War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az általam említett könyv a híres-hírhedt enkóron is fent van, ha valakinek nem megy másképpen.

Szigorú kötelék megint? Szerintem túl merevvé tesz HB-n. FRB-n jól mûködne, HB túl árkádos ahhoz.

"Az oroszok már a spájzban vannak"

😄
PRO GAMING van😊)

ezt mindenképp elolvasom a közeljövõben!

Köszi, meg fogom keresni 😊
Nekem nem olyan rég sikerült hozzájutni talán az egyik legjobb repüléstörténetet átfogó könyvhöz (persze csak angolul létezik), ez az: Link
Nagyon átfogó, tényleg a kezdeti próbálkozásoktól indul és nagyon olvasmányos, tele képekkel, ezt én is csak ajánlani tudom.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

RiCSi1234
Olvastam én is, és tényleg csak ajánlani tudom. Sõt, akik szeretik ezt a "mûfajt" kötelezõvé tenném. 😊

GTA V (*.*)

Így van. Amúgy mindenkinek nagyon ajánlom Tobak Tibor: Pumák földön, égen címû könyvét a témában, a fickó a PUMA században repült a második világháborúban BF-109 G6/G10/K4 gépeket, és nagyon jól és szórakoztatóan írja le a háborús és légiharcos tapasztalatait. Hogy hogyan harcoltak Mustangok, Lightningok, B-17/B24 konvoj, vagy éppen az orosz szutykok ellen. Meg nagyon jól leírja a taktikát is, amit õk követtek a messzerekkel hogy úgy harcoljanak, hogy közben életben is maradnak. Tényleg nagyon jó könyv.

Coral Springs
Hogy a francba kell lõni a rakétával ? Ott voltam egy nyílegyenesen repülõ ellenséges gép mögött 50 méterre, a rakéták elmentek felette, elmentek alatta, találni egyik se talált. Lévén hogy egy japán vadász volt el is kezdett kifordulgatni, én pedig menekülõre fogtam, 900 km/h környékén már nem követett, a szárnyam viszont kettétört. Jobban jártam volna ha inkább géppuskázok.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

a futót illetõen igazad van, de a gép szerkezetét illetõen, továbbra is változatlan a véleményem.
Konkrétan meg nem tudom mondani, ezt bárhol megtalálod.
Példának okáért a futómû kialakítása is ennek "köszönhetõ", azért kellett a gép törzsének közelébe helyezni, mert a szárnyak nem viselték el azt a nyomást, ha megnézed, ezzel szemben az FW190-nek egyszerûen kitették a szárnyaira. A 109-esek óriási hibája lett végülis ez a konstrukció, lehet olvasni olyan adatokat, hogy a veszteségek 10%-ért volt felelõs a szûk fûtõmû és az abból bekövetkezõ balesetek.

Teljesen más a kettõ, a 109 jobban emelkedik a könnyebb tömeg miatt, a 190 pedig jobban tud gyorsulni és zuhanni, amiatt, hogy nehezebb, de ehhez az is kellett, hogy szerkezetileg elviselje a nagy sebességet.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

a Bf széria masszív konstrukció volt. nem tudom hol olvastad.
Egyébként utána lehet járni, a BF109-rõl azt mondják, hogy nem volt különösebben masszív konstrukció, talán a játékban még jobban is bírja, mint kellene (úgy tudom a szárnyai külön jártak, leszerelhetõ volt szállítási célra). Az FW190-nek nem volt leszerelhetõ, cserében viszont nagyon egyben volt az egész, nem véletlenül viseli annyira jól a sebességét és veszíti el ritkábban a szárnyát (+ motorbeli különbség, az A széria léghûtéses motorja jobban bírja a gyûrõdést, mint a folyadékhûtéses 109-ek, ráadásul a szemtõl szemben támadáskor is jobban felfogta a pilóta elõl a lövéseket). Szóval minden szempontból masszívabb volt 😊

Azért nem mindegy, hogy egyenes vonalban, vagy kanyarban. Kanyarban bármi széttörik, függõen a mértékétõl 😊 Még egy óvatos húzásra is könnyen felmegy a G, ha felvillan a 11-12G akkor általában szívrohamot kapok, de még azért elviseli õket (habár a pilóta nem kellene 😄)

Sziasztok,
jatektechnikai kerdesem lenne, azokhoz aki rutinosan csapatban jatszanak:
mi a legjobban bevalt modeszer h egyutt menjek valakivel? az odaig tiszta, h kell egy vezer, akit kovet a masik. a problemaim onnan kezdodnek, h ha leesik az egyik, hogy szoktatok a parhoz vissztalalni? mert itt ugye nem mukodik, h akkro a piros haznal varlak. illetve jol latom h ez a csapatbanrepules (2-3 ember) akkor mukodik igazabol, ha uggyanolyan gepekkel repulunk?
közel 10 percig emelkedek /G10/9500 méteren vagyok majd egy spitfire kb 11000 méterrõl agyonlõ!!! HOW THE FCUK???

Egyenesen haladva nagyon szépen megy 850et pedig minden gond nélkül 😊
Fél percig kergettem egy yak-15öt kis szögben zuhanva ilyen sebességgel 😊
Ha rángatja az ember ide oda akkor minden szétszakad persze 😊
aranyos, egyébként én úgy szoktam lecsapni hogy a fékszárny nyitva van, azt nem tudom hogy segít-e, de szerintem könnyebb még zuhanás közben is a manõverezés.
(ált. F4U-val szoktam csinálni.)

"az F4U-k simán mennek 850-et tartósan egy kis zuhanással"
nekem 750-nél szakadt azóta 720-nál mindig kiveszem, de emiatt sosem tudok normálisan támadni.
G10 nem bírja akartam volna írni :o
G10 bírja, mert nagy súly van a szárnyon. Cserébe nem karcolgatja az ellenfelet.

Egy P51 átkergetett fél pályán a sebességi fölényével. Hibázott valószínû azért, mert a talaj közelébe sodródtunk (lehet a felette lezuhanó géptõl ijedt meg). Sikerült ráfordulni, két pöttyintéssel el akartam intézni. Elbénáztam csak a farkát lõttem el. Idegbeteg voltam és rátapadt az ujjam a gombra, mert nem voltam benne biztos, hogy elkezd-e újra emelkedni. Akkor nekem annyi, mert a flaps elégette a sebességem. (10 mp-es klipp a 3x30mm-rõl)

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

(Felére van lassítva.)
az F4U-k simán mennek 850-et tartósan egy kis zuhanással. Az rendesen meg lett építve és volt benne anyag 😄
A Wellington IC és a Wellington IC/Late között mi a különbség? Azon kívül, hogy a törzsön van egy hosszabb ablak, de a Late-en már nincs, mást egyáltalán nem vélek felfedezni...Most komolyan hajítsak ki 65ezret azért, hogy vegyek egy ugyanolyan gépet, vagy van valami lényeges differencia is?

köszönöm!
felmész totál függõlegesbe 0-100 kmh ig...majd"átejted" a gépet és GYIHÁÁÁÁÁÁ😄😄

hammerhead mit jelent?
(am az F4U is 750 körül esik szét)
a free raperjeimból 4 et baxtam el mert szétesett fight közben:S😞(

helyezkednék,de a 750 lófax....legalább 850-900 ig birnia kéne,mert ez igy gyenguszka 750-re ripssz ropssz felgyorsulsz mégha hammerheadbõl inditod is az akciót

Szétesik, a G-10 3x30mm+2x13mm-re van tervezve. Nem is tudom, hogy van e nagyobb tûzerejû gép a játékban azon a tier-en. Igazi egyhitelõ, csak célozni és helyezkedni jól kell vele.
ne is mond... az elõbbi csatán annyira felidegeltem magam, hogy mára abba is hagytam a játékot.
http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/45321-thousand-bomber-raid-custom-battles-live-stream-give-away/
750 en széteseik a G10??? MIVAN??????!!!!! noooormálisak ezek?? a nyomorék wellingtonnal 700-al zuhanóbombázok erre az egyik legkomolyabb Messza meg szétesik??? 'nyád😛😊

Hivatalos warthunder fórumon is tiernek írják.
gondolom a WOT-os idõkbõl ragadt rá a szintre a tier elnevezés.
level 20 vagy tier 20
Nem, a pénz az marad, ezért pénzfarmolásra a csík betelése után is kiválóak a prémiumgépek. Csak XP-t nemigen fognak már hozni.

De mi az a t20-as???

Szóval így oldották meg, hogy kistierû géppel ne nagyon húzzál ki egy t20-ast. Pénzt is kevesebbet hoz?
Tökugyanakkora, mint a többi Spitfire.

tudom kissé nevetséges a kérdésem, de a Mk 1-es Spitfire-nek nincs elrontva a méretezése? nekem kissé aprónak tûnik.
BnZ gépek, fordulóharcra teljesen alkalmatlanok. Ha szereted a stílust, akkor édemes. De én csak a G6-ot venném, azon alaból van 30mm-es. A G10-be bele kell csavarni vagy egymillió XP-t, mire 30mm-ese lesz.

Jó gépek csak drága a a javítás.Illetve ha tudod már hogy milyen gépeket szeretnél késõbbiekben venni, úgy dönts. Értem ezalatt FW-vagy BF, Persze ha van mibõl akkor mehet mindkettõ egyszerre.
megmerjem venni a g6+g10-et??

Szép kötelék! Néhány képet csinálhatnál külön is.Ritkán látni ilyet a játékban ( igazából csak az AI B17eseket 😊 )
<#eljen>

Hatalmas feeling lehetett, mindkét félnek.
De xp-t ugyanúgy hoz továbbra is mint egy azonos szintû sima gép aminek nincs betelt csíkja pénzt meg talicskával ugye 😊
Szvsz a prémium gép fõleg a lion miatt kell. XP az sosem ég el, a lion igen.
Nem, éppen ez az egyik legnagyobb hibája a játéknak. Amelyik gépnek betelik a csíkja, az onnantól 80%-al kevesebb XP-t hoz. Épp ezért nem éri meg kistierû(10 alatti) prémiumgépet venni, mert minél kissebb a gép tierje, annál hamarabb telik meg a csíkja, és a 10 alattiaknak alig van csíkjuk.

Sajnos a bázist itt éppen nem sikerült kiszedni mert egy bombázót kilõttek egyet meg leszedett a légvédelem. Egyébként ha sikerül mind a 8 bombernek 2 tonnát rádobni a reptérre HB-ban az azonnali win.
Esti program a PUMA szádnál! Itt éppen sikerült 8 bombázóval és 4 védõvadászal egy csatába bekerülni.
helyesbítek:csak a bulge pályán van FPS probléma.