War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
Most komolyan, frb mikor vált már? Rohadt unalmas, hogy minden körben egy corsair szed le. Ha folyamatosan emelkedek a küzdõtérig, akkor rámesik, és úgy, ha meg lentmaradok, akkor picit tovább tart, mire leér.
Mivel Bf110 ellen nem mehettél hb-ben, ezért arcaderól van szó.ott ne csodálkozz, ott egy fél tonna 37mmest is elviselnek a gépek manapság. Eguszrûen nem reális az a Damage model, azért is van amnyi assist, mert nagy ég mire leimádkozol egy gépet 😊
és azért az ammo belt is elég sokat befolyásol, amitõl egy LA5 könnyen szétrobban, lehet hogy alig karcol egy nehéz bombázót.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

bardocz
Basszus, tényleg. Köszi. Pont ugyan annyi karakteres jelszót használok, mint a randomgenerált.
Ezt nem értem, nem kellett külön reg a forumra nekem az biztos. Arra figyelj, hogy amikor reggeltél a játékba õk genetáltak jelszót. én azt nem tudtam megváltoztatni mert nem engedte a rendszer. Mivel mindig brjelentkezett nem foglalkoztam vele, aztán egyszer csak nem tudtam belépni, mert azt hitteM saját jelszavam van. Emailek között érdemes visszakeresni, nálam a keresõszó a yuplay, az alapján kidobja a jelszavas emailt.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Jártam már úgy hogy egy yak9 és én maradtam meg egyedül. Szerintem elbántam volna vele corsairrel. Volt egy kis bökkenõ, ha repairelni kell az instant loss leszálláskor. Nem kicsit voltam ideges 😊
EU szerveren nagyon sok "háborodott" van, technikailag és stílusban is. De az is lehet a RU-t nem értem mit mond 😊
Coral Springs
Amit most utoljára elbuktam a Bulge -on, azt egy ideig nem fogom megemészteni. Csak (én maradtam a végére egyedül) két ai gép volt még hátra, ám de eléggé instabil volt a gépem egy sérült szárnyal, üzemanyagom sem volt túl sok, gondoltam nem sietem el és elmegyek javítani. Készülök a leszálláshoz, nyitnám a futómûvet, ám az nem akart kinyílni. WTF ?! Volt még 8 percnyi üzemanyagom arra hogy megkeressem, és lelõjem a két ai gépet. Ezt én nem kockáztattam meg, megpróbáltam hasra leszállni. Természetesen a sérült szárny egybõl letört, felszámolta a halált, egy perces a javítási idõ. Majdnem a földhöz vertem a billentyûzetet. (A másik lehetõség lett volna a járható út.) Arról nem is beszélve hogy egy idiótával jól össze is balhéztam, végig azon verte magát hogy a Corsair op, nekem ez meg nem tetszett. Biztos felnyerített hogy megnyerték a csatát a semmibõl. <#smile>

Sír a szám ugyan, ettõl függetlenül nagyon jó mostanában a mûsor. <#eljen>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Egyszer nekem crashel-t, de nem net miatt. Talán mióta fent van 2x csinált ilyet.
Mostanában sokszor kidob a játék a meccsbõl bad network connectionnal, pedig nem megy a háttérben letöltés, vagy bármi egyéb. Másnak is van ilyen?

Pedig a netem éppenséggel nem rossz.

Akkor mostanság nem érdemes amcsival mennyi b25 spam lesz..
Day 6 — July 6th: from July 6th 10 am GMT (July 6th 01 am PDT) till July 7th 10 am GMT (July 7th 01 am PDT) •Achievement 1:15 airkills on P-38G (10 000 Lions)
•Achievement 2: 50 airkills on P-38G (20 000 Lions)
•Achievement 3: 10 ground kills on B-25J-1 (10 000 Lions)
•Achievement 4: 90 ground kills on B-25J-1 (20 000 Lions)
•Achievement 5:15 airkills on Yak-3 (10 000 Lions)
•Achievement 6: 50 airkills on Yak-3 (20 000 Lions)
•Achievement 7: 10 ground kills on Pe-2-83 (10 000 Lions)
•Achievement 8: 90 ground kills on Pe-2-83 (20 000 Lions)
bardocz
Ez azért atomszánalmas és logikátlan.
Ilyenkor milyen jól jön néhány support-Fóka a hazatérõk megfingatására XD
"nem veszik figyelembe hogy a Zérók vertikálisan baromi jól fordulnak"

Akkor mostmár figyelembe veszik legalábbis akik ellen mentünk. Mindenesetre nyertünk, de keservesen. Nem turnfigtoltak csak keveset és rögtön elhúztak a francba. Szerencsére 25 percnél idegbetegek lettek a fuel miatt.
Szerintem annak majd valamikor a távoli jövõben klánmeccsekben lesz majd értelme, most még tényleg nincs benne ráció. Mondjuk nem tudom miért lennének klánmeccsek AB-ben, de valami ilyesmi lehet a célja szerintem.

Angolok pedig japánok ellen kb. mindig megszívják amikor nem veszik figyelembe hogy a Zérók vertikálisan baromi jól fordulnak, és ha sík fordulást kombinálnak némi függõlegessel akkor simán jobb a fordulási körük a Spiteknél. Kifordulsz felfelé, átfordulsz a válladon és már célkeresztben is van a Spit, gyulladhat. 😊
Laposra, de észrevehetõen nehezebben. Nincs mass murder. És mintha gyorsítottak volna a ru LA-kon kicsit (hajszálnyit).
Nem buherálták, végre kivannak egyensúlyozva a németekkel, így ott 50-50% a nyeési esély HB-n. Japánok ugyanúgy laposra verik õket minden egyes körben.

Angolokat megbuherálták vagy hirtelen elkezdtek tudni játszani vele?
Ha kifizeted, Arcadeban (a többi játékmódban nem), egyszer (nem meccsenként, hanem tényleg csak egyszer) behozhatod ugyanazt a gépet kétszer. Sok értelme nincs.

Stukára én is csak óvatosan fordulok rá Ki-45el. Trükkösek tudnak lenni a hátrabukó-furdulóikkal + van benne lövész is, volt már meglepi sutka után loholva.

egyébként a beállításoknál mit jelent a BackUp Plane 20aranysasért vesztegetett "szolgáltatás" ?

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Ettõl függetlenül egyszer HB-n úgy oldalba kentem vele egy havoc-ot, hogy öröm volt nézni ahogy atomjaira hullott. A legszebb az volt benne, hogy a srác engem próbált becserkészni, csak ugye a stuka ötöd akkora sugáron fordul õ meg erõltette. Béna volt na, de ettõl függetlenül örültem neki:-)
Hát elõször is, a G Stuka egy dedikált tankelhárító fegyver, senki se lõ vele más repülõgépekre, csak az Arcade bohócok. Másfelõl, erre a feladatra a kis sebesség elõny, és nem hátrány. Próbáltál már HB-ban az 50mm-es löveggel felszerelt Me-410el tankra menni? Én próbáltam, olyan rohadt gyors hogy alig van idõ célozni, minimális a találatok száma.

Ezzel szemben G Stukával odaberregsz, rácsapsz a tank konvojra, és szép lassan rájukzuhanva hosszú másodperceid vannak a célzásra, kis sebessegnél a Stuka remekül fordul, így könnyen lehet korrigálni. Én sokat repültem HB-ban G2 Stukával, és sokszor volt olyan, hogy gondos célzás után egy lövésbõl szedtem ki az angol Matilda tankot. Kell is mondjuk, mert összesen 12 lövésre van lõszer benne.
Remélem helyreállítják a sebzését az ágyúinak, és ismét régi fényében tündököl majd. Nagyon jó kis tankvadász gép.

Ha valakinek (hozzám hasonlóan) gondjai lennének a 109-esek adekvát landolásával, itt egy videó amiben jól elmagyarázzák a mithogyant:
https://www.youtube.com/watch?v=0krnNzpQSPk
G-2-vel nekem nagyon nehéz bármit is eltalálni ami kisebb egy B-17-nél, elég messze vannak az ágyúk a törzstõl, pont abban a távolságban lehet vele karcolni ahol az összetartás be lett állítva. Stukában engem az zavar hogy irtózatosan lassú, kábé a soltvadkerti csettegõkre emlékeztet a sebessége. Gondolom azért B-17 kötelék ellen 4-5 darab elég mokányul tud pusztítani.
Gyakran elõfordul hogy egy HB-körben kétszer is leszállok, akár sérülés akár lõszer miatt, legtöbbször van idõ, bár olyan is van amikor iszonyat sebességgel megpusztul az ellen. Vagy mi. 😊
Sturmovikból az alap IL-2 a jó, az még elfogadhatóan fordul, és adott esetben botcsinálta vadászgépként is mûködik az erõs fegyverzet miatt. Az M verzió és az IL-10 sokkal rosszabbul fordul, ráadásul ugyanazt a fegyverterhelést viszik, magasabb tierben. Felejtõsek.

Hogy a HS-129 mit csinál tier 13-ban, arról lövésem sincs. Alacsonytámadó gép tier 13-ban egy darab 30mm-es gépágyúval vagy 4 darab 50 kilós bombával. Kb tier 6-osnak kéne lennie. Miközben ott tartunk, hogy a földi célokat támadó fegyverek hatékonyságát annyire levették, hogy a G2 Stukával nem lehet egy lövésbõl kilõni az amerikai M8 Greyhound páncélautót. Pedig ugye egyszerre két, 37mm es wolframmagvas lövedékkel találtam el.

Na igen. A hei Toryu-ban dupla annyi lõszer van mint az otsuban. Valamivel jobban lehet vele garázdálkodni. Egyébként van idõ vagy lehetõség arra, hogy ilyen kevés lõszeres géppel visszamenni bázisra és újratölteni ? Mire megvan egy forduló vége is a pályának nem ?

és itt megy a mai 5x-ös szorzó 😞
nem jött ki az invader az instructor bugból és bumm...730xp, 50-70k helyett kössz.. xD

Az a bombázás trükkjre jelenleg, hogy ne játsz bombázót. Senki se teszi, mert le lettek nerfelve a vérbe a bombák és a bevételek is. Elõbb utóbb majdcsak észreveszik magukat az orosz fejlesztõ majmok, aztán korrigálják.

Animefox
Igen egész kellemes... de sajna az F6 nem csinál semmit nem tudok a farok lövésszel lõni vele... settingset is nézem és nem találom melyik az...

HB-ben a Ki-45 uccsó változatával (többit még legénységre sem tettem csak unlockoltam) tífuszt és köpõtüzet is öltem a legelsõ körben. Ugyan csak a repteret akartam megtisztítani a légvédelemtõl hogy ne hordozóra kelljen leszállni a népeknek de rámuszultak könnyû fragnek vélve. Megszívták: simán lefordulja a spiteket, olyan fordulékony mint a nemnormális. Azt hiszem érvényesül azzal is az aranyszabály hogy ami gép fostosan teljesít AB-ben az HB-ben jó és viszont. Hátránya hogy elfoglalja a fél képernyõt és belsõ nézete még nincs. Ritkán repülök csatarepülõkkel pedig az IL-10-et is unlockolhatnám meg azt a német izét, a Hs 129B-2-t, bár utóbbi versenyképességérõl még annyira sem vagyok meggyõzõdve mint a Sturmovikról.
Kíváncsiságból pár kört mentem csak földi célpontokra, de vlami szégyenteljesen keveset ad xp-és lionsba is. Igaz, bombázásból toltam, úgy látom a bombázást javították legalábbis pontosabban lehet még 50kg-s bombákkal is kiszedegetni a célokat, de hogy ennyire le lettek "árazva" a találatok. Még akkor is többet kapok ha csak körönként 1 repülõt szedek le. Pedig a 5-6x strikokat tolja rendesen, de még ezzel együtt is vékonyka fizetségek vannak. Mi a bombázás trükkje ? Lehet ezzel keresni, vagy csak aprópénz az egész és marad a fogócska vadászgépekkel ?

Belsõ nézetbõl elhiszem 😊 A másik repülõsnél sokáig a külsõ nézet is forgott a géppel együtt..na az hánytató 😄

Itt szerencsére nincs olyan a szokásos "arcade" nézet sem hánytat mert nem fordulgat annyira 😊
Gyakrold, és majd nem szédüsz tõle. De amúgy is csak viccelõdtem.

A kevés lõszerrel még kibékülnék, a célkeresztbe még beletalálok, látszólag, de a találatok nem akarnak jönni. Az viszont zavar, ha valaki csak rámnéz egy ilyen géppel, arra sincs idõm, hogy megnézzem ki és honnan lõt, szétesik alattam bármi legyen is amivel repülök, nekem meg fordulóznom meg trükköznöm kell a találatokért. Persze egy Nimród, vagy egy Gladiátor papírsárkány a többihez képest, de abból is egyre kevesebb repked errefelé 😊)
Mindegy. kicsit többet vártam ettõl a gép szekciótól.

Animefox
Félre értés ne essen imádom a repülõket csak valahogy a gyakorlatban megszédülök tõle...

Végül is az õ dolga 😊 Én tuti nem bírnám sokáig azt, hogy csak az orosz csatagépekkel puskázzam a földi dolgokat. 1-1 körre még oké bár inkább csak felidegesítene 😊

Vissza témához, lövész nézetben is lehet irányítani a gépet billentyûzettel viszont ahogy írták az instructor mindig ki fogja neked hozni magától vízszintesbe (illetve ha kikapcsolod az options-ben akkor abba a helyzetbe ahogy épp voltál amikor átkapcsoltál lövészbe)
Ennek csak az a baja, hogy lehet csinálni fordulókat viszont egy pár manõver után összezavarodik az instructor és általában furcsa dugóhúzókba küldi a gépet amibõl nincs menekvés 😊
Ha nem szereti a repülõket, akkor minek rakta fel ezt a játékot?

Amúgy nézetem szerint aki nem szereti a repülõgépeket és az ûrhajókat, az rendes ember nem lehet. <#idiota>

Vagy várja meg a tankos részt ha nem nagyon szereti a repülõket 😄 Én sem játszom olyannal ami nem érdekel/nem szeretem 😊
A játék vízszintesben tartja neked a géped, amíg hátrafelé lövöldözöl. Amúgy ne írd le annyira a vadászokat, nem csak a kanyargós, rókázós harcmodor létezik, a magas tierû német vadászok például nem is alkalmasak erre, hanem egészen más taktikával, ún. Boom and Zoom harcmodorral harcolnak, ahol nincsen fordulgatás. Keress rá a neten.

Próbálgasd test flight-ban. Jó lehet vele irtani,fõleg a japn papírgépeket.
Yag: a fõ probléma az hogy kevés a lõszer és az is egy gombra van rakva. Viszont P38 at lefordulja és zuhanni is jobban lehet mint a sima zerokkal. Ha halálágyút akarsz akkor 50mm. Az nem kérdez 😊 Én a japán 20 asokat nem érzem elég erõsnek amúgy sem.
Nekem valahogy a Japán Heavy Fighterektõl kezd elmenni a kedvem.
Látom, hogy a Japán oldal is kellemesen fejlesztve lett ezért róbaképpen beültem a KI-45 Toryu gépekbe. Otsu, és a kistesója ko-szerkezetbe.
Zuhanás nélküli pukkanásszerû véget már érzékeltem korábban tõlük, gondoltam majd én is. Hát vagy én vagyok ennyire béna, vagy valamit nem jól csinálok, mert én csak lövök de alig találok el valakit. Pedig ágyú van rajta vazze, 20as és 37es. a kissebbiken meg 20as 12,7es 2x

Volt olyan élményem is, hogy frontálisan repülök egy másik KI-45 felé és éppenhogy elérem a 800as lõtávot, elpukkantam. Egy klikk lövést se tudtam leadni. Mondom, biztos már elkezdett 850 körül lõni és lõtávra érve belémtrafált. Tanulva ebbõl 800 körülrõl már szórom az áldást, de csak xp-re futja. Tegnap befaroltam egy PBY mögé, mondom széééétcincálom grrr.
Megrongált, és éppenhogy ki tudtam lõni az egyik motorját és röhögve továbbröpül. Kezdem azt hinni, hogy mindíg csak másoknak mûködik jól a halágépágyú, Toryu, ha én repülök és lövök csak elvétve szedel le valakiket. Lefordulni egy vadászról ? Esélytelen vele. Lekövettem nagy nehezen egy BF110c-t de csak lõszerpocsékolás volt. Nem esnek szét a gépek egy pukkanásra. Most akkor ez ennyire vacak, vagy csak én vagyok mégis béna ?

Animefox
És ezt az F6-ot hogy tudom elképzelni manuális módban elõre is nézzek vezessek meg hátrafelé lõjek? Nem szeretem nagyon a repülõs játékokat de az Il-2 vonala tetszik mert igazi csatarepülõ jól páncélozott és a földi célpontok jobban bejönnek nekem, addig is nem jön rám a rókázás, és kicsit a WoT-ra hasonlít, semmi kedvem macska egér játékot játszani dogfightsban... nekem az nem bejövõs... amúgy még így is kilõttem 1-2 vadászt

Automata, de bármikor átveheted az irányítását F6 gombal, akkor hatékonyabb szokott lenni. Ha több torony is van, akkor mindig az(ok) lõ(nek), amelyik a célzóköröd irányába tud(nak).

Is is:
Automata, pontatlan.
Manuális célzás pontos.
Animefox
Csatarepülõnél a farok lövész automata vagy nekem kell kezelni?

Hát ha kidobnánk a klánból mindenkit, aki néha felkapja a vizet, akkor elég kevesen lennénk. <#wink>

Nekem mindig visszaköszönnek ha saját teamben vannak, még az egyszeri félreütött sziapunán sem sértõdtek meg. Ellenséges teambõl nem beszélnek, szerintem ez így rendjén levõ. Sokféle emberke játszik ott is, nyilván különbözõ vérmérséklettel. Mondjuk még csak tizenpárszor repültem velük random HB-n, de összességében inkább jó tapasztalataim vannak a társasággal.
megmérkõztem egy puma2-vel, azt gondoltam kicsit többet fog tudni és esélyem sem lesz ehhez képest gyõztem, p39q-val voltam õ meg corsairrel, megbosszultam a b-25-ömet. 😊

Vagy úgy volt, mint én az esetek kb. felében: A franc sem nézi a chat-et. 😄