War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köszönöm!
Csapattal teljesíthetõ ez a küldetés is. Ezen kívül a többi egyedül is teljesíthetõ.

Ja TANKS:

http://warthunder.com/en/news/208/current/
van aki már próbálta az "inaccesissible city" küldetést? szerinte is teljesíthetetlen? (még jó pár küldetés mellet)

(mármint nem lehet annyi idõ alatt annyi hidat lebombázni)
[NST]Cifu
@bgabor: Csak AB-t toltunk, HB-t még nem.

@f24sg: A Lock-On-t, Su-25, FreeFalcon-t, FSX-et eltol egy AMD APU, ezek nem mai játékok már, ha a War Thundert normális felbontásban, nem minimális részletesség mellett tolod, akkor azok is elmennek. Szénné lehet persze modolni ezeket, max-ra húzni a traffic-ot FSX-ben, stb. De ez ugyanúgy szépészeti dolog, minthogy 1920x1080-as felbontásban max. élsimitás mellett játszol a WT-vel.

Szóval én továbbra is tartom, hogy ez fals nézet.

Ugyanez igaz az SSD-re, nem értem, miért szükségszerû szimulátoroknál?

Maradjunk annyiban, hogy azért még továbbra sem összehasonlítható egy szimulátor vs. valós repülés költségei, még ha vitorlázást is nézzük. Hozzátehetjük ráadásul, hogy ha meg minimál költségvetésben gondolkodunk, akkor repülésnél is ott van a siklóernyõzés...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

mai:
Fixed:bug with reset of bombs\rockets\torpedos to defaults
Fixed: Flying trees (on xome configurations)
Fixed: gunner aiming (they were aiming in wrong direction sometimes)
Fixed: rare desync on carrier takeoff
Fixed: desyn with some modifications
Fixed: kills count (in some cases kills were not counted)
Fixed: Damage model of Beaufighter Mk.6c,Mk.X, Mk.21 (they were unburnable on some fires)
Fixed: description stats of squadrons (it is calculated for last 14 days)
Fixed: reset of skins\decals (now they should be correctly changing)

Missions in Historical campaign fixed

Shōkaku Defense and (Атака на "Лексингтон") - weather

Battle for Henderson Field (planes in the air were wuth 0 throttle)

Counterattack - carriers are now more vulnerable to torpedos. Added secondary mission objective

Fate of Hiryū- postion of Yorktown.

Yamato's Death - Yamato now more vulnerable to torpedos.
f24sg
Az extrém költségek alatt azt is értettem, hogy a komolyabb szimekhez (MFS, Lock-On, DCS széria, és fõõõõleg ugye CloD - "amihez fogható nem lesz több"), már nem elég egy mezei középkat. PC konfig, hanem a CPU/GPU részen komolyan zsebbe kell nyúlni, már csak utóbbi két cuccért ~150-200k-t ott lehet hagyni. Erre jönnek a sallangok a táppal, SSD-vel, etc., máris 300 körül járunk. És ne mondjátok, hogy az említett játékok elmennek a "recommended system specs" cuccokkal, mert NEM, ti is tudjátok.

A sima vitorlázó képzés jelenleg 400-500k, a movit 600k körül mozog (info, egy példa, de pl. mifelénk a Pogányi Reptér klubjai is hasonló árakkal dolgoznak.) Ebben már benne vannak a tagdíjak is.

Szóval csak sejtem, hogy aki a egy PC-be bele tud ölni, (akár csak egy játék miatt) 300k+ pénzt, egy alapképzés több, mint felét, az már jogosan gondolkodhat a valóság nyújtotta lehetõségeken.

Persze kivétel, ha valaki vmi durva dolog miatt nem megy át a 2-es kategóriájú orvosi alkalmasságin, illetve komolyan számításba veszi, hogy a valódi légtérbõl lezuhanva nincs repair és respawn...<#miaz>

1: Hát azért ha mondjuk egy gyengébben emelkedõ fordulóharcos géppel mész (Spitfire, Zero) és ellened BnZ harcmodorú gépek jönnek (FW-190,Corsair), akkor gyakran elõáll olyan helyzet, hogy megjelenik a fejed fölött két kilométerre három gép, és neked mind a hármat figyelni kell, hogy melyikük csap rád, és a megfelelõ pillanatban kifordulni. Ehhez nagyon gyors és gördülékeny nézelõdési lehetõség kell, amit az egér+billentyû ('C' gomb) kombó nyújtani tud, de a hat switch sajnos nem.

2: Jóféle. HB-t is nyomtok már? Mert ha igen, mehetnénk majd rajban.

[NST]Cifu
Ehhez még annyit tennék hozzá, hogy maradj mindig a csapattársaid közelében, illetve ha a cél az, hogy földi ellenfeleket kell lenyomni, akkor bátran gyakorold azt inkább, ha pedig reptér-elfoglalás a cél, akkor erre a célra akár egy Reserve gép is tökéletes (sõt, még egyszerûbb, hiszen a legtöbbnek nincs se behúzható futója, se fékszárnya, de még ívelõlapja se. 😊)

2 fõ szabályt próbálj betartani ha egy magasabb szintû géppel találkozol:
1: soha ne frontálisan támadd mert másodperceken belül kiszed. próbáld 3-tól 9-óráig támadni, mert már ha elég közel vagy nem fog tudni szembefordulni.

2: próbáld fordulóharcba kényszeríteni, akkor elveszett. akkor is kezdj el körözni ha rád támadnak, mert akkor a kisebb fordulókörödnek köszönhetõen mögé tudsz majd kerülni.

ha rossz szériád van akkor inkább lépj ki 1-2 óráig csinálj mást és ha van kedved lépj be újra.
ha végképp eleged van a játékból akkor tarts határozatlan idejû szünetet. én is ha pl:egy hónapot játszom akkor másfél 2-õt nem, annyira fel tud bosszantani.

fog az menni!
[NST]Cifu
1.: Amikor IL-2-vel meg a Szu-27 Flankerrel játszottam, teljesen jól el lehetett nézelõdni a Hat Switch-el, szóval azért ne túlozzunk. Tény, hogy a Freelook, és fõleg a Track IR jobb megoldás, de nem mondanám, hogy gyilkos szintû a különbség.

2.: Válaszul tessék, egy videó a tegnapi AB repülésrõl. 😉

3.: Ha már... akkor egy kérdés: mi a fene miatt ütköztem már másodszor abba az esetben, hogy egy csata kezdetén kiírja, hogy az összes bázisunk el van foglalva, és nem tudok gépet választani / csatába kerülni? A többiek probléma nélkül mentek és arattak...

Azért a joystickkal nem lehet olyan hatékonyan nézelõdni, mint it a billentyû+egér freelook kombinációval, tehát joy mellé mér egy TrackIR is kellene. Mert nézelõdni azt nagyon kell, fõleg ha BnZ gépek ellen mész, mert ha nem veszed idõben észre a támadót, véged van.

Más: Te, mint a haditechnika egyik legnagyobb guruja kishazánkban, miért is nem War Thunderezel még? <#wink>

Ha van energiád és hajlandóságod gyakorolni akkor meg lehet lenni fejkövetés nélkül is 😊 Mindent át kell pakolni a bill bal szélére és wasd nézelõdés.

Van akinél mûködik igaz itt HB-t játszik.

[NST]Cifu
Nem tudom, mit tartasz vérszimulátornak, de egy IL-2 vagy Lock-On, esetleg Flight Simulator szinthez azért nem kellenek extrém költségek. Kell egy jó joystick (~10e Ft) és kb. ennyi. Tévedés azt gondolni, hogy ezek a játékok nem élvezetesek pedál, különálló gázkar, meg hasonlóak nélkül.

A másik oldalról nézve pedig például a lent emlegetett TrackIR ugyanolyan hasznos egy WT szintû "arcade" játéknál, mint egy IL-2-nél...

f24sg
"a szimulátorok unalmas rutinszerû idegölõ nyûgjének mentességétõl."
Ezt nagyon szépen fogalmaztad, tényleg ilyennek éreztem én is a képernyõs gombnyomkodást, pl. MS flight sim-ben.

--> Szvsz a vérszimulátor már az a szint, ahol a befektetett hardver és idõ árából már be lehet fizetni akár egy MOVIT tanfolyamra... Ugyan a motoros vitorlázón nincsenek 20mm gépágyúk, és nem repeszt 700-zal, de cserébe akkor már valódi repülés valódi G-erõkkel, kilátással, fejforgatással és szabadsággal... de most nem?!

Most inspiráltál arra, hogy egy nyugodt hétvégén mégis kipróbáljam az FRB-t, hat switch ide v. oda.
OFF:

Teljesen egyet értek. Ennek tükrében, felajánlok olvasásra három könyvet elméleti ismeretek elsajátítására ebben a témában. E-bookokat gyûjtök, hasonló kezdéssel. Eleinte csak érdedkelt majd hobbymmá vált 😊

Vadászrepülõk - Szerzõk😄eighton, Len

Len Deighton a második világháborús nyugati hadszíntér egyik legjelentõsebb ütközetének, az angliai légi csatának a történetét dolgozza fel nagy sikerû könyvében. Rámutat arra, hogy ez a légi csata katonai jelentõségét és lélektani hatását tekintve milyen fontos esemény volt a második világháború történetében. A németek angliai inváziójának sorsa dõlt el azon, hogy Göring nem tudta kivívni a légi fölényt a La Manche-csatorna felett. A németek légi offenzívája másfél hónap alatt kudarcba fulladt. Az is kiderül a könyvbõl, hogy Hitler egész partraszállási terve, a Seelöwe hadmûvelet rögtönzött, nem komolyan átgondolt kezdeményezés volt.

Deighton nem csupán az események krónikáját adja könyvében, hanem megvizsgálja a légi harcban részt vevõ repülõgépek kifejlesztését, elmondja elõnyeiket és hátrányaikat. Beszél az angol és a német elhárítórendszer, a radar kialakításáról, mûködésérõl. Felvázolja a két légierõ szervezeti felépítését és taktikai elképzeléseit.

A szerzõ érdeme, hogy szemléletesen és sokrétûen mutatja be a szemben álló táborokat. Katonai kérdésekben, a harci repülõgépek építésében, mûködésében speciális ismereteket szerzett, így hozzáértõ módon ábrázolja a gépi-technikai felkészültséget, a vezetés színvonalát, az emberek morális beállítottságát. Mint politikailag tájékozott, jó történész, rutinosan szerkeszti meg mondanivalóját, és kitûnõ stílusban adja elõ. Deighton könyve fontos és tanulságos mû a történészek számára, egyben szórakoztató és izgalmas olvasmány is.

A másik két könyv inkább regény mint dokumentumjellgû könyv fõként mert a játékban egy viszonylag gyenge használhatóságú géprõl van szó. 😊))

Stuka - Szerzõk:Mikula, Valentin
A Tankpusztítók - Szerzõk: Kessler, Leo

Kellemes olvasást.
II. MH repülõs könyvek

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

WT FRB-je nekem azért tetszik, mert nem szimulátor. Én nem élvezem kapcsolók "céltalan" tekergetését, hogy a levegõbe maradjak. Az maradjon a vér fanatikusoknak. IL2-sök hangulatos videokat csinálnak, de az nekem túl realisztikus. A WT FRB-je jó választás azoknak, akik még több elemét szeretnék kihasználni a játéknak. Hihetetlen más a gépek reptulajdonsága joy-al. Az még plusz taktikai elem, hogy másképp látok ki minden fülkébõl. Primitív manõverek használhatók, mûködnek, mert nincs instruktor és hibába lehet kergetni az ellenfelet. HB-n bosszantó, mikor nyilvánvalóan ront az instruktor megfogja és még utánam is jön. Tökéletes beugrok lövök egyet arcadeszim az FRB, a szimulátorok unalmas rutinszerû idegölõ nyûgjének mentességétõl. Az sem utolsó dolog, hogy a gépek mindegyike használható, amit HB-n átugrunk.
Coral Springs
Az FRB -vel én úgy vagyok, hogy ha én nagyon fotelpilóta szerettem volna lenni, akkor nem a War Thunder -t telepítem a gépemre, hanem valamelyik szimulátort. Elkezdtem volna elsajátítani a légi harcászat alapjait, könyveket olvastam volna el a témában, ez szerintem alap(!) ha valakit érdekel egy téma. Anno mikor nagyban toltam az FSX -et, komplett pilóta kézikönyveket kezdtem el megtanulni, oldalak szóltak egy-egy mûszer mûködésérõl, de szartam bele mert érdekelt a repülés. Ám aki ilyen intenzíven kezd el foglalkozni valamivel, annak elõbb utóbb hobbijává válik, ha valóban megvan az érdeklõdés, és a kitartás a tanuláshoz. Szerintem ezt érdemes külön választani a spontán, játékkal való idõtöltéstõl.

Amíg az FRB -re (bármennyire butított is) leginkább szimulátorosok járnak megfelelõ felszereléssel, addig a többire (magamat is beleértve) olyanok akik szeretnek játszani. Ez a War Thunder pedig egy jó játék, egy kisebb történelem, repülõk iránti érdeklõdés is elég a telepítéséhez, ám a legtöbb játékost nem hiszem hogy különösebben foglalkoztatná amit csinál. A legtöbbje egy repülõs FPS -nek fogja fel, játszik ameddig kedve van hozzá, és kb ennyi. Nem vagyok biztos abban, hogy valaki majd az FRB által fog elkezdeni töményebben foglalkozni a légi harcászat un. tudományával.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

OFF: WoT új upgradejében új angol artik, köllött mint üvegestótnak a hanyattesés, fajl.
Mindent meg lehet tanulni, van amit könnyebben, van amit nehezebben. A WT nem egy egyszerû játék, koncentrálni kell a jó eredményekért, ráadásul össze kell hangolni a tervezett akaratot és a reflexxel, ami csak tapasztalattal kiegészülve mûködik. Az elején könnyû, késõbb mindenki másnak is nagy a vesztenivalója, egyre inkább ésszel játszanak az emberkék.

AB-ben meg lehet tanulni célozni, kb. lehet egy felületes fogalmat szerezni arról is hogy melyik gépnek mi az erõssége, de az AB egy ovi, a HB a suli. Aztán ha eléggé fanatista valaki akkor FRB-n várja a való világ 😊 Mondjuk engem nem vonz, de majd egyszer talán kipróbálom. HB-vel is így voltam és most már nem játszom AB-t, focidrukkerek és hüle3.14csák gruppenszexére emlékeztet, idegesítõ.
Attól hogy valamit te nem ismersz, és nem megy neked, még nem lesz szar.

Próbáltál már a kis Chaikáddal fordulóharcozni azokkal a gonosz magasabb tierû gépekkel? Tudtad hogy kétfedelûként sokkal jobban fordulsz náluk?
Ebben a játékban pont az a jó, hogy tier 1-es géppel is leszedhetsz tier tízest, ha gyenge a pilótája, medál is jár érte.

De ahogy szoktam mondani, akinek nem megy, az még mindig visszamehet a World of Tanksbe artyzni, az külön fogyikra van optimalizálva. Itt olyan nincs. <#nyes>

Coral Springs
Te valahol eltévedtél, ennek köze sincs a szintekhez. Egy tapasztaltabb játékos, a tiéddel azonos szintû géppel is simán megoldja, hogy nem hogy egy sorozat, hanem két lövésbõl leszed. Vagy akár egy kisebb szintû géppel a nagyobbakat. Késõbb pedig még durvább lesz a mûsor, a javát még nem is láttad max videón. Mellesleg a repülõs játékok között a WT ott van a topban, biztos azért mert szar.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Miért csak 0-1-en játszol? tier 9-re felhúztam az US-t 6 nap alatt, úgy hogy mellette más nemzetet is vittem igaz a crew gyenge.
Ez késõbb sem lesz másképp, sõt inkább 1-2 találat és vége a dalnak ahogy durvulnak a fegyverek. Ezek nem tankok, hogy bírják a gyûrõdést 😊
amíg mondjuk 1 lag3 egy sorozat vagyok addig azt mondom, igen annyival jobbak
Coral Springs
És akkor mi van ? Ennyivel jobbak lennének az egy-két szinttel nagyobb gépek ? Ne ne viccelj. Például a Chaika az tier 10 -ig bõven jó.

f24sg
Teljesen random a HB teljesítményem:

Nagy várakozás után megvettem a Spitfire Mk IX-et, mert írták, milyen fasza... Elsõ 5 csatában végig lelõttek (nem tudtam kihasználni a frankó turn rate-et). Utána köv. battle: elkezdek kényelmesen bontani egy He-111H-t, elfogy a lõszer, nem esik le. (aztán az utolsó 7.7-es pöttyintések után 2 perccel valahogy leesett.) Hazamentem tankolni, és ugyanabban a csatában még 3 arcot leszedtem, Bf 109g-ket.

Továbbra is azt gondolom, hogy persze, "nem rossz" gép, de tier 10-en ez a fegyverzet kevés. Nem lesz így nekem japó gépem asszem. Nem tudom, a Nakajimak jók-e, addig meg lehet origamizni a hasonló fegyverzetû Zerokkal.
Nem kell javítani reserve gépeket.
Sikora ne add fel 😊 Mély levegõ aztán küldjed nekik!
Menj akkor reserve gépekkel amíg 3-4 szintig el nem érsz.Az hamar megvan
sajnos ha ez így megy tovább szerintem senki nem fog rákattani. 0-1 orosz gépekkel folyamatosan 2-3 szintû csatába vagyok, ahol olykor 4-5 szintû gépek is megjelennek. azt mondták idõvel javítani fognak ezen, hát nem úgy néz ki. EZ ÍGY EGY RAKÁS SZAR
Na elsõ csata oroszok 8 kill jók 😊 javítani nem lehet??
A kezdésnél az Arcade módban való bohóckodáshoz az oroszok a legmegfelelõbbek a jó kis kétfedelûik miatt. Aztán majd úgy is találsz jobbat náluk.

6. nemzet ftw 😊

(random)
Amelyik szimaptikus. Ne hallgass senkire választásnál 😊
Ez ha majd egyszer véglegesen kijön és netalántán magyar is lesz belõle akkor még az is rákattan aki nem szeret röpködni.
annyit tanácsolhatok, hogy a US ágon a grumman gépekre menj.
Minddel. Tier6-7 körül már érzed majd hogy melyiket fogod szeretni.
Sziasztok.A tegnapi cumi után ma sikerült elindítani és jó nagyon..Milyen nemzettel érdemes indulni???Tudom közhelyes kérdés de nem akarok a szívni akkorát az elején.
köszönöm!
Ahol repülési manõvereket is bemutatnak ott rajzokkal is illusztrálják így érthetõ nyelvtudás nélkül is.A video közepénél talán. Kicsit tekerj bele.A puma honlapon vannak magyar nyelvü leírások ha jól emlékszem.
Volt problémám nekem is, de a DPI beállítás (96) elmúlt. Valami fórumon találtam megoldást.
Nekem kifagy, nem egyedi a dolog az official forum tele van ezzel a hibajelenséggel. Megszûnt a fejlesztése, támogatása így soha nem fogják javítani. Nem alternatíva sajnos az én esetemben.
köszönöm! de sajnos az angolom nem jó. magyar nyelvû nincs!
Freetrack mûkszik. Nálam biztosan.
A fõ probléma az hogy támogatott szoftver nincs már. FreeTrack halott, FaceTrackNoIR pontatlan...
Itten van. Meg kereshetsz még. Youtube-on is van szerintem
http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/43291-entaks-flight-school-for-the-beginners-parts-16-17-18-and-19/?hl=entak
van aki már próbálta az "inaccesissible city" küldetést? szerinte is teljesíthetetlen? (még jó pár mellet)

(mármint nem lehet annyi idõ alatt annyi hidat lebombázni)
kösz a tippeket!
(amúgy kár hogy nincsenek olyan oktató vidik mint pl: a WOT-nál.)
Ezek szerint nem használod megfelelõen, mert egy lapon sincs a 2 gép. Egyrészt figyelj arra hogy felszállástól gyûjtsd az energiát, ezt emelkedéssel tudod elérni. Ha lejössz és feladod a magassági elõnyt akkor is próbálj a legmagasabban lévõ ellenfélre támadni, mert ha lemész és marad fölötted valaki, mindig fennáll a veszély, ha zuhanás révén nagyobb energiával rád támad.

De ha valamiért még sem sikerül a fenti ellenfeleket lezavarni, vagy nem boldogulsz velük, akkor legalább ugy támadd az alsókat, hogy nem fordulsz utánuk, hanem egyenesen 700-800-900at tartasz és vízszintes kanyar helyett függõlegesen felfele fordulsz utána, így mindig lesz magasságod és abból lefele energiád.
Ha nagy a baj a Corsairt engedheted 950el zuhanni, nincs az a Yak, ami tudna tartani olyankor. A lényeg hogy ne veszitsd el az energiát nagy, vízszintes fordulókkal és ideális eesetben nincs feletted ellenfél 😊

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Keresd meg Lacát az il2-es topikban (néha ide is ír), régebben õ csinált profi kütyüket párezerért, lehet azóta is nyomatja a hobbit. De ez egyáltalán nem biztos 😊

Én is imádom a Stealht-et, nem zavarja meg a célpontot ha repkedõ nyomjelzõket lát, mellélövésnél is szép nyugodtan repül tovább, van lehetõség korrigálásra 😊)

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

f24sg
A legjobb, mikor tényleg nem is látják, honnan jössz és hogy EGYÁLTALÁN rájuk támadsz. Tegnap volt egy ilyen Fw, akit a Puszpánggal öltem, olyan szÍp, egyenesen repült.<#hehe> Be is írta, hogy az se tudta, hogy izé...

EZÉRT az egy élményért próbálnám ki az FRB-t, (ott ha jól tudom, nincsenek markerek), HA LENNE pénzem TrackIr-re.
MERT ultragagyi ledes sapkát (apró ellenállásokkal) nem csinálok mégeCCer, (nem lesz tökéletes, próbáltam), anélkül meg esélytelen. Fasza joy-om pedig van hozzá. (szórakozzak a hat-switch-el?)
Minden a körülnézésen múlik ott, aztat!