War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Te túlteszel az átlagon így várnod kell a sorodra 😄
Mia kenya van? Németekkel HB-ban Average waiting time 0:12, erre itt lesek már 7 perce miközben 300-an ugyanezt teszik :/

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

8 szintû németem van de képtelen vagyok nagy sikereket elérni. 6k lion az már királyság és sztem ez kicsit gáz 3 messerrel.

Elmehetünk a realizmus irányába, de akkor már nem kell arcade. Erre van a FRB.

Az talán nem lenne olyan jó. Jane's WW2 fightersben vagy valami B17 szimulátorban(passzolom, mi volt pontosan) addig jutottam, hogy a tutorial átengedett egy viszonylag közepes találattal, aztán amikor éles küldetésben, 2 óra játékidõ után egy, a tutorialnál _sokkal_ pontosabb bombázás után éppen 0%-ot sebeztem a célpontban, akkor hagytam a játékot a picsába...n

Ez akkor lenne igazán érdekes, ha a bombacélzót manuálisan kéne állítani, nem csak úgy rápotyogtatni 20m-re a célponttól 😊)

összefut a nyál a számban 😄
Az már döfi de az gondolom még odébb van 😄
1.30 vagy 1.32 után mi? 😄
Lesznek hatalmas bombázós pályák (pl. Moszkva, Ruhr vidék, stb.) direkt nehézbombázóknak.
Sajna csak hallgatni lehet. Azokat a kérdéseket beszélik meg egyesével amiket a hivatalos fórum megfelelõ topicjában tettek fel.

Pár kérdésem volna feléjük ha tolmácsolnád?
Gondolom angolul folyik a diskurzus és a szóbeli rész nem az erõsségem olvasva jobban megy 😄

1. Tervezik e bõvíteni a térképparkot? Ha igen van e esély arra, hogy a Magyar területekbõl is valami bent lesz e érintõlegesen.?
2. Gondolkoznak e arcade módban is akár komplexebb földi harc kivitelezésére? Gondolok a jóval több és akár nehezebb célpont raktárak gyárak repülõtér bombázás lehetõségére ahol akár 150-250 célpont is elérhetõ.
Pl olyan bombázó pályák ahol rengeteg a célpont és tényleg több játékosnak érdemes kötelékbe összeállnia és védõkíséretet biztosítani a gyõzelem érdekében.
Pl Coventry, Tokyo, Bréma, Berlin, London bombázása ott se 25 célpont volt.
Igen, ez nem a WoT 😊

lecserélek egy gépet de késõbb visszarakom megmaradnak a legénység fejlesztések?

Óóóó. Én hónapokban gondolkoztam. Talán Május. Na ez akkor jó hír vagy sem? :d
Mert ha a gépek drágulnak érdemes volna pénzt gyûjteni 😄
Dehogy késtél, most is megy, gyere fel.

1.29:
Soon(tm).
Reményeik szerint még ezen a héten kijön, de még van néhány nagyobb bug amit ki kell javítani.
Gondolom lekéstem róla. Összefoglalnád majd röviden?

Lehet tudni mikor lesz az 1.29?
bardocz
Hát nekem annyira ez a bombázósdi nem jön be, bár ez látszik a statomon is. AR-2 meg IL-2-vel kiszedtem 3 földi célpontot, és meghaltam, aztán T5-ös Yak-kal csináltam 4 killt.
Pilótafülke díszítés, egyedi festések:

Nem lesznek. Megpróbálnak minden repülõhöz minél több Történelmi skin-t belerakni a játékba, de nem szeretnének rózsaszín repülõket.
Megy a Q&A az FM készítõkkel.
Teamspeak 3
IP: 5.199.133.34:9696 Password = Spitfire

_Emberi_ mértékegység. Földi még lehet, pl két hangya hosszú, vagy valami ilyesmi... 😛 😄

Sorry volt egy két elütésem: nem 2000 hnem 20 mm természetesen.
na, közben Ooorky ábrája is megjött. Itt azért láthatod, hogy vannak különbségek még a 20-as és 37-es között is. Példa erre hogy az Apache rotorját 12,7-es ûrméretig kalibrálták (mit ad isten ez a szabvány hk. lgv. gpu. ûrméret) de a 20-as már szakítja szanaszét. Ha jó a DM, akkor a te 2000-asod lehet hogy csak kopogtat a 37-es meg oda-vissza átmegy.
Értem, de én csak arra próbáltam válaszolni hogy az ûrméret hogy befolyásolja a kinetikai energiát becsapódáskor. A példa meg vicces, de értem.
Szerintem ezen elég jól lehet látni, mekkora különbség volt a 20 és a 37 milis lövedék között (HE):

3 fajta Hispano 20 milis van bal oldalt, a 4. japán.
23 milis az Il-2-é.
A 2 30milis német lõszer, a kisebbiket vadászgépeken, a nagyobbikat attacker-eken (pl. Me-410) használták.
A kisebbik 37-es amerikai, a nagyobbik orosz.
Németet leírtam, nincs olyan földi mértékegység amiben az kerek lenne 😊

Oroszokhoz az amerikaiak importálták, még az 1800-as évek végén, azért lett náluk is akkora-amekkora.
igen OFC lényeges ,de ha 1 db nagy követ dobsz egy nagy üvegtáblába vagy 2 nagyot meg 2 közepest akkor melyik töri be jobban?

Hát nem akarok itt a fizikával dobálózni de: F=m x a. Így láthatod, hogy a becsapódó tömeg is lényeges a páncéltörésnél/rombolásnál. És a sebességben nincsenek akkora különbségek, hogy az számottevõ legyen a számolásnál.
Azzal tisztában vagyok, hogy angolszász mértékegységben kerek szám, csak azt nem értem, hogy pl a ruszkik, vagy a németek miért angolszász mértékegységben kerek ûrmérettel dolgoztak, miért nem metrikusban.

Mint ahogy fordítva is, az angolszászoknak miért pont 20mm, de arra már válaszoltál. 😊

De gondolom a másik irányban is hasonló okok játszhattak közre...

Conqvi, az tier6+-os meccsbe AR-2-el menni ami nem is ad rendes xpt messze van egy kellemes sétarepüléstõl 😄...természetesen ha a kicsikkel játszok bent vannak az SB-k, de az Ar-2 nem, az drága 😛
7.62 pedig 0.30", 12,7 pedig 0.50".

Németek 7.92-es lõszert használtak. Még a réges-régi puskákhoz kötõdik az eredete, 8 milist akartak csinálni, némileg szûkebb lett. Úgy voltak vele, hogy jó lesz az úgy is...
Aha, köszi. Szóval akkor a "vilgszintû szabványosítás elõtt" kitételemben tévedtem, gyakorlatilag...

Szép összefoglalás köszönjük. 😄
Ergo praktikus okai voltak így már érthetõ.
37 milist momentán tudom.
Konkrétan a németek fejlesztettek ki az elsõ világégés során egy 37 milis hordozható ágyút a rohamosztagosoknak (hogy miért pont akkorát azt nem tudom). Késõbb ezt átvette a Monarchia is (aztán már Magyarországként szépen felkerekítettük a dolgokat, így lettek 8mm-es puskáink és 40mm-es ágyúink).
Késõbb a tankok megjelenésével szükségessé vált az ellenük való védekezés, erre jó volt a korábban kifejlesztett ágyú is.
Versaille, stb.
24-ben németek ismét páncéltörõ fegyver fejlesztésébe kezdtek, és mivel olcsón meg kellett úszni, ezért felhasználták a már létezõ sablonokat, így az is 37 milis lett.
Ennek a licencét megvették az amerikaiak, némileg átalakítva használták vontatott lövegként és harckocsi ágyúként is. Késõbb náluk is felvetõdött egy repülõgépekbe szánt automata löveg gyártása, és mivel 37 milis lövegek gyártásában már volt tapasztalatuk...
Szovjet sztori kb. ugyanez, a Szovjetunióba is a német vitték el a pak36 révén a 37mm-es szabványt.
Az, hogy mindenki felhasználta alacsonytámadó fegyverként is ezt a kalibert az abból eredt, hogy a tankok tetõpáncéljának átütéséhez kevés a 20, de sokszor a 30mm-es gépágyú is, de a 37mm-nél nagyobb lövegek meg egyszerûen túl nehezek egy egymotoros gépnek (bár a ruszkik belenyomorgattak 45 milist is a yak-9-be).

20 milis gépágyú a svájciaktól ered, õk kezdtek el a 20 milis páncéltörõ puskához robbanó lõszert gyártani, amit elõbb légvédelmi, majd repülõgépbe szerelt gépágyúk is átvettek, Szovjetek pl. Észtországban levõ gyárat kaparintották meg.
Imádom ezeket az "Imádtam az Ar-2t, de betelt, ahogy az SB-2esek is :S"
kezdésû mondatokat.
De komolyan 😄

Egy nemzet kimaxolása 28,5millió xp. Ha van 2-3 kedvenc gépem ráadásul eleve low tierben akarok játszani t10 alatt hát nem tojom le magasról hogy ad e Xp-t vagy sem ha élvezem vele a játékot? A pénzt megadja úgyis és hát pénzbõl él az ember. Ki nem szarja le azt a körönként mondjuk 2-6K xp t ha tényleg jó gépet tud vezetni?
nem vagyok nagy fizikus,de én azt gondolnám,hogy 1 db 37 milis lövedék ami /lassabban is repül mint a 20 milisek/ szóval 1 37 milis versus 2x20 mili + 2x12,7 ha ugyanazon felületbe csapódik akkor nem az uttóbinak kéne nagyobbat szaggatnia?😛

mindegy részemrõl kikukáztam a németeket,mert számomra leszerepeltek.....

bardocz
Még egy kört nem mentem vele, szóval a 3 még felejtõs, de az lesz, ha eljutok vele addig. Most lett meg az ötös szint oroszoknál, eddig csak a T0-T1-ben mentem, most próbálom ki a nagyobbakat.
3at rakj az a jó 😊, ha még gyûjtöd az xp-t akkor 6x100 kg, az még egy heavy tankot is kivisz csak nagyon pontosan dobd, de mediumra meg bõven jó!

Ui. Imádtam az Ar-2t, de betelt, ahogy az SB-2esek is :S
Õszintén megmondom, hogy a mi térfelünkre keveredõ foglalni vágyó gépeket szedtem le, a lenti dara max egy Il-2es érdekes 😊
bardocz
AR-2-re érdemes 1db 500kg-os bombát rakni? Vagy inkább a több kisebb?
Kicsit bõvebben írj már légyszíves ezekrõl, hogy pontosan mi változik!
Ennek ellenére a fegyverek sebzési mechanikája csak kódrészlet, és az kb a legkisebb része a játék teljes méretének. Tökmindegy, mennyi a játékmenetbeli változás, az _összes_ kb 1 mega alatt van méretben.

Akkor kiszemezgetted a legszarabbul forduló gépeket grat így is kell csinálni. A spitfireök viszont tuti "brit noobok" voltak szóval ennyi
Pedig nem 1-1 sornyi változás lesz, az összes repülõ DM-je finomodik, változik a bombázás mechanikája (viszlát zuhanóbombázó B-17...) és a bombák hatása, meg jó pár dolog.
Pl. jönnek a német prütyi géppuskákhoz is a gyújtólõszerek, a 20 milis se úgy fog teljesíteni, mint most, ha AP-T - HE - I - AP - HE lõszerkombó lesz betöltve.
La-5 javítása is leesett ~5000-re a tesztszerveren, akik játszottak vele azt mondták nem is ér többet.
Egyébként valaki hozzáértõ világosítson már fel, miért van a tökkülönbözõ oldalakon, világ szintû szabványosítás elõtti idõkbõl ugyanaz a kaliber mindenhol?

Miért 37 milli a Stukán és a Yakon is? Miért 7.62 a 7.62? Miért 20mm mindenhol az elsõ ágyú?

Most direkt kipróbáltam, mert 1-2 hete nem játszottam a némettel.

Magas szintû meccs volt, FW, N1K stb. volt minden.

Stalingrad. Winter. Lebombáztam az elsõ bf-el 6 medium tankot, ezzel bekerültem a darálóba, de hát ezt tudtam is..1 gépet leszedtem utána kiszedtek. De így is megérte bevinni bõven, aztán a másik 109 F-et hoztam ki és lelõttem 7 gépet, úgy hogy kutya sem talált vagy próbált elkapni...mindent joystickal Arcade-on. És nem gondolom h nagy noobok lehettek, mert tele volt jó géppel. 1. gép egy A-20 g volt amit leszedtem, a másik bf-el: Yak-9, YAK 3, B110, BF 410, egy catalyna, és két Spitfire (nem tudom pontosan melyikek)
jó hát a 9T-n az a 37milis mindent szaggat 1-2 találattal 😄
nahszóval akkor itt egy rövid szösszenet amit most repültem 15 perce....mindössze KETTÕ perc alatt 3 kill és ha jól számoltam nem lõttem ki egy tucat skulót!!! nem szeretem ha hülyének néznek vagy aztgondolják hazudok!
A német fegyverek KÉT FORINTOT nem érnek jelenleg! a ruszkik meg menjenek a picsába,hogy ilyen szarrárobbantó csites lõszerekkel mennek!
ui: 12 gépet lõttem le ebben a kanyarban az elõbb a németekkel meg 1 óra alatt nem volt 3 killem:S! Biztos velem lehet a baj.....hihhhhetetlen,de elfelejtek játszani ha a németekkel megyek közben pedig még ennyire sem kéne célozni velük ,mert ELMÉLETILEG 3x annyi esélyem van velük a sikeres killre,mert ezzel az orosz "fossal" szemben azokon nem 1 ágyu meg 1 géppuska van.....

Yak1

yak2

yak3

Ez talán azért lehet mert nem fókuszálnak rád....én ha bnz-tem bf-kel vagy pont kifordult vagy kritikál és más meg learatta a babérokat de az biztos h idegesítõ volt! Persze ha ellened berakja a noobokat akkor megértem h összejönnek vele a dolgok......Lényeg a lényeg én japánnal-USÁval repkedek mostanság és ha meglátok egy bf-et az már félig halott😊
Szerintem veled van a baj,de ez csak magán vélemény nem ér megsértõdni.