War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem keresetileg Xp ileg nehéz fejlõdni.
Gondolj bele 28Millió Xp kell egy 20as szinthez.
A gond azzal van, hogy sokan nem tudnak 2 gépet lelõni, csak a lövegekre jut 😊

Már gondolkodtam egy olyan viszonyszámon, hogy hány repülõt kell leszedni egy lezuhanás kitermeléséért 😊

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

És arcade-ban is általában 5-6 lelõtt géppel 10-bõl 8-szor, top lehet lenni és a jutalmak is szépen tolják a bevételt 😄
Ha HB-ra jár 2 gép + egy-két löveg, és sínen van keresetileg 😄
A csali taktika egy újabb gyöngyszeme HB-n:

Jön az amerikai kolléga a B17-el, felszálláskor beírja chatbe, hogy neki kéne az xp a nagyobb bombateherre, hagyjuk érvényesülni. Emelkedtem szépen, 4000 környékén beírtam neki, hogy akkor 1500-on találkozunk a C-nél. 1 perc múlva 6 vadászuk volt alattam 2000m-en 😄

Végül a B17-est nem lõttem le, bombázás után hazamenekült és kilépett, de 2 vadászt leszedtem 😊))

Akkor nyilván nem is halads annyira jól kivéve ha rendszeresen 10+gépet kilõsz 😄
Szégyen vagy sem én nem szoktam bombázni, bontatlan nulla pontos yer2 a legjobb bomberem 😊

Japó pályán viszont a menetoszlop szétválik tisztán kivehetõ, mikor összecsapnak a tankok. Arty vadászat közben, hazafelé haladva látom.
Hát Ruhr-on HB-n nem vettem még észre. Szépen lehet mazsolázni az oszlopot.
Bár néha túlzásba esnek túl gyorsan váltanak pozíciót és távolságot.
Kizárt, hogy 2000méterrõl eltalálják Õket.
Én 300-400 közelire lemegyek és 500kilóssal se tuti a buli 😄
Csak nekem tûnt fel,hogy ha bombázni akarok,akkor a földi jármûvek a szálrózsa minden irányába szét szélednek?!Gondolom szoktatni akarnak az igaz játékosokhoz...Õszintén ez jobban tetszik.Nagyobb kihívás lekapni õket😊
Huh most nézem jól megdobták a japók hétvégén a win ratiot, 77% fölé ment HB-n.
WT-t viszonylag kevesen játsszák nehéz kiszúrni mikor van normális pro stream. Most is onnan tûnt fel, hogy pár százan nézik.
Ofc twitch.tv-n. Meglehet az a legnépszerûbb gamer stream channel portál.
Vannak fenn videók a régebbiekrõl. (amúgy online-t holtaláltál? )
Hát errõl nagyon lemaradtam, már csak azt láttam, hogy normál FRB-t játszanak.
Közvetítik a gladiators.wt tournamentet FRB módban. Kár, hogy ruszki a szövegelés alatta.
Rossz gépet választottál, a Pe-3 gépek nehézvadászok, és csak másodlagosan visznek bombákat, ahhoz meg hogy felrakd rájuk, XP kell. Vegyél egy SB-2õt, azon alaból van bomba, és késõbb rá rakhatsz extra bombát és bombatartót. Lehetõleg a MÁSODIK SB-2est kezd el fejleszteni a sok altípus közül, ne az elsõt.

A repülõ erõdök újságban ebben a számban Do217-es modell van. Akit érdekel 😊

Sokszor akkor se lõ, ha látható az ellenség. Persze ez akkor van, ha épp egy sokkal távolabbi, elérhetetlen célpontot követ. A célválasztásuk nem éppen optimális 😊

Ha meg se nyikkan akkor holttérben van az ellen vagy reload vagy lõvést kapott a lövész.Én a kezeld magad elver vallom.Bomberrel úgyse manöverezek ki vadászt.Akkor legalább löjek pontosan.Sokszor végzik holtan. Persze joy bal kézben ha korrigálni kell a holtteret.
Lõhetsz vele Te is, de lõ az Ai is. Csak az Ai szarabbul 😊

Ha raksz Crew pointot a lövészekre, akkor jobban lõnek elvileg. De a tapasztalat az, hogy akkor jobb a találati arány, ha beülsz hátra, viszont necces mert akkor egyenesen repül a géped, frankó célpontot nyújtva a támadódnak.

Értem ez így akkor kerek.
Most már csak azt mondjátok meg, hogy az adott gép hátsó géppuska állását én (is) használhatom vagy az aftomatán van ? Valahogy nem kerek. Néha olyan érzésem van én célzok és lövök vele, máskor meg meg se nyikkan ... pedig még tárcsere sincs. Valahogy nem kerek. Vagy erre is valami külön fejlesztés kell ?

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

3 féle Xp van:

Az elsõ a profilod Xp-je, ebbe beletartozik minden nemzet minden repült csatája. Ezt megy fel 100-as szintig. Végülis semmire se jó, egyelõre 😊

A második az adott nemzetedre kapott xp. Ezt minden, adott nemzettel lejátszott csatád után megkapod, ezzel lépsz nemzeten belül szintet, amivel unlockolhatsz gépeket.

A harmadik a repcsi xp-je. Ezt akkor látod ha ráhúzod az egeret, vagy megnézed a hangárba. Minél magasabb szintû a géped annál több xp-t tud szerválni. Ha betelik a csík az xp-nek csak az ötödét kapod meg. Na, a gép xp-jéhez van kötve a különbözõ, géphez kötött unlock (jobb motor, polírozott géptörzs, pylonok, lõszertípusok). Általában amúgy a free repair-es körök leteltéig össze lehet szedni annyi xp-t, hogy használhasd az elsõ pylont legalább.

Is is.
Amelyik géppel éppen repülsz és sebzel vele annak nõ az xp je.
Tegyük fel van 3 géped a csata ideje alatt.
A gépet lelövik rögtön nem csináltál vele semmit az xp je nem nõ.
B gép kilõttél 2 repcsit és 5 tankot lelõnek arra megkapod az xp-t a csíkjában.
C géppel kilõsz 4 tankot mást nem. erre is megkapod. De nyilván a B géped csíkja fog a legtöbbet nõni a harc alatt. A Mission rewardok elosztása szerintem arányosan van szintén sebzés/kill függvényében.
Viszont minden azonos nemzetbeli gép Xpje beleszámít a nemzeti összesbe és a globálisba is.

Tehát ha egy gépnek a pylonjára 40000xp kell. Akkor azt addig kell nyüstölnöd, míg össze nem jön. (más gép nem tud besegíteni)
Az nekem X en van.
És mivel kell sokszor a bill kisegítés és eleve A D n van a bal kezem X re leváltani semmibõl se tart Sõt Y al meg tudok zoomolni így minden egyben és közel van. 😄
Szerintem az új lõszertípusok bevezetésével érdemesebb külön célpontokra betárazni a fegyvereket.
A sok lõszeres géppuskába betárazni az OMNI purpose lõszert mert ugye abban benne van minden típusú lõszer és gyorsan tüzel
A kevés lõszeres gépágyúba pedig páncéltörõ lõszert rakni a jobban páncélozott bombázók ellen.

Vadászokra elég csak géppuskával lõni. Azokat azzal is le lehet szépen szedni.
Bombázókra meg meg kell hagyni a páncéltörõ gépágyús lõszert. Bombázóra felesleges géppuskát pazarolni. komoly sebzéshez túl sok golyót kell belelõni nem éri meg. Páncéltörõ gépágyú meg hamar leszedi.
Ezeket az xp-ket általában gyûjtöm, globálisan, vagy kifejezetten azzal a géppel is kell repülni amihez az adott xp még kell, hogy upgradelni lehessen ?

Mûködhet, mert a valóságban is így csinálták. Fõleg olyan gépeknél, amikben a Friedrichnél még kevesebb a lõszer a gépágyúhoz. Egy Emilben, Spitfireben, Zeroban annyira kevés a gépágyúlõszer, hogy csak akkor használod, ha biztosan betalál.

Max állò célnál vagy bombernél ami csak baktat.De ott meg full tüzerö mert hamar bevérzik a szemed
Sokszor bombatartò vagy löszertipus eléréséhez bozonyos exp mennyiséget kell elérni hogy használhasd.Ha ráviszed az egeret láthatod mennyi kell az adott pylonhoz.Sárga csìk mutatja a gépnél hogy hol tartasz.Ezért se viszem e Pe sorozayot.Milyen bomber ahol 0 teherrel kezdesz majd 20-40 k exp kll pár szaros bombához.Il2 nél alap a full teher.Németnél is van.Ju88 kifejezetten erös. Vadásznál vihetsx nyugodtan Hb ra kicsit is.Inkább a használat mòdja más de lehet hatékony az is.Ráadásul nem mindegy mennyi a " tanulòpénz" .Érdemes test flighton gualorolni HB mòdon.
Nem értem, hogyan mûködik az a dolog, hogy akkor lõsz gépágyúval mikor betalálsz géppuskával. Tegyük fel, hogy ráviszed a célkeresztet a gépre elkezded lõni. Mikor eltalálod, kiírja, hogy HIT. Ekkor elkezded lõni gépágyúval? Mire odaérnek a golyók már régen máshol van a gép. Mûködhet ez? Kicsit szkeptikus vagyok ezzel a technikával kapcsolatban.
Szeretem a véleménykülönbségeket, abból sokat tanúlságot le lehet vonni, fõként azt,hogy a végén valóban azzal repül az ember ami a szíve csücske.
Próbaképpen reptettem a bomázót egyet ... ami még nem bombáz ... tehát valami DZ-40 pylon kellene ... de azt hol lehet szerválni ?
Felpakolnék én mindent de nem enged. miképpen lehet akkor ezeket a gépeket pylonozni ?

Nem értetted:
ALT:géppuska
Bal egérgomb:géppuska+gépágyú
Így tudom külön használni a géppuskát célmegjelölésre. És bal gombal lövök mindkettõvel ha már biztos a cél. Nem gond, mert a géppuskákban bõven van lõszer.

Azt a gyakori hibát nem követem el, hogy levegyem az ellenségkövetést a jobb egérgombról. Az az egyik legfontosabb dolog. Ha légiharcban nem tudod folyamatosan, hol jár az ellenfél, halott vagy. HB-n hatványozottan.

Mért jó, hogy +alt ot is nyomsz mellé?
Nálam a géppuska bal egérgomb a cannon jobb egérgomb.
Így ha kell egyszerre is tudom Õket használni vagy felváltva ahogy épp jólesik 😄 És + gombra nem kell figyelni a lövésnél.
HB-nak pont az az egyik érdekessége, hogy nem mindegy, hogyan osztod be a lõszert. Plusz rákényszeríti az embert, hogy külön gombokra rakja a géppuskákat és a gépágyút, mert ha egyszerre lõsz velük, hamar kifogysz.
Az "egy tár" el bizonyos gépeknél elég fájó tud lenni, kezdõ játékos éppen ezért jobb ha a HB karrierjét nem kezdi BF-109E-vel, Spitfireekkel vagy Zerokkal, mert ott ugye 60 lövés van csak a gépágyúkhoz, amit pillanatok alatt el lehet lõni.

HB vadászkarrierhez kezdésnek én a BF-109F4-et ajánlanám, mert teljesen ideális gép. Ugye 200 lõszer van a gépágyúhoz, az sok mindenre elég. És van még két géppuska is. A recept az, hogy külön gombra teszed a géppuskákat, és ha a géppuskával betalálsz az ellennek, csak akkor lõsz a gépágyúval. (én egyszerûen oldottam meg: változatlanul bal egérgombra lõ a géppuska és a gépágyú is, de az ALT-al tudok csak a géppuskákkal is lõni. Ha az betalál, mehet a bal egérgomb nyomogatása. így arcadet és HB-t is tudok játszani ugyanazzal a billentyûzetkiosztással)
Plusz ugye az F4 még kiválóan emelkedik is, ami nagy kincs, mert HB-n a magassági elõny döntõ tényezõ.

Pedig céltábla leszel.
Elsõdlegesen a bombázókat szeretik kilövöldözni.
A hajók a legértékesebb célpontok aztán a pillbokok majd a tankok és végén az Artyk AAA-k.
Én általában dive bomberként szoktam tevékenykedni illetve amelyik gép nem engedi alacsonyra lemegyek 250-500m közé és onnan szórom az ellent.
A nagy magasságból folyamatosan a cél felé sûllyedve gépfüggõen akik 550-750 km/h s sebességre is fel tudok gyorsulni ilyen tempónál cikázva akár 6-8 km-en át is visszatarthatod a mögéd kerülõket.
Ha már sérült a géped és várhatóan ígyis úgyis lelõnek hamarosan akkor érdemes földi célba belerepülni. Heavy tank, Médium tank, AAA, Armored Car, Cargo Ship. Ezeket kiviszi ha belezuhansz és ezzel az 1 belezuhanással többet keresel, mint a bombázód/vadászgéped javítási költsége (Kivéve a Yer2 és a Tu2 széria). (tehát hasznos is)
Hivatalos fòrumon talàlsz sok segìtséget témára bontva.Igaz némi angol tudás kell.Van magyar alfòrum is és egyre több nyelven találhatsz infòt.Persze itt is szīvesen segìtünk de ne lepōdj meg ha ellentmondò vélemémyeket találsz hisz mondenkinek más a tapasztalata/rutinja és a szivecsücske;-).
Egyébként és azt javaslom hogy azzal menj ami szimpatikus és élvezed.
Köszi, már kacsintgattam a bombázók felé, éppen tegnap léptem egy szintet, hogy meg tudok venni két félét. Amibõl egy lesz ... ki kell próbálnom. Eleinte féltem hogy csak céltábla leszek a vadászoknak de majd magassági levegõvel ellensúlyozom, ha hagyják 😊)

"komolyan néha szótár kell hozzátok 😊) de mókásnak tartom 😊"

Én így voltam amikor elõször kezdtem WOW ozni.
Ez ahhoz képest semmi szleng szinten 😄
A bónuszokat alapból kapod tök mindegy kit lõsz le.
Bizonyos teljesítmény után jár.
Az orosz gépek nagyok mókásak egy ideig. Bár a Vadászaik T11tõl felfele lyukasak a Mig ekig.
A La7 es borzalmasan kevés lõszerrel van ellátva az Il10es Attacker hát a fene tudja más meg nincs. Viszont egy rakás bombázó áll a rendelkezésre.
5+1 prémium Peshka 6 Yer2es és magasabb tierben még 3 Tu-2 +1 prém elérhetõ. Bár elkéstél kb 2 hónapot most már bombázni se anynira egyszerû elmásznak a tankok mindnefelé. eddig libasorban haladtak és könnyen ki lehetett Õket sorozatbombázni. Ez van.
Amire az elején nagy hangsúlyt fektess az Orosz ágon az az Ishak type 18as és a Lagg 3 35ös. Zorall kis gépek aztán az Il2 es széria.
hogy döntöm el hogy egy gép magas vagy alacsony szórzójú.
Valami miatt nekem az orosz gépek kezdtek el mûködni. Most a BB-1 a Su2-Mv5 és a Chaika. Viszont valóban mûködhet ez az xp szórzó mert csak lestem, hogy három gépet szerdtem le, az elszámolásnál meg kaptam valami 4-5000xp-t pluszban kíírta még csata végén hogy unlock meg bónusz valamikért ... valószínû, hogy egy-két magasabb szintû játékos lehetett a képben. Vagyis a roncsokban 😊 Talán még is mûködõképes ezt a game nekem, mint ahogy tegnap még az ellenkezõjét gondoltam a nagy különbségek láttán ....

Én még a japán nagybombázókra vagyok kíváncsi
egész jó bombateher
a b-17 harmada a javítása illetve a nagyobbiknál fele annyi
ágyúk 😊
szerintem még szépek is 😄

egy gond van vele..el kell odáig jutni 😄
HB= Historical Battle (Vagyis történelmileg hû csata persze a végkimenetel tölünk függ)

Alapvetõen stílus függõ ki mit szeret.
Én pl fanatikus bombázó vagyok az Oroszokkal. Állítom az orosz ág bombázói a legerõsebbek a játékban ha az összhatást nézzük.
Ár darabszám, szerelési költség, bombateher, összevetésre gondolok.
HB-n a Német bombázók a favoritok.
Bár kicsit paradox a legjobb bombázó jelenleg a B-17 Flying Fortress az Usa tól. Csak a bibi az vele, hogy Tier 13 tól felfelé lehet használni brutál drága ha lelövik így inkább csak hangár gépnek minõsül, mint nyüstölésre való.

Ha szereted a bombázást akkor javaslom erõteljesen az Orosz /Német ágakat. Az oroszok Arcade ban T7-T9ig eléggé erõsek arcadeban a vadászakik és az attackerjeik sõt a peshka pombázók is felszerelhetõk rakétával. Extra tûzerõ Rs82es és Rs132es rakéták. 3rakéta kivisz egy pillboxot sõt akár egy destroyert is. Sokan dícsérik a német vadászokat is a Messzerket T7fölött elég jók 😄 Van akinek bejön az Amerikai ág is és páran az Angolokat is erõsnek tartják ki ki vérmérséketétõl függõen.
A Japán kakukktojás mert 1,5 hónapig annyira le voltak butítva hogy az már fáj és baromi kevés gép áll rendelkezésre de a múlthét óta felerõsítették Õket, bár én a helyedben elsõdleges nemzetnek olyat húznék ahol több a választék 😄
komolyan néha szótár kell hozzátok 😊) de mókásnak tartom 😊

Bocs, de nem tudtam még kiszûrni mi a HB.
A prémet már értem. (premium-arany).
Mindannyian EU szerveren játszunk és lehet idõnként egy szerverre és etapra keveredünk csak nem vesszük észre vagy lehet direkt csapatban magyar chettel vagy speekerrel kooperatívban tolni, hogy értsük is egymást vagy hagyjuk inkább ?
Kipróbálnám a csali üzemmód, egymás mögül levadászóst, fedezzük a bomázót megmozdulásokat.

Mit javasoltok ? Mit érdemes még csinálni és mit nem csaták közben ?
Bele inkább a közepébe vagy osonás a pálya szélen a bázisig és útközben tank és AAA keresés majd a bázis bombázása ? A légicsaták és egymás vadászása hoz többet a konyhára vagy a magányos földi célpontok stigulázása ?

Az jó esetben 5-6 tank. Azért mondtam, hogy jobb lenne 2x annyi 50-essel. De így se rossz 😊 Gyorsan oda, gyorsan vissza.

Az il2 se volna annyira gáz, ha hagynák érvényesülni. Elszórom a 4 bombát (max 3 tank), meg a 8 rakétát (max 4 tank), és mire elkezdenék érvényesülni a 23mm-essel addigra megjelenik 3-4-5-sok vadász és lezavarnak az égrõl.

De a peshka csak max 6 bombát tud vinni HB-n az karcsúúúú 😄
Oroszoknál most a Peshka a nyerõ. Alig érik utól a japók (max a prém A5-ös Fóka), ami mögé kerül annak meg kb reszeltek. Jobb lenne, ha 50-es bombákkal lenne, de a 100-asok se rosszak az elõrenézõ géppuskákkal. És gombokért javítják 😊

A Do217-esek létjogosultsága megkérdõjelezhetetlen 😊

Ez is nemzetfüggõ.
Mert Yer t hiába vinnék be az Oroszoknál HB ban gázos.
De pl a Német Dornier simán alternatíva HB-n 😄 Fõleg, hogy többször nyernek, mint vesztenek.
12 felett már rendesen megéri HB-ban prémmel bombázni. Simán jönnek a minimum 50k xp-s körök. Igaz csomószor lelõnek, de a 10-15k javítást fedezi a 60-80k lion 😊

Extra xp-t csak a magasabb tier-û gépekért kapsz, a játékos szintje nem számít bele a rewardba.