War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gondolod, hogy egy szimulátor adatait itt figyelembe lehet venni? Mondjuk nem bánnám.
Azt is vedd figyelembe, hogy a "nem nõ nem csökken" sebesség nem túl korrekt viszonyítási alap 😊

Minden gépnek megvolt az a asebessége amivel maximális emelkedést tudott végezni percenként. A G2-es mesza asszem 240-250 km/h-nál emelkedett a legjobban. A fóka viszont 300-nál 😊

A többit nem tudom, de ha leszeded az il2 sturmovikhoz írt Compare progit, akkor össze tudod hasonlítani még azzal is, hogy a magasság hogy játszik ebben közre 😊

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

*ami, alig több, mint 20 fokos*

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Egy kis teszt: csak annyit csináltam, hogy HB módban felszálltam és miután 200 fölé ment a sebesség elkezdtem keresni azt a szöget, amit stabil sebességgel tartani tudnak (nem csökkent és nem is nött közben), ahol volt, természetesen folyamatos Wep-el. Érdekes eredmény, hogy az a gép gyõzött, amin nincs is Wep. Persze biztos nem teljesen jó a teszt, mivel nagy magasságban máshogy viselkednének, ez csak a kezdeti szakasz.
A Yak-3 magasan az elsõ, aztán a két német és a Corsair nagyjából egy szinten és végül a Yak-9T. Ha pedig annál is rosszabbat kerestek, ki lehet próbálni a P-39-et, ami több mint 20 fokos szögben képes felfele menni.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Yak3

Corsair

109 G2

190 A5

Yak 9T

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Szerintem gyengébben emelkedik a német gépeknél de azért nem tragédia.
Nem emelkedik jól, nem azt akartam írni 😊

Csak hogy feljön az elsõ összecsapásnál magasra.
Mért ne menne fel?
8k ra is fel tud menni a Yak 9 és 3 ha van elég ideje a pilótának.
Akkor velem van a baj nálam nem emelkedik úgy ahogy a német gépek.
A yak-3 az megy mint a disznó felfelé azt tudom 😊
Dettó.
Akkor valami gáz van a lvl8 yak 9-el, mert feljön 3-3,5km-re 11-13-as gépek ellen, yak3 magasabbra.
Ezzel csak az a baj, hogy nem egy Corsairrel találkoztam már fent a szintünkön mikor odaértem.. 😊

Vazze végre sikerült megszerezni a Szovjetúnió hõse kitüntetést 😄
991en álltam T2n reserved orosz gépekkel + az Izsák 9gépet sikerült lelõni +1 tank +2 reptérfoglalás és gyõztünk is. Méltó kör volt a kitüntetéshez rég nem tetszett ennyire csata.

Most már jöhetnek a németek 😄
Azért nem emelkednek fel mert nem tudnak..😄
Még a mustang sem emelkedik úgy mint a korai bf-ek
amíg azzal felszenvedek 2500 méterre addigra a németek 500al jönnek szemben és 4500-5000 méteren..sajnos ez a helyzet vele 😄
Coral Springs
Kb ezt akartam kihozni én is, csak próbáltam körül írni a dolgot. <#hehe>

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Szerintem próbálj meg amerikai oldalon HB-t repülni Ruhron, aztán meglátjuk hányszor maradsz életben a csata végére. Vagy hogy egyáltalán hányszor nyertek. Német oldalon bárki tud nyerni HB-ban, az nem kunszt.

Mondjuk nem lehetett amatõr a pilóta, kb 90 fokos szögbõl érkezett fentrõl a sorozat, amivel azért nem egyszerû találni.

Lucky shot beauk ezt nagyon érzik, mondjuk nem csodálom 😊
Ez tényleg így van half-bnz az US, és jobban fordul, mint a német.
Ilyen nincs, mit vesztettem el 😞
teljesen egyedül maradtam a csapatból, gondoltam azért felszállok javítás után így is az esélytelenek nyugalmával: egyszerre találkoztam két ellenféllel, egy Typhoon és Mustang, addig harcoltunk, míg mindkettõt leszedtem, aztán megint visszamegyek újratölteni. Egyetlen ellenfél maradt utánuk, egy Bfighter, aki hamarabb meglátott engem és csak azt vettem észre , hogy hirtelen szakad is a szárnyam.
Pedig milyen közel volt egy hb last man standing...😞

Rövid tapasztalatom szerint:

GER vs RU balanced lenne ha.... RU azért marad el, mert nagyon függenek a célzási pontosságtól, amit a lag és a packet loss eléggé le tud rontani.

GER vs US majdnem egál. Ha van a csapatukban P63 vagy P47, nagy eséllyel elõre bukták. B-15 viszonylag erõs repülõ erõd. Ha 2-t behoznak 1-2 német gép biztos oda veszik rajtuk.

GER vs ENG, unbalanced. Kevés az angolok lõszere. Általában Beau-n kívül tartják a lépést, de hamar elfogynak.
Nem olyan nagy szó sztem, csak tudni kell, hogy mikor kell harcba szállni, és mikor kell leborítva otthagyni az egészet a genyába 😊 Sokan hiszik azt, hogy ha rámennek az elsõ célra ami megjelenik (általában az 1500-2000 magasan bejövõk) akkor már nyertek, mert van 1 killjük. Ez hibás taktika, mert a többit azért nem látod, mert õk emelkednek, és lassabban érnek oda. De mikor odaérnek, akkor szívás van 😊 De persze felfoghatjuk úgy is, hogy bemegy elöl az ellenséges csali aki lehúzza a banda felét, aztán rájuk veti magát az ellenség többi része, mi meg akik legkésõbb, de legmagasabban érünk oda szépen kivéreztetjük mindet 😊

A magasság/sebesség életet jelent. Sokan ezzel nincsenek tisztában, és meghalnak. Cest la vie 😊

Az amerikaiak ott szúrják (elõször b@sszák-ot akartam írni) el a dolgot, hogy nem emelkednek fel. Max 1-2 vadászuk ér be 4000 körül a csatatérre, a többi lent nyomatja a földi célokat, és azt hiszi hogy õ egy attacker.. Csoda, ha így nyerünk? Szerintem marhára nem, mert onnantól, hogy azt a 2 madarat leszorítottuk már csak BnZ az egész. Ahogy fogynak úgy lesz egyre több saját gép az egyre kevesebb enemy-re.

Szóval akár nyerhetnének is az amcsik, ha nem tennék magukat egybõl szopóágra azzal, hogy nem emelkednek.

Japóknak esélyük se lennének a németek ellen 😊
Már a nem hülye amcsi játékos ellen sincs aki nem áll le fordulózni hanem lendületbõl jön-megy és közben odacsap 😊

A németeknél meg a játékosok 85%-a így megy mert így kell velük menni 😊
Jó közben leesett, hogy HB.

5 túlélt arcade csatára gondoltam, bár Hb-n is elég nagy szó 5 ször nem kinyíródni. 😄
Coral Springs
A németeknél a Messerschmitt -el, a Focke-Wulf -al ezt egyáltalán nem nehéz összehozni HB -on, gyakorlatilag nincs ellenfelük. Amerikai oldalon esetleg a Corsair és a Mustang ami megtudja szorongatni õket, de az amerikai felhozatal szivárvány színû színskálájával szemben a németeknél az egy-két Do 217 -et vagy Junkers -t leszámítva, az összes player a felsorolt vadászok egyikével szokott lenni. Sok sikert !!! Az orosz gépek HB -on még az amerikaiaknak se ellenfelek, angolokról nincs tapasztalatom, a japánok azok akik oda tudnának verni a németeknek, ilyen HB viszont nincs. Ezen körülmények között nagy balfasznak(!) kell lenni ám ahhoz, hogy elhalálozzál. További személyes tapasztalatom pedig az, hogy ha harcba keveredsz egy német vadásszal, legtöbbször nem elég az hogy a német már egy személyként is "túlerõben" van, jönnek még a haverjai, azt itt téged hívhatnak akár Chuck Yeager -nek is, nincs esélyed. A németek ellen nyerni sok lúd disznót gyõz taktikával lehet, ez viszont nem mindig jön össze (team).

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Az a baj minél magasabb szintre kerül valaki annál inkább eltûnik a skill különbség. PvP játékokban ez általános, hogy kezdetben nagyon el lehet húzni, de mikor kiegyenlítõdik a mezõny pár% dönt! Olyankor pedig drága a 15 szint feletti gép javítása. 1v1 PvP játékokban 55-56%-al már a top-ban szoktak lenni a sztár(!) gamerek, ami nincs messze a fifty-fifty-tõl.
Az igen, a meccs vége fele volt és már nem volt igazán ellenfél, elnéztem.
A légvédelem viszont szerintem akárhogy kilõhet, én nem vettem észre, hogy kanyarodás, nagyobb irányváltozás nagyon meghatná õket, mindig körülöttem robbannak, akárhogy csinálom, szerintem csak szerencse kérdése inkább.

kocsilajos
HB-n nem érdemes 2 mp se egy vonalban menni ha légvédelem közelében jársz, a nézelõdés az már a te bajod <#wow1>

Jó Szerencsét! WT nick: PUMA_saw_HUN

Általában én is hasonlóan az A-5-el, kivéve amikor nézelõdés közben beleállok a domb oldalába, vagy lelõ a légvédelem (tegnap történtek😄). Enyhén ideges voltam miatta, persze az elsõ az én figyelmetlenségem volt...

kocsilajos
nekem is volt 2 rossz köröm ma de most visszahoztam az f4-el

a vadászok azért néha hosszabb életûek 😊

Jó Szerencsét! WT nick: PUMA_saw_HUN

1 géppel végig élsz 4-5 teljes csatát? 😄
Jó gondolom nem is bombázol annyit, mint én 😄
A5, F8-al még én is elvagyok. Egyáltalán nem deficites, lassan 6m lion meglesz. 11-12-es gépek, a nemzeti lvl 15-öt ~10%-al meghaladtam. A crew xp nagyon lassan jön, mert kedv függõen váltogatok mivel repülök.
Azért aki eljut a 17-es szintig attól már elvárható lenne az a gyakorlat, hogy nem lövik agyon minden körben.. Úgy meg fenntartható. Én pl a fókámmal kb 5 körönként nyúvadok ki, így simán fenntartható. De aki lemegy boxolni a kocsmába az ne csodálkozzon ha pofonverik 😊

Valószínû ott már nem tudnám tartani a 3:1, 4:1 kill:death ratiot. És a 73% körüli win ratiot. Ahhoz már casual vagyok. Mondjuk a lökösöket nem csípem amúgy sem.
A tapasztalatok alapján az kevés nem?
Van arra is kitalált, jól mûködõ verzió, úgy hívják: Prémium account 😉

LvL 15 felett találhatnának ki még valamit. Ott kezd szigorú lenni a javítási ktg.
Sõt, minden gépre, mint a WoT-ban.. <#nyes>

Mondjuk egy elsõ nyert meccsre minden nemzetnél jöhetne ezüstben is egy 2x szorzó hétvégenként.
Közvetlenül a patch utáni árakhoz képest a mostaniak is nagy segítség, ne felejtsük el, hogy volt egy állandó csökkentés, ami szerintem elfogadhatóvá tette az árakat, legalábbis kevésbé reménytelen a helyzet.

Én elvagyok eventek nélkül is. Sztem aki normálisan tolja annak anyagi gondjai sincsenek, ha nem vásárol össze minden gépet amit elérhet 😊 Viszont akinek számít az a 20-50ezer lion egy gépre, annak jól fog jönni az engedmény, még ha "csak" 10%is.

De Neked úgyfest tényleg nem lehet a kedvedre tenni 😊 Mint a FB-n nyávogók, akiknek télen hideg van és nyarat akarnak, nyáron meleg van és telet akarnak, tavasszal meg sok a víz és aszályt akarnak.. 😊

Ne mondjad nekem hogy szerinted elfogadható event 10%-ot engedni egyetlen napon keresztül két kivételével elhanyagolható, kis tierû gépekbõl.

Én elvárnám, hogy egy event ne egyetlen napig tartson, legyen meg az 50% XP bónusz, és legyenek érdembeli árengedmények (minimum 30%) érdemleges gépeken. Ne olyan gépeken legyen az áraengedmény, amit amúgy is fillérekért tudsz megvenni. Na, egy ilyen eventel már el lehetne érni, hogy beloginoljanak azok a játékosok is, akik egyébként a hétvégére mást terveztek. Mert ugye ez az eventek célja, növelni a játékosszámot, fenntartani az érdeklõdést.
Ez az mostani event viszont senkit sem fog megmozgatni.

De van benne egy elírás is: A Mk10-es Beau 2x van benne. Vagy a Mk6-os vagy a Mk21-es a másik valszeg 😊 A Mk21-esnél már számít a 10% engedmény.

Beírhatnád az aláírásodba a Bryan élete idézetet, miszerint: "Van akinek nem lehet a kedvére tenni!" 😄

Csak úgy érdeklõdésbõl: Neked mi lenne az elfogadható event? 😊

La-5 és A-5 azért távol van a jelentéktelentõl, de ha valaki ilyeneket vesz annak nem oszt nem szoroz a 10% árengedmény szerintem.
Jujj, figyeltétek a legújabb, Wargaming stílusú eventet? 10% engedmény lesz jelentéktelen gépekre, kemény egy napig. És persze akciózva van a prémium számla.

War Thunder presents special event dedicated to the operation Calendar. From April 21st 06:00 GMT till April 22nd 06:00 GMT (April 20th 11 pm PDT — April 21st 11pm PDT):

Single mission «Operation Calendar» is unlocked for all players
10% discount on the following planes and their modifications:
German planes: Bf 109 E-3, Fw 190 A-5, Me 410 A-1/U4, M.C.200 serie 7

Soviet planes: IL-2M, Yak-1B, Yak-3, La-5FN, LaGG-3 35

British planes: Spitfire Mk I, Spitfire Mk Vb, Beaufighter Mk X, Beaufighter Mk X, Hurricane Mk II

25% discount on Premium account purchased for a month or longer

Egyébként nem katasztrófális ez a nem lövök csak max 5öt zsinorban dolog.
Sõt talán még jobb is lett. Sokszor túl hamar kilövöldöztem én is a skulót és várni kellett az újratöltésre. Most picit megfontoltabban marad késõbbre is néhány 😄
"a B-17 -es ám pedig zuhanóbombázik"

Sokadszor ismételt klisé, a tömegjátékosoknak tömeg igényeket programoznak. Nem várható el attól a játékmódtól több, mert oda funolni mennek, kikapcsolódni. És a yak 9 rontotta a fun faktort. 50-es reloaddal egy darálógép. Ez nem vita kérdés szerintem egyre profibban balanszolnak lentrõl felfelé haladva. Ennél sokszor még a Blizzard is hülyébb a mai érában.
Olvastam orosz pilóták visszaemlékezését, az egyik írta, hogy leszálláskor túlcsúszott volna a kifutón, erre elereszttt egy sorozatot belõle, meg is állt rögtön 😄

jaja ezt néztem Youtubeon😛