War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Coral Springs
Én tegnap vagy mikor találkoztam egy fõ verziós taggal a Bulge -on, õ a német oldalon mutatkozott. Már a legelején köszöntem neki, de nem nagyon jött reakció. Ezek szerint a köszönés nem divat arrafelé, vagy kihagyták a szabályzatból.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

mit gondoltok az f4f-4-rõl? mert szerintem elég kevés a szintjéhez képest. gondoltam megcsinálom az egyik achievementet 15 kill, 2-4 menettel számoltam de eddig max 2/csata és életben maradni még nem sikerült. lassú, apró manõverekre szarul reagál.

Na, megvolt az 1. kellemetlen élmény is kishazánk egy másik játékosával. Puma2 századtag ellenfél, lelõ ki-45-tel. Próbálom poénra venni, látom hogy magyar, ezért magyarul beírom, hogy nem semmi, hogy a beaufighteremet leszedte azzal a sz@rral. Erre õ besértõdött, és elkezdett személyeskedni. Nem tudom, hogy ez-e a nívó a puma2-nél, de ha lenne századom, abból úgy penderíteném ki az ilyen arrogáns faxokat, hogy arról koldulnának... :S

Fõleg HB-n van gond. Pl. WoWp-ben nagyjából mindig van minden szinten gépnek párja, de azért, mert ott egy 5 perces játék (nem vicc) az már hosszú 😄 Újra gyorsan megtelik a que, az MM párosíthat. A WT-s HB átlag 25-40 perc, cserébe sokkal realisztikusabb mint a WG játéka. Az árkád résszel nincs gond itt sem az majdnem teljesen balanszos, inkább az borítja meg kicsit, hogy nagyon széles tier tartományban válogatják össze a gépeket, amiket bevisznek darálni.
Tudom. 😄
Pont ebbõl jött elõ most ez a kis gond. 😊
Csak pletyka a nerf, amcsi piac miatt nem fogják. Szerintem nem egyszerû vezetni a corsair-t. Nehezebb, mint a bf-et. Kicsit megkarcolják a szárnyát belassul és kvázi azonos tudású ellenfél esetén harcképtelenné válik.

(Megj. ez a játék messze van a fotelpilótáskodástól még FRB-ben is 😄)
Na ott aztán grindelni kell bizonyos ágakon, és még át sem tudod lépni hetekig azt az egyetlen jármûvet. Itt igen és el sem kell adnod amit megvettél. Totál más koncepció az egész.
Coral Springs
A német fanokat tekintve az a helyzet, hogy náluk a Bf 109 egy igen csak populáris gép. Az elsõ verziók már olcsón hozzáférhetõk és fenntarthatók, a tulajdonságaikból adódóan pedig bárki, egy kis gyakorlás után "pro" pilóta lehet. Nem nehéz halomra lõni a gyengébb gépeket, fõleg ha köztük sok a tapasztalatlan, és elképzelésmentes player. Egy-két disznó pedig mit sem ér, a sok lúd között. Azonban az evolúció törvényességébõl adódóan az amerikaiak elkezdtek alkalmazkodni, persze az utóbbi patch azért rásegített a felzárkózáshoz. Úgy gondolom hogy a helyzet most kiegyenlítõdött, aki meg eddig is kimagasló játékos volt a németekkel, az ezután is az lesz, és eredményeket fog elérni. Akik pedig pofáznak, azok ezt azért teszik, mert nem bírják elviselni hogy kihullottak a rostán. Elment a séró azzal hogy õk a lelõhetetlenek, hogy korábban halomra lõttek mindenkit, ezzel szemben elfogy a tudomány, ha egy hasonló tudású géppel találják szembe magukat. Egyáltalán nem olyan jó gép a Corsair, mint amennyire fel van nagyítva, ennyi. Érdekes módon a többi nemzet törzsgyökeres képviselõi nem problémáznak. Ráadásul az oroszok több csatát nyernek mint korábban, pedig ugyan azokat a gépeket kapják meg ellenfélnek, mint a németek. Minden esetre lehet nerf -elni, én még mindig Arcade játékosnak tartom magam. Mostanában nagy kedvem van ugyan a fotelpilóta lihegõben játszani, de semmi sem kényszer.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Nos itt üt vissza a WoT-tól eltérõ fejlõdési rendszer. Kigrindelsz pl pár bombázóval T8-10-ig aztán beülsz az aktuális OP gépbe és go.
Vannak olyan gépek amit nem is használ az ember csak megveszi, hogy tovább tudjon lépni. Ezért nincsenek bizonyos nemzeteknél bizonyos tierben játékosok.
Valamint ezért muszáj balanszolniuk is.
Hát, tekintve hogy az amerikai oldalon szinte kizárólag Corsairek játszanak, és mindig õk gyõznek, attól félek, jó nagy nerfet fog kapni nagyon hamarosan. Nagy kár lesz érte, végre van egy jó amerikai gép.

Coral Springs
Az van ezzel, hogy a fórumra külön kell regisztrálni.

Jó gép, szokni kell, de a sok lõszer kárpótol és a japán pilóták jó hátvédek.
Köszönöm, szerintem még ma meg is veszem a gépet!

bardocz
Hivatalos oldalon meg fórumban nem tudok bejelentkezni azzal, amivel játszok. Aztán ha a játékba kilépek, visszalépni sem tudok, ha újra beírom a jelszót, olyan hibaüzenet miatt, ami az oldalukon nem szerepel...Mi a fasz van ezzel?
Hiv. forumon láttam hogy van aki már 2szer nyert a lottòn...priest nevü kolléga.
placido volt egy beállitási lehetöség ahol kiválaszthattad tipusra is a beviteli eszközt.sajna nem találom.de a controll menüben a setup wizarddal testre szabhatod az irányitást majd a gombok finomhangolását a sima controll menüben.a hiv forumon találsz segitséget,ill a magyar nyelvü alforumban kérdezz rá hátha valaki tud pontos infoval szolgálni
A lényeg annyi hogy egyetlen kill behozza a full javítási költségét, szóval ha ésszel repüli az ember akkor nem lehet vele bukni.
bgabor kérésére japán 190 eredménytáblája, nem egy orbitálisan jól sikerült meccs, sajnos a desszertnek szánt, harmadik áldozat La7B-vel kölcsönösen agyonsebeztük egymást. Elõtte egy La-7 volt a fõétel az elõtt pedig egy Tu-2 a leves.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Szerintem ha kilövök mellé egy-két földi célt az jelentõsen megdobta volna. Amúgy remek support gép, két A6M5-öt repülõ kollegát is kihúztam vele a La-7-ek szorongatásából.
Nehéz lenne úgy felszintezni a nemzeteket, hogy 1,5 hónapig nem fogok tudni kilõni semmit. 😄
Lehetni lehet, de én azzal a géppel szeretnék, amihez kedvem szottyan. Mindig csak két nemzet van FRB-n emiatt nem árt, ha mindegyik jó magas.
Milyen kritikus szint? Kétfedelûvel is lehet FRB-zni, nem-e?
Sajnos nem érdemes abban a szint kategóriában repülni (15 felett), ahol jet-ek vannak és a szuperfogyasztó közönség (nincs ellenemre a prém módjával). Ta-nál írtam mikor Glo kérdezte mit vegyen, hogy jó gép lenne, de veszélyes tierben van. Néha ki lehet fogni jó ellenfeleket. Többnyire funolásra jó ott menni top jet-el, de az nem az én világom. Lassan minden nemzettel elérem a kritikus szintet és mehetek FRB-zni, ami nekem az endgame cél.
szuper most minden második patch-el visszajön ez a 8111000A fagyás amirõl egy kurva szót nem írnak hivatalosan, hogy mit jelent csak találgatnak az emberek a fórumon

a létezõ legnagyobb szopatás ez a hibakódozás, ha nálam szar valami akkor esélyem sincs megkeresni mivel akad össze mert nem mondják meg 😊
ezt mondtam már a hét elején,de kaptam a fejemre,hogy nekem semmi sem jó....igaz én jófej voltam arcaddeban számoltram ott csak 6-8 óra folyamatos játék kell😄

sziasztok nagyon tetszik a játék csak nem tudom hol lehet az irányitókart ki választani tehát a gamepadot köszi a segitséget
Nem rossz fegyverek, talán a japánokéval egyenrangúak, sajna spéci air target lõszer nincs hozzájuk, csak omni meg stealth. De az MG151 jobb nála. A brit Hispano gyengébb, az orosz Shvak pedig a legrosszabb.

A Corsairon azért négy van belõle és úgy 225 lõszer ágyúnként, úgy persze hogy nagyot üt. 😄

Még annyit a témához, hogy nincs tapasztalatom az amcsi cannon-okkal, csak a rossz oldalról és onnan igencsak fáj 😊 1-2-3 találat és már lõttek a gép adott részének vagy az egésznek, gyanús, hogy nagyon erõs.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Akkor jólvan akkor 😊
Hát, ebben az utóiratban egyetértünk. De ne aggódj, nem lesz olyan, ennek a játéknak a célközönségének teljesen más a szellemi színvonala, mint annak. Az onnan idelátogatók többsége ebben a játékban gyorsan kirostálódik.

Aki egy új kérdezõhöz igy viszonyul az ne csodálkozzon...Ha tett volna egy smile-t a végére és válaszol a kérésre én se szólaltam volna meg.Persze lehet én gondolom rosszul,hogy segítsünk az újaknak,hogy minnél több magyar legyen...
(mivel artyk vannak a játékban így számolni kell velük, ha tetszik ha nem.Persze nem kell elbújni csak aztán ne legyen sírás hogy kilõtt.)
UI: részemrõl befejeztem a témát.Ne wot-ozzunk annak van fóruma..ami érdekes szinten müködik s remélem ez nem lesz olyan
Bizony nagy baj van. A programmal meg a fejlesztõk fejével. <#nyes>

Csak a vita kedvééert:
Pontosan hogyan bújsz el egy Maussal egy nagy nyílt térképen, mondjuk Steppesen, úgy hogy a tróger arty bárhol el tud találni, már félpályáról spotolnak, max húsz km/h-val vánszorogsz, az arty meg egy lövéssel lekapja az életerõd háromnegyedét?

OFF
ISU-152-vel nem kissé kell bújkálnom TD elõl, és nem bajságból hanem mert köll.
Torzonborz
OFF
"sajnos Bgabort sokszor szedték ki az artyk mert nem tudott elbujni így kicsit frusztrált.. Én kérek elnézést 😊 "

nos ha egy harckocsival bujdosni kell egy arty elõl akkor ott már nagy baj van és ez szerintem nem szorul semmilyen magyarázatra. 😉

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Volt két tier 10-es tankom ott(és nemám arty meg TD, hanem medium, amihez már képességek is kellenek), meg néhány kilences meg nyolcas, mielõtt végleg abbahagytam azt az idejétmúlt, elavult szemétdombot, úgyhogy van némi rálátásom.

Oda ma már nem ész kell, mint inkább kredit aranylõszerre, meg mák hogy a random faktor neked kedvezzen.

Én nagyon sokat nyomtam HB-n Spitfire Vb-t és A6M2-õt, ugye 60 lõszer gépágyúnként. Nagyon jól megtanítják az embert takarékoskodni a lõszerrel. Az a titka, hogy csak a kis géppuskával lõsz, és ha az már talál, csak akkor lõsz a gépágyúval, nem távolabbról mint 300 méter. Így is csak kettõ, nagyon ritkán három ellenfélre elég, de úgy, hpgy végig a célpont mögött megyek, és kivárom az optimális pillanatot a tüzelésre.

Ezt csak azért mondtam el, mert ezen látszik hogy ez csak tier10 alatt mûködik, amikos sokáig be tudsz ülni a célpontod mögé, minden relatíve lassan zajlik, és nem mindenki profi.

Tier 14en már más világ uralkodik. Pillanatok vannak csak a lövésre, minden villámgyorsan történik. Ott szerintem ilyen kevés lõszerrel nagyon ritkán kaphatsz le egy gépnél többet.

A download game-nél a fõoldalon elkezdené a letöltést (exe. fájl)
Mit ír ki?Nekem engedné az új account létrehozását.
( sajnos Bgabort sokszor szedték ki az artyk mert nem tudott elbujni így kicsit frusztrált.. Én kérek elnézést 😊 )
nagy duma okoskám már regisztráltam csak nem engedi letölteni a játékot de amúgy a tankhoz is ész kell csak ott a te féléd nem élnek meg
Amolyan szûrõ. Aki még a regisztrációt se tudja megoldani, annak vissza kell mennie World of Tanksban artyzni!

sziasztok nem tudja valaki miért nem lehet be regisztrálni?
Lehet, hogy nem kellene mindig az elsõ célpontjuk lenni, az tény. Sajnos a TA tipikus ellenségmágnes és mivel nem emelkedik úgy, mint a nagy szintû 109-ek, ezért fokozottan veszélyeztetett az elején.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Két .50cal és két 20mm-es 60 darab lõszerrel? Olyan gépek ellen mindezt, amik rohadt gyorsak, tehát tüzelési pozícióban csak mondjuk egy másodpercig vagy? Oda nagy kaliverû fegyverek kellenének, mondjuk egy 30-as legalább.

Amúgy is a gépágyúban 60 lõszer az kb 6-8 másodpercnyi tüzelésre elég! Szerintem ha ilyen gyér fegyverzet mellett jók a repülési tulajdonságai, akkor teljesen jól ki van egyensúlyozva.

Igaz, én nem tartozom közéjük, de a tehetségesebbek egy A6M2-vel, vagy 109 E-3-al is tudnak durva dolgokat mûvelni, gondolom máshogy használják a lõszert..
Az XP-50 tipikusan az a gép, amit egyelõre a repülési tulajdonságai emelnek ki, kérdés, hogy ki mennyire él vele.

Ezek szerint még nem találkoztál jó pilótákkal vele, amikor legalább 3-4 van egy oldalon. Nem minden a lõszermennyiség, aki tud célozni és biztosra megy, annak biztosan nem akadály. Próbálj meg föléjük kerülni, vagy próbáld meg õket lefordulni vagy egyszerûen lehagyni....Nem fog menni, legalábbis a TA-val nem, talán egy K4-nek lehet esélye. Másrészt az 0.50 cal teljesen jól mûködik sok gépen, a 20mm csak a ráadás.
Ha meg véletlenül jetekkel kerülni össze, ott vannak a Sabre haverjai, hogy megvédjék, ott úgyis 90% wr lehet...

XP-50? Lol!
Fegyverzetét meg a tierjét láttad már amúgy?
Egy tier 14-es gép, ami már gyakran megy jetek ellen. Repülhetsz vele a Kometek meg a Volksjagerek ellen. Mindezt 60 lõszerrel a 20mm-es gépágyúkban. Bocsi, de ebben abban a tierben, azzal a fegyverzettel teljesen életképtelen gép, teljesen mindegy hogyan emelkedik.

Méghogy pay to win, meg Type59, lol.

No bezzeg a szitén macerásan kinyírható, BnZ-zõ Dórák miatt senki se nyivákolt soha. Ha amerikai zászló van rajta, akkor csak céltárgynak legyen jó, mi?

Egyet lõttem, kettõ lett belõle:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Pluskast
Akárcsak a Wot-ban. Kezdek egyre jobban csalódni amúgy a játékban. Ha így folytatódik a trend nálam ez is úgy fogja végezni mint a wot. Sajna az orosz játékokkal az a baj, hogy baromi jók az ötleteik de irgalmatlan pocsék a megvalósításuk.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

f24sg
Igazad van. Tegnap én is kipróbáltam HB test flighton ezt a gépet a leárazás miatt. Brutális climb, és 90°-ban döntött fordulóban is alig veszít sebességet, ráadásul elég szûken fordul.
Mondjuk a fegyverzete tier 14-en kevés (kaliber és ammo is), de megremegett kicsit az ujjam az "order" gombon.
f24sg
Ezeket az eventeket feltûnõen acrcade-ra találták ki.
Ott egy meccs alatt 3-8 kill (több is) lehet egy géppel, akkor mondjuk 5-tel számolva az 50 airkill kb. 10 meccs, ami mondjuk 100-150perc, legyen 1,5-3 óra. (C. S. féléknek még hamarabb<#ravasz1>)
Még így is röhej a 20k Lion, de bekerülsz a "sorsolásba"...

Az egész sorozat egy nagy AB fligh model & stat gyûjtés szerintem, az õket érdeklõ gépekrõl.