War Thunder: Air Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mászik, ebben igazad van, csak azt mondom másképp viselkedik a gép a full controllal, mint realistic-kel.

Egy hozzáértõ emberke valamilyen tutorial leírásában (ami a joystick beállításról szólt) magyarázta az emeléskori oldalirányú kitérést a rudder trimmel, és mivel a két control séma között ez az egyik fõ difi, adódik a következtetés.
Molnibalage
Agyfelbaszós rendesen a játék. HB A-20-szal már a 3. kört repültem volna - 3 ellenséges gép van, de képtelenek elcsípni - felszállás közbben bad connection és beleállok a házakba. Köszi...

Valahol vicces, hogy az A-20-at nem képesek a vadászok az adott tierban utolérni. Egy másik A-20-szal együttmûködve mi vadásztunk a vadászokra és irtottuk a csapásmérõket...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

bardocz
Minden irányítási módot be lehet állítani asszem. Csak max máshogy mûködnek, mint árkádban.
Hm én eddig azt hittem FRB-n a full van 😊
bardocz
Umm, én nekem mindkettõben kell trimmelnem, hogy egyenesen menjek. Amúgy a realistic is hagyja, ha full controllban beállítod elõtte vmi billentyûre.
Nem telejsen.
Full control a trimmelés miatt jobban szivat.
Egyszerû próba - He112 A0, realisticnél, berántod a joyt felfelé, nyílegyenesen emeli az orrát. Átváltod full controlra (semmi mást nem állítva) és máris pontosan ugyanarra a mozdulatra valamelyik oldalra kitér emelés közben.
annak a résznek meg szerintem pont semmi értelme 😄
csomó mindent nem lehet beállítani pedig kellene, nem értem az mire való igazából 😊
Az olyan mint egy kiherélt full control mód mégis minden ugyanúgy dolgozik ellened mint full controlban 😄
realisticnál már lehet 😊
Csak teljes irányításnál tudod leállítani 😊 a többinél egybõl újraindul
szerintem még nem ott tart, hogy full controllal játszon de minden lehet 😊
ha csak nem véletlen te állítottad le ill. angolnál elõfordul hátonrepülésnél pl,hogy leall. Ilyenkor nyomj egy "I" betüt.Ez indít és leállít
köszi a válaszokat

1. Leállt motorral lehet e valamit kezdeni (újra indítani)?
Csak reptéren
2. Tüzet lehet-e eloltani? (másik repülõrõl valahogy eltünt a tûz)
Motor leállítás (nem mindig mûködik)
3. Ai is irányíthatja, de az nem tudja elõre kiszámítani hol leszel, ezért nem hatékony csak ha a játékos lõ.

Amaymon: nyári idõszámítás miatt gmt+2ben vagyunk még úgyhogy 5 órától. De levélben küldtek info-t ott van hajnali idõpont is az eventre
8 A.M. — 12 A.M. PDT (July 21st 15:00 — 19:00 GMT)
6 P.M. — 10 P.M. PDT (July 22nd 01:00 — 05:00 GMT)

e57:

1. azért áll le mert megsérült vagy kifogyott az üzemanyag ilyenkor nem tudsz vele mit csinálni ha szerencséd van el tudsz vitorlázni a repülõteredig és megjavítanak/feltöltenek

2. ez automata, van amikor elalszik van amikor kiég az egész gép tõle

3. is-is, alapból a gép lõ helyetted, de be is tudsz ülni lövész nézetbe és akkor te osztod az áldást

4. a legnagyobb géped alapján sorsol be de nincs olyan, hogy csak ide csak oda rakhat be, eléggé függ a játékosszámtól.
nagyon szélsõséges esetek azért arcade és historical módban nincsenek. 3-4 szint kb
Felvetõdött pár kérdés bennem a játékkal kapcsolatban. Aki tud, kérem válaszoljon.

Az imént történt velem... egymotoros géppel kergettem egy nagyobb "valamit" (tudott hátrafelé is lõni), egyik sorozattal sikerült kigyújtani. El is fordultam róla, gondoltam ennek vége. Radaron viszont láttam, hogy nem tûnik el a pötty, így visszafordultam, s látom, hogy már nem ég. Akkor még egy sorozattal, a földre küldtem, viszont kaptam egy lövést a motorba, így az leállt. Szerencsére sikerült letennem a földre a gépem.

1. Leállt motorral lehet e valamit kezdeni (újra indítani)?
2. Tüzet lehet-e eloltani? (másik repülõrõl valahogy eltünt a tûz)
3. A tornyos repülõknek hogy mûködik a hátra felé lövés? AZt is a játékos irányítja? MOndjuk nekem elég elõre figyelni, hogyan figyelnek hátra is?
4. Match makingrõl lehet e valahol bõvebben olvasni? hogyan sorsolja össze a gépeket? Nekem most 0,0,1,2 rangú gépek vannak, és a sorsoláskor a 2-3 rangú kategóriába tesz, azt látom, a mérkõzésen vannak talán 0-3-ig. Nincs vele bajom, mert nem érzem aránytalannak, csak jó volna többet tudni róla.

3pm GMT az 16:00 nálunk igaz?
remélem ha majd kijön a tankos része akkor is lesz majd a tigrisnek ilyen off-road képessége. nagy fun lesz! <#nevetes1>
na ne már... <#mf1>
Fenrir
Ott még nem tartok, csak 8-as USA rank-ig mentem el mert eléggé nagy csalódás lett ezen a szinten a gépek teljesítménye. Inkább átmentem német ágra mert még a BF110 és a Dornier is nagyobb fun mint szenvedni egy Hellcat-tel vagy egy A-s Corsair-rel. Nem véletlenül van olyan kevés ezekbõl, nagyon ritkán látok csak AB-ben.

A halál csupán a kezdet...

Replay bosszantó. Általában úgy néz ki, mintha közelébe sem lennél, amikor eltalálod.
Fel akartam rakni egy igen fura tapasztalatomat, amiben egy spit1-gyel egy rank6 toryu-ba 41! találatot vittem be, az meg nemhogy nem esett le, gond nélkül manõverezett tovább. De aztán nem tettem, mert replayen úgysem látszana, hányszor találtam el.

(Kicsit bug gyanús volt a dolog egyébként, ugyanis kiírt nekem egy elevator és egy flaps critet is közben, amit a meccs végén pl nem listázott a statisztikákban.)
Arcade azoknak lett kitalálva akik a nonstop akciót szeretik, általában fejetlenséggé fajul, de jól lhet haladni az alap gépekkel. Ma mikor lesz az event megint be fogok küldeni random reserve gépeket, 50% win ratiot fognak csinálni az a játékmód annyira instabil. Aki viszont HB-n csinál 70%-os winratio mellett, 200%++ kill/death ratiot (egy pro olyan 300% körüli) az nem rossz gamer. Hosszú hónapok amíg beletanulsz. Olyan nincs hogy letöltöd bemész és egybõl te vagy az ász egy multi gameben és semmit sem tudsz arról mit, merre hogyan.
Molnibalage
És ami még fura. Hiába kapcsoltam ki az egér nézegetést, a kabinban lassú a pan view, kint meg gyors...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Az esetek 50%-ban két találat után leesik a jenki vasak szárnya. A P-40-nak már lenne tûzereje, csak gyak. irányíthatatlan. A Buffalo kezesbárány, tûzerõ nuku...

Kicsit vicces - megnéztem arcadban - amikor közepes bombázók mászrolják a vadászokat...

Volt, hogy egy bombázóba 8-10 hitet beleraktam és vígan repül. Az meg egy lövéssel kiszedett, mondván, hogy engem találtak el.

Nem rosszak az USA gépek, tegnap mentem egy HB kört P-40-el és volt négy killem, ebbõl egy volt ai. Mellékesen elõször repültem HB-ben a P-40-et. Orosz gépek nem opok, mondjuk Yak-9T-vel jellemzõen eredményesebb vagyok mint a Yak-3-al, pedig utóbbinak lényegesen jobbak a repülési tulajdonságai. Ha stresszel a HB 10-13-on akkor inkább nagylevegõ és alacsonyabb tierû gépekkel repülök. Sokszor - magasabb tierben különösen - azért vernek le mert ráuszulok egy célpontra, az látványosan menekül és befordul, közben két pajtása leesik az égbõl és szitává lõ. Csapatjátékkal, összehangolt támadással könnyebb a magányos farkasokat lelõni. Elétartást pedig AB-ben lehet megtanulni, sok AB meghozza a gyümölcsét.
ju87 en sokan bevéreznek.lebecsülik,pedig FRB jòl müködik.persze halni is jòl lehet vele.
Akkor õ biztos még nem volt annyira pro 😄 vagy nagyon peches volt 😄
Heh a BTEAM pro klán akit lekaptál 😊)
Corsair Cvel és az összes Cobrával simán lehet, mert van elég alfa sebzésük hozzá.

"A programot egyébként oroszok írták? Ha igen, akkor értem, hogy miért olyan táposak az orosz gépek. Mintha a WoT-nál is lett volna ilyen balansz probléma."

Ismét egy téves következtetés éppen hogy a RU gépeknek nagyon rossz a megítélése (max arcadeban könnyebb vele elindulni, de aztán a felívelési görbe kiveri a délisarkot). PL. FRB-n GER vs ally megy mert annyira op a német légierõ.
igen a replay kicsit furán dolgozik még, ha így lõttem volna tuti nem találom el 😄
"élesben" a mûszerfal alatt volt a gép és úgy lõttem ki 😊

jaja IR led + freetrack
full aircraft controlsnál ott van minden beállítás az üléspozícióra is 😊

a nézelõdésnél meg relative controlra kell állítani és akkor nem ugrik vissza hanem folyamatosan amíg nyomod addig megy a kamera. Ezt lehet finomhangolni, hogy milyen gyorsan stb.
sokan játszanak így, WASD a kamera és minden egyéb ott a környéken amit nem érsz el a joystick irányító kezeddel, tolóerõ, flaps stb ami kell 😊
f24sg
Hm. pedig eléggé mögélõttél a Ki-61nek nem?
Te mivel néze lkörbe, házi LED készlet?
"Pontosan azért nem értetek meg engem, mert egy régi szimulátorost nem túl sokan értenek meg..."

Egy igazi szimulátoros ismérve a türelem, ahogy bemagolja hogyan kell egyáltalán beindítani a gépet. Hogyan kell fent maradni milyen rutineljárásokat elvégezni és utána jön a hosszú repülés, a térkép követése a célig. Ne mondd hogy ehhez nem kell türelem. A pepecselõs játékstílus amitõl szim a szim, ebbõl pont azokat az idegesítõ dolgokat vették ki, hogy akció orientált legyen.
f24sg
Elõször is: KÖSZI a videót!

Állam leesett!!

- Látjátok, hogy a srác semmi head trackinget NEM használ, hanem valami billentyûre kódolt pan view-módot (nem mászik el a view, az adott helyen marad), de azt hogy? KELL. (nyilván ez csak joyyal megy - én most mouse joystickeztem FRB-n, de van C.evo)

- A srác tudja ÁLLÍTANI az ÜLÉSPOZÍCIÓT a gépben, hogy elétartásnál többet lásson a gépbõl, de azt hogy? KELL.<#idiota>

Megdöbbent ez!
Nem is tankokra kell menni ezzel...😄

utána mondjuk jött egy yak-7 ami kétszerolyan szûken és gyorsan fordult mint én.. érdekes volt
"emelkedsz, húzol a csatatér felé, aztán 30 sec alatt eldõl az egész. "

Tapasztalathiány, te vagy az agyaggalamb még, azért rövid.
Nekem többször vissza kell menni tárazni, mert elfogyok.
Fenrir
Szerintem pedig az USA gépek mindenkit alulmúlnak. Fordulózni nem lehet velük, BnZ-hez meg xarok a fegyvereik (kivéve az Airacobra trollágyúi).

Néha lenyomom velük a duplázót, de egy megváltás visszaülni a BF-109 F4-be egy Corsair után.

A halál csupán a kezdet...

Egeres irányításnál az instructor megfelelõen forgatja az oldalkormányt is ha kell, de bármikor belépheted Q/E gombokkal.

Fehéroroszok írják, és nem táposak az orosz gépek. A biplánaik jók az elején, tier5-tõl a vadászaik borzasztóan rosszak. Szerintem a leggyengébb nemzet, 13-as szinten vagyok velük, de már a leduplázás erejéig se motivál.

Molnibalage
Az egérrel szemben az az ellenvetésem, hogy azon nincs oldalkormány. Számtalanszor úgy úsztam meg lelövést, hogy szándékosan dugóba megyek, és kihozom. Ezt azért nem képes a többség lekövetni. A gond akkor van, ha többen vannak rajtad, mert akkor hiába veszem ki, a 2. vagy 3. delikvens szed le.

A programot egyébként oroszok írták? Ha igen, akkor értem, hogy miért olyan táposak az orosz gépek. Mintha a WoT-nál is lett volna ilyen balansz probléma.

Ahogy gondolod. Én sem értelek téged, pedig a '95ös EF-2000 óta szimezek, és nagyra becsülöm a repülõgépek területén a munkásságodat.

sokmindenbe igazat adok neked én is nagy elánnal joyyal a kezemben vetettem magam a játékba....aztán hetegig szívtam Joy-al....mire elfogadtam,hogy ezt biza egérrel nyomjuk😛 utánna újabb hetekig szívtam mire megtanúltam éppkézláb módon játszani....most van 13-17 között minden nemzetbõl válogatni valóm és már hónapok ota nagyon élvezem!
A HB-ben valóban sok az üresjárat SÕT ha németezel és nem agyatlanul akkor arcadeban is idõbe telik a BNZ-hez jól helyezkedni és csak lesed fenntrõl a fordulózó zergelõ spiteket meg zérókat!
de összeségében nayon élvezetes és szórakoztató bár néha én is kettéfejelném a monitort dühömben!😊

Molnibalage
Szó nincs 7 tierrel magasabb gépekrõl. Amikor szutyok I-153 olyan tûzerõt mutat fel, hogy két sec alatt lever az égrõl és 700-as tempónál mögöttem marad akkor azt mondom, hogy szórakozzon mással...

A légiharcról meg nagyon jól tudom, hogy milyen, de itt hajtogatjátok folyamatosan, hogy ez micsoda és mi nem. A játék alapvetõen arról szólna, hogy legyen sok légiharc, mert a fejlõdési rendszer errõl szól. Csak ez lehetetlen, mert a játékba ölt idõ 90-95%-ban nem történik semmi. Vársz a szobára, tölt, felszállsz, emelkedsz, húzol a csatatér felé, aztán 30 sec alatt eldõl az egész.

Egyébként meg nem veszem semmibe. A játékmechanikailag egyszerûen két szék közt a pad alá esetek.

(Pontosan azért nem értetek meg engem, mert egy régi szimulátorost nem túl sokan értenek meg...)

ilyenekböl jò kis videòkat lehetne csinálni:-) mondjuk ha ott vagyok lehet kettéfejelem a monitort.
Éppen ezért játszunk HB-t, ott ilyen nincs. Egyedi mellényúlás elõfordul, de az Arcadhoz hasonló kollektív õrjöngés nincs.

Én azt hittem idióta vagyok a játékhoz, de rá kellett jönnöm, hogy csak repülési tapasztalatom nincs. Írom ezt mindenkinek, aki elszontyolodott mert rendszerint Õ az agyaggalamb, NEM SZABAD és mondom ezt a ma látottak alapján. Arcade 2-3 szintû csatában feladat földi célok mihamarabbi megsemmisítése. Csapatomból 4 idióta nyomoronc hajt egy ellenséges zérót. A szerencsétlen hülyéknek sikerült lelõniük egymást, majd összeütközniük egymással, végül a negyedikkel a visszaforduló zéró végzett. Természetesen buktuk a csatát. Tehát nyugodtnak kell maradnom, amíg ilyen idióták is játszanak van remény! Nem én vagyok a legrosszabb repülõs!! 😊
"Én most abba is hagyom. Vadászokkal kínszenvedés, mert valahogy az én tûzerõmhöz képest a szembejövõ gépek olyan, mintha X-szárnyú vadász lézerágyúval lõnének".

El lett mondva neked, hogy húzz ki Arcaden egy 7-es gépet, ég utána azzal kezd bele a HB-ba. Miért mondtuk ezt? Azért mert a HB-ban nem olyan jó még a meccsméker, és simán betesz hét tierrel magasabb gépek ellen is. Ezért egyzserûen HB-n nincs esélyed alap géppel. Mit teszel te erre? Bemész P-26 Peashooterrel(borsólövõvel) bohóckodni HB-ba. Nem tûnt fel hogy senki sincs rajtad kívül HB-ban alap géppel?

A játék 90%-a üresjárat. Nekem ilyen játékra nincs idõm...
A második világháborús légi hadviselés idejének bizony 90%-a helyezkedés. Magasságot gyûtesz, a nap felõl támadsz, egyáltalán, elõnyösebb pozíciót veszel fel mint az ellenséged. A fordulóharcra kihegyezett gépekkel (Spitfire, Zero) a maga a harc rész már eltart egy ideig, pörgõs. De egy német BnZ géppel(FW-190Dora) a légi harc az annyi, hogy a gondosan felvett elõnyös pozíciódból lecsapsz, szétütöd a kissebb magasságon lévõ ellenfelet, és fölhúzod, lelépsz.

Tényleg úgy jön ki, mintha annak a bizonyos 15 év szimulátoros tapasztalatnak egy évét se töltötted volna propelleres vadászgéppel repülve. Mert a II.vh-s légi hadviselés teljesen alapvetõ vonatkozásait nem vágod.

Azt is mondtuk, hogy eleinte hagy a francba a joyt, és egér+billntyû kombóval irányítsad. Ezt is figyelmen kívül hagytad, pedig ezt is jó okkal mondtuk, ilyen módon ugyanis sokkal-sokkal egyszerûbb a célzás és sokkal több lelövést csinálsz, ami fontos addig amíg kicsit belejössz a játékba.

Szóval kikéred majd semmibeveszed a tanácsainkat, helyette a magad feje után mész, majd csodálkozol, hogy pofára esel, és utána a játékot szidod érte. Én ezt nem szeretném minõséíteni, de azt jó ha tudod, hogy itt nem a játékkal van a baj.

Nagyszerû! Akkor tipli van barátom, mert nekünk meg nincs idõnk olvasni a hülyeségeidet, és sajnos kiszûrni nem lehet a kommentjeidet.
Fec papa

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

f24sg
Hogyan kell átállítani a grafikát FRB-hez? <#fejvakaras>
"Akkor már inkább olyan szimulátorral játszok, ahol van idõgyorsítás."

101. Ez nem szimulátor 😛

Valaki nem állítja be a grafikát FRB-hez. Szvsz azért tud elbújni idõnként néhányuk. Engem egyszer jól pofán vágtak. Láttam, hogy szedik a légvédelmet, ok go õrjárat hátha akad a horogra valaki. Már láttam hol a cél, de egy 109g úgy lezúzott, mint mikor a légy nem veszi észre a csapót. Ez a map brutálisan nagy, 8 perc üzemanyag biztos elfogy csak az odaúton. Bárhonnan megjelenhet egy nemkívánatos fazon, otthon sörrel az oldalán lelõ, majd böffent egy alkohol gõzöset örömében trackirtõl véreres szemekkel 😄