War Thunder: Air Forces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
EVE-nek bejön mert tudtommal másért nem lehet RL lóvét fizetni. Oké ott vannak ezek a hülye ruhák meg szem implant lófasz ami tényleg csak a külcsíny de azt is veszi a sok marha. Hozzanak be ide is badass skineket jóféle euróért meg dollárért osztán úgy is megveszi a banda 10de.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
-ha a támogatott játék vezérlõkbõl nem csak egy mûködik rendesen
(ez szerintem minimum)
-ha a premium acc add annyi fedezetett hogy esetleg a kedvenc repülõmet
nem csak egyszer vehetem elõ egy héten(itt azt is eltudom képzelni hogy nincs javítási költség,ha fizetek akkor szórakozni akarok nem farmolni)
-engem a szimulator része érdekelne szóval:történelmileg hiteles dinamikus kampány, hiteles gépekel(még elég üres ez a rész)nagyobb térképek,több játékos stb.
-ez az 1 euro=1 dollár is érdekes kérdés
Szóval részemrõl kb ennyi ha ebbõl az elsõ pont megvan akkor lehet már a pénztárca elõvesz.
Ja és egy tipp a végére:109-K14 pénztárca tutti elõvesz😄DDDD
Az elõzõ rendszerben meglepõen sokan költöttek aranyra, mert reálisan el lehetett érni a jeteket a végén(sokaknak az volt a kitûzött cél). Emiatt aztûn boldog boldogtalan folymatosan prémium számlával játszott, és a legtöbben még extra aranyért konvertáltak free XP-t is, mert ugye akkoriban az XP volt a szûk keresztmetszet a fejlõdésben. Haveri körbõl, akikkel repülni szoktam, legalább tízen tettek szert így jetre, komoly pénzeket belecsavarva a játékba.
A mostani rendszerben pedig egyszerûen nem éri meg pénzt áldozni a játékra, se prémium számlára(a bevételek úgy is nevetségesek a költségekhez képest), se konvertálásra(úgysincs pénz új gépre), se prémgépre(azzaé se jön sokkal jobban a pénz).
Szerintem összességében ezzel a kapzsiság vezérelte új gazdasági rendszerrel iratlan pénzektõl esett el a Gaijin. És nem hiszem el hogy ezt szépen végiggondolva ne tudták volna elõre látni. Mondom, van még mit tanulniuk a keletikenek kapitalizmusból és üzleti kultúrából.
Az alapvetõ probléma meg ott van, hogy a meglévõ gépeket se tudjuk használni. pláne aki az 1.29 után kapcsolódott be a játékba 😄
Ígérnek ide 500-1000 körüli gépszámot. Mi a ráknak ha 1 gépre 1hét és 2 hónap között tudsz pénz összeszedni?
Azért abbahagyni nem fogom de jelentõsen csökken az aktivitásom és kénytelen leszek low tierbe maradni ahol azért so so leeht még játszani veszteség nélkül. A fejlõdésrõl lemondtam az 1.29el.
Ha így halad sose lesz pénzem semmiylen jó gépre marad a jelenlegi gép/szint bebetonozása.
Errõl ennyit.
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
Nekem megfelel. Egyetlen veszteséges köröm sem volt, lassan de biztosan jön a lóvé, azt hogy egy hónap múlva veszem meg a következõ Fókámat konkrétan leszarom, ráérek, és van 130 repülhetõ gépem már, és úgy érzem tisztességesen költöttem is a játékra, szóval engem nem vádolhat senki hogy csak lopom a sávszélességüket/munkájuk gyümölcsét.
Szerinted melyik a megtérülõbb?
Brutál megnehezíted a játékosok dolgát elvéve a kedvet hogy reklámozzák és új játékosokat vonzzanak be és egy leszûkült rétegtõl próbálod kinyerni jó drága áron a goldokat.
Vagy... Csinálsz egy játszható évlezhetõ economy-t damage modellt hogy a gyengébbek is tudjanak rendesen játszani ezáltal megérje még a csóróbbaknak is prémet venni a profibbak meg ki tudják gyomlálni õket a játékból de még így se gázos hiszen +os köröm volt érzéssel hagyják ott a battle-t és szólnak a haveroknak hú ezt a játékot de eltalálták gyertek ti is?
Na melyik a jobb? Lehetne burkoltan sok mikrotranzakcióból behúzni a pénzt játszana 100-300k elégedett gamer és nagy részük tuti venni valami keveset hiszen látná az értelmét.
20000 ember egy online játékban gagyi (gajdin) kategória.
Amikor a Maffia Wars-al játszottam anno facebookon fénykorában 30-40 millió aktív játékosa volt. Irdatlan nagy bevételt tudtak generálni az amúgy szintén nem feltétlenül olcsóó prémiumokból de annyira gördülékeny volt a játék hogy hónapokig volt értelme naponta belépkedni és játszani vele. Hát itt nincs sok értelme jelenleg 😄
Vadássszon egész nap aki akar.
Én szeretem kicsontozni az ellen földi célpontjait.
És ahhoz biza nem elég 1-2 bombázó mert rohadtúl levadásszák fent is és lent is. Jól jön az a + egy esetleg két slot.
a 37 milis ágyúkkal konkrétan egylövéses! killkeket csinálok😛
Ez kb 300 milla/hó, és sztem alábecsültem...+ reklámbevételek.
Tippre a játéknak 3 milliárdos árbevétele lesz 2013-ban. Nyilván üzleti mérlegbõl ki lehetne olvasni pontosabb adatokat, de azt úgyse teszik nyilvánossá😊
Lehet hogy a költségekre van rálátásod, de arról fingod sincs (nem is lehet) hogy mennyit keresnek az eladott Golden Eagleökön/prémelõfizetéseken/starter packokon/prémiumgépeken/kutyaf@szán.
A bevételi oldal pontos ismerete nélkül pedig ugye hiába vázolod fel itt a kiadási oldal költségeit, hiszen a kettõ aránya lenne a lényeg.
Szóval örülök hogy rászántál negyedórát erre a levezetésre, de semmit se ér.
És igen, van egy optimális arany középút, ahol még kényelmesen megél a cég, termeli a profitot a befektetõk számára, de még nem is esnek át a ló túlsó oldalára. Érdekes módon a legtöbb nyugati fejlesztõcég megtalálja ezt, az oroszok meg nem. Hiába, van még mit tanulniuk kapitalizmusból és üzleti kultúrából a keleti cégeknek.
Ugyan mesélj már milyen határvonalat látsz, komolyan érdekelne mert hozzászólásod stílusából ítélve nyilván tapasztalatból látod jól és nem csak csíp a pisi.
Számoljunk picit minimális kerek számokkal, jelentõsen alábecsülve ennek a játéknak a valódi költségeit: dolgozik benne mondjuk 100 fejlesztõ. Ebbõl 30 programozó, amiból 6 vezetõ programozó, 1 részlegvezetõ. Fizujuk per hó, egyszerûség kedvéért forintban, szarul fozetve, mintha Szibériában dolgoznának: 23x150k (3450), 6x200k (1200), 1x300k (300), összesen 4,95m HUF az õ nettó bérük havonta.
Mondjuk a maradék hetven fejlesztõ is ilyen arányban és ennyit keres, sarokházat nem vesznek belõle õk sem, van köztük modellezõ, scripter, R&D, effektes, stb. Nem számít, amit havonta kapnak az kb. 11m HUF.
Csak a fejlesztõk nettó, nekik kifizetett bére 16m havonta, erre jönne ideális állam esetén mondjuk egy ehhez képest 50% járulék amit Cár Atyuskának tejelnek, ez 8m forint (meg amennyivel több). 24m forintnál tartunk, havi bérköltségben.
Tegyük fel hogy a Gazsi nem egy vízfejû cég, legyen mondjuk negyedannyi manager típusú (HR-tõl CEO-ig) egyén mint fejlesztõ, õk fehéring-nyakkendõ okán alapból minimum másfélszer annyit keresnek mint a kapucnis fejlesztõk, (24/4)x1.5, kilenc millába fájnak fizetésnapon.
35 millió a havi munkabér. Rezsivel árammal-vízzel-bérletidíjjal-egyébadókkal-egyébkiadásokkal-szerverrel-nettel plusz 5 milla is simán összejön, amúgy is pofátlanul kevés béreket számoltunk amennyiért max Kínában dolgoznak már népek.
Saccperkábé nagyon halkan suttogva alsó hangon 40 milla havonta csak az hogy egyáltalán dolgoznak rajta.
Egyszeri(nek tûnõ) költségek: van mindnek saját számítógépe (125), és nem kalózszoftveren fejlesztenek, átlagban kijön gépestõl 600-ezerre, mert HR-esnek/manágernek lassú noti is elég office-al, leadeknek meg mokány munkaállomás dukál milliós progikkal. 75 millió, aztán erre jön a hardver- és licenszfrissítés.
Csúcsidõben kb. 30k játékos játszik, szerintem olyan 5% játszik prémiummal (fõleg USA/GB/GE játékosok) és ahogy a meccseket elnézem kb. 2% költött prémium gépekre és vett liont 10k hufnál többért.
Szerintem mielõtt szórakoztató iparágat alázol - pláne olyat ahol NAPONTA új dolgokat kötelezõ tanulni és fejleszteni ahhoz hogy versenyképes maradj - végezz el egy kis házi feladatot: ugyan számold már ki a befektetés-megtérülési idõt, aztán keresd ki a szótárban a "brutális" és a "kapzsiság szavakat", majd fejtsd ki az összefüggést.
Aztán szégyenkezz.
Most átbillent az 1.29el hogy az a lúzer aki prémezik 😄
A legnagyobb baromság a folyamatos prémiumot megvenni jelen helyzetben.
Vagy prémium gépre convert xpre sõt még convert lionra is költeni.
Szégyen amit mûvelnek.
Talán egyedül Slot-ot érdemes venni vagy némi crew fejlesztést a többi szabadrablás a játékosok ellen.
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Ugyanis a WG szarrá nerfeli a prem jármûveket úgy hogy 10000+ forintba kerülnek... ez egy üzletpolitika mert vennél akkor új prem jármûvet?
Meg kell érteni hogy nem azért csinálták a játékot hogy te jól szórakozz hanem hogy õk jól keressenek😊
Aki nem látja hogy ráléptek a WG útjára az vak teljesen követik ami õk csináltak a keresetek szarrá nerfelésén át a prem jármûvek nerfelgetése stb. stb.
Nem lesz más, én ezért kukázom minek merüljek megint bele egy fosvány szarba...
12000 pénz egy jó körért, és akkor a következõ repülõgép kerül 1.3 millióba, berakni a slotba kétszázezer, a lõszerek, bombatartók bele félmillióba, a kiképzés további félmillió pénz. Hol élnek ezek? Nem érzékelik az arányokat?
Ezekkel a változtatásokkal viszont azt érték el, hogy mindenki visszafogja, mert nem éri meg jelenleg fizetni érte...
Egy dolgot pedig nem szabad elfelejteni, hogy belenyúltak 1.29-ben a prémium gépekbe is, nemcsak a catalináról van szó, hanem általánosan csökkentették a bónuszt is rajtuk. Szerintem alapszabály ilyen jellegû játékoknál, hogy ha fizetsz valamiért, akkor az maradjon is olyan, mint amikor megvetted, ez nagyon nagy hiba, a WG se húzná meg az tény...
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
low tieren ki fogom próbálni.
Ez a "fejlesztõk is pénzbõl élnek, ez üzlet" címû érvet pedig nem kell beszopni. Jól látható határvonal van aközött, hogy emelnek a költségeken hogy kényelmesen termelje a profitot a project, és a brutális kapzsiság között, amit itt látunk, hogy durván lehúzzák a népet minden szar költségért.
A WoT-nál is ugyanez a helyzet, szerintem ez valami orosz dolog lehet.
Jó Szerencsét! WT nick: PUMA_saw_HUN
Jó Szerencsét! WT nick: PUMA_saw_HUN
Nem a pay-to-win überségét akarom hangsúlyozni, de szerintem ha - legutóbbi economy szétcseszésük mellett - megtiszteljük a fejlesztõket némi befizetéssel akkor nem a prémet hanem a prémium gépeket javaslom, nekem beváltak. Magam is játékfejlesztõ vagyok és higgyétek el nem lehet ingyen dolgozni, dolgoztam olyan projectben ahol egyetlen ingame objektum több mint tízmillióba forintba került, és ez csak az alkalmazottak befektetett ÉS kifizetett óradíja volt rezsi/licensz/hardver/biztosítás nélkül.
Aki ingyen játszik annak lehet véleménye, de kábé olyan súlyú a fikázása mint mikor valaki az ingyenlevesrõl ugat minden fórumon hogy szar ízû - de attól még azért zabálja kétpofára továbbra is.
Gazsiék tapasztalják hogy nem játszanak számottevõen kevesebben mióta brutálisan megnerfelték a gazdaságot. Lehet hogy több prémium gépet is vettek azóta a játékosok, hogy gyorsabb ritmusban haladjanak. Ha nem tetszik, ne játszd, pláne ne ingyen, azzal szavazol arra hogy nem tetszik. Ilyen egyszerû.
Akkor mekkora rívás lenne ha behoznának kéttucat új repülõt amiket csak aktív elõfizetéssel lehet repülni, térdig gázolnánk a fikagalacsinokban. 😊
Eddig amikor volt több órám egy nap játszani, vettem napi prémiumot, az új patch óta nem veszek, mert annyira letekerték a gazdaságot, hogy sajnálom rá a pénzt jelenleg.
Pár tipp:
Legjobb pénzszerzés tier 10-11 környéke, és vadászás vadásszal vadászokra. A bomberek vadászelhárítását feljavították, ezért 1-2 bomber kilövése után garantáltan piros lesz minden a repcsin, bombereket attackerrel kell szedni, ez jó változás, de mégse éri meg bomberrel menni, mert egy átlagmeccsen kidobott ~20 földi cél nem hoz annyi pénzt, mint ezalatt kilõtt 5-6 gép.
Pénz: Az XP jelenleg majdnem mindegy kategória, mert nem azon múlik a dolog, DE!
Spekuláció:
2 esetet tudok elképzelni:
1) Marad a jelenlegihez hasonló arányokkal operáló gazdaság, és havi szinten lesznek események, amikor nagy kedvezményekkel lehet bevásárolni.
2) rájönnek, hogy túlhúzták a pénznerfet, és vagy növelik a rewardot, vagy csökkentik a gépárakat.
Ami ezekbõl nekem következik:
Annyit érdemes jelenleg játszani, amihez tényleg kedve van valakinek, és ami összegyûlik pénz, abból ne költsön senki semmit, hanem tartalékoljatok, akármilyen nehéz is kibírni. Ennél csak jobb feltételekkel lehet majd vásárolni, az szinte biztos, most ezen az árszinten érdemes tartalékolni, és kivárni.
Saját átlag: Prém nélkül 1 óra alatt nyugis játékkal megvan kb 70-100K XP és +50K lion tier 10-11-en.
Sajnos én bele megyek minden csetepatéba fõleg mivel bombázókkal vagyok így nehéz akkor is vigyázni ha fightert viszek be. Sokszor rámegyek az ellenre ha üldöz egy mifajtánkat de aztán meg hamar engem is üldöznek és nem vagyok jó lerázásban. Ha mögöttem van akkor már megette a fene.
talán az segít ha egy saját csapattárs felé repülök nyílegyenesen és akkor gondba kerülhet az üldözõ.
De majd megpróbálok gazdaságosabban vezetni 😄 lehet a Yak9T vel is BnZ zni kéne mert nem igazán fordul jól szerintem pláne ha elveszti a sebességét.
Conqvistador: 2 meccset toltam most vele, mindkettõt túléltem gépcsere nélkül, lehet, hogy sérülékeny, de az óvatos taktika megvédi 😊