War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Ez mind szép és jó, de a játékban 15 percenkét van 1,5 perc akció. Gyomorfekélyt kap az ember, ha gyorsan leszedik, aztán meg malmozhatsz. Akkor már inkább olyan szimulátorral játszok, ahol van idõgyorsítás.

A gépek FM-je vicc. Egy zuhanórepülésben levõ P-40-vel kétfedelû orosz vasak lépést tartanak. Röhög a vakbelem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

V43 1105
Arcadeban érdemes húzni a gépeket , ahogy haladsz x mennyiségû xp után kapsz új fajta lõszertípust is, új motort stb ..

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Molnibalage
Mert a játéknak köze nincs semmiféle FM-hez. Vicc az egész. Pontosan azért történt velem az ami... Én most abba is hagyom. Vadászokkal kínszenvedés, mert valahogy az én tûzerõmhöz képest a szembejövõ gépek olyan, mintha X-szárnyú vadász lézerágyúval lõnének. A P-26-tal bombázni nem lehet, mert képtelenség elérni a frontot. Próbálhatok lopakodni alacsonyan a térkép szélén, vagy magasságot gyûjtve és zuhanva odajutni, nem megy.

A játék 90%-a üresjárat. Nekem ilyen játékra nincs idõm...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Lol.. most mentem egy kört 109essel, stuka csapattárs fél órán át teljesen zavartalanul csipegette a tankokat.. megõrülök xD
V43 1105
HE-111 VAGY JU-88 olyan, hogyha idõ elõtt behúzod a futót elkezd a föld felé süllyedni .. <#hehe>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Köszönöm a hülyének nézést.
Mint írtam az esetek nagy részében semmi gond.
Tételezzük fel a vicc kedvéért egy pillanatra, hogy nem én felejtek el mindent egyik percrõl a másikra, ok? 😊
Coral Springs
A probléma megoldása nagyon egyszerû. Nem WEP -el kell felszállni, egy kb 70-80% -os gázadás is megteszi a könnyebb gépeknél.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Egyébként van olyan valami bug, ami legalábbis némelyik gépnél jelentkezik. Nekem legtöbbször a He 112 B0 csinálja, hogy több gond nélkül lement csata után a következõ felszálláskor, amint elemelkedik a gép a talajtól, megállíthatatlanul elkezd balra pörögni. Hiába téped jobbra a joyt, semmi sem segít. Az se tuti, mitõl jön helyre.
(Holott mondom, az esetek többi 95%-ában minden fasza)

Ez elõjött pl. legelsõ éles repülésemnél is (holott test flightban nem), stb. Szóval ha bárki lát felszálláskor fejreálló, és magát összetörõ játékost - az nem biztos, hogy kretén, csak lehet h olyan botor, hogy joyyal próbál játszani 😊
(És ez nem a torque, az kezelhetõ simán (merthogy van természetesen HB-ben is ellenkezõ híresztelésekkel szemben, csak egereseknek nem kell vele foglalkozni ofc)).
ezeket a stuka pilótákat nem értem... mentem vele pár kört és mintha ki lennék világítva rögtön megtalálnak hiába megyek kerülõt, akármit csinálok valaki mindig egyszer csak a seggemben van és kilátni hátra meg nem lehet belõle ugye 😊

így sosem fog összejönni az exp a tankromboló lõszerre..
Coral Springs
Ezzel a problémával én is találkoztam anno, amikor a single missziókat kezdtem el tolni full beállítással. Felszállás közben a gép mindig kipördült, majd földnek csapódott. Miután egy videót is megosztottam errõl, valamelyik szimulátorozásban jártas kolléga olyasmit mondott, hogy a propellerek légellenállása csinálja ezt, ki kell trim -elni. Ha jól emlékszem tegnap te úgy köszöntél be ide, hogy 15 éves szimulátoros tapasztalatod van. Nekem úgy tûnik, hogy egy se. Ez nem sértegetés akart lenni, de ha full beállítással nem megy, vegyél vissza belõle.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Érdekes - nekem 60%-os relative sensitivity-vel, és 0 control steppel majdnem olyan gyors volt, mint a freetrack. (Más kérdés, hogy nyilván több figyelmet igényelt, de nem ez volt a lényeg.)

Nem akarok én beszólni, meg trollkodni, de sokan vagyunk akik nem így éreznek, szóval a hibát elõször nálad kéne keresni. De mondjuk kezdésnek jó lenne, ha megfogadnád azt a pár tanácsot amit eddig kaptál, meg mondjuk adnál idõt a játéknak. De mondom még egyszer, nem akarok én itten semmiféle agresszív beszólást megejteni, csak meguntam, amit olvasnom kell.
Molnibalage
Maxra húztam mindent és csigalassú az egérhez képest. Ha mindkettõ van, akkor meg számít, hogy a POV-val hol hagytad a nézetet, mert az egérrel egy határon túl nem megy.

A koncepciója a játéknak érdekes, de jelen állapotban kb. olyan, mint sajtreszelõvel rejszolni. Az a jó, mikor abbahagyod...

POV annyira lassú, amilyenre beállítod...
Coral Springs
Ha már ennyire felkapott lett az FRB, tettem egy próbakört a Chaika -val.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Egy AI volt ugyan, de amit az mûvelt bõven felért egy emberrel is. A gépet nagyon szépen lehet irányítani egérrel, legalább is a saját beállításaimmal, viszont a célra tartáshoz vért kellet izzadni. Lehet hogy be kéne vessem a gamepad -om, viszont így elsõre nem igazán lettem meggyõzve arról, hogy nekem FRB -t kéne tolnom. De majd még meglátom késõbb.

V43 1105
Elõre is bocsánat ..

Ezzel olyan célkeresztet készíthetsz amilyet akarsz 😛

Úgy is van 😉
Nem volt egy sétagalopp tíz év után elõször véve joysticket a kezembe elsõ meccstõl kezdve HB-n repülni, de ma sem csinálnám másképp.
márha megéred,hogy a közelébe jutsz egy bombernek,mert a 410 pedig kíváló célpont egy vadásznak😛😊
3 naponta 1x tudok olyan mázlit összehozni,hogyha attackerrel megyek be ne legyek az elsõ három helyen akit leszednek😊)

Molnibalage
A gyõzelmi feltételeket nem értem. A repcsik pillanatok alatt elfogynak. Az egyik játék során haza is repültem, fel is töltöttek, visszamentem és leszedett a AAA, de még ekkora sem gyõzött senki. A következõnél a gépek elfogytak szétszedtem egy földi célt és közölték, hogy vége, gyõzelem.

Fulcrum11
A japánoknál az elsõ Hienig kell kibírni valahogy. Az úszótalpas Zero se rossz, az egymotoros B5N2bombert pedig arcadeban nagyon szerettem.

HB-n németekkel max 2 perc bejutni, a többivel gyorsabb.

Egy igazi férfi HB-t is joyal játszik! (szop végig).410 50mm kiválló bomber ellen. ill attackerre.
frb-ben németekkel kb 30 másodperc, usa-val 5-6 perc is szokott lenni
hb-ban bármivel ilyen max 1 perc

mondjuk én any-re állítom a szerver opciót
ne aggaszd magad, most léptem ki 10 ms után egy csatából. vicc hogy japán 2-3 gépeim 7 szintû gépek ellen harcoljon
Molnibalage
Nektek mi az átlagos várakozási idõ? Megint 7 perc felett vagyok...

A default, remekül sikerült billentyû plusz egér irányításról beszélünk itt. A joystickot húzd ki, csak FRB-ben kell majd.

Én a HEI-Tet vinném, de õszintén szólva a 410esnek az 50mm-es verziója tapasztalataim szerint inkább látványos, mint hatékony. Tankelhárító célokra túlságosan gyors a gép, nagyon rövid idõ van a célzásra, pedig alacsonytámadó gépnél fontos hogy kis sebességgel tudj közelíteni, és maradjon is jól irányítható ilyenkor, a G2 Stuka kiválló bajnok a témában. A 410 túl gyors ehhez a feladatkörhöz.

Bombázók ellen pedig egyrészt az 50mm-es tûzgyorsasasága lassú, könnyû elhibázni a célt, másrészt bombázó ellen a 30mm-es is tökéletesen elegendõ, és annak még a tûzgyorsasága is profi.

Az igazi bombázógyilkos a tier10-es Me-410R, az kegyetlen szerkezet a dupla 30mm-essel.

Molnibalage
A controlsnál is hiába van POV HAT a joyon használhatalan, mert tetû lassú, az egét+ joy komból meg nem túl praktikus.

Molnibalage
HB-ben vagyok...

Ja és HB-ban is egér a menõ
Ez így van.

Torzonborz
ezt tiszta , kicsit átfogalmazom a kérdést : melyiket érdemes nagyobb repülõ célpont ( attacker/bomber ) ellen használni ?
mert az elõbb belesomtam egy HEI-T egy Mitchell-be és vígan robogott tovább csak annyit írt hogy egy lövészét kaptam ki.
na most izé ez azért fura.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

úgy rimánkodják visszafele a játékosokat csak játszon valaki. na az egy igazán gané szar játék lett
A várakozás nemzet és szerver függõ. Válszd az any servert.hamarabb berak.
a wot egy rakás szemét
A HVAP(High Velocity Armour Piercing - nagysebességû páncéltörõ lõszer) földi célok, konkrétan tankok elleni támadásra való. a HEI-T(High Explosive Incendiary Tracer - nagy robbanóerejû gyújtó nyomjelzõ lõszer) pedig bombázók ellen.

Ha nem megy, ne erõltesd. Esetleg térj át a WoTra.

amióta bejött az 1.31 sima arcadnál is van hogy 40-50 ms mire csatába sorsol. én az 1.29 nél nem tapasztaltam ilyet
Torzonborz
Egyébként azt valaki tudja hogy a 410 A1/U4-ben lévõ 50es lövegnek HE lõszerrel mekkora romboló ereje van ?
Játékban HEI-T a neve. Érdemes ezt használni egyáltalán vagy inkább a másikat ( HVAP-T ) kéne ?

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

nem pl. a várakozási idõre
Gondolom még mindig nem prábáltad ki az egeres irányítást, hiába mondták, és FRBt mentél, nem HB-t, mert ott azért rikták van 5 perces várakozás.

Úgy tûnik ez a játék nem neked való. Bár amilyen igényekkel fellépsz, szeritnem egyik sem.

Torzonborz
mire ? hogy ez nem vérbeli szimulátor ? 😄

csak felhívja a figyelmünket a játék hiányosságaira, mert lássuk be van bõven
Válassz más játékot az igényeidnek megfelelõen, vagy ájvékolj a hivatalos fórumon, de ne itt 😊
Molnibalage
A játékmenet elég idegesítõ. 5+ perc várakozás a csatlakozásra, 2 perc töltögetés, 5+ perc reülés a frontig és ott meg 1 perc csata után véged.

Kinek van ehhez türelme és ideje...?

100x is leírom, ha kell ez a játék nem szimulátor, tartalmaz hasonló elemeket, de inkább egy szokásosnál komplikáltabb irányítással ellátott wargame! 😊
Molnibalage
Semmi baja a joynak. Poénból kipróbáltam, hogy csak gázt adok. Jé, felszállt. ---> FM sehol nincs ebben...

Az elsõ "csata" elég kiábrándító volt. Kb. 5 sec alatt lõttek le, mert olyan gépek jöttek szembe, hogy minta Me-109-et eresztenének össze, egy F-15-tel.

FRB módban trimeld ki az aleriont-t 10%-ra. 30% throttleval állj irányba, növeld 50%-ra. Amikor eléred a 60Km/h-t nyomd tövig a kakaót. Elõrebillen a gép, gyûjts egy kis sebességet egyenes orral. Enyhén hátrahúzod a kormányt, kis idõ múlva a gép kellõ sebességnél magától lassan felemelkedik. Közben enyhe korrekciók kellenek, de elég sima a felszállás.
d3a1 JAPÁN gép 2 fajta bombával szerelt (mod 25 mark2 és type 99 mod25) de nem vágom melyik mire jó?
full aircraft control módban van hb-ban is minden, kell is trimelni stb 😊
Amúgy az egeres+billenytûs default irányítás annyira profira sikerült ebben a játékban, hogy szinte mindenki azzal tolja még a HB-t is, csak FRB-re mennek joyyal. Fõleg a 'C' gombos egér freelook az ami pótolhatatlan joystickal, ezért joystick mellé már TrackIR(szerûség) is ajánlott.