War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Errõl a prém gépeknél XP csík resetrõl van már valami új infó? Elég viccesnek érzem, hogy prém gépeknél is visszaesik a bevétel az XP csíknál."

Unbalanced és lenne, ha pillanatok alatt felbombázná vki magát top gépekig. Még most is (1.29) el lehet jutni jetekig 10-12-es fighterekkel miután betelt az xp csíkjuk.
Akkor én vagyok peches.
10bõl ha kétszer van olyan kör amikor normális vadászok vannak a csapatban.
Általában il 2-ket dobál be meg yak 9T hõsöket azokkal meg nem sokra megy a csapat 😊
Ja, egy kivétel van: Mikor nálunk 8 bomber volt, abból 6 prém Wellington. Na ott volt szõnyegbombázás, 1 hosszirányú ráúszásból elfogytak a heavy tankjaik, meg szinte az összes med is 😊)

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Na, ja, ez is egy eset ami bosszantó 😊 De ezek a taktikai analfabéták mindkét oldalon ott vannak.. Viszont tény, hogy 10-bõl 9-szer nem a bombereken múlik a siker, hanem azon h kinek fogy el elõbb az összes gépe. Én pl azt szeretem ha a mi oldalunkon max 1-2 bomber van, vagy annyi se. Ha meg én is azzal megyek akkor nem várom el, h megvédjenek, mert gyakorlatilag minden rám vadászik: a vadászaik, a bombereik, az AAA.. szal bombázni elég szopóág a Berlin mapon 😊

Torzonborz
azért amikor az emberen 2 cobra liheg - ami azért egy tapasztalt vadásznak nem túl nehéz célpont - a kedves vadász társak meg a földi célpontokkal vannak elfoglalva...hát nem túl priceless az biztos 😄

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

A bombereknek sajnos ez a sorsa. A vadászfedezet akkor ér valamit, ha a másik csapat fölé tud kerülni és onnan henteli le az ellenséges vadászokat. Itt az nyer, aki magassági fölénybe kerül. A bomberek sorsa sajnos az, hogy kicsapnak pár célt, aztán valami kóbor vadász rá akad, és lelövi (más kérdés, hogy ugyanez a vadász még kb 2 percig él, mert rá is ráesik valaki magasról és kinyoffantja, de a bombert sajnos ez nem hatja meg). Ha ez vígasztal az ellenség bombereinek is ez a sorsa 😊

És meglepõen sok kezd lenni az idióta HB-ban is. Elkezdõdik a meccs, vadászaink fel a felhõk közé. Mi, a két bombázó meg megkapjuk a nyakunkba az ellenséges vadászokat, és egy vadász se jönne le segíteni a magasból. Nemhogy nem kísérnek minket, de végignézik közönyösen, ahogy lemészárolnak minket. Na ilyenkor szoktam beírni, hogy sok szerencsét a nehéztankok elpusztításához géppuskával, barmok. Az is nevetséges, amikor ellenséges bombázók vannak még a pályán, és a saját vadászok az AAA teherkocsik szétgéppuskázásával vannak elfoglalva.

Hoznak be ne félj, sõt van hogy 3-4 is fent köröz. Amúgy a németek meg ellustultak úgy láttam, nem mennek 4ezer fölé, csak max 2-en, ott meg szívás van ha a nyakadba esik 2 F4U, egy XP-38 meg eselteg egy Spit XVI. Olyankor megvan az adrenalin. A többiek persze lent hentelik az alacsonyan vergõdõ amcsikat meg a bombereket, míg mi fent tartjuk a frontot. Szoktam izgulni, hogy mi lesz a vége 😊

De legalább akkor hoznak be a csatába gépet. Aztán idõvel rájönnek h fel kell vele menni.
De amíg 2-3 corsair jut 8-10 109,190-re addig az szopóág akárhogy nézi az ember 😊
P-51et meg csak akkor látok ha én hozom be..😊

Szerintem 6K felett már bajnok, 10K-nál meg minden lóerõ számít, mert Fókával is kb 10km sugarú körben tudok csak megfordulni, annyira lomha 😊

Hiába adsz nekik F8F-et prémben, annyi lesz a különbség, hogy nem kell elszenvedniük magukat érte semeddig, megveszik agyba fõbe, aztán ugyanúgy vérpistiznek majd vele ezer méteren, és a csúnya gonosz OP németek õket is halomra lövik a prém gépeikben.

Láthattad, Coral bajtárs is megmondta, hogy jó az F4U, ha felmennek vele magasra. De nem mennek fel, szal hiába tök jó gép, ha hülyék vezetik õket..

És hol van az magasság? 10k?
Érzésre gyatrábban kúszik felfelé mint bármelyik corsair.

De az igazi gond a számokkal van ezért kéne valami jó kis prémium pack amcsi oldalra is vagy valami nagyobb szintû új gép mondjuk F8F 😊
Magasságiban a P51 verhetetlen, mert ott kezd el ereje lenni ahol a többinek elfogy.

Az F4U meg az USA FW. Ha lenne pont ugyanúgy használnám, mint a fókát.

Csak hát ugye az amcsinál az egy Corsair D a jó vadászgép, a németeknek meg majdnem mindgyik az.

Meg adogat ilyen ground unit/ship rescuer-t ha bombázót lõsz 😊
Azt vettem észre, hogy a földi célokra is adott assistot 😊 Végigszórtam egy kovojt 50-esekkel, utánam jött egy másik srác, õ is végigszórta a maradékot, én meg kaptam az assistokat sorban.

Fellner
Nem kell hozzá telitalálat, kb 3 méteres körbe akárhova odadobod felrobban akármelyik tank.

Hány killt kaptam már ilyenbõl, mikor critre tettem egy gépet, aztán kilebegtetésnél átpördült és leesett... 😊)

Ugye ugye.. aztán még a német gépeket mondjátok OP-nak, pedig csak tudni kéne az USA gépekkel repülni 😊 Bár ugye egy fecske nem csinál nyarat.

Viszont a D verzió valóban fasza, egyszer felkergetett 12K-ig, ahol végre elfogyott a húzóereje, de lelõni nem tudtam. Az tud roppant bosszantó lenni, ha odafent meg megjelenik egy P51 a szinteden 😊) Vagy a késõbbiekben majd egy Mig3-as 😊

V43 1105
Sajnos sokszor bugos a leszállás, felszállás.. én is összetörtem a Beaufightert ma.. nem is egyszer Arcadeben pont az ilyen idióta, szalomozó, cikázó idióták miatt ! 😞(

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Azt vágod hogy ebben a játékban a kifutópályán nem tudsz összeütközni másik géppel? Nyugodtan dekkolhat a kifutó közepén, egyszerûen átgurulsz rajta. Nem is lehetne megoldani másképpen, túl sok a gép, és kicsik a kifutópályák. Arcadone, HBn egyaránt.

Az igazi vadálag egyébként a Corsair D verziója, annak még erõsebb a motorja, fejlesztett motorral nagyon brutálisan húz.

Coral Springs
Gondoltam kipróbálom a Corsair -t egy kicsit mélyebben is a HB -n, nehézkesen indult, de 2-3 menet után kiismertem. Alaposan meg lehet viccelni vele a német csodabogarakat, és bizony vicces amikor egy Bf 109 menekülni próbál.

Egy tárból 2db Bf 109, 1db Fw 190, ebbõl kettõ egyszerre esett rám amikor már a társaim elfogytak.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Majd pedig jött a lejtmenet, vagy egyszerre húszan estek rám segítség meg sehol, vagy 1vs1 volt ugyan, de be kellett érnem az assist -al.

A pohár pedig ott telt be, amikor Koreában egy kiadós harc után egy nehezen manõverezhetõ géppel visszamentem javítani, egy idióta pedig parkolt a kifutó közepén. Örültem ha éppen vízszintbe tudtam hozni a gépet, nem hogy még egy faszt is kerülgetni. Miközben próbáltam kivédeni az ütközést földbe csapódtam, miután pedig szóvá tettem a dolgot, még a másiknak állt feljebb. Vissza is mentem Arcade -ba, nekem a szopás nem hiányzik.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Megvettem a prém Wellingtont, hát jó befektetés volt. HB-ban egy 12 földivel járó körért(utána kilõttek) 80 ezer pénz és 67 ezer XP járt prém nélkül. Egy bajom van vele, hogy az egymilliós XP csíkja pillanatokon belül be fog telni így. Persze a pénzt úgy termeli, mint az 1.29 nerf elõtt termelték a bombázók.

Errõl a prém gépeknél XP csík resetrõl van már valami új infó? Elég viccesnek érzem, hogy prém gépeknél is visszaesik a bevétel az XP csíknál. Még viccesebbnek érzem, hogy a számtalan negatív visszajelzés ellenére még mindig nem változtattak ezen a marhaságon.

Torzonborz
simán lehet , tegnap nyomtam elég sok hb-t és DO-val ha pontos találatom volt akkor 1 50es bomba kiszedte a heavy tankot.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Simán meg lehet csinálni, gyakorlat kérdése. Nyilván telitalálat kell hozzá, különösen a heavyvel. Ha jó alacsonyról bombázol, és gyakorolsz egy tíz kört, már gond nélkül fog menni.

Ki lehet, de telitalálat kell hozzá. Én a 250-esekben bízok, mert elég zaklatott szokott lenni a bombázósdi 😊

Ezt így ránézésre nem tudom mibõl lehetne megmondani, 20as vagy 7.62es.
Mindenesetre a golyókat szórta rendesen, a földi célok és a repcsik is fogytak.

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Pluskast
Amúgy szerintetek létezik, hogy hb-ban 1 darab 50kg-os német bombával kiszedj egy heavy tankot? Tegnap miután kiszedtek nézegettem a többieket és egy srác dornier bombázóval 25 földi célpontot vett ki. Nagyon ügyesen csinálta, úgy, hogy 1 tankra 1 darab bombát dobott le és majd mindegyik telibe találta a tankokat. Volt köztük heavy is rendesen. Megkérdeztem a srácot, hogy milyen bombákkal dobálózott és azt mondta ötvenesekkel.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Külön vicces, mikor az égõ tank még kilométereket megy, mintha mi se történt volna 😄

Hát én rizspapírból összeorigamizott japán light tankokat lõttem vele, spéci lõszerrel, és semmi hatása nem volt. Gyakorlatilag csak azt tudta kiszedni, ami már lángolt a rakétáktól/bombáktól.

Az is tank függõ. Az orosz light-okat kiviszi a japánok 12,7-ese is, az amcsikat meg csak hátulról keni ki az il2-esé.

Tuti hogy prém Chaika volt. A tankokat meg rakétákkal is ritkította.
IL-2 23mm-ese spéci páncéltörõ lõsszerrel alig viszi ki a light tankot.

Nem tudom, hogy mûködik most az arcade, de gondolom úgy, mint HB, tehát a földi célok egy idõ után maguktól fogynak. Ez vonatkozik akár heavy tankokra is, mivel az arty lövi õket, vagy arcadeban gondolom a szemben álló hajóflották lövik ki egymást, függõen attól, hogy melyik maradt túlerõben. Vagy nem errõl lenne szó?
Gondolom a pillboxot is ki tudja valami szedni.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Biztos, hogy nem a prém változat volt a 20asokkal? Nehéz elképzelni, hogy a 7,62 vinné a light tankokat.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Valamelyik nap, hasonlót manõverezett egy srác egy sima ruszki kétfedeles I-153 M62 Chaikával. HB, Berlin pálya. Alólam már kiszedték a gépet, gondoltam körbe nézek ki mit alkot. A csávó már vagy 5 kill-nél tartott. A gépeket leprüszkölte, estek szét. A földi harci jármûvek meg csak úgy pukkantgattak elfele. Ráfordult, prüszkölés, robbanás. Light tankkal együtt. Mindezt 4x7,62es géppuskával? A gépet se lehet speckózni a golyócseréken kívül. Ez nekem már akkor is magas volt ... de biztos van valami trükkje.

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Ilyen esetekre régebben "értsd 1 hete" nem emlékszem.
Majd jobban figyelek én is erre. Volt már olyan tök egyedül bombáztam egy oldalt sehol senki.sem lent sem fent. Betöltött a bombavetõ ráfordulok az elõbb kinézet hajóra, az meg nem volt már meg. Nem foglalkoztam vele, kerestem egy másikat és arra dobtam.
Én is pont így jártam tegnap, csak a pillbox robbant fel.
Pedig a pillbox nem az a fajta, amit egy eltévedt skuló vagy lezuhanó roncs kiütne. Ez szerintem hiba lehet.

Viszont, több repteres pályán az nem lehet, hogyha huzamosabb ideig foglalva van mind a 2-3 reptér elkezdenek pusztulni,a földi-vizes célok?
Coral Springs

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Coral Springs
Dettó.

Coral Springs
Az kiírásra került volna jobb alul. "Destroyer shot down by XYZ"

Ne erõltesd a joy-t. Én azzal nyomtam hónapokig, és nem értettem hogyan lehet 2-nél több gépet lelõni... Nevetségesnek tartottam, hogy egy szimulátort külsõ nézetben és egér irányítással játsszák, de be kell vallanom vagy hatékony leszek, vagy csak szenvedek a joy-al. Óriási a különbség, és nem a manõverezésre gondolok, hanem a találati valószínûségre. Ég és föld. Nekem Logitech 3D extreme van. Eddig ez tökéletesen megfelelt nekem.

Magasról lehulló bomba? Messzirõl jövõ torpedók? Én legalábbis még nem találkoztam önelsüllyesztõ hajókkal, szerintem ilyesmi lehet a megoldás.

Arcade és HB: mouse.
FRB: joy (én ott még nem jártam).
Pedig az E3 belépõszint, arcadeban nem rossz, historicalban inkább az F4 és attól felfele a sebesség és a lõszer miatt. Meg amúgy is használhatóbb egy középen elhelyezett cannon, mint a 2 szélen 😊

Találkoztam én is ilyennel japó géppel mentem HB-ben egy pillboxra . Szerintem az lehet Talán egy magyarázat rá,hogy elõtte már valaki megsebesítette,és csak idõ kérdése volt mikor robban fel...mikor neked is eltalálják a gépedet,egy idõ után oda lesz teljesen pl.mint a motor.
flashpointer
Ja nekem is feltûnt már, legutoljára pl célzom a földi komplexumot, 1 pillbox meg 3 AA vagy arti, és egyszer csak felrobban az egyik arty. Körbenézek sehol semmi, de fent sem, közelben sem, de még csak baráti földi jármû sem.

Emancipate yourself from mental slavement!

Coral Springs
Oké, akkor leírom még egyszer. Semmi nem volt a környéken rajtam kívül ! Ebbe beletartozik az AI is ! A pálya neve Crater, ahol a játéktér mindkét oldalán közlekedik egy-egy hajóflotta. Az egyik oldalon végeztem, majd mentem a pálya másik felére. A mi hajóink teljesen ki voltak dõlve, a roncsok felé úszott a 3db ellenséges romboló. Kb 5km -re lehettem amikor felrobbant az egyik, nemsokkal utána a másik, majd a harmadik. Csak ismételni tudom önmagam, nem volt repülõ a környéken rajtam kívül, a mi hajóink pedig már süllyedtek. Kiírás se volt arról hogy mi történt.

Sziasztok!
Ki milyen joy-t ajánlana ha egyáltalán érdemes rá beruházni!Igazából tipusok érdekelnének ,mert még sosem volt,így elég nehéz dönteni (a saját tapasztalat érdekelne a legjobban)! Látom TrackIR-t is lehet alkalmazni .Jól alkalmazható a játékban? Vagy inkább maradjak az egérnél ,és viszlát? Nem vagyok a legnagyobb Fun-ja a játéknak ,de azért egy jót játszani mindíg jó 😉 Köszönöm a vélemyényeket !
A hajók pl veszettül lövik egymást az ágyúikkal, de a földi egységekre is szarul hat a tüzérségi tûz 😊

Mi értelme volna ha csalna? Ez nem pòker vagy lottò.Megnézi hogy sokat löttél ki és most egy körböl kimaradsz?.Mi alapján segitene valakinek? Max bug lehet.De senki nem lepödik meg hb- n ha kipattintanak egy tankot elölük a saját földiek.Ha senki sem szállna fel akkor is lepartiznák a játékot az ai- k.