War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mert ami oda van írva 95%-ban baromság Hol gyorsabb egy 109-F4 mint egy G-2???
Azt az adatlapot felejtsétek már el, semmi köze az FM-hez, se a valósághoz 😊

Cimbi: Arra ott az FRB, ott még a szél is fúj 😊)

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Én a P47d-t is ide venném.😊Egyébként az MM nyírja ki az egészet nem tudom mért nem lehet kukázni és fix planesetel repülni?Persze a sok amerika kapitányon ez sem sokat segítene amíg zeróként repülik az ami gépeket.😄DD
Ja és HB-n kötelezõ kabin-kabin-kabin-kabin-kabin............... nincs értelme defensive manõvert repülni mert mindenki látt minden szögbõl.
Pluskast
A játékban igen, de ha megnézed a gépek adatait akkor a turn time a Dora esetében messze jobb. Ehhez képest meg a gyakorlat azt mutatja, hogy mégsem 😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

A Dora nem az a fordulóharcos, az F4U simán le is fordulja. Bár azt nemtom, hogy képes is volt-e rá, a lényeg h a játékban jelenleg lenyomja mint a bélyeget.

Pluskast
Mondjuk az is fura, hogy az F4u képes fordulóban követni a dorát. Adatok szerint erre nem igazán lenne képes. Persze tudom az FM nem tökéletes...

Van ellenfele a Dorának, több is. A P51 nagy magasságban körberöhögi, nem véletlen volt magassági elfogó vadász. Az F4U is simán hozza ellene a meccset, tegnap Berlin mapon meg kellett döntenem a magassági rekordomat (12K), mert úgy jött utánam mint az állat. Gyorsulásban, zuhanásban simán partiban van a Dorával, nagy magasságnál emelkedésben már kicsit veszít, de kanyarodásban simán lelépi a FW-t.

Tényleg egy baj van az amcsikkal, hogy nem emelkednek, csak berontanak alacsonyan, aztán hogy hogynem a "csíter" németek rommá lövik õket.

Nem cheater, de valljuk be nem egy liga 😊 Ameddig én ezzel a géppel elérem a 3000 métert, addig a Dorák 2000 méterrel fentebb és ugyanennyivel elõrébb is vannak, ha nem többel.. Aki ki tudja használni azt a sebességelõnyt, azt a jeteken kívül nemsokan fogják leszedni 😊 Persze biztos sok a kezdõ is vele, de nem róluk van szó.

Nagyobb választási lehetõség az MM-nek és több nagy szintû propelleres gép kellene ellenük. Ha mondjuk kizárólag Tempestek, P-51-ek és egyéb magas szintû propelleres ellen mennének, akkor nagyjából fair lenne a csata.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Pluskast
Miért? Már az is cheater aki dorát használ? 😊 Ez nekem új 😊

Így jár, aki lent nézelõdik. Ez egy FW190 F-8, ami igazából egy ground attacker, jó gép, de nem kiemelkedõ tulajdonságokkal, mielõtt még a Dorázás vádja érne...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Nagy része rakétával bombával megy.Németeknél kezdenek rájönni, hogy ne földit támadjank a vadászok.És ugye 1v1 más mint 1v5.
Az nyer, akik többen vannak fent. Ha megnézed youtube-on ramjb videóit, a P-51-es és a késõbbi videóiban is megmutatja, mi van, ha a szövetséges csapatnak is van esze, mert rendszerint ez hiányzik...
Ezzel nem rád célzok, én is szoktam azon az oldalon próbálkozni, és nagyon kevés, ha csak 1-2-en megyünk fel a csapatból, azonnal lekergetnek a németek..Sajnos azon az oldalon nagy gond van a csapattársakkal.

Pluskast
A baj inkább ott van, hogy a szövetségesek gépek híres példányai gyötrelmesen ócskák. Lásd Mustang P-51D. Ha ilyen repülési tulajdonságokkal rendelkezett volna a való életben is tuti, hogy 1 hónap után kivonták volna a frontszolgálatból.

Nem OP-ok a német gépek, áááá neeeem! Csak hogy-hogynem, ötbõl öt csatát a német oldal nyer Berlin HB-n. Még így is hogy most már mindhárom szövetséges nemzet gépei egyszerre mennek ellenük.

Kezdtünk már ott tartani, mint a szaros World of Tanks. Tegnapelõtt játszottam nyolc kört a Lorraine40t-vel, mind a nyolc vereség lett egyhuzamban, az én csatabeli teljesítményemtõl függetlenül. Véletlen, mi?

Pluskast
Hogy gyûlölöm ezt a szót....

Max teszt szeròra adták ki.Most valami javitòs kis cucc jött.De! Soon! :-)
Mikor lesz 1.30?
Pluskast
Na? Csak nem kiadták? Vagy ez mi? 😊

Hát ezen besz....😄DD

Patch notes for 1.30 by gaijin:

''Can't do, we have no idea what the hell were working on right now''
Coral Springs
Leszedett valami patch -et megint, majd a játékba belépve ez fogadott. Nem mertem csatát indítani, inkább kiléptem.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Úgy látszik a gajdzsin szerint fejlett avionika volt a gépekben.
7km rõl kiszúrod a tankot és megmondod, miylen gép jön 10km nyire veled szembe 😄
Coral Springs
Akár ez is egy járható út, a "target felirat" nem villog a másik fegyvernem feje fölött. Lebombáznál egy tankot ? Találd meg.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Én sem érzem teljesen ördögtõl valónak a különbözõ dolgok össze eresztését.
Egy D-dayen, fõleg a csendes óceánon lenne létjogosultsága a hajóknak is.
(a tigrist nem a yamato ellen képzeltem el)
Amúgy ha már ott tartunk hogy mit tud tenni a tigris a IL2 ellen, igaz nem sokat, de valamilyen flak már tud kellemetlen perceket okozni, ahogy a Me109 is pld (hisz ha már van IL 2 akkor miért ne lehetne német vadász). (mm el meg lehet oldani hogy a nagy bomberek ne kerüljenek be az ilyen mappekre) egyíébként is vicces hogy bazi nagy bombázókkal tankokat és légvédelmi ütegeket csipeget ki az ember (szóval kéne valami rendes bombázó célpont is gyár, olajfinomító, reptér, rendezõ pályaudvar, híd...)

És persze nem hiszem hogy megoldás az hogy 20 tank vs 20 repülõ... nyilvánvalóan irreális a dolog viszont ha a repülõ gépek száma kevesebb és mindkét oldalon jönnek be szóval van esély a légi fölény megszerzésére ,esetleg ezt megfejelik földi légvédelemmel is, akkor már egész vicces dolgok sülhetnek ki belõle szvsz.

(azért azt se felejtsük el hogy a légvédelem elég kutyaütõ, elég csak arra gondolni mi van ha te ülsz a bombázód faroklövészébe) ha a légvédelembe is embert ültetünk lehet csúnya vége a dolognak.)

Amúgy hiába agyalunk és ötletelünk, majd kiderül. Még a következõ patch sem nyilvános nem hogy a hajók vagy a harckocsik

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Coral Springs
Egy hét kihagyás után visszajött a kedv, szerencsére nem felejtettem annyira sokat.

Jó hogy benéztetek, de minek.

Te sem érted a lényeget.

"Kapnak a játékban egy olyat ami körbe forog azt jó napot."

És akkor lesz esélyük a kis 800 méteres lõtávolságú 7.62esükkel lelõni a Sturmovikot? Ennyi erõvel borsót is dobálhatnának. Nem beszélve az õket 3-5000 méterrõl bombázó B-17esekrõl.

Sõt mondok jobbat 😄
Szeretnék majd az anyahajóra egy olyan PS4 játékost aki ácsorog és Move-al hadonászva irányítja a repülõket xD

na elég is ebbõl 😄

majd meglátjuk, hogy lesz 😊
úgy bizony! Én egyáltalán nem bánnám ha semmiféle tank meg csónak nem jönne
A gépek legyenek jók 😄
Te reménytelen vagy 😄
Arra alapozod hogy nem lehet a tankra, a játékba géppuskát tenni, mert a valóságba is hiába tettek, nem volt értelme 😄
És a játék jelenlegi formájával mi van? mennyi valósághoz van köze?
Leszállsz a kifutópályán a szarrá lõtt gépeddel "amit nem mellesleg félperce talált el két 1000kg-os bomba" egy perc és már szállsz is fel a full kész géppel. 😄
Kurva gyorsak voltak ezek IIvh-ás szerelõk, aszfaltozok 😄

Én csak azt írtam, ha összehozzák a tankokat ki lehet találni valami realitáson alapuló megoldást és nem csak ott álldogálnak várva hogy kilõjék õket.
Kapnak a játékban egy olyat ami körbe forog azt jó napot.
Nem volt olyan? sebaj 😄 olyan sem volt hogy b-17 b-25 100 méter magasból bombázzon 😄
lényegében egy pc lesz az..szóval ki tudja mit fog kezelni 😄

állítólag sok f2p játék lesz majd rá úgyhogy egyáltalán nem tartom kizártnak a dolgot 😊
Autót még lehet controllerrel kezelni de repülõset én biztos nem tudnék hatékonyan. 😄 Mondjuk ki mit gyakorolt sokat...
Jó de PS4 re mint online repülõs játék és a PS4 tulajok a controllerjükkel fognak kapkodni velünk? És összecsapnak az egér meg a joy irányítósakkal? 😄
Valószínûleg van rá kapacitásuk, hogy ne a "repülõs csapat" fejlessze a tankokat és a hajókat is úgyhogy miért fáj az ha dolgoznak már rajtuk? 😊

a nagyobb hír szerintem az volt, hogy jön ps4-re év végén
És mikor terveznek újabb gépeket behozni a játékba?
Van pár hiányos Tier...
És az oroszok már a spájzban vannak? 😄
:p

Jönnek a tankok!

Na jó mégse. 😄
Egyenlõre a repes részen kéne fejlesztés. Rengeteg javaslt jó ötlet van az eredeti fórumon (a sok nerf! OP! stb között) Pl: Minden nemzetnek akinek volt saját gépe az jelenjen meg a játékban.Magyaroknál ezt említették:http://hu.wikipedia.org/wiki/Me_210
most dobtak egy csontot amin rágódhatunk.De a közeljövõben nem lesz belõle semmi. ha igen se tudjuk mi az elképzelés megvalósítás valójában.
Arra próbáltam utalni, hogy szinte tökmindegy milyen típusú, ûrméretû a tankon lévõ légvédelmi géppuska. Mert a géppuska álványa mind a német, mind a szövetséges típusokon csak nagyon minimális szögben teszi lehetõvé a géppuska kitérítését, vízszintesen és függõlegesen is. Mondjuk a tank lövegjének csövéhez képest 45 fokban balra és jobbra tudod mozgatni.

A német tankokon például egy ilyen félköríves sínen lehet mozgatni:

Ezzel kéne eltalálni egy véletlenszerû szögbõl érkezõ, nagy sebességgel haladó gépet. Ugye olyan gyorsan húznak át, hogy a tank tornyát utánukforgatni is lehetetlen vállalkozás.

Más szóval bár légvédelmi célú géppuskának hívják, de ezzel te nem fogsz eltalálni semmilyen repülõgépet. Most attól nagylelkûen tekintsünk el, hogy ha valamilyen csoda folytán mégis eltalálná, egy ilyen 7.62-14.5mmes géppuska néhány lövedéke mégis mekkora kárt tudna tenni egy tökig páncélozott alacsonytámadó repülõgépben, mint például az IL-2es(semmilyet).

Szóval igen, csak a kifejezetten erre a célra szolgáló csapatlégvédelmi eszközök, mint például a Wirbelwind fogják tudni megvédeni a repülõgépek támadásától a tankokat, õk magukat nem. És ezeknek a nagy ûrméretû és tûzgyorsaságú légvédelmi gépágyúkkal ellátott szerkenyûknek is erõsen korlátozott a lõtávolsága. A Wirbelwindre szerelt négycsövû 20mm-es Flak38 gépágyú hatásos lõtávolsága mindössze 2200 méter.

"A lenne a korrekt ha cska azt látnánk, hogy repül ott valaki. Ha 3km-en belülre kerül akkor felvillanna a neve és a géptípus."

Ha jobb lenne a gépek láthatósága, úgy ok lenne. Én HB-n ha messzirõl szem elõl vesztem alig találom meg, ha nincs a közelben valaki. Egyszer koromfekete felhõs pályán, ami vagy 7000m magas volt kergettünk egy gépet minimum 40 percig (a 2. fél órás tankot majdnem kifacsartam). Mondjuk az se normális, mikor ott az ally és 20++km-rõl pontosan látok az ellenrõl mindent.
Djerekek mi van ma a játékkommal nem érek utól senkit olyan mintha egy böhöm mágnes húzná vissza a gépeimet és kitolt airbrakes-el próbálnék repülni....

Nem beszélve a stálinorgonákról 😄 (katyusa)
Esetleg nehezítésképpen Városi terepen házak mentén megbújó Panzerfaust-os lövöldözõ katonákról amikért nem járna extra lion vagy xp vagy csak nagyon kevés de kötelezõ lenne Õket is lerámolni a gyõzelemhez 😄
Nem akarok nagyon belekotnyeleskedni de azért nem csak tankba lehet gondolkozni...

pld
http://hu.wikipedia.org/wiki/Flakpanzer_38(t)

Nem mindegy? Hányszor mentek együtt Amcsi orosz japán Német gépek? mert itt minden körben 😄 Ez egy játék.
mennyi repcsit szedtek le tankok a 2. vh ban?😛

Én nem tudom hogy te valami valódi hadi fejlesztési projektre gondolsz, én egy játékra. Az imént linkeltem neked egy tank géppuskáját, amely kiválóan alkalmas légi célok ellen, sõt többnyire arra használták, bár gondolom a tankra szerelteket nem 😄
Ha lemodelleznék a tankokra hogy 5600 méterrõl már lõ távban lennél és 2800 méternél már ideális lõ távba kerülnél," mennyirõl is szoktunk tûzet nyitni" akkor sírhatnál a tankosok meg alig várnák hogy gyere.
Ez a játék is jelen formájában irtó messze van a valóságtól HB nem HB tök 😄
Muhaha ezzel?D "Tár befogadóképessége: 50 töltény"

Bocs damage model. mindegy 😄
A játék jelenlegi Fm je másról tanuskodik.
Persze csak low tierben. De ott azért érhet meglepetés lassú papír géppel most is. 😄
És? Tehetsz rá 14.5mm-est is, akkor se találsz el vele egy a tankod belett kersztben 300-al alacsonyan áthúzó csatarepülõgépet. Ugye kézzel célzol vele, és csak korlátozott szögtartományban tudod forgatni. Arról nem is beszélve, hogy mondjuk egy IL-2est nemigen hat meg néhány ilyen golyó, még ha el is találnád valami csodával határos módon.

A tankok nem tudják megvédeni magukat a repülõgépekkel szemben, na.

kitépem a hajam mostmár!😛

ki49-es vizközelben megy az egyik hajónkra elkezdem tolni neki 2500ról a6M3-AL 650 re gyorsulok megsorozom majd elkezdek leszakadni....tolom neki WEP-el 450 re lassulok a kibaszott bombázó meg elhúz a picsába végig a viz felett egyenesen 3 kilómétert verve rám majd a map szélén "elteleportál"!!

A KURVA BÜDÖS PICSÁBA MÁR!! hogy olyan mintha csak a számok a sebességem helyén csak kibebaszott diszek lennének,mert ÁLL a gépem ÁLL "egyhelyben"