War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Oh, nem egyszerû karbantartás, 3.3 GB, lehet, hogy az 1.29 patch!
Akkor viszont boldogság van, ha minden igaz olcsó lesz a javítás!
Van itt valaki aki tudja meddig tart ez a szerver karbantartás?
Én úgy tudom, hogy a mark típusúak a haditengerészeti bombák, értelemszerûen a másik a szárazföldi.
Amelyik gépnek vannak védõgéppuskái, akkor annyira kell feltolni a "number of experienced gunnerst", ahány védõgéppuska és így lövész van rajta. Különben brutál mínuszokat kapsz a képességeikre.

Egyszemélyes gépeknél nem számít.

Az egyik hajók, a másik földi célpontok ellen van. Ne kérdezd hogy melyik melyik. A kétfajta egytonnás bomba között is ez a különbség.

Valaki tell me! Japán T3-as bombázónál, van szignifikáns különbség a "mod 25 mark 2 bomb (250kg)x2 vs type 98 mod 25 bomb (250kg)x2 között? Vagy egykutya? De ha igen, akkor mi értelme ugyanannak?
Valóban 4 van a catalinán de nem úgy hogy te irányítasz egyet. Mindet te írányítod és az az oldal lõ amerre éppen célzol.
Egyébként jobb és bal oldalt valamint hátul alul és az orrban van rajta gunner.
Célkereszt közepébe esik a bomba. De ha mozog a célpont akkor bõven elé kell dobni.
de mindenképpen vannak rajta lövészek akkor csak ha nem mi irányítjuk õket akkor jobban lõnek?
egy kis segítség kéne bombázáshoz. arcade-ban ha nagy bombázóval megyek és nem zuhanok rá tehát az f7-es megoldást választom akkor mit nézzek? hova esik majd a bomba?

Ugyebár pla Catalinának 4 gunners kell.
1et a pilóta vagyis te irányítasz egyet a faroklövész és van egy jobb és egy baloldali lövészed.
nagyon szabad fordításban a tapasztalt lövõk.
Akik a gépfegyvert vayg mit kezelik a bombázókon.
szerintem az hogy hány lövészed van! amennyi lövész annyi experienced gunner kell,hogy jók legyenek a lövészeid automatikusan!
messereknél mekkora guns targeting distance-t szoktatok rakni?
már én is akartam kérdezni ezt a number of experienced gunners az mi?

Jah, ez változik, ahogy a tankok se feltétlen light tankok magasabb szinten ugyanazon a pályán.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

gépet nem lehet eltávolítani a legénységrõl (slotról) vagy másik repülõgépre lehet csak cserélni?

Mit értesz a több experienced gunner alatt.
Ha 4 fõs legénységet kér a minimum 4 fõt vagy +ba legyen? Ergo 5fõs crewnél már jobb? Vagy elég ha megvan a kért legénység szám?
Hidd el, nem beszélek mellé:
beléptem csak azért is, nem kellett sokat próbálkozzak, hogy bedobja a pályát, gondolom ez elég bizonyíték, hogy nincs pillbox ezen a pályán kis szinten, mindegyik ilyen:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Rájöttem, hogy nem is olyan nagy probléma az, hogy ha az Me410 mögé jön egy Spitfire MKII. Gyors reagálás szükséges hozzá, F6, ügyesség és persze legalább 100 Golden Eagle-t költeni a legénységre, kimondottan a már megvásárolt, több experienced gunner-re és leesik az a Spitfire hamar. 😊
jobban fordul de rohamosan veszít a sebességbõl tehát ha vége a forgásnak visszarakhatod. én csak zuhanásra és tényleg nagyon kacifántos ellenfél ellen szoktam bekapcsolni

Röviden. Jah 😊
még 1 ha combatra állítom a lapokat akkor forduló harcban jobban fordul?
flashpointer
Nem teljesen oda kell lõni, kicsit inkább még elé, de a sebességétõl függ, ki kell tapasztalni.

Emancipate yourself from mental slavement!

egy röpke kérdés!(csak hogy tiszta legyen): célzásnál mikor valakit támadok megjelenik elõtte egy kis kör,abba kell belevinni a célkeresztet?vagy az én célkereszt körüli köröm ha teljesen piros akkor pont a gépet találom el?
10perce voltunk a rizs teraszon ne mondd, hogy nincs pillbox? 😄
3at szedtem ki csak a jobb oldalon.
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem, mégpedig abban, hogy valamiért a játékban nem tudok kapcsolódni a chathez, ezáltal squadot sem tudok létrehozni, sem meghívni nem tudnak. Ennek mi lehet az oka? Látom, hogy cimbora online, de mégsem tudom meghívni, vagy írni neki. Valami beállítási, vagy egyéb hiba lehet?
Bemagolás alatt azt értem hogy 2000 méter alatt reflexbõl ne moccanj rá semmire, hacsak nem alattad van 15-20 fokra jó irányban. 800-on belül gyakran kidobom a fékszárnyat is, de csak arra az idõre amíg lövök, utána visszahúzom és tipli. Bombereknél néha lassítani is kényszerülök, de lehet biztosra menni, ha egyik motorja már lángol van idõ kilõni a másikat is. Olyan 3-4 gépet szoktam leszedni egy messerrel mielõtt hibázok és leölnek. Akkor átülök egy másikba. 😊
A lényeg hogy hozza az árát, bár nem összehasonlítható a katás trollkodással/farmolással a bevétel, de büszke vagyok rá hogy németekkel sincs mínuszos köröm, pedig nem vagyok pro, sõt, leginkább árkádhuszárkodom. Mert pörgõs és szórakoztató, azért.

Most az elõbb sokkal bosszantóbb eset történt, német La-5-el repültem, valami Fw-t üldöztem és beúszott elém jobbvállról idióta teammate egy Spit Vc-vel, kilõttem mint kacsa a szart (véletlenül), fizethettem a 8800 liont érte büntibõl. Na de sebaj, elõfordul, szerencsére nem túl gyakran.
Azért a BF109 egy bizonyos sebesség felett már elég nehézkesen irányítható még arcadeban is. Nekem most lett meg az elsõ FW190, ezen már érzõdik, hogy arra való, magasról rárepültem egy PE-2-re és felgyorsultam közben 900-ra, ahol semmit nem vesztett az irányíthatóságából, közel a víz felett simán felhúztam (arcade természetesen, HB-ban valószínûleg szétszóródtam volna zuhanás közben😄)

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Majd csinálok neked egy képet, ha megint kedvem lesz elõvenni õket, tudom mirõl beszélek: ott van a pillboxok helye, a szokásos 4-es felállás, de a pillbox valami könnyû célponttal van helyettesítve (arty asszem), ami némileg logikus is, mert kis szinten kevés géppel lehet kiszedni egy pillboxot, de akkor más pályákon, pl. African canyon, alp. meadows miért vannak...?

A német gépek valóban jobbak voltak technikailag, d ez a játékban nem ütközik ki. Pl a Me109-esen alkalmazták elõször az automata légcsavartoll állítást, amit pl az angoloknak kézzel kellett a magasság/sebesség függvényében. Az oroszoknak meg az üzemanyag/levegõ keveréket kellett manuálisan állítaniuk, a németeknek ezzel sem volt gondjuk.

Meg ugye alapból a német pilóták képzettebbek voltak a háború elején, és ez bõven elég is volt.

Ezek voltak kb a technikai elõnyei a német vadászoknak, de ezekbõl itt semmit se tapasztalunk.

én úgy tapasztalom hogy hiába az egyik legjobb gép zuhanóvadászatban de a többi gép is tud zuhanni és ezek a messerek ha jobban is tudnak zuhanni nem csinálják ezt annyira sokkal jobban hogy ez lényeges elõny legyen a többi géppel szemben és ha nem jön be a zuhanás mi marad? 1.: menekülés amennyiben megvan az a sebesség amivel egyszerûbb cikázó manõverekkel gyorsan el lehet menekülni. 2.: gyengébb gép ellen fordulózás és szerintem azaz egy 20-as akkor sem olyan jó fegyverzet és nagyon kevés golyó mellet nagyon gyorsan lõ tehát hamar kifogy és ha csak nem találod el azt a gépet 90%-os pontossággal akkor nem tudod leszedni és kifogysz és én úgy tapasztalom hogy elég papírgép.
szerintem ez a föl-le szánkózás elég sok idõ és nem valami jövedelmezõ hacsak nem tudsz leszedni minden támadással egy gépet és az szerintem lehetetlen 1db 20-al és 2db 7.92-el.
Én nem akarom fikázni ezt a gépet de valahogy mindig összejön mert nekem ez egy csalódás ami a játékban van. én elõtte nem nagyon merültem bele a repülõkbe mert a tankok jobban érdekeltek mindössze annyit tudtam a messerrõl hogy egy nagyon jó gép volt és korszerûbb társaival is fölvette a versenyt sõt jó pilóta kezében gyõztesen is jött ki. meg haditechnikailag elsõsorban német párti vagyok és mikor elkezdtem a wt evidens volt hogy németekkel megyek de még egyszer mondom hogy csalódás volt a gép. utána olvastam jobban belemerültem a messerbe és most is azt olvastam róla csak bõvebb infókkal hogy remek gép volt de ez a játékban sehogy sem az a gép amirõl olvastam.

képzeld el 6 pillbox van a rizsföldes pályán.
És prém nélkül is 25-45k t simán össze lehet tarhálni ha nem lõnek le a rammolós balfékek.
igen ismerem a videót. am hogy érted hogy be kell magolni a magasságot? egyébként legtöbb hibám hogy nem tudom megállni hogy ne fordulózzak egy rárontás után mert sokszor alábecsülöm a magasságot és mire odaérek túl nagy a sebesség hogy rendesen rátudjak lõni és ilyenkor úgy érzem hogy vissza kell forduljak, de általában nem jön be. Milyen statokat szoktál csinálni messerrel?

http://www.youtube.com/watch?v=0Y7orO4s8fs itt egy videó arról hogyan is megy ez
Rendkívül pontosan vezethetõk rácsapás közben, halálosan precízen repülnek olyan nagy sebességeknél ahol más gépeknél már negyedmásodperces reakcióidõk vannak. Próbáld ki. Ahhoz hogy hatékony legyél benne be kell magolni a megfelelõ magasságot amibõl rácsapás után még biztonsággal menekülhetsz és onnantól nagyon nagy érzés a Bf 109 összes fajtája. És kell önuralom hogy leválj, hogy ne kezdj el fordulózni.

Amúgy a fegyverzetük sem "gyér" (nyilván nem egy 4xHispano, de egy gyors sorozat elég hozzá hogy szétszaggass vele kb. BÁRMIT ha nem 800-ról spricceled hanem okosan lõsz), jó a tûzgyorsaságuk és - nemsokára - változtatható lõszert is vehetünk bele. A jelenlegi páncéltörõ lõszer helyett/és gyújtó/robbanó lõszerrel tartogat majd még meglepiket.

Ami nagy elõnye a Bf 109-eknek csapatszinten: szét lehet húzni velük a tömörült ellenfeleket, mert tuti hogy lesz aki megpróbál üldözni, aztán 2-2.5 km távban észreveszi hogy nem ér utol és visszafordul. Az ilyen leválasztott gépeket remekül le lehet gankolni.
amúgy miért tekintik a messereket az egyik legjobb repülõnek? mert szerintem semmivel sem tudnak többet mint másik gépek sõt sok téren kevesebbet is, egy dologban jók az pedig az emelkedés. Fegyverzetük elég gyér szerkezeti tömegük kicsi ezért is emelkednek jól de szerintem ezért olyan sebezhetõek. és szerintem cirka 70 éve sem a gépek voltak jók csak egyszerûen a német pilóták voltak sokkal jobbak mint más nemzeté.
és hogy valami WT-et is írjak 4-es tierû amcsikkal 2 géppel 7 ellenfelet és 5-6 földi egységet szedtem 8-as tierû németekkel 4 géppel 1 ellenfelet és semmi többet. Azt vettem észre hogy a bf109-esek közkedvelt célpontok lettek.

Kár hogy buktuk. :S

Csak azoknak van amiben volt bomba célzó. Amikben nincs, azoknak HB-ban érzésre kell dobniuk. Általában elmondható, hogy ha benyomod a belsõ nézetet akkor akkor kell 45 fokos zuhanásból eldobni a bombát mikor a cél eltûnik a revi (kivetített célkereszt) alatt.

Szeretném kérdezni hogy a HB-ban miért nincs támadó gépeknek bombázó cél kereszt a földön( vagy ez is csak érzésbõl megy)?vagy csak nekem nincs???
Csak egy gond van, tegnap pont kellett volna elég sok credit, ezért elõvettem a catát és a t0-s oroszokat. Kb 4-szer egymás után berakott Rice Terraces pályára, ahol ilyen szinten csak AA, Arty és armored car van. Nincs se tank, se pillbox és ez elég gyakori a kezdõ gépekkel.
Ilyen célpontokon nem lehet úgy keresni, ha megfeszítem magam akkor se...
Mondanom sem kell, hogy többet nem voltam hajlandó játszani ezen a pályán, addig lépkedtem ki a csatákból, mire valami normálisat is adott (4 ilyen csata után sztem már elfogadható, amúgy nem szokásom..)

Nekem eddigi rekordom bombázóval egy bomba vetéssel (S79 bis-sel 5x250kg bombával ) 17 kill.fizetett érte rendesen is.
Érdemesnek érdemes.
De akkor ér tényleg valamit a cata ha a crew is jól ki van húzva.
Olyan 450-500 as szint kell, hogy a qualificationnál az 50-50 pontokat feltehesd. A cata Ace szintje még +10gold és olyan 30+50 re érdemes a reloadot felvinni. Ott 37-38mp alatt újratölti a 4db 1000lb bombát ami nem kell mondani mekkora pusztító erõ 😄

Szombaton a srácokkal repteret bombáztunk 3 Catával na az nagyon vicces volt. Sõt van fent video egy csávóról aki leszállt a reptérre és onnan lõdözte a reserv gépeket. 1 szer sikerült ezt megvalósítani 3-4 gép el is pusztult. De fõelg suadba lehet ezt megcsinálni mert ha nem segítenek akkor a Cata is hamar megpusztul sajnos.
Jó neked.
Én biztos kivívtam az ellenoldal haragját, általában 2-5 gép tuti rámszáll és lelõnek hol elöbb hol késõbb de addig leszórom az elõirányzott bombaadagot és néha 1-4gép a gunnerek meg a szárnyam martaléka lesz ha rájuk jön a rammolási hajlam.
Nekem plusz slotom van így a prémkata és a három reserve mellett van egy tier1-es Chaika és egy tier2-es Ishak, de így is kaszálok vele napi félmilkót ha 12-17 kört megyek. Plusz ugyebár jönnek a legénységi skillpontok rá mint õrült, kb. 400 van most felhasználatlanul. Nem szoktam keverni a bombázólegénységet a vadászokkal, de a Catalina legénysége azonos nálam a La-5FN-nel, és esélyesen a majdani MiG-ekkel is. Van másik, kevésbé skilles bombázólegénységem a Yer-ekhez, elég az oda (úgyis folyton megdöglenek).
Én megvettem, nem mondom hogy nem érte meg. A délelõtt folyamán Two Towns-on magasabb tier-en a végén dobtam be és taroltam az utolsó 6-7 hajót 3 kanyarból. A kutya sem törõdött mondjuk velem, de nem is mentem 2500 alá.
Szóval azt mondod, hogy érdemes megvenni a Tier I-es katát és betenni 0, 1-es Tier mellé? Ilyet lehet kaszálni vele?
Custom battle ben csinálja nálam is. Végre találok egy szobát ahova beléphetek majd pár pillanat és kidob.Akkor nem az én készülékemben van a hiba
Coral Springs
Ugyan van router -em, de a gamer opció be van rajta lõve. Egyetlen online játékom nem szarakodik, és ez is kizárólag ebben a két játékmódban. Nomeg nem hiszem hogy mindennek bármi köze lenne a kapcsolathoz, mindaddig stabilan megy a mûsor amíg el nem kezdek lövöldözni. Ez egy bug, és újabban kezdtem vele találkozni. Korábban nem csinálta.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Tegnap nekem HB-ban csinálta ugyanezt, baromira örültem neki gondolhatod, kilõtt gépnek számolja miután kib4sz. Nézd meg hogy minden portod nyitva van-e a játékhoz, miután kinyitogattam egy port-forwarding segédprogival normálisabban mûködött, kevesebbszer dobált le. Szolgáltatóm is baszaxik, ráadásul olyan jelenségeket tapasztalok mintha szûrné a tartalmat, ami azért pompás mert (mellékesen) adult webmasterként nem kicsit korlátoz a munkámban.
Coral Springs
Mi a jó francért van az, hogy ha costum battle -ben, vagy cooperation -ban elkezdek lõni egy gépet, kiírja hogy bad connection és kidob a szerverrõl ? Direkt kiteszteltem, és kizárólag akkor dob ki ha találat éri az ellenfél gépét.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Úgy vettem észre hogy ha elbukod a gépet mert pl. irányíthatatlan lesz és zuhansz és ekkor kilépsz a kliensbõl kisebb a javítási költség mintha lezuhant gépet kellene fizetned. Mondjuk ellövik a szárnyát és kilépsz mielõtt lezuhanna akkor kb. 20%-a javítási költsége annak mintha fel is robbannál.