War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt akartam én is mondani. A VR "forradalom" nem ma és nem tegnap kezdõdött. Emlékszem mit csorgattam a nyálam a némelyik bolt árjegyzékében kb 150e forintért szereplõ sisakok után 😊

Most valahogy viszont elég reménykeltõnek tûnik az Oculus Rift, talán ezzel végre tényleg eljön az áttörés. (Vagy csak én kezdtem vénségemre jobban hinni a mesékben 😉 ).
[NST]Cifu
@bgabor: Majd életképes géppel és sok tapasztalattal az lesz.

Bocsi, de ez pont azt jelenti, hogy a HB nincs kibalancolva rendesen...

@Amaymon: Az a játékmód nem funra megy, ott nagyon komoly arcok is játszanak már.

Elnézést, de ezt a fajta elitizmust nagyon nem csípem. Attól lesz valaki "komoly arc", hogy HB-t nyom?
Ezen kívül szerintem mindenki a szórakozásért (fun) játszik. Nyilván az AB és a HB között éles különbség van, hiszen az AB a gyors, pergõ játékmódra van kihegyezve, míg a HB már egy fokkal reálisabb, kezdve ott, hogy ha lelõnek, akkor nem pattanhatsz be egy másik gépbe... De attól még a HB is arról szól, hogy élvezed a játékot.

HB akkor lesz fun, ha már skilled lesz hozzá egyébként nem fogod tudni finanszírozni a gépeid közepes szinten sem.

Elismerem, hogy kevés a tapasztalatom, de amennyire én utánanéztem, itt bizony csúnyán nem skill kell hozzá elsõ sorban, hanem az, hogy olyan gépbe ülj, amelyik kellõ elõnyökkel rendelkezik, utána meg némi szerencse, hogy a te tierednél ne legyen sokkal magasabb a játékban.

(Oculus Rift) Cserélhetõ a lencse hogy kényelmes legyen a fókusz és a screendoor effekt se legyen nagy. Azért olyan görbe a kép. A develpoer verzió sajnos még zavaróan élvezhetetlenül pixeles. De forradalmi a dolog, amit elindít.

A baj az, hogy az Oculus Rift korántsem az elsõ fecske, már jó ideje tart ez a VR sisak-mánia. Ha jól rémlik, az 1990-es évek közepén, lassan már 20 éve volt az elsõ fellángolás a VFX-1-el. Emlékszem mekkora hype alakult ki körülötte, és tényleg mennyire mindenki ezt tekintette a jövõnek (még akkor is, ha a VFX-1 alig 10 perces használata után már általában a többségnek fejfájása lett). Erre most, 20 év múlva, még mindig csak ott tartunk, hogy vannak kísérleti, developer VR sisakok, és továbbra is ígérgetik, hogy most már aztán tényleg itt van a technológia, csak még egy kicsit kell várni rá. Szó se róla, nagyon fogok örülni, ha tényleg sikerül megcsinálniuk, olcsó, fejfájásmentes, élvezetes képet nyújtó eszköz lesz belõle. Csak annyi látványos bukást láttunk már e téren, hogy akkor álljunk neki dicsõíteni tényleg, ha már tényleg bemehetsz a boltba, és leemelheted a polcról. 😉

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Coral Springs
Visszatérve a carrier -en való landolásra - ezt a videót ha jól látom teszt repülésben hoztad össze. Kicsit ráfeküdtem ma a carrier -en való landolás gyakorlására, ám teszt repülésben egyetlen leszállást nem rontottam el, mindegyik nekifutás sikeres volt. Éles csatában viszont ez nem mûködik, a beakadó kötél nem fogja meg a gépet, ide-oda rángatja majd elengedi.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Azért a legkirályabb az lesz amikor közvetlenül a látóidegre csapatja majd a tarkóimplantból Xifi-n. Öt év, max.
Cserélhetõ a lencse hogy kényelmes legyen a fókusz és a screendoor effekt se legyen nagy. Azért olyan görbe a kép. A develpoer verzió sajnos még zavaróan élvezhetetlenül pixeles. De forradalmi a dolog, amit elindít.
Szerintem így se lehet rossz, nem hinném, hogy nagyon pixeles lenne 😊 Csak azt nem tudom elképzelni egyelõre, hogy lehet olyan közeli dologra fókuszálni a szemmel, anélkül, hogy nagyon zavaró lenne (nekem történetesen nem viseli túl jól a 3D-t sem, hát még ha ennyire közel is van). Ennek ellenére egy forradalmi dolog és nagy valószínûséggel erre vezet az út, eddig a virtuális valóság még szinte csak fogalom volt, végre valami megfizethetõ áron.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Ha nem csak ígérgetés a consumer 1080p-je óriási durranás lesz.
ez azért tényleg mókás lehet, ténylegesen oda nézni is ahova "nézel" 😄

Coral Springs
Imádom ha sikerül megdönteni a papírformát, kezdek hozzászokni hogy a végén egymagam játszok akár 3-4 gép ellen. <#eljen>

Az AI -t leszámítva az ellenséges team Chaika -ból állt, hamar szét is kapták a sok idióta amerikait. Négyen maradtak a végére, ebbõl kettõt sikerült becsalogatnom a bázisom fölé, le is szedte õket a légvédelem. A harmadik nem sokkal késõbb önmegfontolásból jött, az is pórul járt. Az utolsónak pedig kilõttem a motorját, majd hagytam hagy vitorlázzon. Ezennel elõléptetem magam egyszemélyes hadsereggé !

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Japán térképre pedig ezentúl be nem teszem a lábam. Magassági elõnybõl induló japánok, ezzel nem számoló tapasztalatlan amerikai team -ek, landolásra alkalmatlan carrier -ek. Nagyjából ez a mûsor jellemzõ a japánok ellen. Szoptam ma mint akinek muszáj, sok volt a japán játékos. Össze is jött ám egy 2-300K mínusz néhány csata leforgása alatt, szerencsére ennél jóval több volt mára a bevétel.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

ÁÁÁÁÁ
Pont ilyenre gondoltam.
Legalább az alapokkal legyek tisztában.
1000 hála!

Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle

Magyarul itt van egy nagyon kevés alap info.
Értem köszi.
Olyasmire gondoltam, mit a wot fórumon a FAQ.
Nagyon kezdõ vagyok én ahhoz, hogy konkrét dologra tudjak rákérdezni.
Habár van 1:
Ugye van 1 mode tankok vs légvédelem.
Gondolom a légvédelmet meg kell védeni a tankoktól. Érdemes csak a tankokkal foglalkozni?

Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle

Ha konkrétumról kérdezel válaszolunk, de általánosan leírni részleteiben mindent az kisregény lenne 😊
Üdv!
Tudna valaki olyan oldalt mutatni nekem, ahol megtanulhatom a játék alapjait?
Melyik géppel mit kell csinálni (jó azt azért leszûrtem, hogy bombázóval nem kell vadászgép után menni), melyik játékmódban mi az elsõdleges.
Melyik nemzetek miben erõsek?
STB.
Tehát tényleg alapokra vagyok kíváncsi.
Mert az a fura, hogy elsõ csatámban 5 kill, stb. Új acc, elsõ csata 7kill, de onnantól felejtõs a teljseítményem...

"Én pont amiatt mérgelõdök, mert a HB no fun... "

Az a játékmód nem funra megy, ott nagyon komoly arcok is játszanak már. Ami nagyon könnyûnek tûnik mindig az a legnehezebb. HB akkor lesz fun, ha már skilled lesz hozzá egyébként nem fogod tudni finanszírozni a gépeid közepes szinten sem. Pár nap játék alatt csak egész pici halvány elképzelés alakulhat ki róla alacsony tieren.
"Én pont amiatt mérgelõdök, mert a HB no fun..."

Még. Majd életképes géppel és sok tapasztalattal az lesz.

Stuka akor FRB. Nem spottolnak ki és nem akarja mindenki a lassú célt kilõni. Tegnap 4 maradtunk .3 stuka(D5,G2)+én DO217j..az összes kill a mienk volt. Enemynél egy il2 volt a többi vadász.Valamiért ott jól mennek.(fõleg hogy leállnak vele fordulózni..) He112 bõl meg A0-t szoktam vinni. Stabilabb mint a B0 és jó a 20-asa Persze ez csak akkor derül ki ha az ember joyal megy instructor nélkül. Ezért a spit. se tetszik .Átesik elõbb mint a 109es.(H😎
Én se trimmelek.Fogom a joyt.Felszálláskor kicsit kell küzdeni. Kéne egy profi joy hogy mindent beállíthassak a kezem ügyébe...aztán meg kéne tanulni használni..vagy billre rakni a dolgokat és egy titkárnõ gomfelismerõmemóríájával és egy polip kézügyességével egész jól ellenék. Persze biztos van akinek megy vagy tud rá egyszerü beállítást (itt jegyezném meg aki Log 3d-hez tud ötletet adni az írjon).De ha olyannal találkozom mint Wing_of_prey_de..akkor aztán trimmelhetek nyitogathatok olajradiátor..állíthatok légcsavart...de leginkább kezdhetem az ernyõt keresni.Én így elvagyok. Ne leszek egy Hartmann. Ahoz kéne még sok gyakorlás türelem adottság ..némi periféria javítás. De élvezem És ez a játék lényege..
[NST]Cifu
@bgabor: Egyáltalán nem sajnálom le a He-112B-0-át, de az Aircobrák, Emilek és Friedrichek alázzák már AB-ben is a BnZ taktikával (a Beaufighterrõl nem is szólva). Nagyon ritka az, hogy ezek leálljanak fordulózni, már AB-n is. HB-n végképpen nem tartom túl valószínûnek, hogy ezt az elõnyét ki tudjam használni.

@Vajakos21: Pont azért mentünk Stukákkal, mert imádjuk ezt a gépet. Földi célok ellen elég jól hasznosítható, és sokkal élvezetesebb azért, mint a He-111/Ju-88 bombázókkal magasságból bombázni.

Amúgy a Win ratio nem érdekel, sose voltam top játékos, sose leszek az, a cél az, hogy élvezetes szórakozást nyújtson a játék. Én pont amiatt mérgelõdök, mert a HB no fun...

FRB hogyan csinálják a streamelõk, hogy trimmelés nélkül nem forog a gép?
Simán lehet menni alcsony tierü géppel is HB-FRB-t.Stuka HB-re valóban rossz választás,de FRB-n nagyon jól muzsikálnak.Azzal menj amit szeretsz. Ez egy játék. Azért mert OP épp valami attól még nem kell beleülni ha nem tetszik.Itt messze nem az van mint WOT-ban hogy a gyõztes mindent visz a vesztes meg nulláz. Sz*rd le a win ratiot. Élvezd a játékot 😊
Azt azért meg kell jegyezni, hogy a Stuka D5-nél alkalmatlanabb gépet nemigen találhattatok volna HB-ra. 😄

Én azt javaslom hogy Arcadeban húzzátok ki az Emilt vagy a Friedrichet, és utána menjetek HB-ra. Mindannyian így csináljuk amúgy, tier 6-7 alatti gépeel nem érdmes HB-ra bemenni.

He-112-õt nem kell lesajnálni ám, lassúnak lassú, de egész jól fordul, és a bf-109E-vel egyezõ fegyverzete van. Én nagyon szerettem azt a gépet. Szerintem életképesebb az olasz csodáknál, amíg az ember eljut az Emilig.

Hb-n nem lesz gyors sikerélményed. Pár hónap játék kell ahhoz, hogy kiismerd melyik géppel(!) érdemes menni, ami az aktuális metagamehoz illeszkedik. A tapasztalat ahhoz kell, hogy legyen egy 60-80%-os (kinek mennyi) win ratiod, különben deficites leszel.
nekem a corsairrel egyetlen bajom van. általában elég gyorsan (az elsõk közt) leszednek, így nincs túl sok sikerélmény.

(amúgy a mai nap után asszem megint tartok egy hétnyi pihenõt, annyira felforrt az agyvizem)
megértem. de ne feledd még nem tartunk ott ahol a WOT. van remény!<#mf1>
[NST]Cifu
IL-2-õztem egy ideig, hogy a Lock-On, Freefalcon és társait ne emlegessem, ezekhez képest a HB még mindig picit közelebb van az arcade-hoz. Nem is ott van a baj. De azért az, hogy a fellegekbõl lecsap egy Lightning, és lazán, kb. harmadik böffentésre leszed, azért kicsit homlokráncolós eset. Semmi, de semmi esélyem sem volt, hogy legalább valamiféle ellenállást kifejtsek. Ez pedig így élvezetektõl mentes csatát eredményezett. Amúgy eleve azért döntöttünk a Stuka mellett, merthogy ha megjelenünk a He-112B-0-ákkal, akkor oda és vissza kinevethetnek.

@ikarus44: Én megértem, hogy miért van ez a probléma, de ettõl még nem fogom jobban érezni magam. He-51C/L-el (ami ugye Reserve) volt sikerélményem már Hurricane ellen, ebbõl azt szûrtem le, hogy azért itt nem az van, mint WoT-ban, hogy a nagy tierkülönbség eleve sérthetetlenséget/overpowert eredményez a magasabb tierû ellenfeleknek. Most így már AB-ben is futottunk össze Tier 4/5-ös gépekkel Tier 7-es ellenfelekkel. Nem mondom, hogy nem érzõdik az, hogy melyik az erõsebb, de nem éreztem magamat reménytelen helyzetben. Ezzel szemben most HB-n pontosan ezzel az érzéssel találkoztunk...

XP 50 is rohadt gyors 6-an próbáltuk leszedni 109-el és FW-vel, de nem értük utol csak mikor kifogyott a fuel.
A Corsair nagyon jó jelenleg, habár a fejlesztõk is elismerik, hogy OP, szóval nem garantált, hogy ilyen is marad. A 0,50 cal nem a legerõsebb, habár tökéletes BNZ gép, a fegyver miatt az a hátránya, hogy ritkán lehet egy lecsapásból leszedni az ellenfelet, mivel a sebességkülönbségbõl adódóan ritkán van annyi idõd lõnni, amennyi kellene neki egybõl. Azon kívül az egyik legjobban emelkedõ propelleres gép, a legmagasabb zuhanási sebességgel és talán egyenes vonalban is az egyik leggyorsabb.😊

A Spitfire teljesen más stílus, inkább fordulóharcra alkalmas, sokkal lassabb és nekem a lõszermennyiséggel is van problémám.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Pont ahogy mondtad 😊
Stuka nem valami jó gép HB-n, lassú és érdemi dolgot nem tud mûvelni. FRB-n viszont baromi sokat látni.
Hb a reális, az arcadehoz nem kell túlságosan hozzászokni. Gyakorlatilag arcadeban kis túlzással nincs olyan, hogy energia: nem számít, hogy valaki éppen egy 90 fokos emelkedõvel ért fel a szintedre, képes befordulni mögéd és akár le is szedhet. Hb-n ilyen nincs, az energia amit gyûjt az ember a felszállástól igenis fontos, gyakorlatilag a meccset dönti el, hogy melyik csapat emelkedik és õrzi meg jobban az energiafölényét.
Lassú gép legfeljebb akkor érvényesül, hogy kiemelkedõ a fordulási képessége, mint a Zero, de a Stuka minden szempontból a hierarchia alján van.

Ja, de mindegyik máshogy csavarodik.
Srácok ,megéri kihúzni USA-nál a corsairt? briteknél vagyok Spit mk 2 nél járok érdemes váltani, vagy mehetek már HB-re spit el?

&#8220;[Luke:] I can&#8217;t believe it. [Yoda:] That is why you fail.&#8221;

ilyen tájban mindig kevesebb a játékos, ezért nem tud hatékonyan mûködni az MM.
[NST]Cifu
Hát megvolt az elsõ HB. Tier 5-ös Ju-87D-5-el bementünk 3-an. Háááttt... Eleddig nem tapasztaltam komoly eltérést a tierek között, de most kezd megváltozni a véleményem. Namost engem a Ju-87D-5-bõl kb. fél másodperces rácsapással szedett ki egy Lightning. Ami Tier 10-es, alsó hangom...

Nem igazán volt élvezetes a csata, mindannyiunkat gyorsan kiforgattak a gépbõl, effektíve semmit sem tudtunk a csatához hozzátenni. 😞

bardocz
És sebességtõl is függ.
Ehh le kell írnom melyik gépet hova trimeljem, mert ahány fajta annyiféle beálítás. :o
Én is a joy belsö nézetet használom.Még mikor arcadoztam és joy is hasxnálhatò volt akkor is.Me 410 pl igen érdekes belsöböl..
ezért volt népszerû a buboréktetõ kérlek szépen...
Tudom, h elõnyben van, de nem érdekel. 😊 Btw joynál jobb belsõ nézetbõl repülni a gépet, a virtual cockpit meg nekem nem jön be, mindig elfeljtem merre nézek 😊
Az értelmetlen, hatalmas elõnyben van aki 360-ban körbe lát. Cockptinál ahogy szoktad látni te is, még egy merevítõ csõ is bezavar 😄 Tényleg mazochizmus 😊
Heh, én mazochista módon elsõ meccsemtõl kezdve joyyal és cockpitbõl játszom HB-n 😊
Némelyik gépbõl ótvar kabin kilátás van, ami baromi népszerû HB-n 😊
Azért mondtam, hogy utánajárás nélkül is lehet vele játszani ha van otthon 😊

Ha meg odaáll mögéd valaki és nyomogat egy távkapcsolót h direkt szívasson...😄D
Vagy fillérekért árulják, és praktikus hullámhosszon üzemel. Nem zavarja be normál esetben semmi.
ha vannak otthon olyan távkapcsolók amihez már nincs készülék akkor össze lehet dobni utánajárás nélkül is egy infrásat 😊
Nekem noname kamerával hozza a 30 at stabilan.Az már elég.Wencam alkalmazással megtámogatva.Igaz sima ledes igy nappal nem mûkszik...pofafelismerös nem jöt be...instabil
bardocz
Nekem is illene valamit már összeforrasztgatni. Csak kéne a 3 pont.
Hatalmas találmánnyá avanzsálta magát a lemez 😊

Kiváló szûrõ.