mindenkinek világos?????
Ja, hoppá, afölött elsiklottam, hogy T5nél jár. Akkor a T0-ás fejtegetésem nyilván tárgytalan.
Nem en bloc mondtam, hogy szar nép az angol, hanem hogy T0-ban az a legszarabb. Azt az állítást viszont tartom.
Nem en bloc mondtam, hogy szar nép az angol, hanem hogy T0-ban az a legszarabb. Azt az állítást viszont tartom.
Na akkor beszélgessünk már egy kicsit a flapsról!
Itt mondta a kollega pár hozzászólással lejjebb, hogy manõverezéshez combat flaps, leszálláshoz landing.
Persze, ez a neve, értem én. Azt viszont nem, hogy manõverezésnél miért jobb a combat flaps, mint a nyitottabbak? Én be szoktam nyomni a landingot a francba manõvereknél is, talán egy picivel gyorsabban lelassít a kívánt sebességre. De mondjuk ez is lehet, hogy csak placebóhatás, idõnként teljesen az az érzésem van, hogy tökmindegy, hogy áll. Benyomva felejtem, repülök vele perceket, és fel sem tûnik, hogy másképp megy a gép.
Ti hogy látjátok ezt?
Továbbá az aerodinamikájával sem vagyok teljesen tisztában, hogy is van ez? A szárny végi kormánylapátoknál ha lefelé nyílik, akkor az felfelé emeli a szárnyat(közben az ellentétes oldalon felfelé nyílik, ami lenyomja). Akkor elvileg a benyomott flaps nagyobb légellenállás mellett nagyobb felhajtóerõt is generál a szárnyon?
Itt mondta a kollega pár hozzászólással lejjebb, hogy manõverezéshez combat flaps, leszálláshoz landing.
Persze, ez a neve, értem én. Azt viszont nem, hogy manõverezésnél miért jobb a combat flaps, mint a nyitottabbak? Én be szoktam nyomni a landingot a francba manõvereknél is, talán egy picivel gyorsabban lelassít a kívánt sebességre. De mondjuk ez is lehet, hogy csak placebóhatás, idõnként teljesen az az érzésem van, hogy tökmindegy, hogy áll. Benyomva felejtem, repülök vele perceket, és fel sem tûnik, hogy másképp megy a gép.
Ti hogy látjátok ezt?
Továbbá az aerodinamikájával sem vagyok teljesen tisztában, hogy is van ez? A szárny végi kormánylapátoknál ha lefelé nyílik, akkor az felfelé emeli a szárnyat(közben az ellentétes oldalon felfelé nyílik, ami lenyomja). Akkor elvileg a benyomott flaps nagyobb légellenállás mellett nagyobb felhajtóerõt is generál a szárnyon?
Szerintem meg nem a legrosszabb nép, ráadásul már tier5-ben vagy.
A Spitfire-ök ugye nagyon jól fordulnak, és azért motor erejük is van. Amint lesz 20mm cannon-nal szerelt verzió, már gyilkolászni is lehet velük.
A másik fõ fighter ág, a typhoon-ok, sebességben, emelkedésben jók, abban viszont bitangul. Árkádban is ki tudtam használni a motorerõt bennük. A késõbbi típusoknál a 4x20mm szintén nem hazudik.
Beaufighterek mindenki szerint OP gépek, újfent a 4 gápágyú miatt, csak tegyük hozzá, hogy úgy fordulnak, mint a lumbágósok az ágyban, szóval inkább ground attckra jók, mikor már van hozzájuk bomba is.
A brit bombázók közül a Blenheim jó az elején, a Wellingotok nekem nagyon nem jönnek be, lancester meg kituGGYA, milyen...
A mosquito-ra leszek nagyon kíváncsi!
A Spitfire-ök ugye nagyon jól fordulnak, és azért motor erejük is van. Amint lesz 20mm cannon-nal szerelt verzió, már gyilkolászni is lehet velük.
A másik fõ fighter ág, a typhoon-ok, sebességben, emelkedésben jók, abban viszont bitangul. Árkádban is ki tudtam használni a motorerõt bennük. A késõbbi típusoknál a 4x20mm szintén nem hazudik.
Beaufighterek mindenki szerint OP gépek, újfent a 4 gápágyú miatt, csak tegyük hozzá, hogy úgy fordulnak, mint a lumbágósok az ágyban, szóval inkább ground attckra jók, mikor már van hozzájuk bomba is.
A brit bombázók közül a Blenheim jó az elején, a Wellingotok nekem nagyon nem jönnek be, lancester meg kituGGYA, milyen...
A mosquito-ra leszek nagyon kíváncsi!
Ja, és ami még fontos, hogy a matchmaking úgy szortíroz, hogy
Kicsik: T0-T1
Közepesek: T2-T6
Nagyok: T7-T20
(Illetve lehet, hogy a múlt héten lett egy új kategória, legnagyobbak: ~T16?-T20)
A lényeg, hogy ha megszerzed a T3-as géped, nem érdemes rögtön beleülni. Ha berakod a kicsik közé, akkor a legjobb géped lesz olyan szinten, mint mindenki másnál a legszarabb, és miután kilõtték a T3-as repülõd, T0-ás kis szarokkal kell repülnöd T6 gépek ellen.
Érdemes az elsõ 6 szintet T0-T1-gyekkel repülni.
Kicsik: T0-T1
Közepesek: T2-T6
Nagyok: T7-T20
(Illetve lehet, hogy a múlt héten lett egy új kategória, legnagyobbak: ~T16?-T20)
A lényeg, hogy ha megszerzed a T3-as géped, nem érdemes rögtön beleülni. Ha berakod a kicsik közé, akkor a legjobb géped lesz olyan szinten, mint mindenki másnál a legszarabb, és miután kilõtték a T3-as repülõd, T0-ás kis szarokkal kell repülnöd T6 gépek ellen.
Érdemes az elsõ 6 szintet T0-T1-gyekkel repülni.