War Thunder: Air Forces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A többi csak hab a tortán és maximum téged minõsít, de engem nagyon nem izgat. <#vigyor>#vigyor>
- magánbeszélgetést kiposztolni a másik fél beleegyezése nélkül a legnagyobb bunkó parasztság. De õszintén szólva, olvasva a hozzászólásaidat itt az elõzõ két-három hónapban, szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy ezen a téren nem ért minket meglepetés veled kapcsolatban.
- A "külföldi klánok" szóba sem fognak állni veled TS használat és decens angoltudás nélkül. A TS amúgy ma már minden online játék minden klánjában alapkövetelmény. Egy nemzetközi klánban pláne.
- Ha ebben a stílusban keresel meg egy klánt vagy egy embert, akkor nem is fognak tolongani azért hogy bevehessenek maguk közé. Alakíthatsz te akármekkorákat egyedül, a klánozás az közösségi tevékenység. Nem is tûnsz amúgy olyan személynek, aki egy komoly klánnál szó nélkül elfoganá például, hogy az adott körben HB-ban skalpvadászat helyett bizony wingmant fog alakítani, és ellenséges gépek lelövése helyett a vezérgépet kell kísérnie, és a hátát védenie.
Aki meg csak a logóért akar klánba lépni, azt jobb is ha nem veszik be.. Alapíts sajátot, oszt szevasz 😊
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill
1. nem kell egy privát beszélgetést (pláne a másik fél tudta/beleegyezése nélkül) kiposztolni bárhová
2. Ha egy klán szabályzata/vezetõsége megköveteli a TS használatát akkor vagy elfogadod, vagy nem. Ha nem, akkor nem leszel tag és ennyi a sztori. Mész ahová akarsz (akárcsak WOT-ban).
Nem kell tele sírni a netet, mint......
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Minden GER-t 109-el mentem tegnap este óta. Elég durva 109-en a 30mm, addiktív. Taccs és szétspriccel bármi az új DM-el.
RU-t csak a duplázás miatt csináltam, mikor láttam, hogy sokan vannak a queue-ban.
Olyan átlagos 600-700k körül hozott.
A La5-el meg annyit kellene gépészkedni, hogy ihajj, bele se ülnél ha szimulátorozni kéne vele. Kezdjük azzal, hogy a levegõ-benya keveréket kézzel kellett állítani a magasság függvényében 😄
Roppant kínos volt sicily-n, mikor berongyoltuk 3-an az angol airfield-re, és pont akkor robbant le a motor. Szerencsére megúsztam, de nem tudtam fordulózni a spitekkel, mert az csak turbó és flaps ki-be kapcsolgatással megy.
Túl sok HB-s tapasztalatom nincs, sokszor annyira megaláznak hogy a hajam tépem, de igyekszem mindig elgondolkodni hogy mit csináltam rosszul. Le kell szokni a sprézésrõl nagyon, csak közelrõl ereszteni rövid "áthúzós" sorozatokat mert igen hamar kifogy a lõszer. Amúgy 18-20 fokon konstans lehet vele emelkedni WEP-pel, nem barcog meg tõle a motorja (ufómotor maradt).
TAS: True air speed (ami a valóságos sebességed)
ROC: Rate of climb (emelkedési sebesség, általában m/sec értékkel)
a másik: a beaufightert most eléggé bevadították a fejlesztõk nem?
én is már sokszor fordultam ide segítségért, és már többször is írtam hogy én sem vagyok valami jó. de ezt nem kenem rá senkire. lehet hogy én is béna vagyok, de folyamatosan igyekszem fejleszteni maga, és lehet hogy csak akkor leszek jó játékos amikor már FW-om lesz. de ezt én értem el. valaki gyorsabban fejlõdik, valaki lassabban. ennyi.
Semmi gond nincs a kérdezéssel. <#smile>#smile>
" Úgy gondolom hogy az ember egy bizonyos idõ után, akarva-akaratlanul is ráérez arra hogy mit csinál jól, és mi az amin változtatni kell. Én speciel sose érdeklõdtem, sose kérdezõsködtem itt a fórumon arról, hogyan is kéne támadnom, hogyan is találjam fel magam a játékban. Egyszerûen minden jött magától, egy percet nem szántam tutorial -okra."
Fasza vagy.
Én meg laborban dolgozom, ahol 2 mondás van:
"Ne tippelj, kérdezz!" és
"Aki sokat kérdez, azt hülyének nézik...aki meg nem kérdez, az hülye is marad"
Szóval bocs, de - képletesen szólva - kicsit szállj le néha földre...<#rolleyes>#rolleyes>
Amikor a repülõk adait nézem, van egy olyan hogy reward. mitõl függ (pl 90 / 310% ) hogy melyiket számolja
A célpont prioritásom meg eddig olyan volt, hogy próbáltam azt elkapni, aki magasan van, DE még épp alattam. Csak ugye a szar climbing miatt milliószor van az, amit írsz, hogy 1-2 km-rel a fejem fölött megjelennek a 109-ek, fw-k. Ilyenkor én is húzok le, vagy próbálok folyton alattuk maradva forogni.
--> értelemszerûen, ha messzerrel vagyok, szinte SOHA, de soha nem látok felettem megjelenõ pontot HB-n, muhahaha...<#hehe>#hehe>
A titok nyitja a élpont prioritás kiválasztása. Elmesélem a saját példámat, hogy én hogy csinálom, aztán döltsd el hogy jó-e vagy sem, nekem mindegy 😊
Szóval, az alapvetõ kérdés, hogy mindig legyen magassági fölényed. A magasság határozza meg a túlélést. "Stay high stay alive" elvet kell követni. A hajamat szoktam tépni, mikor emelkedik szépen a banda, bejön az elsõ gép amit meglátnak alacsonyan, aztán 80% már borít is rá. Ennek az a hátránya, hogy a többie azért nem látod, mert emelkedik és magasabban fog bejönni. Szóval én mindig a legmagasabban levõ gépet szoktam támadni, sõt, ki is szoktam várni kissé visszafordulva, hogy a többiek harcba keveredjenek és lecsalják az esetleg magasabban levõ gépeket is. Lentrõl tuti nem fognak rád emelkedni, fentrõl viszont lelõnek mint a huzat. Szóval lehet alattad 6-8 gép is, tök mindegy, a lényeg h fentrõl lefelé haladj. Ha a célpont elmenekül, azaz leborít és erõsen veszti a magasságot akkor nem érdemes utána menni, mert nagy valószínûséggel behúz a többiek alá, ahol Te át is kerültél a szerszám rossz oldalára. Ki kell emelni és az aktuálisan legmagasabb célpontot támadni.
A 2. kérdésedre a válasz: Olyan 240/260 körül van a gépek aktuálisan legjobb emelkedési sebessége, a szög persze számít, de nem minden gép bírja a 20 fokos emelést. Múltkor a Puma vs 303(?) kláncsatában is 300-as emelõmagasságot állapítottak meg az E3-as meszára, de az is 240-nél emel legjobban. Ha rákeresel a google-ben az "il2 compare" progira akkor abban megnézheted, hogy milyen sebességnél emelnek legjobban a gépek. Persze ez függ a magasságtól is, mert 3000 méteren a 240 TAS az már csak 210 IAS szokott lenni. Szóval a 300-al laposabban emelkedsz és gyorsabban érsz a többiekhez. Csak alacsonyabban. És onnan nehéz jó szitut kihozni.
(már sokszor nagyon kellett volna. (a php?suser= nem mûködik (ri/os))
a kettõs-kereszteket csak a kérdés-számozásra írtam, nem volt cél az 1 és 2 hsz idézése.
Újabban folyton az van, hogy miután "közelharcba" kezdek egy ellens. fighterrel, néhány perc múlva mindenki, de MINDENKI rám veti magát, és kb. még a hullámat is lövi.
Rohadtul elkeserítõ, mert ez mindig úgy történik, hogy nem egyedül, elõrekószálva kezdek el harcolni, hanem szépen kipécézve egy magányos gépet, és kilométerekre senki más nincs. Haverok persze sehol, nyomkodom a "T+4"-et. Elegem van az egészbõl.
Mit csinálok szarul #1??
Másik:
valami szimulátor-õrült elmondhatná, hogy is kell leghatékonyabban emelkedni?? - én azt hittem az a megoldás, hogy kb.300-as tempó körül (+- 10-20 km/h) elkezdem emelni a gép orrát addig, amíg a speed meter kb. áll, de a altimeter a legjobban "pörög" (persze most a számokról beszélek digit kijelzõn, de ez mindegy). Ennek ellenére azt veszem észre, hogy sokszor ua. géppel mások SOKKAL magasabban vannak, kb. egyidejû felszállás után.
Mit csinálok szarul #2??
Brühühhü, stb.<#rinya>#rinya><#confused>#confused>!