War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valaki meg tudja mondani, hogy tudok festést rakni a gépre??
Akkor jobb ha úgy kezdek minden kört, hogy a bázisunk felett spirálban emelkedek minimum 7ezerre? 😊 Mert nekem még sosem sikerült úgy megpillantani ezeket a dögöket, hogy ne legyen minimum 2-3 felettem is egyszerûen mindegy, hogy 4 vagy 5 ezerre emelkedek velük mindig lesz feljebb valaki 😊

Lehet, hogy csak kicsit emelkedik rosszabbul de annyi pont elég, hogy hátrányban legyek mire odaérek 😄

Én elhiszem, hogy ilyenek voltak anno. Nekem csak g2es 109em van, amcsi oldalon meg p-51. Sokkal könnyebbnek találom a 109essel való repülést. De hát ez van ezt kell szeretni 😊
A p47d-ig van meg szóval így+ egyéb szimes tapasztalat alapján hasonlítom össze õket és nagyon hasonló de mint mondotam vannak eltérések de ezek nem befolyásolnak semmit ha nullán repülsz.
A kereket behúzzod felszállás után mert az hogy magasság hátrányból nem harcolsz légcsavaros repülésnél ugyan ilyen alap.
Én csak egy átlagos szobapilóta vagyok sosem voltam és sose leszek ász 20/1 lelövési arányal szóval nekem nem kell hinni el lehet menni megkérdezni az IL2-ben repülõket, a pumásokat, a rofos playereket ugyan ezt fogják mondani ez annyira kötelezõ.
Coral Springs
Pedig ha látnád Koreában miket csinálok vele, ott a Yak -októl a bombázókig lelövök vele mindent. Egyedül a Chaika, és a "légykinézetû" golyószóró Izsák tud meglepetést okozni, ha nem elég hirtelenjében rontok rájuk a magasból. A 3-4 kill/0 death általában megvan, a Ruhr -t meg inkább nem is említem, szégyen. Még a Midway -en is jobb eredményeket érek el a jól forduló japán gépek ellen, mint ott. Arcade -ban a P-39 pedig gyanúsan op.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Jah, meg 10x-es túlerõben nem volt nehéz virgonckodni 😄

Itt is volt valaki aki összehasonlította az emelkedésüket, de persze nem vette figyelembe, hogy melyik gépnek mi volt az ideális sebessége amivel legjobban emelt 😊 Gondolom a P47-et is tépték felfele 30 fokban, aztán csodálkoztak mikor az Instructor fullra trimmelve is csak 180-al tudta felfelé szenvedni a gépet...

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Pedig a hivatalos fórumon ezt mondják a víz a hülye😄DD
Lehet sok szép baromságot olvasni nem csodálom hogy fejlesztõk rá se nézznek😄DD
Az egyik kedvenc a P51-es milyen jó volt forduló harcban a másik azt bizonyítja hogy P47d milyen jól emelkedett és össze hasonlítja a P47D-t a 109-E-vel (persze ilyen hogy nyitott hûtõ vagy zárt hûtõ stb-stb nem szerepel csak két szám).A harmadik mert xy amerikai rep század lelõtt több mint ezer gépet ezér szuper volt (p47) és punk-tum.😄DDD(Kíváncsi lennék tudja-e hogy abból több mint 500 a földön állt?😄DDDD)
Elõbb kigyújtottam elsõ találkozásunkkor egy G-s 109est p-51el
2 percig lángolt és nem tudtam utolérni csak kitérni elõle amikor le-lecsapott 😊 látszólag semmi baja nem lett aztán jött egy rakás fos még úgyhogy nem tudom mi lett vele de nem kaptam semmit 😊

Aki isteníteni az amcsi nagyvasakat az meg szenvedjen el odáig és próbálja ki õket utána lehet összehasonlítgatni 😊
Ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye 😊

Nem véletlen kérnek már replayt az ilyen esetek elbírálásakor. Sztem 99%-ban bebizonyosodik, hogy a rinyáló volt a balf@sz 😊

Az a baj hogy sok f... megdöglik nullán aztán megy rinyálni a fórumra te meg ott maradsz egyedül ha mázlid van van 1-2 társ de leszállni már nem fogsz mert az ami reptér körül annyi a német mint égen a csillag😄
Az F4u viszont simán partiban van a g10-ig bármelyik messzerel+ A-F fókával.
A p39 meg egy kalap sz... itt is az ilben is az BE-ben is az, egyszerûen azért viszik mert van rajta 37mm ágyú és egy gép egy lövés arra nem gondol hogy maga a gép szemét.Olyan ez mint BF110(amit imádok) bazi nagy tûzerõ csak a gép tulajdonsági háááát.....😄
Hát igen, én ha meglátok a szintemen egy olyat akkor inkább másfele veszem az irányt, mert aki oda feljön annak valszeg van annyi esze, hogy használni is tudja a gépét 😊

Sok pilóta ott szúrja el, hogy belemegy olyan szitukba is amikbe nagyon nem kéne. Vagy olyan célpontot választ aminek a megtámadásával szintén szar helyzetbe hozza magát (pl bemegy a többi ellenséges gép alá, ahol fordul a kocka: vadászból áldozat lesz). Situation awarness-el sokat lehet nyerni 😊

f24sg
jah, valaki írta itt, hogy azokkal fel lehet venni a versenyt a Bf/Fw-kkel, csak sokan nem viszik fel õket magasra, ahol már (turn)elõnyben vannak.

Majd ha meglesznek, kíváncsi leszek!
F4U-t vigyél, akkor Te leszel a nagykirály 😊 Csak úgy játssz vele mintha fóka lenne 😉

f24sg
ezek után nem tudom, hogy a P-63-as verziók jobbak-e, de nem hinném, pláne hogy azon a tier-en egyéb német szépségekkel kerülhetnek össze.
f24sg
Ja hát aircobrát vinni HB-ra, az bizony olyan, mintha csalánlevéllel / tabasco szósszal tisztálkodnál ama bõr alatt ugye...
Tegnap lett meg USA-nál ez a gép, és gondoltam, hogy rögtön HB-ra viszem az elsõ 10 ingyen repair miatt.
Váltogatva az elsõ 2 lekérhetõ aircobrát, 4-5 csata után mentem iknább messerezni, hogy embernek érezzem magam.

A P-39-esek olyannyira rakás-szarok HB-n, hogy a világomat nem tudtam, se nem emelkednek, se nem gyorsulnak zuhanóban, a német heavy figheterek is körbepisáltak forduló közben, és 2 lövéstõl hullottam szanaszét.

Szeirntem ne kínozd magad azokkal.
F4F, F6F-ezekkel viszont elvagyok HB-n, egyelõre.
A kérdésedre amúgy szerintem talán a fejlesztõk tudnak válaszolni, mivel a fm be bele bele nyúlnak és ez nem ép publikus (csak azt veszed észre hogy a tegnap még marha jó géped féltégla vagy fordítva), de még akkor is ott marad az emberi faktor vagyis hiába vagy egyedül ász amikor a csapat többi része kutya ütõ, ha egy jól össze szokott squaddal mész be már egybõl más a helyzet. A játékban ténylegesen nem 1v1 ben dõlnek el a dolgok olyan helyzetben hogy mindketten ideális helyzetbõl indulnak.

Az utolsó mondatom 99% ban igaz, vannak az mm-nek hibái lehet menni trolkodni, lehet custom batlet játszani, viszont normális esetben nem fog ilyen gépeket összerakni.

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Az utolsó mondatod nem feltétlen igaz.
Youtuben épp néztem olyan videót ahol oroszoknál a Mig15 és a La7mellett volt pl Chaika is 😄 Az ellenfélnél meg egy Mig catalínát lõtt le 😄 Ergo 17 szint eltérés volt 😄

Tudom hogy sok változós a kérdés épp ezért is érdekel, lehetne e pontozni a külömbözõ tulajdonságokat és ha igen vajon mi jönne ki? 😄
Szerintem egyszerûen túl sok a változó hogy értelmes választ lehessen erre adni, nézzük csak a fegyverzetet.
Hány géppuska, hány gépágyú, ezek mekkora lõszer készlettel rendelkeznek, mennyire melegszik, milyen lõszerrel van töltve, milyen tûzgyorsasággal, hol helyezkednek el a gépen a fegyverek. Hány méterre van zérózva a fegyverzet.
Ezt akkor megfejeljük azzal hogy aracade vagy hb vagyis nagy kalibernél pld arcadbeban op ok mert repülés közben vissza tölt viszont ha más repülési modellt nézünk ahol már a gép is lassul ha lõsz vele, és persze vissza kell menni a reptérre után tölteni akkor már sokat veszít az értékébõl.

Biztos hogy pár dolgot kifelejtettem, de ez egy viszonylag könnyen mérhetõ dolog a hurican-on nem lesz több gépágyú nagy magasságban viszont a repülõ már teljesen máshogy viselkedik, ahogy a sebesség fegyverzet az üzemanyag mennyiség stb mind befolyásolja a fm-et.

És persze itt jön még az hogy minden gép másra jó fordulóharc energia harc mitom én mi, vagyis azért mert az x gép alacsony sebességen lomha mint a dög nem azt jelenti hogy vacak hisz nem úgy kell játszani vele.

Legyen autós példa melyik a jobb az R10, a lada niva vagy a Scania és kicsit vonatkoztassunk el a zárt verseny pályától.
Autóverseny szvsz nem a legjobb példa.

Plusz az abszolút top azért is vicces mert egy spit mk 1 et sose fog össze ereszteni egy 262-el (ami rendben is van szvsz)

Azért nem lehet rá válaszolni, mert minden magasabb szintû gépnek megvan az a repülési technikája, amivel nagyon nehéz legyõzni. Kb mintha azt kérdeznéd, hogy melyik a legjobb gyümölcs? az alma, a banán, a szõlõ vagy a körte?

Van akinek ez jön be, van akinek az.. A játékstílusod dönti el, hogy melyik gépet kezeled jobban. Én pl a fókákat csípem, mert imádok BnZ-zni. Így is párszor levernek mert elbénázom, akkor mondjam azt, hogy a saját hibám miatt az F4U a jobb gép?

Valakinek az aláírásában jól szerepel: Nincs béna gép, csak béna pilóta 😉

Szal beültethetnek Téged egy Tie Fighterbe is a Star Warsból, ha nem tudod használni akkor egy meggymagköpõvel is lelõnek..

De engem nem a tier szerinti legjobb gép érdekel hanem az abszlout.

Vedd úgy, mint a Lemans i versenyeket amikor együtt indítják a Gt2 Gt1 Lmp2 Lmp 1 es típusokat. Ott pl az Audi R10 es volt sokáig nagyon erõs itt mi? Ezért gondolom Jet ben lehet gondolkozni.
A TOP TOP gépet keresném.
Mit vársz délelött az MM-tõl?!Az emberek 70-90%-a dolgozik a Földnek ezen részén!

Szerintem pont hogy nem a jetek között kell keresni a top gépet, egyrészt attól nem top a gép hogy a csúcson van és egyértelmûen jobb mindenkinél.
(maximum a jetek/magas tierü gépek között lehetne felállítani egy külön rangsort)
A gépek saját tierjében (+/- pár szint le fel) kellene szétnézni, vagy ha mindenképpen tovább akarunk gondolkozni akkor meddig hatásos a gép felfelé. (gondolok itt arra hogy pld egy yak 7 abszolute nem kiemelkedõ vadász, viszont az IL2 még pár tierrel feljebb is eredményes.)
Ja igen és ezt az egészet még meg lehet keverni azzal hogy azok a gépek amik arcade-ban op gépek nem biztos hogy hb-ban (vagy ne adj isten full realban) is azok és fordítva.
Akkor tovább lehetne gondolni a sort hogy mi ellen hatékony, vadász vs vadász vadász vs bomber vadász vs földi célpont stb.
Az adott repülési helyzet is sokat számít, magassági fölény energia ép aktuális sebesség stb. Itt jön be az hogy minden gép más vagyis egy fordulékony japán papír repülõ a jobb vagy egy energia harcos német csoda?
És ez a z egész meg van fejelve az "érdekes" repülési modellel amit patchenként kalapálnak, szóval szerintem inkább mért értékeket kéne figyelembe venni nem pedig azt ami "oda van írva"

Tegnap volt egy arcade köröm, japán hayabusha 7-8 kill ballancer reward, nyertünk és még csak le sem lõttek.
(sqadban voltunk, segítettünk egymásnak és nem egyszer sikerült olyan helyzetbe kergetni az ellenfelet amiben én voltam a jobb)
Viszont ha azt mondod hogy a 2 es japán jobb mint egy 109-es akkor nem hiszem el 😊

Nem az az érdekes h Téged odarakott oroszként, hanem h engem nem rakott oda jóideje 😊

Nyilván hallucináltam akkor, bakker. 😄
Korsunon voltunk egyébként, any available beállítással.

Elélg érdekes, mert engem német oldalon 3 napja nem rakott be oroszok ellen se Korskun-ra, se a Krími pályára.

Most mit vársz ameddig nem elég csábító a HB addig kevesen mennek és nehéz válogatni.
Részmegoldás lenne ha két két nemzetbõl válogatnának.
Német-Japán vs USA-Angol esetleg Angol-Orosz
Tényleg meg kéne nézniük a fejlesztõknek a Matchmakert. Most mentem egy kört. Nálunk hat AI biplán, egy emberi I-16, két IL-2 és én a Tu-2vel. Ellenfélnél FW-190A5 és Bf-109K4 (!!!). Gyönyörû!

Mit mondjak a 40k-s javítású 109 G6-al, amikor ugyanígy 2 Sabret és 2 Meteort látok. Tegnap történt, nem kitalált, nálunk meg semmi értelmes, 14 feletti nem volt. Ha nem fogyatékosok és nem próbálnak szenbe jönni, akkor konkrétan 0% esélyünk van nyerni.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Hja, magassági fölényben levõ 5 ellenséges gép közelébe menni.. nem egy életbiztosítás 😊

Múltkor volt egy kiváló BnZ élményem: 3 enemy-t tartottam fel egymagam azzal, hogy 1,5K elõnybõl csapkodtam hol egyiket hol másikat, míg a csapattársam leszállt javítani meg felszállt újra. Spitek voltak, meg egy F4U, de az elég bénán nyomta. A Spitik viszont csapatban kenték, elég nehéz volt bírni velük, de sikerült mindkettõt megsebeznem, utána nem virgonckodtak nagyon. De végül is hoztuk a 2v3 meccset, mert szétváltak, mi meg nem, és onnantól már csak idõ kérdése volt.

Ez már elég unalmas.😊Egyszerûen a playerek ha ami géprõl van szó nincsenek tisztábban semmivel, õk ott tartanak most ahol én 10 éve(ezt csak azért írom le mert én is ettem ezt a pirulát tudom milyen keserû) a sikertelenséget hisztivel, rinyával, a játékban kereset hibával pótolják.Vannak hibák melyeknek van alapja (p47D zuhanásban érzésem szerint ami igazából semmit nem jelent, il2ben jobb de minden másban nagyon hasonló emlékeim szerint) de ez sem segít ha alacsonyan repülsz.
Sajnos amíg emberek nem lesznek tisztábban alapvetõ szabályokal addig a szövi oldalon sz...ás lesz.
Jaja😊
itt
Coral Springs
Van mikor észhez tér a kassza.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Amúgy azt tudjátok ha háromszor, vagy háromnál többször lerammol -nak, jár érte bónusz ?

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Coral Springs
Ilyenkor egy lehetõség van. Megfordulni, leszállni, kilépni. Amúgy mára is megvolt a vereség sorozat Ruhr -on. <#eljen>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

És objektíven ha csak a legfontosabb tulajdonságokat vesszük figyelembe és feltételezünk egy PRO pilótát aki 99%ban ki tudja a gépek tudását használni?

sebesség, gyorsulás, magasság gyorsulás, magasság, fegyverzet/tûzerõ, sebzés, manõverezhetõség, fordulók, célratartás stb?
illetve játék általi tapasztalat aki ellenük harcolt...

Egyátalán mik jöhetnek szóba? Nyilván ha a top ot keresük Jet-ekre kell szûkíteni a kört.

Mig 15? Me 262? Sabre F86? Sushui 200? a T19es Meteor?

Egyátalán készíthetõ egy kb ponzotás róluk?
A legjobb gép 😊 Ha ground targetet teszel bele akkor baromi brutális 😄

Egyébként szerintem sem lehet válaszolni rá, mindenkinek más és más jön be.
beleszól ugye a te személyes "skilled" is.

Ez mi ez?
V43 1105

<#hehe>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

kocsilajos
erre nagyon nehéz lenne válaszolni, sok mindent figyelembe kéne venni kellene tartani

Jó Szerencsét! WT nick: PUMA_saw_HUN

Szerintetek a war Thunderben mindent összeetve melyik a legjobb gép?
Nekem nem volt ekkora mákom 😄
Én úgy állítottam be FW 190 A-n, hogy a machine gun: Apt, cannon: Air target.
A vicc az, hogy mindketten túléltük a találkozást, csak berózsaszínesedett a balszárnyam.

Positive Mental Attitude

remek...

Akkor ez is egy mini bug.
Most bomber után mentem fighter-rel, aztán ismét bomber-rel. Az indulási hely airfield lett.
Ezek szerint figyelni kell a vadász utáni használatnál mert airfield-en marad.
Hátha

http://www.reddit.com/r/Warthunder/comments/1aiclg/129_fm_comparisons_new_gun_ammo_types/
Hali!
Mi a különbség a muníciók között? pl mi az az omni purpose, vmelyik gépre megvan mindkét rackre minden fajta, de nemtom melyiket érdemes használni
Sajnos az sokkal több , mint fél perc.
Számítsad bele azt a sebességvesztést is amit ha lentrõl indulsz és alacsonyan repülve döcögsz ellentétben pl egy 2500méterrõl induló bomberrel aki ki tudja használni a magasság adta gyorsulást és mire te felszállsz 250re Õ már 500fölött lehet és folyamatosan nyílik az olló.
30mp? Nekem sokszor azon múlik hogy elém rakja-e be a másik Do217-est ami elõbb ér a célokhoz.. Ha fel kell szállni már régen rossz.. 😊

Jó lenne tudni, miért szokása néha átállítani. Pedig milyen sok tud azon a fél percen (vagy még több) múlni, amivel hamarabb odaérek, ha fentrõl indulok. Persze így is jó gép, az elsõ lecsapást nem nagyon tudják megakadályozni, még ha 3-4 ellenfél is szemel ki 😄

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Nemtom, de néha én is beszívom, és már késõn klikkelek mint az állat.. 😊

Mitõl függ HB-ben, hogy átállítja-e a bombázó indulási helyét? Annyira idegesítõ, hogy hozzá se nyúlok és néha nem figyelem meg a feliratot, persze, hogy lerak a kifutóra...Amikor meg figyelem, akkor mindig Air Pointot ír, szóval olyan mintha direkt akarna szivatni, biztos figyeli a kamerán keresztül, hogy éppen ránéztem-e a feliratra 😄