War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mondom Battleground Europe csak szebb grafikával😄Na nem offolok tovább Elnézést😊
Az elõbbi neked ment 😊
Az is-3 géppuskája 😊

http://www.hadtorteneti.com/node/878
Szép íromány.

Pár gondolta ehhez.

Eleve hülyeség, hogy már 8-10km rõl látjuk az ellenfél géptípusát és a játékos nevét. Nem épp korrekt. A lenne a korrekt ha cska azt látnánk, hogy repül ott valaki. Ha 3km-en belülre kerül akkor felvillanna a neve és a géptípus. Persze a Visibility és Keen Vision nagyságátol függõen ez a táv 1,5km ig is lemehetne.

II. Hajós csatákról pár szót.
A támadó vadász egységek egy részének a Carrier ship ek fedélzetérõl kéne felszállni, amelyik nem tud mert túl kicsi a kifutó azok egy távolabbi támaszpontról (mint HB-n)
A hajók persze a kikötõkig felúszhatnának és zárótüzet biztosíthatnának a saját csapatoknak az ellenséggel szemben. Illetve hajó vs hajó csata értelem szerûen szóba jöhet.
Valami infó a következõ patchrõl? soon?
Azért nem lenne azt annyira bonyolult összehozni!
Adott map-on foglalj el valamit,vagy pusztítsd el az összes enemy célpontot.
Namármost.A leszállunk vadászgéppel és elfoglaljukot el is lehet felejteni,Kiugrik Grisha a TT pisztolyával a LaG-ból és beveszi a várost?Ugye hogy nem?😊
Ahhoz hogy valamit elfoglalj és meg is tarts,már komolyabb szárazföldi csapatok szükségesek.Persze az ellenfélnek is vannak és hasonlóak a céljaik.Máris megvan a szárazföldi ütközet!Ezt le is tárgyaltuk,a technikai részét majdcsak megoldják valahogy.
Igen ám,de a repülõkkel milyen hatékonyan lehet földi célpontokat támadni!itt jön képbe a légierõ.
Bombázók,csatagépek pucolhatják az ellent,segítve a saját földi csapatokat.A vadászok meg nyilván meg akarják védeni a csapataikat a bombázóktól.Ehhez se kell külön kommentár úgy gondolom.Megvan a légicsata is.
Egy-egy terület megközelíthetõ a tengerrõl is,vagy eleve csak onnan!
Ha el is akarom foglalni,akkor szükségem lesz szárazföldi csapatokra is oda meg kell némi szállítási kapacitás,ami csak a hajókkal oldható meg.
Nosza hajózzuk be a csapatokat pár frighter-be és menet!
Persze ezeket nem ártana megvédeni ugyebár.Sebaj,csapjunk melléjük pár hadihajót meg hordozót!Az ellenfélnek is vannak hajói,nem árt az óvatosság!Meglennénk a tengeri csatával is.
A bonyolultabb része most következik!Hogy lehet a 3-at összekombinálni?
Úgy gondolom,hogy a hajók egymás elleni harcát simán meg lehet oldani.Majd megcsinálják.
Hajó vs repülõ.:A hajók légvédelme a játék jelenlegi állapotában is mûködik.Lõttek már le nem egyszer.
Ha ezt a légvédelmet játékosok kezelik,akkor valószínûleg hatékonyabbá válik.Aztán ha ellenséges hajók is vannak,akkor majd eldönti,hogy a main gunnal operál vagy átugrik az AA állásba.
Egy több hajóból álló csoportba berepülni nem kifejezett életbiztosítás egy repülõnek sem!De ha ügyes a pilóta,vagy épp szerencsés akkor azért van esélye.A saját repülõk is védik nyilván a konvojt.
A 10.000 méterrõl történõ bombázás meg igazából baromi pontatlan.Midway-nél is próbálkoztak a B-17-esek a Japó hajók ellen,aztán csak teleszórták az óceánt vassal.
Hajó vs szárazföld.:Nem gondolom,hogy ennek kellene a csatadöntõ tényezõnek lennie.Azt tudnám elképzelni,hogy a partközelbe úszó hajók,tûztámogatást adjanak a csapataiknak.De ez is inkább csak kérésre leadott random lövések a kijelölt szektorokra.Aztán ott a becsapódásoknál,hogy mi fog történni,azt kiokoskodhatják a fejlesztõk.
Esetleg supression alatt tarthatnának egységeket,vagy netalántán egy mákos közvetlen találatnál meg is semmisíthetnék.Nem tudom...
Viszont ai bunkereket védelmi berendezéseket simán lõhetnének szerintem.
A szárazföldi csapatok meg ne akarjanak csatahajókat kilõni!pont.😊
Légierõ vs szárazföld.:Itt azt kellene valahogy elkerülni,hogy a csatagépek meg a bombázók lemészárolják a szárazföldi csapatokat.
Szerintem elõször is a láthatósággal kellene valamit csinálni.
Arra gondolok,hogy PanaguliszGR játékos a Sturmovikjában ülve,ne lássa meg 10km-rõl HentesHUN-t,aki a bokrok között kavirnyászik a Hetzerével.
(Tehát nagy piros körben megjelenik a target,névvel típussal,távolsággal stb.)Mer akkor PanaguliszGR ráveti magát és minden további nélkül bedarálja,úgy hogy szerencsétlen HentesHun azt se fogja tudni,hányadikán van elseje.
Ha meg tudják oldani az észlelés-álcázás problémát,akkor nem lehet ezzel sem gond.
Ellenben egy megfelelõen leálcázott flak játék is jó móka lehet.
Jaj de hosszú,pedig még egy csomó mindent írhatnék.😊
Mindenesetre nem kivitelezhetetlen a dolog,szerintem.
És ha ezt az egészet át tudnák vinni egy nagy globális world map-ra,ahol real time,dinamikusan változnának a frontvonalak a csaták függvényében,akkor ez nagyon süti kis játék is lehetne a végére.
Bocsánat,hogy így elmerengtem.Még lennének ötleteim,de már nem akarok ennyit frecsogni.😊

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Azt nem ismerem :S
Battleground Europe kicsiben😄

Ilyesmiként képzelem én is.
A pl. tankok kapnak egy kiváló halálpontos gépágyút "ha megáll még pontosabb"
valamint egy jó álcát.
Meg kell közelíteni õket valami vadásznak hogy a bomberek láthassák, de ha valaki ezt séta repülve teszi azt se perc lekapják.
A hajók lennének a cél, elsüllyeszteni õket.
A tankokon át vezetne az út a hajókhoz, ha a bombázok minden bombát a tankokra dobnának a hajókra nem maradna.
Egy játékban mindent meg lehet oldani, ezt kb 10 perc spekula volt nekem hogy lehetne, mi lenne ha 4-5 játékszakértõ emberke 1-2 hónapig agyalna rajta?
Majd meg látjuk lesz é ilyen? sztem. simán megoldható hogy minden jármû élvezetes legyen.
Azt vágod ugye, hogy a tankok a modern idõkig nem tudtak a lövegükkel repülõre lõni? Most is csak lassan mozgó helikopterekre tudnak lõni vele, speciális repeszgránáttal, így hogy számítógépes tûzvezetõ rendszer tartja a csövet a célon.

Ha mész majd a második világháborús tankoddal, akkor a repülõk csupán ellen a torony tetején lévõ 7.92/12.7mm-es géppuska lesz, ami leginkább pszichológiai célokra jó, károkat nemigen tudsz okozni vele egy repülõnek. Már ha egyáltalán eltalálnád.
Szóval ki lehet jelenteni, hogy a tankok nem, csak a speciális csapatlégvédelmi eszközök(pl: Wirbelwind és más AAA-k) fognak tudni a repülõgépekkel harcolni. És õk is csak minimális távolságról.

Úgy látom itt a többségnek eléggé téves képe van arról mi várható.
Elõször is a hajóknak és a tankoknak is meglesz az Arcade,HB, FRB külön külön, ahogy most megvan a repülõgépkeknek is.

Valamint jön a World War mode, amit talán a Battleground Europe-hoz lehetne hasonlítani, bár errõl a módról sok konkrét info még nincs. De ha bejön, valószínûleg nem lesz ott a tankok felett a piros téglalap, hogy hé ide dobd már a bombát, szóval nem kell félni attól, hogy a repülõk száz számra fogják a tankokat írtani.
Én is dobtam már 2x 1000kilós bombát 1 tankra csakhogy biztosan elpusztuljon 😄 Meg 50-100kilósokból is sorozatokat HB-n amikor már úgyis mindegy volt csak találjak el valamit 😄
Én nem sajnálnék 32 50kgst egy tankra csak hogy feb...am az agyukat :-). De volt elég tankgyilkos.ju87 pl.
Az Lehet 😄

Pontosan hogy is gondolod?
(Én csak azt akartam érzékeltetni, hogy azért a tankok se lennének egyértelmû agyaggalambok és gondolom azért elég gyorsan haladnának, hogy magasból 50-150kilós bombákkal ne lehessen egyértelmûen kidobálni õket.)
Nyilván egy bombázó kötelék ellen esélyük se lenne de kíváncsi avgyok mit találnak ki a fejlesztõk majd.

Neked mi lenne az elképzelésed?
Elbeszélünk egymás mellett én pont hogy kombinálnám az egészet.
Ettõl függetlenül annyi esélyük volt, mint Szálasinak a népbíróság elõtt. 😄

Sokszor a technikai fölényt az ellenség számbeli fölénnyel próbálja ellensúlyozni. Ergo nem feltétlen lennének halálra ítélve a tankosok ha pl egy olyan pálya lenne ahol a mostani 70földi célpont helyett lenne 200 abból egy részük AAA és mondjuk 80-90 játékos Med/Heavy tankkal.

Csak hogy meggyõzõdj a tankok tûzerejérõl próbáld ki a T1es szinten Krymsk pályáját egy Wr-15el vagy He51el mikor átrepülsz a dombokon a tankok fölött. Olyan tüzérségi zárótûz vár ott rád, hogy huhúú.
És csak 18tankról van szó oldalanként.
Coral Springs
Felesleges idekeverni a valóságot, a témától eltekintve a játék és a valóság nagyon távol áll egymástól.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Coral Springs
Én csak felvetettem egy ötletet, hagy ne agyaljam neked most tovább ezt az egészet.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Az gyalogság volt csak a ló volt a teherautó😄 A magyaroknál meg a bringa de a német Dél-hadsereg csoport is elég érdekes volt😄
Nem motorbiciklivel, hanem sima biciklivel. A politikusok már akkor is nagyra tartották a magyar katona életét, biztonságát és kényelmét.

Dehogyisnem.
Nézz egy kicist utána a 2. vh s csatáknak.
1939 szeptember 2-21.
Vagy gondolj a híres Magyar kerékpáros gyorshadtestre akik motorbiciklikkel mentek a Don karnyarhoz.
ez csak 1 ötlet volt. bár szerintem valahogy így fogják megközelíteni.
csak mi mentünk kerékpárral az orosz tankok ellen😄

Ha nem támadhatod a repülõvel a tankot akkor mi értelme a bombázónak és magának a bombának?
Hát, akkor jobb ha minden csapat fele légvédelmi ütegekbõl áll majd 😄

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

A lengyelek sem mentek lovasal tank ellen ez egy baromság.
Hát a Lengyelek 😄
Coral Springs
Igen, ez lenne az az eszme ami mentén el lehet indulni. Amit pedig leírtam nem kötelezõ úgy ahogy van alkalmazni, de lehet törni a fejeket hogy mit lehetne a gondolatmenetbõl még kihozni. Ám egy tankok vs lovasság ütközetben, még is ki menne lovasnak ? Errõl van szó.

szerintem nem lesz olyan pálya amiben hajók, repülõk, meg tankok is helyet kapnak. szerintem csak hajó+repülõ, ill. tank+repülõ párosítás lesz.
a valóságban sem volt rá sok eset hogy hajó lõjön tankot, mert nem is voltak akkor a közelben.
és különben is ha még volt is ilyen akkor is inkább légi úton intézték el õket.
én olyan pályákat tudnék elképzelni hogy pl:van 1 "X" pont amit el kel foglalnia a tankoknak a repülõknek meg segíteni ill. védeni kell õket a másik csapatnak pedig értelemszerûen védeni kell.
Abban teljesen igazad van, hogy egy összhaderõnemi játéknál a jelenlegi "két csapat van, amelyikbõl életben marad valaki, az gyõz" rendszer nem alkalmazható.

Akkor minek ww mod ha nem támadhatok valakit ha esélyem lenne rá? Értelmetlen

...mégis mindig megy hogy arty help...persze csak az ellen arty a gonosz....nagyrészt a tankos hülyesége is kell hogu arty kilöje....de ne wotozzunk....sīrnak eleget a saját fòrumukon
Coral Springs
Ez a zászló jelenleg is áll. Vagy a gyõztes csapathoz tartozol, vagy a veszteshez. És akkor is állna, amikor mindenki mindenkit támad.

Coral Springs
Hogy miért jó ? Kérem ez azért jó, mert a fegyvernemek esélyegyenlõséggel osztoznak a végeredményen. Ha a játékélmény a cél a World War -ban, akkor alternatív útvonalon kell elindulni. Persze ez Arcade, nem zárja ki hogy FRB -n más legyen a játékszabály.

Az a valóság volt, a történelem egyik legszörnyûbb háborúja. Ez pedig egy játék, amit azért indítanak el az emberek, mert szórakozni akarnak, amihez meg az kell, hogy mindenki egyenlõ esélyekkel induljon. Meg lehet nézni, mihez vezetett a WoT-ban az, hogy az egyik játékos behozhatatlan elõnnyel, artyból lõheti a másikat úgy, hogy az se kitérni, se visszalõni nem tud.
Tökretette a játékot.

Ezzel az a baj, hogy akkor is bukod, ha a másik két haderõ béna.

Ez meg mért jó?
Coral Springs
Ezzel kapcsolatban már volt itt egy vita, a véleményem pedig nem változott.

Mármint elsõdleges prioritásként.

Az hogy esetleg részben kerül majd ilyen helyzetbe is valaki az más tészta.
Már miért kéne a tanknak hajót lõni és viszont?
Pluskast
Biztos, hogy nem lesz.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast
Egyébként az is lehetséges, hogy össz fegyvernem esetén pl sokkal - sokkal nagyobb lesz a térkép. Az is lehet, hogy a hajó és a szárazföldi harckocsi soha nem találkozik egymással vagy ha igen az baromi sok idõbe telne.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Repülõvel hajóra menni se egy életbiztosítás 😄 Meg a hajó mikor talál telibe egy tankot? Na jó, WoT-ban az arty mindenre képes, de itt remélhetõleg nem lesz UAV nézet 😊

Az életben pedig így zajlott.
magasról sz..t bele Hitler, Sztálin, Churchill és Roosevelt, hogy mennyire fair a háború vagy sem.
A városbombázások a 4:1 arányú harcok vagy a totális technikai fölény csak mentek és küldték katonák tízmillióit a halálba.
Nyilván nehéz lehet összehozni ezen platformokat de nem feltétlen lehetetlen. A tank tankra és repülõre lõ a hajó hajóra és repülõre míg a repülõ mind háromra. Nyilván a repülõknek van a legjobb esélye hiszen magasság sebesség és manõverezési elõnyben vannak de adjunk egy eséylt, hogy megpróbálják összehozni. Hozzáteszem én tankkal nem szeretnék játszani de hajót megnéznék 😄
http://warthunder.com/en/store/addons/

Elõtte hozz létre egy accountot, vagy lépj be a sajátoddal az oldalon. Vagy az enyémmel 😄

Ezt:
http://online.gaijinent.com/story.php?title=War-Thunder_Dora-Advanced-Pack
vagy ezt:
http://online.gaijinent.com/single.php?type=buy&id=3532
Sziasztok !
Megtudná valaki mondani melyik pakettot kell megvásárolni ahhoz, hogy megkapjam az FW 190 D13 at ? Egy linknek örülnék a legjobban 😉
Köszönöm !
A Luftwaffe létszáma jelentõsen fog csökkeni😄
"persze ha meglesz majd lehet 1.29 et..." <#nevetes1><#nevetes1>

Könnyen lehet 😊

Más kérdés kinek lesz kedve végignyomni egy hosszabb idejü pályát ( hacsak mem nagy rewardért).Wotosok megszokták a gyors meccseket.Ráadásul frb itt se túl népszerü.Sajnos az emberek hamar feladják.2* nem tud felszállni és máris szar az egész.Ezen még ráérünk rágòdni.1.30 at akarok! :-) persze ha meglesz majd lehet 1.29 et...
Reménykedjünk, ebbõl fognak élni 😊